Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Bezzeg az angol rendőrök!

2010.03.14. 19:27 :: SilentSound

Vasárnap este úgyis van időtök dekódolni egy ékezetmentes levelet, meg talán megbocsátható mr_x-nek, mert a briteknél kicsit ritkábban fellelhető a magyar billentyűzet. Lényeg a lényeg, nem csak nálunk fordulnak elő idióta, magukat istennek képzelő rendőrök. Ettől persze nekünk még nem lesz jobb.

Volt itt mar iras arrol hogy milyenek a magyar rendorok, es sok hozzaszolo irta, hogy "bezzeg kulfoldon". Akkor nezzuk hogy megy ez Angliaban. Nagyon tud zavarni ha az elottem halado auto nyom egy satut mert rendorautot vagy trafipaxot lat annak ellenere hogy elotte is boven a megengedett hatar alatt volt a sebessege. Ez meg zavarobb ha esetleg leeloz a telepitett trafipax elott, majd satu a megengedett 2/3-ra.

Most mar kezdem megerteni hogy miert olyan gyakori errefele a sok autobol allo "vonat" is. Meg decemberben tortent velem meg a nagy angol ho-kaosz elott. Egy este munkabol hazafele tartottam nyolc or korul, orultem hogy sikerult vegre emberi idoben hazaindulni.

Nem rohantam, tempomat az ott megengedett 50 mph (80 km/h) fole kicsivel belove egyszercsak utolertem egy harom autobol allo konvolyt. Elol egy tipikus frissjogsis auto (tizeneves rover 100-as sorozat) 45 koruli sebesseggel neha 40 korulre lassitva. Mogotte egy rendorauto, harmadiknak pedig egy transit.

Ez pont az a "vonathossz" ahol mar meggondolom hogy megprobaljam-e megelozni vagy bealljak a vegere, foleg hogy a hazaig tarto 50 km alatt 5-6 hely van ahol biztonsagosan lehet elozni. Mivel a masodik auto a police feliratot viselte gondoltam nem kockaztatok.

Aztan a transit lefordult es ezutan pont egy olyan helyhez ertunk ahol messze be lehet latni. Gondoltam nem totymorgok (akkor pont 40-el mentunk), ragyorsitottam, tukor, index belekezdtem az elozesbe. Mar a masik savban voltam felig amikor feltunt hogy lassabban fogy a tav kozottem es a rendorauto kozott mint gondoltam, es az elotte levo hely is csokkent.

Gondoltam ha mar nekiindultam az elozesnek befejezem, bar nem nyomtam csak felig a gazpedalt (jobb nem kockaztatni a sebessegtullepest). Amikor megeloztem a rendorautot elkezdtem kifele indexelni, es lassan bepreseltem a kocsit a ket auto kozotti resbe. Nem rendorauto eseten nyomtam volna egy koveret es a masik autot is megeloztem volna, de bevallom oszinten fogalmam sincs rola hogy ket auto egymenetben valo elozese szabalyos-e (tudom, sunt nekem).

Nem sokkal kesobb ismet belathato szakasz jott ahol meg tudtam elozni a legelol hajto mazsolat, majd leleptem a gazrol es beallitottam a tempomatot pontosan 50-re (GPS szerint). Szepen tavolodtam toluk, majd latom a tukorben hogy a rendorauto is eloz (persze indexet nem hasznal) es jon utanam. Kovetett vagy masfel merfoldon keresztul de persze a tempomat tartja a beallitott sebesseget :-).

Ekkor beertunk egy telepulesre. Itt altalaban azt szoktam tenni, hogy a tabla elott nem sokkal leveszem a labam a gazrol, a 30 mph tablanal ugyan meg 40-el megyek de mire a hazakhoz erek mar 30 a sebessegem, de most nem akartam kockaztatni a rendorautoval a sarkamban, es a tablanal 30-ra fekeztem. Erre o kirakta a kek villogot, en meg felrealltam amint tudtam. Motor leallit, ablak leteker, es varok.

Rogton odajott, latszott rajta hogy elegge "zaklatott". Megkerdezte, hogy hova sietek, majd kozolte hogy az elobb ahol megeloztem 50 volt a sebesseghatar, es az o mutatoja pontosan 50-en allt amikor elhuztam mellette (apropo valaki megtudna mondani hogy egy 2-3 eves astra valos sebessege mennyi amikor a sebmero mutatoja pontosan a 80 km/h vonason all?).

Csak annyit mondtam neki, hogy pedig o 45-el ment. Erre egy pillanatra meghokkent, majd kijelentette, hogy de pedig a sebessegkulonbseg amivel elmentem mellette az nem 5 mph volt. Mondtam, hogy ezt sajnos sem megerositeni sem megcafolni nem tudom, mert elozes kozben nem a sebessegmerot nezem, hanem arra koncentralok hogy az minel hamarabb vissza tudjak terni a sajat savomba.

Na ekkor elkerte a jogositvanyomat (itt Angliaban nem vagy koteles semmilyen iratot magadnal hordani, ha kell akkor a jogositvany/muszaki/biztositas harmast egy heten belul bemutathatod a neked megfelelo rendororson), majd beinvitalt a rendorauto hatso ulesere.

Az autoban szep komotosan radion leellenorizte az adataim es az auto adatait, meggyozodott rola hogy nincs buntetespontom, az auto par hete lett vizsgaztatva es boven van rajta meg biztositas. Amikor meglatta hogy elozo nap volt a szuletesnapom, elokapta a szondat, es megkert hogy fujjak :-o

Mondtam, hogy kotve hiszem hogy barmit is ki fog mutatni mert tobb mint egy hete ittam utoljara es kulonben sem vezetek ha ittam elotte. Persze elkezdett mentegetozni, hogy most karacsony elott kulonosen ellenorzik. Erre elvigyorodtam hogy persze jogos es tamogatom, csak kisse furan jott ki. O csak akkor vigyorgott, amikor kozolte, hogy igazam volt tenyleg 0-t mutat.

Kozben a tarsa folyamatosan irt valamit. Gondoltam, hogy ha megbuntet akkor azt semmikeppen sem ismerem el, de vegul csak egy olyan papirt iratott velem ala, hogy egy heten belul bemutatom az irataimat. Kerdeztem, hogy ennek mi ertelme van, hisz most kerdezte le es ugyis minden szamitogepen van nekik ujat nem fog megtudni az irataimbol.

O csak kototte az ebet a karohoz, hogy kozlekedesi kihagason kapott es a kresz szerint neki joga van hozza hogy kerje az irataim bemutatasat. Mondtam,hogy ugyan nem ertem, de ha neki ettol jobb akkor legyen. Amikor mentem vissza a kocsimhoz meg utanam szolt, hogy "ugye most megtanultam hogy ha a rendorauto valamilyen sebesseggel megy annak valoszinu hogy oka van".

Egy pillanatra leszallt a voros kod es megtorpantam, hogy megkerdezzem, hogy ugyanaz-e az ok amiert ragyorsitott amikor elozni kezdtem es amiert nem hasznalta az indexet amikor elozott, de aztan visszafogtam magam, arra gondolva hogy ugysem fogja megerteni hogy a szabalyok elvileg ra is vonatkoznak en meg bizonyitani ugysem tudok semmit ha esetleg jobban meg akar szivatni.

Azert masnap a rendororson megkerdeztem az ugyeletest, hogy ennek a bemutatosdinak azon kivul hogy nekem kenyelmetlenseget okoz van-e valami ertelme, de o is csak annyit mondott hogy igazabol szerinte is ertelmetlen mivel minden szamitogepesitve van, de az intezkedo rendornek joga van hozza :-o

Arra ugyan kivancsi vagyok hogy akkor mit csinal ha az intezkedesnel nalam van az osszaes irat es rogton megmutatom neki, ugyhogy azota nalam van legkozelebb megmutatom :-)

Szoval kulfoldon sincs kolbaszbol a kerites, a rendor ott is tud legalisan szivatni ha nagyon akar.

48 komment

Címkék: közlekedés külföld autó hülye rendőr sztereotípia gyorshajtás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szaGértő 2010.03.14. 19:39:37

Valahogy én se nagyon fosok, ha előzöm a rendőrt. Ha megállít, általában köszön, elnézést kér és jó utat kíván. :D

cork77 2010.03.14. 19:46:55

Ha a megengedett sebességhatár alatt kocsikázik a rend éber őre és úgy itélem meg hogy biztonságosan megtudom előzni,meg is teszem. Ha van nála trafi lehet megszívom, ha nincs, bizonyítsa be ha esetleg gyorsan hajtottam. Amúgy meg hülye angolok,angol hülyék!

dagger 2010.03.14. 20:10:25

Még egy mongol nyelvű windózon is kb 3 kattyintás átkapcsolni a billentyűzetet magyarra.
A poszt-toló nem tette meg ezért el sem olvasom ezt a förmedvényt. :D

Tzupi 2010.03.14. 20:16:03

Esetek 90%-ban én azt tapasztaltam, hogy a rendőrautó a megengedett sebesség alatt ment.
Leelőzöm, miért ne tenném?
Persze ez felhívás egy keringőre :)

"streetfighter" 2010.03.14. 20:19:58

Tényleg sok hülye van aki nem meri megelőzni a rendőrautót. Van benne rizikó, de hát az élet már csak ilyen. Vannak emberek akik semmi rizikót nem mernek bevállalni.
Hétfőn az M3 bevezetőjén lődörögtek 70-el a belsőben és a középsőben.
Meguntam, kimentem a jobb szélsőbe és leelőztem őket, akkor láttam a rendőrautót.
Leelőztem 90-el óra szerint, rám se hederített.
Azok normálisak voltak, de azért szivatták a hülyéket.

Leadfoot 2010.03.14. 21:05:12

@szaGértő: Mi vagy te, miniszter? :-D

B.GY. 2010.03.14. 21:19:52

Ezért szigetország,hogy ne terjeszkedjenek.

kell az 2010.03.14. 23:36:40

rendőrt előzöm simán ha belefér a sebességhatárba és nem használja a villogót
sőt ha gyorsabban megy a megengedettnél szépen megyek utána
volt hogy a 4-es úton Szajoltól Kisújszállásig mentem egy rendőrautó után a csúcs sebességünk 120km/h volt
tükörbe nézte is hogy merek e utána menni utána lefordult én meg mentem tovább

tundrazuzmo (törölt) 2010.03.15. 00:39:27

Szutyok brit rendorok elloptak az ekezeteket a billentzuyetrol. Igy most nem tudom kifejezni magamat - meg lesznek sokan, akik nem ertik. Vagy csak nem akarjak erteni. Posztolo meg nem vegzett objektiv szamitasokat. Ha vegzett volna, akkor tudna, hogy mit jelent 50 km-en 50 mph helyett 45-tel vagy 40-nel menni. Kevesebb mint 10 percet.

Ezert aztan erdemes sietni, meg igazoltato rendornek aldozatul esni, meg masnap iratokat bemutatni. Remelem utana tetszett mar szamolni azota, hogy hanyszor 10 perc tunt el ezzel az akcioval.

tundrazuzmo (törölt) 2010.03.15. 00:54:16

Persze a lassan járj tovább érsz/élsz bölcsesség örök igazságára mindenkinek saját magától kell rájönnije, és nem tapló rendőrök tanító jellegű szívatásaiból. És tényleg akadhat olyan is, amikor az ember sietne. De 10 perc azért még mindig belefér.

És a nyugodt élet jegyében éredemes néha kipróbálni a lassúbb változatot - meg fogtok lepdni, hogy milyen kevés idő, és mennyivel több élmény.

Lemenni pl. Egerbe a 3-mas úton, vagy az M3-mon nem ugyanaz.
Időveszteség: kb. 1 óra oda-vissza
Pénznyereség: 3-5000 Ft, attól függően, hogy mennyire nyomod neki autópályán.
A szép vidéki tájak (most minden vicc nélkül), kisebb települések látványa az autóbahnos repesztés helyett: megfizethetetlen.

Mindenki dönthet minden út előtt.

petyobacsi 2010.03.15. 05:41:41

TETÜ ZSANDAR...Biztos raért

Szilizoli 2010.03.15. 08:06:10

Van egy öreg tenyeres-talpas sofőrcsóka ismerősöm, őt kérdeztem egyszer hasonló dolog miatt.
-Gyuribá! Mit csinál, ha szivatja a rendőr a sebességhatáron?
-Megállok, eszek egy lángost!

invictus: 2010.03.15. 10:38:03

Én amondó vagyok, hogy a későbbi kötözködések, illetve tanító jellegű megállítás/szopatás elkerülése végett felesleges rendőrautót előzni. Főleg itthon, ahol tudjuk, hogy mennyire szeretik fitogtatni a hatalmukat az egyenruhások.

mr_x 2010.03.15. 11:02:35

@tundrazuzmo: "Posztolo meg nem vegzett objektiv szamitasokat."
Evek ota jarok arra naponta.
A legrovidebb ido ami alatt megtettem (volna) 35 perc.
Ez lakott teruleten beluli sebesseghatarok megtartasaval (max par % tullepes), viszont azon kivul durva sebessegtullepessel es nulla forgalommal (hajnali 3) ertendo.
Minimalis forgalommal 45-50 perc, mazsola utan vonatozva 60-65 perc, csucsidoben 90-100 perc, a legdurvabb 3.5 ora volt.

"És a nyugodt élet jegyében éredemes néha kipróbálni a lassúbb változatot - meg fogtok lepdni, hogy milyen kevés idő, és mennyivel több élmény."
Az eset elott akkor nyugodtam "kruzoltam" tempomat kicsivel a megengedett folott, mivel ismerem az utat, tudom hogy mikor kell kikapcsolni a tempomatot es motorfekkel lassulni a kivant sebessegre, es hol lehet visszagyorsitani.
A fekpedalt szinte alig hasznalom.
Vonatozva a sebesseghatar alatt de azert a kanyar kozepen meg belefekezve az elottem haladok feklampajat figyelve motorfeket alig hasznalva nekem valahogy nem az idealis.

"A szép vidéki tájak (most minden vicc nélkül), kisebb települések látványa az autóbahnos repesztés helyett: megfizethetetlen."
Es pontosan ez az ami elveszik ha mazsola mogott vonatozol.

szemenagy 2010.03.15. 12:05:25

"Why Drink And Drive When You Can Smoke And Fly?"

Ahogy a helyi menő mondta a bobbynak. Kellemes kis 48 óra volt... :))

2010.03.15. 12:09:48

Az sem megoldás, ha nem előzöd meg. Velem itthon esett meg, hogy lakotterületen kívül 70-nel cammogott a sor, ezért apránként szabályosan előztem őket, míg el nem értem az első autóhoz, ami észrevehetően egy civilnek álcázott mérőkocsi volt. Már csak 1 km volt hazáig, gondoltam nem kockáztatom, hogy véletlen túlcsússzak a 90-nen, beálltam mögéje. Az meg elkezdett fékezgetni, és közben folyamatosan vizslatott a tükörbe. Mehettünk kb. 30-40-nel, de csak azért sem előztem meg, már csak 100 m a lakott területig. Erre kirakja a szirénát, lengeti a tárcsát, megállunk a lakotterület határán. Vád: nem tartottam be a követési távolságot. Mondom 5-7 méter volt közöttünk, és ezt ők is elsimerik, de ez kevés, így feljelentenek. Jön a bírság, melyben az áll, hogy 90 km/ó-nál 5 m-es követési távolságot tartottam, ami szabálytalan.

Tanulság: ha a rendőr feleségének fáj a feje, akkor mást fog baszogatni.

9mmPara 2010.03.15. 12:10:21

@Perillustris: az a klasszikus megvan, amikor a gyógyszergyári céges autó gyorshajtása miatt érkezett egy büntetés Richter Gedeon Úrnak?

szemenagy 2010.03.15. 12:14:12

@Ranx: Biztos azzal a márőszalaggal mérte meg az 5 métert, amivel a parkolós posztban a záróvonalat.....

Úgy látom mindenki épp a politikai beállítottságának megfelelő hírportálon nyomogatja azEfÖtöt, hogy van-e már ingyencirkusz Pöstön.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.03.15. 12:30:32

Hát én korábban is simán előztem a rendőrautót, ha szarakodott, de mióta láttam egy fekete 5-ös BMW-t a 85-ösön kb 170-180-nal elmenni a sor mellett, aminek az elején rendőrautó ment, úgy, hogy alig fért be az idiótája az utolsó pillanatban a rendőr elé a szembejövő kamion elől (az meg ment tovább, mintha misem történt volna), azóta még annyi gátlás sincs bennem, mint előtte.

Nade 2010.03.15. 13:21:18

"itt Angliaban nem vagy koteles semmilyen iratot magadnal hordani, ha kell akkor a jogositvany/muszaki/biztositas harmast egy heten belul bemutathatod a neked megfelelo rendororson"

Figyeltetek?! Mi lenne itt, ha így lenne? Miből állna egy rendőr napja az utakon, ha nem lapozgathatna papírokat?
Talán a fontosabb, lényeges dolgokból?

14DIGIT 2010.03.15. 13:57:04

Sógoromat hajnali félháromkor kisérték be a fakabátok a pékségbe mert nem hittékel neki hogy ő most melozni mennek.

Perillustris 2010.03.15. 13:59:08

@közlekedési bűnöző: Tegyük fel, megállítja. A BMW-s nem ismeri el a szabálysértést (bár ez valószínűleg kimeríti a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény tényállását is).

A bíróságon a két rendőr sehogyan nem tudja bizonyítani, hogy tényleg annyival ment az autós, valamint azt sem, hogy mennyire veszélyes volt a manőver. Szomorú, de ez van.

Nem beszélve arról, ha a helyi kis maffiózó ül a kocsiban, aki pikk-pakk alá tud vág(at)ni a rendőrök alá.

Magyarország, 2010.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2010.03.15. 14:15:04

@Ranx: És mi lett a vége? Megbüntettek? Mert egyrészt nem mentél nekik hátulról, szóval elég volt a köv. távolság, másrészt pedig sehol sincs megadva konkrétan, hogy mekkora távolságot kell tartani, szóval csak szivatás volt a egész.

cambridge.on 2010.03.15. 14:34:27

Hülye rendőrök mindenhol előfordulnak.
Kanadában nem állíthatnak meg,csak ha valami indokolja.
Egyszer elmentünk templomba Hamilltonba.Ott találkoztunk egy ismerőssel, aki megkért vezessem ki a városból,mert a sok egyirányú utca miatt nem biztos, hogy kitalál.
Lassan vezettem,nem akartam,hogy esetleg lemaradjon.
Egyszer csak azt vettem észre egy rendőrautó furakodott közénk, és már nyomta is a villogót!
Megálltam, és a rendőr meglepetésére az utána közlekedő autó is megállt.
Elkérte a papírokat,ellenőrizte a számítógépen.Nem idegeskedtem, tudtam minden rendben van.
Amikor vissza adta megkérdeztem: Miért állított meg?
Azt felelte szemből jött,és ő úgy látta az egyik lámpám nem ég.Égett mindkettő!Egy kis nézelődés után észrevette, hogy a gyereknek hátul nem volt bekapcsolva az öv.
Azt mondta a rendőr, mivel elmúlt 12 éves (13 volt akkor) megbünteti, kapott egy büntető cédulát 100 dollárról.Persze én fizettem ki.
Ez után at eset után megtanulta a barátnőm mit jelent, mert mindíg mondtam,amint megláttam egy rendőrautót:
Hülye rendőr, bolond rendőr!
Szóval te még szerencsés voltál,nem büntettek meg.Csak, így több időt vesztettél, mintha követted volna őket!

cambridge.on 2010.03.15. 14:35:50

Hülye rendőrök mindenhol előfordulnak.
Kanadában nem állíthatnak meg,csak ha valami indokolja.
Egyszer elmentünk templomba Hamilltonba.Ott találkoztunk egy ismerőssel, aki megkért vezessem ki a városból,mert a sok egyirányú utca miatt nem biztos, hogy kitalál.
Lassan vezettem,nem akartam,hogy esetleg lemaradjon.
Egyszer csak azt vettem észre egy rendőrautó furakodott közénk, és már nyomta is a villogót!
Megálltam, és a rendőr meglepetésére az utána közlekedő autó is megállt.
Elkérte a papírokat,ellenőrizte a számítógépen.Nem idegeskedtem, tudtam minden rendben van.
Amikor vissza adta megkérdeztem: Miért állított meg?
Azt felelte szemből jött,és ő úgy látta az egyik lámpám nem ég.Égett mindkettő!Egy kis nézelődés után észrevette, hogy a gyereknek hátul nem volt bekapcsolva az öv.
Azt mondta a rendőr, mivel elmúlt 12 éves (13 volt akkor) megbünteti, kapott egy büntető cédulát 100 dollárról.Persze én fizettem ki.
Ez után at eset után megtanulta a barátnőm mit jelent, mert mindíg mondtam,amint megláttam egy rendőrautót:
Hülye rendőr, bolond rendőr!
Szóval te még szerencsés voltál,nem büntettek meg.Csak, így több időt vesztettél, mintha követted volna őket!

neos 2010.03.15. 14:36:49

@Perillustris: Ők ismerték a BMW-t, ezért nem tettek semmit.

A sas ül a sziklán, arra repül a veréb, megkérdi tőle: - Te sas, mit csinálsz itt?
- Lazulok- feleli a sas
- Hát azt meg hogy kell?
- Gyere utánam!
Repülnek lefelé, zuhanóban, szárnyuk a testük mellett, mielőtt becsapódnának a földbe, hirtelen kitárják szárnyaikat, és felvitorláznak.
Arra megy a róka. Odaszól nekik: - Hát ti mit csináltok itt?
- Lazulunk.
- És azt hogy kell?
- Gyere utánunk!
Zuhannak lefelé a szakadékba, a madarak szárnya a testük mellett, a róka is behúzza a lábait, csak a farka lobog.
Félúton járnak, amikor a sas megkérdezi a rókát: - Mond róka, tudsz te repülni?
- Nem én.
Mire a sas: - Naggggggyyyyyyon laza! :)))

cambridge.on 2010.03.15. 14:40:00

Elnézést a duplázásért, azt hittem az első elveszett az éterben:nem jelent meg nálam a hozzászólások között.

Nade 2010.03.15. 14:44:29

"itt Angliaban nem vagy koteles semmilyen iratot magadnal hordani, ha kell akkor a jogositvany/muszaki/biztositas harmast egy heten belul bemutathatod a neked megfelelo rendororson"

Kiegészítés:

"Kanadában nem állíthatnak meg,csak ha valami indokolja."

Biztos helyről tudom, hogy a Fidesz győzelme után itt is úgy fognak működni, mint egy demokráciában. Olyan mondta, aki emlékszik az 1998-2002. közti időszakra...

gery555 2010.03.15. 14:51:14

hi!

Biztos hallottatok már a Ponterről, ha nem, akkor íme egy rövid leírás:

"Tudnod kell, hogy nem a szerencséden múlik a sikered! Nem sorsolunk! Aki elolvassa a neki küldött hirdetéseket, az biztosan megkapja az ajándékát.

Mit is kell tenned?

2010.04.01.-én hivatalosan is az útjára indul a programunk. Nem kell mást tenned, csak elolvasni a Neked küldött hirdetéseket. Naponta maximum 5-öt. Ha megteszed, pontokat írunk Neked jóvá, amit beválthatsz az ajándékainkra.

Az alábbi linken egy kis ízelítőt kapsz azokból a termékekből, amelyekre pontjaidat beválthatod:
www.ponter.hu/katalogus.pdf "

Itt regisztrálhatsz: www.ponter.hu/index.php?code=1381a61c2e

pakesz (törölt) 2010.03.15. 15:41:14

alap hogy tobb autot is lehet elozni
ezt nem tudom miert nem lehet tudni sunocske

a masik: totalisan igaza van, elozesnel nem azt kell nezni hogy betartsd a sebesseget, hanem bevagodni amilyen gyorsan lehet

de ha ott van egy g3ci zsernyak akkor meg ki kell varni ez van...

amikor papirozas miatt engem szabalysertesre buntettek a geczi fakabatok akkor tudatositottam magamban, hogy hat lehetne szabalysertes nelkul is menni, mint pl a cikkben szereplo mazsola, de mint tudjuk:
a., az elozes veszelyes muvelet, arra is akit eloznek
b., ha eppen elozol es szembejon egy kamion, akkor nem sokat gondolkodik az ember, mit valasszon: koporsos temetest(anglia? akkor ez kilove!!!), urnas temetest, visszahuzodjon a sajat savjaba meg akkor is ha ott van egy hulye
c., a baleset elhunytja mar nem tud tanukent megjkelenni a birosagon

tehat ugy tunik, ha valaki elni akar akkor vagy vonatozik vagy szablyt sert, es nem csak nalunk hanem Angliaban is
persze a merlegelesi lehetoseg a kisf@szom az

flea 2010.03.15. 15:57:41

Én meg az M1-M7 közösön kifelé 100-as táblánál mentem 130-cal a belsőben, és egy rendőrautó tolt le. :)

Megszívattak azzal, hogy felvették az adataidat meg behívtak az őrsre? Sokan irigylik ezt a "szívatást"...

egyittlakó (törölt) 2010.03.15. 16:37:43

"Motor leallit, ablak leteker, es varok."

Legalább tanulj meg magyarul, baz+...

pakesz (törölt) 2010.03.15. 17:51:47

@tundrazuzmo: egerbe nem az M3 -on
ha itt reklamozod es sokan azt valasztjak akkor le fogjak vinni 30 -ra a falvakon belul, aztan cseszheted

GG81 2010.03.15. 19:44:39

akkor csak elérte, hogy ne siess... a beszélgetős időbüntetés, meg a bemutatásos program. :-)

Pataki84 2010.03.16. 10:27:29

Én inkább nem előzök rendőrt,lemaradok,mert kihasználják.

mr_x 2010.03.16. 11:40:24

@GG81: " akkor csak elérte, hogy ne siess... a beszélgetős időbüntetés, meg a bemutatásos program. :-)"
Nem egeszen, addig raertem de utana mar sietnem kellett, ugyhogy kenytelen voltam odalepni neki :-)

Birkesz 2010.03.16. 17:38:39

@dagger: A probléma inkább az angol billentyűzettel van. Ha nem tudod fejből az ékezetes karakterek helyét, akkor eléggé idegőrlő a keresgélésük. Persze bele lehet jönni, de sok idő kell hozzá.

Balage85 2010.03.17. 21:18:35

Én itthon lazán előzgetem a rendőröket, amíg nincs náluk traffi és menet közben használnák ami elég ritka kis hazánkban - addig nem tudnak bizonyítani semmit sem. :) Majd nyilván az opel órája meg a hülye rendőr szava lesz bizonyító erejű. A sebességtúllépést hitelesített műszerrel kell bizonyítani, plusz a felvételen látszódni kell a rendszámnak.

Ennyi.

Balage85 2010.03.17. 21:20:07

@Nade: Ez a legtöbb nyugati országban így van már, meg az USA-ban. :) Ott a kocsiról elég egy fénymásolt fecni, de ha nincs nálad az se gond. :)

"streetfighter" 2010.03.17. 21:23:08

@Balage85:

Hol van még Opel?
Én már rég csak Skodát és Focust látok.

nyulambulam 2010.03.18. 21:38:53

Hehe, itt Svájcban az egyik kollégabőm a barátnőjével és az utánfutón egy lóval ment, amikor megállította egy rendőr-tanuló a gyakorlati oktatása alatt. Sem a kolléganőmnek, se a barátnőjének, se az autónak, se az utánfutónak nem voltak ott az iratai, csak a ló papírjai voltak meg :) Jót röhögött a rendőr-tanonc is, meg az oktatója is :) Ugyan a büntetés megvolt, de kaptak 50% engedményt.

histar007 2010.03.31. 00:52:40

Egész kevesen jegyezték meg, hogy végső soron meg sem büntettek.
Itthon szerintem szokás szerint megkérdezték volna, hogy "ugy tudja miért állítottuk meg", majd "sajnos kénytelenek leszünk helyszíni bírságot iszabni(...), 10000 Ft lesz csekken...
Ott meg csak simán figyelmezettek...

Amúgy itthon sem lenne rossz, ha eltörölnénk a diktatúra egyik leszebb vívmányát: a rutinellenőrzést.
Ez semmi más, mint az állampolgár indokolatlan basztatása.
Igen, akkor előfordulat, hogy valaki 1 sörrel ül a volán mögé, de ha nem követ el semmit, akkor miért lenne balesetveszélyesebb? Sőt, talán még szabálykövetésre is sarkallna, hiszen ha kiderül sokkal nyagyobbat szív a delikvens.

2010.04.04. 19:38:18

@...::: Flúgos Kamionos :::...:
Bocs, hogy ilyen későn, de ne maradjon válasz nélkül: írásbeli figyelmeztetést és 1 büntetőpontot kaptam.

Hotyhogy 2011.03.13. 00:16:41

Megrögzött, szokásbeli szabálytalan gyorshajtónak, és úgy rossz vezetőnek mutatkozol be:

Tempódat a megengedett sebesség fölé "lövöd" be kicsit, amikor pedig rendőrautót előzöl, akkor jobbnak érzed nem kockáztatni a sebesség túllépést, különben nyomtál volna egy "kövéret", meg aztán 30-as táblánál még nem lassulsz le 30-ra, hanem 40-nel mész.

A veled packázónak érzett fellépésű rendőrök azonban első sorban jogszerűen intézték a dolgukat, ellenőrizni téged is, és beidézett irataidat is, kiszűrni a veszélyes közlekedőket és járműveket.

Ha jó autóvezetővé tudhatnál válni a hibásból aki vagy, akkor azzal is csak javulhatna a közutak biztonsága. Ezt kérlek, fontold jól meg.












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása