Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Fel is út, le is út, nem is út

2012.01.01. 15:49 :: SilentSound

Antal levelével kívánunk nektek boldog újévet, talán már mindenki felébredt és magához tért a tegnap éjjeli fékevesztett autóvezetéstől mentes bulizás után. Igen szórakoztató történet, bár beküldője valószínűleg nem minden pillanatát élte meg móka és kacagás fázisban.

Év végéhez közeledvén van egy kis szabadidőm, mivel rendszeres olvasója vagyok az autozz.blog.hu-nak, gondoltam billentyűzetbe sírom a velem megesetteket. Majd' minden héten – talán gyakrabban is – van parkolással kapcsolatos történet. Ez is az. Történt, hogy Szolnokra kellett mennem és parkolóhelyet kerestem.

Sikerült is kiszemelnem egy megfelelőnek látszó részt, hát azon melegében le is parkoltam. Itt szeretném megjegyezni, hogy nem fáj az, ha fizetni kell a parkolásért, illetve mindig betartom az ide vonatkozó szabályokat (is), de erről majd később. A dolog úgy esett, hogy a Jósika út 7 számú ház mellett az út szélén találtam meg a minden szempontból megfelelőnek látszó helyet. Boldogan hagytam az út szélén a gépet és mentem a dolgomra. Röpke pár órácskával később visszatérvén, megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy „ÉRTESÍTÉS" nevű cetli figyel az ablaktörlő lapát alatt.

A rövid tájékoztatóból kiderült, hogy tilos helyen várakoztam. A ténykérdésről felvétel készült, aláírás „15B" közterület felügyelő. Nos, aki nem járatos a helyszínen annak röviden: a fenti helyen van egy soklakásos sorház, mögötte egy út, majd két garázssor. A garázssor sarkán Megállni tilos tábla – erre hivatkozva készült a feljelentés – mely az útnak, ami zsákutca, ezen oldalára van kitűzve.

megallni-tilos-birsag1.jpg

(No, itt jegyezném meg, hogy az aranyszínű Peugeot valóban tilosban várakozik, de semmi nincs a szélvédőjén. :) )

Egyszerű helyzet mondhatnók, hülyegyerek mér' álltál meg ott ahol aztatat tábla tiltja, ugye. No, telt-múlt az idő, s kb. egy hónap múlva meg is érkezett a határozat, benne csekk 10kHUF-ról, meg némi indoklás. Tájékoztattak, hogy a gépjárművezető távollétében is kiszabható a bírság, blablabla, illetve, hogy az összeg nem engedhető el stb., meg egy vicces kis felhívás, miszerint: ha a kocsi az „elkövetés" (sic!) időpontjában már nem volt az enyém adjam meg az új tulaj adatait.

Hát a gépjármű nyilvántartás mivégre van? No, mivel rendszeresen járok fényképezni, s aznap is ott volt nálam a gép és készítettem is néhány képet sebtiben a tényálladékról, gondolván jó lesz ez még, és írtam is egy szép kis fellebbezést ama „Tájékoztató" (inkább tajtékoztató) című irományra. Megjegyzem ebbe' aztán semmilyen jogorvoslati lehetőségről még csak említést sem tettek.

Röviden a lényeg. Kifejtettem, hogy megítélésem szerint nem várakoztam tilosban mivel a tábla hatályát veszti a következő útkereszteződésnél (KRESZ 15.§). Hogy ne hagyjak kétséget, azt is leírtam, hogy a KRESZ szempontjából mindegy, hogy az útnak van vagy nincs burkolata. KRESZ 2. §, a) pont: „Az út a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút)." Ímé a kép ama bizonyos földútról:

megallni-tilos-birsag2.jpg

(Olyannyira útszerű valami, hogy még teherautók is járnak rajta.)

Na, az egységsugarú állampógár levelét megírta aztán bízva a magasságos hivatal jóindulatában és értelmi képességeiben, várt. Hiába. Teltek múltak a hónapok, igen a hónapok, majd jött egy újabb tértivevényes levél ezúttal már a helyi rendőrkapitányságról. Idézés! Nofene! Gondoltam. Ennek már fele sem tréfa! Eljött a nap, ünneplőbe vágtam magam és a szabálysértési előadó színe elé járultam.

A dolog itt kezdett először átcsúszni bohózatba. Felolvasták nekem az általam írt levelet, majd nyilatkoznom kellett, hogy fenntartom-e az abban leírtakat. Hát hogy a viharba ne! Azé' írtam. Most következett a vígjátéki rész. Vicces volt, amikor arról akart nyilatkoztatni, hogy mennyi a havi jövedelmem és közöltem vele, hogy a NAV meg a T. Bíróság érdeklődhet e felől, de ő nem, majd felrobbant dühében.

Az előadó megpróbált meggyőzni arról, hogy nincs igazam. Először nem is akarta jegyzőkönyvbe venni amit elmondtam, aztán végül mégiscsak le kellett írnia, majd előhozakodott egy másik hasonló üggyel (A gátra, a közúti forgalom elől elzárt, csak a vízügy gépjárművei számára járható útra hajtott fel valaki és megbüntette a mezőőr.). Itt szemberöhögtem és felhívtam a figyelmét, hogy megtépázott kis demokráciánkban azé' még nincs precedensjog, magyarul erre az esetre – aminek aztán vajmi kevés köze volt az általam „elkövetetthez" – nem húzható rá a dolog. (Képzelem mennyit túrhattak mire találtak valami fogódzófélét. Gondolom innen a több hónapos késedelem. :) )

Lényeg a lényeg. Röhögést valahogy visszanyelve aláírtam a meghallgatás jegyzőkönyvét aztán eldzsaltam vissza dolgozni. Idő telik-múlik, majd „HATÁROZAT" kézhez kap. Eredeti bírság helyben hagy, ami átváltható 2 (kettő) nap közmunkára vagy 5 (öt) nap elzárásra. Igen feleim, ennyit érünk a hatóság szemében.

Jut eszembe! Az elzárásról a Szolnoki Városi Bíróság hivatott dönteni. Most jön a lényeg, az indoklás. Eszerint, idézem: „Hatóságunk megkereséssel élt a Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Műszaki Igazgatóság Városüzemeltetési Osztályához a szabálysértés helyszínét érintő forgalomszabályozással kapcsolatos kérdésben. Tájékoztatásuk alapján a Jósika út 7-27. szalagház mögötti terület kivett, beépítetlen területként szerepel a földhivatali nyilvántartás szerint is. A belső közrezárt zöldövezeti területen kialakított szervíz-útként (sic!) is szolgáló gyöngykavicsos szórásos gyalogos-sétány nem minősíthető közútnak, amely nem útcsatlakozás.

Tetszikérteni?! Ami út az nem út... Aki ludas nem ludas, aki nem ludas, az ludas! Hogy is van ez? Na és az újabb slusszpoén: a bírság már 30kHUF lesz. Adta teremtette! Ha esetleg megfordult volna a fejemben, hogy részletfizetést kérjek az 2.200Ft illeték lerovása mellett meg is tehető. Kelmintfent, pöcsét aláírás, jó napot.

Ez volt az a pont, amikor ügyvédhez fordultam. Mivel jó ismerősöm hamar kaptam időpontot és jól elbeszélgettünk. Már hallom a kórust: Úgy kell neki! Miért „póverkedik" a hatósággal! Ki nem találjátok mi következik, de nem hagyok senkit bizonytalanságban hamar le is írom. Ügyvéd urammal közösen szépen megállapítottuk, hogy sajna' az állammal szemben legfeljebb szép lehetek, de okos nem, így Szolnok város épülésére, szépülésére leróttam az eredeti 10kHUF-os büntit illetékbélyeggel, ahogy az a rendőrségi határozatban melegen ajánlva volt.  A végére hagytam a csattanót. Mivel elég gyakran megfordulok Szolnokon, időről-időre ellátogattam a helyszínre, mert nem hagyott nyugodni a lélek. Hát mit látok!

megallni-tilos-birsag3.jpg

Bizony, bizony! Az a tábla, ami az első képen volt, kiegészült egy kis táblával: 40m. Tanulság: a forgalmi helyzet korántsem volt tisztázott. Ezt a hatóság hosszas dévánkozása, zavaros indoklása és végül a kiegészítő tábla felhelyezése napnál világosabban bizonyítja. Hát feleim, midig alaposan nézzetek körül hová is parkoltok mer' könnyen lehet, hogy amit látsz az biza' nem az. Magyarán a szemednek se higgy! End of mese.

71 komment

Címkék: autó büntetés parkolás tábla lehúzás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hojlele 2012.01.01. 16:11:17

Hosszabban és részletesebben nem lehetett volna?

Hojlele 2012.01.01. 16:17:20

Egyébként a szabsértési előadó megkérdezheti a jövedelmi viszonyodat, és annyit valamit azt hazudsz amennyit akarsz. Akárcsak a T. Bíróság előtt. Ezt nem mondta az ügyvéd barátod? És már megint arra hivatkozol, hogy bezzeg a másik autóst nem büntették meg. Ez nem a kisdedóvó.
Ahelyett, hogy szimpatikus ember benyomását keltetted volna az előadó szemében, te megjátszod a menőt, az okos(kodó) állampolgárt, aki aztán iszonyatosan tisztában van a jogaival. Ezt utálják a legjobban. Lehet, hogy ha normálisan, szerényen megmondod, hogy minimálbéren vagy és kifacsar a főnököd, akkor együttérez veled és elengedi a bírságot.
Hidd el, jártam már pár kihalgatáson védőként, az előadó nagyon sokat számít, mivel ő veszi írásba az első nyilatkozatokat. Ha akar, szemétkedik és szórakozik, ha akarja, hamar és simán lezérja az ügyet.

''autónepper.'' 2012.01.01. 16:38:30

monjda már el valaki röviden h miről irtak a posztba még nem vok olyan állapotban h elolvassam ....

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.01. 17:04:55

@Hojlele: "Ahelyett, hogy szimpatikus ember benyomását keltetted volna az előadó szemében, te megjátszod a menőt, az okos(kodó) állampolgárt, aki aztán iszonyatosan tisztában van a jogaival. "

pont hogy mindenkinek úgy kellene viselkedni, ahogy az a posztban le van írva. nehogy már azon múljon az én ügyem jogi elbírálása, hogy mennyire voltam szimpatikus az előadónak, bakker! ezért is tart itt ez az ország, mert csupa beszari ember van aki behúzza fülét-farkát a hatóságok előtt még ha igaza is van, a hatóság meg akár azt is megteheti, hogy "pofára" dönt egyes ügyekben... na nehogy már takony szívja fel az óvódást! ami adónkból meresztik a seggüket az irodáikban. legyünk azért már kicsit gerincesebbek, és legyünk kemények mint a kád széle!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.01. 17:13:15

Az ilyen hatóság kapja be a f*omat... Olyan, mint Pécsett az egyik fizetőparkoló, egy sáros, dzsuvás terület (a belvárosban), ahol fizethetek óránként 200Ft-ot, hogy a sárban süllyedjen a verda.

Biztos nem pénzbeszedés...

Viszont a postoló szerintem is jól járt el, hogy nem hagyta magát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.01. 17:16:01

@''autónepper.'': Ha nem tudsz olvasni, akkor ne olvasd el...

@Hojlele: "És már megint arra hivatkozol, hogy bezzeg a másik autóst nem büntették meg. "
Tudod, hány ilyet látok? Bazz, életem 1db tilosban parkolása hogy nézett ki?
Autó, autó, saját autó, autó...

Na ebből ki lehet találni, hogy 2db-on volt csomag, ami nem, az már akkor is ott volt, amikor én odaálltam...
Azon a helyen amúgy rendszeresen tilosban parkol mindenki, de érdekes módon nem mindig kapott minden verda csomagot.

Flugos furgonos 2012.01.01. 17:19:49

@''autónepper.'': Parkolt, megbüntették, felebezett, elutasították, fizetet, jobbulást.DD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.01. 17:20:35

Tényleg, banyek, ha az ott nem is út, akkor mégis mi alapján büntet a közlekedési hatóság?

nemnagyember 2012.01.01. 17:29:23

@''autónepper.'': Tudod, mi a különbség a vok és a vagyok között? Az agy!

Hojlele 2012.01.01. 17:46:12

@Bombadil Toma: Megnézném, hogy te mennyi adóval járulsz hozzá a költségekhez. :) Gondolom egy teli tank benzire nem lenne elég. Ez nem beszariság, hanem ésszerű gondolkodás, te idióta.
Mehetsz építési engedélyért úgyis, hogy na írjad töki, mert én fizetlek, vagy mehetsz úgy is, hogy jó napot, szeretném beadni az építési engedély kérelmem.
Nézd meg melyik lesz sikeresebb.

''autónepper.'' 2012.01.01. 18:32:19

@ColT: de tudok olvasni csak szét megy fejem... nem tudom feltönt neked tegnap szilveszter volt tegnap....

@Flugos furgonos: kösszi :D magyarul semmiről irt:D

@nemnagyember: kérdeztelek?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.01. 20:23:29

@Hojlele: én azt gondolom egy normális hangvételű kommentet írtam, nem értem miért személyeskedsz velem. de ha már így alakult akkor hasonlóképpen válaszolok, biztos csak ebből értesz.
az, hogy nem is ismersz, de azért vélelmezed hogy én mennyi adót fizetek, akkora gyökérségre vall, hogy nem is szívesen válaszolok. DE! a kommented stílusa alapján, szinte biztos vagyok abban, hogy nálad többet adózok (mellesleg szerintem kb. 2-3 évig nyugodtan elautózhatnál a tavaly befizetett adómból).
részemről udvariasan, de határozottan szoktam az ügyeimet intézni, és ha úgy gondolom nekem van igazam a hivatallal szemben azt hangoztatni is szoktam, kiállok az igazamért, mert tisztában vagyok azzal, hogy becsületes adófizető polgár vagyok, és hogy az én befizetett adóforintjaimból kapja a fizetését. és ez nem egyenlő azzal, hogy "na írjad töki, mert én fizetlek", nem csak végletekben lehet gondolkodni, de ez az ilyen idiótának mint amilyen te lehetsz, nyilván érthetetlen...

ex-dr. vuk 2012.01.01. 22:11:48

Nos szerintem az az ut is olyan, hogy zoldterulet, de mivel volt parbalfasz aki kitaposta kocsival onnantol mindenki arra jart, aztan mivel a sardagasztasbol eleguk lett felszortak valami szarral, hogy ne sullyedjen el a szuzuki... Szoval inkabb azokat kene telibe buntetni, aki a zoldteruleten autozik nem?..
Azon kivul szerintem hiaba irjak ki, hogy 40 meter, keresztezodesnel nem veletlenul oldodnak ezek fel, ha valaki arrol jon annak fingja nem lesz, hogy 10 meterrel korabban azon az uton milyen korlatozasok voltak. Szoval adtak a szarnak egy pofont...

"streetfighter" 2012.01.01. 22:41:52

@Bombadil Toma:
Nem volt beleírva a levélbe, hogy ha nem fizeted ki, akkor feljelentenek a rendőrségen?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.01. 22:43:19

@Bombadil Toma: hat nem egeszen
ad1. nem allok neg a megallni tilos tablanal, akkor sem, ha ugy gondolom, hogy az nincs jo helyen
ad2. ha ezek utan megbuntetnek akkor befizetem
es ez is lett avege
az ugyved baratja meggyozte, hogy O a hulye csak finoman koritette

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.01. 23:02:04

@Bombadil Toma: mondjuk ertem mit akartal mondani csak a posztbol pont az jon le hogy egy tudalekos okosrol van szo, gondolom ismered...
szoval egyszerubb lett volna mashol parkolni, de ha mar akkor fizetni
merugye csak kiderult nem lett igaza, de jol elszorakozott

D4D 2012.01.02. 00:10:04

@''autónepper.'': Jogtalanul megvágták, de befizette, majd mindegy katarzisként a hatóság áttáblázta, ami alapján megbüntették. Van egy ügyvéd barátja is, és a képen levő pezsó nem az övé.

eMJe 2012.01.02. 00:36:40

az számomra nem derült ki, hogy hogy viszonyult a két út egymáshoz, így lehet, hogy nem is beszélhetünk útkereszteződésről

egyébként meg tipikus, a lényeg, valakit megbüntethessenek, és ahhoz körömszakadtáig ragaszkodnak, jog nem számít

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.02. 01:15:58

@hagyma: én nem a posztra reagáltam, hanem hojlele kommentjére, hogy miért nem húzta meg magát inkább...:)
ami a posztot illeti, nem igazán látom át a szituációt, a leírásból és a képekből sem jött át igazán mennyire van igaza (bár, az utólag elhelyezett kiegészítő táblából talán az derül ki, hogy mégis csak igaza volt), én csak azt mondtam, ha úgy gondolja igaza van, álljon ki érte. én is kaptam már csomó büntetést mert rossz helyen parkoltam, és ha úgy éreztem nem igazságos, bementem a rendőrségre tisztázni a dolgot, ha pedig én voltam a gyökér és tényleg rossz helyen parkoltam, fizettem mint a katonatiszt, zokszó nélkül:)

Környezettudatos 2012.01.02. 06:07:45

@Hojlele: Ez a cigány mentalitás. "Há'kéremalássan! Segílyen vagyunk öt gyerekkel meg a zasszonka! Naccságos előadóúr! Mibül fizessek?"

pom pom 2012.01.02. 07:51:17

az állam (jogszabályok és intézményei nem működnek).... nincsenek KÖZ szolgáltatások... így az adózás is feleslegessé vált...

metal · http://electric.blog.hu 2012.01.02. 09:42:48

Milyen ügyvéd az, aki egy tuti nyerő szituban azt válaszolja, hogy a hatósággal ne kekeckedj?

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.01.02. 10:02:06

Üdv és Szerencsés Újévet!

Ti értitek mi hol merre volt
Mert ott atábla, de ehhez képest a leirásbol ki nem tudom venni, hogy az a bizonyos földút merre van

Azt meg felesleges beleirni hogy mé' áll ott az aranyszinű szar bunti nélkül
Ez a szomszéd tehene effekt

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.01.02. 10:05:02

@Bombadil Toma:
Vájá'-vájá'!

Nem mindegy hogy a delikvens hogy viselkedik a biróság elött sem
Elküldi egy szopásra az ügyésznőt vagy meghuzza magát és lever egy siratóasszony éneket

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.01.02. 10:09:15

@''autónepper.'':
Mi van a tegnapi szilveszterrel???
Nekünk profi sofőröknek nem árt az alkohol
Vezetni sem tudsz ma?

Don Quixote de la Ferko 2012.01.02. 10:11:49

Start menü - Minden program - Kellékek - Paint

Egy helyszínrajz nem ártott volna, ez így kicsit zavaros.

Megbüntettek? Jogosan? Ez van. Oszt jónapot.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.01.02. 10:17:13

@Bombadil Toma:
Nem turkálnék a zsebedben, de
keresel minumum havi 600ezret netto adóalapban, és remélem magánvállakozásban, nem állami cégnél?
Ha csak ennyit feltételezek, elég keveset lehet 2 év alatt elautózni belőle

Don Quixote de la Ferko 2012.01.02. 10:17:40

"Tájékoztatásuk alapján a Jósika út 7-27. szalagház mögötti terület kivett, beépítetlen területként szerepel a földhivatali nyilvántartás szerint is. A belső közrezárt zöldövezeti területen kialakított szervíz-útként (sic!) is szolgáló gyöngykavicsos szórásos gyalogos-sétány nem minősíthető közútnak, amely nem útcsatlakozás."

Tetszük érteni. Azért, mert a gyökér autósok mindenen keresztülmennek, és 20 méterrel rövidebb útért a saját környezetüket is tönkreteszik, talán nem a hatóságot kéne ostorozni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.01.02. 10:20:14

@luciferko:
Nem jó sorrend
Start menű-Paint/legfelűl/ :)
Éppen irni akartam, legalább egy gyerekrajzot és nem ilyen különálló képeket kellett volna mellékelni

Kaptam különálló képeket közterestöl
Ott volt a megállni tilos
és másik képen a rendszámom
Meg is szüntették az eljárást
Tehát kamuzik a poszttoló

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2012.01.02. 10:49:54

Tudom, hogy troll vagyok, de mindig leírom: ha valakit nem ajándékozott meg a sors sziporkázó írói vénával (és ez nem gáz!), az inkább szorítkozzon az egyszerű, informatív narrációra! Ez így nemhogy nem szellemes, hanem erőltetett, zavaros és érthetetlen. Egy rövid, korrekt leírás több lett volna. Bocs.

qwertzu 2012.01.02. 11:00:27

@luciferko:
Akkor talán rakjanak ki egy behajtani tilost. Nehogy már a földhivatalból lehessen megtudni, hogy valami út vagy nem út? Nem is értem, hogy gondolják. Menet közben hogy döntsem el hogy meddig tart a tábla hatálya? Tudjam fejből Magyarország teljes földhivatali jegyzékét?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.01.02. 11:02:42

Ismerem a helyet.

Az a megállni tilos tipikus példája a fizetőparkolók használtát elősegítő megállni tilosoknak.

A városban 3 övezet lézezik, piros, sárga, zöld. A zöld övezetet alakították ki legkésőbb, és nagyjából ott vannak ezek, amit már nagy jóindulattal sem lehet belvárosi, vagy forgalmas helynek tekinteni. (ergo a szar duma arról, hogy csak addig legyen autó a belvárosban, amíg muszáj, meg forgalomszervezés, meg élhető belváros az élből bukik - színtiszta pénzbehajtás)

Az első fotón látszik, hogy azon a 40 méteren tényleg elfér jópár autó. Az is látszik, hogy az út elég széles, akár két teherautó is elfér, ha parkolnak is mindkét oldalon.

Ami a képen nem látszik, az az, hogy a fotós háta mögött 10 méterrel véget is ér az út, illetve bekanyarodik egy garázssorba, és kész. Régen itt be lehetett hajtani egy vadparkolóba (sokezer négyzetméter volt), de kerítéssel lezárták és a MÁV átadta a Volánnak, behajtás csak nekik, a közeli vasútállomás irányából.

Az úton tehát lényegében nincs forgalom, a megállás senkit nem zavar, viszont ha meg lehetne állni, ki menne a közeli fizetős parkolóba?

Megjegyzem, 1-2 évvel ezelőttig még megállni tilos sem volt ott kitéve.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.01.02. 11:13:26

@Bombadil Toma:
Ez pontosan így igaz. Milliomos vagyok, és? Nem fizetek mert jogtalan a bünti. Nehogy már azon múljon, hogy mennyit keresel. A jog legyen érvényes mindenkire. Ja!, hogy épp manapság szűnik meg? Tán ezért is mert még mindig kapsz egy kiskaput és reménykedik az ágrólszakadt, hogy ha ő kussol akkor megúszhatja. S megússza a nagykutya is mert erre épül a rendszer!!

sas70 2012.01.02. 11:15:03

Ez...zöld...terület? Tök mindegy, hogy szervízút vagy mijjafasz van a földhivatali nyilvántartásban. Egy parkolásnál, vagy sebességkorlátozásnál kikérem a telekkönyvvi nyilvántartást, hogy az út, ényleg út-e, vagy csak kavicsos, sáros, zöldterület!? Ez a tipikus gecizés az autóssal! A képek alapján, meg a tábla kihelyezés is faszság és nyilván azért van, hogy jól lehessen büntetni a marhákat akik odaállnak. Inkább építenének parkolókat, azért szednek mindenhol egy csomó lóvét a parkolásért!!!!

D4D 2012.01.02. 11:19:05

@luciferko: Legközelebb egy sebességkorlátozás után látok valamit, ami akár út is lehetne, akkor gyorsan a kocsiból on-line lekérem a telekkönyvi kivonatot?Vagy elég ha telefonálok a 06-80-MAR-HÁK számra, és ott folyamatosan navigálnak,mint a spotter a Nascarban?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.01.02. 11:19:32

Ja helyszínrajz helyett: Az első képen látható kék konténer mögött jobbra induló sötét folt az a második fotón szereplő út kezdete. Kevésbé vizuálisaknak, a második kép a mustárszínű Peugeot mögött jobbra nézve készült.

sas70 2012.01.02. 11:20:02

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Na pont ilyenre gondoltam a fotó és leírás alapján. Mire frissült az oldal, már látom is!

eMJe 2012.01.02. 12:07:20

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: ez látható, de ebből (és a halom sár miatt) még nem derül ki, hogy viszonyulnak az utak egymáshoz. ennyiből én nem vágnám rá, hogy útkereszteződés

qwertzu 2012.01.02. 12:15:14

@eMJe: Akkor mi lehet még, ha nem útkereszteződés?

poa ogapo 2012.01.02. 12:20:32

Ha van rá időd kérd ki annak a határozatnak a másolatát, amely dönt a megállni tilos tábla kihelyezéséről (helyéről). (gondolom önkormányzati út)
Általában nincs ilyen, vagy valami hibában szenved.

Poptaritop 2012.01.02. 12:21:57

Na bazzeg, a helyszínen rendelkezésre álló adatok alapján az ott egy kereszteződés. Faszkorbácsot a sünöknek. A közterület felügyelőnek a basztatáson kívül dolga lenne, hogy kiszúrja: a picsába kijárták vaddisznók a ződterületet tömjük be, száncsuk fel, tiltcsuk be. Legyen már konzisztens a közlekedési rend a tereppel. Faszkorbács a közteresnek is.
Már megint a pénzfacsarás tényállása forog fenn. Nahát.

eMJe 2012.01.02. 12:33:41

@qwertzu: Útkereszteződés: két vagy több útnak azonos szintben való kereszteződése, egymásba torkollása, illetőleg elágazása.
trafinál is szeretik ezt kihasználni, szopatnak vele embereket, mert meglát egy utat, azt hiszi, oldotta a korlátozást, de nem. jelen esetben is előfordulhat, hogy alárendelt szerepet tölt be, bár nem erre hivatkoztak, de ugye ha sikeresen támadható, akkor keresnek majd mást, és akkor előjöhet ez is

Bambano 2012.01.02. 12:43:41

@Hojlele: "És már megint arra hivatkozol, hogy bezzeg a másik autóst nem büntették meg.": egyszer van precedensjog, egyszer meg nincs :)

Don Quixote de la Ferko 2012.01.02. 13:12:20

@D4D:
Ez a minimum.
Azért a sebességkorlátozás táblát nem kéne belekeverni egy gyökerek által kitaposott út problémájába.

metal · http://electric.blog.hu 2012.01.02. 13:13:18

@eMJe: "mert meglát egy utat, azt hiszi, oldotta a korlátozást, de nem."

De, amennyiben van ott egy út, akkor az oldja a korlátozást! Az azonos szint, azt jelenti, hogy nem felüljárón megy el felette a másik út. Attól, hogy van esetleg 10 cm különbség, az még útkereszteződés.

Az ügy a fotók alapján nyerhető lett volna, csak normális ügyvédhez kellett volna elmenni!

qwertzu 2012.01.02. 13:15:37

@eMJe: "jelen esetben is előfordulhat, hogy alárendelt szerepet tölt be"

Hol? Mi? Milyen alárendelt szerep?

Ha az "azonos szintben való kereszteződése, "
részre gondolsz, az azt jelenti, hogy nem alul/felüljáró.

Don Quixote de la Ferko 2012.01.02. 13:24:01

Nem értem a hisztériát.
Kirakták a 40 méteres táblát. Ennyi. Megoldották a problémát, innentől kezdve nem hisztériázik feleslegesen a megbüntetett autós.

Don Quixote de la Ferko 2012.01.02. 13:29:05

@qwertzu:

Miért raknának ki?
A földhivatal tudomása arról szólt, hogy ott van valami, ami nem használható útként. Ja, hogy az autósok ezt leszarták? Ezért került ki a 40 méteres tábla. Ha kitennének egy behajtani tilos táblát, akkor attól a pillanattól kezdve az arra járók azért anyáznának.
Emberek. Autósokról van szó, akiknek a nagy része 30 méterrel rövidebb útért cserébe a saját anyját eladná.
Probléma megoldódott, posztoló buta volt, hogy hagyta magát, ennyi.

eMJe 2012.01.02. 13:38:52

@metal: hidd el, belekötnek ilyenbe is:) egyébként egyet értek veled, normális ügyvédhez kellett volna mennie.

eMJe 2012.01.02. 13:39:32

@qwertzu: ugyanazt tudom írni, mint metalnak

"hidd el, belekötnek ilyenbe is:) egyébként egyet értek veled, normális ügyvédhez kellett volna mennie."

qwertzu 2012.01.02. 13:41:03

@luciferko: És nekem azt honnan kéne tudni, hogy a földhivatalnak miről van tudomása? Ha valaki arra jár, ránéz, és megállapítja, hogy út. Fejből kéne tudnom a teljes földhivatali jegyzéket, hogy megállapíthassam mi az út és mi nem az?

eMJe 2012.01.02. 13:41:58

@luciferko: már miért nem? szitu hasonló, az meg nem várható el senkitől, hogy tudja, az út-e vagy csak kitaposták. csak az, hogy az elvárható körültekintéssel járjon el. nem életszerű.
normális ügyvéddel támadható lett volna

Don Quixote de la Ferko 2012.01.02. 13:42:51

@qwertzu:
Ezért rakták ki a kiegészítő táblát.
Pont.
A szitu letisztult.
Pártunk és kormányunk megoldotta a zemberek problémáját.
Lehet örünyi.
Taps.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2012.01.02. 13:44:03

Mi lett volna, ha a az útnak nem minősülő útra parkolsz? Egyébként ha az ember járdára / mezőre parkol mindig békén hagyják, nem tudom miért. DE ha nem tartod be az öt métert, már büntetnek.

qwertzu 2012.01.02. 13:54:13

@luciferko: Szerintem ha téged vágnának meg 30 rongyra, mert szerintük az út nem út, akkor máshogy gondolnád.

zeger 2012.01.02. 14:02:00

Mire való a gépjárműnyilvántartás? Hát semmire. Most futom épp a hatodik (6) körömet az önkormányzattal, parkolási társasággal illetve a közjegyzői kamara illetékes közjegyzőjével, mert a kocsimat megvásárló új tulaj (gondolom készakarva) nem íratta át a járművet. Én ugyan bejelentettem az eladást, de ez snekit nem érdekel. A gépjármű nyilvántartásban még én szereplek tulajként. És minden azóta elkövetett bűnéért engem találnak meg. Legyen az fizetési meghagyástól kezdve gyorhajtáson keresztül minden. És mindenhol nekem kell igazolgatnom, hogy NEM ÉN. ehhez képest, itt még meg is kérdezik, hogy vajon van-e új tulajdonos. Tök európai megoldás... Ne bosszankodj e miatt! A többivel emg nem tudunk mit kezdeni. Számos vagy inkább számtalan hasonló történet van.

Don Quixote de la Ferko 2012.01.02. 14:30:06

@qwertzu:
10-re vágtak. Hasonló szituban. Megnyugodtál?
Gondolkodtam a videózáson, mert 3 méterrel arrébb állót nem büntettek, igaz, az Audi volt, nem Suzi.

Aztán rájöttem, hogy nem azért tanultam majdnem 20 évig, hogy a jelen értelmi szintű posztolók közé tartozzak, az ilyen jellegű hőbörgéseket csak olvasom, jókat lehet mulatni a beírásokon és állandó sírásokon.

metal · http://electric.blog.hu 2012.01.02. 14:39:09

@eMJe: Beleköthetnek, de attól még nem jogos.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.02. 14:47:52

@horex: "Nem mindegy hogy a delikvens hogy viselkedik a biróság elött sem
Elküldi egy szopásra az ügyésznőt vagy meghuzza magát és lever egy siratóasszony éneket"

azért gondolom a két véglet között van még mozgási lehetőség bőven!:))
na jó, kis költői túlzásba estem a két évvel, csak az "egy tank benzinre" akartam méltón reagálni, annyit azért nem keresek, de nem is panaszkodom:)))

Hojlele 2012.01.02. 16:28:00

@Környezettudatos: Ha nekik beválik? :-)
@Bombadil Toma: Nem az mondtam, hogy ha igazam van, akkor nem állok ki érte. Csupán azt, hogy ha van rá lehetőség, széllel szemben nem vizelünk. Lehet neked igazad, ha éppen senkit nem érdekel. A posztoló célja úgyis a büntetés elkerülése lett volna. Gondolom. Akkor meg a cél szentesíti az eszközt.

Egyébként meg nevetséges, hogy a földhivatali adatokra hivatkoznak. Az autós mielőtt leparkol, kérjen tulajdoni lapot meg helyszín rajzot a környékről? Az USA-t lehet szidni, de talán ebben hagyma is megerősít, hogy ilyen esetben az autósnak van igaza. Ott logikusan úgy gondolkodnak, ahogy az adott helyzetben mástól is elvárható.

D4D 2012.01.02. 19:21:39

@eMJe:

ez látható, de ebből (és a halom sár miatt) még nem derül ki, hogy viszonyulnak az utak egymáshoz. ennyiből én nem vágnám rá, hogy útkereszteződés

Hisz már ki is mondtad, hogy kereszteződés, hiszen utakról beszélsz.

D4D 2012.01.02. 19:23:34

@eMJe: ha alárendelt utat keresztezel, az miért is nem oldja a tilalmakat?

D4D 2012.01.02. 19:26:03

@luciferko: Sebességkorlátozás és megállni tilos tábláknak ugyanaz a hatálya, gondolom ezt tudod.

D4D 2012.01.02. 19:30:53

@zeger: idén már rendbe jön a dolog, hiszen megemelték az átírási illetéket.

Don Quixote de la Ferko 2012.01.03. 08:42:37

@D4D:

Jelen ügyben parkolásról van szó, ezért felesleges idekeverni a 80-as táblát. (30, 40, 50, 60, 70, 90, 100, 110, 120, 130. Remélem lefedtem az összeset, bár a 20 kimaradt, lesz mibe belekötni és hivatkozni rá)

mohopasi 2012.01.03. 10:14:15

Ombre ki akart bújni a nyilvánvaló alól, és nem sikerült. (ez a történet rövidített változata. A fenti túl bő lé)

dzsaszper 2012.01.05. 09:29:22

elvileg
- emlékeim szerint a padkán parkolást nem tiltja a tábla, ha nincs kiegészítő tábla alatta
- kereszteződés után 5 méteren belül tilos parkolni még a padkán is kijelölt várakozóhely tábla hiányában
- a menetirány szerinti bal oldalon megállni tilos, kivéve egyirányú utcában vagy az úttest baloldalán elhelyezett várakozóhely táblával.

Következtetés: ha nem lógott rá az útra, akkor a tábla érdektelen, de a 2. és 3. pont miatt szabálytalan, kivéve ha a szembe iránynak volt várakozóhely táblával kijelölve a bal oldali padkán. :D

Ha meg rálógott az útra, akkor is végeredményben pont ez a helyzet, de akkor a várakozóhely táblának más kiegészítő táblája (egyik oldali kerékkel padka, mésikkal úttest) esetén szabályos csak...












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása