Friss kommentek

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) kresz (720) KRESZ (1) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Tömegesen törik fel a Focusokat Budapesten

2010.03.24. 14:43 :: SilentSound

Mocskos és undorító dolog más vagyonát megrongálni, ellopni a tulajdonát. István és sok más Ford Focus II tulaj járt már pórul - többek között a blog kemény magjának egyetlen Focus tulaja, Sugi77 is, akivel anno együtt bosszankodtunk az off topicban - amiatt, hogy az ilyen férgek pár másodperc alatt egy csavarhúzóval ki tudják nyitni ezeket az autókat, kb. 120 000 Ft-os kárt okozva ezzel. Mit lehetne ezek ellen tenni?

Rendszeres olvasója vagyok a blognak, elismerésem, csak így tovább! Olvastam, hogy autókat felkutató razziában is részt vett, nagy élmény lehetett. Gyorsan a tárgyra is térnék, hogy miben kérném a segítséged illetve a tanácsodat.

A Budapesten található Ford Focus II-es személygépjárművek feltöréseiről lenne szó. Nem viszik el az autót, kimondottan csak az értékeket keresik benne, kifosztani akarják őket. Tudni kell, hogy sok céges Focus II-es autó van, lehet emiatt is ilyen kapós a márka.


Egy feltört zár

A fordfocus.hu fórumon elég sok esettel lehet találkozni, van olyan fórumtárs, aki 3 hete vette át az új autóját és most 1 hét leforgása alatt 2x feltörték. Egyszer egy 100-as pzs-t vittek el, második próbálkozásnál semmit nem tudtak elvinni.

Sajnos az enyémet is feltörték, hiába figyelte kamera is az autót, ez nem zavarta a két autóval érkező tolvajt. Egy egyszerű csavarhúzóval 5 másodperc alatt nyitották az ajtót. A riasztó se szólal meg, mert úgy érzékeli, mintha kulccsal nyitnák az autót. Más autóra rá se pillantottak, kimondottan ezt a típust keresték, látható a felvételeken!

Szombaton környékünkön (13.kerület) sétálva 4 Focusból 4 fel volt törve, jellegzetes a nyoma, hogy a zár felett horpad a karosszéria illetve karcolódik a fényezés. Még egy Focust láttam parkolni az Arany János utcai metrómegállónál, azon nem látszódott semmi. Ez 5ből 4 autó, 80%.


Meg egy másik...

Sajnos több fórumtárs is nézi már a parkoló autókat és ők is elég magas feltörési mutatóról panaszkodnak.

A tanácsod szeretném kérni, hogy hogyan tudnám rábírni a rendőrséget egy olyan akcióra, hogy tegyenek ki valahova egy Focust, várják a tolvajokat és minél többet kapjanak el közülük? 1-2 hét után 2-3 bandát biztosan rács mögött tudhatnának.

Alábbiakban csatolom neked azt a levelet is, amit a Fordnak és a Fogyasztóvédelemnek küldtem, ha gondolod ollózd ki belőle a kérdéseimet és felvetéseimet.

„Tisztelt Ford Magyarország!

Tagja vagyok a fordfocus.hu fórumnak, tulajdonosa pedig egy 2005 –ös Ford Focus II-es személygépjárműnek.

Az utóbbi időben eléggé elszaporodtak a Focus II-esek feltörései. Konkrétan arra gondolok, hogy valószínűsíthetően a zárszerkezetnek köszönhetően (hiszen Focus I-eseket nem törik ilyen számban) rengeteg ilyen autót törnek fel. Csupán abban a márkaszervizben, ahol én javíttattam az autót, oda napi 4-5 ilyen Focust hoznak zárcserére egyik alkalmazottuk elmondása alapján.

Továbbá utcán járva elég sok ilyen autót lehet látni kilincs fölötti horpadással/karccal, ami tipikusan a feltörésnek köszönhető.

Kérem Önöket, hogy ezzel a problémával kapcsolatban adjanak egy hivatalos állásfoglalást!

Történt-e vizsgálat ezekkel a zárakkal kapcsolatban?

Hogy történhet meg, hogy egyszerű csavarhúzóval nyitható zárakkal szerelnek több 1000 eladott autót?

Miért lett lecserélve a Focus zárja a 2005-ös új verzióra, ha az előzővel nem történtek ilyen esetek?

Hogy történhet meg, hogy ennyi káreset után nem akarnak új zárat a Focus II-höz kifejleszteni (akár fizetnék is érte!)?

Elismerik-e, hogy a zár gyengesége/tervezési hibája miatt történnek ezek a feltörések vagy netán szerencsétlen véletlen az, amit a fórumon regisztrált tagok tapasztalnak (direkt erre a típusra utaznak egyes emberek)?

Felmerül a kérdés, hogy miért merem leírni azt, hogy erre a típusra utaznak. Magyarázat:

A házunk kamera felvételén láthatóak a tolvajok, akik autóval érkeztek, kiszúrták az autóm és más gépjárművel nem törődve csak ezzel foglalkoztak. Hiába állt mellette Audi (kívülről hasonló zárral!!!).

Az ajtóhoz lépve 5 másodperc alatt nyitva volt a gépjármű (a zár eltörésével) és mivel úgy érzékelte, hogy kulccsal nyitották, nem szólalt meg a riasztó, nyílt a csomagtartó is.

Vajon ez csak szerencsétlen véletlen, vagy ahogy a felvételből is látszik, elképzelhető, hogy ezekre az autókra specializálódott bandák jöhettek létre?

Miért nem látok Audi/BMW/Skoda/VW típusú személygépjárműveket ezen a módon feltörve?

(Nem azt mondom, hogy más márkát nem törnek fel, ne is tessék ilyet belemagyarázni! Azt se fogadom el válaszként, hogy mert mindet azonnal kijavítják!)

Ford vásárlóként egy korrekt, nem pedig lerázó választ szeretnék kapni. Ha utóbbit tapasztalom, biztosak lehetnek benne, hogy legalább 1 vásárlót elveszítettek és véleményemet mások tudtára is fogom adni.

Végezetül elmesélném fórumtársam/Önök vásárlója rövidke történetét:

Jelenleg (2010-02-26) három hete tulajdonosa egy új Ford Focus személygépjárműnek, ám nem tud felhőtlenül örülni az autónak, ugyanis 2 hét után a feltört autó látványa fogadta a hétvégén. Ezt köszönheti Önöknek, akik 2005 óta még mindig nem tettek semmit a zár módosításával kapcsolatban.

A nevében is meg szeretném köszönni Önöknek, hogy ilyen csodálatos autót adtak és adnak el folyamatosan.”

 

„Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Tárgy: Ford Focus II típusú személygépjárművek zárszerkezete

Többször olvastam fórumon (http://fordfocus.hu), hogy feltörték valakinek az autóját, ám gondoltam, hogy ez bárkivel megeshet.

[...]

Kérem engedje meg, hogy idézzek egy friss bejegyzést a fórumról:

(http://fordfocus.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=312813#312813)

„Elküldve: Kedd Feb 23, 2010 11:35 am

Reggel az Ivanicséknál kezdtem! 8-ra mentem 9:15-kor már kézbe kaptam újra a kulcsot! Szépen megcsinálták, egyenlőre kicserélték a zárat meg kinyomogatták az ajtót. 19.550 Ft volt a klubbos kedvezménnyel! Napi 4-5 autót hoznak be ugyan ezzel. Mellettem állt szintén egy Avalon színű fóka, ott bele tört a csavarhúzó, majd az erőtől végig szántotta a fél ajtót!
Jövő hétfő környékén mehetek a dugóért. Az kb fényezéssel együtt 5000 Ft lesz.
Jah és dolgoznak a motorteres nyitó cuccon Ők is! Lehet jövő hétre arra is tudok majd valami infót!”

Szeretném jelezni, hogy amit az úriember ír, az csak egyetlen egy kereskedés! Mikor én csináltattam az autómat (Ford Petrányi), akkor is épp egy Focussal álltak be, ő is csak zárcserét kért, a helyszínen várta a vezető a javítást.

Kérem Önöket, hogy vizsgálják ki, adódhat-e a zárszerkezet gyengeségéből, illetve tervezési hibájából, hogy ennyire könnyen és ennyire sok ilyen típusú autót törnek fel! Sőt, tolvajok szakosodtak erre a típusra, mint ahogy a kamerafelvétel is mutatja (akár a rendelkezésükre is bocsáthatom). Fontos megemlítenem, hogy az autókat nem viszik el, csupán a zárat tönkretéve kifosztják azokat.

Panaszomat/levelemet NEM azért írtam, mert nem vagyok képes elfogadni, hogy feltörték a személygépjárművem, hanem mert az utcán sétálva rengeteg feltört Focust látok (tipikus zár feletti karc/horpadás). Az utcánkban Opelek, Audik és más személygépjárművek állnak folyamatosan, azokat nem törik fel. Miért? Miért nem látok más típusú autót ugyanilyen tünetekkel?

Vajon hány zárszerkezetet adnak el a Skodánál/VW/Audi/BMWnél és hányat a Fordnál?

Bízom benne, hogy az ügyet alaposan kivizsgálják és kimerítő válasszal szolgálnak nem csak nekem, hanem az összes ilyen autó tulajdonosának, akik kíváncsian várják, hogy mikor törik fel ( akár újra) az autójukat ezek a piti tolvajok.

Kérem Önöket, hogy nevemet bizalmasan kezeljék, nem szeretnék egy márkaszervizben sem hátrányos megkülönböztetésben részesülni.”

 

127 komment

Címkék: budapest biztonság autó feltörés lehúzás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misitcom 2010.03.24. 15:57:27

@SilentSound: Hiába próbálod most itt szépítgetni.Amelyik kutyának non-stop videó megfigyelés kell,mint a börtönben a legelvetemültebb bűnözőknek?

indapass90210 2010.03.24. 15:58:09

Hehe, van valakinek Veszprém Megyei Napló? Mai hír, hogy egy káefténél történt 25 milliós lopás gyanúsítottját követte egy nyomozó, melynek során átlépte a megengedett sebességet. Igaz, hogy megfogták az ürgét, és az okozott kár jelentős része is megtérült, a nyomozót letraffizták és 60 ezer Ft.-os közigazgatási bírság megfizetésére közelezték :D Kurvaország!

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2010.03.24. 16:03:19

@Dövan: Objektív felelősség vazzeg. Ha mindenkire vonatkozik, hát mindenkire :D

Persze gondolom rendőrautóban ülve üldözte, mert amúgy nem lenne benne semmi extra :)

Bobby Baccala 2010.03.24. 16:04:04

Suginak is 3szor törték fel a focusát. azóta a zárszerkezet előre lett vezetve a motortérbe. ami érdekes hogy ez gyári opció, vagyis ezt meg tudják oldani a normális zárat nem. :S

MVMV 2010.03.24. 16:04:41

Már írta vki korábban a megoldást : Zárdugózás. Az alaposabbaknak meg fólia is, akár betörésvédő, akár szimplán sötét.

Ha ezt a kettőt látják, másik autót keresnek, másik Focust. Egyénileg megoldás, nem a Fordos közösségnek, ez van.

indapass90210 2010.03.24. 16:07:54

@Gringо: Nem üldözte, követte! Gondolom, kéklámpa szirénával kellett volna követni :)

indapass90210 2010.03.24. 16:09:00

Apropó, lesz blogtali 26-án?

1kutya 2010.03.24. 16:15:24

@misitcom: @xcomman: csak azért jutott eszembe, mert anno még ugornyán a tiszaparton meg akartunk sasolni egy saab kabriót és már messziről csodálkoztunk, hogy benne a kulcs. viszont mikor közel értünk, felült a hátsó ülésen egy "jólfejlett" roti és ránkmordult.

inkább nem néztük meg közelebbről a gépet:DDD

rcfan 2010.03.24. 16:16:34

Hát? Utóbbi időben csak kettő dolog jár a fejemben.

REND ŐREI (rendőrség) ébresztő!
Jogászoknak pedig takarodó.

Ideje lenne rendet csinálni ebben az országban, elkapni bevinni 3 napra.
És nem jogászok által mentegetni a kiskorú vagy a tulaj által a rendőrség kiérkezéséig a speizba bezárt BŰNÖZŐT.

theutat villám 2010.03.24. 16:20:39

Jól megfenyegetted őket, most biztos összeszarták magukat.

Blokkolnám 2010.03.24. 16:27:59

Sziasztok!
Én lennék a Focus tulaja, illetve a levelek írója.
Nos!
A feltörők két 25-35 közötti emberkék voltak. Az egyik nagy hassal, bőrkabáttal rendelkezett, a másik pedig vékonyabb volt. Szóval nem kiskorúak voltak, de lehettek volna azok is...
Zárdugózás...
Úgy gondolom, ha vesz az ember egy autót, akkor az nem normális dolog, hogy dugózni kell a zár helyét első lépésben, hogy a más típusú autók szintjére hozzam betörésvédelmi szempontból. Vagy tévedek?!
Rendőrök...
A rendőrség nem tesz semmit! Mikor feltörték az enyém, mondta a járőr, hogy jééé ilyen Focusnál helyszíneltünk tegnap 2 utcával odébb (zárfeltörés).
Eeeemberek!!! Tenni kellene talán valamit! Kitenni 1-2 csaliautót, aztán várni. Lenne értelme a nyomozó urak munkáinak, nem mint így, hogy tologatja az aktát és lezárja az ügyet eredménytelenül.
Ez miért nem jut eszükbe?
Magyarország! Én így szeretlek!

indapass90210 2010.03.24. 16:34:32

@SilentSound: ok, szombaton este benézek :)

@Blokkolnám: Hideg van, ilyenkor nem jó figyelőszolgálatban lenni. De nyáron meg meleg lesz és sok szúnyog :)

Bambano 2010.03.24. 16:36:53

höhö, ez egy burkolt visszahívás?:)lehet, gázpedált is cserélnek az autókban, csak így kisebb a marketing veszteség?:)

tboykaa 2010.03.24. 16:38:12

@Blokkolnám:

"Úgy gondolom, ha vesz az ember egy autót, akkor az nem normális dolog, hogy dugózni kell a zár helyét első lépésben, hogy a más típusú autók szintjére hozzam betörésvédelmi szempontból. Vagy tévedek?!"

Tévedsz.
Úgy gondolom az sem normális dolog, hogy egy házaspár felnevel egy gyermeket, taníttatja, foglalkozik vele, stb. és a gyereket 20 éves korában az utcán megöli egy rabló. Úgy gondolom az sem normális, hogy megválasztunk politikusokat és ellopják az adófizetők pénzét. Mint ahogy az sem, hogy szétdolgozom az agyam, veszek egy autót és egy sz@rházi megpróbálja ellopni/feltörni. De sajnos ilyen világban élünk, el kell fogadni, aki nem akar szívni, annak törekedni kell a megelőzésre. Széllel szemben nem lehet... Ne legyél demagóg, az manapság gáz.

Kicsi79 2010.03.24. 16:38:52

@Blokkolnám: A kamera felvételén a kocsi rendszáma nem látszik? Mármint amivel jöttek.

xcomman 2010.03.24. 16:39:06

@Dövan: Penge 3-ban volt ^^

@1kutya: Igy is lehet vedeni a kocsit :) Biztos megoldast nem tudnek ra mondani. Mivel nekem garazsban van a kocsi egy jol kikepzett torpe takcsoval az udvarban nincs mitol felni. Multkor kimentem cigizni, ajtot becsaptam kutya meg horkolt tovabb.... :)

belekotty 2010.03.24. 16:42:52

Harmadik autófeltörésért életfogyt kényszermunka. Drámaian lecsökkennének ezek a bűncselekmények.

MVMV 2010.03.24. 16:44:44

"Úgy gondolom, ha vesz az ember egy autót, akkor az nem normális dolog, hogy dugózni kell a zár helyét első lépésben, hogy a más típusú autók szintjére hozzam betörésvédelmi szempontból. Vagy tévedek?!"

Itt a többség jó szándékkal segíteni próbál, tanácsot ad. Azt csinálsz amit akarsz, de lehet h téged nem zavar ha máskor is feltörik.

Nekem nem Fókám van, jobb zárszerkezetű autó, mégis első dolgom volt a zárdugózás, nem a háborgás, mi normális mi nem.

Leonard Zelig 2010.03.24. 16:46:14

Mivel a padlólemez azonos: ugyanígy baszták szét az én Mazda 3-asom ajtózárját. Az elmebeteg elvitta a parkolóspénztárcámból a benne lévő 1000 pengő forintot és csinált egy 60-ezres kárt, hogy rohadjon szét a bele :-(

Marty Mcfly 2010.03.24. 16:47:42

a posztíró "lekamerázza", ahogy feltörik a kocsiját és nem tesz semmit? LOL
bocs, de nekem ez jött le a posztból...

daito 2010.03.24. 16:51:22

Csaliautó egy eszköz. Jó dolog, de nem oldja meg a feltörések, autólopások 90%-át.

Kombinált módszer volna kívánatos. Egyrészt, akit elkapnak ilyenen, az ne 1-2 évet kapjon, felfüggesztve, hanem mondjuk 6-8 évet; meg a homlokára egy forró hellókittys billogot, csak, hogy tudjuk miféle lény.
Aztán az alkatrészek kapjanak egységes, változtathatatlanan azonosítót, amiből kb. 10 perc alatt ki lehessen deríteni, lopott-e. Vannak módszerek, trükkök, megoldások, csak nem egységesek.

A rendőrök irányába növelni a lehetőségeket és az elvárásokat is. Egyrészt, üldözhesse a taplóarcokat; és ha "szituáció" alakul ki, akkor használhassa a fegyverét. Lopta az autót és menekült? Láblövés után folytatás következhet.
De nehogymár az legyen, hogy csak a járőrszolgálatban lévők járhassanak el, azok is húshagyó kiskedden, 40 km erejéig; és csak a nyomozók nyomozhassanak.

Ja igen, és a folyamatnak az a része, hogy elkaptuk, elítéljük az végződjön úgy, hogy a kedves autótolvaj/betörő/rabló követ tör/folyót szabályoz/belvizet csapol/fát ültet/parlagfüvet szed/utat épít, reggel 9 délután 18 h között - hétfőtől szombatig; este meg egy spártai zárkában szundikál. Mondjuk, akinek asszonya, barátnője van; az 1-2 hetente látogathassa meg, és intézzék el azt a bizonyos dolgot.

Az ilyen zárdugós, riasztós, kutyás, csaliautós dolgok jók, csak a környezet nem. Viszont ennek a környezetnek mi mind a részei vagyunk. Ki rendőrként, ki autótulajként, ki tolvajként, ki vásárlóként, ki orgazdaként, ki járókelőként.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.03.24. 16:52:45

@misitcom: Hát a szükség nagy úr, ha mondjuk nagyon kő sz@rni...jól jöhet az még:)

Winston Smith 2010.03.24. 17:17:45

Egy ismerősöm autóját is feltörték pár hónapja, szintén a XIII-ban.

A jó hír: a bandát éppen egy civil ruhás járőr figyelte "akció közben" és lekapcsolták őket.

Szóval bármilyen meglepő, de a rendőrség nem csak a trafizásra van, hanem néha a dolgukat is végzik...

cork77 2010.03.24. 17:18:56

Nem csak a kókuszokra jellemző, nekünk a céges S-max esett áldozatul. Elvitték a plüssöket. Azóta dugózva vala, nem is próbálták meg ismét.

Ottopappa 2010.03.24. 17:23:59

Höhö... A rendőrségnek is Focus kettesei vannak... :) Az volna az igazi szemét dolog!

Blokkolnám 2010.03.24. 17:24:04

@Kicsi79:
A rendszám olvashatatlan, csak az autó típusa azonosítható :(

Blokkolnám 2010.03.24. 17:25:37

@tboykaa:
Tévedsz!
Ha veszek egy Skodát, VW-t, Audit, Mercit, akkor nem kell dugózással kezdenem, csak kimondottan ennél a típusnál. Tehát továbbra is azt mondom, hogy itt a gyártó hibázott.

tboykaa 2010.03.24. 17:30:06

@Blokkolnám: Te tévedsz. Szériában mindegyiket zárral csinálják. Egyikben sem széria a zárdugó.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.03.24. 17:32:31

@Gringо: nekem egyszer 4 szem félig fagyott rágót. (nem focusból)
az ablakcsere árát alapul véve kb. 3500 Ft volt darabja a rágónak...
rohadt bosszantó dolog.

NeRnO 2010.03.24. 17:33:14

Jó ez a dugózás, csak utána ki nem menj Ferihegyre. Ott a rádiós zár garantáltan nem működik.

blacklord 2010.03.24. 17:49:12

@Dövan: Ez az ügy csak első pillantásra tűnik kreténségnek. Inkább legyen ez, és vegyék figyelembe ezt a büntit az év végi jutalomnál (kapjon alapból ennyivel többet), mint hogy minden rendőri sebességtúllépést ilyenekre hivatkozva semmissé nyilvánítsanak - szerintem ez jót tesz a rendőri morálnak is. Elég messzire vezethet az, ha a nyomozónak "get-out-of-jail-free-card"-ot adnak...

blacklord 2010.03.24. 17:51:37

@Marty Mcfly: Automatikus térfigyelő kameráról hallottál már? Esetleg az ablakba helyezett webkamera-szerűség?

kzolika 2010.03.24. 17:54:31

Én a XIII-ban lakom. Néha nyitva felejtem az ajtót, többször a középkonzol tetején felejtettem a pénztárcám és csak másnap reggel jöttem rá. Soha, senki nem nyúlt hozzá. Egyik szomszédom meg egyedülálló, A3-a van, minden olyan ülés, amit nem használ (értsd a vezetőülésen kívül az összes) és a padló tele van reklámtáskákkal, zacskókkal és soha, senki nem akart belenézni egyetlen zacsijába sem. Lehet, hogy jó helyen kell lakni?
Jó, mondjuk az én autóm két havi nettómba került, nem olyan menő, mint egy nagyvilági Focus II 1.6 TDCi (90 LE) Ambiente.

tboykaa 2010.03.24. 17:56:47

@NeRnO: Ezt az oltári nagy baromságot honnan veszed???

tboykaa 2010.03.24. 17:58:05

@kzolika: Lehet, neki is kéthavi nettójába került...;)

2010.03.24. 18:02:48

@NeRnO: nekem eddig mukodott mindig. csodak tortenhettek?

thinker_ 2010.03.24. 18:03:35

nekem is volt focusom, kétszer is feltörték. igaz ez még pár éve volt.

redriot77 2010.03.24. 18:03:45

@daito: "Mondjuk, akinek asszonya, barátnője van; az 1-2 hetente látogathassa meg, és intézzék el azt a bizonyos dolgot."

Miért? Ne jusson nőhöz, buzuljon meg a börtönben, így ha kijön már nem tud bűnöző-utánpótlást gyártani. :)

A posztírónak: a helyében én is dugóztatnám a zárat. Szar ügy, hogy a Fordnál nem ismerik el a hibás konstrukciót, de többet érne nekem, hogy nyugodtan alhassak és reggel mikor megyek az ajtóhoz ne azon agyaljak mindig hogy "na, vajon fel van-e törve?"

kzolika 2010.03.24. 18:10:11

@tboykaa: Azoknak már adni szokták, én meg ahelyett is pénzt kértem. Tudod, inkább lakásba, utazásba és kurvákba tudjak invesztálni, mintsem egy céges Focusban feszítsek.

MVMV 2010.03.24. 18:13:59

@Blokkolnám :Nem tudom miből gondolod h más típusnál nem kell dugózás.

Én 2 VW-csoportos autómat dugóztattam. A jobb oldalinál fedve van a betét, de attól még az is benne van, azt is újra megcsinálják, bal oldali meg szinte mindben látszik is.

Szilizoli 2010.03.24. 18:23:59

@daito: Jó gondolat a közmunkáztatás! Ha már mi tartjuk el őket... De az a dugás dolog kissé meredek. Ha azért is ki lehetne járni, minden homlesz bűnözne is.

Blokkolnám 2010.03.24. 18:36:07

@Marty Mcfly:
A posztíró ahol lakik kamera van a társasházon, nem pedig kamerával vette, ahogy feltörik a kocsiját.

dokalu 2010.03.24. 18:38:38

A családban történt ugyanilyen eset, szintén Focus. A II. kerületben a rendőrség mellett 30 méterre, bekamerázott területen. Mindezt 3 perc alatt. Elvitték a gyerek gitárját, a tesicuccát, és az iskolatáskáját. Benne volt még a negyedéves bérlete és a diákigazolványa. Mindezt a csomagtartóból. Ja, és a garázsban otthon vették észre. Bementek a rendőrségre, ahol közölték, hogy nem tehetnek semmit, tudják, és nagyon sajnálják. Sok sünt az ilyeneknek farfekvésest. Rendőrnek és felnyomónak egyaránt.

Pszt! 2010.03.24. 18:46:36

Hű, de jókor jött ez az info. Éppen egy focus megvásárlásán gondolkodtam. Na, ilyet se veszek!

tboykaa 2010.03.24. 18:47:15

@kzolika: Kinek mi. Nem vagyunk egyformák...

NeRnO 2010.03.24. 18:51:01

Nekem többször is előfordult, hogy nem ment Ferihegyen (Focus II 2007). Kulcsot szétszed-összerak, semmi. Otthon meg újra működött. És mások is tapasztalták: fordfocus.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=236
Valószínűleg függhet attól, hol állsz, mennyire vagy leárnyékolva a radarjel forrástól.

Bladika 2010.03.24. 19:18:13

@NeRnO: Ott más probléma van! Semmi köze Ferihegyhez. Akkor az a riasztó szar!

Bobby Baccala 2010.03.24. 19:31:55

@NeRnO:

gyárilag kivezetik a zárat a motortérbe, igaz 30 rugó.

isti77 2010.03.24. 19:43:43

Szerintem még örülhetnek az érintettek, hogy nem az autót viszik el. Az se lenne sokkal nagyobb kunszt, mint felnyitni.
Különösen, mivel sok van belőle, sokat törnek össze, a megbízhatóságuk is elég "újnémetes", szóval van kereslet a donorokra.

Nekem az első majdnem-hanyattesős emlékem a típussal (vagy márkával? Minden Ford ilyen?) az embléma felhajtása után (bazzzzeg) kívülről kulccsal nyitható motorháztető.
Ja, ugyanakkor a csomagtartó nem nyitható kulccsal, valami nagyon hájtek érintőkapcsoló van benne.
Nagyon egyedi, és így ugyanannyi zár van az autón, mint a többin, csak máshol.

Szerintem erre is figyeljenek a fordosok. Ha valaki a motortérből akar valamit csemegézni (mondjuk egy légszűrőt, ékszíjat, esetleg egy komplett ablakmosótartályt, vagy csak egy olajnívópálcát, nem kell feltörnie az utasteret, hogy bejusson a motortérbe. Csak fejhajtja az emblémát, és ugyanúgy felnyitja, ahogy az ajtózárat. Az is lehet, hogy nem visz el semmit, csak felcseréli az akkusarukat, vagy lehúz egy-két gyújtókábelt, te meg gyanútlanul beülsz, és indításnál jön a meglepi. Mert ugye az eszébe nem jutna senkinek, hogy valaki belepiszkált a motorba, ha az utastér érintetlen, ráadásul az embléma eltakarja a feltört zárat, így észre sem veszed.

scsaba1 2010.03.24. 19:55:51

@ruskyy:

Csak akkor nem működik, ha jönnek a zsidó kémrepülők, amelyek az ország megszállását készítik elő.
Zavarják a vételt. Ezért van.

(Csak vicc volt, mielőtt...)

Halál Bika 2010.03.24. 20:08:15

Egy autó nem wertheim páncélszekrény, tök könnyű feltörni. Egyszer egy haverom kocsijában (Opel Vectra) maradt a kulcs külföldön (járó motorral).

Húgom jött másnap, felhívtam hogy hozza el a pótkulcsot a haverom szüleitől. Erre kifakadt, hogy "ne legyetek már bénák" és elmondta hogy hogyan nyissuk ki... Nem autótolvaj a család, a módszer szinte mindegyik autónál működik, roncsolásmentes és pofon egyszerű (igaz, hogy rutin nélkül 5 perc és nem 5 másodperc).

.lll. 2010.03.24. 20:11:13

2003 as focus az I-es vagy II-es?

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.03.24. 20:12:37

@kzolika: én is többször felejtettem nyitva a kocsimat. volt, hogy telefont hagytam benne. volt, hogy olyankor hagytam benne, amikor nyitva volt. XIII. és XIV. kerületben is.
a rágómat persze akkor vitték el, amikor zárva volt...

hpty 2010.03.24. 20:14:16

@tboykaa: Nem a csomitartó kulcsos, hanem a motorháztető. Nem mind1.
Illetve a kompiban át lehet állítani a riasztó működését. Nekem pl. úgy, hogy CSAK akkor kapcsol ki, ha a távirányítóval nyitom. Különben nem.

Nekem meg van csinálva a zártalanítás is. Nincs kulcslyuk a fogantyű melletti elemben, az is fényezett telire lett cserélve.
Távirányító nem működése esetén pedig motortető alatt a nyitás.
Hogy hogyan, azt nem mondom meg, mert akkor nem lenne sok értelme, de magától a hülyegyerek nem találja meg fél óra alatt sem. :D:D

hpty 2010.03.24. 20:17:21

@lófő: I-es!
2004-től van II-es!

Zajgyár 2010.03.24. 20:19:58

@hpty: "hülyegyerek nem találja meg fél óra alatt sem"

Nagyon hülye az a gyerek, aki egy féltéglát nem talál fél óra alatt.

.lll. 2010.03.24. 20:21:07

@hpty:

kösz
vajon leeshet a kő a szívemről?

kapiksz 2010.03.24. 20:21:29

Lakatot rá ! Áramot bele ! .. a csaliautó a megoldás ..

Sztávrosz_ (törölt) 2010.03.24. 20:27:13

A mai BMW-k néha a tulajt se engedik be nemhogy a tolvajt. Bár elviszik tréleren ha akarják..

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.24. 20:33:17

Azért vicces (nem szó szerint), hogy kulcsos nyitásnál meg se mukkan a riasztó. Hát milyen ócska szerkezet az, vagy hogy lehet ilyen hülyén programozni? Nem kéne visítania, ha nem teszed be az eredeti kulcsot pl. 10 másodperc múlva a gyújtáskapcsolóba? Vagy valami?

Meg komolyan, ki zár és nyit manapság már kulccsal autót? Szerintem az emberek 99%-a a távirányítót használja. Ami normális esetben a riasztóé és azzal nyit.

Innentől a kulcsra nem visító riasztó értelmetlen is, azt az 5 évenkénti esetet meg, amikor lemerül a távirányítóban az elem, kibírjuk szerintem akkor is ha visít, amíg a riasztó kulcsával nem állítod le.

Suginak is azt tanácsoltam, hogy vetesse ki a zárat és le kell dugóztatni a helyét szépen. Hátsó ajtó kilincs is mehet rá. Úgyis távval nyitja ő is, meg úgy kb. mindenki.

hpty 2010.03.24. 20:36:14

@Zajgyár: Igaz!
Az ellen nincs sok védelem. A fólia is csak nehezít, nem gátol.

hpty 2010.03.24. 20:37:12

@KuKori: hpty 2010.03.24. 20:14:16
!!!!!!

1kutya 2010.03.24. 20:38:52

@Macibb: gyönyörű jószág! az a csúnya mellette te vagy?:DDD

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.24. 20:40:03

@hpty: Jó, hát olvasgattam közben, csak későn okéztam le a választ, nem is lá(tha)ttam, hogy le lett közben írva :) Nem baj, akkor már ketten javasoljuk :)

1kutya 2010.03.24. 20:44:22

gyerekek!

ez egyértelműen a gyártó hanyagsága! a fordnál korábban volt a kéttollú, un. pillangókulcs. nemhogy feltörni nem lehetett a gépeket, hanem még kulcsot másoltatni is macerás volt. gondolom sokba volt a cégnek és visszaálltak a hagyományos "reszelt" egytolú kulcshoz. egyértelmű, rajtuk kell leverni! nézzétek meg a többi autó kulcsát, gyakorlatilag mindegyik átállt a párhuzamosan nútolt kulcsokhoz (aka fauvé "bicska"), míg fordék visszatértek a reszelt kulcshoz.

ennyi...

hpty 2010.03.24. 20:53:51

@KuKori: OK! Sorry!
Egyébként amikor kipróbáltuk a biztonsági upgrade-et, a motortető alatti nyitásnál centrál ki, és riasztó be, de ha a kulcsot az indítóba dugom, akkor (gondolom az immo jele miatt) a riasztó elhallgatott. Tehát így műxik gyári riogatóval.

hpty 2010.03.24. 21:20:34

@1kutya: Van Ford-bicska is, de a kulcsszár teljesen megegyezik az enyémmel, ami nem "bicska"...

ennyi! :D

1kutya 2010.03.24. 21:38:52

@hpty: a lényeg: merőleges, vagy párhuzamos a "nútolás"?

nem?

akkor a ford hibázott!

hpty 2010.03.24. 21:58:55

@1kutya: Ez igaz.
De azért tehetnének valamit, márcsak a jó hírnév miatt is. Szerintem!

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2010.03.24. 22:23:22

@1kutya: Focus I kulcs:
filmarchivum.fordalkatresz.com/katalogus/images/kepek/full/P0213620.JPG
Focus II kulcs:
filmarchivum.fordalkatresz.com/katalogus/images/kepek/full/P0182490.JPG
Bár ezek nyers kulcsok, némi fantáziával el lehet képzelni őket kimaratva is.
Egyik sem az a régi fajta reszelt, fogas kulcs, ha erre gondolsz, azt hiszem ez jól látható.

tboykaa 2010.03.24. 22:49:01

@hpty: Ja tényleg. Pedig nekem is volt Focusom, tudhatnám...:) Akkor marad a másik nyitási módszer. A motorteret meg motortérzárral kell levédeni...

hpty 2010.03.24. 22:52:47

@tboykaa: azt hiába nyitja a jóember, a nyitási trükk nem 5 perces móka.
Nem drága, de ötletes...
A postban is írták, itt nem az elvitel a cél, csak a kirámolás.
Mondjuk az is számít, hogy lát-e a delikvens GPS-tartót, vagy bármi olyat, ami miatt nekiáll.

Rocko- 2010.03.24. 23:09:39

:DDDD

sajnálom a káreseteket, de vicces a levélíró naivsága és tudatlansága.

daito 2010.03.25. 08:02:04

@Szilizoli: nem kijárni, bejárhatna hozzájuk az asszony. Mégsem vagyunk embertelenek. :)

Yoli87 2010.03.25. 08:07:55

Nem lehet hogy az Ivanics van a háttérben? Gazdasági válságban legyen egy kis bevétele?? :-D

ági anyu 2010.03.25. 08:30:42

@Bambano: Egészen konkrétan ez jutott nekem is eszembe ... olyan ez kicsit, mint az útra kiszórt jancsiszeg, 300 méterre a legközelebbi gumistól. Ezt az érzést pláne erősíti, hogy mindenki csak a vállát vonogatja.
Itt tenném hozzá, hogy SZERINTEM - nehogy feljelentsenek rágalmazásért

ági anyu 2010.03.25. 08:33:33

@Gringо: Hát...ez nem sokat változott - a tavaly eladott 13 éves escortunké teljesen hasonló volt

zacci 2010.03.25. 09:24:21

A mondeo MKIII ezt elegansabban oldja meg. Telen gondol egyet es siman kinyitja magat. De van, hogy bezarja...A legjobbabb mikor reggel indulas elott kimesz, auto beroffent, hadd melegedjen, aztan ajto becsuk, es ezzel a lendulettel az auto lezarja magat. Ilyenkor csak a potkulcs segithet 8D
De ezt eljatsza forditva is. Bezarod, aztan azzal a lendulettel kinyitja az ajtokat. Igazan tolvaj barat auto 8D
Es ezt szinte az osszes MKIII eljatsza. Tipushiba...Ipari hulladek.

1kutya 2010.03.25. 09:28:38

@Gringо: akkor nincs több ötletem...

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2010.03.25. 09:37:56

Megtaláltam őket kimarva is:
www.car-keys.com.au/images/T/tibbekey.jpg
illetve
www.car-keys.com.au/images/T/ford%20key.jpg
Az új kulcs "Huf" típusú, ami állítólag nagy biztonságú és a Ford mellett olyan gyártók használják, mint az Audi, VW, Mercedes, BMW stb. Szóval itt tuti nem a kulcs vagy a kulcs rendszere a probléma, hanem valószínű a zárszerkezet vagy annak ajtóba építése a szar kivitelezés.

@ági anyu: Ha jól sejtem akkor az első változatra gondolsz, ezt a Ford sokáig használta a Focus I-ig bezárólag.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2010.03.25. 09:55:50

@1kutya: Hát ja. A zár gyengesége valószínű típushiba, de szerintem elismerni nem fogják, visszahívni meg mégúgyse. Mint többen is említették már, marad a zárdugózás annak, akinek ilyen autója van.
Meg persze a szokásos tanulság, hogy soha semmit ne hagyjunk a kocsiban.

Dzsotti_ 2010.03.25. 10:51:31

KuKori:
"Meg komolyan, ki zár és nyit manapság már kulccsal autót? Szerintem az emberek 99%-a a távirányítót használja. Ami normális esetben a riasztóé és azzal nyit. "

Ez közel sem így van... a fapados FocusII. központi záras, de nincs hozzá távirányító... 10-ból 8 ilyen szaladgál. Dugózás így kizárva, mert akkor gazda sem tud bejuttni.

Ha kulccsal (vagy csavarhúzóval) nyitják nem érzékeli a különbséget. Ez itt a probléma a Ford részéről, de ha úgy nézzük itt nem lopják viszont el a távvezérló nyitókódját... egyébként, ha akarják úgyis feltörik elviszik.

Nem járok a nagyfaluba és így csak remélni tudom, hogy nem törik fel 100db zsepiért.

Gontar 2010.03.25. 11:37:02

Nekem is Fóka II.-m van. Fel is törték annak rendje és módja szerint pár hete...

Nem vittek el semmitsem, amin csodálkoztam is, meert a csomagtartóban volt egy csiszológép, és egy rakat egyéb szerszám (pedig ide be is néztek, mivel amikor mentem a járgányhoz a csomagtartó is nyitva volt). Az utastérben átkutattak mindent, ez abból látszott, hogy a földre volt hajigálva az összesz tároló és a kesztyűtartó tartalma is, de nem vitték el egyik napszemüvegemet, térképemet, CDmet meg semmitsem.

Mindez egy rendőrségtől 100 méterre lévő parkolóhelyen... Feljelentést nem tettem, mert nem volt időm ott ácsorogni, meg a yarddal beszélgetni még 2-3 órán keresztül... Zárat 28ezerért cseréltettem, karcolás, nagyon enyhe horpadás egyenlőre megmaradt, ezeket később orvosoltatom.

Gondolkodtam rajta, hogy a zárat kiszedetem, ledugóztatom, de minek... ha fel akarják törni, akkor a ledugózott zár miat az ablakot basszák be, és az drágább mint a zár + amíg be van törve közlekedni is kényelmetlenebb vele. áadásul ha lemerül az aksi a gépsárkányban akkor énsem tudok ablaktörés nélkül bejutni a kocsiba. :-D

vérengző kismalac 2010.03.25. 13:20:30

Egy sima csavarhúzóval ki lehet nyitni eg Focust?
Basszus, és ezt csak most mondjátok??
Ha előbb tudtam volna!
Na mindegy, jobb később, mint soha.
Sietek, mert hazafelé kettőt is láttam itt a mellékutcában.

Kovacsla 2010.03.25. 15:16:19

@1kutya:
Akiről épp leszedi a kart, az az oktató, a maradék én vagyok :-)

Macibb

Szilizoli 2010.03.25. 15:57:53

@daito: De azok vagyunk, mert ők is azok!

Hírbuzi 2010.03.25. 16:36:28

Vissza kell hívni a Fordokat,átszerelésre. Mint a japókat nemrég hircsarda.hu/techtud/2732-fel-millio-japant-hivnak-vissza/

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.03.25. 19:24:25

@Dzsotti_: Erre írtam (és be is idézted), hogy a riasztó távirányítójával :) Mert ha már fapados is, de azért normálisabb ember legalább egy riasztót tetet bele, az meg nyit-zár a saját távjáról szépen :) Ezzel a kulcsos nyitogatósdival olyan érzésem van, mintha visszamentünk volna az időben a 90-es évek közepéig. Bár a fizu is nemsokára ugyanott lesz kb... :(

Alikam 2010.03.25. 21:09:27

Van egyáltalán olyan ember a fővárosban rajtam kívül akinek nem céges autója van?

Kezd erősen kisebbségi komplexusom lenni.

Dzsotti_ 2010.03.26. 06:47:02

Időutazás tényleg... Remek a Ford marketingje... nem tudok más tipust most hirtelen említeni, amielyiknél már a fapadnál ne adnának távirányítós központizárast...lényeg sporoltak pár ezrest rajta, összeségében (mostmár) szerintem ezekután meg jó pár ügyfelet elbuktak...

sh4rk 2010.03.28. 10:43:35

Hali, én is sorra kerültem a feltörésekben... igazából a pofátlan és bosszantó az egészben az, hogy én a rendőrség előtt parkoltam... és ott törték föl, de a rendőr azt is elmondta, hogy a rendőrautóból is loptak már ki GPS-t... szóval már meg sem lepődöm!

"Can't Stop The Signal..." 2010.03.29. 11:29:38

kb 2 hete a '89-es fiestamat probálták feltörni. Stílusosan ugyan olyan fiestaval jöttek, a szomszéd elzavarta őket.
mi a francot kezdtek volna vele......ennél már csak a 89-es renault 11-esem feltörése volt jobb, próbálta csavarhúzóvel de csak a zárat tudta szétbarmolni. A cége octavián, nemes egyszerűséggel betörte az ablakot......

PontifexMaximus 2010.03.29. 19:47:38

Tisztelt Ford Magyarország,

Hónapok óta olvashatóak a hirek a Ford Focus II-es széria gyenge zárszerkezetével kapcsolatban. Mivel én is rendelkezek egy 2007-es Ford Focus 1.8 FFV tipusú gépjárművel – amivel a zárszerkezet minőségéttől eltekintve elégedett vagyok – ezúton érdeklődnék, hogy milyen terveik vannak arra, hogy ezt a – számos márkatársat bosszantó – problémát orvosolják. Egyszerűen tűrhetelten az az állapot, hogy nem hagyhatom gyári riasztóval felszerelt gépjárművemet a pesti utcán mivel nagy valószinűséggel feltörve látom megint. Lassan oda jutunk, hogy a biztositó nem lesz hajlandó velem CASCO-t kötni, vagy csak komoly felár mellett.

Csatlakozok azokhoz a panaszosokhoz, akik ez úton jelzik, ha nem történik ebben az ügyben érdemi előrelépés, akkor kénytelen leszek legközelebb egy zárszerkezet szempontjából megbizhatóbb márkát választani, ami ugye emiatt biztosan nem a következő generációs Ford Focus modell lesz.

Tisztelettel,

B. József

Ford Focus II tulajdonos

sh4rk 2010.10.11. 14:58:05

na ma másodszorra is feltörték a kocsim.. nem cseréltettem zárat pont emiatt... de a hülye baromjának legalább annyi esze lehetett volna, hogy észreveszi és nem bassza össze az ajtót a csavarhúzójával :@

Nicó 2012.04.21. 21:17:19

Üdv Fókuszosok!
Megoldódott a PROBLÉMA?

Elkapták a tetteseket?

A Ford hogy reagálja le?

Köszönöm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása