Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Elvágták a benzincsövet, leszívták a benzint

2009.10.26. 08:14 :: SilentSound

Ha finoman akarok fogalmazni, akkor ez a hosszú hétvége számomra igen kalandosra sikeredett, ha kicsit érzékletesebben, akkor meg úgy kell mondanom, hogy orbitális szopás volt. Mostanában aktívan passzívkodó bloggertársnőm és egyben életem nagy szerelme, Kisikasa, elvben egy sötétzöld régi Swiftet használt eddig. Azért csak elvben, mert a gyakorlatban munkába BKV-val járt, ahová meg együtt mentünk, oda az én autómmal, szegény Csöpi - mert ugye egy nő autójának nyilvánvalóan neve is van - pedig ott állt ideje nagy részében a ház előtti parkolóban.

Kisikasa édesanyja épp mostanában határozta el, hogy megtanul vezetni, ezért úgy döntöttünk, elvisszük neki a kocsit, több hasznát fogja venni, mint mi. A terv az volt, hogy környezetbarát módon ketten két autóval megyünk, aztán eggyel jövünk vissza. Csütörtök este valamikor nyolc óra után jutottunk odáig, hogy bepakoltuk a cuccokat, kutyát, neten vettem mindkét autóra autópálya matricát, aztán irány a benzinkút, hosszabb útra jobb teli tankkal indulni.


Ez a kép még illusztráció, a többi sajnos nem az

Kispesten, az Üllői úton lévő Agip - leánykori nevén Esso - kúthoz mentünk, mert közel is van, útba is esik, meg a benzin is olcsóbb ott az átlagosnál. El is foglaltunk két kútfejet, hogy tovább gazdagítsuk az arab olajmilliárdosokat, tankoltunk mindkét autóba, aztán bementem fizetni. Épp a kasszánál voltam, amikor csörgött a telefonom. Kisi volt az, de mivel épp fizettem, lenyomtam, mert gondoltam, hogy biztos csak azt akarja, hogy vegyek valami csokit, vagy ilyesmi. Aztán kimentem.

Ott állt az autója mellett rémült arccal és mondta, hogy nagy baj van. Jól megijesztett, azt hittem, hogy a kutyával van valami az én autómban, de aztán rámutatott az autó alatt egyre terjedő, igencsak benzinszagú tócsára. Szegény teljesen bepánikolt és akciófilmekben látható robbanást vízionált, de aztán csak rávettem, hogy álljunk félre a parkolóba. Csöpi ott is szépen csöpögtetett maga után, bár nem mai csirke, de azért ez mégsem tűnt természetes vizelettartási problémának.

Odaszaladtam a kutas sráchoz, aki épp egy motorháztető alatt matatott és felvázoltam neki a helyzetet, hátha van valami ötlete, hogy mit csináljunk, hogy mégse gyújtsuk már fel a benzinkutat. Az első kérdése az volt, hogy "Régi Suzuki, mi?". Mondtam neki, hogy igen, oda félreálltunk vele, de honnan tudta? Ezek után tudtuk meg, hogy minden bizonnyal kivágták a benzincsövet és leszívták belőle az üzemanyagot és hogy azon a héten már mi voltunk a harmadik balszerencsések, akiknek tankoláskor derült ki, hogy van egy kis gond.

Óriási szerencsénkre egy minden várakozásomat felülmúlóan segítőkész kutast sikerült kifognunk, aki rutinosan kezelte a problémát. Általában egy műanyag napot szokott pillanatragasztóval ráerősíteni a hosszában, leggyakrabban borotvapengével megvágott benzincsőre, hogy azért hazáig, vagy a szervizig ne legyen semmi gond vele. Miután ezt elmondta, előbányásztuk az emelőt - persze a csomagtartót ki kellett hozzá pakolni -, majd benézett a kocsi alá.


Benzinkútból gyorsszerviz

A baj nagyobb volt, mint azt gondolta, mert olyan hosszan vágta végig az a köcsög tolvaj a csövet, hogy ideiglenesen sem nagyon lehetett befoltozni. Persze hosszú hétvége előtti este volt, esélyem sem volt rá, hogy szerviz, vagy akár autósbolt nyitva legyen, valamit muszáj volt csinálni, hogy legalább a közelben le tudjuk rakni valahová az autót.

Az ötletelés és idegeskedés közben azért egy keveset beszélgettünk, én meséltem neki a blogról, kiderült, hogy Tibinek hívják, de inkább Tibikének, mert csak 19 éves és ő ott a legfiatalabb. Meg az is, hogy elektronikus zenét csinál, DJ-skedik is és van MySpace oldala is, ahová zenét is töltött fel. Őszintén és töredelmesen bevallom, a poszt megírásakor még nem hallgattam meg, de igyekszem pótolni a hiányosságomat, mert hát ugye erre való a munkaidő. Beszélt arról is, hogy milyen "kedves" maffiózó jellegű vendégek fordulnak meg arra gyakran bikanyakkal, kevés hajjal és sok Mercivel, mennyire sokan lépnek le fizetés nélkül, mindeközben pedig a pár órás ott tartózkodásunk ideje alatt kb. öt embernek kellett elmesélnie, hogy mi történt a csővel és mit lehet ilyenkor csinálni.

A rögtönzött autószerelésre visszatérve, mivel a vágás túl nagy volt, nem volt mit tenni, le kellett vágni a cső szétbarmolt részét teljesen, a tank felé pedig betömni a maradékot. Ekkorra már szegény Tibike rosszul volt a benzingőztől, mert bár addigra már kifolyt ami ki tudott folyni, a tankból, meg a földről is párolgott még rendesen, nem lehetett kellemes élmény.


Ilyen gyönyörűen végighasították

Az ideiglenes tömítőanyag egy csomó papír kéztörlő volt, arra pedig egy madzaggal nylonzacskót kötött az autószerelővé lett kutasunk, aztán leengedte az autót, eltettük az emelőt, anyagi lehetőségeimmel arányos módon megköszöntem az életmentő segítségét, aztán jöhetett a próbakör.

Vagyis jöhetett volna, ha Tibikének nem ugrik be, hogy mégsem lesz ez így jó, mert mi van, ha a tankba belekerülnek papírdarabok, onnan meg netán a motorba. Emelő újra elő, tömés kikotrás, papír külön zacskóba be, aztán rá a másik a madzaggal, biztos ami tuti. És ezután jöhetett most már tényleg a próbakör a benzinkúton. Kisikasa még mindig remegő térdekkel ült be az autóba, mi pedig sétáltunk mögötte.

Már-már abszurd helyzet volt és csak mosolyogni tudtam rajta, mikor gyök kettővel gurulva is sikerült majdnem gyalogost gázolni, mert két nagyon nem szomjas jómunkásember ténfergett ki a kocsi elé nem túl kiszámítható módon, úgy kellett elhajtani őket. Szerencsére az autó rendben volt, búcsút vettünk Tibikétől és sikeresen eljutottunk Pestimrére, ahol a szüleimnél zárt kapu mögé biztonságba helyeztük Csöpit, hogy aztán útra kelhessünk eredeti célunk felé. De legalább már alig volt forgalom az M1-esen.

Az eset tanulsága, hogy ha régi Swifted van és éjszakánként az utcán parkolsz, számíts rá, hogy így járhatsz. Sokat nem lehet ellene tenni, itt Dél-Pesten valakik nagyon rákaptak erre a könnyű pénzkereseti módra, talán csak annyit, hogy érdemes letakarni a műszerfalat, mert ennél a remek konstrukciónál gyújtás nélkül is látszik, mennyi benzin van a tankba. Ha legalább félig van, akkor pedig már másznak is alá.

Azt inkább nem részletezném, hogy pontosan mi a véleményem az ilyen szaremberekről, mert utána a google minden káromkodásra ezt a posztot hozná fel első találatként. Ja, és hogy teljes legyen a hétvégém, háromszor is kimondhattam a kígyó nevét. De az már egy másik történet és nincs is köze az autózáshoz, mindenki képzelje hozzá a legtipikusabb sztorit.

178 komment

Címkék: budapest autó benzinkút lehúzás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n_gyula 2009.10.26. 11:22:30

Nem csak Suzukin csinálják. A Opel Astrán a hátsó kerékjáratba megy a betöltőcsonk. Azt is előszeretettel vágják ki.

kyanzes (törölt) 2009.10.26. 11:26:04

Én a következőt tenném...

Beállítanék egy csaliautót, és feltölteném max százalékos kénsavval. Persze a tárolót/csövet preparálni kell. De mekkora poén!!!!! Amikor megvágja a köcsög!!!! Meg elkezd folyni a nyomorultra a cucc!!!

:))))

2Bálint 2009.10.26. 11:26:23

@GSX-R: akkor feltörik a kocsit, megkeresik a kerékőr kiszedőjét, és viszik mind a négyet...
Mert gondolom te nem otthon tárolod, mert akkor egy defekt esetén tépnéd a hajad...

tlantos 2009.10.26. 11:29:30

@Sparhelt: 20 eve a 2 utamu trabantrol a generatort loptak be a belvarosban.

tanarseged ur 2009.10.26. 11:42:33

@SilentSound: (és mindenki más):

Ha van rá időd, igenis tegyél feljelentést.

Miért?

Mert ha mindenki úgy gondolkodik, hogy "á, nem érdemes, úgyse találják meg a tettest", az csak a bűnözési statisztikát javítja (kevesebb ismertté vált bcs) - úgy, hogy közben a valós helyzet nem javul. Politikusaink pedig tovább hanyagolhatják majd az életnek ezt a nagyon is létező területét, a (neked is köszönhetően) alacsony bűnözési mutatókra hivatkozva.

Félreértés ne essék, ez nem szemrehányás, és elismerem, hogy a feljelentés idő, meg macera, meg valószínűleg úgysem lesz meg a tettes, de ha nem sietsz nagyon, a társadalomnak is szolgálatot teszel azzal, hogy a hivatalosságok felé jelzed a tényállást.

(Nem is szólva arról, hogy egy sokadik bcs után talán mégis elkapják őket, és akkor kiderülhetnek a korábbiak is - már ha valaki jelentette őket.)

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.10.26. 11:43:05

Wazze, mit háborogtok itt? Örüljetek, hogy nem az egész autótokat lopták el! :)))))

postakocsi 2009.10.26. 11:43:08

rendőrségi kihalgatás:
- Neve?
- Lákátos Vencel.
- Kora?
- Hááde azok nem mi vótunk!!!!
:)

2009.10.26. 11:45:43

@2Bálint: Vagy egy kis szerencsével hagyják a francba,és keresnek másikat...

tlantos 2009.10.26. 11:45:54

@tanarseged ur: valamint ha veletlenul lebuknak, akkor ott van a sok korabbi eset, amit rajuk verhetnek.

csak john 2009.10.26. 11:46:39

Nekem egy esős reggel az ablaktörlőt lopták le a szárral együtt. Még szerencse, hogy pár nappal azelőtt bontottam szét egy kocsit taraléknak, így csak a pincéig kellett elmenni a pótalkatrészért.
Egy másik alkalommal meg bebaszták a hátsó ablakot és elvitték a kalaptartót a hangszórók egy részével. Az egyikről a rács leesett. A cuccért kaphattak kb. 10000 Ft-ot. A kár a hangszórók nélkül 250000 Ft volt.
Amúgy meg a k..... anyját az összes köcsög tolvajnak!

Nahoten 2009.10.26. 11:50:41

@2Bálint:

Azt nem értem, miért nem csinálja ezt a csaliautós dolgot a rendőrség.

Annyira egyszerű és hatékony.

Ugyanígy lehetne könnyedén elkapni biciklitolvajokat.

Valamiért a rendőrség nem akarja ezeket elkapni.

kyanzes (törölt) 2009.10.26. 11:51:32

Nekem is törték már a föl a kocsimat egy hulladék hangfalpár miatt. Feltörték a zárat, felszaggatták a kalptartót és kitépték a hangszórókat. Ha a pofa elkérte volna, még lehet, hogy odtam volna.

Alex3000 2009.10.26. 11:56:19

Persze a rendőrség ilyen "apró" dolgokkal nem foglalkozik, csak tudnám, akkor midnek fizetjük őket?

tanarseged ur 2009.10.26. 11:56:42

@Nahoten:
Ott a pont. Régebben olvastam valahol, hogy Kínában még "csalinőket" is bevetettek a nemi erőszaktevők ellen. A "törékeny, védtelen nő" aztán támadás esetén kung-fus amazonná lényegült át, és persze erősítés is volt a közelben.

movhu 2009.10.26. 11:57:50

A XVIII. kerületi rendőrségtől 100 m-re álltam meg az autóval, még csak nem is volt teljesen sötét. Az autót feltörték, mert a GPS tartó alapján kíváncsiak voltak, hogy van-e a kesztyűtartóban GPS. Nem volt...
Hogy ne kelljen hozzányúlni az autóhoz, mindkét oldali első ablakot betörték, úgy kutattak vélhetően behajolva. Semmit nem vittek el, a kár ~80.000 Ft, szerencsére Cascom van, és üvegkárnál "csak" 10% az önrész.
Én kézlevágás párti vagyok!

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.10.26. 12:01:00

@tanarseged ur: Lehet, hogy igazad van, de az is lehet, hogy naív gondolat, amit írtál. Ha lenne bármi bizonyíték, vagy tetten értük volna, akkor nyilván lett volna feljelentés belőle, de statisztika módosítás kedvéért nekem nincs több órám szivatni magam ilyesmivel...

@Nahoten: Nem volna rossz ötlet szerintem sem.

@Babu2000: Én nem bántanám a rendőrséget ez esetben, mivel nem hívtam ki őket, nem tudom, mi lett volna, ha... Másrészt pont azért nem hívtam ki őket, mert eredménye nem lett volna egy csomó papírmunkán kívül.

belekotty 2009.10.26. 12:12:45

Teljesen biztos vagyok benne, hogy szöke, kékszemű, fehér bőrű emberek voltak a tettesek.

johevi 2009.10.26. 12:13:37

Szuzkáknak alulról simán nyitható a motorházteteje, Faterom kb ugyanígy járt, neki a hűtőt vágták le...

belekotty 2009.10.26. 12:13:38

@kyanzes: Aztán kapsz 5 évet súlyos testi sértéséért.

Бабаяга 2009.10.26. 12:16:07

@Nahoten: Évekkel ezelőtt a fiam barátjának az apja zsaru volt. Kiderült egy babazsúr alkalmával, hogy párom is szokott fémmunkát végezni. Rendőr apuka felajánlotta, hogy a szomszéd faluban tud jólfizető munkát: autókat kell bontani esténként. Ő odajár, azzal egészíti ki a fizetését. (Néhány év múlva bontó a kékfényben szerepelt.)

belekotty 2009.10.26. 12:18:15

Én max tíz litert tartok a kocsiba, sose többet. Fordom van, mutatja a szintet gyújtás nélkül is. Még sose szívták le a benyómat.

MrZed001 2009.10.26. 12:18:32

+1 szavazat a nyilvános kézlevágás és botozás/vesszőzés mellett.
Ne legyen már a tolvajnak több joga mint nekem, aki keményen MEGDOLGOZOTT azért, amit az lopna/vinne/rongálna

Dr.Bio74 2009.10.26. 12:25:10

Szegény megélhetési benyabűnözők!

Dr.Bio74 2009.10.26. 12:27:07

Nem kell a kezét levágni csak a tenyerét hozzáraasztani az autó hátuljához. Kiváncsi vagyok autópályán hogyan bírnák az iramot.

Franky4fingers 2009.10.26. 12:33:49

Velkám tu hángöri.

Az a vicces, nemnem rettenetesen szomorú, hogy a 90-es évek közepe- végén amikor jöttek a német rokonok, mindig paráztak, hogy csak olyan helyre mennek, ahol van őrzött parkoló. Aztán lassan meggyőztem őket (2000 környéke- eleje), hogy ugyammá, ez annyira nem balkán, hogy a középkat. autót félteni kelljen.

MOst majd győzhetem meg őket megint, hogy de, de ez bizony balkán

Real_Infidel 2009.10.26. 12:36:19

Azonnali, statáriális fejbelövés.

Lacaca 2009.10.26. 12:37:47

@tanarseged ur: Elloptak tőlünk egy komplett autót. Megkezdődött a nyomozás, és napra pontosan 60 nap múlva jött egy határozat, hoyg lezárták, tettes ismeretlen. Benézhettem volna a nyomozati anyagba, de nem voltam elég bátor.... Tele van a város kamerákkal. A benzinkutakon, a térfigyelők, a forgalomfigyelők. Szerintem ha elkezdik átnézni, lehet követni az autó nyomát. Főleg, ha trélerrel viszik el, mert még üveg sem volt az aszfalton.

KaPé 2009.10.26. 12:42:25

@GSX-R: Kösz, hogy szóltál, akkor Pécsre se megyek :-)

DonnaNyányó 2009.10.26. 12:47:26

@KaPé: falura minek járna az ember :D

DonnaNyányó 2009.10.26. 12:50:35

Ja Silent, aztán a sztoriért nem ám magadnak adni a hangszórót :D :D

Mókusélet 2009.10.26. 12:51:52

Kolléganőm a cég előtt parkolt le a seatjaval,XIV.kerület.11 felé eszébe jutott,hogy valamit benne hagyott.Kiment és a kocsija előtt félig kilógva állt egy lesötétített fekete kocsi,ahogy közelebb ért a kocsi kilőtt,elhúzott onnan.2 hetes volt a seat, el akarták vinni, nem sikerült, erre kitörték!!! a kormányoszlopot és várták a lopósautót.Több,mint 1 milla volt a kár.
Törjön le mindnek a keze!

Rejtett a Szám 2009.10.26. 12:57:45

@Deluxe the ForumTroll: Javaslom, hogy csak akkor egyél főtt kaját, ha a mobiloddal gyújtod be a gázt.
Okostojás.

wagabound 2009.10.26. 13:03:22

Azt hiszem, nagyot kaszálna az, aki kitalálná, hogy a kerítéshez hasonlóan hogyan lehetne szarrá rázatni árammal azt, aki illetéktelenül piszkálja azt az autót...

DonnaNyányó 2009.10.26. 13:05:45

@Rejtett a Szám: biztos motoros vagy, azok ilyen okostojglik :D

MrZed001 2009.10.26. 13:09:37

Most komolyan, ez egy autós blog ... mindannyiunkat felháborít, hogy SEMMIT nem tesznek az autóink rongálói / eltulajdonítói ellen ... akit elkapnak az meg másnap már szabadlábon is van ...

Szóval, miért nem szervezünk egy autós tiltakozást ????
Bejelentett, vagy sem (flashmob), ha 50-100 autós megáll a parlament előtt és nyomja a dudát egyszerre 2 percig, annak azért lenne visszhangja. Ugyanezt a rendőrpalota előtt is.

Mostanság kissé lázongó-e a hangulatom?
Rohadt egy érzés tudni, hogy (a fentebb hozzászólóknak mind igaza van, és) a bűnös tolvaj nem fog soha bűnhődni ... mert azok ott így döntöttek.

tanarseged ur 2009.10.26. 13:10:15

@SilentSound: @Lacaca:

Azt nem mondtam, hogy feljelentés esetén minden megoldódik. Meg hogy a magyar rendőrség kiváló. Bár mondhatnám. Annyit mondtam és mondok, hogy feljelentés hiányában viszont biztos nem oldódik meg semmi.

Mi, hétköznapi autósok kb. annyit tehetünk, hogy ha van rá időnk, jelezzük az esetet a hatóságoknak. Amúgy személyes tapasztalatból is tudom, hogy ez mennyi macerával jár. Nem is szidom azt, aki nem tesz feljelentést, csak gondoljunk bele... Ördögi kör: ha sok sértett úgy látja, hogy nincs értelme feljelentést tenni -> sok bcs látens marad -> jó lesz a statisztika (de nem a valóság) -> erre hivatkozva minden marad, ahogy van -> sok sértett továbbra is úgy fogja látni, hogy nincs értelme feljelentést tenni...

Oké: ha valaki azt mondja, hogy legyen állampolgárbarát a rendszer (gyorsan kiérkező rendőrök, gyors papírmunka, gyorsan fizető biztosító), annak maximálisan igaza van. Nyilván SilentSound is másképp állna hozzá, ha tudná, hogy összesen egy órányi papírmunka után a biztosító egy héten belül megtéríti a kárát.

tanarseged ur 2009.10.26. 13:13:25

@MrZed001:
"50-100 autós megáll a parlament előtt és nyomja a dudát egyszerre 2 percig"

Ez is jó megoldás. :-)
Mikor megyünk?

MrZed001 2009.10.26. 13:16:15

@tanarseged ur: Tőlem akár ma/holnap is ...
Nekem már tele van a t... ankom

Kalányos Márió 2009.10.26. 13:27:04

@Lacaca: Szólj, ha dízel is lesz! :)

Lacaca 2009.10.26. 13:28:22

@sbronzo: nincs dízel régi swift :)

Lacaca 2009.10.26. 13:30:47

@sbronzo: Bár adtak egy tippet Astrára. Keresek egy dízelt

Mézga_Géza · http://autostat.hu/autos-forum 2009.10.26. 14:03:13

na ez kemény... a pofátlanságnak nincs határa úgy tűnik. eleve az durva, hogy ilyen eszébejut egyáltalán valakinek. én akármennyire is meg lennék szorulva, ilyenre még gondolni sem bírnék. mekkora barmok vannak hihetetlen....

Kalányos Márió 2009.10.26. 14:04:25

@Lacaca: Hátha lesz tipp arra is, hogy mikor tankolta éppen tele! :)

DonnaNyányó 2009.10.26. 14:10:33

Nah, ez a poszt is kifulladt, jöhet az új.

dezso__ 2009.10.26. 14:10:51

Én azt hittem ilyen már nincs. :) Nekem utoljára még Trabiból loptak benyát olyan 95 körül, a tankolás utáni 24-25 literből hagytak emlékeim szerint kb. 3-at, de ha nem zavarom meg őket, szerintem a többit is elviszik a mocskok. :)
A lényeg, hogy a géptető csak kattanásra volt csukva, gondolom látták, hogy valaki jön (amúgy II. ker. Kapás utca) és lecsukták, hogy ne legyen gyanús. Elsőre nekem nem is volt az, el is indultam, de kb. a Batthyány tér környékén éreztem fura benzinszagot. Valahol a Fő utcában leálltam, nyitom a tetőt, mondjuk ott már gyanús volt, és látom, h a tanksapka a tank tetején pihen, szerencsére nem esett le. Mondjuk így is felidéztem a jó édes anyjukat. :)

Közöd?? (törölt) 2009.10.26. 14:16:49

Mit izgultok? A válság generálta bűnözési hullámnak még csak az elején vagyunk, eljön az idő mikor az utcára sem lehet majd fegyver nélkül lépni. Lásd Argentína a nagy válásága idején 2001-ben.

Cuburka 2009.10.26. 14:18:06

Nekünk anno 1989-ben a balatoni nyaraláson a kertben álló 20 éves Trabiból kilopták az aksit és a gyerekülést.

Aztán tavalyelőtt az István kórház szülészete előtt parkolva a zárt parkolóban a hátsó ülésről egy csomag karácsonyfaizzót. Ezért betörték az ablakot...

Viszont jó hír, hogy a múlt hónapban a Ménesi úton otthagytam a földön az aktatáskám, benne 190.000 kp. 10 perc múlva észrevettem, visszakanyarodtam, ott volt, megálltam, betettem.

Örültem...

Saga 2009.10.26. 14:20:48

Még hős egyetemista koromban este kilenc körül egyedül mentem haza és a park mozi előtt egy norvég félig benn volt egy öreg mazda hátsó szélső ablakában rángatva a hangfalat. Én be a moziba szépen nyugodtan, ő bambult, hogy most mi van. Szóltam a jegypénztárban, hogy hívják a rendőrőket. Addig kimentem a mozi elé. A skandináv persze lelécelt. A jájőr pár perc múlva jött. Elkérték az adataimat, majd forró nyomon elindultak a régi 6-os fele. Utána a kutya nem keresett, hogy tovább faggasson és tuti, hogy az alak a belváros felé ment, a kis utcákba és nem a főútra.
Azt nem tudom, hogy a moziélmény kárpótolta e azt akinek szétszedte a kocsiját.

KaPé 2009.10.26. 14:24:50

@Deluxe the ForumTroll: Esetleg azért, hogy ne eresszék le a benzint a kocsijából?...

deak.atti 2009.10.26. 14:52:49

Üdv!

Nekem a 120 GLS Skodámat támadták meg így, még tavaly. 1 hétig céges autóval jártam haza, mert olyan volt a beosztás (nem járt fixen ... sajnos ...), a Skoda meg a melóhely előtt állt (XIV. ker.). Úgyhogy a 3/4 tank, mire legközelebb beültem, 0 közelében állt, és világított a sárga lámpa a műszerben. Kifordultam a parkolóból, és egy vastag benzincsík jelezte az autó után az elmúlt pár napban történteket. Volt, hogy átüvöltöttek hazafelé tartva a piros lámpánál, hogy " ... öreg, ömlik a benzin a

hatesz 2009.10.26. 15:18:22

posztolót lehet már? "Épp a kasszánál voltam, amikor csörgött a telefonom. Kisi volt az..." bájos, mert ugye 10 méterröl is mobilozik a magyar...

@Cuburka: " múlt hónapban a Ménesi úton otthagytam a földön az aktatáskám, benne 190.000 kp." hát gratulálok...

@citrix: Pestre sose megyek autóval,ha abból 10 percnél hosszabb időre ki kell szállni (VIII. ker-be egyáltalán nem)" Hahaha, na ezért hívunk Téged vidékinek. Mert fingod nincs a fövárosról. Hallottál valamit, hogy a "nyócker" a legveszélyesebb. Gondolod a többi kerület jobb? Amugy igen, a 8. kerületnek vannak veszélyesebb részei (de nem csak ennek a kerületnek érdemes elkerülni pár utcáját), de honnan is tudnád, hiszen max a Dópmen szar zenéjéböl meg a filmböl ismered "Pestet" megy a "nyóckert".

hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_VIII._ker%C3%BClete

csak hogy megtudj egysmást a "nyóckerröl".

Ès ami készül (egy része már el is készült vagy már építik):

corvinsetany.hu/index.php?fooldal=1

Remélem nem veszed kötekedésnek, csak ismeretet szerettem volna terjeszteni.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.10.26. 15:21:54

@hatesz: Nem akarta otthagyni a kocsit, ilyen egyszerű. Ezt korábban már átrágtuk, ugorjunk.

Páneurópai Harci Kos 2009.10.26. 15:32:12

@MrZed001:
hozok 10 tanut hogy loptál tőlem. aztán amikor majd nyilvánosan megcsonkítanak akkor gondolkozhatsz el, hogy jó ötlet e visszatérni a középkorba.

U.i. Működő kamerákkal lenne értelme.

MrZed001 2009.10.26. 15:42:34

@Páneurópai Harci Kos:
Én meg hozok 20-at, hogy a megye közelébe sem voltam ...
Ne viccelj kérlek!

Teljesen egyértelmű (tettenéréses) esetekben SEM születnek olyan ítéletek, amik ELRETTENTŐEK lennének ... ugyanakkor az okozott kár igencsak jelentős.
Az átlagkereset 2-3-szorosa az azért igencsak jelentős, lopásnál pedig a 10-30-szorosa ... egy élet munkája ?!?!

A kamerákkal egyetértek (és nem az ombuci féle puhap.cs módon)

DonnaNyányó 2009.10.26. 15:48:05

Na mi a tök van, egész nap Silentéket kell sajnálnunk?? Hol az új poszt mááá??

:D

Netuddki. 2009.10.26. 15:56:10

Hát basszus ez elég meredek történet volt. A miatt ijesztő, hogy ilyen módszerrel gyakorlatilag bármelyik autóból el lehet lopni a naftát. A tolvajt pedig nem érdekli utána a meglopottnak mennyi kára lesz.
Sajnos a helyzet csak rosszabb lesz. És igen "odafönt" se a jó példát mutatják.

Netuddki. 2009.10.26. 15:58:49

@MrZed001: Összefogás, tömbtársak! Összefogás!
Ki kell plakátolni, hogy a póruljártak hol találkoznak. Őrséget szervezni. Aztán jól elverni az ilyeneket mielőtt át lennének adva a rendőrségnek.
Vagy ásó, kapa, nagyharang az nem köll nehogy megébredjen a környék.

Lacaca 2009.10.26. 16:12:19

@SilentSound: Akkor most nem vallom be, hogy van olyan, hogy az asszony felhív a hálóból valamiért. Nem azért, mert akkora a lakás, hanem mert rajta alszik a gyerek:)

Lipi1945 2009.10.26. 16:19:32

Egyszer "feltörték" a patrolt, vagy lehet csak bemásztak a hátsó ajtón mert azon nincs zár, kinyitották az ajtókat és a kesztyűtartót, de abban csak egy kalapácsot találtak, de az nem kellett nekik, pedig én magam készítettem, szal semmi kárt nem okoztak és semmit se vittek el. Egy másik alkalommal meg, gondolom kölkök összefirkálták az egyik tükröt, ráírták, hogy "bazd meg". Még nem cseréltem ki mer kivan vonva a forgalomból és jelenleg nem használom, de valszeg nem lessz egy nagy összeg. Ja és egyzser meg kirugták az éket a kereke alól, gondolom aszitték akkor majd elgurul és az milyen vicces, de nem gurult, mer csak biztos ami biztos alapon ékeltem ki. Szal sok rosszindulatú ember van. Ja meg egyszer nyitva volt a motorházteteje, gondolom az aksit keresték, de azt nem találták mer nem volt benne. De mondjuk ehhez hozzá kell tenni, hogy ez láthatóan régóta nem használt járgány, régóta áll egyhelyben. Viszont egy szomszédnak lelopták a kerekeit, szal a többi autót se kímélik mifelénk ezexerint. Viszont a cikk hatására majd megnézem nincs e kiluggatva a züzemanyag tartály. Könnyen hozzáférhető mert nagy kerekek vannak rajta, elég nagy a hasmagassága. Akkor lehet majd kell a tükör mellé egy benyatank is, rohadtjó, törjön le a keze a sok kreténnek.

Yasashi Tanuki 2009.10.26. 16:19:53

@tanarseged ur: "Régebben olvastam valahol, hogy Kínában még "csalinőket" is bevetettek a nemi erőszaktevők ellen. A "törékeny, védtelen nő" aztán támadás esetén kung-fus amazonná lényegült át, és persze erősítés is volt a közelben."

Magyarországon ez nem működne. Nálunk - különösen az ország keleti felén élő - erőszaktevők valamiért a 65 évnél idősebb nőket kedvelik azok között meg kevés képezhető ki kung - fu-ra.

Lipi1945 2009.10.26. 16:25:54

@Lipi1945: Ja meg egyszer volt valami késelés is a patrol mellett. De egyébként ez egy tök biztonságos környék! :)

hello12 2009.10.26. 16:27:11

Üdv.
Amikor még trabantom volt, sokszor leszívták a benzint.
Az utolsó alkalommal elvitték az egész benzintankot.
Beültem, eltekertem a benzincsapot, az meg csak forgott körbe...

Lipi1945 2009.10.26. 16:32:50

@Lipi1945: De egyébként naggyából meg vagyok elégedve az itteni rendőrökkel, a késelésnél nagyon hamar kinn voltak és le is kapcsolták a csókát. Gyalogosan is elég gyakran járőröznek itt az utcánkban, multkor még jól meg is bírságolták a szabálytalanul parkolókat. Meg az egyetemnél láttam egyszer hogy ott támasztja nagyterpeszben a kerítést két svéd cserediák, mellettük egy zacskó tele dísztárcsával villogó rendőrótó és két közeg.

ZioN 2009.10.26. 16:44:47

Tudjátok,teljesen egyértelmű nekem,miért nem foglalkozik a policáj ilyen és ehhez hasonló,vagy pölö 20e forint alatti lopásokkal.Nézzük meg mennyi hely van a börtönökben.Most nézzük meg mennyi kellene,hogy az összes "elkövető" vonalkód mögül szemlélhesse a worldöt.

Lipi1945 2009.10.26. 16:53:02

@ZioN: Multkor volt a tévében, hogy az egyik faluban bekeményített a pógármester meg a rendőrök. Elkezdték alkalmazni a szabálysértési elzárást vagy miatoszt, egy arcot bevittek 15 napra mer 500forint értékben lopott, aszondta rendőrbá azóta nincs az ipsével probléma. Drasztikusan csökkent a faluban a bűnözés.

Lipi1945 2009.10.26. 16:54:55

@Lipi1945: Meg dógizni kell a segílyír meg ilyesmik, nyilatkozott is az egyik érintett, hát a mondandója lényege az vót, hogy büdös neki a munka.

ZioN 2009.10.26. 17:11:57

@Lipi1945: Ritkaság.Legtöbbje büszke jelvényként kezeli börtönviselt mivoltát...

Lipi1945 2009.10.26. 17:23:19

@ZioN: Szerintem azok vannak kevesebben, a többségük csak azért meri csinálni mert rohadtul nem történik velük semmi, még akkor se ha elkapják őket. De azért ha néha egykét hétig unatkozhat a fogdában akkor legközelebb kétszer is meggondolja.

ZioN 2009.10.26. 17:29:19

@Lipi1945: Ez alapján úgy gondolom,gyökeresen más környezetben élünk.

Lipi1945 2009.10.26. 17:33:49

@ZioN: A tévében egy faluról volt szó és ténylegesen nagy mértékben visszaesett a bűnözés. Persze biztos van keménymag akiknek mindegy, sőt büszkék rá, de az ilyen 20ezer alattis szabálysértésesek, vagy másnéven "megélhetési" bűnözők, szerintem nem az a kategória.

ZioN 2009.10.26. 17:35:47

@Lipi1945: Őszintén kívánom,tévedjek és neked legyen igazad.De komolyan.

Lipi1945 2009.10.26. 17:36:03

@Lipi1945: És ezt bizonyítja a "mellékelt" példa.

Ápuka 2009.10.26. 17:49:53

HEllo!

NA pont ugyanez történt anyám suzukijával kb 2 hónapja, feltűnt neki, hogy nagyon fogy a benzin, be kútra és alul ki...szerencsére közel volt...alánéztünk és szépen szét votl vágva....valszeg éjszaka a háza előtt, Vecsésen vágták fel, de megzavarta őket, hogy a mozgásérzékelős reflektor felkapcsolt és valszeg elmentek....de nagyon durva, hogy ez nem egyedi este, hanem vkik rendszeresen így járnak....meghekkeltük a csövet, belefűztünk egy acélcsövet és billincsekkel vissza, na ahhoz majd flex kell, hogy szétvágják újra...

De nagyon durva, hogy erre vkik szakosodtak, hogy fulladna meg a benzintől, mikor leszívja....

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.10.26. 17:59:40

De ez csak régi Suzikinál játszik?

Mikk^ 2009.10.26. 18:08:08

Leginkább az a gond, hogy feljelentésnél tényleg nem történik semmi. Nyugodtan mehet tovább.
Viszont ha rajtakapom és megküldöm a tarkóját egy fa testápolóval akkor még én leszek megbüntetve súlyos testi sértésért.
(Mint egyszer régen egy sporttársam kapott 8 hónap felfüggesztett mert 2 támadóját megcsapkodta - hülyéje meg megvárta a rendőröket mentőket.)

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2009.10.26. 18:59:19

Aljas férgek ezek mind, remélem egyszer elfelejti eloltani a cigit amikor alá mászik. A kutasnak MAXIMUM RESPECT, fajtája gyöngyszeme ő. Mondjuk a Suzuki mérnökének is lehetett volna annyi esze, hogy fémszálas erősítésű csövet használ. Drágább kicsit, de mi van, ha ez nem a kúton, hanem az autópályán derül ki és egy kevéske nafta ráfröccsen a katalizátorra, vagy a hátsó dobra? Burn, baby burn...

DonVincenzo 2009.10.26. 19:24:22

@KaPé: "Ezért nem megyek soha pestre saját kocsival... "

Nem értem a logikát ebben. Ha más autójával mész és úgy basszák össze az autót akkor örülsz,hogy nem a tied és visszaadod vigyorogva?

Lacaca 2009.10.26. 19:43:52

A hatóságokhoz egy csütörtöki történet:

A társasház előtt ismét a garázsbeálló előtt sikerült megállnia egy autósnak, úgy, hogy telibe takarta az ajtót. Délelőtt már ott állt, 13:30-kor arra tévedt egy közt. felügyelő és rátett egy 20e Ft-os csekket. Hozzátartozik, hogy nem volt egy ép eleme az autónak, nem állt fent a veszélye, hogy fizetni fog, ráadásul a csekk ellenére sem lehetett használni a teremgarázst. Amikor hazaértem az egyik szomszéd épp a rendőrséggel beszélt, akik ígéretet tettek rá, hogy kijönnek. Előre röhögtem, hogy mi lesz ha kijönnek, max szintén megbüntetik, el nincs mivel elszállítani. Közben az egyik szomszéddal rájöttünk, hogy a hátulja annyira meg van törve, hogy a zár is sérült, így a hátsó ajtó simán nyílik, így be lehet mászni (kombi) kiengedni a kéziféket és üresbe tenni a váltót, de egyrészt ezzel meg akartuk várni a hatóságot, másrészt olyan mocsok volt az autóban, hogy egymásra mutogattunk, hogy kinek fontosabb be/kijutni a garázsba/ból. Fél óra alatt nem jött rendőr (3 sarokra van a kapitányság), a szomszéd rájött, hogy a bal oldali ablakot le tudjuk kívülről annyira csalogatni, hogy be tudjunk nyúlni, így sikerült a közben előtte lévő, üressé vált helyre áttolni. Búcsúzóul kölcsön kértünk a tulaj utólagos engedelmével 2 egységnyi levegőt a kerekeiből, bízva benne, hogy ennyit nem sajnál tőlünk a fáradozásainkért, hogy megoldottuk a szabálysértési problémáját, és úgyis mindenkinél 2 pótkerék van. Vagy nem?

misitcom 2009.10.26. 20:04:09

Nekem is régi Swiftem van.Már rég rájöttem,hogy egy teletank benzin óriásit lendít az értékén.De ennyire?Hova jut a világ ha már a csóró Suzukisokra is rájárnak?

igazi hős 2009.10.26. 20:30:11

Szépséges Kispest. Amíg az Arany Jánosban laktunk többnyire nem volt hely a ház előtt, így az Adyn álltam meg. 20 méterre a helyi yardtól, aki kilép a kapun vagy kinéz az ablakon az látja az autómat. De ott is leszívták a tankot (de legalább nem barmoltak bele, köszönet a könnyen nyitható zárakért a Renault mérnökeinek). (Most a legjobb riasztóm van, a szembenlakó néni éjjel 2-kor is kinéz, ha ismeretlen megy az utcán. De a fentiek alapján az igazi az lenne, ha az autó alatt nem a macskánk aludna, hanem egy pitbull.)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.10.26. 20:44:19

@igazi hős: A benzincső kiszúrás nem Kispesten történt, csak a benzinkút van ott. De nem messze. Innen ki lehet találni, hogy melyik az a másik kerület. :)

igazi hős 2009.10.26. 20:54:26

@SilentSound: Tippeljek? Havanna vagy "vonzáskörzete"?

torma99 2009.10.26. 21:41:09

A ladánkból is rendszeresen szívta a benzint egy jótét lélek. A poén az egészben az, hogy a ház ahol lakunk félkör alakú és a félkörben van a parkoló,de se mi se mások nem láttak soha senkit, aki az autóknál ólálkodna. Mi is úgy oldottuk meg, hogy a kocsiban hagyott benzin csak a kútig volt elég. A mi esetünkben egyébként a tanksapkát verték le, vagy nemtom, hogy szedték le (gyakorlatilag ablak alatt parkolunk), de mind1 is , a végén egyszerűen egy 300 hufos került rá, amit egyszer kétszer ellopott bosszúból a kedves tolvaj,mert már benzin nem igen jött neki, de aztán leszokott erről a nagyszerű szokásáról, gyanús, hogy egy házbeli volt és elköltözött. (jah az újságunkat is lopta valaki, aztán ez a dolog is megszűnt)

nanogyo 2009.10.26. 21:51:16

@MrZed001: "Mostanság kissé lázongó-e a hangulatom?
Rohadt egy érzés tudni, hogy (a fentebb hozzászólóknak mind igaza van, és) a bűnös tolvaj nem fog soha bűnhődni ... mert azok ott így döntöttek."

Válasszuk ketté a dolgokat. Az "azok ott" tökmindegy, hogyan döntöttek, ha a HIVATAL cspa nagybetűvel mást gondol. Mert a csinovnyik hatalom, sőt, megkockáztatom, hogy a legnagyobb hatalom nem kevés ideje.
"Azoknak ott" annyi felelősségük van ebben az egészben, hogy hagyják, hogy fölöttük a hivatal legyen az úr - illetve nem vagyok teljesen hülye én sem, nem egyszerűen hagyják, hanem felhaszálják a rendszert.

Lássunk tovább az orrunknál.

misitcom 2009.10.26. 21:53:41

@Lacaca: Bp-nek van olyan része amelyik nem az?Vagy csak én szoktam kifogni a tuti részeket?

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.10.26. 22:05:19

@igazi hős: Hál' Istennek nem a Havanna, de itt van az is sacc/kb 2km-re.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.10.26. 22:19:10

és mivel 20 ezer forint alatt nem foglalkozik velük a rendőrség,símán elhajtanak a kútról fizetés nélkül.

MrZed001 2009.10.26. 22:25:51

@nanogyo:
"Válasszuk ketté a dolgokat. Az "azok ott" tökmindegy, hogyan döntöttek, ha a HIVATAL cspa nagybetűvel mást gondol."
"azok ott" hozzák ugyebár a törvényeket (megkérdezésünk és beleegyezésünk nélkül term.) ... a világ legliberálisabb, legbűnözőbarátabb törvényeit!
Hogy mennyire? Hasonlítsd össze a "szabadság nagy hazájának" törvényeivel ... a mi kis országunk liberálisabb a legliberálisabbnál !
A törvények betartása aló a hivatalnokok sem kaptak felmentést

Az orrom pedig közvetlen a szemüvegem alatt van, mellyel kiválóan látok igen messzire is :)

hhjani 2009.10.27. 13:42:07

Sziasztok!

Gondoltam megosztom Veletek egy augusztusi "élményemet".

26-án, szerdán éjfél körül próbáltak meg a kocsimból (régi Swift) benzint lopni a Dési Huber utca végénél (IX. ker., József Attila lakótelep), de arra jártak a járőrök, s mivel érezték a benzin szagot megnézték, hogy honnan jön. Persze az elkövető már odébb állt.
A nyomokból arra lehet következtetni, hogy először a zárható tansapka fedelet próbálta kifeszíteni, de nem sikerült. Ezt követően a kocsi alá mászva teljesen átvágta az üzemanyag betöltő nyílás és a tankot összekötő csövet a tank felöli végénél, s egy vékonyabb csövet a tankba dugva elkezdte leszívni a benzint. Egy 10l-es kannát már meg is töltött, s egy 2l-es üveg is már félig volt. S az elijesztésnek köszönhetően az összes benzin elfolyt a kocsiból, mivel valószínűleg az elkövető eldobta a cső végét, melyen keresztül elfolyt a benzin a kocsiból (majdnem tele volt a tank).

Az autótól kb. 30m-re megtalálták a "feltételezett" elkövetőt, s be is vitték a kapitányságra, persze tagadott mindent, annak ellenére, hogy benzin szaga volt, s a ruhája is tiszta por volt.

Éjjel 3-ra végződött a helyszínelés, majd mivel az ügyeletes tiszt behívott bementem a IX. kerületi kapitányságra, ahol röpke 1,5 óra várakozás után felvették a tanúvallomásomat. S reggel 5-re végeztem, s 5:45-kor sikerült is lefeküdnöm aludni (7-kor keltem :( ).

Másnap este hívtak, hogy elengedték az ürgét, mivel nem tetten érés történt.
Ujjlenyomatot nem vettek semmiről, meg sem próbálták, sem a kannáról, sem az üvegről, sem a csőről, sem a késről, amivel elvágta a csövet.

Szóval az ürge folytathatja büntetés nélkül a benzinlopásokat, ennyit a magyar rendőrség munkájáról ...

Üdv,
hhjani

ui: Egyre jobban "szeretem" Magyarisztánt.

Kalányos Márió 2009.10.27. 16:02:37

@hhjani: Egyedi gyártási számmal kéne ellátni a benzint is, hogy nehezebb legyen a későbbi értékesítés! Vagy mindenki különböző színűt tankolhatna! :D

ui: Ahogy egyre éhesebb lesznek az orkok, egyre több ilyen lopás lesz...

atila68 (törölt) 2009.10.28. 20:50:28

@SilentSound: Valahol még a fényképek is megvannak. Ha megtalálom őket, megírom.

Mariusz 2009.10.29. 13:35:47

G astra, gyári állapot,kultúrált vezetés, használom mindenre, de vigyázok rá.
A baj az, ha nem én, majd mások tönkreteszik nekem.
A megvétele utáni fél évben, szinte menetrend szerint tettek benne kárt a rohadt enyveskezű különféle nemzetiségűek.

Jobb két ajtó lemezig késsel lehúzva (fizetős, parkoló övezetben, szabályosan parkolva)

Vezetőoldali zár szétbarmolása (tesco parkoló, bejárathoz közel)

KÖNNYŰFÉMFELNI LOPÁSI KÍSÉRLET (Újpest, 30km-re kezdett kopogni az agy, csavarok kandikálnak kifelé, egy agyba beletörve, kerékőr tart), a kerékőr készletüket otthon hagyták, de így is operálni kellett az agyból a csonkot (viszont nem tudtak lopni).

Egyszer meglátok egy ilyen tetűt, nem fog épen hazamenni.
A rendőrség munkája városban, vidéken egyaránt szánalmas.

Mivel manapság az ellopott autó egy órával a lopás után különféle bontókba kerül ezer darabban, esélyt sem látnak a nyomozásra.
Azért ha léteznének gyalogos rendőrök is, és nem csak a Váci utcában ahol a japán túristáknak mesélik a térképet, meggondolná az a köcsög, hogy nekiálljon-e a kocsinak, ha a sarkon bármikor befordulhat egy járőr.

A preparált autó is jó megoldás lenne, nem kerülne szinte semmibe, csak egy kis gondolkodásba.

Száradjon le minden tolvaj tetű keze vállig!

kispesti 2009.11.03. 18:59:56

@Nahoten: a rendőrség senkit nem akar elkapni,csak a gyorshajtókat

jottakaro 2011.12.13. 19:50:55

HA VAN GYÖMRŐI VAGY CSAK KÖRNYÉKI SÉRTET AKIT MEG KÖNNYEBBÍTETEK 1 PÁR LITER BENZINTŐL AZ ÍRJON












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása