Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Eredmények, tévhitek és válaszok az autóvadászatról

2009.11.08. 14:32 :: SilentSound

Nagyjából most jutottam el odáig, hogy kipihentem az elmúlt pörgős napok fáradalmait, masszívan a blog körül forgott most minden, csütörtök éjjel még a bloginterjús válaszokat pötyögtem, aztán az autóvadászat élő tudósítása, tegnap meg a találkozó, ezek között meg a mindenféle egyéb tennivaló, mert az élet azért nem állt meg közben. Jöjjön most Vezda Laci jóvoltából egy kis összegzés a pénteki napról és néhány reakció a kommentekre.

Olvastam a tegnapi vadászattal kapcsolatos hozzászólásaitokat! El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire jól esik nekem és társaimnak a bíztatás, és mennyi erőt ad nekünk ebben az egyre lehetetlenebb világban. Köszönöm jómagam és a többi autóvadász nevében. Szintén köszönöm a IX, X, XVII, XVIII, XIX, XX és XXIII. kerületi rendőrkapitányságok vezetőinek és beosztottjainak a szervezést és a segítséget a vadászat összehangolt lebonyolításában.


Jobbra a kommentelők kedvence munka közben

A vadászaton a Sigmoid Zsaru-CAR kamerás rendszerek összesen 43 857 autót ellenőriztek. A vadászat során 1 lopott gépjármű és 4 bűncselekmény elkövetése miatt körözött gépjármű akadt fenn az ellenőrzési hálón. A közlekedő gépjárművek közül sikerült kiszűrni 20 lejárt műszaki vizsgával közlekedő, 31 forgalomból kivont és 3 külföldi rendszámmal, de érvénytelen vagy okmányokkal egyáltalán nem rendelkező kocsit.

Az ellenőrzött gépjárművek sofőrjei közül 3 volt a vezetéstől eltiltva, továbbá két körözött személy is előkerült. 10 gépjárműnek az egyedi azonosító jegyeit hamisították meg. Egy közlekedő, de lopás miatt körözött gépjármű sofőrének sikerült kereket oldania a rendőrök elől.

Olvasva a kommenteket egy-két fogalmi zavart szeretnék tisztázni, megpróbálom őket pontokba szedni, hátha így áttekinthetőbb:

1) Sánta László munkáját szponzorok támogatják. Ezen cégek neve a már kissé harcedzett autóján is jól olvasható. A kocsi rendszáma sem véletlenül THG-001. Az viszont, hogy Sánta Laci minden egyes megtalált lopott kocsi után egy bizonyos összeget kapna butaság.

Bár szerintem ha így is lenne, akkor sem látnék semmi kivetni valót a dologban. De nincs így. Egyébként közel tíz év alatt Sánta Laci több mint ezer lopott autót talált meg egymaga. A kezdeti időkben ez nagyon könnyen ment, mára ez már egy jóval nehezebb feladat. Aki jól ismeri Lacit, tudja, hogy nem veti fel a pénz.

Ezüstszínű kocsiját havonta viszi szervizbe, mert szegény járgány lassan olyan állapotba kerül, mint egy állatorvosi ló. Szerencsére a javíttatás költségeit nem a Lacinak kell állnia. Egyébként valós tény, hogy nívós környéken lakik. Hiszen a híreket hallgatva több milliárd forintot akar költeni jelenlegi kormányunk a budapesti Havanna lakótelep, ezáltal Laci lakóhelyének a felvirágozatására is.

És ugye, ha valamibe ennyi pénzt akarnak pumpálni, ott előbb-utóbb csak jó lehet majd élni. Ráadásul a Laciék lakásának ablakából lehet látni a Gellért-hegyet is! Ez aztán a szoba kilátással!

2) A lízinges kocsikért kapott összeg nagyságát Silent már egy hozzászólásban tisztázta. Ezt nem készpénz, hanem általában üzemanyagkártya vagy telefonfeltöltő kártya formájában kapjuk. Azonban kevesen tudják, hogy olyan kocsikról beszélünk, amelyek árát a tulajdonos helyett a kedves olvasó fizeti ki, feltéve akkor, ha van hitelre vásárolt, vagy lízinges autója, amelynek a részleteit, díjait becsületesen fizeti.

Tehát nem azokra a járgányokra kell gondolni, amelyek tulajdonosai el vannak maradva egy pár havi csekk befizetésével. Ha az olvasó bővebben kíváncsi a témára és szeretne egy-két ilyen járgányt látni, megteheti a Zsaru-CAR honlapján itt - vagy itt - vagy itt.

3) A Zsaru-CAR szervezetet Silent 2008 májusában már bemutatta, egy általam írt levél formájában. Itt részletesen leírok mindent. Azóta történtek kisebb-nagyobb változások, a szöveg így is 85%-ban megállja a helyét. Az írás megtekinthető itt.

4) A Zsaru-CAR autóvadászai civilek, polgárőrök és rendőrök. Utóbbiak mind szolgálatban, mind szolgálaton kívül végezhetik áldásos tevékenységüket a szükséges engedélyek birtokában. Nem lenne teljes a kép, ha nem említeném meg, hogy csapatunknak tagja néhány vidéki közterület felügyelő és BV-s dolgozó is.

5) A nagy autóvadászatok működésképtelenek lennének az oda vezényelt rendőri erő hiányában. Ilyenkor a rendőr kollégáknak rengeteg feladatuk akad és a kerületi, városi vagy megyei ügyeleteseknek is nőni szokott pár ősz hajszála.

6) Egy tapasztalt autóvadász, nem csak a számítógépre hagyatkozik, hanem az évek során összeszedett szakmai tapasztalatára is. Ebben a rendvédelmi területen dolgozó kollégák előnyt élveznek, ők viszont mindig arra törekednek, hogy a publikus szakmai információikat megosszák másokkal, mint például jómagam a reggeli eligazításon.

A tapasztalat legalább annyi lopott kocsit hozott már a konyhára, mint a gép. Hiszen a bűnözők is ismerik a szoftvert, megtanulták már, hogy azt miként lehet kijátszani. Egy tapasztalt autóvadász viszont észreveszi azokat a jeleket, amelyek azt mutatják, hogy ki akarják őt játszani. Ilyen volt például a vadászaton elsőként megtalált kék Daewoo esete is. A számítógépes jelzésre pedig tökéletes példa az elmenekült fekete Skoda.

7) Az autóvadászok sikerének nem a bűnözők állják a legnagyobb útját, hanem a bürokrácia, a hivatalok rettegése minden újtól, a hivatalok munkatársainak tudatlansága és a féltékenység. Ezeket összegyúrva szoktunk olyan ütéseket kapni, melyektől vélhetően csökken pár évet minden autóvadász várható életkora. A bűnözők meg jót röhögnek a markukba.

Köszönöm, hogy válaszolhattam. Szép napot mindenkinek. Ha sikerül a kedvesemet meggyőznöm arról, hogy elmenjünk az esti találkozóra, akkor ott leszünk (és tényleg ott voltak - a szerk.)! Félreértés ne essék, a gatyát én hordom!

De nála van az a kurv@ madzag!

És a végére még egy kis bónusz, ide nem tudtunk pénteken eljutni, de érdekes fogás volt és kaptunk hozzá pár képet:

Küldtem fotót a csinos rendőr lányról munka közben (fent a poszt elején beszúrva - a szerk.), plusz egy közlekedő, de csak adásvételi szerződéssel rendelkező bebukott angol autóról képeket. A tulaj magyar, a kocsit itthon vette egy másik magyar úriembertől.

Az adásvételi szerződés már több mint egy éve lejárt. Előkerült egy angol zöldkártya is, de az úgyanúgy lejárt már egy éve. Más papír nem volt az úriembernél. Az urat feljelentették, plusz levetették vele a rendszámot és csak tréleren vitethette haza a kocsit.

64 komment

Címkék: budapest biztonság rendszám autó rendőr sztereotípia autólopás autóvadászat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ganyager 2009.11.08. 14:41:58

Jé 1. vagyok! - De még nem olvastam el a posztot! :D

ganyager 2009.11.08. 14:51:24

Gratulálok, és sok sikert kívánok az autóvadászoknak!

Kalányos Márió 2009.11.08. 14:53:56

Magyarul 2 darab lopott kocsit találtatok az ellenőrzött 43.857-ből, és ebből 1 meglépett... ;D

Bladika 2009.11.08. 15:33:10

@sbronzo: Kérlek olvasd el az írást még egyszer!

43 857 autót ellenőriztek.
1 lopott gépjármű
4 bűncselekmény elkövetése miatt körözött gépjármű
20 lejárt műszaki vizsgával közlekedő
31 forgalomból kivont
3 külföldi rendszámmal, de érvénytelen vagy okmányokkal egyáltalán nem rendelkező kocsit

3 volt a vezetéstől eltiltott sofőr ,
2 körözött személy is előkerült
10 gépjárműnek az egyedi azonosító jegyeit hamisították meg.

1 közlekedő, de lopás miatt körözött gépjármű sofőrének sikerült kereket oldania a rendőrök elől.

Én nekem ezt sikerült kiolvasnom a sorok közül! Neked mit?

Kalányos Márió 2009.11.08. 15:35:15

@Bladika: Nekem pedig tobábbra is azt, hogy 1 lopott autót fogtak meg! ;)

Még szerencse, hogy nem traffiztak, mert akkor sok ezerrel bővült volna az elkapott kocsik listája...

Bladika 2009.11.08. 15:44:51

@sbronzo: Lehet félreértettelek,de nekem úgy tűnt, hogy azt akarod sugallni, hogy szart sem ért a munkájuk mert, hogy csak 1 lopott kocsit találtak, holott azon kívül rengeteg más dolog is volt.

Rocko- 2009.11.08. 15:47:26

nekem az a kérdésem, h ez a munka miért nem a mindannapi rutin része a rendőröknél, miért csak kampányjellegű ez az akció?

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.11.08. 15:48:30

Szerintem az adhat okot a félre értésre, hogy az "autóvadászat" nem csak arról szól (szerintem), hogy lopott autókat fognak. A felsorolt egyéb formációval közlekedőknek sincs sok keresnivalójuk a közutakon. :)

Kalányos Márió 2009.11.08. 15:58:01

@Bladika: Azt nem mondom, hogy szart sem ér, de számomra néhány lejárt forgalmi nem ugyanaz, mint lopott kocsit találni. Az autóvadászokról elsősoorban a nép megmentői jutnak eszembe, ahol estére diszdobozban visszaszolgáltatják az ellopott autót a nagycsaládos Vincének, és nem néhány tucat lejárt forgalmival furikázó csórót sikerül újabb tízezrekre megbüntetni. Ez a sünök dolga a traffiapax-szal együtt...

Bocs, hogy megint negatív vagyok, de nálam már csak így megy ez... ;)

mr_x 2009.11.08. 16:40:03

"Előkerült egy angol zöldkártya is, de az úgyanúgy lejárt már egy éve."
Ez mit jelent?
Angliaban nincs olyan hogy zold kartya ahogy mi ertjuk.
Van egy papir ami a tulajdonjogot igazolja (egy ilyen van a kepen, de abban a formaban semmit sem er), ill. van egy masik papir ami a jarmu muszaki allapotat igazolja.
Ez utobbit 3 eves koraban kapja az auto es utana evente hosszabbitani kell. A hosszabbitas soran ellenorzik az alapveto reszeket (fek, kormany, lampak, stb), ill. mernek egy karosanyagkibocsajtast. Enelkul nem tudod befizetni az eves adot, azt meg kikopi a kozponti szamitogep es bezuzzak a jarganyt.

Ami a kepen van az a tulajdoni lap (raadasul nem is annak a kocsinal a rendszama van rajta ami a folotte levo kepen van :-o) , biztos helyen kell tarolni (nem magadnal hordani), ha eladod a kocsit akkor kitoltitek a vevo adataival a zold reszt, annak az aljat megkapja a vevo (azzal igazolja hogy o megvette amig meg nem jon a modositott lap), a tobbit meg az elado berakja egy boritekba es elkuldi a hivatalnak.
Par hetre ra az elado kap egy visszaigazolast a hiataltol hogy tudomasul vettek hogy eladta az autot, a vevo meg kap egy uj (nyomtatott) tulajdoni lapot. (hat igen, igy is lehet intezni auto atiratast :-o )
Igy kezzel kitoltve ahogy a kepen van semmit sem er, ezt kellett volna elkuldeni a DVLA-nak.
Esetleg bescannelhetem az egyik autonk papirjait es bekuldhetem ha vkit erdekel :-)

mr_x 2009.11.08. 16:43:24

Meg azt felejtettem irni, hogy az egyik (opcionalis) rubrika a futtott merfoldek szama, ha kitoltod amikor eladod a kocsit akkor nyilvantartjak, es ha ugyanazt az autot vki kevesebb futassal adja el, akkor utananeznek hogy mi tortent.

sreetfighter 2009.11.08. 16:46:59

@sbronzo:
Ez az akció régen a lopott kocsik kiszűrésére
indult, de mostanában ez egyre nehezebb mint ahogy írták is.
Viszont ha mellesleg kiszűrnek lejárt műszakis autót az azért nagyon hasznos lehet, mert legalább nem okoz balesetet a rossz állapota miatt.
A forgalomból kivont autók kiszűréséről pedig ne is beszéljünk, mert ha egy ilyen leamortizálja a kocsidat akkor szívsz, nem kicst, nagyot.
Csak így tovább Vadászok!

Kalányos Márió 2009.11.08. 17:08:37

@sreetfighter: Hát ja! De azért Te is beláthatod, hogy az nem ugyanaz! ;)

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2009.11.08. 17:17:46

@sbronzo: Ember, tényleg negatív vagy!

Akkor csak 2 darab lopott járgány volt arrafelé. Az egyik még olyan forró volt, hogy a tolvaj benne seggelt.
A kettőből 1 darabot megfogtak. Ha több jár arra, akkor többet is megfoghattak volna...
Meg még pár másik, a forgalomba ilyen- olyan okból nem való járgányt.
Meg kőrözött személyt.

mizrolist 2009.11.08. 17:37:49

@sbronzo: fogd fel úgy, hogy a forgalomban levő, ellenőrzött autók legnagyobb részével nem volt semmilyen probléma ;) (és ez persze valsz. azt is jelenti, hogy a lopott autók nem Magyarországon futnak tovább)

Kalányos Márió 2009.11.08. 17:47:22

@mizrolist: Persze, ha ilyen nagy reklámot csapunk az akciónak, akkor nem is lehet csodálkozni, hogy a tolvajok is tudomást szereznek róla, és egyszerűen kikerülik a környéket! Maradnak a lejárt forgalmis lúzerek, meg roncsok az útszélén...

@Tanácstalan: Aha, aha, aha...

107! 2009.11.08. 18:00:47

@Rocko-:

A rendőrségnek nem áll rendelkezésére az a technika, amit a civil szervezetek birtokolnak (hogy miért, azt én magam sem tudom) Azon felül nem kis igénybevételt jelent egy egy ilyen akció. Az oda vezényelt rendőrök valahonnan máshonnan lettek elvonva, abban pedig megegyezhetünk, hogy nem csak ez a típusú bűnözés van jelen az országban.

Nagyon sok más hatékony dolog létezik, ami civil kézben már régóta forog, a rendőrségnél mégsincs alkalmazásban. Sajnos ilyen ez a rendszámfelismerő rendszer is.

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.11.08. 18:01:18

Azért létezik ám be nem harangozott "fokozott közúti ellenőrzés" is. Volt már rá precedens egyetlen éjszaka 4 x állítottak meg. Közlekedési rendőrök is meg készenlétisek is. Petőfi hídnál, a Budaörsi úti felüljáró előtti szakaszon, Lajos utca - Nagyszombat utca kereszteződés után, Árpád fejedelem útján a Komjádi uszoda előtti szakaszon.

107! 2009.11.08. 18:05:41

@Rocko-:

Ja igen. Azért nincs ok az elkeseredésre, mert valahol mindig van ilyen "kampány" nap. A helyszín változik, de a "vadászatok" rendszeresek.

Sőt. Többször segítettünk be egymásnak. Pesti rendőrök mentek Pest megye területére (Pl.: Vác és környéke), és fordítva. Így kevésbé ment a többi munka rovására a dolog.

Kalányos Márió 2009.11.08. 18:07:24

@Mityu: Biztos valami postarablót kerestek, és hasonlítottál rá! :)

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.11.08. 18:11:45

@sbronzo:

Nem, mert akkor nem szúrópróba szerűen integettek vóna... :) Postarabló keresése esetén teljes zárás van... :)

Kalányos Márió 2009.11.08. 18:13:04

@Mityu: Nagyon képben vagy! Jó lesz veled vigyázni! ;)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.08. 18:13:32

@107!: Gondolom ezért: "a bürokrácia, a hivatalok rettegése minden újtól, a hivatalok munkatársainak tudatlansága és a féltékenység"

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2009.11.08. 18:21:58

@sbronzo: Da da da :D

Legyél bizakodó! Én az vagyok!

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2009.11.08. 19:50:52

Szolgálati:
@SilentSound: E-mailt megkaptad? Írtam, de nem tudom lement- e. Kicsit zizi vagyok ma.
Lehet, hogy csak írni akartam? :D

JOHN RAMBO 2009.11.08. 20:31:19

a biciklimet keresnék ilyen lelkesedéssel.

Brigi \"B. A.\" főnöke 2009.11.08. 20:48:48

@Mityu: Nekem napi 3 a rekordom, ráadásul a harmadikak ugyanazok voltak, akik az elsők, plusz emlékeztek rám, úgyhogy nem kellett papírokat mutogatnom.

jani taxis 2009.11.08. 20:51:16

annak idején közszájon forgott,hogy a TRANS eredet vizsgálók -Balázskáék-(ahol Sánta)
rengeteg lefoglalt,majd a külföldi biztositótól megvett autót helyezett illegálisan forgalomba,vám fizetés nélkül!
A csalásokat az autópiacon lévő régi állomáson dolgozók csinálták.
A csel az volt,hogy ők azonositották be az ellopott autókat.A kocsikról készitettek felvételeket(krétával karcolások)ill szakértői véleményeket(rossz motor,a tolvaj kilopot ezt azt,stb)majd elküldték a kinti biztositónak,akik hugyé szaré eladták a megtalált roncsot,amire vámot(akkor kellett)nem fizettek!
Óriási haszon volt rajta,és tiszta volt!
A másik csel,az ellopott-majd egyedi azonositóktól megszabaditott-autók,amit megtaláltak szétszedve véletlenül!
Csakhogy,az autó egy tuti lopott járgány volt,de alvázszám hijján,az üvegbe lévő gravirozott rendszám volt a bizonyiték!
Rengeteget tudnák mesélni,mekkora csalásokat csináltak a Transokot-Imikével-annak idején az autópiacon,illetve a vidéki kapitányságok megtévedt rendőreivel...

csak john 2009.11.08. 22:11:21

@mr_x: Ez így túl egyszerű. Így nem lehet szopatni az embereket azzal, hogy az eladot autód után még sokszor odamenj hozzájuk és mindannyiszor bizonygasd, hogy te azt már eldtad. Ráadásul, így még azt is tudják bizonyítani, hogy mekkora szükség van a munkájukra. Naplopó közalkalmazottak!

Rocko- 2009.11.08. 22:58:06

@107!: értem kösz.
nem személyreszóló, de remélem, h a következő traffipax kaszálás után a rendőrség ebbe fektet be.
mert látom, vannak megszorítások, készülni kell karácsonyra, a héten egyik nap 3* is láttam igazoltató rendőröket. :P

igazi hős 2009.11.09. 01:24:00

@sbronzo: Nem kívánom, hogy koccanj te annak az 51 autónak az egyikével, de szerinted szerinted milyen műszaki állapotban vannak és mennyin van kötelező? Cigányoknak (és rendőröknek) nem kell papír az autóhoz.

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.11.09. 07:43:04

Egy kis adalékanyag, olvasnivaló akinek csak az jön le az autóvadászatból, hogy a lopott autókat vizslassák:

www.zsaru.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2310

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.11.09. 10:01:41

Valahogy ez volna a dolguk, és minden napnak így kéne telnie.
Nem tudok tapsolni hozzá, annyi pénzért, amennyit a rendőrség elnyel, ez volna az alap...

107! 2009.11.09. 12:08:07

@Rocko-:

A trafi eredménye nem a rendőrségé!!!!!! Az a közös kalapba vándorol.

@newtehen:

Ebben egyetértünk. Biztosan több pénz folyik bele, mint ami látszik a technikán. De ez vajon az utcán dolgozó rendőr hibája????

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.11.09. 12:40:39

@107!:
Nem tudom ki hibája, nem is érdekel. Elvileg a rendőrség egy szolgáltatást végez.
Amikor elmegy az áram, akkor sem érdekel, hogy a szerelő, a villanyoszlop, vagy a vezeték hibája.
Az utcai rendőr az aki az arcát adja ehhez. Ha úgy dönt, hogy adja, akkor vállalja is a következményeket.

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.11.09. 13:29:35

@newtehen:

Azért nem kicsit abszurd a közlekedési járőrön elverni a port, mert a "cég" nem hajlandó rendes felszerelésre költeni. Ugye ezt te sem gondolod komolyan?! Azért megnéznélek havi 120ezerből (megélhetési ingerlékenység mellett) vajon mit szereznél be úgy elsőre... :)

brien 2009.11.09. 13:39:24

@107!: Szeretnék kivenni abból közös kalapból, mert sikeresen belefutottam a múlthéten az üllői úti felüljáró mellett a parkolóban ácsingozó traffiba :) 70 helyett kb. 90.
Persze a bzi X5-ös volt a hibás (ki más, hát nem is én :D), őt követtem, mert egész jó tempót autózott :D
Na mind1.
Nem szeretnék fizetésekről vitatkozni, de a rendőri szakmához félig-meddig elhivatottság is kell. Szal' azért minden tiszteletem, h azért a kevés pénzért is csinálnak valamit.
Lehet, h annyi pénzért én ki se kelnék az ágyból, pedig ő főiskolát végzett én meg nem.
Mondjuk ha rendőr lennék, csak a prémium márkákat buzerálnám, Merci-BMW-Audi,(buszsáv, mobiltelefon, villamossín, kanyarodóból egyenesen, piros lámpa stb.) és mindegyiknél 300e Ft-ról indulna a bírság :DD
Csak hogy érezze a törődést :)

trixilw 2009.11.09. 13:51:09

@brien: És a nap végén lecseszne a felettesed, hogy hogyan képzeled cseszegetni az ezredes haverjának a bmw-jét, meg kerületi polgármester lányát mi a fenének kellett kiszúrnod amint a lexusával a pálya belső sávjában 60-al ment, telefonált és közben sminkelt, mert az nála teljesen normális. Még egy ilyen és mész szenet lapátolni a sivatagba!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.11.09. 14:09:04

@Mityu:
Senki sem kényszeríti, hogy ott maradjon. Az viszont már az ő felelőssége, ha az ismert feltételekkel elvállalja a melót, és nem tudja megcsinálni!

brien 2009.11.09. 14:18:21

@trixilw: Azokra lennék a legbüszkébb. Igaz, h utána mehetnék valamelyik kereszteződésbe forgalmat irányítani a hátralévő életemben :)

CApa (törölt) 2009.11.09. 16:20:52

Az adásvételi szerződés lejárhat?! Lemaradtam valami jogszabályváltozásról...

Kalányos Márió 2009.11.09. 17:27:41

@igazi hős: Ha kötelező nélküli csóka okoz kárt, akkor fizet a MABISZ, úgyhogy nem nagy ügy.

Ennél például sokkal rosszabb helyzet, ha az elmúlt évben egy MÁV-os hajtott volna belém, mert hiába fizette rendesen a kötelezőjét, a biztosító mégsem fizetne helyette. És ez esetben a MABISZ sem.

Nem mindig az a legrosszab helyzet ami annak tűnik! ;)

107! 2009.11.09. 21:00:55

@newtehen:

Régen társalogtunk már, de még mindig "furán" gondolkodsz.
A Te hozzáállásoddal nem hiszem, hogy lenne még rendőr az utcákon.
Bizony, ez hivatás. Még ott is, ahol jól megfizetik, de itt nálunk különösen. Hiányos felszereléssel, nehéz körülmények között is többet tehet az ember, mint ha nem csinálna semmit. Aki pedig így is vállalja, azt becsülni kell, nem megszólni. Elvégre ezt nem csak magáért csinálja az ember, hanem a közösség érdekeit figyelembe véve.

@brien:

A forgalomirányítás csak a filmekben büntetés! :-))) Élvezetes is tud lenni, és látványos, ha valaki ért hozzá.

pink75 2009.11.09. 21:14:34

a sierrás esetét innen azért változatlanul a van sapka, nincs sapka c. klasszikus kategóriába sorolnám

igazi hős 2009.11.10. 00:20:41

@sbronzo: Most szólok, hogy a MABISZ a te és az én kötelezőmből fizeti ki ezeket a károkat. Ha kb. 20 % nem hanyagolná el a KGFB-t, akkor annyival olcsóbb lenne nekünk, akik befizetjük. (Ha a biztosítós csalókat is visszafognák, akkor szintén.)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.11.10. 08:57:36

@107!: Értem.
Tehát hivatás nyugdíjasokra lövöldözni.(index.hu/belfold/2009/11/09/megvadolt_rendorok_is_falaznak_a_szadista_ornagynak/)
Hivatás 30-as táblához kiállni trafipaxozni, és zsebre büntetni. Hivatás 2 gyermekes családanyákat hátul síró gyerekekkel izzókészlet miatt zaklatni, miközben figyelmen kívül hagyni a 7 kisebbségit szállító kipufogó és rendszám nélküli ladát. Hivatás, hogy egy segélyhíváshoz a 450 m-re levő rendőrőrsről 45 perc múlva sem érünk ki.

És még az én gondolkozásommal van baj.

Szerintem ma csak lekibeteg emberek mennek rendőrnek, mert az egész rég nem a bűnüldözésről szól. Felderített bűncselekményt pedig csak a statisztikában látni, gyakorlatilag nem ismerek olyat, aki tudna ilyen esetről.
Jelenleg a rendőrség munkája kimerül az útszéli baksis szedéséből sajnos.

És ez nem pénz kérdése. Hozzáállás kérdése.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.10. 09:05:10

@newtehen: Ne múld már alul magad ennyire... Biztos minden rendőr hobbiból ártatlan nyugdíjasokra lövöldözik, nem?! Izzókészlet miatt meg már pláne nem baszogatnak senkit, mert már nem kötelező. :P

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.11.10. 10:05:36

@SilentSound:
Ezek tapasztalatok, nem általánosítás. Meg aztán van az a közmondás is ugye, hogy aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
Azt mondod nem minden rendőr ilyen? Lehet. De a többségük ilyen. És sajnos az ember ilyenekkel találkozik.
És amíg a "rendesebbje" nem kiveti a soraiból a szemetet, hanem falaz neki, addig sajnos egykutya az egész.
Ez is egy olyan dolog, ami nem látszik a 30 millás BMW sötétített üvege mögül...

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.10. 10:09:21

@newtehen: Szóval szerinted nem általánosítás az, hogy a rendőrök hivatása a nyugdíjasokra lövöldözés? Már meg ne haragudj érte, de ez egy akkora égbekiáltó faszság, hogy azt el nem tudom mondani. Mitől tapasztalat ez? A szüleidre és nagyszüleidre is szoktak lövöldözni? Ne fárassz már ilyenekkel...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.11.10. 10:21:44

@SilentSound:
"A szüleidre és nagyszüleidre is szoktak lövöldözni? "
A nagyszüleimre konkrétan lőttek a rendőrök 56-ban, de ez most nem ennek a fórumnak a tárgya.
De úgy látom nem fogod a mondanivalóm lényegét. Itt a hozzáállásról írtam egy értekezést, de úgy látom Te inkább kötekedni akarsz. Részemről a téma lezárva, elmondtam amit akartam.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.10. 10:23:08

@newtehen: Hát veled én sem vitatkozom tovább, erre az '56-os párhuzamra már inkább nem mondok semmit. Valóban nagyon aktuális...

Kalányos Márió 2009.11.10. 10:49:29

@igazi hős: A kötelező nélküli károkozókon később behajtja a MABISZ bírósági úton, tehát ez elméletben megtérül, és nem mi fizetjük.

Elárulom, hogy nem csak az ilyenek miatt van a MABISZ, hanem akik elhúznak a helyszínről, és az elkövető ismeretlen marad, pedig akár lehet is neki biztosítása. Januártól pedig a becsődölt biztosítók után is fizet a MABISZ. Különben már így is szinte ingyen van a kötelezőm, nem sírok, hogy lehetne még olcsóbb, ha mindenki fizetné.

Mellesleg azt a 20%-ot számold át mégegyszer, mert a mostani akcióban a 43.857 ellenőrzött autó közül csak 31 forgalomból kivont és 3 külföldi rendszámmal, de érvénytelen vagy okmányokkal egyáltalán nem rendelkező kocsi volt. Az most éppen 0,77 ezrelék volt! ;)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.10. 10:56:47

@sbronzo: De ez azt jelenti egyben, hogy mégsem olyan vészesen szar a helyzet. :)

Kalányos Márió 2009.11.10. 10:58:51

@SilentSound: Ilyen rendőrök is vannak: index.hu/belfold/2009/11/09/megvadolt_rendorok_is_falaznak_a_szadista_ornagynak/

És vannak a 107! félék! :)

Mindenki abból általánosít, amelyikkel többször találkozik.
Mondjuk 107!-el sem futnék össze szívesen, ha éppen áttekerek a piroson... :DDD

Kalányos Márió 2009.11.10. 11:03:08

@SilentSound: Nem én voltam aki ezt sugallta. Én éppen azt mondtam, hogy számomra a lopott kocsi fogás az igazán szép teljesítmény, ezek a lejárt forgalmis történetek csak olyan mellékes, rendőrös fogások. Ahogy a médiában bemutatott havi csúcstartó traffis bírságoknak sem szoktam tapsolni, így ez is hidegen hagy.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.10. 11:26:20

@sbronzo: Vannak sajnos, ahogy hallottam, főleg a rebiszesek. Egyébként 107!-tel akkor főleg ne találkozz, ha ittál is a piroson áthajtás előtt, vért venni is lehet nagyon szarul... ;P

Ami a lopott kocsit illeti, az több pontot ért a versenyben is, mint a többi fogás.

igazi hős 2009.11.11. 00:42:06

@sbronzo: "elméletben megtérül" Látom azt te sem gondoltad, hogy Kolompár Winettoun behajtják az egy évnyi segélynek megfelelő javítási költséget. Egyébként a te biztosításod akkor is drágább, ha sikeresen behajtják az okozott kárt a bliccelőkön.
A 20% túlzás, de a 0.77 még inkább valótlan. Legyen 5%, az is milliárdokat jelent.

Kalányos Márió 2009.11.11. 00:55:43

@igazi hős: Oké, legyen 5%! ;) Ez azt jelenti, hogy havi 100 forinttal többet fizetek. Majd nagy levegőt veszek, és valahogy kifizetem! :)

Próbáld meg kiszámolni, hogy menniyvel kevesebb adót kell fizetni, ha sok traffival sok 300 ezres büntit is bekaszálnak a költségvetésbe! ;)












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása