Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Nem tudom feldolgozni a történteket

2010.07.07. 09:46 :: SilentSound

A tegnapi villamosmegállóba sodródós történet hatására olyasvalakitől is kaptam levelet, aki közvetlenül a baleset után érkezett a helyszínre és ő kezdte meg az elsősegélynyújtást. Eddig ismeretlen részletek alant.

Én csak rendszeres olvasója vagyok a blognak, de most tollat ragadok a tegnap történtekkel kapcsolatban. Szeretném, ha postolnád a levelem, de kérlek, h nevemet email-emet ne közöld, nem azért, mert nem vállalnám, hanem mert szerintem pont az a lényeg, h engem sem érdekelt kik a sérültek személy szerint, csak tettem, amit tudtam, névtelenül, és fogom máskor is, ugyanilyen névtelenül.

Remélem sokan vagyunk ezzel hasonlóan, bár az autósok közül 17:20kor ott abban a forgalmas kereszteződésben CSAK én álltam meg munkából hazafele, holott nekem sincs semmilyen egészségügyi képesítésem, egy internetes céges autóval rohangálok az országban, de amit néha látok az förtelmes, de a tegnapihoz hasonlóban még soha nem volt részem, remélem nem is lesz.

Hungária felől érkeztem a körúton és jobbra indexszel soroltam a kanyarodó sávba, mikor láttam, h a jobbra kanyarodó sávból a zöld nyíl ellenére minden autó sorol vissza balra az egyenesen menőbe. Én kb. 20as tempóval befordultam terveim szerint és drámai kép fogadott... Balra a megálló a ladával, félig alatta egy nő, egy másik 5-8 méterrel arrébb ül a földön...

Ekkor arra gondoltam, h ez most VOLT, VAN, LESZ, vagy mi folyik... Mire végig pillantottam a megállón láttam, ez bizony VAN! jobbra indexet meghagyva felálltam a jobb oldali járdára vészvillogóval és telefonnal a kezemben elindultam a túloldra, megállítva a kocsisort az úton. Akkor láttam, h sokan ledöbbent arccal, néhányan üvöltöznek a söfőrrel, az vissza (vki azt mondta látszik rajta, h ivott, nem tudom megerősíteni, lehet vmi benne, de mivel ugrált a kocsi körül, szemlátomást jól volt, tehát vele nem annyira foglalkoztam).

Láttam a fiatal nőt, aki a megállótól pár méterre a földön ült, keze lába vérzett, de magánál volt. Egy idős hölgy tartotta a hátát, h el ne dőljön, egy másik pedig a táskáját fogta. Több embernél telefon, néhány fiatal a fotózást választotta a mentők hívása helyett, szüleiknek üzenem, h vhol elrontották a nevelésüket. Hívtam a mentőket, pár csörgés után felvették, elmondtam hol vagyok, mi történt, hány sérültet látok és h az én hívásom volt az jönnek.

Ekkor egy hölgy kérdezte, h a mentőket hívtam-e, mert neki nem sikerül, nem veszik fel. Mondtam, h igen hívtam őket, jönnek. Kérte hívjam a rendőröket, mondtam, h úgy tudom a mentők ilyenkor szólnak nekik is, de azért tárcsáztam, közben láttam, h közben egy motoros is megállt és már segít a súlyosabb sérültnek, söfőr csak hajtogatta, h nem tud mit csinálni, és hagyják már, beragadt a gázpedál, nem állat módjára kanyarodott (erről még később).

Rendőrség sokáig nem vette fel, így hagyva csörögni a telefont és várva a kezelőre, úgy ítéltem meg, h én vagyok az egyetlen, akinél lehet kötszer, mivel ugye kocsival voltam. Ekkor átszaladtam az úton a kocsihoz és feltéptem az elsősegély csomagot és kiszedtem belőle az összes gézt, ami benne volt. Visszamentem a súlyosabb sérülthöz, addigra ott volt a motoroson kívül egy másik srác is (ő előzőleg villamosra várt, ő is hívta a mentőket velem együtt kb.), tartották a fejét.

A fő gond a sok között az volt, h szegény nőnek annyira megsérült a feje, h a szája megtelt vérrel, és levegőt is nagyon nehezen vett. Mikor odahajoltam a gézekkel, h vhogy kiszedjem vele a szájából a vért, mielőtt ezt megtehettem volna, akkor hallottam a fejem felől a kiáltást, h "vigyázzatok ápoló vagyok, engedjetek oda!", majd megjelent egy srác, aki kivette a kezemből a gézt és nekilátott vmi szakszerűbbnek tűnő ellátásnak, és kiszedni a vért a szájából a nőnek.

Vele együtt érkezett egy nyakkendős úr is, aki szintén odajött segíteni. Ekkor érkeztek meg a mentők, akik hatalmas kiáltásokkal terelték a tömeget, kérdezték merre vannak a sérültek, megmutattam nekik, hozták a felszereléseket és elkezdték a szakszerű ellátást. Ekkor érkeztek meg a rendőrök, elsőre furcsa volt, h milyen sokan vannak, de mint kiderült egy újpesti készenléti csapat tartott vissza újpestre és megálltak segíteni. Mentőbe került mindkét sérült ellátás után, és elindult velük a mentő.

Volt a járókelők között egy hölgy, aki végig vigyázott az egyik sérült holmijára és átadta a szerveknek, mi pedig a többiekkel vártunk a rendőrökre, h felírnak-e vmit, kellünk-e még vmihez.

Eközben mesélte egy biciklis úriember, h ő látta, amint 80nal fordult a lada a körútról a lehel útra, de megdobta a sín, elindult a kanyarodás utáni jobb oldali padka felé, de valószínűleg ellenkormányzással balra rántotta a kormányt, h korrigáljon, és ekkor a hátsókerekes autó megfordult 180 fokban, és letarolta a megálló pados részét. Egy srác a szélén ült, ő még pont el tudott ugrani,a többiek nem voltak ilyen szerencsések.

Összességében nem tudom ezeket megerősíteni, mert én nem láttam, de többen állították, h nagyon gyorsan jött az autó. Mikor a söfőr felé elhangzott a "úgy jöttél mint egy állat" kiáltás, ő annyival reagált, h "beragadt a gázpedál érted!?".

Igazából nem vagyok autómérnök, nem tudom egy ladán mikor ragad be a gázpedál, de azt tudom, h ha velem ilyen történne egyenesben, akkor mondjuk a féket nyomogatnám, nem a kormányt rángatnám, ha meg kanyarodás közben történik ilyen, akkor nem igazán értem, h egy olyan kanyart, ami 90foknál kisebb szögű, olyan 80 körül, és a kanyarodó sáv a padka mellett van, tehát 30as tempóban is erősen sodródsz már a belső sáv felé kanyarodáskor, azaz a kanyarba 20-30 között mész be, na ott, h lehet egy beragadt pedállal olyan sebességre gyorsulni, h egy fél nyolcast leírjak és egy vasmegálló fogjon meg szétdurrant gumikkal.

Tehát, mint gyakorlott sofőrnek, ez több, mint gyanús, véleményem szerint, ez az "ezt a sárgát még elérem" tipikus esete, majd menet közben rádöbbent, h ez a kanyar neccesebb, mint amilyennek kinéz, de akkor már ott volt a baj.

Miután a rendőrök elengedtek elindultam a kocsihoz, beültem és bambultam magam elé. Ekkor jöttek meg a helyszínelők, az index fotósa, meg a bkv üzemzavar elhárítás a 3. köréből, mert ők is azonnal szervezték a villamos pótlását. Végül tovaindultam haza, jelzem ilyen lassan még nem vezettem, nem igazán tudtam feldolgozni a történteket annak ellenére, h én csak közvetve voltam érintett benne. Így 1 nappal később is dolgozik bennem a dolog, nagyon remélem, h minden sérült jobban van, és rendbe jön.

Amit még fontosnak tartok megjegyezni, h nem tetszett a sofőr hozzáállása a baleset után, téblábolt, kiabált a járókelőkkel, ahelyett, h azonnal a sérültekkel foglalkozott volna, jelzem ő lett volna a másik, akinek van elsősegély doboz a kocsijában. Hozzáteszem, h látva a nő sérüléseit én sem tudtam mit tegyek vele, mozgatni nem mertem, vérzett a teste alatt nagyon (később olvastam, h sérült a hasa), feje nagyon rosszul nézett ki, bekötni sehol nem tudtam, tehát csak arra tudtam gondolni, h jöjjenek már a mentők.

Másik dolog, ami nem tetszett, h a sok ide-importált über-császár-manager-vagyok-az-armani-öltönyömben-es-a-ceges-audiban-bluetooth-headsettel farok, meg csak lassít és bámészkodik kifelé az ablakot leengedve, hadd legyen még egy-két ráfutásos baleset is, de segíteni egy nem állt meg, holott mindegyiknek van elsősegély vizsgája és nem hinném, h a kocsiból meg tudták állapítani, h tudják-e kezelni a sérülteket, leginkább le se szarták szerintem. Köszönöm a sérültek nevében mindenkinek, aki megállt és segített, akárh is, de megtette, és nagyon remélem, h jobban vannak a sérültek!

294 komment

Címkék: budapest biztonság autó baleset veszélyes gyorshajtás gyalogos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakter123 2010.07.07. 10:01:01

Gratula a cikkhez, ha belegondolok, hogy kb. 10 perccel előtte mehettem el ugyanott...

Őszintén mondom minden tiszteletem a posztolónak, én csak remélni merem, hogy meg mertem volna állni.

Nem tudom, mit hozna ki belőlem egy ilen szituáció, a gerinctelen férget, vagy a hőst.

esef 2010.07.07. 10:08:13

A beragadt gázpedál nem jó kifogás, mert akkor műszakilag nem volt közlekedésre alkalmas állapotban az autó. Meg pont a kanyarban ragadt be. Aha, persze...
Nem Toyota ez, hogy beragadjon a pedál...

Marcellusca 2010.07.07. 10:14:57

Nagy-naaaagy respect a posztolónak!!!

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.07.07. 10:25:32

Tiszteletem. Mármint a posztolónak.

h..h..h..h..h..h..h..h..h..h..h..h..h..

Ez meg marha zavaró. Egy keresés és cserét - search and replace - el lehetett volna engedni. ('_h_' -ról 'hogy'-ra. 2 másodperc lett volna.)

Bobby Baccala 2010.07.07. 10:25:44

és ha beragadt a gáz akkor mi van? kuplung kinyom és kész! nekem is ragadt már be, pedig akkor 17 éves voltam, ráadásul az is kanyar előtt volt, és nem a kormányt tekergettem.

amúgy ríszpekt a posztolónak. asszem beiratkozom valami komolyabb elsősegély tanfolyamra, mert bár valszeg megálltam volna, biztos, hogy nem mertem volna cselekedni. :S

metal · http://electric.blog.hu 2010.07.07. 10:30:15

@esef: Meg van rajta kuplung meg fék is!

csacsiadugóban 2010.07.07. 10:31:21

ilyen helyzetben azokat nem tudom megérteni akik leállnak fotózni, és oda se mennek megkérdezni mi a stájz. Nyilván az elsősegélytanfolyamnak nevezett valami az egy nagy semmi, senkihez nem mernék komolyabban hozzányúlni, de az 100% hogy hívnék mentőt, és megkérdezném jól vannak -e, vagy legalabbb talán pulzust megnéznék, azt talán mindenki meg tudja. Reszpekt az írónak, de az lenne a szép ha nem kéne riszpekt, mert magától értetődö lenne bárkinek hogy megálljon ilyen helyzetben.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.07.07. 10:40:26

a beragadt gázpedál hülyeség, mert kinyomom a kuplungot, és meg van oldva a gond.

visszavonom, amiket az előző postban írtam.
a ladást kell agyonütni.

l69 2010.07.07. 10:46:11

Kuplung, fék, gyújtáslevétel.
Mindíg működik. Más kocsijával már velem is fordult elő, nem lada volt.
Nyomtam egy kövér gázt, aztán jött az álló kocsisor. Volt kapkodás. Nem is volt gond, csak gyorsan kell gondolkodni.

cork77 2010.07.07. 10:54:03

Ugye mondtam én tegnap hogy nem megfelelően választotta meg a sebességet a Lada sofőrje! Minden elismerésem a posztolónak. Tudom milyen érzés, én is jártam már így, csak ott egy homokszállító kamion ugrott le Soroksáron a felüljáróról.

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 11:17:15

Előttem már többen leírták a "beragadt gázpedál" süket duma. Aha, beragadt. A Ladás agya ragadt be. Hányszor lehet tapasztalni, hogy egyes autósoknál valami kurvára nem stimmel a vezetéstechnikát illetően? Nem ismeri fel a kereszteződést, a lámpa színét, lámpaváltásra valahogy nem tud megfelelően reagálni, a gyalogátkelőhely egyes jellegzetességét. Amikor én kényelmesen rálassítok a sárgára váltott lámpánál, hátrébb lévő delikvens akkor még semmit vagy gázt adva suhan át a piroson. De volt már olyan is, hogy mögöttem haladó engem megkerülve robogott át a Hungária - Kerepesi kereszteződésen éppen hogy nem oldalba kapva az akkor induló keresztirányú forgalom első autósát. :)))

hegyilany 2010.07.07. 11:24:18

Épp tegnapelőtt tanultam újraélesztést (bábun). Az oktató azt mondta, a legnehezebb az egészben az, hogy odalépj a sérülthöz és egyáltalán merj elkezdeni foglalkozni vele.

Minden elismerésem a posztolónak és többi segítőnek is!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.07.07. 11:24:57

Nagyon jó lenne, ha mindenki szoktatná magát a gondolathoz, hogy "megállok segíteni, megállok segíteni, megállok segíteni".

Nem feltétlen neked kell majd a terhes anyába kézzel visszatolni a magzatot, vagy a nyaki ütőerét szorítani a balesetesnek, vagy az égő benzinszállító alól előbányászni az óvodáscsoportot. Hivhatsz mentőt, terelheted a forgalmat, vigyázhatsz a cuccokra, vagy csak előhozhatod a kocsidból az elsősegélycsomagot, vagy bekötözheted a könnyebb sérülteket, vagy beszélgetsz az idegtől falfehér szerencsésekkel.

Mindig van mit tenni.

lyken 2010.07.07. 11:34:10

Tiszteletem a postolónak. Előttem 2 kocsival a múltkor egy kislány szaladt át a piroson, hogy elérje a villamost. Ott azonnal leállt 2x2 sáv. Pattantam ki a kocsiból elsősegélyládával. (Én ugyan sk import manager vagyok, de öltönyöm nincs, biztos ezért pattantam segíteni...) Ami számomra akkor megdöbbentő volt, hogy 10 kocsiból 3-ban volt elsősegélydoboz és összesen 2-en emlékeztünk még az elsősegélytanfolyamra. Mentők szerencsére 10 perc alatt kint voltak. Megkönnyebbültünk, mert a felületi sérülések ellátásán kívül nem tudtunk mit csinálni.
Utána napokig láttam a szemem előtt a jelenetet, ahogy a kislány felcsapódik a motorháztetőre. Azóta sokkal nagyobb figyelemmel vezetek, mert _láttam_ hogy tényleg berohanhat egy gyerek a pillanat törtrésze alatt a sávba a kocsi elé.
Én csak három dolgot kérnék az autóstársaktól. Vegyék elő a régi elsősegélykönyvet és nézzék át. Utána ellenőrizzék, hogy nem járt-e le az eü dobozuk szavatossága.(Vagy vegyenek dobozt, ha nincs.) Végezetül ne úgy tekintsenek a világra, hogy "semmi közöm hozzá".

lyken 2010.07.07. 11:40:52

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: "Nem feltétlen neked kell majd a terhes anyába kézzel visszatolni a magzatot, vagy a nyaki ütőerét szorítani a balesetesnek, vagy az égő benzinszállító alól előbányászni az óvodáscsoportot. Hivhatsz mentőt, terelheted a forgalmat, vigyázhatsz a cuccokra, vagy csak előhozhatod a kocsidból az elsősegélycsomagot, vagy bekötözheted a könnyebb sérülteket, vagy beszélgetsz az idegtől falfehér szerencsésekkel."

Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy egyes országokban törvény írja elő, hogy megállj segíteni.(Például mellettünk Szlovákiában.)
Aki elmulasztja az letöltendő elzárást kap. Ugyan nem börtön, viszont kinek kell 90-120 nap fogda? Inkább megállnak segíteni. A Ruhaszárítókötél által felsoroltak mind reális lehetőségek. Legyen bennünk annyi emberség, hogy segítünk és nem azon agyalunk, hogy most majd nekünk kell feltölteni saját pénzből újra a dobozt. Na bumm, 1200 Ft bele minden. Lehet, hogy valakinek az életét menti meg, míg kiér a mentő.

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 11:44:13

@lyken:

Nálam van vagy 4 elsősegély csomag.... :)

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

Sajnos a legtöbben kurvaanyázni állnak meg, vagy csak lassítva ablakon kiordibálva, mutogatva.... Tapasztalat.

petya.bacsi 2010.07.07. 11:45:25

Le a kalappal a posztoló előtt, hogy ilyen helyzetben sem fagyott le, és amit tudott, megtett a sérültekért. Remélem a sérültekkel is minden oké lesz.

"néhány fiatal a fotózást választotta a mentők hívása helyett"

Az ilyen dögkeselyűk mindenhol ott vannak. Aztán meg küldik különböző oldalakra a képeiket, hogy ott sunázhassák és lájkolják őket.

Kósza 2010.07.07. 11:46:15

Elismerésem a posztolónak, de a következő két dolog elrontja a képet:
"Több embernél telefon, néhány fiatal a fotózást választotta a mentők hívása helyett, szüleiknek üzenem, h vhol elrontották a nevelésüket."
"a sok ide-importált über-császár-manager-vagyok-az-armani-öltönyömben-es-a-ceges-audiban-bluetooth-headsettel farok, meg csak lassít és bámészkodik kifelé az ablakot leengedve,"
Magyarázzam?

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2010.07.07. 11:46:49

@lyken: Nálunk is kötelező megállni, ha nem teszed, az segítségnyújtás elmulasztása. Csak gondolom itt ennek nincs fix büntetési tétele, hanem mérlegelik a dolgot.

Kósza 2010.07.07. 11:48:13

@l69: gyújtáslevétel? Kanyarban? Szervófék, szervókormány eltűnése miatt nagyon meglepődnél!

MickthePick 2010.07.07. 11:52:59

Tudja valaki, mi lett a sérültekkel?

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 11:53:58

@SilentSound:

Mert a segítségnyújtás elmulasztásának is több válfaja van. Az alapeset vétség.
Bűntett, ha a sértet meghal és életét a segítségnyújtás megmenthette volna. A büntetés bűntett és öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles. Ez arra is vonatkoztatható, aki a közlekedési szabályok alapján köteles a segítségnyújtásra.

hegyilany 2010.07.07. 11:54:21

@Kósza: Egy 25 éves Ladáról beszélünk...

Alex3000 2010.07.07. 11:56:40

Köszönjük a cikket. A Ladást reméljük elítélik, ahogy megérdemli. Jó tudni, hogy vannak akikre még lehet számítani.

Silent Bob 2010.07.07. 11:57:37

@Kósza: Ladán melyik van a kettő közül?

odeon 2010.07.07. 11:58:13

Nekem meg gyerekkoromban a kormány ragadt be.
Fater a Trabantba beszerelt egy polcot a kormány alá teljes szélességben. Aztán ott volt egy villáskulcs a többi szarral együtt.
Aztán a trabinak meg ott csatlakozik össze vagy 4 csavarral a kormányrúdja. Na az ott nekem beragadt egy kanyarban. Élénken emlékszek rá még így 40 év után is.
Amikorra megálltam, a villáskulcs az ütközéstől kirázódott én meg mondhattam amit akartam. Igaz, nem volt sérült.
Ennyit a dolgok műszaki részéről, megjegyzem, hogy ugyancsak Trabival nekem is fennakadt már a gáz. Nagy gáz volt, de volt kuplungom ami megmentette a helyzetet.

Az elsősegély meg érdekes dolog jó pár éve az egyik tóból kihúztunk egy srácot. Próbálom éleszteni. Jön is a tömeg, amiben legalább kettő volt orvos. Az egyik leorditja a fejemet, hogy ne így fordítsam, hanem amúgy , a másik meg hogy mit csinálok én mint marha, azonnal fordítsam vissza.
No amíg a forgatási kozílium zajlott a srác meg szépen meghalt. Megjegyzem tanultam elsősegélyt, de orvosokkal nem mertem vitatkozni.

Kósza 2010.07.07. 11:59:29

@hegyilany: I69 nem erről az esetről beszélt, hanem általában adta a tanácsot, ezért hívtam fel a figyelmet arra, hogy a gyújtást nem szabad levenni!

Kósza 2010.07.07. 12:00:57

@Silent Bob: olvasd már el, hogy kinek, és mire válaszoltam

Dudálj, ha műkörmöd van! 2010.07.07. 12:01:17

@Kósza: azért él még néhány ember ezen a bolygón, aki nem "minden pénzem elviszi a lízing meg a tankolás" - autóban ül. Meg fogsz lepődni; ezekben nem mindben van szervó.

old bahaman 2010.07.07. 12:03:45

A posztot köszi, van mit tanulni belőle. A többiek már leírták a lényeget a ladással kapcsolatban.

Én egészen pontosan 5 éve szereztem a jogsit (kvázi nem friss), elsősegély tanfolyamról viszont tisztán emlékszem, hogy megmutattak mindent egyszer, párosával álltunk, 1-1x megcsináltuk egymáson a bemutatott mutatványt. Vagy legalábbis megpróbáltuk... Merthogy az az 1 nap semmire se volt jó. Mondtuk is egymásnak, hogy a mozdulatot alig tudtuk megcsinálni, nemhogy élesben szakszerűen ellátni a sérültet... A tanfolyam végén a doki megnyugtatóan elmondta, hogy ha komoly sérülttel van dolgunk, akkor inkább ne nyúljunk hozzá, ugyanis több kárt okozhatunk, ha megpróbálunk segíteni. Most nyilván nem egy bekötésre vagy egy légút-felszabadításra gondolt, hanem agyrázkódsra, belső vérzésre, gerincsérültre stb...

Az meg, hogy mindenki elhaladt, már sokszor kitárgyalásra került a blogon (pl. ha pályán szembe sávban baleset van, akkor rendszerint a másik oldal is kilométerekre bedugul a bámészkodók miatt). Én próbálom magamat ahhoz az elvhez tartani, hogyha nicsenek még kint a szervek, akkor bizony meg kell állni és segíteni.

Tavaly Felsőzsolcán egy étteremben ebédeltünk párommal, amikor egy Astra sofőrje álmában érkezett a macisajtba. Kidöntött az villanypóznát, kerítést, csúnyán összetört az autó - mindezt közvetlenül mellettünk. Hirtelen összegyűlt ott a falu népe (20-30 ember), megálltak az autók, motorosok, de csak 2-önknek jutott eszébe odafutni a füstölő autóhoz és kiszabadítani a sofőrt (amit eszméletlensége miatt nem tudtunk megtenni) - a többiek addig bámészkodtak. Miután láttuk, hogy él a sofőr, hívtam a mentőket - mint kiderült, előttem már 2-3 ember megtette ezt.

Lényeg a lényeg, mikor megérkezett a rendőrség és a sofőr is ellátásban részesült (öv mentette meg az életét), akkor láttuk, hogy annyira részeg volt (du. 2-kor), hogy jogsi helyett a smart kártyáját adta át... Tanulság: ha komolyabb sérülés történik, és csak te hívod a mentőket (mert ez is segítség, nem is kicsi), de késedelemmel, életek múlhatnak rajta. Uff

Dudálj, ha műkörmöd van! 2010.07.07. 12:03:59

@Kósza: én is elolvastam. Annyit írt, hogy nem Lada volt. Akkor ami nem Lada, abban van szervo? :)

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 12:04:08

@odeon:

Hehehe, villáskulcs. Nekem egy volt kollégám a kis fityusz 650-esbe sörösüveget taposott "halálra" a fékpedállal! :DD

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2010.07.07. 12:04:30

Katona voltam Szentkirályszabadján, vártam a 8-as út mellett a buszt hazafelé. 2x2 sávos út túloldalán jött egy autó, majd velem egy magasságban letért az útról, megpördült a levegőben és nagyott csattanva belefúródott a földbe. Én azonnal megindultam felé, átfutva a 2x2 sávos úton, és mikor odaértem az autóhoz, a benne ülő férfitől megkérdeztem, hogy rendben van-e. A válasza az volt, hogy: bazmeg, hogy lenne rendben, nem látsz? Mivel jól volt, azonnal otthagytam, és sosem felejtem el ezt a válaszát. Azóta, ha valaki már áll egy bajba jutott autó mellett, nem is lassítok szinte.
De ha a szemem előtt történne, valószínűleg nem haboznék ismét segíteni.

Kósza 2010.07.07. 12:04:35

ha már ennyire forszíroztátok, hát utánanéztem, a Lada ezeröcsiben van szervófék, és szervókormány is. A balest okozója egy fehér ezerötös Lada volt.

old bahaman 2010.07.07. 12:06:56

Apropó, bár nem kapcsolódik közvetlenül a posthoz: érdemes ezt a videot megnézni. Ha már valakiért/valakivel siet a mentő, akkor is találkozhat ilyen idiótákkal: www.youtube.com/watch?v=wE9Wmfcscic

Doryyka 2010.07.07. 12:07:47

Kedves posztoló, le a kalappal előtted!@odeon: akkor miért nem nyúltak ők hozzá? Az derogált nekik, vagy mi?

KopaszMercis 2010.07.07. 12:08:56

Arra meg en is elobujok a rejtekhelyemrol, hogy respektemet fejezzem ki a posztolonak. A Ladasat meg akasszak fel...

Kósza 2010.07.07. 12:10:36

@feketenap: végre egy tisztánlátó! Sok bugris csak azt hajtogatja, hogy mindig megállni, segíteni, telefonálni,.... Ebben az esetben is már ott volt a néni, a posztoló, a motoros, az ápoló, a nyakkendős úr,.... A mentősök meg ordítva tudták elterelni a tömeget. Mégis hány autósnak kellett volna megállni még?!

t0thl 2010.07.07. 12:11:00

Szervókormányos ladát én még nem láttam a régiek közül.
Ettől függetlenül nekem is volt és sosem ragadt be semmi. Milliók jártak ilyen autóval.
Ez egy kamu kifogás, hülye duma. Nem tudta bevenni a kanyart a fasz. A ladában a fék is erősebb, mint a motor.
Ha mégis ilyen baj lenne, fék plusz kuplung és kész. És ne jöjjön azzal, hogy nem autóversenyző. Egy Lada vezetéséhez ezek alapvető készségek.

happy birthday mr. president 2010.07.07. 12:11:32

Ez az a poszt ahol majdnem minkenkinek igaza van. A posztoló meg jól tette, hogy megállt. Ilyenkor mindig az ugrik be, amikor 2 éve lekapott a motoromról egy autó, totálkáros is letta moci, majd felálltam földhöz ba..vágtam a sisakomat és vártam. Figyeltem, hogy az álló kocsisorból mindenki bámul, de egyik se kérdezte meg, hogy mi van velem. Egy autós lassított és annyit mondott: "verd szét a rohadékot". Ellenben az összes rendőr, mentős, és tüzoltó aki arra jött, mind megállt és feltratrva a sort addig nem mentek tovább míg nem mondtam, h minden ok. Tudom, h ez a dolguk, de azért legalább ez az egy jó volt aznap.

lyken 2010.07.07. 12:13:10

@Kósza: "Szervófék, szervókormány eltűnése miatt nagyon meglepődnél!"
Ladán? Mióta?
Gyujtást egyébként menet közben le ne vegye bárki, mert önindítózni csak alapállapotba visszatekerve lehet. Azt ugye nem kell magyarázni, hogy kanyarban alapállapotba tekerve a kulcsot 90%, hogy bekapja a kormányzár.

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 12:17:28

@Kósza:

Nem mindegyikben van/volt szervokormány meg szervofék. Az én 2105-ösömben, ami már korszerűbb darabnak számított az ezeröcsitől, sem volt egyik sem.

Sárkányböffentő 2010.07.07. 12:24:46

@bonifac: Én a harmadáig bírtam olvasni a sok "h" miatt. Ott befejeztem.

A posztolónak egyébként gratula, kevesen cselekszenek így. A "h"-ról viszont szokj le.

szürke_tag 2010.07.07. 12:35:45

Csak gratulálni tudok a posztolónak. Igazán ő tette jól. Kétféle, bár a poszt szerint háromféle embertípus létezik, az aki ilyenkor lefagy és nem tudja mit kellene tenni, a másik aki ilyenkor átmegy fotósba, aztán a fényképpel nem tud mit kezdeni ezért költ mellé egy történetet, hogy milyen hős volt és a harmadik aki csendben névtelenül segít, nem mérlegel, hanem azt teszi amit mindenkinek kellene. 2 éve én is elsőnek érkeztem egy balesethez és segíteni próbáltam, de sajnos az áldozat elhunyt. Akkor is azt tapasztaltam, hogy az emberek zöme inkább látványosságként fogta fel. Ami akkor megdöbbentett, hogy egy Angol leány is odajött és neki mint turistának is fontos volt, hogy segítsen. Igen nekem is az volt a gondom, hogy mozgatni nem mertem csak a szájából törölgettem az összegyűlt vért.

Viszont vagy 10 éve volt egy olyan esetem is amikor egy szintén Ladás már érezte, hogy nem tud megállni és mivel a lámpa piros volt én ott várakoztam. Ütközni nem akart és felrohant a járdaszigetre, a villamosmegállóba. Szerencsére ott akkor senki nem volt. Amikor kiszállt a kocsiból imbolyogva megállt és azt mondta elnézést nem tehetek róla defektet kaptam. Persze mind a négy kereke ép volt. Ott az agyába volt defekt. A rendőrség el is vitte vérvételre.

Бабаяга 2010.07.07. 12:38:50

@Kósza: szervokormány az nincs. Persze a trabiba is be lehet szerelni. Biztos, hogy még nem vezettél ilyen autót. (Én ilyenen tanultam.)

68nyara 2010.07.07. 12:39:02

@Kósza: AS gond ott kezdődik, hogy akkor sem áll meg a többség, ha még senki sem segít. Simán kikerülik és huss..az egyszerűbb, mint megállni. Hallottam már olyat is aki azt mondta, hogy persze, megáll, aztán tanúskodhat, meg elkésik.

Például én egészen jól elfetrengtem az úttest közepén mikor bicajozás közben elcsaptak. Az egy dolog, hogy a tajparaszt ladás (nini ott is) gázt adott és távozott (rendőrök visszahozták :-), azt mondta nem vette észre a stop táblát, ja meg azt sem, hogy megjelentem a szélvédőjén), de volt aki kikerült a kocsijával és továbbment, miközben próbáltam feltápászkodni törött térdel (persze nem sikerült). Mindezt gyakorlatilag a rendőrök orra előtt, akik közben érkeztek az ellenkező irányból.

Peti80 2010.07.07. 12:40:25

Lada, felelőtlen vezetés, aztán képtelen kifogások a balesetre. Ez megint véletlenül utal valamire...

ier6w7i 2010.07.07. 12:43:31

Gratulálok lélekjelenlétedhez! Kívánom indenkinek, hogy ha ne adj' isten balesetet szenved és segítségre lesz szüksége, akkor ilyen és hozzá hasonló emberek legyenek a környéken.

Keményen leszeded a keresztvizet azokról, akik nem segítettek/bámészkodtak, de van egy-két dolog, amit ilyenkor figyelembe kell venni:

- mindenkire másképp hat az ilyen élmény, van aki hirtelen lebénul tőle van aki rögtön tudja mit kell tennie. Ez nem segítőkészség kérdése, akarnának ők segíteni, de egyszerűen lebénulnak a sokktól. Előre nem tudni ki hogy reagál - én sem tudom mit tennék egy ilyen helyzetben, remélem higgadt lennék. (Láttál már gondolom körbe-körbe futkosó, kezét tördelő embert hasonló szituban? Hát ilyenekre gondolok!) Őket úgy lehet kezelni, hogy rájuk szólsz és kiosztod a munkát, hogy pl Hívja a mentőket! Jöjjön ide, fogja meg! Csinálja ezt-azt! Ha kell erőteljesen kell szólni, esetleg rákiabálni. Hidd el rögtön lesz segítő kéz, mert 'hálásak', hogy valaki megmondja, hogy mit csináljon.

- Másik dolog a tömegpszichózis. Ha már van ott valaki aki segít, akkor úgy gondolja ill érzi, hogy minden OK, nem tud többet csinálni, csak áll és bámészkodik. Ugyanaza az ember ha egy kihalt környéken lenne ebben a stituban, akkor valszeg segítene, mert a belső kényszer jobban benne van. Rájuk kell szólni, hogy segítsenek!

- Fontos még a tréning, ezért kell komolyan venni az elsősegéyltanfolyamot! Ha rendesen kiképeznek, hogy mik a legalapvetőbb dolgok és azt begyakorolod, akkor felismeri az ember mit kell tennie (és itt most nem életmentő műtéttről van szó, hanem pl egy vénás vérzés elállításáról/csökkentéséről, nem lélegző sérült ellátásáról amíg a mentő megérkezik)

Még egyszer gratulálok a hozzáállásodhoz, remekül helyt áltál!

szürke_tag 2010.07.07. 12:43:52

@Kósza: Tudod ha egy balesethez érkezel, a bámészkodóból van a legtöbb, Autósnak csak azért kell megállni, hogy elsősegély csomag általában nincs a gyalogosoknál, viszont ilyenkor az idő is számít. Nem az a cél, hogy sok kocsi megálljon, hanem egy aki a leggyorsabban ért oda az esethez az segítsen. A többi pedig ne bámészkodjon, mert forgalmi dugót csinál és a mentőt, rendőrt is akadályozza.

68nyara 2010.07.07. 12:48:42

Ja, gratula a posztolónak.

MrZed001 2010.07.07. 12:51:26

Én kötelezővé tenném, ami nekem volt eü tanfolyam úgy 10 éve.
Magánoktató (extra óraszámok, extra ár, de megérte), így aztán az eüs is az.
Momentán egy 20 éve mentőző aktív orvos volt, megfelelő beszélőkével.
Már nem tom, volt vagy 7-10 óra, ez alatt elmondott mindent, sztorikat mesélt, életszagúvá tette az embermentést, mit kell és mit nem, mire figyeljünk ... meg mivel mentős, így elmondta mit kell tenni, hogy az ő munkáját megkönnyítsük (és a sérült is túlélje), meg mit tilos.
ÉÉÉÉÉrtett hozzá, hisz MENTŐS.

Ált. 8. osztályban KÖTELEZŐVÉ tenném az ilyen oktatást!

Zsola777 2010.07.07. 12:52:18

Ha be is ragad a gáz (ami lehetetlen, mert a ladában legalább 2 rugó húzza vissza a fojtószelepet), akkor is ott a kuplung és a fék.

Remélem, a sérülteknek nem lett komolyabb bajuk! Minden jót kívánok nekik!

Labasmaz 2010.07.07. 12:56:30

Engem szombat delutan gazolt el keves hijan egy hasonlo amokfuto. Gyenge S-kanyar, egyik oldalon latogatoparkolo, emiatt 30-as korlatozas, a masik oldalon terdmagas korlat gerendabol, es meter magas betonlabas kozvilagitasoszlopok. Csaj jott egy Chryslerrel ugy 60-70 korul. Mar a jobbos gyanus volt, mert a szembesavban abszolvalta, majd a balos mar nem jott ossze, kiverte a gerendakorlatot par meterre tolem, es a betonoszlop fogta meg a jobb elso sarkat az autonak. Az totalkar, a not megmentette a legzsak, semmi baja nem lett, en meg helybol ugrottam vagy 3 m-t odebb. Egy meterre allapodott meg tolem a korlatgerenda, ha nem mozdulok, pont lekaszal. A villanyoszlop betonlabastul szerencsere masfele dolt, pedig attol is kaphattam volna egy jo kis tockost - aligha irogatnek most itt hulyesegeket akkor. Csajnak lehetett valami baja, mert orran-szajan dolt az autonak az olaj, hutoviz, minden, de csak rakott egy hatrat es megprobalt tovabb menni. Akkor latszott, hogy a jobb elso kerek helyen az alulmeretes potkerek van csak - nem csoda, hogy a balkanyarban szallt el.

Vadista Szandál 2010.07.07. 12:57:17

2106-os Ladában szervófék van, de szervókormány nincs (gyárilag, utólagosan mindent lehet)
A 2105-ös Ladában is van szervófék. Az ős karikalámpásban nincs csak.

Ugyanakkor a régi ladák szervórendszere olyan, hogy szervó nélkül is teljes értékű a fék, csak iszonyúan kell taposni. Mivel szimplán az ős 2101-es fékrendszere van egy szokásos vákumos szervódobbal kiegészítve, mint fékrásegítő.

A gázpedál sokmindentől be tud ragadni, pl. a valamelyik oldali motortartóbak elfárad-kiszakad és ahogy emelkedik a blokk, húzza a gázrudazatot.
Ugyankkor erre van a kuplung, rossz érv ez a kiakadt a gáz. Meg valószínűleg nem is igaz. Majd a műszaki szakértők megszakértik.

Vadista Szandál 2010.07.07. 12:58:16

Szavam ne feledjem:
Gratulálok a posztolónak!

Labasmaz 2010.07.07. 12:58:27

@szürke_tag: Ez a kedvencem. Orszagtol, nevelestol, mindentol fuggetlen, Angliatol Nemetorszagon at Ausztriaig mindenhol volt reszem benne kulfoldon is. Ha baleset van pl. az autopalyan, _mindket_ irany forgalma ugy beall, mint a szog, holott logikusan csak az egyiknek kellene, ahol a baleset volt. De nem, a masik oldalon is lelassit jol mindenki bemaszkodni...

Kósza 2010.07.07. 12:58:54

@szürke_tag: köszönöm, mindent elmondtál, az egy, aki a leggyorsabb volt, segített, volt nála elsősegély csomag is,... aztán megírta ezt a posztot. Amiben fikáz mindenkit, aki nem segített. Szerinte.

lkjpoi 2010.07.07. 12:59:22

@Labasmaz: biztos agysebész volt a csaj.

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 12:59:56

@Labasmaz:

"Akkor latszott, hogy a jobb elso kerek helyen az alulmeretes potkerek van csak - nem csoda, hogy a balkanyarban "

Amivel alapesetben egyenes úton is max 40 a megengedett! :DD

főboszorka45 2010.07.07. 13:00:57

Egy éve Szegedről hajtottam hazafelé M5-ön. Kecskemét környékén égett egy autó a másik oldalon ( tehát a Szeged felé vezető irányban)
A gyerek ott ült mellettem, azonnal hívattam vele a tűzoltókat, hogy ég egy autó.Mondták, szóltak már mások is, (!) csak nem tudták behatárolni, hogy hol van. Mi persze nem tudtunk megállni segíteni, mert a másik oldalon volt.
Szerencsére, én valaha közútnál dolgoztam, és tudom, mit jelentenek a terlőoszlopokon a kis zöld nyilak, gyorsan odakaptam a szemem, és meg tudtam nekik mondani hol járunk, hol van a balset, kb 100 méteres eltéréssel ( a füstöt már lehetett látni messziről)

Nem telt el egy perc, már láttuk messziről a tűzoltók villogását, akkor már csak kb egy kilométerre voltak a helyszíntől. Elégedetten nyugtáztam, hogy sikerült aránylag pontos helymeghatározást adnom.

Ha nem a másik oldalon lett voltn, tuti hogy odamegyek és méterre pontos helyszínt adok meg.

Azóta sem tudom, mi lett az autóval, voltak-e sérültek, stb.
De azért az is segítség, ha pontos helyszínt ad az ember még a száguldó autótból is.

Kósza 2010.07.07. 13:04:02

@Бабаяга: Lada ezerkecskén vizsgáztam, 1981-ben. Ezerötöse csak a kerületi párttitkárnak volt akkoriban, ezért lehettem a megtévesztettek egyike, szervóféket, és szervókormányt illetőleg. Meg a gugli is feldobott ilyesmit, de meghajlok a LADA szakértők véleménye előtt.

prolee 2010.07.07. 13:05:32

Úgy gondolom, van egy ésszerű határa annak, hány személy álljon be segíteni. Ha az autósok is valamennyien megállnak, eltorlaszolják a mentőjárművek útját. Tehát, én sem állnék meg autóval, ha látnám, hogy már megfelelő számú ember foglalkozik a sérültekkel.
A telefonos fényképezés a büntetőeljárás során hasznos lehet.
Én kissé hivalkodóan kioktatónak találom ezt a postot.
Sajnálom, ez a véleményem.

27329 (törölt) 2010.07.07. 13:05:46

Hosszú autós pályafutásom alatt többször is értem elsőként baleset helyszínére, egyszer pedig elszenvedője voltam. Szerencsére egyik sem volt halálos, de akkor is kemény dolog odamenni, tisztelet annak aki megteszi. Amit viszont KÖTELEZŐ megtenni, azonnal értesíteni kell a mentőket, rendőröket. Aki még erre sem képes, az egyszerűen nem ember, hanem valamilyen más élőlény...
De ami miatt írtam: mindenkinek javaslom, tartson egy tűzoltó palackot is az autójában. Nem magának, hanem annak a szerencsétlenül járt autóstársának, akinek nem kell emiatt a legszörnyűbb halállal meghalnia. Az enyém 3800Ft volt. Ennyit megér...

prolee 2010.07.07. 13:09:01

@Kósza: Megelőztél. Nekem is ez a véleményem.

prolee 2010.07.07. 13:11:05

@27329: Egyetértek. Én a lakásomban is tartok két kis tűzoltópalackot. Másnak is javasolom. Akár ajándékba is lehet venni. :)

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 13:13:52

@27329:

"De ami miatt írtam: mindenkinek javaslom, tartson egy tűzoltó palackot is az autójában. "

Nálam van, volt már bevetésen is. M0-on füstölgő autóra álltunk meg. A tűzoltópalack két funcióval bír.
Alapesetben a tartalma, kialakítása tűz oltására teszi alkalmassá.
A másik funkció a dudáló, kurvaanyázó sofőrök (mert volt ennél az esetnél ilyen is) autójának a szélvédőn keresztüli abszolválására teszi alkalmassá. Van húzása rendesen... :))

fkorbi 2010.07.07. 13:18:58

respect a postolónak

Ez egy elég forgalmas kereszteződés, a sínek körül egy csomó helyne meg van süllyedve az aszfalt, ráadásul két villamosvonal is keresztezi egymást, és ott vannak még az üzemi vágányok is.

Konrkétan a körút lehel jobbosban (ahol a mostani baleset volt) ott annyira nem is súlyos a helyzet, ellenben a lehel-körút balosnál főleg esős időben tud meglepetést okozni a csúszós kiálló sín. Szal vigyázni kell, kevésbé feszes futóművel könnyű elszállni.

Vadista Szandál 2010.07.07. 13:21:00

@Mityu: és hajtott kerékre nem szabad felszerelni, amivel persze senki nem foglalkozik.

pazola 2010.07.07. 13:21:52

Gratulalok a posztolonak!

belekotty 2010.07.07. 13:33:26

@Kósza: Na te se autószerelő vagy! Ha leveszed a gyújtást, de pörög a motor attól még van szervo. Én pl ha felmegyek a kocsival a boltba, leparkolok úgy hogy csak ki kellejen engednem a kéziféket és utána motor bekapcsolása és gyújtás nélkül legurulok 1 kilométert! Mert a szervoban van elég túlnyomás. Legurulok úgy hogy szépen egyenletesen nyomom a féket és véletlenül sem engedem fel közben! Te sem egy Schumacher vagy!

mzperxx 2010.07.07. 13:36:50

Csak adalékként és felhívásként miknden rohadéknak, aki nem áll meg egy balesetnél, hogy büntetendő, akkor is, ha nem volt érintett a balesetben. Ha ilyenkor lenne ott egy kamera, az összes elhaladó bámészkodó, autós vagy gyalogos büntethető lenne. Persze racionélis mértékig, amíg nem látszik, hogy van már segítség.

odeon 2010.07.07. 13:38:27

@Doryyka: azóta is ezen gondolkodom. Lehet, hogy azért mert fogorvosok voltak, vagy a fene tudja. Én térdelte@SilentSound: m mellette aztán próbáltam csinálni amit kell

taddeus 2010.07.07. 13:40:36

Hello Mindenki,

Én volnék a postoló.
Azért ragadtam ismét tollat, mert szeretném hangsúlyozni, h nem kell köszönni amit tettem. Sőt, igazából úgy érzem nem tettem semmit... hívtam a mentőt, megpróbáltam felmérni a helyzetet, elővettem az elsősegély csomagot, hátha tudom használni, de végül is olyan sérülései voltak a hölgynek, h nem tudtam vele mit tenni, ahogy a többiek is akik ott térdeltek mellette. Ők is ugyanúgy megérdemlik a köszönetet és mindenki más, aki csak ott volt és segített, mert azért voltak páran hál istennek, akik hozzátették a magukét. Csak arra tudtam gondolni, mikor láttam, h a súlyosabb sérülttel nem igazán tudok mit kezdeni, h érjen már ide a mentő. Lehet ennek tudható be a kifogásolt állásfoglalás a többiekkel szemben, nem állítom, h nem jogos amit írtok. Őszintén szólva marhára lehangoló látvány volt felnézni azokra az autókra, amik lassítanak, majd ablakletekerés után gázt adnak és tovább mennek... Lehet csak nekem új ez az egész, mert bár láttam már hasonlót, de ilyen durva helyzettel még nem volt dolgom. Teljesen rutintalan vagyok ilyen téren, nem tudom ki, h reagál, kinek mi a természetes, nekem is pörgött az agyam végig mit tehetnék még, erre futotta... Elnézést mindenkitől, ha megbántottam volna vkit, szerintem a nagyfokú stressz és az elkeseredettség is szólt belőlem...
A hétfő az káosz volt számomra is. Csak voltam egész este, kedden is árnyéka voltam önmamgamnak, ma már kezdek picit felengedni, de még mindig a hatása alatt vagyok a történteknek. Szerintem ez egy olyan dolog, amit soha nem fogok tudni elfelejteni. Még most is pontosan emlékszem minden részletre, olyan volt, mintha órák telnének el és egy lassított felvételt néznék, ugyanakkor 20 perc telt el hazaérkezéssel együtt... Hihetetlen és mégsem...

Biztonságos közlekedést kívánok mindenkinek és kérek mindenkit, h legyen körültekintő akár városban akár városon kívül vezet!

Köszönet!
Taddeus

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 13:42:29

hat en is ugy gondolom "sima" gyorshajtas volt
azon nem csodalkozom, hogy a sofor nem segitett, akarmilyen hulye volt elotte a gyorshalytas miatt ez egy sokkos allapot

azert azzala kanyarba kinyomott kuplunggal meg levett gyujyassal ovatosan bannek
ha kinyomod a kuplungot meg tovabb gyosul a kocsi
es akkor ott a kormanyzar a leevett gyujtasnal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 13:46:52

ja es nekem is elismeresem
nem tudom mit tennek, akkor rosszul vagyok ha tolem vesznek vert
a telefon a mentoknek a minimum, de a tobbit nem tudom, remelem sosem kerulok ilyen helyzetbe
viszont vizbol kimentek barkit:)

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 13:50:04

@hagyma:

Ha nem veszed ki a kulcsot (mondjuk felétek lehet másképp van), akkor nem csattan rá a kormányzár. :)

belekotty 2010.07.07. 13:51:26

@hagyma: "ha kinyomod a kuplungot meg tovabb gyosul a kocsi" - jaj, jaj, jaj... Van jogsid? Na azt akkor add vissza!

főboszorka45 2010.07.07. 13:51:58

én vidéken tanultam, de már 26 éves a jogsim. Mivel sokáig nem vezettem, vettem órákat.Ott sem mondta el az oktató ( itt, Pesten) hogy milyen a csúszós villamossín. mondjuk volt alkalmam megtapasztalni, mert télen tanultam vezetni és a pótórákat is télen vettem, tehát volt idő a csúszást- kis részben- megtapasztalni.
Az is tapasztalat, hogy vidéken egészen másként vezetnek az emberek, sokkal nyugodtabbak,segítik egymást, stb.. Itt Pesten csak a gázpedált meg a dudát ismerik az aautósk, sajnos.
Fent említett baleset utózöngéit én is láttam egyébként, úgy 45 perccel később jártam arra kb. Mit mondjak, szépen nézett ki a helyszín...Egyébként én még- bár újpesti lakos vagyok- soha nem kanyarodtam ott jobbra, le a Lehel útra, mert mindig a Reitter felé megyek, az jobb, majd a Gyöngyösi utcánál megyek ki a Békére.Azért az is egy szép kereszteződés, ráadásul megspékelve buszmegállóval...

kpetya 2010.07.07. 13:52:03

nekem még anno a moszkvicsban ragadt be a gázpedál. A gázbowden a karburátorhoz egy müanyag pöcökkel volt illesztve, ami rendszeresen leugrott, ilyenkor hiába nyomtad a gázt, semmi. A 3dik után egy darab dróttal fixáltam a dolgot.

szaGértő 2010.07.07. 13:54:03

@taddeus: Nem is fogod elfelejteni. Nekem olyan a formám, hogy 10-12 súlyosabb (2 halálos) és számtalan könnyebb sérüléses baleset történt előttem pár métertől pár száz méterig, belátható távolságra. (legutóbb pénteken)

Az egyik halálos baleset 1993 környékén volt, és még mindig emlékszem mindenre. Éppen államvizsgázni mentem, amikor történt. Szerencsére én nem blokkolok akkor, hanem pörgök, de utána órákig remegett kezem-lábam, még egy nap múlva is beszámíthatatlan voltam.

Azóta könnyebben viselem, talán mert sok ilyen eset volt, de még mindig megvisel.

Elfelejteni viszont egyiket sem lehet teljesen.

Kósza 2010.07.07. 13:54:29

@taddeus: csak egy pillanatra ülj át az általad ócsárolt autóvezetők helyébe, és képzeld el a baleset helyszínét. Többen állnak, térdelnek a sérültek körül, szakszerúnek tűnően viselkednek, kinyitott, esetleg szétszórt tartalmú elsősegély doboz,... Te laikusként megállnál, kiszállnál, hogy mit segíthetsz? Azt írod, nem tudtál mit kezdeni a sérülttel,... Akkor ne ítélj! A hölgy négszeres arccsonttörést szenvedett, az Állami Népegészségügyi Központban (Honvéd Kórház) operálták.

elkoltozott. 2010.07.07. 13:58:19

Ez mind igaz sajnos hogy az emberek tovabb hajtanak v csak bameszkodnak. De tudni kell azt is h minnel tobben vannak a nezelodok annal kevesebben fognak segitseget hivni..Stockholm szindroma vagy mi. Lehet nem Stockholm.. de igaz.

En egyszer hivtam a mentoket egy zavart foldon fekvo nohoz..Olyan kerdeseket tett fel a diszpecser amire nem tudtam valaszolni.. Kb mar csak azt nem kerdezte meg h mennyi a szivverese..Annyit mondtam h nem tudom ezekre a valaszt mert nem vagyok orvos es nem az en feladatom ezt elvegezni. Bemondtam a nevem a telefonszamom a cimet. Viszont idore mentem nagyon ( mert ha kestem munkabol akkor az egyenlo volt a kirugassal) Es jeleztem a diszpecsernek h nem tudom megvarni oket.. Erre az volt a valasz hogy akkor nem mennek ki.
Egy darabig meg vitatkoztunk aztan letettem.
Viszont nem hagytam annyiban irtam egy levelet es kertem h a diszpecser hozzaallasat hallgassak meg a felvetelen ( mert mindent rogzitenek). Kaptam valaszt miszerint abban az idopontban az altalam megadott szamrol nem erkezett hivas a kozpontba.
Errol ennyit.

tundrazuzmo (törölt) 2010.07.07. 14:03:59

A posztolónak gratula a helytállásért!

A ladás reakcióit pedig könnyű beazonosítani, akinek volt már balesete, vagy olvasott kriminológiát, az tudja, hogy miről van szó.
1. Az ütközéstől tömve van a feje endorfinnal meg adrenalinnal, ettől nem érzi a fájdalmat, és harcias.
2. Folyamatosan azon jár az esze (hacsak nem volt filmszakadás), hogy hogyan történt a szituáció. Próbál megoldást találni, akár úgy, hogy kitalál egy mesét.
3. Az 1-2 pontok annyira lefoglalják, hogy nem kezd el segíteni az elsősegélynyújtásban - szeme sarkából felfogja, hogy más járókelők ezzel foglalkoznak, úgyhogy nekiáll saját sebeit nyalogatni.

A személyiségprofil egy alkalmazottra vall, aki gyakran sumákol vagy a főnökét átverve kummant. Dolgozhat az építőiparban, vagy kisüzemben. Büntetett előélet valószínűsége kicsi.

taddeus 2010.07.07. 14:07:24

@Kósza: pontosan ezért tartottam korrektnek a korrigálást tisztább fejjel gondolkozva. örülök, h felhívjátok a figyelmet a hiányosságaimra és hibáimra, remélem, h mindenkinek hasznos lesz, aki erre téved, tudja belőle hasznosítani a számára fontos dolgokat. még1x elnézést a kirohanásért!
köszönöm az információt is a sérültről, tegnap annyit olvastam csak, h még súlyos állapotban van. szívből remélem javul az állapota!

hegyilany 2010.07.07. 14:07:32

@Kósza: Bocs, nem okoskodni akartam, azt hittem, figyelmetlenül olvastad. De mint kiderült, én olvastam figyelmetlenül. :)))

nagybela2 2010.07.07. 14:08:38

"beragadt a gázpedál": ragasztani (sofőr) meztelen talpára, erősen. Mindkettőre.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 14:11:53

@belekotty:
jarj utana
30 eve vezetek otthon es amerikaban
balesetmentesen
kopp kopp kopp
egyebkent nyomd csak i egyszer kanyarban
meg fogsz lepodni
@Mityu:
hat kulonosebben ezt nem figyeltem meg, de a mostani kovdim egy grandam ezen bezar kulccsal egyutt is
a chrysler is bezart
a lada meg tuti hogy igen, az volt az elso kocsim

Kósza 2010.07.07. 14:12:41

@hegyilany: no probl, a lényeg, hogy nem szabad levenni a gyújtást, amíg mozog a kocsid, mindenféle szervótól függetlenül, bár a tiedben biztosan szervofék, és szervokormány van! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 14:14:35

@belekotty:
ja es nem kell a nagy arc
foleg ha nincs mire

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 14:18:49

@Kósza:
naja a szervorol nem is beszelve
igazad van
ha valakinek kanyarban nagy sebessegnel beragad a gaz, az ne nyomja ki a kuplungot es ne vegye le a gyujtast
fekezni kell probalni feloldani a gazpedalt es manoverezni
mondjuk az enkocsimon nincs kupling se:)
talan eppen itt irtam, mikor szetegett a gyujtaskapcsolom
hat azt a kormanyzast mig kitettem a kocsit a lealloba meg zt a kemeny feket..... szervo nelkul 70 merfoldes sebessegnel
volt para

persze tudom az itteni posztolok nagy resze rutinbol megoldja

1kutya 2010.07.07. 14:21:23

@Kósza: nekem a 2107-esben (aka p.arasztmerci) sem volt szervokormány, sőt szervófék sem (max fékrásegítés), ez meg ha jól tudom, még az előd a "négylámpás".

nekem anno, mikor a 4-esen totálra vágtam a buzukit egy román kamionos jött segíteni. kirángatta az egyetlen valahogy nyitható ajtót, segített kiszállni és tört magyarsággal végigkérdezte, van é valami bajom (fáj e a fejem, tudom e mindenemet mozgatni stb...).
a magyar rencámos autók persze alig hitték, hogy akár a roncsokon keresztül is, de kikerüljék a balaset helyszínét és továbbmehessenek.
náluk úgy látszik van autóskultúra...

egyébként grat a poszt tolónak a lélekjelenlétért!

Bobby Baccala 2010.07.07. 14:22:47

@Kósza:

befejezted? elég uncsi vagy már.

belekotty 2010.07.07. 14:25:28

@hagyma: Ha kinyomtad a kuplungot mitől gyorsul a kocsi? Az elemit kijártad?

Kósza 2010.07.07. 14:26:59

@belekotty: pl a motorfék hiányától

histar007 2010.07.07. 14:27:55

Full maxi respect!

Viszont nem értem ezt a beragadt gázpedál sztorit. Kulplung kinyomásra már nem gyorsul tovább az autó nem? Akkor lehet fékezni is? Ha meg kiteszi üresbe akkor a hatás ugyan ez nem?

Ladás barátunk nagy szarban vagy.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.07.07. 14:28:18

Még olvasni is szar, nemhogy átélni ilyesmit.
Ember vagy.

belekotty 2010.07.07. 14:30:33

@hagyma: "mondjuk az enkocsimon nincs kupling se:)" :-)) Hehehe.. hát akkor sokat tudsz róla...

@Kósza: "pl a motorfék hiányától " - Mondd te elolvastad az esetet? A manus azt mondta hogy beragadt a gázpedálja. Milyen motorfék hiányról beszélünk akkor? Ha meg nincs motorfék, akkor sem gyorsul, kevésbé lassul. Járjátok ki már a 8.-at, különösképpen a fizika órák tekintetében!

Kósza 2010.07.07. 14:33:47

@belekotty: eddig nekem úgy tűnt, hogy csak általánosságokat puffogtatsz, nem a konkrét esetről beszélsz. De ha már itt tartunk, meséld el egy korábbi megjegyzésedet, a levett gyújtás mellett hogyan is pörög tovább a motor, töltve a szervót? :)

kalandfereg 2010.07.07. 14:34:37

Tudja vki, hogy mi lett a serultekkel?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.07.07. 14:35:26

@Silent Bob: Szervófék, és kormányzár... Illetve a gyújtás levételekor megcsúszhat a hátsó kerék is, ami egy bekapcsolt korányzárral érdekes kombó. :-D

Panka84 2010.07.07. 14:35:56

@prolee: azt gondolom, hogy azért érezheted "hivalkodóan kioktatónak" a posztot, mert közvetlen az események után íródott.

3 éve egy péntek éjszaka haladtam a Béke úton, a XIII.kerületben. Szélső sávban éjszakai busz előttem, közvetlen előttem egy taxi. Busz megáll, majd egyszercsak a busz előtt a semmiből kiugrott egy srác a taxi elé. A gázolást nem lehetett elkerülni, srác a levegőben 2 métert fel, majd a nyakára érkezve a szélső sávban, megmerevedett. A taxis a sokktól nem tudott odajönni, én azonnal megálltam a srác mögött, nehogy valaki elgázolja. Hirtelen elég sokan lettek körülöttünk, de én voltam az egyetlen, akinek volt annyi lélekjelenléte, hogy megfogjam a srác kezét és elmondjam, hogy baleset érte, maradjon fekve a földön, hívtam a mentőket. Egyébként részeg volt, nem is kicsit, később kiderült, azért futott át, mert a "barátai" kiabáltak neki, akik a balesetet látva inkább elfutottak, mint megnézzék, hogy mi lett vele. Elég csúnyán nézett ki egyébként a srác, lefejelte az A-oszlopot, szemöldöke és álla szétnyílt. Másnap bementem hozzá a balesetire, hát akkor már én sem ismertem rá, igaz, altatták, csak azért nézhettem be hozzá, mert mondtam, hogy én voltam, aki hívta a mentőket és végig vele voltam, amíg lehetett.

Utólag, ma is pontosan emlékszem az egészre, igaz, ott nem a gyalogosok és a többi autós hozzáállásán voltam megdöbbenve, hanem a rendőrökén...akik úgy kezelték az egészet, mintha nem történt volna semmi.

A legtöbb ember nem akar részese lenni egy ilyen dolognak, egyrészt mert lelkileg nem alkalmas rá, másrészt pedig a "macera" miatt...megvan ennek is a pszichológiája.

A posztolónak pedig elismerésem!

belekotty 2010.07.07. 14:37:01

@Kósza: Ha levetted a gyújtást, akkor is forog a motor ha nem nyomod ki a kuplungot. Motorfék. Te se műszaki ember vagy! Mondd! Tudod hogy működik a szervó? Ja ha szerinted kinyomott kuplunggal is gyorsul a kocsi, akkor az elemi newtoni fizikát nem tudod, ilyet már nem várok tőled. A műszakin hogy mentél át?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 14:40:31

@belekotty:
mint emlitettem elotte 20 evig volt
de engem nem zavar, Te csak nyugodtan nyomd ki kanyarban a kuplungot es vedd le a gyujtast

Peetee 2010.07.07. 14:44:15

Átérzem a posztroló helyzetét.
Én is viszonylag sokat vezetek, láttam már 1-2 kisebb-nagyobb balesetet, de én sem tudtam utána órákig - napokig rendesen vezetni.

A sofőrt nem ítélem el, valószínűleg sokk-ot kapott ő is. Utóbb már nem így cselekdne, ebben biztos vagyok.
Engem taroltak már le védett úton autóval. Azt se tudtam hol vagyok, álltam, jöttem mentem az úttesten, pedig egy 2*3 sávos úton ez nem természetes dolog.... ott tébláboltam az autók között, simán elüthettek volna az ütközés után pár perccel.
Hozzáteszem, nekem sem állt meg senki, a mai napig élnek bennem a bamba arcok a kocsikból, amik elmentek mellettem. Én vérző fejjel álldogálok az autóm romokban.
ÉS NEM ÁLL MEG. NÉZ. És továbbmegy.
Gusztustalan az emberek közönyössége.

belekotty 2010.07.07. 14:44:32

@hagyma: Jaj fárasztó vagy! Itt arról van szó, hogy beragadt a gázpedálja!

Te erre ezt írtad!
"azert azzala kanyarba kinyomott kuplunggal meg levett gyujyassal ovatosan bannek
ha kinyomod a kuplungot meg tovabb gyosul a kocsi"

Ami a kocsivezetésről való ismereteinkkel és az elemi fizikával ellentmondó, te 30 éve vezető! Mellesleg én is 30 éve vezetek és egy cseppet értek a fizikához! Amihez te nem!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 14:44:47

@belekotty:
veled az a gaz, hogy butasagokat beszelsz es meg buszke is vagy magadra
ha kinyomod a kuplungot a maradek esetleges motorfek is elveszik es a kocsi gyorsulni kezd
ha leveszed a gyujtast megall a motor, igy nem lehet motorfek es megszunik a szervo

tudom, ez a poszt nem errol szol, de talan lesz 1-2 ember aki elhiszi nekem, ez a legrosszabb megoldas
a kinyomott kupling es a motor leallitasa
/es csak azert emlitettem, mert tobben ezt javasoltak/
nem jo
sot szar megoldas

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.07.07. 14:44:53

@belekotty: kinyomott kuplunggal tud gyorsulni az autó. elég egy enyhe lejtő. elemi fizika, tudod...

hegyilany 2010.07.07. 14:46:10

2007-ben volt egy eset, amikor a nyolcason egy karambolnál már vagy húszan bámészkodtak, mikor odaért egy kocsi, benne barlangászokkal. Az egyik karambolos autó égett, a másikban egy eszméletlen ember. Mindenki csak nézett, mint a moziban. A barlangászok kiugráltak a kocsiból, egyikük bemászott az eszméletlen ember mellé a hátsó ablakon, állapotfelmérés, légutak szabaddá tétele stb. Közben mellette lángolt a másik autó, olyan közel, hogy emebben elviselhetetlen a forróság. A sérült lába be volt szorulva. A barlangászok a kocsijukkal odébbhúzták az égő autót, miközben az eszméletlent el kellett kezdeni újraéleszteni. Kb. ekkor érkeztek a tűzoltók, újraélesztés közben vágták szét a sérült körül az autót. Aztán megjött a mentőhelikopter és átvették az időközben kiszabadított sérültet. A többi sérültet (törések, agyrázkódás) is alapszinten ellátták, mire kiért a többi mentő. Mindezt 5-10 perc alatt megtette 3-4 srác, akinek helyén volt a szíve és tisztában volt legalább az alapvető elsősegély tudnivalókkal.

Happy end nincs, mert az a szerencsétlen végül meghalt, de azt mesélték, elképesztő volt a tehetetlenség, ahogy ott állt két tucat ember, senki nem csinált semmit.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.07.07. 14:46:40

@belekotty: nincs minden kocsiban kuplung. vannak olyan automata váltók, amik nem kuplungosak. ne fikázd más tudását, amíg te sem tudsz mindent.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 14:48:26

@belekotty:
nem tudok neked mast mondani Oveges professzor
nyomd ki a kuplungot kanyarban olyan jo huzosban, vedd le a gyujtast
es akkor utan nem fogsz tobbet ide irni
en tenyeket irok Te szemelyeskedsz
amugy nem kotelezo velem egyeterteni ha mar 1 wembert meggyoztem, hogy ezt ne csinalja, mar megerte beszallnom erre a par percre

Kósza 2010.07.07. 14:48:51

@belekotty: egy biztos, azzal nem mennél át a vizsgán, hogy a bótból csak úgy le tudsz gurulni, gyújtás nélkül.

belekotty 2010.07.07. 14:50:09

@hagyma: Jaj, a konkrét esetről vitázunk amikor a manus azzal védekezett hogy beragadta a gázpedálja. Ami sík terepen történt, kanyarban. Mire többen mondták hogy miért nem kapcsolta le a gyújtást vagy nyomta ki a kuplungok. Mire elkezdtetek okoskodni, hogyha pl kinyomja a kuplungot el kezd gyorsulni a a kocsi. :-))

vivax 2010.07.07. 14:51:02

2 éve szemtanúja voltam egy halálos karambolnak, másodikként értem oda, nem részletezem, kemény volt, amiben lehetett igyekeztem segíteni. Érdekes módon 5 percen belül kb 6-8 telefonnal fényképező, önjelölt tudósító rögzítette és osztotta meg a híreket jól hallható bazdmegolások és úristenezések közepette...
Annyi kérdésem lenne csupán, vajon milyen érzés lehet súlyos sérültként megélni azt, hogy látványosságként osztják meg szerencsétlenségünket?
Persze tudjuk, hogy a közvetlenül a baleset bekövetkezésekor készült fotók jól jöhetnek a későbbiekben, mint ahogyan azt is tudjuk, hogy a legtöbb bámészkodó nem ezért készíti őket, ...

belekotty 2010.07.07. 14:51:16

@xaba99: Melyik az az automata váltós kocsi amelyiknek van kuplungja? :-))

MickthePick 2010.07.07. 14:51:17

@xaba99: nem ez a lényeg, hanem az, hogy a gázoló szerint "beragadt" a gáz.
Ne magyarázzátok már el, hogy ha beragadt gáznál kinyomod a kuplungot, akkor jobban fogsz gyorsulni, mintha nem tennéd... egy kicsit gondolkodni is kéne :)

MickthePick 2010.07.07. 14:52:07

@hagyma: hülyeségeket írsz, mert még mindig nem fogtad fel, hogy a beragadt gázpedállal érvelt a vétkes.

hegyilany 2010.07.07. 14:52:50

Találtam is róla egy cikket, nem is könnyebb sérült volt a többi sem:
www.vasnepe.hu/kulfoldi/20071020_ket_baleset__ket_halalos_aldozat?s=rel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 14:52:58

automatanal csak a fekezes, manoverezes es a gazpedal feloldasa johet szoba
tok egyenes uton persze lehet megallitani a motort de kokemeny lesz a fek azt is kalkulalni kell
kanyarban semmikeppen
hagyomanyosnal szoba johet meg jha mondjuk 3-bol vidsszagugom villamgyorsan 2-be
de meg igy is megpordulhet
a kuplung kinyomasaval es a motor leallitasaval minden kontrollt elvesztesz a kocsi felett
na abbafejeztem
aki elhiszi elhiszi aki nem nem

belekotty 2010.07.07. 14:53:01

@Kósza: Maradjunk egyelőre annál hogy mitől gyorsul vizszintesen egy kocsi ha kinyomják a kuplungját? Nincs egy 8.-os gyerek a közeledben aki kb 3-as fizika jeggyel elmagyarázza neked hogy nem gyorsul?
Na szasztok fizikusok én mentem! :-))

Kósza 2010.07.07. 14:53:10

@hegyilany: tegyünk már különbséget a nem csinált semmit, és a nem tudott csinálni semmit között. A legrosszabb, mint a butaság, ha szorgalommal párosul, ha valakinek lövése sincs az elsősegélyhez, de mindenáron belepancsol.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.07.07. 14:53:51

@belekotty: elég sok. attól, hogy nincs pedál, attól még van kuplung. de ezzel a beszólással magadat cáfoltad meg.

Lajcsyy 2010.07.07. 14:55:08

Azokat akikcsak fotózkodi állnak meg én sem értem mert ennyi erővel akár segíthetnének is, és amúgy meg csak akadályozzák az esetleg segítséget nyújtani akaró embereket.
A postolónak meg dicséret h megált segíteni, több ilyen ember kéne

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 14:55:23

@MickthePick:
en ezt megertetetem kepzeld el
kerlek ne minosits, ertem a tortenetet barmilyen meglepo
sokan az elejen ezt a modszer javasoltak hasonlo esetre
igazan tuti modszer nincs ha tenyleg beragad de ez a legszarabb
beragadt gazpedalnal sem megoldas a kinyomott kuplung es leallitott motor kanyarban 80-al

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.07.07. 14:55:55

@belekotty: egyébként meg hátsókerék-hajtású autón kanyarban nem nyomjuk ki a kuplungot. (orrkerekesnél nem tudom, az sosem volt.)

Tron65 2010.07.07. 14:56:46

@Kósza: !
Ritka sok hülyeségwet írtál össze eddig!
Remélem nem vezetsz semmiféle dolgot, amiben motor van.
Amúgy a Ladáról:
- szervófék az 1300-asoktól volt már bennük, a képen is ilyen van. DE! A fékrendszerük egyébként teljes mértékben azonos a szervó nélküli 1200-esekkel, tényleg csak rásegítő. ÉS! Az összes létező műszaki előírás megköveteli, hogy szervó nélkül is meg lehessen állítani a kocsit.
- a gáz beragadhat, de ehhez igencsak rosszul kell összeszerelni a rudazatot (nekem egyszer sikerült), ilyenkor (nekem) viszont az összes padlógáznál be is akadt.
- A kormányzár csak a kulcs KIHÚZÁSAKOR kattan be.
- A gyújtáskapcsoló típusától függően nem mindegyik gépnél kellett 0-ra visszatekerni a kulcsot az indítózáshoz.

Amúgy:
Gratulálok a posztolónak, remélem hamar túlleszel a dolgokon és legközelebb (ami remélem soká lesz) szintén segítesz.
Az autós társadalomra jellemző ez a bambulok és csodálkozok, de segíteni vannak már ott elegen stílus sajna. Legalább egy kérdés: mentőt hívtak? De nem, még annyi se.
Egy esetben szemtanúja voltam, hogy a bámész barom, mizután kikerülte az út közepén villogó kocsit, majdnem átment az előtte felvő elütött áldozaton. M?ert mért az utat figyelte volna??

kiraaaaa 2010.07.07. 14:57:20

Nem tudom én mit tennék, még nem voltam ilyen helyzetben, illetve ilyen közlekedési balesetnél még nem voltam első autós.

De munkám során egyszer már kellett vért elhárítani, helyzetet megoldani, talán az életösztön ami segített? De ment minden, az ember csak teszi a dolgát.

Talán attól félnek az emberek, hogy még inkább kárt okoznak.

Csak az elsőként odaérkezőt terheli a kötelező segítségnyújtás?-ezt csak kérdezem, mert nem tudom pontosan.

PR32 (törölt) 2010.07.07. 14:58:51

Sok elméleti sofőr azon vitatkozik, hogy ki szabad-e nyomni a kuplungot, meg levenni a gyújtást...
Bakker, rongyol, nem tudja bevenni a kanyart, és úgy szándékozik bekanyarodni. A leghelyesebb, ha beleáll a fékbe, nem? Ha már mindenképpen zúzni fog, minél kisebb rombolás a cél! (plíz, most ne gyertek azzal, hogy mennyire remek lett volna, ha csak kinyomja a kuplungot, ellenkormányoz, csinál egy hátraszaltót tripla cukaharával, a bal könyökére nyom egy puszit, és el is fér a megálló mellett.)
A csóka nem egy F1 pilóta volt. Talán ha beleáll a fékbe, nem zúz ennyire.

hegyilany 2010.07.07. 14:59:56

@Kósza: Ebben az esetben azért elég furcsa, hogy húsz emberből SENKI SEMMIT nem tudott csinálni, csak bámulni.

Kósza 2010.07.07. 15:06:08

@Tron65: konkrétabban miben írtam hülyeséget? Leszámítva, hogy nem vagyok Lada szakértő, ezért elnézést is kértem. Kormányzárról nem írtam, csak gyújtás elvételről. Arra meg azt tanácsolom, ülj be egy műkörmös mellé a jobb egybe, és egy tempósabb kanyar előtt, ahol fékezni is kell, vedd el a gyújtást. Erre utaltam, amikor azt mondtam, lenne meglepődés. Tudom, hogy szervo nélkül is működik a fék, nnade mennyivel másképp érzik az a pedál. Erre utaltam, és általánosságban, nem a konkrét Ladára vonatkozóan, mert szerintem manapság jelentős többségben vannak a szervós autók, és a vezetőik 99 %-a nem próbált velük kanyarodni, fékezni leállított motor mellett. Érted-e?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 15:09:27

@PR32:
hat meg mindig jobb mint a kuplungot kinyomni es leallitani a motort
@Kósza:
hat lehet mukodik, de mikor nekem elment 3 labbal nyomtam

Kósza 2010.07.07. 15:10:26

@hegyilany: égő roncsba bemászni? Szerintem átlag 100-ból 100 ember nem tudná mit csináljon. Erre volt itt egy okos figyelmeztetés korábban, tűzoltókészüléket minden autóba!

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.07.07. 15:11:15

Nehéz kérdés ez, nem mindenki képes ilyen esetben segíteni. Pár évvel ezelőtt a közelünkben egy utcában a szemem előtt csuklott össze egy ember. Addig ilyen helyzetbe nem kerültem, de nekem nem okozott gondot, kiszálltam, megtettem amit tudtam, amire emlékeztem elsősegélyből. Légutak kitisztítása, de már láttam, itt nagy a baj. Egy darabig még próbáltam életben tartani az öreget, de mire a mentő odaért, addigra meghalt a kezem közt. Ráadásul a végére odaért a fia is, akiről kiderült, hogy egy gyerekkori haverom és ő meg szegény ott kiabált, sopánkodott, érthető módon. Azt hittem meg fog viselni, hogy a kezem közt halt meg valaki, de én ezt helyre tudtam tenni. Szegény öreg még lekaszálta a partoldalt, aztán csendben elment. Az viszont eszembe sem jutna, hogy ne segítsek, ha szükség van rá...

PR32 (törölt) 2010.07.07. 15:14:38

@hagyma: én azt tenném. és ha valaki megkérdez, mit javaslok: ugyanezt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 15:16:10

@PR32:
es esetleg igyekszem olyan helyre kormanyozni ahol nincsenek emberek
ha van ra mod
ez a csavo gyorsan ment be a kanyarba
ijedteben kinyomta a kuplungot
/sok sofornel latom hogy felette tartjak a labukat allandoan/ igy a motorfek is elveszett ettol a kocsi meg jobban felgyorsult es kisodrodott
/nem tuti, de nagy valoszinuseggel/

na telleg megyek melozni
tudom mellekszal volt az ugyben
de szerintem fontos
esetleg valaki profit szivesen olvasnek az ugyben T. Blogger
es remelem a holgyek jobban vannak es felgyogyulnak

Mics Bjukenen hadnagy 2010.07.07. 15:22:04

Most vasárnap Zamárdi M7 Pest felé felhajtónál esett el előttem két motoros. Pontosabban egyel előttem, mert még volt ott egy kisteherautó. Dobogott a szívem rendesen, mert nem bírom a vért, nem tudtam mire számítsak, milyen sérüléseik lehetnek. Kiszálltam és egyből odamentem segíteni. Szerencsére ketten csak zúzódásokat szenvedtek, bár eléggé rendesen lejött róluk a bőr. A másik srác feküdt, nem volt túl jól, de magánál volt és a kezét fájlalta, de a földön feküdt. Egyből hívtam a mentőt, meg a rendőröket, elálltam az utat, kitettem a vészvillogót és az elakadásjelző háromszöget, hogy nehogy belénk szaladjon valaki. A sisakot nem vettem le a fejéről, meg mondta a mentős diszpécser, hogy ne engedjem mozogni. Figyeltem, hogy mindenki rendben van-e, a srác rendesen lélegzik -e és ilyenek. Közben egy srác aki szintén megállt felállította és áramtalanította a motorokat. Szerencsére eléggé sokan megálltak és kérdezték, hogy kell-e segíteni? Én kérdezgettem, hogy van-e közöttük orvos, de aztán nemsokára jött a mentő és a rendőrök is és elkezdték a sérültek ápolását(15 perc). Majd elmondtam a rendőrnek, hogy mi történt ő kezet nyújtott, megköszönte a segítséget, jobbulást kívántam a sérülteknek és eljöttem. Szóval itt eléggé sokan megálltak, hogy kell-e segíteni, aminek azért örültem. Hát hazafelé eléggé rossz érzés volt bennem, nagy csend volt az autóban, pedig előtte a vidám balatoni strandolás után mindenki fel volt dobva. Remélem a srácnak nem lett komoly baja!

Uzi 2010.07.07. 15:31:55

@hagyma: páran már próbálták magyarázni, de a nem lassulás fogalma nem egyenlő a gyorsulás fogalmával. Sík úton, ha kinyomod a kuplungot nincs vonóerő, nincs ami gyorsítana.
Lassulásra meg ott a fék, ami nagyobb erőt tud kifejteni mint a motorfék

neurotikk! (törölt) 2010.07.07. 15:37:57

@hagyma:
Egy felporgo motorral meno auto hogyan gyorsulna mar ha kinyomod a kuplungot?! Pont lassulni kell, hisz megszunik a hajtas a kerekeken.
Amire te gondolsz mikor gaz nelkul porog a motor, akkor mint motorfek mukodik(het). Ha akkor felengeded akkor tenyleg kevesbe lassulsz.
De gyorsulni akkor sem fog! Ugy hogy nincs hajtas, uresen fut az auto mindenfele ellenallassal, plane kanyarban, ne viccelj mar hogy no a sebesseg. Ebbe gondolj mar bele hideg fejjel picit.
(ha igy lenne megtalaltuk a termeszetes reszecskegyorsitot, csak kanyarban kell menni es kinyomni a kuplungot, gyorsulni fogunk folyamatosan)
Csakis ugy erezheted(!), hogy a motorfekes allapothoz kepest kevesbe lassul kinyomott kuplunggal, de ez nem gyorsulas!
(vizszintes terepen vagyunk)
Mellesleg ehhez nem kell kanyar, ha egyenesben gaz nelkul mesz es kinyomod a kuplungot is "gyorsulni" fogsz.

Az egesz persze tenyleg nem tema, hisz a fazon nagyon nagy esellyel csak kamuzott a beragadt gazpedallal.
De hagyni, hogy egy felporgott motor tovabbra is gyorsitsa az autot es nem megtenni erte barmit, az nem ok. Ha felporgott motornal kinyomod a kuplungot, nehogy mar gyorsabban menjen az auto! Ha ez igy lenne megoldodna az olajvalsag!! Egyszer felporog a motor otthon, kinyomod a kuplungot, aztan felgyorsulsz az urhajok sebessegere is akar, hisz a kocsi gyorsulni fog!

Attol meg alapjaraton, motorfekkel tenyleg lehet karos kovetkezmenye ha kinyomjak kanyarban, csak nem jut eszembe mi. Hisz alapbol ha nincs fekhatas a gumikon, mert a motorfek nem megy, az a fekero nem adodik at, akkor csak ugyanakkora sebessegnel kisebb eredo ero hat ra kanyarban, ergo tavolabb van a megcsuszasi hatartol. Talan csak a sulyeloszlas megvaltozasa miatt lehet karos kovetkezmenye bizonyos autokon?

Mellesleg a szervot miert befolyasolja ha kinyomod a kuplungot?

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 15:39:02

@Uzi:

Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy kinyomott tengelykapcsoló pedál esetében nincs kapcsolat a motor és a hajtott futómű között. Ergo azt a mozgási energiát, amit amúgy a motorfék visszafogna nem fogja vissza semmi.
Ergo bizonyos esetekben ez a mozgási energia gyorsíthatja is a mozgásban lévő járművet...

veron3 2010.07.07. 15:39:07

Pár dolog, amit nálam elsősegélyhez, segélyhívásokhoz jobban értő barátaim mondtak:

- BÁRMILYEN vészhelyzetben a mentőkŰ/rendőrség/tűzoltó hívásánál a bemutatkozás után el kell kérni rögtön a hívásszámot, rögtön sokkal komolyabban vesznek, így nem fordulhat elő, hogy nyoma vész a hívásnak!!!!!

- Ha a bámészkodók közül valakinek a segítségre van szükségetek, egy ember felé, annak szemébe nézve kérjétek azt, hogy telefonáljon, segítsen, ezt csináljon, azt csináljon, mert így leold a fagyás, és érti, hozzá szóltak, cselekszik. Ha csak anyit mondtok, hogy "valaki" hívja ezt/azt, csinálja ezt/azt, szinte garantált, hogy semmi nem történik

Psztirónak és azoknak, akik ott segítettek még, beleértve azt is, aki a sérültek értékeire vigyázott respect, nem tudom, hogy reagálnék adott esetben, valószínű max. telefonálni lenne lelki erőm.

ka9 2010.07.07. 15:39:34

Néhány éve sérültje voltam egy, a másik utas számára halálos sérüléssel járó balesetnek (nem azonnal halt meg, néhány hónap múlva...). Csigolyatörése volt, pár perc múlva oda is jött egy arra járó orvosnő, és mondta, hogy nem nyúlhatunk hozzá. Még jó, hogy ennyit én is felismertem, és mondtam a sérültnek, hogy ne mozogjon - persze nem is tudott szegény... De ha eszméletlen lett volna, vagy ne adja az ég nem lélegzik, nem tudom, mit kezdtem volna vele... hiszen a szokásos módszerrel végzett újraélesztés azonnal megölte volna. Nem tudom, kívülállóként hogy viselkednék ilyen helyzetben, ott a mentős dicsérte a lélekjelenlétemet (gondolom már az is csoda, hogy nem kaptam sokkot), de pl. a motort leállítani nem jutott eszembe, hanem egy odasiető férfi tette meg, és ő gondolt arra is, van-e valami érték a kocsiban, amire vigyázott. Azt mondjuk nem értettem, miért nekem mondta, hogy hívjam a mentőket, amikor úgy remegett a kezem, hogy azt a három számot se tudtam beütni - végül ő ütötte be, de én beszéltem velük. De az érzés nagyon is ismerős, amikor az ember tudja, hogy azzal segít, ha nem nyúl a sérülthöz, és egy örökkévalóságnak tűnik az a pár perc, mire kiér a mentő. Egyébként addig a pillanatig a saját sérüléseimet észre sem vettem, bár azok nem is voltak súlyosak. Elfelejteni ezt sajnos nem lehet, én azóta sem vezettem, pedig akkor nem is én voltam a sofőr, és nem a mi kocsink volt a vétkes fél. Mondjuk nincs is autóm, ha lenne, talán összeszedtem volna már magam. Azért javulni javul a dolog, legalább már utasként nem rettegek folyamatosan, csak ha valamilyen vészhelyzet van. Mondjuk ezért se tudom, hogyan fogok újra volán mögé ülni, ha így megijedek egy-egy vészhelyzetről, amikor az elhárítására kellene összpontosítani.

belekotty 2010.07.07. 15:42:11

@xaba99: "nincs minden kocsiban kuplung. vannak olyan automata váltók, amik nem kuplungosak. ne fikázd más tudását, amíg te sem tudsz mindent. "

- Ezt írtad te kis hazudós!

J.G. 2010.07.07. 15:46:23

Van egy nőgyógyász ismerősöm, ő mondta, hogy csak azért szokott odamenni balesetekhez, vagy rosszul lett emberekhez, hogy távol tartsa a segíteni vágyókat. Szól, hogy ő orvos, hívja a mentőket, és nem engedi senkinek, hogy hozzányúljon a sérülthöz, nehogy kárt okozzon.
Egy belső vérzésben szenvedőn nem segít, ha bekötözöd, viszont egy gerinctöröttnek kifejezetten árt.
Mentő jön, ellátja. Maximum vénás vérzést csillapít, meg légutat tesz szabaddá, mert jobb nyomorékként élni, mint meghalni. De többet még orvosként sem.

belekotty 2010.07.07. 15:47:12

@Mityu:
"Ergo bizonyos esetekben ez a mozgási energia gyorsíthatja is a mozgásban lévő járművet... "

- fizika, 1-es. Leülhetsz! Anyádat küldd be fogadóórára!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 15:50:56

@neurotikk!:
najo akkor megegyszer
es utoljara
bizonyos esetekben nem gazpedalberagadasnal, amit itt senki nem hisz el
kanyar, dugod kettobe, 3-ba
meg nem direkt!!!
a motorfek mukodik ha csak leveszed a labad a gazrol
ha kinyomod a kuplungot akkor gyorsabb lesz a kocsi, mintha csak levenned a labad a gazrol
en azt hittem ez egyertelmu
nem azt akartam mondani, hogy a kocsi felgyorsul, dehat gondoltam mindenki tudja ha nem adok gazt honnan gyorsulna, maximum szakadekban
gyorsabb lesz mintha csak levennem a gazrol a labam
ha leveszem es fekezek, esetleg visszakapcsolok sokkal hatasosabb mintha kinyomom a kuplungot
lehet en irok gyorsan, de azt en sem gondoltam, hogy attol majd 200-al megy
nehezebben iranyithatobba valik az tuti
es gyorsabb lesz mintha alkalmazod a motorfeket
de el fogok kesni

belekotty 2010.07.07. 15:51:41

@Kósza: De mi meg a konkrét esetről beszéltünk, amikor a manus arra hivatkozott hogy beragadt a gázpedálja, hogy akkor lenyomom a kuplungot vagy lekapcsolom a gyújtást, mire általános vezetés technikai tanácsokkal jössz, zéró fizikai ismeretekkel, ráadásul a Ladát sem ismered.
Hogy akkor nincs szervó, gyorsul a kocsit, bla,bla,bla...

TH 2010.07.07. 15:53:49

Először is én is leírom, h. igen, a posztoló ügyes volt, csak így tovább, és reméljük, mások is vesznek róla példát.

Másodszor meg nagyon vicces, h. ezen is képesek voltak páran összeveszni, de a végére már engem is érdekel, h. hagyma mit ért azon, h. a kuplung kinyomásának hatására az autó gyorsulni kezdene (sík úton természetesen, lejtő nem játszik)...

belekotty 2010.07.07. 15:54:14

@hagyma: A konkrét esetről beszéltünk! Kanyarról, gázberagadásról... Jó lenne ha nem csak write only módban működnél!
Ja és hogy kapcsolsz vissza kuplung nélkül? :-))

Snookerface 2010.07.07. 15:54:31

Akkor tisztázzuk!

Abban az autóban amelyik bármilyen hiba okán kontroll nélkül saját erejéből gyorsul, padlón tessék nyomni a féket.... minden fékrendszer úgy van tervezeve hogy erősebb legyen mint a motor ereje -> be fogja fullasztani.

Abban az autóban amelyik hátsókerékhajtású ("gardános" világmárkák: BMW, Merci, Lada) főleg ha még a fara is könnyű túlkormányzottság léphet fel forszírozott kanyarvégelnél... ebben az esetben a kuplungpedál kinyomásával célszerű megszüntetni a csúszó (és egyben hajtott) keréken a hajtási befolyást, hogy a tapadás minél hamarabb helyreálljon... fékezés esetén keresztben sodródás, további gázadás esetén megpördülés veszélye áll fenn.
Az ellenkormányzást nem részletezem az természetes ebben az esetben :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 15:54:50

@neurotikk!:
a szervot a lealitott motor befo;yasolja
ez itt a taktika
ha kanyarban beszorul a gaz akkor nyomd ki a kuplungot es vedd le a gyujtaskapcsolot
ez ellen hadakoztam remenytelenul

balesetnel meg/ ha kepes lennek ra, nem tudom/ ha utoer van akkor el kell kotni
lehetoleg nem mozgatni, esetleg oldalara fektetni es varni a mentoket
imadkozni

P75 2010.07.07. 15:55:30

A lényeg, hogyha _tényleg_ beragadt (volna) a gázpedál, akkor kinyomott kuplung mellett csak bőg a motor (mintha üresben nyomnánk a gázt), de nem gyorsul az autó, ellenben kuplung nélkül, beragadt(???) gázpedál mellett igencsak gyorsul. Tehát mindenképp érdemes a kuplungot kinyomni.
És igen, tényleg nem gyorsul az autó kinyomott kuplungnál, csak a motorfék nem dolgozik és az autó a tehetetlensége miatt lassabban lassul, amit mi meglódulásként érzékelünk.

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 15:55:51

@belekotty:

Örülünk neked. Köszönjük Emese! Anyut meg nem küldöm, én mennék, ha lehet. :))

taddeus 2010.07.07. 15:56:27

@veron3: köszi ez nagyon hasznos info!!

belekotty 2010.07.07. 15:56:28

@veron3: "- BÁRMILYEN vészhelyzetben a mentőkŰ/rendőrség/tűzoltó hívásánál a bemutatkozás után el kell kérni rögtön a hívásszámot, rögtön sokkal komolyabban vesznek, így nem fordulhat elő, hogy nyoma vész a hívásnak!!!!!"

- Okos, okos! Ezt megjegyzem!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.07. 15:57:21

@belekotty:
oh istenem...........
miert kell nekem 17 eve gyerekkel szobaallnom
a ladarol beszeltunk
a gazberagadast meg nem hiszem el
es baromsagnak tartanam ha megis megtortenne kanyarban a motor leallitasat es a kuplung kinyomasat

understamd?????
na szep estet

belekotty 2010.07.07. 15:57:31

@Mityu: Gyere csak, 100 kiló vagyok 30 év harcművészettel a hátam mögött. :-))

Snookerface 2010.07.07. 15:57:42

Jelen esetben ha feltételezzük hogy a Ladás igazat mondott, nem sok esélye volt a kanyar abszolválására, viszont az esélye annak hogy igazat mond lássuk be nem túlzottan nagy. Ja és a másik hogy beragadt gázpedállal nem fordulok jobbra hanem addig satuzom egyenesben amíg meg nem áll az autó...

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 15:59:12

@belekotty:

Senkit sem érdekel. :))

Általában itt írogatók 80%-a ilyen... :DD

belekotty 2010.07.07. 15:59:19

@hagyma: Kit érdekel te mit hiszel el? Mi sem hisszük, pont azt taglaltuk, hogy hiteltelen a gázberagadás, mert akkor minden rutinos sofőr kinyomja egyből a kuplungot hogy ne gyorsuljon az autó, mire te nekiálltál okoskodni!

efhábé 2010.07.07. 16:00:06

@belekotty: Bármelyik motorizált váltós, pl. a smart váltója vagy a sensodrive.
Van száraztárcsás kuplung, vannak fogaskerekek, csak éppen nincs kuplungpedál, mert a kuplungot villanymotor emeli ki és az elektronika váltogatja a fokozatokat helyetted a váltóra épített elektromotor segítségével.
Automata váltó nem csak hidraulikus lehet...

Snookerface 2010.07.07. 16:00:52

@hagyma: A gyújtás levételekor a szervó még néhány pedálnyomás erejéig működik fék esetén, mert marad annyi vákuum a rendszerben. (a kormányszervó azonnal lekapcsol) ettől függetlenül igazad van a gyújtást nem célszerű levenni!

belekotty 2010.07.07. 16:01:10

@Mityu: Jaja, az internet homályából szoktak olyat írni hogy inkább magam mennék. :-))

J.G. 2010.07.07. 16:02:31

@belekotty: fékszervó van, meg kormányzár is.
Nem kell kihúzni a kulcsot, csak kicsit megtekerni a kormányt, (kanyarban vagy, ugye) és az úgy is marad.

belekotty 2010.07.07. 16:02:35

@efhábé: Tudom hogy van kuplung, csak nincs kuplungpedál az automatat váltónál, ahogy az a majom írta akibe belekötöttem.

TH 2010.07.07. 16:03:26

Tök vicces, alapvetően mindenki ugyanazt mondja (nem ragadt be a gázpedál, ha igen, akkor ki kell nyomni a kuplungot), mégis megy egymás anyázásra rendesen. Elég vicces. :D

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 16:04:43

@TH:

Mi más menne? Ész nem kell hozzá, s semeddig se tart leírni a jelzőket... :))

belekotty 2010.07.07. 16:05:15

@J.G.: Konkrétan Ladáról volt szó. Annál a kormányzár csak akkor lép működésbe ha kiveszed a kulcsot. Azt a hülyeséget meg hogy vegye ki a kulcsot nem én írtam.

Kósza 2010.07.07. 16:05:33

@belekotty: innen indult az egész agymenés: l69 2010.07.07. 10:46:11
Kuplung, fék, gyújtáslevétel.
Mindíg működik. Más kocsijával már velem is fordult elő, nem lada volt.
Nyomtam egy kövér gázt, aztán jött az álló kocsisor. Volt kapkodás. Nem is volt gond, csak gyorsan kell gondolkodni.
Na most akkor 2010-ben, Magyarországon, azt tanácsolod ÁtlagBéla, vagy MindennapiJucus vezetőnek, hogy amennyiben fennakad a gázpedál kanyar előtt, vagy kanyarban, akkor kuplung kinyom,fék tapos, gyújtás levesz? Ezt mindet? A bőgáz ellen elég a kuplung, megszűnik a hajtás, a fékezés alap, de magyarázd el végre, minek kell levenni ezek után a gyújtást a még mozgó autón?

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 16:06:37

@Kósza:

Kinyomott tengelykapcsoló pedál mellett! :DD

belekotty 2010.07.07. 16:06:37

@TH: így van! Mert mindenki azt mondja hogy ha beragadt a gáz akkor ki a kuplung, mire hagyma vezetés technikai oktatást tart. :-))

Kósza 2010.07.07. 16:07:46

@belekotty: ugye milyen pocsék, amikor az embernek nem az érthető gondolataiba, hanem szőrszálhasogató módon a szavaiba kötnek bele?! :)

belekotty 2010.07.07. 16:09:31

@Kósza: "vezetőnek, hogy amennyiben fennakad a gázpedál kanyar előtt, vagy kanyarban, akkor kuplung kinyom,fék tapos, gyújtás levesz? Ezt mindet? A bőgáz ellen elég a kuplung, megszűnik a hajtás, a fékezés alap, de magyarázd el végre, minek kell levenni ezek után a gyújtást a még mozgó autón? "

- Na akkor olvasd vissza én miket írtam, mert már arra sem emléxel jól! Én nem mondtam hogy vegye le a gyújtást! Te jöttél azzal hogyha leveszi nem lesz szervó, ami nem igaz!

efhábé 2010.07.07. 16:11:17

@Mityu: Gratulálok, feltaláltad a perpeetum mobile-t, hiszen gyorsítod az autót energia bevitele nélkül...

TH 2010.07.07. 16:11:59

@belekotty: OK, akkor CSAK hagyma a hibás!!! :D

@Mityu: legalább egymás anyázásába nem fordult még durván a dolog, az is valami. :)

Kósza 2010.07.07. 16:13:03

@belekotty: gyújtás, járó motor nélkül nem keményedik fel azonnal a kormány? Egyébként igenis te jöttél azzal, hogy a bótból csak úgy legurulsz, a motor beindítása nélkül. De arra a kérdésemre nem válaszoltál, hogy a csajod mellett ülve, amikor ő vezet, el mernéd-e venni váratlanul a gyújtást tempós kanyarban, vagy kanyar előtt?

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 16:13:45

@efhábé:

Köszi, de erősen félreértetted a leírtakat. Sebaj, majd lesz ez még így se. :))

TH 2010.07.07. 16:14:05

@J.G.: én nem vezettem még olyan autót, aminél zárna a kormányzár úgy, ha benne van a kulcs...

belekotty 2010.07.07. 16:14:07

@Kósza: "gyújtáslevétel? Kanyarban? Szervófék, szervókormány eltűnése miatt nagyon meglepődnél! "

- Én ebbe k55tem Bele öcsisajt! :-))
Fingod nincs arról hogy a szervó nem árammal működik, hanem direkt a motor főtengelyről!

Terry Wrist 2010.07.07. 16:14:15

@hagyma: az autót (ha nem lejtőn van vagy tolják/húzzák) a motor és csak a motor gyorsítja. ebből következően ha kinyomod a kuplungot (leveszed a hajtást a kerekekről), akkor az autó nem fog gyorsulni, nincs, ami gyorsítsa. kétségtelen, lassulni is sokkal kevésbé fog, mint motorfékkel, ezt érezheted gyorsulásnak, de a beragadt gázpedál miatt itt úgysem lett volna motorfék.

a motorleállítást meg próbáljátok ki elhagyott parkolóban, egy jó ideig még simán működik a fékrásegítő, ha nem pumpálod a féket (és ez saját tapasztalat, ha nem kell manőverezgetni a parkoláshoz, rendszeresen álló motorral teszem meg az utolsó pártíz métert, van a gyújtáskapcsolónak olyan állása, ahol még nincs kormányzár, de a motor sem jár). a kormányszervót nem tudom, az nincs a kocsimon.

J.G. 2010.07.07. 16:14:43

@belekotty: konkrétan ladám van...

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 16:16:09

@TH:

"én nem vezettem még olyan autót, aminél zárna a kormányzár úgy, ha benne van a kulcs... "

Ketten vagyunk.... :)))

belekotty 2010.07.07. 16:17:07

@Kósza: Nem keményedik fel a kormány. A fék sem, mert egyszer lenyomom finoman és felengedés nélkül lassan legurulok vele. Mondom nem tudod hogy táplálódik a szervó levegője a motorról és azt sem hogy működteti a féket! :-)) Ja és Ford Escortom van, ami nem szervokormányos! :-))

efhábé 2010.07.07. 16:17:32

@belekotty: Szó nem volt kuplungPEDÁLról, kuplungról volt szó.
Az a "majom", vagyis xaba99 azt írta, nincs mindegyik autóban kuplung, ami igaz, mert a hidraulikus nyomatékváltóknál nincs kuplung.

Te sem kuplungpedálról beszéltél:
"Melyik az az automata váltós kocsi amelyiknek van kuplungja? :-))"

Erre pedig a válasz az, hogy bármelyik, amelyik nem hidraulikus nyomatékváltóval oldja meg az automata váltást, hanem pl. motorizált váltóval, de emlegethetnénk a DSG váltót is, ami automata létére nem is egy, hanem két kuplunggal rendelkezik.

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 16:18:45

@belekotty:

"a szervó levegője a motorról"

Olajat meg csak viccből töltögetek a szervótartályba... :)

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 16:19:26

@xaba99:

E39-en, E34-en megnézem, lecsattogok majd a garázsba. :)

J.G. 2010.07.07. 16:19:34

@TH: @Mityu: Akkor biztos az enyém gyári hibás

belekotty 2010.07.07. 16:20:06

@Terry Wrist: Pontosan. A Himalájáról is legurulok a szervóval, ha nem engedem fel a féket egyszer sem.

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 16:22:07

@J.G.:

nem tudom, hogy az-e. Megmondom őszintén én arra emlékszem a 2105-ös Ladámnál akkor csattant rá a kormányzár (amit két erőteljes mozdulattal lehetett eltörni), amikor kihúztam a kulcsot. E39-esnél is ilyen emlékeim vannak... :)

belekotty 2010.07.07. 16:22:36

@Mityu: Milyen szervó tartályba? A kuplungnak és a féknek van tartálya! Mondtam, fizika 1-es!

Kósza 2010.07.07. 16:23:10

@belekotty: "Ja és Ford Escortom van, ami nem szervokormányos! :-)) "
Béküljünk ki! :)

J.G. 2010.07.07. 16:23:50

régen (is) 3+1 állása volt a gyújtáskapcsolónak.
Teljesen kikapcs minden.
kormányzár ki
gyújtás
indítás

Persze le lehet venni úgy a gyújtást, hogy nem zárod a kormányzárat, de 80 km/h-val kanyarban, kinyomott kuplungnál megnézném hogy csinálod. Persze csak kívülről. :)

efhábé 2010.07.07. 16:24:29

@Mityu: Nem értettem félre, konkrétan ezt írtad, ugyebár:

"Ergo azt a mozgási energiát, amit amúgy a motorfék visszafogna nem fogja vissza semmi.
Ergo bizonyos esetekben ez a mozgási energia gyorsíthatja is a mozgásban lévő járművet..."

Kinyomott kuplungnál a mozgási energia gyorsíthatja az autót, írod. Tekintve, hogy a futóműben nincsen semmilyen erőtároló rendszer, ezért a meglévő mozgási energia csak úgy képes gyorsítani a kocsit, ha megmarad, ami már a perpeetum mobile kategóriája.
Attól, hogy kevésbé lassul, még nem gyorsul, gyorsulni csak úgy tud, ha erőt juttatsz a rendszerbe, sík úton, attól, hogy kinyomod a kuplungot, csak kevésbé fog lassulni, de gyorsulni semmiképpen nem fog. Ha neked mégis sikerül gyorsítani az általad felvázolt módon, akkor szabadalmaztasd és fejleszd tovább villámgyorsan, az lesz ugyanis a perpeetum mobile...

pompás 2010.07.07. 16:25:02

Tavaly történt..autópálya, M3, tuningolt 20 éves toyota, benne kb vele egyidős sofőr, elkezdte lefelé tolni az emberkéket, és kettővel-hárommal előttem megijesztett egy nőt, aki kormány félreránt, és landolt a susnyásban-mákja volt, hogy nem 100 m-rel odébb történt a baleset, ott már lett volna miben koccanni...Sokan megálltunk, szerencsére nem nézelődni, mindenki hívta a mentőket, így csak azért kellett szólni a másiknak, hogy már nem kell...vittünk mindent, vizet, kötszert..és mivel láttuk,hogy nem komoly a baj, az elsők kivételével, beültünk a kocsiba, és indultunk..nem kell bámészkodni..toyotás persze meg se állt, ahogy mi indultunk már hívtam is a rendőröket, emlékeztem a rendszámra(vicces, mindig megnézem minden kocsi rendszámát), de épp csörgött volna, mikor láttuk, h egy autós feljebb megállította emberünket...Nem bírom a vért, se semmi ilyesmit, de félelmetes, hogy bajban mennyire másképp reagálunk: nem érdekelt semmi, csak hogy mit vigyünk, kit hívjunk...Persze eset után egy órával már forgott a gyomrom...

Respect a posztolónak...

hegyilany 2010.07.07. 16:25:30

@Kósza: Nem égett a roncs! A mellett lévő kocsi égett. Legalább olvasd el. És a többi sérült, aki már kinn volt a kocsiból, azoknak miért nem segítettek?????

efhábé 2010.07.07. 16:26:22

@belekotty: Azt tettem, te szerencsétlen, a saját szavaidat idéztem be. De akkor tessék, itt van az is, amire reagáltál:

"nincs minden kocsiban kuplung. vannak olyan automata váltók, amik nem kuplungosak. ne fikázd más tudását, amíg te sem tudsz mindent."

Ebben sincs szó kuplungPEDÁLról.

J.G. 2010.07.07. 16:27:57

@belekotty: több féle (kormány)szervó létezik.
van hidraulikus (olaj), és elektromos. A vákumosra nem esküdnék meg, de tőlem az is lehet. A fékrásegítő vákumos.

Kósza 2010.07.07. 16:28:52

@hegyilany: ne haragudj, nem voltam ott, azt írtad, hogy az egyik égett, a másik meg nagyon közel volt hozzá. Ebből következtethettem tévesen.

efhábé 2010.07.07. 16:29:00

@J.G.: Amíg benne van a kulcs, nem zár a kormány. Próbáld ki, kulcs kormányzár állásban és tekergetheted akármerre, nem fog beakadni. Ahhoz, hogy a kormány zárjon, ahhoz ki kell húzni a kulcsot. Nyilvánvaló biztonsági oka van, ha vmilyen okból le kell venni a gyújtást, akkor is irányíthatónak kell maradnia az autónak.

belekotty 2010.07.07. 16:29:10

@efhábé: Még egy kicsit visszább... még csak langyos.

TH 2010.07.07. 16:29:44

@xaba99: Na, azt még pont nem vezettem. :D

@Terry Wrist: "a motorleállítást meg próbáljátok ki elhagyott parkolóban, egy jó ideig még simán működik a fékrásegítő, ha nem pumpálod a féket "
Ez bizony így van.

belekotty 2010.07.07. 16:30:41

@J.G.: Itt most a fékszervó a lényeg, azt meg mind2en tuggyuk milyen. Vákuumos.

J.G. 2010.07.07. 16:31:03

@efhábé: mondom, hogy gyári hibás az enyém...

efhábé 2010.07.07. 16:31:16

@J.G.: nálam a fékszervó is hidraulikus...

J.G. 2010.07.07. 16:33:34

@belekotty: tudom én, csak okoskodok.

@efhábé: fordíts a kormányon. Meglepetééés...

Kósza 2010.07.07. 16:33:45

@TH: nocsak, a motorleállítást Te is csak elhagyott parkolóban ajánlod, nem vészhelyzetben, fennakadt gázpedálnál?! ugyehogyugye

efhábé 2010.07.07. 16:34:17

@belekotty: Visszább sincs szó kuplungPEDÁLról, ezt írja xaba99:

"kinyomott kuplunggal tud gyorsulni az autó. elég egy enyhe lejtő. elemi fizika, tudod..."

Asszony autóján simán kinyomatom a kuplungot menet közben, pedig csak két pedálja van és egyik sem kuplungpedál.

J.G. 2010.07.07. 16:34:51

Na mi van, rosszat írtam, hogy nem jelenik meg?
Kinek nem kellett volna beszólni? (csak hogy tudjam legközelebb)

J.G. 2010.07.07. 16:35:54

@efhábé: fékrásegítőt írtam direkt.

TH 2010.07.07. 16:36:49

@Kósza: a fékrásegítőre gondoltam, a motor leállításáról szándékosan nem írtam semmit.
Miért kéne róla nekem is állást foglalnom? :-)

belekotty 2010.07.07. 16:37:07

@efhábé: De konkrét belesetről, konkrét autóról, konkrét problémáról volt szó, ahol az okostojás bedobta az automata váltót úgy hogy nem olvasta el mi a konkrét vita. Ahogy te sem!

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 16:37:49

@J.G.:

Nem írtál rosszat, csak a KBM is jelen van... :))

(KBM = Köcsög Blog Motor)

Kósza 2010.07.07. 16:38:31

nna, hazagurulok az 1602 ccm-es motorkámmal, aztán kipróbálom az E46 összes szervóját, pedálját, gyújtását,.... A munkanap elérte célját, az idő eltelt, a bloggazda meg jön nekünk egy sörrel :)

efhábé 2010.07.07. 16:39:58

@J.G.: tudom, azért mondom, hogy nálam az is hidraulikus. Fékrásegítő, fékszervó, ez ugyanaz, feltéve, hogy nem drive-by-wire rendszerű a fék, bár tudtommal azt nem engedélyezik egyelőre.

neurotikk! (törölt) 2010.07.07. 16:40:25

@hagyma:
Lehet hogy nem azt akartad mondani, hogy a kocsi felgyorsul, de megis azt mondtad:
"ha kinyomod a kuplungot meg tovabb gyosul a kocsi"
Korrigald akkor magad, mondd hogy normal esetben, nem elszabadult motor eseten 'relative gyorsabb lesz mintha nem nyomna ki a kuplungot' inkabb. De meg akkor is lassul, nem gyorsul. Valahogy nem volt relevans itt a kumplungkinyomas rossz megjegyzesed, nem erre az esetre vonatkozott, es nem is ugy ahogy mondtad vegul.

A motorleallitasban egyebkent szerintem is igazad van. Legalabbis manapsag mindenkepp.
A kuplung meg szervo dolgot felejtsd el, en kevertem meg magam a kulonbozo hozzaszolasaidnal, bocs.

Mellesleg ha az automatadban benyomod a feket, ugye nem gondolod hogy nem old a kuplung (-nak megfelelo szerkezet)?.... szoval te is szoktal kumplungolni, csak nincs hozza kulon pedalod.

efhábé 2010.07.07. 16:45:08

@belekotty: elolvastam nyuszika, hidd el. hagyma is elolvasta, csak azért szólt, mert a ma futó autók 99%-ánál ez egy nagyon rossz tanács.
Aztán belebonyolódtatok és előkerültek az automata váltók, amikről neked fingod sincs, hiszen megkérdezted, hogy melyik automatának van kuplungja, aztán kijelentetted, nekem címezve, hogy tudod, hogy az automatáknak nincs kuplungja.
Erre reagáltunk ketten is, hogy ostobaságot beszélsz, mert automatának is lehet kuplungja. Igazából a többféle automata váltó közül csak a hidraulikus nyomatékváltónak nincs oldható kuplungja.

zsebatya 2010.07.07. 16:45:20

Édes istenem... Ennyi butaságot! Hogy a kuplungkinyomás után gyorsul a kocsi, meg ilyenek... Ha teljes a gáz, akkor jobb híján satufék teljes megállásig és már nem jár a motor (mert hogy megállt a hajtott tengely is ugyebár), kisebbet zúzott a jármű, de az is lenyugszik valahol, csak a szív dobog még (jó esetben) és csönd van!

J.G. 2010.07.07. 16:45:48

@efhábé: lada, ahogy írtam már

efhábé 2010.07.07. 16:46:27

@neurotikk!: hidraulikus nyomatékváltónál nem old semmi, ha oldana, akkor nem kúszna sebességben.

efhábé 2010.07.07. 16:47:40

@J.G.: bocs, átsiklottam felette ezek szerint. Hát, szoci autóból csak skodáim voltak, abban nem zárt, csak kulcskivételre :)

Mityu Addideapénzt kft LE 2010.07.07. 16:48:57

A gugli a haverom oszt ezt dobta ki:

"Az elektrohidraulikus szervokormány a már ismert hidraulikus szervokormány továbbfejlesztett változatát jelenti. A két rendszer közti különbséget a rásegítéshez szükséges nyomást biztosító hidraulikus szivattyú működtetési módja jelenti. Az elektrohidraulikus szervokormánynál elektromotor hajtja meg a szivattyút, melynek működése az igényelt kormányrásegítés mértékéhez igazodik. Amikor az autó áll vagy lassan halad, az elektromotor jobban meghajtja a szivattyút, hogy nagyobb legyen a rásegítés mértéke. Nagyobb sebesség esetén csökken a szivattyú fordulatszáma, mert ekkor nincs szükség rásegítésre. Az elektrohidraulikus szervokormány előnye a komfortérzet javításában rejlik, mert kis sebességnél a lehető legnagyobb rásegítéssel könnyíti meg a manőverezést, míg nagyobb sebességnél is precíz és határozott kormányzást biztosít. Ezenfelül üzemanyagot is megtakarít, mert csak akkor működik, amikor szükséges."

www.volkswagen.hu/volkswagen_koeruel/innovacio/m_szaki_lexikon/elektrohydraulische_servolenkung.html

belekotty 2010.07.07. 16:55:10

@efhábé: hanymácska vezetési tanácsokat kezdett el adni általában, amikor mi a konkrét esetről vitáztunk. Én meg a másiknak beszóltam hogy hagyjon minket az automata váltóval a konkrét esetben. Azt pedig már előzőleg leírtam hogy tudom hogy az automatának vagy kuplungja, de nincs kuplung pedálja. Úgyhogy most már lezakkanhacc rólam hülyegyerek, mert nem érted az eredeti vitát!

isti77 2010.07.07. 16:55:15

"Eközben mesélte egy biciklis úriember, h ő látta, amint 80nal fordult a lada a körútról a lehel útra, de megdobta a sín, elindult a kanyarodás utáni jobb oldali padka felé, de valószínűleg ellenkormányzással balra rántotta a kormányt..."

Ez a mai verzió.

A tegnapi nem egészen ez volt.

"...egy szemtanút kérdeztem meg, hogy volt-e sérült, és mi történt. Az ő elmondása alapján a Lada a felüljáró felől érkezett majd kanyarodott jobbra a Lehel útra Újpest irányába, amikor is egy gyalogos a Lehel úton átszaladt előtte. A Lada fékezett, de elveszítette uralmát az autó irányítása felett, a megálló padkájának ütközött,..."

Hova lett a maiból az a bizonyos gyalogos? Talán nem is volt ilyen?
Akkor egész más az egész, ez esetben csak az lenne a kérdés, hogy miért kell kiszínezni a történteket?

Állítólag mind a kettő tanú volt, de ki hazudott?

belekotty 2010.07.07. 17:03:06

"...egy szemtanút kérdeztem meg, hogy volt-e sérült, és mi történt. Az ő elmondása alapján a Lada a felüljáró felől érkezett majd kanyarodott jobbra a Lehel útra Újpest irányába, amikor is egy gyalogos a Lehel úton átszaladt előtte. A Lada fékezett, de elveszítette uralmát az autó irányítása felett, a megálló padkájának ütközött,..."

Ja. Ami itt volt a blogon abból összeáll a kép, felpörgött a motorja így benyomta az automata váltójának kuplungját a Ladáján és kivette a kulcsot. Igy elment a szervója és becsukott a kormányzára. :-))))

efhábé 2010.07.07. 17:12:26

@belekotty: "Azt pedig már előzőleg leírtam hogy tudom hogy az automatának vagy kuplungja, de nincs kuplung pedálja."

igen, pont erről pofázott xaba99 is, meg én is. Emiatt szóltál be hagymának is, hogy nem ismeri a saját kocsiját, mert azt mondta, hogy az övében nincs kuplung.

továbbá megkérdezted ezt is:

"Melyik az az automata váltós kocsi amelyiknek van kuplungja? :-))"

Aztán meg ezt írtad:
"Tudom hogy van kuplung, csak nincs kuplungpedál az automatat váltónál, ahogy az a majom írta akibe belekötöttem."

Először talán döntsd el, hogy van-e vagy sem.

VAN OLYAN AUTOMATA, aminek nincs kuplungja. Egyelőre ráadásul ez a legelterjedtebb automata-fajta, úgy hívják, hidraulikus nyomatékváltó. Ennek az az érdekessége, hogy a váltó nem oldható szerkezeten keresztül csatlakozik a motorhoz, hanem állandó kapcsolat van köztük, az erőátvitelt pedig olajjal oldják meg (újabb váltókon direkt fokozaton van fizikai zárás, hogy az olaj okozta veszteséget kiküszöböljék).
Az újabb automata megoldások viszont kuplungosak, pl. a kétkuplungos DSG rendszerű váltók, vagy a jóval egyszerűbb "parasztautomaták", ahol egy sima manuális váltóra raknak rá két elektromotort, az egyik a kuplungot emeli ki, a másik pedig a fokozatválasztást végzi, ilyen van pl. a smartban vagy a psa kiskocsijaiban.

Akvyr 2010.07.07. 17:25:27

Nekem is volt ma egy ilyen extrém óra, bár közel sem ennyire durva (autótolvaj elfogásához hívtam a zsarukat)

Kemény poszt.

J.G. 2010.07.07. 17:29:28

Többen írták itt, hogy majd jól lefékezik a full gázon menő kocsit. DE: itt egy lada volt, amin hátul dobfék van, és hátsókerék hajtású. Nem mondom, hogy lehetetlen, de amikor elöszőr vezettem ladát, sikerült egyszerre nyomnom a féket meg a gázt fékezés helyett, mert közel van egymáshoz a két pedál. És nem akart megállni, csak amikor kinyomtam a kuplungot, és nem kellett harcolni a motorral.

"streetfighter" 2010.07.07. 17:39:48

A posztoló azt tette, amit ilyenkor mindenkinek tennie kéne!
Az a szomorú, hogy ez valakinek nem természetes.
Hála istennek semmi "extrát" nem követelt tőle a sors.
Ha pedig már jó páran láthatóan a bajba jutottak segítségére siettek, akkor a többiektől nem kell elvárni, hogy mindenki megálljon segíteni, mert sokan nincsenek tisztában a segítségnyújtás szabályaival, úgy ahogy a posztoló sem volt.

belekotty 2010.07.07. 17:44:16

@efhábé: Na most már ezt is tuggyuk automata váltó szakértő. A kuplungon a KUPLUNG PEDÁLT értettem ha még mindig nem fogtad fel. Kapis?
A funkcionális dislexia korrigálása élemedett korban is leheccséges, csak egy jó logopédust kell keresned!

J.G. 2010.07.07. 17:44:35

@efhábé: volt 100-as, és 105-ös skodám (120-as motorral mindkettő), ott nem esküdnék meg rá.
Haveromnak volt 120-a, annak egyszer rossz volt a gyújtáskapcsolója, és nem állt le a motor, csak ha egy bizonyos irányba feszítette a kulcsot leállításkor. Ezt a Móricz Zsigmond körtéren mutatta meg nekem, kb 50 méterrel balkanyar előtt. Kivette a kulcsot, "látod, megyünk?", és tényleg mentünk, csak nem kanyarodtunk. Viszont legalább volt fékszervó, mert a motor nem állt le.
Csak a sztori kedvéért írtam le.

TH 2010.07.07. 17:52:15

@efhábé: na, hogy belepofázzak:

belekotty ezt írta:

"@hagyma: "mondjuk az enkocsimon nincs kupling se:)" :-)) Hehehe.. hát akkor sokat tudsz róla..."

Én ezt akkor úgy értettem, h. akkor sokat tudhat a kuplung kinyomásáról, mert hogy épp arról volt szó, h. hagyma azt írta, h. a kuplung kinyomásától gyorsulhat a kocsi. Szal én belekotty fenti kommentjét úgy értettem, h. a kuplungpedál kinyomására gondolt, h. arról tudhat sokat hagyma, nem pedig arra gondolt, h. ne ismerné az autóját, ami jó eséllyel a hagyományos automata, tehát valóban nincs kuplungja.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.07.07. 17:52:23

@belekotty: miután engem lemajmoztál, mást ledyslexiásozol, akár abba is hagyhatnád.
a kuplung nem egyenlő a kuplungpedállal.
ha kuplungot írsz, arra gondolunk. ha feketét írsz sem fehérre fogunk gondolni.
az, hogy tudatlan vagy, vagy csak ennyire pongyolán fogalmazol, irreveláns, de a saját bénaságod miatt nem kellene másokkal személyeskedned.

belekotty 2010.07.07. 17:57:34

@xaba99: Figyu, te beleszóétál olyanba, amit nem olvastál végig. Ráadásul a KUPLUNGPEDÁL kinyomásáról volt szó. Elléggé nyílvánvaló hogy akkor mit kértem számon, a KUPLUNGPEDÁLT.
Te is mennyé már logopédushoz és tanuld meg értelmezni is amit olvasol!
Az egész vita azzal kezdődött hogy a hibás fgél azzal védekezett hogy BERAGADT A GÁZPDEÁLJA, mire többen mondták hogy akkor miért nem NYOMTA BE A KUPLUNGOT! Ráadásul egy LADÁRÓL volt szó, mire te idehoztad az AUTOMATA VÁLTÓT.
Na akkor most menj el egy olyanhoz, aki nem csak olvasni tud, hanem meg is érti azt és ELMAGYARÁZZA neked!

TH 2010.07.07. 17:59:35

nagyon viccesek vagytok! :)

belekotty, ugye nem veszed túl komolyan? :))

Bobby Baccala 2010.07.07. 18:04:34

mikor akadtok már le erről a kibaszott kuplunggyújtás kombóról? ki a faszt érdekel?
troll hegyek...

belekotty 2010.07.07. 18:08:14

@TH: Szeretek acsarkodni... :-))

@Bobby Baccala: Ki a faszt érdekel hogy téged nem érdekel? :-))

rodeo 2010.07.07. 18:12:44

Kijelentem hogy recece

(---Flúgos Buszos---) 2010.07.07. 18:14:21

Arról volt már szó,hogy kilinccsel előre akarta bevenni a kanyart,de nem jött össze????

Peti80 2010.07.07. 18:22:33

A megkötözött lábbal talált dámszarvasok után nálam a második helyezett a "Há' berakadt a gászpedál tesókám!"

Rahsid 2010.07.07. 18:37:19

Szidta már valami kretén a megállóban várakozókat?

''autónepper.'' 2010.07.07. 19:03:00

mikor látom hogy nem egy sima kocanásról van szó én is meg szoktam állni megkérdezem kell e valami stbstb vagy hívom a mentőket ez mindenkinek a kötelezetsége lenne sztem .

@belekotty: te meg szerintem azt se tudod mit beszélsz. kocsit még autós magazinba se lattál.

1xer volt egy olyan hogy srác elesett a motorjával kb 5-6 autóval előttem MINDENKI elment mellette nekem se kellet több. haverom jött mögöttem a saját kocsijával fogtuk keresztbe álltunk én a szembe forgalmat spanom meg mögöttünk jövő forgalmat és senki nem ment utána el a földön fekvő gyerek mellet:)(régi audi a8asal voltam ő meg egy omegával) érdekes csak nekem jutott eszembe hogy nem kellene hagyni hogy a srác mellet aki ott feküt tehetetlenül mindenki mennyen el?

b-max 2010.07.07. 19:09:40

beragadt a gázpedál......
Azért egy szint/árnyalatot mondhatnának a szemtanuk...
nem a ladáét...
csak azért, mert igy tisztábban látnánk a dolgokat.

vlgymir 2010.07.07. 19:14:25

Nagyon szomorú vagyok. Itt úgy tűnik a kommentelők egyáltalán nem értették meg a történetet. Ki a francot nem érdekel, hogy igaz, vagy nem igaz amit a sofőr mond a gázpedálról?! Egyesek marhára értenek a különböző technikai elemekhez, gratulálok.
Ebben az írásban nem az a kulcs, hogy hogy működik a Lada, hanem valami más: HOGY a sofőr, és még sokan mások elmulasztották a KRESZ-ben leírt kötelezettségüket teljesíteni.
Na technnika-huszárok, ezt mivel magyarázzátok??

U.i: Sok évig vezettem Ladát, ragadt be a gázpedál, mert a bovden el tud koszolódni, ha nincs karbantartva. Ilyenkor a rutinos sofőr a lábával visszahúzza, és kész.

vlgymir 2010.07.07. 19:16:35

@"autónepper": Amikor a kommentemet írtam, még ezt nem láttam. Rád nem vonatkozik a megjegyzésem.

l69 2010.07.07. 19:26:09

Mkor leírtam ezt a fék, kuplung gyújtás variációkat, mint lehetőségekre gondoltam.
Befecskendezős motoroknál a leszabályzás miatt nem szükséges azonnal elvenni a gyújtást, karburátorosnál még nem próbáltam meddig pörög fel, nem is fogom ezt próbálgatni.
fennakadt gázpedálnál bármi ami épp eszetekbe jut jobb mint száguldozni tovább.
Gyújtást épp annyira elég levenni hogy még ne legyen kormányzár.
Amíg az autó gurul, jól lehet kormányozni szervó nélkül is, ha nem ARO.

Terry Wrist 2010.07.07. 19:40:12

@vlgymir: néhányan leírták, hogy még szemtanúként se biztos, hogy tudnák, mit kell tenni, egy ilyen balesetet okozni pedig azért némileg nagyobb trauma, mint fél perccel később odaérkezve látni a roncsokat meg a sérülteket. mindenki másképp reagál, a poszt alapján ez a sofőr sokkos állapotban volt, zavarodottnak tűnik, én nem feltétlenül hibáztatnám azért, mert itt nem tudott mit csinálni...

efhábé 2010.07.07. 20:25:01

@belekotty: Szerintem te originál asztal vagy, de az biztos, hogy az óraszerkezetekhez nem értesz.

Ja, az originál asztalon a böszme idiótát értettem, az óraszerkezeteken meg az autókat.
A magyar szavak jelentése meglehetősen kötött, ha te ezzel nem vagy tisztában és emiatt nem értenek meg, akkor nem feltétlenül a másik a hülye...

Ja, megjegyzem, a dyslexia betűtévesztést jelent, te, gondolom, a funkcionális analfabétizmust értetted alatta. No comment...

efhábé 2010.07.07. 20:26:32

@TH: Ebben lehet, hogy igazad van, de a lényegen nem változtat, jóképességű versenyző szerint az automata váltóban nincs kuplung, vagy van. Hol ezt mondja, hol azt.

belekotty 2010.07.07. 20:39:49

@efhábé: Hülyegyerek, beszélgess el egy logopédussal, hogy mit jelent a funkcionális dislexia! Már egyszer leírtam neked koccoltfejű, hogy a kuplungpedálról beszéltünk amikor a pöcsfej jött az automata váltóval. Ha ebből képtelen vagy összerakni, hogy eleve a kuplungpedálról beszéltünk, akkor anyucit hibáztasd, vagy azt a kisérletező kedvűt aki génmanipulációval ilyen hülyévé tett! Olyan egyszerű vagy hogy a százaszög hozzád képest mikroprocesszor.

pirostulipan 2010.07.07. 21:11:48

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített a nővéremnek a helyszínen, illetve a mentőket hívta. Ő a súlyosan sérült lány. Szerencsére már túl van az életveszélyen, arccsonttörést szenvedett, 4 és fél órán keresztül műtötték, a körülményekhez képest jól van.

Frigyesmester 2010.07.07. 21:16:55

Minden elismerésem a posztírónak.

efhábé 2010.07.07. 21:27:27

@belekotty: Nyuszika, az, hogy te mire gondolsz, miközben a kuplungot emlegeted, irreleváns.
A kuplung, amit folyamatosan emlegettél, nem azonos az azt működtető kuplungpedállal.
Az, hogy nem beszéled tisztességesen a magyar nyelvet, nem feltétlenül az én fejem koccolásáról árul el bármit is. És most talán fejezzük be, napnál is világosabb, hogy annyit értesz ehhez (úgy a magyar nyelvhez, mint a funkcionális zavarokhoz, továbbá a váltókhoz) mint egy jólfejlett poloska. Rugózz tovább a kuplungtalan kuplongos váltódon egyedül.

misitcom 2010.07.07. 21:37:18

@efhábé: Csakhogy tudd!Most sértettél vérig egy csomó poloskát.Haragjuk örökké üldözni fog.

Interlock (törölt) 2010.07.07. 22:10:19

@Frigyesmester: nekem is, példát vehetne róla sok autós - viszont baromira kár volt az összes "hogy" szóból az "ogy"-ot kispórolni, szabályosan fárasztó így olvasni.

TH 2010.07.07. 22:46:57

@pirostulipan: Ez mindenesetre - viszonylag, és a körülményekhez képest persze - jó hír! Nagyon durva baleset az ilyen. :-(

pirostulipan 2010.07.07. 22:53:47

Hát igen, sajnos nagyon durva. Nővérem nem emlékszik semmire,a hozzászólásokat olvasgatjuk, hogy mi történhetett.

Deszkás 2010.07.08. 08:26:41

@bakter123: Én már sajnos tudom. A kettő közt. Illetve nem is tudom, mert mikor előttem ütöttek el egy ... motorost, mire kiszálltam a kocsiból, már többen ott voltak mellette a közeli buszmegállóból, bár ő szerencsére lábtöréssel megúszta.

cso zsi 2010.07.08. 08:55:37

Bizonyára kevesen vezettetek 30 (vagy több) éve gyártott autókat. Kicsit másképp állnak a pedálok, és a fékre "fel" kell lépni, nem lehet csak úgy átrakni a lábat, mint a mai autókban. Ha ez egy ijedtségtől hirtelen mozdulat, akkor a két pedál közé beszoruló láb lesz az eredménye. Anno ifjan és bohón ugyanebben a kereszteződésben volt "szerencsém" pörögni, amikor még az aluljárót építették, és a Lehel úti síneket elhúzták a Vidámpark irányába. Hasonló kaliberű, csak néha nehezebb seggű "postásmoszkviccsal". Ha a hátsókerekesnek könnyű a hátulja, akkor az kanyarban nem feltétlenül előírásszerűen viselkedik. Tetézve a villamossínnel, és az állítólagos gyalogossal. www.norc.hu/pano/urd5i3fH/

A kőgömbök ott még csak aszfaltba épített fényvisszaverők. A megálló áthelyezésekor megszélesítették a síneket, és az "egyenesen" haladóknak egy erős balost kell húzni, amikor a Kikától a Nyírő felé mennek tovább a Lehelen.
A belső sávosok belógnak a villamos űrszelvényébe.

Bobby Baccala 2010.07.08. 10:00:01

@pirostulipan:

jobbulást a nővérednek! remélem teljesen felépül.

sajnos a hozzászólásokból keveset fogsz megtudni, mert a sok agydonor egészen más irányba vitte el az egész témát!

J.G. 2010.07.08. 10:02:03

@vlgymir: Ebben a ladában biztos, hogy nem a gázbovden koszolódott el, mert olyan nincs benne.

taddeus 2010.07.08. 10:04:52

@pirostulipan: köszönöm, h írtál, jobbulást és kitartást kívánok tiszta szívemből!!!!

Kósza 2010.07.08. 10:25:33

@pirostulipan: Mielőbbi teljes felépülést a nővérednek!

isti77 2010.07.08. 10:33:01

Kár, hogy mindenki a beragadt gázpedálon kattog, engem komolyan érdekelne, hogy a keddi vagy a szerdai sztori felel-e meg a valóságnak, mert valamelyik kacsa.

A végeredmény szempontjából sajnos nincs jelentősége, de azért nem ártana tudni (már csak a jogi következmények miatt sem), hogy a saját f.szsága miatt (illetve, a "beragadt gázpedál" miatt) gázolt el embereket a ladás, vagy azért, mert szabálytalanul átszaladt előtte valaki, és az ő elgázolásának az elkerülésére tett kísérlet végződött így.

Tehát: vót gyalogos az úttesten vagy nem vót?

(---Flúgos Buszos---) 2010.07.08. 13:28:25

@isti77: Ameddig egyesek elismert ittas vezetés és drogozás,ez által bekövetkezett baleset miatt,ahol van komoly sérült,és tök nyugodtan sétálgat az utcán,meg a Rendőrség félrevezetése,hogy nem ő vezettet............

pirostulipan 2010.07.08. 18:31:09

Köszönjük szépen! Mi is reméljük, hogy teljesen felépül, és hamarosan ő jelentkezhet itt a fórumon!:)

Cheap Charli 2010.07.08. 20:33:47

Le a kalappal a segítők előtt, emberhez méltóan viselkedtek.

l4ci 2010.07.09. 08:14:15

Egy kis extra információ a Ladáról: nem kell ahhoz 80-al menni, hogy 180 fokban megpördülj vele, elég lehet egy satufék is csúszós úton, vagy egy körforgalom, ahova kicsit gyorsabban mész be. Én még a tavasszal pördültem meg egy esős napon egy körforgalomban, ahol a második kijárat előtt elindult a segge előrefele, és már nem tudtam ellenkormányozni, csak fékezni és megállni. A másik érdekes eset épp a múlt héten történt meg, amint hazaértem és beálltam a kocsifeljáróra: elfordítom a gyújtáskulcsot és kiveszem, de a motor nem állt le... Kulcs vissza, gyújtás rá, majd kivettem sebességből, erre leállt a motor. Többet nem tudtam reprodukálni. :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.11. 01:23:06

najo az ertetleneknek
tudom gyorsan irok es ne fejtme ki
egy elbaszott kanyarba bemegy elotte rafekezel ha kell visszadugod es nyomod a kibaszott gazt es kihuzod a kanyarbol
ha elcseszted a sebessget mindent megtehetsz de nyomd ki a kuplungot es ne allits le a motort. fekezz dugd vissza hava n idod
mert minden fele tapadasok es stb miatt szabadonfuto jarmunel meg nohet is a sebesseg, barmilyen meglepo
nem ha megy fel a hegynek bassza meg mar
azert mertem megemliteni mert az elso kommantekben tobben dicsekedtek, hogy ha' beragadt a gaz kinyomtam a kuplungot es levettem a gyujtast

a meseben

koszonom a figyelmet

ennyi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.11. 01:26:28

Ne nyomd ki.
maximum a valtasig villamgyorsan

igen kuplungpedal nincs a kocsimon
gazzal valtok

vezettem mar olyat is amit a kormanyon

de legutoljara
tolem mindenki ugy vezet a kanyarban ahogy akar
halaegnek van kozottunk parezer km igy bajban nem leszek

Halálos_fogkefe 2010.07.11. 16:04:45

@belekotty: nem a főtengely hajtja a szervót hanem a szívócső vákuuma - ugye itt most a fékről beszélünk, mivel kormányszervó nincs benne. tehát ha a gyújtást veszi le, lesz motorfék és vákuum a szívócsőbe. ez természetesen nem ajánlott mert a kormányzár körülbelül 90°-os kormányfordulatra bekapja a kormányt. emellett MINDEN vákuumos fékrásegítő még legalább 2 teljes pedállenyomást képes "rásegíteni" aktuális vákuumforrás nélkül. magyarul ennyi a tartalék, hogy ezt meddig tarja meg, az a szervódob állapotától függ.
ha kiveszi sebességből akkor ugye megint van vákuum mert megy a motor. de ha padlógázon egyesbe (ahol a legnagyobb nyomaték mérhető a kerekeken) padlóféket nyom, akkor is meg kell állnia a kocsinak. még egy 30 éves ladának is.
az persze más kérdés hogy ha kanyar közben jön rá hogy sok lesz és nyom egy satuféket akkor megelőzi a kocsi segge az elejét.

TH 2010.07.12. 11:29:16

@hagyma: És amikor már azt hinné az ember, h. mindenki mindent megértett, meg minden, akkor jössz egy ilyen mondattal: "mert minden fele tapadasok es stb miatt szabadonfuto jarmunel meg nohet is a sebesseg, barmilyen meglepo".
Most komolyan, és mégis, azt akarod mondani, hogy ha az autó halad SÍK úton, és kinyomom a kuplungot, akkor attól gyorsulhat?
Ha igen, akkor meséld már el, kérlek szépen, hogy mi alakul át olyankor mozgási energiává!

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.07.13. 18:46:06

@TH: ? Azért esetleg, bár le vagyok maradva a kommentektől, de csak óvatosan, csendben kérdezem: Gáz, majd motorfék, majd kuplung ki? Mi történik? Gázra gyorsulok, motorfékre lassulok, de a kuplung kinyomásával megszűnik a motorfék,akár még gyorsulhatok is, de a lassulás megszűnik az tutti.Nem próbáltam, az én autóm automata.-) Mondjuk gyanús, hogy nem fog gyorsulni, sík úton nem.

TH 2010.07.13. 20:12:57

@Aabroncs: "Mondjuk gyanús, hogy nem fog gyorsulni, sík úton nem. "
Ennyit akartam csak mondani. Sík úton lassulni fog, csak jóval kevésbé, mint motorfékkel. De azért van épp elég dolog, ami úgy is lassítja az autót. :-)))

pirostulipan 2010.07.15. 19:28:05

Köszönöm mindenkinek, tegnap végre kiengedték nővéremet a kórházból!

TH 2010.07.15. 21:45:10

@pirostulipan: Na, ez jó hír, örülök ismeretlenül is! :-)
És hogy van szegény, ha nem vagyok indiszkrét?

biorobot (gyönyörű fosbarna) 2010.07.17. 23:28:44

@hagyma: Fejtsd már ki bővebben légyszíves a mindenféle tapadásokat, meg a satöbbit, amik gyorsítják a kocsit. Már régóta szeretnék a benzinen spórolni, és van egy olyan érzésem hogy a segítségeddel sikerülni fog.

@Aabroncs: attól, hogy megszűnik egy fékező erő, még nem fogunk gyorsulni, remélem ez józan ésszel belátható.

KolomparVinetu 2010.08.02. 12:16:48

@lyken: ??? Itt is! Segítség nyújtás elmulasztásának hívják, és ugyanúgy büntetik, ha nem jobban (tudtommal) mint a cserbenhagyásost.












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása