Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Nem mindig a nagydarab a hülye?

2009.07.07. 17:30 :: SilentSound

A megértés nagykövete korábban már küldött nekünk sztorit, de a szokásos és akkor is érvényes "mindig a posztíró a hülye" elv sem vette el a kedvét, hogy ismét kopácsoljon egy keveset a klaviatúráján és megüzenje nektek, nem minden nagydarab és nagyon rövid frizurával rendelkező autós tapló. De majd ti biztos megint megmondjátok neki is, hogy miért nem úgy van, ahogy gondolja.

Mivel a köpködős story nem aratott osztatlan sikert, ezért most kicsit szelídebb vizekre evezek, és megpróbálom bemutatni az érem másik oldalát, azt, amikor anélkül előítéletesek az emberek, hogy tudnának rólad bármit. A kommentelők nagyrészének persze vannak sejtései, a külsőmet meg a belsőmet illetően, most nem abba akarok belemenni, hogy ezek mennyire találtak be- illetve nem, hanem abba, hogy a hétköznapi autósokban is mennyi előítélet/sztereotípia van. Nyilván ennek az az oka, hogy amikor valaki négykarikás autóból száll ki, akkor az nem az agyoniskolázott többdiplomás kategóriát képviseli, hanem a kedves, kopasz, szelíd, kártyabarlangtulajdonost.

Az alábbi két példán keresztül szeretném kicsit vázolni, hogy milyenek ezek a beidegződések. Nem tudom mennyire fér bele a blog arculatába, szóval majd ti eldöntitek, hogy van-e helye (van hát - a szerk.).

Még jó pár éve, egyik nyáron történt, hogy a Pap Károly-Petneházy kereszteződésben megcsinálták a balra kanyarodó sávot az újpest felől érkezőknek. Egyből borult is a forgalmi rend, mert ugyan előtte is lehetett balra kanyarodni, de most lett lámpa, meg sáv, ettől meg is zavarodott mindenki egyből.

Én sem jártam jobban, rámentem az útvonalra, kereszteződésben pirosat kaptam, mivel az előttem lévő éppen le akart parkolni a kereszteződésben, gondoltam, hogy balra húzódok és akkor jó lesz. Ő leparkolt, de egyből beállt mellém egy másik autó, én meg észre vettem, hogy rossz helyen állok, mert a lámpán a nyíl gyanúsan balra mutat, mondom jó... rüki, jobbraindex, hiszen a tájékoztató vezetésmód híve vagyok és főútvonalon elkezdtem tolani, hogy majd hátrébb megyek és beállok mögé.

Mikor elkezdtem a manővert, akkor belenéztem a tükörbe és nem volt mögöttem senki, de most egyszer csak koppantam és az értetlen arckifejezésemet gyorsan betakartam a kezemmel, hogy nem lehetek ennyire balfasz. Vészvillogó ki, szállok ki - itt teszem hozzá, hogy nem vagyok kopasz, de rövid a hajam és valóban nagyra nőttem. Egy szürke Peugeotnak tolattam neki, szálltam ki, azonnal néztem, hogy mennyi kárt okoztam, nem láttam semmi sérülést szerencsére, de a Peugeotból a csávó nem szállt ki, csak markolta a kormányt vadul.

Megyek oda, mondom neki hogy bocs, de megtennéd, hogy  kiszállnál, mert nem akarok úgy elhajtani, hogy nem nézted meg az autódat. Akkor látom, hogy rokkant kártya van az ablakban. Mondom neki gyere segítek kiszállni, csak nézd meg mert nem akarom, hogy esetleg utólag feljelents ha mégis van valami. Ekkor szólalt meg először, hogy jó, csak azt hitte hogy üvöltözni fogok meg ki akarom majd szedni, mindjárt kiszáll, csak a botjait ha megtenném, hogy előre adom neki.

Két mankó a hátsó ülésen, odaadom, kisegítem, megnézi, ugyanúgy nem lát semmit, mondom neki hogy jól nézze meg, akkor odament, megtapizta, hogy nincs-e repedve valami, aztán mégegyszer elnézést kértem, kezet fogtunk és mentünk a dolgunkra. Már akkor sem értettem miből gondolta, hogy üvöltözni fogok vele. Tán előítélet?

Viszont tudok egy inverz esetet is említeni, amikor lezárták a Pozsonyi út végén a Margit híd elől, akkor  közlekedtem úgy - mivel a Pannonián mindig dugó volt - hogy a Pozsonyin ki a Raoul Wallenbergig és azon le a Pannóniára, így spóroltam 20 percet a dugóból. Aztán erre a glitchre többen rájöttek, így volt olyan, hogy 2-3 autó állt előttem a betorkollásnál.

Egyik ilyen alkalommal történt, hogy állok békésen, harmadikként a sorban, egyszer csak balról koppan ratjam egy Nissan Micra. Nem vette észre, hogy áll mögötte egy 6 méter hosszú autó. Mondom magamban biztos valami kisnyugdíjas, aki az új autó mellé kapott ajándékba egy jogsit, nem szálltam ki, csak lehúztam az ablakot és kikiabáltam, hogy álljon vissza, leparkolok. Szabályosan megálltam a zebrán vészvillogóval, megyek vissza, látom valami 40 kilós kis suhanc kászálódik ki az autóból vérvörös fejjel.

Mielőtt köszöntem volna neki, már habzó szájjal üvöltözött, hogy miért állok be mögé, amikor tolatni akar hiszen látom, hogy ő tolat, meg kellett volna állnom. Mondom ember nézz már körül, egy Transit parkol melletted, folyamatosan balra nézve jöttem volna mögéd, még akkor sem biztos, hogy észre veszlek, a másik meg az, hogy kb fél perce ott álltam már, mire belémkoccoltál. Az meg csak nem hagyta abba, szitkozódott, már-már anyázni kezdett, amikor mondtam, hogy jó, most már vegyen kicsit vissza és keresse meg a betétlapokat, mert amúgy időre mennék valahova.

Erre odajött és elkezdett magyarázni, hogy elege van már az ilyen vak gecikből minek közlekednek ilyenek az utakon és hogy ő baszik nekem kitölteni bármilyen betétlapot, amúgy sincs nála olyan. Mondom jó, akkor majd a rendőri intézkedés során kiderül, hogy melyikünk volt az idióta. Az meg csak nem hagyta abba a pattogást és jött azzal, hogy most akár be is baszhatná a szélvédőmet - itt ment fel a pumpa, nem elég, hogy testi fogyatékosságai ellenére ugat, még nincs is igaza - alapon csak annyit mondtam, hogy az nem érné meg, mert nekem sokba kerülne, neked meg a végtagjaidba.

Aztán vártunk egy bő 50 percet a rendőrökre, akik elmagyarázták neki, hogy "Uram. Maga egy álló helyzetben lévő  gépjárműnek ment neki, Ön szerint ki a hibás?" A határozat szerint később őt 25.000-re meg 2 pont minuszra büntették, engem 10.000-re mert a zebrán megálltam, de legalább kurvára el is késtem.

Miután ezeket elolvastuk és túltettük magunkat azoikon az első gondolatokon, hogy "ez kamu", "mossa magát" stbstb, akkor tegyük fel a következő kérdéseket:

- Biztos az, hogy mindenki aki az átlagtól kicsit kidolgozottabb testalkatú, az 100%-os valószinűséggel agresszívabb s?
- Kik veszélyesebbek az utakon? Azok, akik körültekintően próbálnak meg közlekedni egy korszerűbb autóval, vagy akik a 30 éves fostalicskájukkal 90-nel száguldoznak a belvárosi 30-as ővezetekben területen?
- Aki egy jobb autóból száll ki, mint te, az feltétlenül rosszabb ember?

Gondolom a kommentelők már előre tudják a válaszokat  :)

39 komment

Címkék: közlekedés autó baleset hülye sztereotípia béna mozgáskorlátozott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Danessz 2009.07.07. 18:50:45

Hülye az író! Valaki úgyis beírja majd ezt :)))
Amúgy meg miért a zebrára álltál? Mert bunkó kopasz vagy akinek mindent szabad?
Ez nem úgy értem, de akkor is lúzer vagy, mert emiatt téged is megbüntetett a rendőr.

mr_x 2009.07.07. 19:04:38

"Szabályosan megálltam a zebrán vészvillogóval,"
rovidhaju nagydarab odival?
Ja akkor tenyleg szabalyos :-)

Mellesleg hasonlo esetem volt (be is kuldtem, de nem jelent meg :-o), bealltam a parkoloba, valto p-be, a mellettem allo sporttars kitolatott kozben nekikanyarodott a kocsimnak.
Ezutan ordibalt egyet hogy nekimentem, majd elhuzott.
En feljelentettem cserbenhagyasert, a rendorok megtalaltak, es o azzal vedekezett, hogy magan parkolo volt ezert nem ervenyes a kresz.
A rendorok megadtak nekem a cimet es a biztositasa adatait, de mondtak hogy sajnos nem lehet megallapitani hogy ki ment kinek es az o es tanuja szava van az en es tanum szavaval szemben. Probaljam meg a biztositoval lerendezni.

Yoli87 2009.07.07. 19:12:53

Igaz hogy vannak rendes emberek is a fekete tizenmilliós kocsikban, de ezek olyan ritkák mit a rendes motorosok! Vannak, de kevesen! Remélhetőleg a kopasz benga állatok is alkotnak egy szervezetet maguknak amiben kiállnak majd magukért!!! :D :D :D :D

vhm 2009.07.07. 20:25:14

bárki bármit mond, a sztereotípiák alapján utált autók(at vezetők) szoktak szinte mindig beengedni akár pofátlanul megyek, akár nem.

és a "tömegautós" népek nem annyira. most ez hogy lehet? hát így. le kell venni azt a szemellenzőt sokaknak...

Yoli87 2009.07.07. 21:00:24

@vhm: Én egy kezemen meg tusom számolni hogy amióta vezetek (5éve) hány ilyen engedett be maga elé ....

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2009.07.07. 21:16:19

Tisztelt postoló!

Nézzünk végig három állítást.

1. Aki BMWt vesz általában agresszíven vezet.
2. Az agresszíven vezető embereknek jobban az átlagosnál vonzóbb a BMW. Közülük többen vesznek BMWt.
3. Az agresszív vezetésre hajlamos emberek számára tetszenek a nekik pozícionált BMWk, így sok agresszívan vezető ember vesz BMWt. Az ő igényeiknek megfelelően a BMW több lehetőséget ad az agresszív vezetésre, az autó viselkedése is támogatja ezt a stílust.

Az első egyértelműen egy buta előítélet. És a második? A harmadik?

Aki a városban akar menni kb 30cal gurulva, az többnyire nem fog Caterhamet venni, mert nem arra van igénye. Más szóval, ha Caterhamet látok, akkor sejtem, hogy a tulajdonosnak igénye is az ilyen autó.

Ezeket a sztereotípiákat pedig nem elsősorban mi találjuk ki, hanem azok a marketingesek, akik tudják, kinek akar éppen az adott autógyár valamit is eladni.

Sógi 2009.07.07. 21:21:07

Én pl attól kapok hülyét, hogy mindenki [te is kedves p(r)oszt(ó)iró] szídja a 30 éves roncsokat és az azzal közlekedőket.

Visszakérdeznék a szavaiddal:
"Aki egy régebbi autóból száll ki, mint te, az feltétlenül rosszabb ember?"

nem vállalom 2009.07.07. 21:55:34

Nem tudom mit paráztok, engem mindig beengednek az Audik/BMW-k. Sőt az index nélküli bevágást is hanyagolják, csak határozottan kell menni. Az egész arról szól, hogy az én Corsa C-m, és az Audi között van egy kis árkülönbség. Komolyan gondoljátok, hogy a 10-20 milkás autóval lekoccolja az én 1,5 m-t érőmet? Na ugye hogy nem... Ha esetleg szóváltásra kerülne sor, elsütöm "az én lökhárítómat egy ötösből összerakják" frázist, és máris reppen előlem..

Ro3 2009.07.07. 22:00:01

Nekem a BMWről nem az agresszivitás, hanem a jól megkonstruált vezetéstechnikai műtárgy jut eszembe. Meg, h biztonságos. Biztos én vagyok a hüje, és ezért tart itt az ország...

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.07.07. 22:17:12

Aki "átlagtól kicsit kidolgozottabb testalkatú" az vagy sportoló vagy kezdő kokszos:) Az ilyenek valószínűleg (még) nem annyira agresszívak, de a posztoló ha jól sejtem nem pont rájuk gondolt.

Ott vannak tehát a "profik". Én ismerek konditeremből jópár "barátságos" kokszost és elég sok agresszívet. Olyat is, aki 125 kiló és soha a légynek se tudna ártani és olyat is, aki arra bepipul ha edzés közben ránézel. El lehet képzelni az ilyen hogy viselkedik, ha még fel is bassza valaki...

Szerintem nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy kivétel nélkül agresszívebbek, bár ha csak a tudományos tényeket nézzük, úgy tudom több kutatás foglalkozott vele és bizonyított tény, hogy a szteroidok rendszeres használata és az agresszív(ebbé váló) viselkedés között bizony van összefüggés.
Ráadásul a lelkesen kokszolók többsége általában (persze nem mind, megint csak egy sztereotípia:) egyszerű mint a faék, ami az agresszív viselkedéssel párosulva veszélyessé is teheti (és teszi) őket. Az ilyen emberben gyakran benne van a méretéből fakadó erőfölény érzése és szerintem már csak ezért sem tűri, hogy bármilyen szituációban alul maradjon, vagy úgy érezze, hogy alul marad. Az edzőteremben belé ivódott folyamatos bizonyítási vágy pedig ösztönösen előjön belőle az utakon.
A hiedelem tehát nem alaptalan, de persze nem is kell sarkítani. Hiszen ennyi erővel lehet vizsgálgatni a gizda testűeket, törpéket, kisfarkúakat, mert köztük is biztos akad jópár, aki a méretéből/testalkatából fakadó hátrányokat az utcán akarja behozni.

Ha a "körültekintően próbálnak meg közlekedni" azt jelenti, hogy ugyúgy 90-nel száguldozik, csak az alatta levő gép adottságai (gumija,fékjei stb) miatt úgy érzi, ő majd meg tud állni, ahol a 30 éves tragacs nem, és ezért magáról azt hiszi, ő biztonságosabb, akkor nagyot téved. Esetleg csak hajszálnyival veszélytelenebb - de semmivel nem különb - a "fostalicskákkal" száguldozó bojrészereknél.

Gordini 2009.07.07. 23:08:44

A Micratulajhoz hasonlóan pattogó kecskeszarral én is találkoztam. Körforgalomban történt az eset,csatt nem volt,mivel felugrattam középre,a virágok közé,dudálva,persze. Erre kipattant gépéből egy degennyel bekent fejű ötvenkilós fiúka és visítva nekemrohant (nem vártam meg,én is kiléptem). Aszongya: mitdudálszköcsög,lefejellek,nedudájj ! Itt muszáj volt röhögni,kb. a mellkasomig ért és ugrált,mint kutya a lóra :) Elmagyaráztam neki szép szóval hogy és mint,erre jött a döbbenet: földhözcsapta magát,ököllel ütötte a fejét és azt zokogta,hogy "nehogymá neked legyen igazad". Na,ekkor szépen visszasunnyogtam az autóhoz és elhúztam,mielőtt komolyabbra fordul a roham.
Azóta elhiszem,hogy eü.alkalmasságot,jogsit szerezni egyszerűbb,mint ágybaszarni.

sfdrake 2009.07.07. 23:44:04

Nagyon sok sztereotipia hülyeség. Tényleg sokszor nem indexelnek a nagy autosok, de a kis autósok ugyan ugy nem, sokszor egy bmw audi merci előbb enged maga elé mint egy suzukis vagy corsás vagy egyéb kis autós, (nekem is corsám van)nehogymár a kis autót elengedjék :D Max mosolygok rajta. Recepciós vagyok szállodában elég sokféle emberrel találkozom, volt már pár nálam magasabb(én 184cm vagyok 84 kiló) kigyurtal is dolgom magyarral is külföldivel is egyikkel se volt gond, normálisan szoltak hozzám én is hozzájuk és ennyi, ugyan igy az utakon is, nem szoktam meg ilyendni senkitől de vicces mert sokszor a nálam kisebbek pattognak jobban és akarnak megverni, illetve szájjal magyarázzák mittennének :D Ha valaki hülye vagy kisebbségi komplexusa van akkor mind1 milyen autóban ül.

imittto 2009.07.08. 00:18:48

Fent sztereotipizált márkával járok, egy E38-as 730i-vel. Kopaszodok is, bár ennek nem annyira örülök és 117 kg vagyok - igaz lefelé szélesedek. Ennek ellenére ha indexelnek mellettem beengedek bárkit (ebből szokott lenni kis villogás mert elsőre nem hiszik el és kissé noszogatni kell hogy "gyeremááá!), zebránál ha gyalogos áll szinte mindig átengedem és véletlenül még a sebességhatárokhoz is tartom magam. Persze volt már hogy eleresztettem a lovakat de azt kitartó munkával érte el egy-két balf@sz - és akkor is csak a kamikáze autóstárstól rövid időn belül biztos távolságra jutás céljából. Mindenesetre érdekes helyzeteket tud szülni mikor agesszív f@sznak néznek és csalódnak :D

dosz 2009.07.08. 00:32:45

Sukuzis, nagyobb darab és még motorozom is, ráadásul én nem látok hülyét a postíróban - kommentek között annál többet.És még edzeni is járok -igaz koksz nélkül. Véleményem szerint a drága autóban ülők inkább féltik az autójukat, (nekem a sukuzi a merci most)mint a középkategóriás optituningcsodaseatibizák. Inkább az ebben balkinyújtottkarú másik a sebváltón vicsorogva bőgető kiscsávóktól tartanék. Továbbá ha megtehetném szivesen vennék valami nagy és erős autót, nem azért hogy száguldozzak, hanem mert TETSZIK. Szép, méltóságteljes és gondolom aki hasonló autókkal foglalkozó oldalakat látogat - annak nem az álma egy kisköbcentis háromajtós városi csoda hanem egy "jól megkonstruált vezetéstechnikai műtárgy " Ja és néha én is elfelejtek indexelni - na bumm.

Nadsat (törölt) 2009.07.08. 00:55:56

Egyszer űtépítés miatt elfogyott a sáv, későn vettem észre, a sorból ki engedett egyedül be? Egy fullos 740-es BMW.
Előző este egy szakadt Astra rámhúzta a kormányt a Váci úton.
Néha eljátszom a gondolattal, hogy milyen genetikai hulladék lehet az, aki 30-40 éves korára nem képes egy normális kocsira valót összegereblyézni, de életveszélyesen vezet és automatikusan bűnözőnek nevez mindenkit, aki prémiumkategóriás verdával jár.

Yoli87 2009.07.08. 07:46:31

@Gringо:
Idézlek:
"Én ismerek konditeremből jópár "barátságos" kokszost és elég sok agresszívet. Olyat is, aki 125 kiló és soha a légynek se tudna ártani és olyat is, aki arra bepipul ha edzés közben ránézel. El lehet képzelni az ilyen hogy viselkedik, ha még fel is bassza valaki..."

Az ilyen "ránézel és bepipul" miatt alakultak ki a sztereotípiák!

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.07.08. 08:00:32

@Yoli87: Így igaz. Én is azt mondom, hogy persze, vannak kivételek, de az előítéletek nem ok nélkül születnek soha. Aki meg nagydarab/nagyfeketeautós és tényleg előzékeny, az a megítélését köszönheti annak a nem kevés sofőrnek, akik viselkedésükkel rányomták a bélyeget a hasonló adottságokkal/járművekkel közlekedő összes többi közlekedőre.

Yoli87 2009.07.08. 08:10:50

@Gringо: Teljesen igazat adok neked is, meg a posztírónak is. Mert mindkettőben van igazság. Ezt tényleg csak az adott szituáció dönti el, hogy ki hogyan reagál....
Én azon a véleményen vagyok hogy számomra mikor vezetek, minden autós egy kutya, már mint próbálok előítélet nélkül vezetni. Nem mindig sikerül...
Sajnos már én is tapasztaltam az előítéleteket, mikor főnököm X5ös autójával járkáltam a városban meg az országban... Főleg hogy én akkor még csak 20 voltam...
Na mondjuk azért az is megérne egy posztot, mikor fiatalok mennek apuci 20 milkós kocsojával .... Azok sem jobbak!!!

2009.07.08. 09:51:59

Ti gyengék vagytok: nektek csak sztereotípiátok vannak.
Nekem már quadrotípiám is van... legalábbis ez áll a zárójelentésemben.

2009.07.08. 09:55:31

@Nadsat: "hogy milyen genetikai hulladék lehet az, aki 30-40 éves korára nem képes egy normális kocsira valót összegereblyézni"
Te valamelyik életfogytos fegyházban szedted össze ezt a toleráns és humánus gondolkodásmódot ????

indapass90210 2009.07.08. 09:58:29

@Nadsat: Hát lehet pl tanár, vagy akár orvos is, olyan, akinek be van varrva a zsebe!

Azért kíváncsi lennék, hogy mit szedtél össze magadnak 30 éves korodra, ami ki is van fizetve....

PitBuli 2009.07.08. 10:03:22

Na ilyen már fordult elő velem is. Nekünk jött egy Subaru-s, tiszta sor, barom volt, de ő elkezdett pattogni, hogy mi miért álltunk meg, meg minek fékezünk. Nem én vezettem, én csak hátul ülő utas voltam, eleinte ki sem szálltam. Mivel a szájkarate elhúzódni látszott, kiszálltam, és csöndesen mellé álltam a barátom mellé, és aktív hallgatással jeleztem hovatartozásom. Erre a baromarcú elkezd engem szidni, hogy én is minek szállok ki, meg különben is ő nem ijed meg tőlem. Egy rohadt szót sem szóltam, csak az asszony jól táplál, sportolok is, és a kopasz frizurát tartom praktikusnak. Egyébként informatikus vezető vagyok, és egy üzleti ebéden voltunk. Komolyan majdnem pofán vágtam ezek után. Végül is a rend őreire bíztuk a dolgot.

Mókusélet 2009.07.08. 10:50:53

sztereotípiák: Februárig egy nissanban ültem.Dinamikus vezetőnek gondolom magam, elég sokat vezetek, sajnos nagyrészt pesten.Gyalogosokra figyelek, ha valaki indexel beengedem stb.Úgy hozta,hogy 5 éves lett a kocsim, eladtam és átültem egy suzukiba.Azóta megpróbáltak már leszorítani, nem engednek be, mindenki még a kisebb más márkás autó is megpróbál legyorsulni stb....és természetesen mindig a suzukis a hibás:-)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.07.08. 11:24:54

@Mókusélet: Az se mindegy, milyen Suzukiba ültél át. :)

szabi89 2009.07.08. 12:07:30

Az összefüggés, miért hiszik a "nagyranőtt emberekről, hogy agresszívabbak":

Csak kevesen nőnek nagyra -> A növekedést a legtöbb esetben valami illegális szerrel érik el -> tudományosan bizonyított, hogy ezek a szerek ingerülté, feszülté és aggresszívvá teszik használójukat (mellékhatás).

Mivel kevés a kivétel, ez az általános nézet, ami nem alaptalan.

nembagos 2009.07.08. 12:43:05

@SilentSound: Ugy erted ha fekete meg elmegy, de ha piros akkor regen rossz? ;-)

craft75 2009.07.08. 13:38:23

Fekete suzi grandvitara, benne kopaszodó 200cm/120kiló - na ezekkel a paraméterekkel tuti gyilkos vagyok vagy valami hasnoló.
Viszont enyhítő körülmény lehet a gyerekülés és mellette az ablakon a rózsaszín disney-priness árnyékoló :)

hawkeye 2009.07.08. 13:42:15

A kivétel erősíti a szabályt.

Egyébként a poszt pure szépirodalom, szikrányi valóságtartalom nélkül.

Szerintem.

Mókusélet 2009.07.08. 13:47:53

@craft75: zöld splash...a hátulján NEM KÖNNYŰ KIÁLYNŐNEK LENNI felirattal:-)

nembagos 2009.07.08. 16:27:45

@craft75: de csak ha rozsaszin kormanyvedod is van, a kocsi hatuljan meg "powered by fairydust" matrica ;-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.08. 17:11:20

"- Kik veszélyesebbek az utakon? Azok, akik körültekintően próbálnak meg közlekedni egy korszerűbb autóval, vagy akik a 30 éves fostalicskájukkal 90-nel száguldoznak a belvárosi 30-as ővezetekben területen?"
Mind a kettő veszélyes, ha a körültekintésen azt érted, hogy szabálytalankodik.
Persze ha nem, akkor bocs.

Kreszt mindenki tartsa be, akkor nincs gond.

Integrált Szerverterror 2009.07.08. 17:13:38

@szabi89: Melyik illegális szerre gondolsz: az örökölt génekre vagy a sok spenótra?

Nadsat (törölt) 2009.07.08. 17:38:22

@Kulics: Nem képes normális autót venni ÉS életveszélyes tragaccsal terrorizál ÉS fikázza a nála sikeresebbeket.
Humánumot kb. ott tanultam, ahol te szövegértést.

craft75 2009.07.08. 17:41:25

@nembagos:
Olyanom nincs, viszont egy 3 éves lányom az van - ezért a árnyékoló ;-) - ez előtt egy hellókittis volt - na azzal volt az igazi az összkép.

rushman 2009.07.08. 17:53:36

Az autómárkák, testalkatok, vezetési stílus közti szignifikancia bizonygatása helyett talán többet kellene a közlekedésre koncentrálni vezetés közben.
Én speciel sose nézegetem, hogy milyen márkájú autó engedett el, szorított le, mondott le az elsőbbségéről, ..., mert hülyeség a kettő közé párhuzamot vonni. Komolyan ennyire unatkoznak egyesek menet közben, hogy ezt nézegetik?

sfdrake 2009.07.08. 18:11:00

@szmeby: Nem unalomból csak folyamatosan ugy vezetek hoyg nézem a körülöttem lévő autokat hogy mozognak ki merre akar menni, szóval figyelek, és eközben nem nehéz fel is ismerni az autókat.

2009.07.10. 13:11:45

@Nadsat: ja, hogy ilyen drámai jelzőkkel meg demagóg csúsztatásokkal akarsz kikeveredni az agresszívbunkóállat címkéjű veremből, amibe beleestél. Sajnállak. Küzdjél még !












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása