Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) kresz (720) KRESZ (1) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Kis kerékpároshatározó

2011.09.09. 08:21 :: Don Blasius

Örök viták tárgya az autós-kerékpáros viszony, holott nem ellenségeskedésről, hanem partnerségről kellene, hogy szóljon. Való igaz, messze vagyunk Hollandiától, de nem gondolom, hogy zsigerből kellene utálni a kerékpárosokat autósként, főleg, hogy sokan használják mindkét közlekedési eszközt. Pár napja egy kerékpáros szemszögén keresztül olvashattunk az autósokról, most Gyula jóvoltából fordítva tehetjük ezt, talán kicsit kisarkítva, de ő tényleg a problémás jelenségekre hívja fel a figyelmet. Sajnos ilyenek nálunk tényleg sokan vannak, de remélem, fokozatosan javul majd a kerékpáros közlekedési kultúra.

Pár gondolatot szeretnék megosztani az általam ismert kerékpárosokról, az írás saját véleményem, egyetérteni nem kötelező, sőt, vitatkozni kell. Szándékosan nem írtam a kerékpárutakat hiányoló elégedetlenkedő fajtáról, mely általában az útalap, üzemanyag termékdíj megemlítésének hatására természetesen az adófizető mivoltukat emlegeti. Persze, hiszen a csöves is adófizető, hiszen Áfa van a tablettás boron is. Tehát a kerékpáros:

 

Leginkább a kaméleonhoz hasonlító, hol a gyalogosokhoz, hol a járművezetőkhöz illeszkedő, a forgalmat általában bosszantó fajtája az embernek.

 

 

Miért is? A kerékpáros, hétköznapi nevén biciklis mindíg, minden kötülmények között azt az utat választja, ami neki éppen a legrövidebb, vagy legkisebb erőfeszítéssel jár. A kerékpáros vígan kerekezik az út közepén reumás csigákat megszégyenítő tempóval, amennyiben a 8km hosszú kerékpárúton akár egyetlen egy gyalogost, vagy babakocsit toló anyukát észlel. Ugyanilyen vígan hajt be akár 30km/h-s szédítő sebességgel a járdán a gyalogosok tömegébe, amennyiben arra levágva akár 2 egész tizedmásodpercet is megspórolhat. Ilyenkor hangos álljámáférre felkiáltásokkal palástolja hangjelző berendezésének (hétköznapi nevén csengő) hibáját, esetleg teljes hiányát. A gyalogátkelőhöz érve képes betolni első kerekét az egymás kezét fogó szerelmesek közé, hogy alkalmas pillanatban adjkirálykatonát felkiáltással szétválassza az ifjak egymásba fonódó kezét.

 

A kerékpáros a gyalogátkelőnél kerekes gyalogossá válik, gyalogosnak kijáró elsőbbséget kíván élvezni, akkor is, ha nem jelzi átkelési szándékát egyértelműen. Hogyan kell egyértelműen jeleznie? Leszállni és várni a szabad átkelésre, amit a drótszamár áttolásával lehet a KRESZ előírását betartva abszolválni. Amennyiben a kerekes gyalogosnem pattan le a nyeregből, akkor egyszerűen nézelődik, tehát nem kíván a túloldalra jutni, nem kell figyelembe venni.

 

Egyik jellegzetes egyede a kerékpáros néni, azaz biciklus mamikus: a KRESZ teljes ismerete nélkül kel útra, úticélja általában a temető. A sír gondozásához szükséges gereblyét, illetve kapát jó esetben a kerékpár vázához rögzítik spárgával, rosszabb esetben kézben viszik, ebben az esetben valószínűleg biztosan elérik úticéljukat.

 

A vagány kerékpáros, azaz a biciklus béemiksus az a fajta, aki a testméretéhez illőnél jóval kisebb kétkerekűt választ cirkuszi mutatványainak utcai bemutatójához. A közlekedés résztvevői közül szinte kizárólag a gyalogosok testi épségére vannak veszéllyel, ennek pedig egész egyszerű okai vannak: a hiányzó kötelező felszerelések miatt úgy vélik, a járdán közlekedve guruló gyalogosnak minősülnek, ezáltal teljes mentességet élveznek a KRESZ irányadó rendelkezései alól.

 

Az ittas kerékpáros, azaz a biciklus részegusz fellelési helye általában a borospincék és a lakóházak, illetve a sarki kocsma és az otthona közötti legrövidebb út. Rendőrt észlelve azonnal tolni kezdi közlekedési eszközét, amely így legalább biztosítja neki a támaszkodási lehetőséget. Különös ismertetőjelei: az őket követő muslincaraj, napszemüveg szürkület esetén is, eszeveszett tempó az  út szembejövő sávjában, esetleg a járdán. Végállomás az út menti vízelvezető árok, melyből ha segítség nélkül ki tud kászálódni, akkor valamilyen különös oknál fogva visszatér szomját oltani, amennyiben segítséggel tudja csak leküzdeni az árok és a járda közti 30cm-es szédítő meredélyt, általában sikerül hazatalálnia.

 

Az elektromos kerékpáros, azaz a biciklus accumularutus: szédítő tempója feljogosítja a városi közlekedés belső sávjának használatára. Mivel a hajtást általában villanymotorra bízzák, hatalmas, gyakran a kerékpáros tömegét meghaladó táskákat akaszt a kormányra, melyek ugyan befolyásolják egyenesfutását, azonban valami különleges oknál fogva mindig előttem sikerül elesniük.

 

Végezetül a kamikaze kerékpárosról azaz a biciklikus suicidikusról pár szóban: hátulról elég könnyű felismerni fejére hajtott kapucnijáról és vállain ülő őrangyaláról. Mellé érve megfigyelhetjük a kapucni alól kifutó vezetékeket, melyek a fülében lévő hangszórókat kötik össze a kapucnis polóban tartózkodó mp3 lejátszóval. Ezek az egyedek a közlekedés többi résztvevőjének teljes kizárásával közlekednek, egyetlen oka épségben történő hazaérésüknek az őrangyaluk által körülöttük 1m-es sugarú körben létrehozott erőtér, mely képes ellenállni a forgalom átlagos résztvevőinek.

 

A kerékpár után kötött gyermekszállító utánfutót használó szülőket inkább nem jellemezném, mert erre nem találok olyan szavakat, amelyek billentyűzetállók. Saját szememmel láttam ugyanis a következő esetet: a gondos szülő 2 csemetéjét ültette ebbe az alkalmatosságba, amikor a gyalogátkelőhöz érve nem a megállást választotta, hanem az itt még átférek futott át mákszemnyi agyán. Az autós a fékezés és félrekormányzás ellenére elérte az utánfutó sarkát, ami miatt mindkét gyerkőc az úttestre zuhant a bekötetlen, egy gyerekre méretezett ülésből. Szerencsére a tempó nem volt nagy, a gyerekek is karcolással úszták meg az esetet, de félelmetes látvány volt. A gyerekeket biztos ami biztos alapon mentő szállította a helyi kórházba, rendőri helyszínelés után a helyszínelő rendőr csak ennyit jegyzett meg (régi barátom):"Legszívesebben felpofoztam volna ezt a nőt! Anya az ilyen?"

Érdekesség, hogy sem a helyi, sem az országos média nem számolt be az esetről, pedig forgattak tv-stábok is.

299 komment

Címkék: biztonság közlekedés autó hülye erőszak sztereotípia kerékpár veszélyes részeg kresz zebra gyalogos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

higany1971 2011.09.10. 16:11:09

@_B_: Remélem a hozzád hasonló arrogáns barmot jól elveri majd valaki. A járdán még neked áll feljebb? Tényleg homály van az agyakban. A tiedben tutti..Óvatosan és türelmesen kerüld ki a gyalogost, ha kell, állj meg, mert ha velem akadsz össze és megijeszted valamelyik családtagod, kitaposom a küllőket a kerekedből. @Hemü:Látod?? Erről van itt szó. A kedves út jól mutatja a hozzáállást. A kerékpáros. Neked az út kell, neki a járda..Még valami?? Rajtatok kívül is közlekedhet más az utakon?

Hemü 2011.09.10. 16:12:52

@_B_: Bár a sorfalat se csengesd szét inkább. Az az ő helyük. Megállhatnak, nézelődhetnek. Ha így nem felel meg neked, akkor lehet, hogy mégis az úttestet kéne választanod, mert járművel vagy.

Hemü 2011.09.10. 16:14:21

@higany1971: Mert vele sikerült elhitetni, hogy "az ótók között rossz".

_B_ 2011.09.10. 17:17:16

@higany1971: Érvelésben nagyon ott vagy, mondták már? Előbb olvasd el amit írtam. Nem kell a járda, csak ha az út járhatatlan akkor lassan, érted lassan, odafigyelve.. érted? LASSAN ODAFIGYELVE azon megyek.
Komolyan menj ki és verekedj össze pár :)bicajossal, talán jót tenne a lelki békédnek

higany1971 2011.09.10. 17:58:06

@_B_: A lassan odafigyelve melyik részénél kell neked LECSENGETNED a gyalogost?? Arról az útról ami az övé. Értem én, hogy a bringásnak kell a járda, ha azon kell menjen. Az autópálya nem kell? A villamossínre már szemet vetettetek, még valami? A lelki békémnek a kettős mérce megszüntetése és az tenne jót, ha a kerékpárosnak, ha elvárása, igénye van, ha ő közlekedő partner, akkor kötelezettségei is ARÁNYOSAN legyenek. Nem mondom el mi az, de nincs közte az, hogy a járdán mész, ha neked úgy tetszik. Persze most majd elmondod miért KELL a járdán menni. Ahogy azt is, az úton miért kell. Azt is, hogy miért KELL a montisoknak a vadvédelmi körzetben építeniök trial pályát, magánterületen és ha valaki kimegy miért ők vannak felháborodva, hogy hol bringázzanak?? :-) Annyira, de annyira unalmas az állandó sírás-rívás...Kötelezettség. Ahogy én sem mehetek a kedvem szerint akármerre, ha közlekedni akarsz, te se menj..Senki se..Tényleg, bakker, nincs még egy rohadt közlekedési eszköz emi ennyira azt csinálna,amit akar. Még a hajómmal sem mehetek akármerre, komoly szabályok vannak. (Komolyabb mint a KRESZ)Nem érzitek, nem megy át, hogy valami itt nem stimmel??

higany1971 2011.09.10. 18:02:08

@Hemü: mart ott az. Csak amit te nem fogsz fel, hogy NEKÜNK rossz, hogy te ott vagy.(Felfogod, lexarod...) Ott is. Meg a járdán.Meg a kerékpár úton. Bár az nem rossz, de ott is. A villamos sínen is. A földúton is, de az erdőben is. Meg mindenhol. Szabályzás és minden nélkül..Csak a kerékpár..Jól van ez így, ugye?? a elég volt. Már unom, szóval most bejeztem, mert itt ez reménytelen. A jópofa, hogy ez is autósfikázó-bringás síró-rívó poszt lett:-)) Ebben pengék vagytok...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 18:11:04

@Hemü: "Nem hülye bringások vannak, hanem hülye emberek, akik autóval és bringával is hülyék, sőt, lehet, hogy az utóbbival még jobban érvényesül is a hülyeségük. A bringás nem külön faj."

Minden szavad színigaz. Csak képtelenek megérteni. Én is mindig ezt mondom. (Itt is vezetek.blog.hu/2011/09/08/onplagium_1, és itt is vezetek.blog.hu/2010/02/26/az_drotszamaragolasrul.)
De nem hiszik el. ŐK. :-DDDDDDD

NINCS TI, BRINGÁSOK, TE FAJOD. Emberek vagyunk. Akik között vannak hülyék. Avagy higany1971 komolyan azt hiszi, hogy az a "a forgalommal szemben, tilaj részegen,discman-nel a fejben, süketen, a kerékpárúton is a tilosban áthajtó, járdán kerékpározó, autót nem észrevevő, feleségem-fiam a járdáról lecsengető kerékpáros" majd ha autóba ül, hirtelen szabálytisztelő kulturált sofőrré változik, esetleg gyalog nem lesz részeg, teszi magát süketté, és megy át a piroson?

Fenéket.

Higany1971 gyűlöl minket mert BRINGÁSOK vagyunk, kitapossa a küllőinket csak úgy. De majd akkor autóval megyek, koccanok vele, de így bezzeg szeretni fog, mivel AUTÓSOK vagyunk, közösen utáljuk a közös ellenséget, a BRINGÁSOKAT.

Írtam, hogy "felbosszant a merev, egyoldalú beskatulyázó általánosítás". Ezt is félreértették. Mert én vagyok A tipikus BRINGÁS. He?

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 18:13:29

@higany1971: "ez is autósfikázó-bringás síró-rívó poszt lett"

Akkor valami mást írunk/olvasunk.
Én semmilyen autósfikázást nem vettem észre.

Csak a vak bringásgyűlölet ellen dolgozom észérvekkel. Szélmalomharc.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 18:15:19

@higany1971:
Tessék egy rohadt gázoló bringás: vezetek.blog.hu/2011/08/23/cserbenhagyo_kerekparos

És egy másik eset, amikor bizonyára a járdán lecsengetett két gyalogost egy bringás, akikből később kitört a bringásgyűlölet: index.hu/bulvar/2011/09/09/vascsovel_tamadtak_egy_kerekparosra_putnokon/

Hemü 2011.09.10. 18:27:52

@higany1971: Sőt, tankkal még a városba sem jöhetnél be. Arany életed van, öregem! :-)

Hemü 2011.09.10. 18:39:39

@higany1971: Pistikének is rossz, amikor megszületik Lacika, és már nem minden az övé a lakásban. Mégsem kötheti futópórázra. Egyenrangúak. Most már ugyanazon a felületen ketten kell osztozniuk. Nincs alagút a falban, csillerendszer a plafonon, együtt kell élni. Neked nem most lett rossz, hanem eddig volt jó. Ez most a normál állapot.
Én nem sírok-rívok, csak ha te leírod a véleményedet, akkor én is leírom arról az enyémet. Nem is feltétlenül neked.
Szerencsére azért nem olyan vagy, mint a főnököm. Az ő agya olyan, mint a játékvasút. Ha elindítom jobbra, visszajön balról. Benned még reménykedem, mert még mindig tudtál újat mondani.

Hemü 2011.09.10. 18:41:06

@bonifac: Tudom, ezt a faj-dolgot tőled szedtem. :-)

Hemü 2011.09.10. 18:45:16

@higany1971: Amit a járdázással kapcsolatban írtál, azzal egyetértek.

Hemü 2011.09.10. 19:13:56

@Hemü: Bocsánat, itt az utolsó bekezdésben nagyképű voltam, felejtsd el.

_B_ 2011.09.10. 21:18:18

@higany1971: A hozzászólásaid alapján nem vagy gyakorló gyalogos, te vagy az a gyökér aki második parkolósort nyit a forgalmi sávban, mert mindig a bejárat előtt kell kocsival megállnia. Gyalogosként tudnád, hogy a gyalogos fejére nincs visszapillantó szerelve, így szegény hátra nem lát... hoppá durva mi? NA... Erre van a csengő. Szemből sosem csengetek. Akkor csengetek, mikor többen mennek egymás mellett, és még ha szűkösen elférnék is, jobb a biztonság. Sokszor megyek a gyalog mögött az ő tempójában, ha jönnek szembe, megvárom. Rossz embert anyázol. Komolyan mondom, hogy menj ki verekedni, mert ennek semmi értelme.

Csak hogy képben legyél: Én nem "bicajos" vagyok. Autós-motoros-bicajos-gyalogos. Így nem vagyok olyan beszűkült, mint te.

higany1971 2011.09.10. 21:33:09

@_B_: Szerintem meg nem tudod azt sem, hogy mit beszélsz. A járdán bringázol, akkor kötsög vagy, ha még ahogy írod, le is csengeted az embereket. Egyébként meg nagyon mellélőttél, mert, bár jellemzően, ha valaki szólni mer, mert bunkó biciklis vagy, mindjárt anyázol, szerintem meg Te vagy tipikusan a bunkó parkolós, hiszen neked nem számítanak a szabályok..Rólam sok mindent lehet mondani, suttyókám, de amit mondtál, na azt biztosan nem.Te vagy aki bunkó módon viselkedik és még te ugatsz le. Ezért vagy biciklis...Bicajos vagy te apám a javából. Még a másik bringás is megírta, ne csengess, kussolj, várj, kerülj és örülj, bakker, hogy ott mehetsz. (nem mehetnél)@bonifac: LOOOOOOOOOOOOOL .-) Felvidítottad a napom:-) Ez mekkora duma. Most elkezdhetném beidézni amiket írtál, a kettős mércéidet, de nem:-))) Ezek után nem. Minek??? Te már bringás vagy. Nem is tudsz más lenni. Együttélésre alkalmatlan faj. amint pedig mondtam, a bringásokkal nincs bajom. A ti hozzáállásotokkal van. az utakon: Messzíról látom a fajtátokat, hiszen nem megy a bringaúton, mert leszarja a másik embert.Gyárt valami ideológiát, miért megy ott (Hemü)és onnantól minden ok. Ezeket ismerem, szánom és nem, ők a szememben nem egyenrangú közlekedők, hanem arrogáns bunkók. Aki a bringaúton megy, azok a kerékpárosok..Akinek nem sport szopatni a másikat és el tud menni azon az infrán, amin a másik is, mert el akar..Ti? A hozzátok hasonlók?? :-))

Hemü 2011.09.10. 21:45:09

@higany1971: Te nem vagy hajlandó másokkal együttélni az "utadon". Érdekesen adod elő.

_B_ 2011.09.10. 21:52:16

@higany1971: Vagy elfelejtetted bevenni az esti gyógyszert, vagy funkcionális analfabéta vagy így nem tudod értelmezni a szöveget amit írtam.
Bringaúton járok, ahol nincs, ott úton. Viszont HIDAKON FELÜLJÁRÓKON NEM MEGYEK AZ ÚTRA BICIKLIVEL. Mert nem akarok megdögleni egy autó és a korlát közt a fajtád miatt.
Autóval én vagyok a köcsög aki átengedi a gyalogost és kiengedi a buszt... gondolom köcsög vagyok, mert a fajtád ledudál. És én vagyok az a lúzer f*sz a szemedben aki 5 percet gyalogol, mert csak ott volt parkolóhely.

Itt túl nagy a pofád, a személyes konfrontációt gondolom kerülöd, meg vagy szeppenve attól is ha valaki csúnyán néz rád.
Jelentkezz ha levertél legalább egy piroson átmenő biciklis férget (Móriczot ajánlom vadászatra), sokkal nyugodtabb leszel:)

higany1971 2011.09.10. 21:56:06

@Hemü: ..dehogynem. azokkal, akiknek ott a helye.Épült neked külön út?? Van hol menned?? Nézz már magadba, ki a hülye...Gyorsan gyárts valami ideológiát, miért nem mentek ott, mert én amit látok, reggelente az autóstársaimmal, akiket, nem egyszer látom, nem kicsit idegesít, szintén, hogy a bringaúton megy egy jó pár normális cangás, sisak, mellényke, mezei kerépárok, minden féle és 7 méterrel arrébb jönnek azok, akiknek ez nem felel meg. Országúti vagy monti, menő bringás cucc, ők az űber prok. Tekernek is, vagy harminccal és mögöttük a megszokott BKV busz. Az úton, középen járdaszigetek, kerülés nyetu. Tehát bringás tempóban megyünk olyan 6-8 km-t...Miközben ott a bringaút..Persze ez nem minden, csak egy dolog, a legdurvábbak közül. Ki az akkor aki nem tud az úton együtt élni? Én megyek az ő útján vagy ő az enyémen? Azt már meg sem merem említeni, mert itt írta már más is ezt az útszakaszt, hogy bal oldalt üres, 3 méter széles járda, jobb oldalt a bringaút mellett még egy utca, aszfalt, tükör. Mit írt erre egy bringás itt? Igen, de KERESZTEZŐDÉSEK VANNAK. Na menyetek a pitsába..Ez már vicc. A bringásnak még mi kell? e törjük meg a lendületét, (itt olvastuk) megállni se kelljen, mert klipszben van a cipője, soroljam még az agyamentnél agyamentebb dolgokat?? Ere szokták azt mondani, hogy nektek ég a toronyóra arany lánccal is kevés. Mindent akartok, mindent, korlátozás nélkül..(mondom, szól ez az úton tekerő,pirosazó,járdán csengető, száguldozó, stb-knek.)..és igen. A CM-en beletipornék a rohadt provokátorok küllőjébe, bármikor.Meg is érdemli, aki azért vonul fel, hogy másokat akadályozzon. Nonszensz.

higany1971 2011.09.10. 22:03:31

Na ezt most olvastam, és ezzel tényleg itta vége..Azt hittem nincs lejjebb, de van. Kerékpáros mondja: "Ha a kerékpárról le kell szállnom a zebrán, akkor babakocsival se lehessen már átmenni rajta. Hiszen az is azonos kategória, annyiszor tolják boldogan a kerékpárúton a cseppet sem felelőtlen szülők, biztos azért mert négy vagy több kereke is van (bár akkor nem az úton kéne vele menni?!). Nekem ezért is van csengőm, hogy rájuk tudjak csengetni." A többit nem is mondom..mindenkinek jó éjt. amíg a törvény nem változik és nem csap le keményen ezekre az idiótákra, semmi nem változik...Reménytelen..

_B_ 2011.09.10. 22:06:23

@higany1971: Ez pont olyan torzított frusztrált érvelés, mint a tiéd. Viagrát mindkettőtöknek!!!

_B_ 2011.09.10. 22:07:43

@higany1971: Csak ez ironikus, te meg komolyan gondolod, szóval Viagra csak neked jár :)

Hemü 2011.09.10. 22:09:42

@higany1971: Látom, hogy nem fogod, amit írok, vagy még inkább nem akarod.

"Én megyek az ő útján vagy ő az enyémen?"
Olyan, hogy "te utad" legfeljebb a kertedben lehet. Amiről te beszélsz, azt közútnak hívják.

Egy dologra tényleg kíváncsi vagyok. Nem tudom, hogy hol van ez, de ha a párhuzamos utca megfelelne a bringásnak, akkor neked miért nem? Miért nem ott mész?

higany1971 2011.09.10. 22:10:13

@_B_: :-) El sem tudod képzelni milyen szinten nyúkálsz mellé:-)) Ha az én fajtám lenne az utakon a tied helyett ez egy boldog hely lenne. Tőlem aztán sosem látsz olyat, amiket itt ötletelsz, gondolom saját kútfőből...
"Itt túl nagy a pofád, a személyes konfrontációt gondolom kerülöd, meg vagy szeppenve attól is ha valaki csúnyán néz rád. " Ez jóó:-))) Tényleg:-))) Ezt még sosem mondták nekem-)Sajnos nem. El kel keserítselek, én az az ember vagyok, aki még az áruházi parkolóban sem tudja megállni, ha a bunkót a roki helyre állni látja, hogy szóljon..aki beszól, sőt fotózni is szoktam a magam kedvére, de itt is van fent fotóm.. Bár már a bringásokat videózom, amióta itt láttam egy bringást, aki a fejét valami xarral provokálja az autósokat, hogy aztán feltölthesse a jútúbra...A funkcionális analfabéta mellé még kell majd a troll és a szögértésből nulla. még ezt ma dobd be. Bringáséknál kötelező:-) A spanod már mindhárom opciót kihasználta:-))) Szánalom, komolyan.-)))))))))))Még félig van a fröccsös poharam, szóval nyomassad Elvis:-)))

higany1971 2011.09.10. 22:16:41

@_B_: irónkus? Olvasd el a cikket..
"Olyan, hogy "te utad" legfeljebb a kertedben lehet. Amiről te beszélsz, azt közútnak hívják."Értem. Kerékpár út van, mert nektek jár..de a többi is jár nektek..Bullshit, bakker.
Na ez a csúcs, mégsem a másik:-) "Egy dologra tényleg kíváncsi vagyok. Nem tudom, hogy hol van ez, de ha a párhuzamos utca megfelelne a bringásnak, akkor neked miért nem? Miért nem ott mész? " Értem. Tehát a főútvonalról leszek szíves letakarodni, hogy ne zavarjam a kerékpárost, aki, bár jobbra tőlünk ott kerékpárút, ahol a normálisabbja halad, de nem ott megy, hanem a főúton:-)) Én pedig menjek le a főút melletti szolgalmi útra:-)))) Király vagy:-) Lemegyünk mi autósok és a főútvonalat meghagyjuk az országítisoknak. Tehát most már van bringaút, országútis út, földút, ez a montisoké, járda, ez is a bringásoké, (csak csengővel:-)de várj, gáz van! Szoktam a szolgalmin is látni bringást és a busz ott nem fér el! A buszt akkor eltereljük. Ja és a tietek még a villamos sín is! Nullásra mikor jöttök?

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 22:29:20

@_B_: "Vagy elfelejtetted bevenni az esti gyógyszert, vagy funkcionális analfabéta vagy így nem tudod értelmezni a szöveget amit írtam."
Ezt én is írtam neki, nézd meg mit fröcsögött rá. Úgyis mi vagyunk a hülyék, pontosabban a mi fajtánk. A bringás, tudod. Homo cyclensis. Akinek az agyában kettős mérce van, immunis a KRESZ-re, és azért sem megy a bringaúton. (Ez neki valami vesszőbiciklije.)

@higany1971:
""Te már bringás vagy. Nem is tudsz más lenni. Együttélésre alkalmatlan faj."
Te meg tényleg funkcionális analfabéta vagy. Nem nagy ügy, Magyarországon a felnőttek körülbelül egyharmada az. Nem írok le újra semmit, mert egyszerűen képtelen vagy felfogni. Én autóval is bringával járok, és tudod mit, azzal sem a bringaúton. Azért sem. Sőt, én vagyok olyan rohadt szemét, hogy még gyalog sem megyek a bringaúton. (Sokakkal ellentétben. Akiknek ugye lehet, mert számukra nincs kettős mérce.)

"amint pedig mondtam, a bringásokkal nincs bajom."
Önmagadnak mondasz ellent. Ahhoz képest taposnád ki a küllőiket mind.

"Messzíról látom a fajtátokat, hiszen nem megy a bringaúton"
Akkor engem nem sűrűn láthatsz. Akkor mi van a fajtámmal? Hűha. Taxonómiai paradoxon. Több bringásfajta is van, mi?

"Aki a bringaúton megy, azok a kerékpárosok.."
Akkor kerékpáros vagyok? Vagy mégis bringás? Mert ez ugye kétfajta? Teljes zavar van már nálad.

Aki meg nem ott megy az rohadjon meg. Akkor is, ha a KRESZ szerint lehet az úton menni. Sebaj. Ne menjen az úton, mert téged zavar. De ne menjen a járdán sem, mert lecsengeti a gyalogost. Inkább gázolják el az úton. Ne, mégsem, a bringaúton menjen. Akkor is, ha járhatatlan, ja olyan nincs, hiszen a bringaút mindig járható. Akkor is, ha gyalogosok és kismamák sétafikálnak rajta babakocsival. Nekik ugyanis lehet, mert a biciklis ne törődjön azzal, hogy mások mit szabálytalankodnak - akkor sem ha az ő rovására - csak a saját folyamatos szabályszegéseivel törődjön. Ő úgyis mindig azt teszi, erre biztos a plusz két kerék készteti.

Te egész egyszerűen beteg vagy.
Hol élsz? Budapesten ugyanis amilyen a közlekedési morál, nem is csodálom, hogy hülyék a bringások. De az autósok is. (Hadd általánosítsak kicsit.) Kölcsönhatás. Elmebeteg közlekedés. Ettől egyesek becsavarodnak, ez már bizonyított. Tudod, vidéken, kisebb városokban, falvakban, normálisabban közlekednek az emberek. Nem mondom, hogy nem szabálytalankodnak, de nem is mániákus ideggörcsök, ha egy-egy kulcsszó - lásd 'bringás' - elhangzik, amire ugrani és fröcsögni lehet.

Azt beláttad már, hogy a fiad szabálytalan a nem egyszerre kapcsolható lámpáival? (Sajnos.) Van amire kényelmesen nem reagálsz néha. A kulcsszavaidat bezzeg már fejből tudjuk.

@Hemü: "Benned még reménykedem, mert még mindig tudtál újat mondani. "
Optimista vagy. Én feladtam. Ő a fejébe vette, hogy aki nem a bringaúton megy, az rohadt provokátor CM-es kettős mércével, és MI mind ilyenek vagyunk. Akkor is ha nem. Punktum.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 22:35:46

@higany1971: "Ha az én fajtám lenne az utakon a tied helyett ez egy boldog hely lenne."
Az. Meg sem tudnál mozdulni a dugóban, ha minden bringás autóba ülne. Parkolóhelyről meg ne is álmodj. Szép új világ. TE fajtád.

"az áruházi parkolóban sem tudja megállni, ha a bunkót a roki helyre állni látja, hogy szóljon.."
Dicséretes. Tedd. Helyettem is.

"egy bringást, aki a fejét valami xarral provokálja az autósokat, hogy aztán feltölthesse a jútúbra..."
Fogadok azt nem nézted meg mi volt a videón.
Csak nem a TE fajtád szabálytalankodott? Fúj, kettős mérce.

"A funkcionális analfabéta mellé még kell majd a troll és a szögértésből nulla. még ezt ma dobd be. Bringáséknál kötelező:-) A spanod már mindhárom opciót kihasználta:-)))"
Rám gondolsz? Nem ismerem. A trollal pedig te hozakodtál elő, nem én. Nem emlékszel? Olvass vissza.

"Még félig van a fröccsös poharam"
Ahá! Hányadik pohár? Gyorsan fenékig, igyál a fajtánk pusztulására.

higany1971 2011.09.10. 22:40:56

@bonifac: Nos, megmutattad a fogad fehérjét és azt, hogy te valóban funkcionális analfabéta vagy, csak még arrogáns, önelégült bunkó is. Ezzel nyertél is..Tudod én tudok egykét lámpát egyszerre kapcsolni, tehát a fiam lámpája egyszerre kapcsolható. Mert ugye mi is van oda írva? Ezen lovagolsz? Jól mutatja, hol jársz és ki vagy.-)Talán ha olvasni tudnál, elolvastad volna, igen, azt írtam, több féle kerékpáros létezik. Te vagy a veszélyes faj, a bunkó, mással nemtörődő. Nem írom le még egyszer.innentől aztán a normális ember számára érthető a többi is. Neked? Magas, mint ahogy az is, menj a bringaúton a kerékpárral, ha ott van és ember leszel. Ne menj és másokat direkt szopató, szociopata példány maradsz. Nagyon ehhez nem kell semmit fűzni. Egyébként megvolt a latin szó is, már mindent bedobtál, Dr. Titulus, hogy bizonyítsd az igazad. Még azért szerintem a diploma kérdést dobd be, mert rég írtad le, hogy van neked. Kettő. Most csak a funkcionális analfabétát írtad:-))

Szerencsétlen hülye:-))Magad égeted, Mr. Diploma.-) Ja és írd, Troll. Aztán majd utána nézek mi az új divat a blogon és elküldöm privátban:-)) Nehogy ne tudj érvek nélkül szócsatát nyerni nekem...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 22:42:36

@higany1971:

Összerakom lassan. Azért utálod te a bringásokat, mert rossz helyen laksz. (Bp vagy közvetlen környéke, az már biztos.)

Van ott egy főútvonal, meg mellette egy szolgalmi út (ezt rosszul tudod, hogy mi, szerintem szervizútra gondolsz, de sebaj).
És van a főúttal párhuzamosan egy bringaút, és nem ott mennek a rohadt bringások. (Hogy miért, azt még nem tudjuk, ez nem derült ki. Illetve te tudod, rohadt kettősmércés provokátorok, minden kell nekik.
Valami oka egyébként biztos van, mert hidd el, a bringásnak JOBB a bringaút, hiszen védett út. Kivéve, ha nem iszonyatos minőségű, nem festékkel csinálták, nincs tele folyton gyalogossal, és nem keresztezi túl gyakran veszélyes autóforgalom.)

És aki ezt nem érti meg, és nem rühelli a rohadt bringásokat ezért gondolkodás nélkül, az maga is az a fajta. Kész.

higany1971 2011.09.10. 22:45:04

@bonifac: Ja értem! Mert Te fröccsöt-sört sem iszol!:-) Antialkoholista is vagy, meg gerinces ember. Azta. Már csak annak kéne érdekelnie, másokat ne szívass, ha van rá mód. Eddig juss el és ember leszel, újra. Néha, mikor a bringaút mellett tekersz a közúton, nézz hátra, figyeld, hányan kerülnek, erőlködnek és mennek veszélyes előzésbe miattad. Gondolkodj el ezen. Ők nem ártottak neked. Építettek a fajtádnak egy utat a nagy közösből. Te meg gyártottál pár perc alatt egy-két rossz, ótvar indokot, hogy miért nem használod. Aztán idejössz és papolsz. Mire is??

_B_ 2011.09.10. 22:46:31

@higany1971: igyad csak a fröccsödet egyedül a géped előtt, te antiszociális gyökér. A betűk összefolynak lassan, fejed már kellemesen zsibbad, ez mind szép és jó, ha ezt haverok társaságában teszed, de ez így gáz. Alkoholizmus powa, nincs több beszélnivalónk.

Hemü 2011.09.10. 22:47:45

@higany1971: "Nullásra mikor jöttök?"

Ma már nem.

Ja, hogy szolgalmi útra akarnál küldeni a főút helyett. Értem.
A bicikliutakról már leírtam, hogy balesetveszélyesek, de az nem érdekel téged, csak tűnjek el. Magyarul: le vagyok szórva. Akkor miről beszélünk?

"Kerékpár út van, mert nektek jár"

Azt kérem, hogy nekem ne járjon lakott területen belül, mert jobban szeretek biztonságban közlekedni.

higany1971 2011.09.10. 22:52:02

@bonifac: Ez az ideológia? Ennyi elég is a szar emberséghez:"Kivéve, ha nem iszonyatos minőségű, nem festékkel csinálták, nincs tele folyton gyalogossal, és nem keresztezi túl gyakran veszélyes autóforgalom.)" Te tényleg szociopata vagy. Nem bírod felfogni, hogy ezen dolgokkal nem csak a kerékpárosnak kell megküzdeni, ugye? Nem fér a buta fejedbe a diploma mellé, hogy amit leírsz az semmilyen előjogot nem biztosít?? Másnak is vannak ilyen gondjai, de egyszerűen csak közlekedik. Teszi amit kell. a autó jön, megáll. Ha gyalog jön,akkor is. Képtelen vagy felfogni,. hogy ez a normális? Az összes más közlekedőnek van rossz, forgalmas, veszélyes, kellemetlen, kerülő, stb út. Majd ha ezt valahogy felfogod, a következő lépés az, hogy neked is, mint a többieknek, magadnak kell azt megoldani. Tudom, most még nehéz. Megállsz, kikerülöd a gödröt, lassítasz, leszállsz és tolod, ha kell(én is kiszállok, ne gyere a hülyeségeddel)..Nem pedig másokra terheled a Te gondod és oldják meg,kerüljenek ők ki, lassítsanak ők a te sebességedre, menjenek más úton, stb...Próbáld meg felfogni, ez a normális viselkedés.

higany1971 2011.09.10. 22:53:35

@_B_: :-) Ez mekkora:-)) Van lejjebb:-) Ezért az üveg borért te egy hétig szopsz a munkahelyeden, te szerencsétlen idegbeteg rabszolga:-)))Alkoholizmus, mi?? ;-)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 22:55:09

@higany1971:
"te valóban funkcionális analfabéta vagy"
Tevagyahülye. Dedó. (A kifejezés egyébként azt jelenti, hogy olvas, ne nem érti meg mit. Ha valaki végigolvassa a poszt kommentjeit, egyértelműen rájön, hogy ez rád illik. Hiába írok/írunk le dolgokat, te csak hajtogatod tovább a mániáidat.

"Tudod én tudok egykét lámpát egyszerre kapcsolni, tehát a fiam lámpája egyszerre kapcsolható. Mert ugye mi is van oda írva?"

Szűzmária, könyörülj neki. Itt adtam fel. Ha szerinted ezt jelenti a rendeletben az "egyszerre kapcsolható", és még tényleg azt is hiszed, hogy igazad van (a röhej az, hogy azt hiszed, hogy velem szemben, velem akarsz vitázni, holott erről szó nincs), akkor ezt majd magyarázd meg egy rendőrnek is. Előre röhögök rajtad, te idióta. (Amúgy valószínűleg nem kell majd, ők is tudják, hogy elavult, nem szoktak ezért szólni.)

"Te vagy a veszélyes faj, a bunkó, mással nemtörődő."
Én is ismerlek így látatlanban is, te kedves vagy és türelmes. Tolerancia mindenekfelett.

"Magas, mint ahogy az is, menj a bringaúton a kerékpárral, ha ott van és ember leszel."
Írjam le még egyszer, hogy ott szoktam járni, hátha sikerül elolvasás után fel is dolgozni azokkal a szakadozott szinapszisokkal? Eh, mindegy.

És igen, te döntöd el, ki ember. És ki nem, azaz bringás.

Veled lehetetlen vitázni, mert nem érted, nem fogod fel, nem vagy hajlandó, vagy képtelen vagy rá. Semmi értelme.

Fröccsözz csak tovább, az jó lesz neked.

higany1971 2011.09.10. 22:59:55

@Hemü: Na várj. Akkor fordítsunk. Én meg azt szeretném, ha Te nem jönnél a közútra, mert nekem az a biztonságos. Folyton kerülgetnem kell, vészhelyzetet okoz..Akkor most?? Melyik az a pont az életben, amikor neked a több jogot szavazta meg valaki? Amikor a drótszamárra ültél? "Ja, hogy szolgalmi útra akarnál küldeni a főút helyett. Értem.
A bicikliutakról már leírtam, hogy balesetveszélyesek, de az nem érdekel téged, csak tűnjek el. Magyarul: le vagyok szórva. Akkor miről beszélünk?"

Leírtad. Hazugság. Statisztikát is mutattam.Sok bringást a normálisból ismerek, látok, ne nézz madárnak. Tovább. Nem veszélyes, baszki. Duma. Tudod te. Tényleg, legalább azt ismerd el, hogy hazudsz. egyszerűen kényelmesebb, gyorsabb, nem kell megállnod, kilépned a klipszből,. stb.Közben xarsz a többi közlekedő kényelmére, hogy feltartod, stb..

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 23:01:11

@higany1971:

"Mert Te fröccsöt-sört sem iszol!"
Nem, a bringás fajta képtelen rá. (Hazudok, mert te mindig látod a fajtámat tajtrészegen.)

"Antialkoholista is vagy, meg gerinces ember."
Gondolom a kettő szerinted összeegyeztethetetlen. Vajon mit gondolsz a vegetáriánusokról? (Amúgy nem vagyok antialkoholista, de ez hogy jön ide?)

"Néha, mikor a bringaút mellett tekersz a közúton"
GYURRRRIKA.

"Te meg gyártottál pár perc alatt egy-két rossz, ótvar indokot, hogy miért nem használod."
GYURRRIKA.

Hemü 2011.09.10. 23:01:56

@higany1971: Ez a kettős mérce. Te elvárod tőlem, hogy viseljem el a szar bringautakat, gyalogosokkal tarkítva, te viszont nem viseled el az úttestet kerékpárosokkal tarkítva.
Én nem láttam még olyan úttestet, ami rosszabb lenne, mint a mellette futó bicikliút, de szólj, ha tudsz ilyet. De ha rosszabb, akkor miért azon megy a biciklis? Ez nem klappol.

(Mi az, hogy klappol? - kérdezte Makepeace unottan.)

higany1971 2011.09.10. 23:07:53

@bonifac: Te tényleg fogyatékkal élsz? Felfoghatnád már, hogy mikor neked írok, nem személy szerint neked írok, te idióta. Ez a poszt, a vita miről szól, te istenbarma? Korlátolt vagy és rám vetíted ki? Lexarom, hogy valójában Te hol mész. Nem egyetlen emberről beszélünk, hanem egy fajról..Ha nem érted, buta vagy. Ha érted, szórakozol. Mondjuk mindegy. Ahogy az iróniáról sincsen fingod sem, buta arc. A gumiszabályok fényében, a szabályok alól kibújás fényében, a szó értelmezés fényében fel tudja fogni az az öntelt agyad, hogy mennyi létjogosultsága van annak, hogy én képes vagyok egyszerre kapcsolnia lámpát? Mondhatnám, ezt tőletek tanultam, de félek ezt sem érted. A diplomád a Sasadnál a faiskolában szerezted?? Egyébként pedig az egyszerre kapcsolható baromságod, bár elég szánalmasan, ezen rugózol, de ettől még ül. Olvasd el a rendeletet. Mit ír? Fel kell tudni kapcsolni, egyszerre. Fel tudom? Erre írtam, szőrözés. Tudod-e mit jelent, okoska?

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 23:08:20

@Hemü: "Leírtad. Hazugság."
Szerinted érdemes koptatni a klaviatúrát?

Leírtam neki többször, hogy én kerékpárúton járok, és csak ismételgeti, hogy én rohadék feltartom őt, amikor nem a kerékpárúton járok. (Ezért Gyurikázom neki innentől.)

Valami visszacsatolási gond van nála, de súlyos.
Azaz funkcionális analfabéta. ;-)))))))))

higany1971 2011.09.10. 23:12:41

@Hemü: Mint mondtam, állati széles az út. Nincs gyalogos. Ugyanis járda is van, két oldalt. Megint egy kifogás ugrott. Elmondom mi van. Széles, jó, csak 150-300 méterenként van egy kereszt utca. Ami a főútba torkollik. Ez már elég indok a magad fajtának, hogy kijöjjön, nehogy a kereszteződésben lassítani kelljen? Ez lehet, mert mindig az országútiakat látom ott. A normálisabbja meg megy a bringáz meg a nem tudom, szolgalmi, szerviz, de mindjárt megnézem, mert akár még alsóbb rendű ,de teljes értékű út is lehet.

Hemü 2011.09.10. 23:15:04

@higany1971: "Én meg azt szeretném, ha Te nem jönnél a közútra, mert nekem az a biztonságos. Folyton kerülgetnem kell, vészhelyzetet okoz"

Nem igaz. A közút az EGYETLEN biztonságos hely a kerékpározáshoz (mármint lakott területen belül, ezt mindig hozzáteszem), és a személyes biztonságunk előrébb való a kényelmünknél. Leírtam, hogy miért biztonságosabb, és azt is, hogy a te érvelésed miért nem állja meg a helyét.
Az őrjöngésed meg az utolsó bekezdésben már tényleg Pistikét idézi, róla is írtam följebb.
A játékvasút is feltűnt már az alagútból.

Hemü 2011.09.10. 23:16:38

@higany1971: De azt még nem mondtad meg, hogy melyik út ez.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 23:18:27

@higany1971:

"Te tényleg fogyatékkal élsz?"
Aha, a felsőcsőhöz van rögzítve kis tatyóban. De jobb, mint fröccsel élni.

"mikor neked írok, nem személy szerint neked írok"
Jaaaaaaaaaaaaaaa. Nekem anyázol mióta, és közben nem az én anyámat szidod, hanem a miénket? Én barom meg megsértődtem. Hüpp-hüpp.

Akkor te is rohadj meg, a fröccsöddel, a küllőtaposásoddal együtt, te funkcionális analfabéta. (Ne sértődj meg, ezt természetesen nem Neked írtam, csak a fajtádnak.)

"Korlátolt vagy és rám vetíted ki?"
Te amikor - állítólag - nem nekem írsz, de azt folyamatosan egyes szám második személyben, akkor te mit is csinálsz?

"Lexarom, hogy valójában Te hol mész."
Debil. Akkor meg mit fröcsköl itt belőled a genny? Én meg leszarom a szervizutadat.

"A diplomád a Sasadnál a faiskolában szerezted??"
Nem tudom, hol a Sasad. Biztos a céllövölde mellett, ahonnan a jogsid való. De jól tetted, hogy akkor lőtted, mert már nem kapnál vagy elvennék, amióta kell érettségi hozzá.

"Olvasd el a rendeletet."
ÉN elolvastam, SŐT meg is értettem.

"Mit ír? Fel kell tudni kapcsolni, egyszerre. Fel tudom?"
Fel, te fel. Te még többet is.
(Nem azt írja. A 2fel kell tudni kapcsolni egyszerre" és az "egyszerre kapcsolható" nem ugyanazt jelenti. De a különbséget te SOHA nem fogod megérteni.)

higany1971 2011.09.10. 23:19:48

@bonifac: Édes istenem, most néztem meg a blogod, kivel vitázom én?? Egy főnácival?Idézek egyet a blogodból, ezt láttam meg, aztán veled tényleg befejezem: "Vagyis két dolog miatt nagyon úgy tűnik, erősen csak bűnbakot akarnak csinálni a bringásból, és rákenni az egészet.

1. Ha tényleg kerékpárút, akkor a nőnek semmi keresnivalója nem volt ott, ő a hibás (de minimum ő is hibás)."

Bűnbakot. Összeesküvés elmélet?? 100 percent vagy-e??
Ezt így le mered írni, hogy a nő mit keresett a bringaúton. Mindezt annak fényében, hogy a kerékpáros társadalom aztán tényleg megy mindenhol. remélem ezt legalább nem tagadod. Főleg a járdán és van arcod ilyet leírni. Bennetek tényleg nincs semmi etikai érzék? Nincs erkölcsi határ?? Nem várok választ, most tényleg ignore tettelek. Elvakult-elvetemült vagy.

higany1971 2011.09.10. 23:21:27

@bonifac: Mert nem kapcsolható egyszerre te hadibarom? Nem?? Idióta vagy, tényleg..

higany1971 2011.09.10. 23:25:54

@Hemü: Ezzel eljátszhatnánk. Lóxar és esti fény.Semmit nem mondtál, csak hadoválsz.Persze nincs is mit mondanod, mert a bringaút teljesen biztosságos. Ha téged elütöttek, töketlen vagy ,bár szerintem csak kényelmes ezt mondani. Én nem is értem, nem égsz saját magad előtt??? A kerékpárosok jó része használja a bringa utakat. A statisztikák nem téged támasztanak alá. Sőt. A balesetek nagy részét ti okozzátok. No mindegy. Te tényleg nem fogod megérteni, mert nem akarod. Mert akkor ki kéne venned a lábad a klipszből..Az utat pedig nem véletlen nem mondom meg, de Budán van és volt már róla itt szó.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 23:35:47

@higany1971:

"idézek egyet a blogodból"
Basszus, ha azt a posztot képtelen voltál felfogni, akkor tényleg reménytelen eset vagy.

"Ezt így le mered írni, hogy a nő mit keresett a bringaúton. Mindezt annak fényében, hogy a kerékpáros társadalom aztán tényleg megy mindenhol. "
Eddig folyamatosan azt kaptuk tőled a pofánkba, hogy szabálytalankodunk, közben meg mindig mások szabálytalanságaira mutogatunk. Kettős mérce, rémlik?

És most azt mondod, hogy mivel a bringások mindenütt tekernek, a nő miért ne sétáljon a bringaúton? Ez mi ha nem kettős mérce?

A 'mi fajtánkat' köpködöd valamiért, amit te is támogatsz? Minden szavad sz.rt ér, hiteltelen nyomorék. Te mersz bennünket bármivel vádolni?

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 23:36:44

@higany1971: Megmondtam, hogy SOHA nem fogod megérteni.

Hemü 2011.09.10. 23:44:06

@higany1971: "Ezzel eljátszhatnánk. Lóxar és esti fény.Semmit nem mondtál, csak hadoválsz.Persze nincs is mit mondanod, mert a bringaút teljesen biztosságos. Ha téged elütöttek, töketlen vagy ,bár szerintem csak kényelmes ezt mondani. Én nem is értem, nem égsz saját magad előtt??? A kerékpárosok jó része használja a bringa utakat."

Ja, most már meg is kérdőjelezed, amit mondok.
Sok értelme nincs, de azért megkerestem:
criticalmass.hu/blog/20060507/van-sisakod-es-hordod-is#comment-12479
A többi csupa kijelentés, amit már rég cáfoltam.
Az utat nem mondod meg, így nem is tudok érdemben hozzászólni.
Én vagyok az ökör, hogy fennmaradok majdnem éjfélig, hogy olyan valakivel vitázzak, aki nem beszámítható.
Megyek aludni, te meg csak körözzél.

sihuhu

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.10. 23:46:19

Hát ennyi volt mára részemről is. Hemü, _B_, örültem.

higany1971 (esküszöm az előbb véletlenül írtam el 'higagy'-nak, de komolyan), akinek az avatarja egy segg (mondj bármit GYURRRRIKA, akkor is ismételgetni fogom, hogy az egy segg): Sajnálom a fiadat.

Nem azért mert a fiad, és nem azért mert rossz apa lennél, amit nem mondhatok, mert nem ismerlek.
(Veled ellentétben én nem teszek úgy, mintha ismernélek, és nem személyeskedek és sértegetlek folyamatosan, pusztán azért mert érveim nincsenek).

Azért sajnálom, mert ha te neveled, jó eséllyel olyan lesz mint te, akinek az észérv kimerül annyiban, hogy "hazudsz", aki ennyire szélsőségesen általánosító és intoleráns, aki sajnos funkcionálisan analfabéta (ezt a poszt folyamán többször is bizonyítottad, pedig írtam, hogy nem szégyen, sokan vagytok, a te fajtád :-)).

Ja, ne vedd magadra, tudod, nem Neked írok, csak a fajtádnak.

Megyek, mert az asszony szerint hülye vagyok, hogy próbálom itt porszívózni a Szaharát. Jójcakát.

helterskelter 2011.09.11. 08:45:56

Hülye autósok,autós hülyék!!!

higany1971 2011.09.11. 10:48:36

@bonifac: :-) Nos, ha neked azokból amit tucatszám leírtam, semmi nem ment át, beszélgethetünk az analfabetizmusról. Korlátolt ember vagy, aki csak azt látja, hallja, amit ő mond, semmi mást. Semmire nem reagáltál érdemben, amiket írtam, csak jöttél azzal, hogy te nem..ami senkit nem érdekel, mert valószínűleg hazudsz, hiszen itt véded azokat, akik ezt teszik(igen véded, csak trükkösen, ne gyere hátulról) és olvasva a blogod, valóban én vagyok a hülye, hogy leálltam veled vitázni. A legszebb jellemrajzot adja a blogodon, ahogy írod, hogy "Kis hazánkban bizonyos autókban törvényszerűen baromállatok ülnek. " és fikázod a BMW-s gazdikat:-) Majd nekem ezt írod: "NINCS TI, BRINGÁSOK, TE FAJOD. Emberek vagyunk. Akik között vannak hülyék...."ég magad is keresztbe beszéled. Ahogy Te úgy látod, aranyapa, hogy a BMW-sek kötsögök, én úgy látom, hogy a kerékpárosoknak van egy alfaja, az autós gyűlölő übernáci bringás. aki..és most nem írom le újra azokat a tényeket, amiket te figyelmen kívül hagysz, majd azt mondod én nem hozam fel érveket:-))) Pedig amiket írok, írtam, az életből szedem, mázsaszám:-) Vedd le a szemellenzőt. hátha még normális ember válik belőled és nem maradsz örökre beszűkült, csak a bringás oldalról, csak a másban hibát kereső, de magában meg sem látó oldalról gondolkodó idióta. Bár a blogod sem szól másról, csak arról,hogy mindenki más hülye, de te vagy a helikopter:-)))

higany1971 2011.09.11. 10:56:35

@bonifac: Ezt most olvasom:-) Te tényleg elmebeteg vagy:-) Még ezt is hátulról nézed? Te pofázol egy olyan dologért, amit ti folyamatosan csináltok, fel bírod fogni? Nem támogatom, hogy a nő szabályt szeg, hanem felháborítónak tartom, hogy egy olyan mer érte ugatni, aki, blogon, aki pontosan tudja mit művelnek a bringások. Neked az agyad jár fordítva, vazzeg..Próbáld meg felfogni, most is ezt kapod:

"Eddig folyamatosan azt kaptuk tőled a pofánkba, hogy szabálytalankodunk, közben meg mindig mások szabálytalanságaira mutogatunk. Kettős mérce, rémlik?"

Agyatlan..

higany1971 2011.09.11. 10:57:36

@helterskelter: Nem is vártunk mást. Ugye a kerékpárosok a jók, az a jövő? .-)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.11. 11:39:16

@higany1971:
"amit tucatszám leírtam, semmi nem ment át"
"Korlátolt ember vagy, aki csak azt látja, hallja, amit ő mond, semmi mást"
"Semmire nem reagáltál érdemben, amiket írtam"
Bagoly mondja verébnek.

"mert valószínűleg hazudsz"
GYURRRRIKAAAA!

""Kis hazánkban bizonyos autókban törvényszerűen baromállatok ülnek. " és fikázod a BMW-s gazdikat:-) Majd nekem ezt írod: "NINCS TI, BRINGÁSOK, TE FAJOD."
Sárgarépa.

"Ahogy Te úgy látod, aranyapa, hogy a BMW-sek kötsögök"
Szóval BMW-d van.

"übernáci"
Siralmas, amikor olyan szavakkal dobálózol, amiről mindig kiderül, hogy fogalmad nincs, mit jelentenek. (Lásd még: troll.) Itt a te hozzáállásod egyértelműen fasiszta.

"te figyelmen kívül hagysz"
Bagoly...

"Pedig amiket írok, írtam, az életből szedem, mázsaszám"
Zeller.

"Vedd le a szemellenzőt. hátha még normális ember válik belőled és nem maradsz örökre beszűkült, csak a bringás oldalról, csak a másban hibát kereső, de magában meg sem látó oldalról gondolkodó idióta."
GYURRRRIKAAAA!

"Bár a blogod sem szól másról, csak arról,hogy mindenki más hülye, de te vagy a helikopter "
Cukkini.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.11. 11:41:42

@higany1971:
"Te pofázol egy olyan dologért, amit ti folyamatosan csináltok, fel bírod fogni?"
Ki az a MI? Én? Nem? Akkor meg?
Padlizsán.

"Nem támogatom, hogy a nő szabályt szeg, hanem felháborítónak tartom, hogy egy olyan mer érte ugatni, aki, blogon, aki pontosan tudja mit művelnek a bringások."
Ez a kettős mérce. Amiért minket szidsz. Annyira primitív, hogy nemcsak bennünket - tudod, az én fajomat - de a saját mondataidat sem vagy képes megérteni, felfogni.

"Neked az agyad jár fordítva, vazzeg..Próbáld meg felfogni, most is ezt kapod:"
Paradicsom.

"streetfighter" 2011.09.11. 12:19:01

@higany1971:
Te nem aabroncs vagy véletelenül?
Nagyon hasonló a stílusotok. :)

_B_ 2011.09.11. 12:26:06

@higany1971: "Ezért az üveg borért te egy hétig szopsz a munkahelyeden, te szerencsétlen idegbeteg rabszolga:-)))Alkoholizmus, mi?? ;-)"

Pénzben fizetnek, nem piával, nameg nem is melegpornóban utazom felszopóként, ellentétben veled.

Ha elköltötted a heti keresetemet egy üveg borra, azt mondom sznob milliárdos vagy. Felönteni szódával, na az már kicsit más fényben (vagyis sötétségben) tüntet fel:)

Hemü 2011.09.11. 14:20:27

Szerintem itt mi, öten már nem tudunk újat mondani egymásnak (a négyszavas jópofi kommentelőt most nem számoltam), személyeskedésre meg kár az energiát pazarolni.

Zozzancs · http://fitprogramokregivel.hu/c9 2011.09.11. 17:24:21

@Hirdetes: Az ilyen fajta bringás egy fasz. Nyugodtal elütheted, egy hülyével kevesebb. Én is bringázok, de józan paraszti ésszel rá lehet jönni, hogy melyik kereszteződésben látszódok egy ilyen manőveél és melyiknél nem. Amúgy meg ki az a gyökér aki körültekintés nélkül / körültekintéssel és konstatálva hogy valami jön akár gyalog is lelép úgy, hogy annak a valaminek fékeznie kell. Kivéve persze a sűrű forgalom és egyéb lehetőség hiánya, de akkor is kurvaóvatosan és figyelve, hogy a valami is lásson.

ex-dr. vuk 2011.09.12. 10:07:54

@"streetfighter": a kerekes szek miota jarmu? Nem latom felsorolva a fuggelekben. :)
Ahogyan a gorkorcsolya, gordeszka, egykereku bicikli sem jarmuvek.
De betudom kotozkodesnek.

ex-dr. vuk 2011.09.12. 10:15:14

@higany1971: valamit felreertettel.
Az hogy megvan a jellemzo szabalysertese minden jarmunek arra utaltam, hogy autosnak es biciklisnek is megvan, csak mas. Szoval johetsz azzal h atmegy a piroson, autos meg nem, de ertelmetlen, kerekparos pedig kb. ugyanilyen ritkan lepi at a 40-et varosban, ami pediglen autosra sokkal jellemzobb.
Az egyetlen kulonbseg talan az, hogy autoval sokkal konnyebb megolni valakit (mast, nem magadat).
Azt vegkepp nem ertem, hogy mitol "biciklis elborulas" ha nehezmenyezem, hogy szandekosan az eletemre tornek?...

ex-dr. vuk 2011.09.12. 10:18:21

@higany1971:
"Az út közepén népet nevelő kerékpárost te elfogadhatónak tartod, magad írtad, sőt ha jól emlékszem, te csinálod"
Hogymivan?

"Visszakeressem mikor leírtad, hogy direkt szopatjátok a népet, nevelő szándékkal, kerékpárral"
Legyszives.

"Mert ugye nehéz a kerékpár utat elnézni, ha ott megy az út mellett"
Nem mindig veheto am eszre (bokrok moge rejtik sokszor). Sot: tudok olyat, ahol rakanyarodsz a foutra mellekutrol, es hacsak nem TUDOD, hogy ott kerekparut megy, sosem fogod eszrevenni. Peldaul mert a kerekparut tabla a tuloldalon pont elere all neked. Okos mi? Kotelezo hasznalni, de eszrevenni meg nem lehet mindig. Zseni volt aki kitalalta.

zyl187 2011.09.12. 12:25:43

hű de ráértek :) 5-en 240 komment... :) szép!

Egyszer már veszekedtem itt bringás - pirosozás- leszorítás-köcsögautós témában most nincs kedvem, mert kezdenek uncsik lenni a bringás posztok. Csak beleolvasgattam, de tény a bicikli jármű, a járdán SOHA NEM MEHETSZ vele a KRESZ szerint. Köcsög bringás vagyok egyébként, aki autózik is és piroson is ment már át, de járdán csengetni a gyaloggereknek nem szoktam...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.12. 13:40:38

@zyl187: Köszönjük :-)

Szemet szúrt, hogy szerinted a járdán SOHA nem mehetek bringával (a kresz szerint, mondod te). Akkor az alábbi a mondat valami easteregg lehet. :-)

Idézek a KRESZ-ből:
"54. § (3) Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni."

zyl187 2011.09.12. 14:11:46

@bonifac: Akkor a zoktatóm volt gyík, mert belém verte annó, hogy a kerékpár jármű és azoknak a kresz szerint tilos a járdán menni ami a gyalogosoké... biztos vannak kivételek, pl hidak, ahol csak a járdán tekerhetsz...

zyl187 2011.09.12. 14:16:50

@bonifac:
Idéek én is :D

"Járdán
Járdán tilos kerékpározni! Kivétel ez alól a 12. évnél fiatalabb gyerek, mivel ő
útvonalon még
nem kerékpározhat, így a párhuzamos járdán haladhat, legfeljebb 10 km/h sebességgel.
Lakott területen csak akkor szabad a járdán kerékpározni (legfeljebb 10 km/h-val), ha az úttest
kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (például földút). A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az
úttesten nagy a jármű
forgalom, vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem
jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni.
A KRESZ jó okkal tiltja a járdán való kerékpározást: a járda a gyalogosoké. A gyalogosok mozgása
(főleg a gyerekeké és időseké) gyakran kiszámíthatatlan, így veszélyhelyzetek sokasága adódik.
Emellett a kapualjakból kihajtó autósok nem számítanak a járdán nagy sebességgel közlekedő biciklisre. A mellékutcák keresztezése szintén veszélyes a járdáról lehajtva ugyanezen okból.
Külföldi tanulmányok szerint a járdán biciklizni 2-3-szor veszélyesebb, mint az úttesten.
Ne járdázz!
Hidakon és felüljárókon, ahol gyors az autóforgalom, és keskenyek a sávok, a tilalom ellenére
érdemesebb és biztonságosabb a járdán közlekedni. Csak lassan, hogy ne zavarjuk a gyalogosokat!

Hemü 2011.09.12. 14:28:35

@zyl187: Akkor tudod, hogy mi a helyzet. Viszont én a hidakon és felüljárókon is a forgalommal tekerek. Sőt, az Erzsébet hídon a buszsávtól eggyel balra megyek, és ha jön a busz, akkor még behúzódok annyira, hogy el merjen menni mellettem.

Hemü 2011.09.12. 14:31:45

@zyl187: Bár nem biztos, hogy tudod, mert hol ezt írod, hol azt. Az általad beidézett szövegben az van, hogy "a tilalom ellenére", szóval a hídon is tilos a járdázás.

Hemü 2011.09.12. 14:33:21

@zyl187: ...az úttest viszont nincs tiltva a hidakon, hogy teljes legyen a kép. Na, befogtam.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.12. 14:35:48

@zyl187: Ne már!

Szándékosan nem idéztem be az egész paragrafust, reméltem hogy majd rákeresel. Erre nem az eredetire hivatkozol, hanem valami bringáskreszzanzából idézel. .-(

Így szól az eredeti eleje, amit kihagytam:

"54. § (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni.

(2) Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni."

A lényeg: Ahogy te írtad, hogy SOHA, az úgy nem igaz. ÁLTALÁBAN tényleg nem szabad, így már igaz, de vannak kivételek, csak erre akartam rámutatni.

Agyalap 2011.09.12. 15:21:52

Annyira tudja mindenki mit ír a KRESZ, hogy az már valami elképesztő.
Nem tudom Olaszországban hogy oktatják a járművezetőket - a látványból ítélve sehogy. Ott valószínűleg csak annyit tanulnak meg már az óvodában, hogy "figyelj a társaidra". Ennyi elég lenne nálunk is, mert amíg mindenki csak a saját igazát hajtogatja és sz@rik mindenki más fejére, addig nem fog változni semmi sem.

pengusz 2011.09.12. 19:32:00

Szerintem értelmetlen egy olyan kis senkiházi szarral vitatkozni, akit valamilyen kerékpárral kapcsolatos trauma ért gyerekkorában (pl. felment benne a pumpa vagy multipupiloptomiát végeztek rajta), esetleg a rejtett homoszexualitása miatt zsigerből gyűlöli a bringások ruházatát, és a végső érve az, hogy más halott anyját szidja.

higany1971 2011.09.12. 20:38:48

Voltak pillanatok,, mikor még reagálni akartam, de aztán megláttam ezt is: "http://szegedbicaj.blog.hu/" (VUK:-)) LOOOL. Érdemes beleolvasni, autóstársaim:-)))

Az igazság az, hogy jobban visszanézve ezen a blogon van nagyjából 7-10 db bringás elmebeteg.(az is lehet, hogy kevesebb-több azonosítóval) Nagyjából sommázható, hogy nekik soha semmi nem elég. Ebben megerősített a legnagyobb duma a kifogások csúcsa, amint bringástól olvastam: :-))))) "Nem mindig veheto am eszre (bokrok moge rejtik sokszor). Sot: tudok olyat, ahol rakanyarodsz a foutra mellekutrol, es hacsak nem TUDOD, hogy ott kerekparut megy, sosem fogod eszrevenni. Peldaul mert a kerekparut tabla a tuloldalon pont elere all neked. Okos mi? Kotelezo hasznalni, de eszrevenni meg nem lehet mindig." Előettem van az autós, amint egy csak hasonlóan elmebeteg kifogást talál ki egy szabályszegésre, hát bexartam, ahogy olvastam, komolyan. Szóval az itt hadakozó "urakat", akinek javarészt még bringás blogjuk is van, kéretik ennek fényében, pont ennyire komolyan venni.-) @bonifac: Te pedig , hát te vagy a főbohóc:-))) Olvasgattam miket írsz, más blogokon is, tényleg felmerül bennem a kérdés, van valahol egy vonal, ahol azt mondanád, elég, tényleg nem csak a bringás él a földön?? Adalékként az országutak nácijainak, ami attól még igaz ám rád és a fajtádra, hogy azt mondod, nem :szegedbicaj.blog.hu/2011/08/15/szallj_ki_es_told_at_a_zebran_az_autodat

Mindenkinek ajánlom ezt a posztot és a mondanivalóját. Nagyjából oda jutottál, hogy egy várost, szabályaival, törvényeivel és rendeleteivel szeretnél úgy formálni, hogy csak a kerékpáros élhessen benne:-))) Beteg vagy. Próbálod úgy előadni, mintha érdekelne a többi közlekedő, de akinek a Jóisten egy kis észt adott, veled ellentétben ,akinek csak ego-t, az látja mire megy ki a játék. Szerencsére, remélem, senki sem vagy ezekben a dolgokban. Végezetül és tényleg továbbiakban ez a pár elvetemült nem nagyon érdekel, szóval végezetül mondom, utoljára, hátha megértitek: Mi autósok, ahol kell, ahová nem mehetünk be, ott kiszállunk a kocsiból és gyalog megyünk. Ahol meg kell állni, megállunk. Nem kezdünk el kifogásokat keresni és bezegabringásozni. Nem kell toljuk a gyalogátkelőn az autót, csak ha majd mi is KERESZTBEN megyünk át, autóval a zebrán. Ez a demagógia, amit ezzel kapcsolatban műveltek, mindezt azért, hogy még a GYALOGátkelő helyen se kelljen leszállnotok, ezzel csökkentve a balesetveszélyt, miközben ott a bringás átvezetés, amin átmehettek, ez is mutatja, nincs olyan, hogy a bringás elégedett és elfogadja szabályt. Az átvezetésen átmehettek. sok van. Ahol nem, ott nem véletlen nincs. Ha a többi közlekedő hozzátok hasonlóan nem betartaná a szabályokat, hanem mindéig a legkényelmesebb megoldást választva szegné meg, formálná át, hazudná-terelné, torzítaná, nem lenne a KRESZ-re szükség. Csak ti vagytok ilyenek a közlekedők közül. Senki más. Szóval talán felfogjátok, talán nem, de rajtatok kívül is közlekednek emberek. Nem kerékpárral.

Azért ti csak CM-ezzetek..Ássátok, szélesítsétek a szakadékot. Soha egy szabályt se fogadjatok el, ha kényelmetlen, ne adj isten, ki kel venni a lábatokat a klipszből:-)) Aztán mondogassátok, titeket senki nem ért meg. Valóban, egyre kevesebben...

higany1971 2011.09.12. 20:40:19

@Agyalap: Igazad van. Azonban, ugye nem gondoljuk azt sem, hogy ha az egyenletben az egyik fél csak kér, követel, akar, de semmit nem ad, nem enged, nem tesz, akkor ez tolerálható, örökké??

nemnagyember 2011.09.12. 21:22:47

@higany1971: erre reagáltam vuknak, persze szóra sem méltatott, mert nem szidtam előtte a bicajost, amiért nem segített szegény lerobbant FIAT-ot áttolni;)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.12. 21:55:29

@higany1971:

"Érdemes beleolvasni, autóstársaim:-)))"
Szoktam. Mert autós is vagyok.
Ja, hogy a te fajtádra, a bringásgyűlölő mániákus beteg autósokra gondoltál? Bocs. Ugye EMPAMO tag vagy?

A bringás kifogások valóságtartalmát te nem tudom milyen alapon akarod megítélni, lévén soha nem jársz bringával, így alapból képtelen vagy rá. De ez téged úgysem zavar.

"@bonifac: Te pedig , hát te vagy a főbohóc:-)))"
Ó, én lettem a főnök, ki vagyok tüntetve. Pedig közel nem vagyok az. (A főbohóc amúgy SP :-)).)

"Olvasgattam miket írsz, más blogokon is"
Igazán megtisztelve érzem magam.

"tényleg felmerül bennem a kérdés, van valahol egy vonal, ahol azt mondanád, elég, tényleg nem csak a bringás él a földön??"
Akkor már megint a szokásos figyelmeddel és szövegértéseddel olvastál.

"Adalékként az országutak nácijainak, ami attól még igaz ám rád és a fajtádra, hogy azt mondod, nem :szegedbicaj.blog.hu/2011/08/15/szallj_ki_es_told_at_a_zebran_az_autodat"
Nagyjából oda jutottál, hogy egy várost, szabályaival, törvényeivel és rendeleteivel szeretnél úgy formálni, hogy csak a kerékpáros élhessen benne:-))) Beteg vagy. Próbálod úgy előadni, mintha érdekelne a többi közlekedő, de akinek a Jóisten egy kis észt adott, veled ellentétben ,akinek csak ego-t, az látja mire megy ki a játék."

Nem meglepő módom SEMMIT nem értettél meg belőle. Annyi rosszindulat munkál benned, hogy még a füledből is bringásgyűlölet csöpög, és még ha Jézus ülne két keréken, az ő küllőit is kitaposnád, és elgázolnád.

"Mi autósok, ahol kell, ahová nem mehetünk be, ott kiszállunk a kocsiból és gyalog megyünk. Ahol meg kell állni, megállunk."
Én, autós így teszek. Talán te is. De az autósok java nem. A küszöbre állnak, csak gyalogolni ne kelljen, zebra előtt, sarkokra parkolnak, soroljam. Biztos a te fajtád?

"Nem kell toljuk a gyalogátkelőn az autót, csak ha majd mi is KERESZTBEN megyünk át, autóval a zebrán."
????????????????????????????
Azt már tudom, hogy a szövegértés nem megy, de nem tudtam, hogy vak is vagy. Megnézted te a fenti - általad belinkelt - blogposzton a videót? Ha megtetted volna, láttad volna, hogy KERESZTBEN ÉRKEZIK az autó a zebrára (úgy van az utca), pont ezért tolják át. Ez volt a lényege az egésznek. Gratulálok. Hoztad az avatarod szintjét.

"Ez a demagógia, amit ezzel kapcsolatban műveltek, mindezt azért, hogy még a GYALOGátkelő helyen se kelljen leszállnotok, ezzel csökkentve a balesetveszélyt, miközben ott a bringás átvezetés, amin átmehettek"
Te nagyon hülye, ha van bringás átvezetés, MINDEN NORMÁLIS bringás ott megy át, minek menne a zebrán? (Hacsak nem kikerülni kell a bringás átvezetésen átsétáló gyalogost... :-)) Tudom, mi nem vagyunk normális bringások...

"Ahol nem, ott nem véletlen nincs."
Nem bizony. Pl. mert nem vezet át kerékpárút?!

"Csak ti vagytok ilyenek a közlekedők közül. Senki más. Szóval talán felfogjátok, talán nem, de rajtatok kívül is közlekednek emberek. Nem kerékpárral."
GYURRRIKAAAA!

"Azért ti csak CM-ezzetek..Ássátok, szélesítsétek a szakadékot."
Szakadék? Csak a te agyadban létezik. (A két félteke között, jó széles.) Te csinálod, dinamittal.

"Soha egy szabályt se fogadjatok el, ha kényelmetlen, ne adj isten, ki kel venni a lábatokat a klipszből:-))"
PATISSZON.

"Aztán mondogassátok, titeket senki nem ért meg. Valóban, egyre kevesebben..."
Tényleg egyre kevesebben nem értenek meg. Sokan értelmesek, és felfogják, amit fel kell. De vannak egyesek, akik képtelenek rá.

Agyalap 2011.09.13. 10:26:13

@higany1971: A csak a saját hülyeségét hangoztatja - bármelyik félre ráfogható. Nulla kompromisszumkészség mindkét oldalról.
(Tisztelet a kevés számú kivételnek.)
Aki mindegyik járművet vezeti, talán jobban átlátja a problémát, ezért az autósokat (mégiscsak ők vannak többen) kihajtanám kerekezni a forgalomba, hadd szokják.
A kerékpárosokat még nem tudom mivel szivatnám, de valahogy érezniük kellene mások töketlenkedésének és pofátlankodásának vérnyomásemelő erejét.

higany1971 2011.09.13. 16:41:25

@Agyalap: :-) Tudod az ilyen bonifác féle nácik láttán az emberben felébred az ördög ügyvédje. Messze nem érdekel annyira és nem utálom annyira bringásokat, mint ami itt látható. A bonifac féle barmok hozzák ki ezt a legtöbb emberből és ezek ,ahogy írtam is, mélyítik a szakadékot. Írta is itt valaki, többen is, nem kérte fajtájukat senki a bringások képviseletére, mert, remélem, nem ők képviselik a normális bringást. Normális ember pl. nem megy olyan rendezvényre, aminek a célja mások közlekedésének az akadályozása, akár milyen rövid időre is, majd azt mondja, hogy mindezt azért teszi, hogy elfogadják őt, mint közlekedőt:-))) Már önmagában ez is nonszensz:-)))) Csak ezt a kőfejűeknek nem fogod itt soha elmagyarázni. Amit meghallanak, meghallják, ami kínos kérdés, kikerülik..Szóval, soká lesz így béke. A CM pedig ezen csak ront. Aki ezt nem látja be, hülye.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.13. 19:39:13

Mi nálad a náci? Dobálózol szavakkal, amiknek a jelentését sem tudod.

És mint írtam, sosem voltam CM-en. De mivel az az apró tény nem illik bele a mániákus gyűlöletedbe, simán figyelmen kívül hagyod.

Neked egyébként nem a bringásokkal van bajod. Te mindent és mindenkit gyűlölsz, aki téged feltart, akitől nem tudsz haladni. A türelem nem épp erősséged, erőszakos vagy, önző, szarsz másokra. Csak te, te, te. Ha téged valaki akadályoz, rögtön náci, rohadt gyűlölt emberfajta.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.13. 19:47:24

De tudod mit, megtértem. Neked van igazad. Ember akarok lenni. A bringás meg nem ember, már tudom.

Nem megyek többet CM-re. Nem bringázom úton, sőt egyáltalán. Megiszok pár fröccsöt jó drága borból, és utána csak a 19 colos alufelnis BMW-mmel járok a saját budai szervizutamon. Megállok mindenütt, ahol csak kell, és ott is ahol csak akarok. Megyek 60-nal a 40-es táblánál, de ez apróság, és különben sem számít, mert így legalább nem tartok fel senkit. Autópályán is így szoktam, 200 felett nem akadályozok másokat, ez a legfontosabb, nem?
Aki meg feltart, az rohadjon meg mind, náci szakadékásó férgek, aki csak akadályoznak mindig. A kis genya törpeautók, meg a Suzukik, haha, azokat is mind fel kéne gyújtani, csak döcögnek előttem folyton.

Hol lehet belépni az EMPAMO-ba? Azt ki nem hagyom, és ha valahol bringásfelvonulás lesz, megyek ellentüntetni. A bringás csak menjen a bringaúton, ha nincs, akkor meg tolja a járdán.
A bringaúton meg ha sétálok, figyeljen ő, és rám ne merjen csengetni, mert kitaposom a küllőit.

Igazam van?
Nincs? Hazudsz, te hülye.

higany1971 2011.09.13. 20:10:12

@bonifac: Kapd össze magad, fogyatékos. Én sosem tartok fel senkit, pont azokat utálom, akik mások hátán jutnak előre, mint azok a bringások, akikről beszélek...Ha valaki xarik másokra, az a Te fajtád és nem én. Pont erről van szó, de egyszerűen nem bírod felfogni, mert te magad ezeket támogatod...a náci pedig ebben a helyzetben a kerékpáros,(tisztelet a kivételnek, akit te nem is ismersz) a fent már ezerszer leírt okból. Majd ha megérted ezeket az okokat..,de miket is beszélek, neveltetésedből fakad, hogy fel sem tudod fogni, úgy közlekedni, hogy azzal mást ne hátráltassak, mint jelent. Tudod, ha kell, megállni, leszállni, elsőbbséget megadni,bringaúton menni, még ha kellemetlen is, kerülni, ha az út arra visz, stb..:-)) Én egyébként megírtam már, te azt hiszed ez a blog rólad szól, ott vagy minden kilométerkőnél, mert kompenzálnod kell..Tudom, fáj ez neked, de ez a blog nem rólad szól..A mániákus gyűlöletet meghagyom neked, én maradok annál, amit eddig is mondtam.. Neked meg nem magyarázok, mert egyszerű vagy, mint a faék..Nem is tudsz máshogy gondolkodni. Jól mutatja ezt, hogy erről még blogot is vezetsz:-))) De, hogy megértsd mi az amit utálok a fajtátban, beteszek ide, tényleg búcsúzóul párat a jellemző írásaidból. Ha ezt egy autós csinálná, így igazgatná a szabályokat, mint Te is teszed, súlyos ezrekben mérnék. A mellé körtett öngazolásod pedig még szánalmasabb, de azt nem teszem ide. Minden kényelmi szabályszegésed mellé írsz ezt is:-)))
" A zebrán ha tekerek, lassan és óvatosan, az nem tudom, miben különbözik attól ha leszállok. (Azon kívül, hogy utóbbi esetben több helyet foglalok el.)"
"Az autósok rühellik. Ugyanis ők NEM azt akarják, hogy toljam a biciklit a zebrán (sőt, a falra másznak tőle, mert ők sietnének, az autósnak minden másodperc számít, mint tudjuk ;-))." LOOL. Ez megint honnan szeded?? Ekkora kaut:-) Ezt akarjuk, bazzeg, hogy Te is tarts be a szabályt, még ha kényelmetlen is, mint mi. Ha mi nem tartjuk be, azért bünti jár..Ti csak azokat a szabályokat ismeritek, ami nektek kedvez, de ami nem, az fakultatív:-)
"És ugyanez kéne sétálóutcára is. Ahol szintén NEM a bringással van a baj (aki nem szállt le), hanem az ész nélkül száguldozó biciklissel. Ami nem ugyanaz, és nem kéne általánosítani. Megint egy hazug önigazolás. Azért ne mehetsz ott, mert BALESETVESZÉLYES!A lassan guruló kerékpár is az. Ma, éppen egy srác a montival majdnem elütötte a járdán a fiamat. Értem én, az öt éves fiam kezét nem engedhetem el, hisz jöhet egy bringás aki 16 évesen még a járdán bringázik a haverokkal..A gyalogos kapja be..
"A KRESZ-ről: Azon el kéne gondolkozni a jogalkotóknak, hogy ha egy adott helyen a közlekedők túlnyomó része szabálytalankodik, akkor ott a szabályozással nincs valami rendben. (lásd pl. városszéli ipartelepek, ahol 50-nel kéne menni. Senki nem megy annyival. A rendőrök meg mérnek.)" Megint egy hazugság. Miért? A második részét azért tetted hozzá, hogy igazold az elejét, ami pedig nem igaz. z emberek azért szabálytalankodnak, mert az kényelmesebb, gyorsabb. olcsóbb és ahol tehetik, teszik. Persze mivel a végét hozzátetted, már igaznak tűnik, mert eltereled a rosszul kihelyezett táblák irányába történetet. Ferdítesz..
"A kereszteződésnél van egy 60-as tábla. SOHA SENKI nem lassít. Miért? Mert az út tökegyenes, jól belátható, és ami a legfontosabb, keresztforgalom akkor van, ha épp vonat jött, mennek be a faluba. Ami napjában párszor van. A vicc: előzni tilos tábla meg nincs, pedig az akkor is kéne, ha a 60-as nem volna. " az ott lakókra nem gondolsz, ugye? Csak a közlekedőkre. Felénk is van ilyen. Jól belátható, egyenes, 30-as táblákkal. Egész addig, míg egy gyerek megnam halt, mindenki nyomta és ugatott, miért a korlátozás? Már értik. Mert élnek ott emberek. Nem lehet csak akkor kitenni a táblát, ha épp ara jár a gyalogos, a lakó. Tehát a táblát kiteszik, be kell tartani. Nem döntheted el, hogy neked most kényelmesebb lenne száguldani. a zajt meg a port már meg sem említem, sosem jut el hozzád..:-((
"ami egyirányú, de a biciklisek 90% a tilos irányból jár be. Miért? Mert szabályosan sokkal hosszabb, tolni kell sokat, jókora kerülő. Ja, és ami fontos, ez nem átmenő forgalom (azt az autósok szokták, persze ők is tilos irányból :-))," Hát ez a csúcs. Ez tényleg iskola példája a komolytalanságodnak.Tehát az autósok a tilos irányból mennek be?? Ezt te is elhiszed magadnak, ugye?? Aki tud a sorok közt olvasni, azt nem tudod ám megvezetni.Az első fele igaz. A második az önigazolás a terelés. Hát hogyan is írhatná le egy hozzád hasonló, hogy a bringások szegik a szabályt 90%-ban, ha nem teszi hozzá, hogy de az autósok is:-)))))
Szánlak téged, komolyan...Még te magad is elhiszed, hogy úgy jó minden,ahogy gondolod. Mintha egyedül lennétek és mindennek rólatok kellene szólni:-)) Amit te írsz, annak a józan észhez vajmi kevés köze van. Az egész nem szól másról, mint arról, hogyan kéne a kerékpárosoknak további könnyítéseket, kiskapukat kieszközölni. A kényelemről szól az egész. A legszebb,hogy egy kerülő zavarja a nagy sportembert? A környezetkímélő kerékpárost?? Egyszer így nyilatkozol-nyilatkoztok, másszor meg úgy..Ahogy éppen az érdekeitek kívánják. És igen a kerékpárosoknak szóló részt általánosságban értem, mert nem tudom és nem is érdekel, hogy tekersz. Sejtem, de ez nem számít.

higany1971 2011.09.13. 20:13:46

@bonifac: :-) Kezeltesd magad:-) Tényleg szánlak téged. Írogasd a blogod, hátha valami hülye el is hiszi, amiket összehordasz, ott nem fogsz így idegeskedni, mert ott nem mond ellent senki.-) Csókolgasd a szent tehened:-) El sem tudod képzelni mennyire mellélőttél velem kapcsolatban, de jól szórakozom:-) Én, mint BMW-s:-) Neked jót tenne valami nyugtató. Biztos főnök vagy és megszoktad, ha hülyeségeket beszélsz, azt is rád hagyják, mi?? Hát itt nem jön be:-)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.13. 20:14:48

Ugye nem haragszol, ha nem olvasom el, amit írtál?

Nagyon hosszú, valószínűleg görcsös gyűlölettel átitatva, bizonyára tele ismétlésekkel, amelyek úgysem igazak rám (én tudom, szerinted meg hazudok), de ezt meg sem hallod, írhatok bármit.

Ez van. Bocs.

(Ha észérvekkel jössz, bármikor szívesen állok rendelkezésedre.)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.13. 20:25:04

@"streetfighter": @higany1971:

streetfighter tudja, hogy beletalált?
Tényleg te vagy aabroncs. Ugye Stefano? Vagy szólítsalak HerrWolf-nak? (A fiad helyes gyerek.)

"Akik utálják a bunkó jármű vezetőket! " Ezzel így abszolút egyetértek, ez nem skatulyáz.

A vaterás véleményedet én is írhattam volna.

higany1971 2011.09.13. 20:47:14

????? Kapd össze magad, mert félrebeszélsz..

higany1971 2011.09.13. 20:48:13

@bonifac: A gyűlöletből te aztán tettél az asztalra, szóval :-)))

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.13. 20:52:10

TUDOD, hogy nem beszélek félre, te nagy pecás.
És nem én gyűlölködtem tele a posztot.

Az új avatarod sem rossz. Kifejező (bár a régi is az volt).
Nem, ez mégis jobb, mert így nem is kell írnod semmit. :-)

higany1971 2011.09.13. 21:00:29

A kedvedért tettem be az avatart. A többit nem értem, de te már csak tudod...? Azt viszont tudom, hogy azért ha itt neveket írogatsz kitiltás jár. Bár abban biztos lehetsz, fogalmad sincs ki vagyok és nem is értem, hogy lehetne.Valamit igen benéztél..

higany1971 2011.09.13. 21:16:00

@bonifac: Már értem:-)Gugli a barátod? Találtál egy iwiw oldalt, ahol ki van írva, hogy higany és azt hiszed az én vagyok??? :-)))) Akkor írd be a gugliba, hogy higany és iwiw.-)) Aztán gondolkodj el, megint:-)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.13. 21:29:28

@higany1971: Ennél összetettebb. (A Google nem is talál meg az iwiw-en.)

Maradjunk annyiban, hogy a Siemens M65 jó választás a Hárosi öbölben pecázáshoz. (Nekem is van egy M75-öm.)

És itt ejtem a témát végleg.

Nem fogom kiírni a nevedet, nem a kitiltás miatt, hanem mert nem tisztességes. (Erre légy szíves nem reagálni helyből, sejtem a lényeget.)

higany1971 2011.09.13. 21:40:28

??? .-) Az agyam megáll:-) Te biztos tudod miről beszélsz..Mondok egyszerűt. Megnéztem kiről beszélsz. Írd ki nyugodtan a nevét. Ő már többször kiírta, ahogy nézem, szóval őt nem zavarja szerintem. Ha az én nevem kiírod, eldobom az agyvelőm:-) Akkor te vagy David Blaine..

Hemü 2011.09.13. 21:48:52

Mit vonóztok még mindig egymáson?

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.13. 21:55:32

@Hemü: Nagyon igazad van. Én vagyok a hülye, hogy visszajövök. Ez már nem is a Szahara (lásd porszívózás fent), inkább a Hold sötét oldala.

Különben is, egy kerékpáros témájú posztban egy ilyen avatar tulajával vitatkozni olyan, mint Hitler gyerekének magyarázni a zsidó holokausztot. (Csak, hogy a náciságnál maradjak. ;-))

Megyek is.

higany1971 2011.09.14. 10:43:39

@bonifac: Te azért elég egyszerű vagy, ha egy ilyen avatarral így ki lehet borítani. Ezen azért gondolkodj el, tényleg a helyén kezeled-e a kerékpározás kérdését..Rengeteg hobbi van a világon, a legtöbb embernek van, de,hogy ilyen mélységekig legyen elmebeteg, mindent onnan nézzen, mindent annak rendeljen alá..Élnek a földön emberek, tudom, hihetetlen, akik rendes, korrekt emberek, pedig nem kerékpároznak. Mégis, joguk van itt lenni, közlekedni, élni..Ahhoz is joguk van, hogy ha ők korrektek a közlekedésben, úgy ezt más közlekedőktől el is várhassák..A látszat ellenére a legtöbben nem várunk mást..Ha majd kerékpárosként egy autót kell kerülgetned a bringaúton, amikor te ott mennél, jusson eszedbe az ellenkezője, mikor a bringaút helyett előttem tötymörögsz kilométereken át. Na peace:-)

DaM 2016.11.15. 14:21:57

Eltelt 5 év. Azóta remélhetőleg páran rájöttetek: még mindig nem a járműtípustól függ a primitívség, hanem az emberektől. Hiába akar valaki görcsösen általánosítani bármelyikre bármit, a vége mindig ez.












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása