Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Megleckéztettem a leállósávban előzgetőket

2009.06.24. 10:03 :: SilentSound

Levélírónk félti a hátsóját az esetleges rugdosástól, ezért azt kérte, a nevét tartsuk titokban. Cserébe ugyanezt kérte a történetben szereplő másik autó rendszámával kapcsolatban is, hisz ha olvassa a vezetője a lenti nyílt levelet, jó eséllyel magára fog ismerni. Az önkéntes rendőrködés itt a blogon kavart már viharokat korábban is, kíváncsi vagyok, mi a véleményetek róla jelen esetben.

Kedves Lxxxx3 Rendszámú Autó Ifjú Vezetője!

Igen, én vagyok az az ember, aki 2009. június 18-án csütörtök délután az M3-as autópályán megfegyelmeztelek.

Normális tempóban haladt rengeteg autó Debrecen felé, amikor kb. a 40-es kilométernél összetorlódtak a járművek és innentől csak araszolva lehetett tovább jutni. Nem tudtam mi az oka a dugónak, a rádióban nem mondtak semmit. Én balesetre gyanakodtam.

Békésen araszolgatott a dupla kocsioszlop, amikor föltűnt, hogy a leálló sávban egyre-másra húznak el az autók. Félelmetes volt, mert a becsült sebességük 40-60 km/óra lehetett. Ezt mint a fizika ismerője könnyen kikövetkeztethettem, hiszen a 4,5 méteres kombi autóm plusz az előttem álló nagyjából 8 méteres kisteherautó mellett kb. egy másodperc alatt húztak el.

Ez olyannyira megrémített, hogy tárcsáztam a 112-es segélyhívó számot, akik kapcsolták a gödöllői rendőrkapitányságot. Kérdésemre ők közölték, aszfaltozás van azon a szakaszon és azt is mondták, nem én vagyok az első aki a jobbról előző autókat bejelenti. Azt is mondták, kollégáik a túloldalon voltak, de már úton vannak errre az oldalra. Meg is köszönték a bejelentést.

A dupla kocsisor továbbra is lépésben haladt és továbbra sem szűnt meg a jobbról való előzgetés.

Ekkor döntöttem úgy, hogy ezt nem hagyom. Kihajtottam a leállósávra és a saját volt helyemmel egyvonalban a kocsisor sebességével kezdtem haladni. Érdekes, hogy a mögöttem álló jármű nem foglalta el a "felszabadult" helyet, csupán kicsivel előrébb jött.

Az első autós aki "belefutott" az akadályba nagyon meglepődött. Láttam rajta hogy nem érti a helyzetet, "mutogatással" jelezte hogy ő menne, én szimplán visszamutogattam neki. Ez a sofőr hihetetlenül agresszív volt. Egy helyen megpróbált a füvön (!) megelőzni, esküszöm ilyet még nem láttam! Nem is sikerült neki sem, csak ha elütött volna egy póznát. Mikor erre rájött, föladta. Egy idő után néhány kocsival hátrébb besorolt a többi becsületes autós közé.

Ezután jöttél te és utasaid. Te sokkal durvábban jelezted, mit gondolsz rólam. Ahogy a tükörből láttam, habzó szájjal mutogattál, dudáltál és villogtattál. Mondjuk ebből csak annyi derült ki, hogy az én középső ujjam sokkal hosszabb mint a tiéd, és hogy én ugyanolyan lelkesen tudom szidni az anyádat, mint ahogy te tetted. Annyi különbséggel, hogy én ezt nem habzó szájjal tettem.

Neked sem termett sok babér, mintegy 3 kilométerrel arrébb, ahol az útszűkület volt, nem maradt más választásod, mint (jóval hátébb) besorolni a becsületesek közé.

Én 130-ra kapcsolva messze lehagytalak, és persze el is felejtettelek.

Nem úgy, mint te. Jópár kilométerrel arrébb hirtelen ott termettél a bal szélső sávban előzve, rámdudáltál, lelassítottál 130-ra, letekerted az ablakot és a "megszokott" habzó szájjal mutogattál, utastársaid nemkülönben. Ezúttal csak az derült ki, hogy középső ujjam az utastársaid középső ujjánál is hosszabb. Ez, és hogy az én arcomon mindössze egy lesajnáló mosolyt láthattál, olyannyira fölhergelt, hogy elémjöttél és megpróbáltál megijeszteni azzal, hogy befékeztél.

A gond az, hogy én számítottam erre, mert a hozzád hasonló barom állat suttyó bunkók viselkedését az elmúlt 31 évben, amióta jogosítványom van (17 évesen kezdtem!) jól ismerem. De fizikából is jó vagyok. Az én autóm a te aprócska Toyotádhoz képest, amelyet méretéből itélve anyucitól kaphattál kölcsön a hétvégére, legalább 600 kilóval nehezebb és szerintem legalább 2 méterrel hosszabb. Éppen ezért semmit nem csináltam. Ütközés esetén úgy pattantál volna le erről a "tankról" mint kacsázó kő a víz felszínéről. Szimplán megfeszítettem a kormányt tartó kezeimet és a padlón a lábamat, felkészülve hogy magad sem tudod, mit teszel.

Azt hiszem, ettől beszarhattál, mert villámgyorsan a gázra léptél, és 160-170 km/órás sebességgel elhúztál a bús p....ba.

Nem tudom, én vagyok-e az első az életben, aki megleckéztetett. De nem csak megleckéztetett, hanem talán az életedet is megmentette. Ha nem tudnád, jobbról előzni tilos, leállósávban meg a legdurvább bűncselekmény! Te (és az összes ott előzgető autós) potenciális gyilkosok vagytok, mert csak egy embernek kell a többszáz várakozó autóból valamiért hirtelen kihajtania a leálló sávba, ahol ti rohadékok 50-60 km/óra sebességgel haladtok, és ott valaki meghal!

Az autósoknak -- feltételezve hogy az emberek a szabályokat betartják -- nem szokásuk, hogy lépésben haladó, a hátra látást majdnem elfedő kocsisorban jobbra kihajtva ellenőrizzék, mocskos állatok nem jönnek-e onnak. Tudom hogy ezt is meg kell nézni (hisz jöhet ott megkülönböztető jelzéssel mentő, rendőrség), de elég ha valaki egyszer hibázik az életben... Te és a magadfajta söték bunkó állatok viszont nem tévedésből, hanem szándékosan, a többi becsületes embert hülyének és ostobának tartva előztök ott.

Mondom, szerintem nem csak megleckéztettelek, de talán meg is védtelek. Mert remélem elgondolkodsz azon, micsoda ostoba és aljas disznó vagy, valóban egy potenciális gyilkos, ugyanakor potenciálisan áldozat is. Ha rájössz arra, ilyen törpe autóval, amivel állat módjára közlekedsz, egyszer a rövidebbet húzod, anyád, apád hamarosan több levelet is kaphat ismeretlen emberektől, akik megköszönik az új tüdőt, májat, vesét, hasnyálmirigyet és szaruhártyát.

Ennek fényében közlekedjél a továbbiakban!

Üdvözöl:

A Renault Megane sofőrje

A levél írója kérte, hogy mivel épp nem tud indapasst regisztrálni, hogy kommentben reagálhasson a hozzászólásokra, ezért tegyem ki ezt a kiegészítést a poszt végére, íme:

Mindenki beírását (eddig is, a jövőben is) köszönöm.

A blog felé, de a gödöllői rendőrök felé is én névvel vállaltam magam. Engedelmetekkel az autózz! eddigi olvasmányélményeiből ide nem írtam ki azt -- de a toyotás rendszámát sem. A lényeg, hogy az "üzenet" elsősorban a toyotásnak szól. Ha pedig más tanul belőle, plusz eredmény.

A blog tulajdonosa jelezte, kapok majd hideget meg meleget, ezzel nincs bajom.

Nem tudom, hogy amit csináltam tökéletes volt-e vagy csak jó, esetleg szimplán baromság. Úgy gondolom, mivel nem történt baleset, a tények engem igazolnak.

Kifényezhettem volna magam, elhagyhattam volna a posztból minden rám nézve terhelőt. Kitalálhattam volna hogy én nem mutogattam vissza, vagy azt, hogy a leállósávban vészvillogóval battyogtam. Azt is kihagyhattam volna, hogy mikor bevágott (ezt hangsúlyoznám, bevágott) elém a toyotás, én nem satufékeztem. Neki kellene elgondolkodni azon, mi is történhetett volna abból, amit saját maga idézett elő. Láthatóan meg akart félemlíteni a nyikhaj és ez bizonyítottan nem jött össze neki.

Nem tudom ott pontosan mi alapján cselekedtem. A kocsim kb. 300 kiló alkatrésszel volt megpakolva (árut vittem egy külső munkára a kollégáknak), én 130+ kiló vagyok. Ettől függetlenül szánalmasnak tartom azokat, akik a méterekbe meg a kilókba kötöttek bele.  Azért ne gondolja senki, hogy büszke vagyok magamra. Arra büszke vagyok, hogy kimentem a leállósávba, mert valóban majd' beszartam, miközben mellettem döngettek a potenciális gyilkosok. Ezért is jelentettem be névvel, telefonszámmal az esetet a gödöllőieknek.

Az autózz! blogot olvasva mindig is kétélűek voltak a hozzászólások. Fele fenyítené (kromofág, csavarhúzó, kerékkiszúrás) mondjuk a járdán parkolókat, rendőrért kiált a tolakodóknál, trafipaxot kiván minden sarokra, másik fele amatőr jogászként védi a szarkavarókat. Én a leállósáv blokkolásával kár okozása nélkül tettem valamit azért, hogy esetleg előttem valaki ne haljon meg. Ezt pontosan így gondoltam, nem másként.

Ami utána történt, hirtelen jött. Nem volt megtervezve, nem volt elrendezve. Ki a fene gondolta volna, hogy valaki kilométerekkel lemaradva beletapos a gázba és a saját életét is kockára teszi egy revansért? Nekem az jutott eszembe, amit a cégem az évi rendszeres autóvezetői tréningen mondott. Ha elkelülhetetlennek látszik az ütközés, feszítsük meg karunkat, lábunkat. Örülök hogy villámgyors reagálású, azonnal dönteni képes sofőrök tucatjai írogatnak az autózz! blogba, akik mind ezerszer jobbak mint én.

Akárki akármit mond, mivel nem történt ütközés, valószínűleg ha nem is a legfaszábban, de mégis jól döntöttem hogy nem rántottam magam félre a kormányt illetve nem léptem én vészfékbe. Aki ennél jobbat tud, az tegye majd azt ha ilyen helyzetbe kerül. Én mindenkinek mégis azt kivánom, soha ne kelljen ilyen szituációban döntést mérlegelnie! Természetesen magam is csak utólag gondoltam bele abba, mi lett volna ha, s ez alapján jutottam el a fizikapélda (kacsázó kő) gondolatig, meg hogy két majdnem azonos sebességű tárgy ráfutásos ütközésénél a kisebb tömegű húzza a rövidebbet. De mint mondtam, ez sem volt elterveze. A toyotás tudja hogy így történt, talán olvassa a blogot és magába néz.

Én a magam részéről megtettem és örülök hogy úgy adtam közre a történetet a nyilvánosságnak, ahogy olvashattátok.

Egyet azért remélek, hogy a 143-as kilométernél a parkoló lámpaoszlopa mögé elbújtatott háromlábú lézermérőbe a toyotás 170-nel belefutott... 

620 komment

Címkék: biztonság közlekedés autó hülye büntetés veszélyes autópálya kresz dugó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

X14NZ 2009.06.24. 10:08:10

attól tartok, a sünnek ma is kemény napja lesz...

Riska 2009.06.24. 10:09:12

ELSŐre igaza van a posztolónak, a módszerével nem biztos hogy egyet értek, nem mindig kell népnevelni, majd jön a yard és elintézi. Vagy nem. Tegnap pl. az Istenhegyi út közepén flangált egy kóborkutya, az autósok satufékek közepette kerülgették ki. Köztük volt egy rendőrjárőr is, az is hatalmasat fékezve kormányt elrántva kikerülte az ebet és ment tovább. Én meg csak kérdően néztem, hogy nem lett volna-e feladatuk leterelni az útról, vagy legalább a forgalmat lelassítani, kell a francnak arra a halálútra még egy baleset. De nem, tudomást sem vettek róla, úgyhogy sajnos nem lehet bízni a rend őreiben.

SimiTomi 2009.06.24. 10:13:40

muhhaha, amit ma reggel láttam: KNN-XXX (talán 681) rendszámú Skoda Octavia sofőrje olvasott a 6-os bevezetőn a verdában, menet közben.

Nem tudtam lefényképezni, sajnos.

Ro3 2009.06.24. 10:20:09

Hát nem elég, h hüje a posztoló, és ezért tart ott az ország, de még bunkó is, és meg van róla győződve, ha na ki a király. Komolyan, a stílusától hányok, egy merő EGO az egész. Maradt volna a seggén a barom, ahelyett, h kihajtva a leállósávba hajtva veszélyes szitut teremt. Arról már nem is beszélve, h ha jól értem a satuzó autósokat ki akarta nyírni, azzal, h nem próbálta elkerülni a veszélyes szitut. SÜN, SÜN, SÜN. Mennyivel is jobb, mint a leállósávban hajtók? Semmivel! Sőt!

BéLóg 2009.06.24. 10:25:09

@Ro3: Jéziusmária, te ennyire hülye vagy?

NEM az teremt veszélyes helyzetet, AKI a lépésben haladó kocsisort ötvennel a LEÁLLÓSÁVBAN előzgeti, hanem aki kimegy oda és ott baktat?
Anyám, vannak akiknek a negró világít a szájában!

TH 2009.06.24. 10:26:26

Na, ezen majd mehet jól az anyázás. Én nem tudom megítélni, hogy a posztoló helyesen járt-e el. A leállósávon előzők arcátlan parasztok, EZ NEM KÉRDÉS. A kérdés az, hogy őket hogyan célszerű megállítani. Én nem ítélem el nagyon a posztolót azért, amit csinált, de Ro3-nak igaza van abban, hogy a stílusa ERŐSEN bicskanyitogató.

TH 2009.06.24. 10:27:47

@BéLóg: Ro3 szerint az teremt veszélyes helyzetet, aki nem lép a fékre akkor, amikor előtte büntetésből befékeznek. Holott a veszélyhelyzetet akkor is a büntetgető köcsög csinálja, nem a poszt írója, szóval jogos a sün Ro3-nak is. Ha nem csalódok, ma sünök fognak potyogni az égből is...

Simet 2009.06.24. 10:30:02

Jól csinálta a posztoló, meg a mögötte jövő autós is. Ha netán mentő jönne, akkor pillanatok alatt vissza tudna sorolni. A sok tapló leállósávos meg szívjon gázt.

DonnaNyányó 2009.06.24. 10:30:40

Rohadjon meg mindenki, akinek fék van a kocsijában...

:D

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.24. 10:33:16

Nem értem minek ír valaki ilyen személyeskedő levelet, ha félti a nevét kitenni! Amúgy te legalább annyira szabálytalan, és veszélyes voltál, mint a többi, aki a leállósávban haladt.

tónik 2009.06.24. 10:33:33

Aha, életszerű. Kihívja a rendőröket, utána ő is a leállósávban halad...

Ro3 2009.06.24. 10:33:35

@TH: ősSÜN nektek :P
Idézem magam: "Arról már nem is beszélve, h ha jól értem a satuzó autósokat ki akarta nyírni, azzal, h nem próbálta elkerülni a veszélyes szitut."
Idézem a posztolót:
"Az én autóm a te aprócska Toyotádhoz képest, amelyet méretéből itélve anyucitól kaphattál kölcsön a hétvégére, legalább 600 kilóval nehezebb és szerintem legalább 2 méterrel hosszabb. Éppen ezért semmit nem csináltam. Ütközés esetén úgy pattantál volna le erről a "tankról" mint kacsázó kő a víz felszínéről. Szimplán megfeszítettem a kormányt tartó kezeimet és a padlón a lábamat, felkészülve hogy magad sem tudod, mit teszel."
Ez akárki akármit mond, akkor is gyilkosság. Ha te el tudod kerülni a szitut (teljesen más kérdés, h te voltál-e a hülye, amit nem is vitattam, h a leállósávban előzgető sutyerák), de nem teszed, mert egy köcsög az illető, 1részt a törvény előtt is te leszel a hunyó, mert követési távolság be nem tartása, másrészt erkölcsileg is. Vagy ha Zillel vagyok, akkor átmehetek mindenkin? Rossz helyre álltak a pöcsök, mi?
@BéLóg: Tudod-e mi az a negró? És a rendőr? Akkor ne keverd össze magad velük...

TH 2009.06.24. 10:35:52

@Ro3: Ebben is van igazság, de azért az ERKÖLCSI bűnös inkább az, aki büntetésből fékezget, nem az, aki ettől nem tojik be. Szerintem itt menőzni akart csak, épeszű ember nem akar autópályatempónál karambolozni, főleg aki ENNYIRE jó fizikából, mint a posztíró. ;)
Szóval részben igazad van persze, úgyhogy sün nekem is. :)

BéLóg 2009.06.24. 10:35:54

@TH: Helló!
Innen messzimessziről nem lehet megitélni, az az említett befékezős sztori hogy is játszódott. Nincs kizárva, hogy a Toyotás csak a féklámpáját villantotta fel, illetve abból ítélve hogy nem ütköztek össze arra lehet következtetni, hogy volt elegendő követési távolság.

Egyébként meg ilyenkor miért is kelllene befékezni? Hogy esetleg BELÉM jöjjön valaki aki MÖGÖTTEM jön?
Mégis ki az a zseni, aki egy ilyen szituban a LEGESLEGJOBB megoldást választja?

Egyébiránt a "befékezős" jelenet a sztori lényegéne egy ezreléke.

Nekem utána kjellett számolnom, hogy aki 60 km/órávaval megy, az 60ezer métert tesz meg 3600 másodperc alatt, így 16,7 métert másodpercenként. Mintha ezt a posztoló élből tudta volna...
Lehet hogy szolgálaton kívüli rendőr vagy közlekedési szakember vagy efféle...

Nekem nem lett volna bátorságom ehhez, neki valamiért igen.

Részemről riszpekt.

TH 2009.06.24. 10:36:25

@metal: nem annyira veszélyes 5-10-el gurulni, mint 60-al előzni a szinte álló kocsisort...legyél mán észnél!

Ro3 2009.06.24. 10:37:00

@Simet: Ja, a mentő csak a leállósávban veszteglő köcsögök miatt nem tud elmenni, akik egy másik paraszt -akinek ugyanannyi joga van a leállósávban tartózkodni, mint a többieknek- miatt nem tudnak elhaladni, valószínű egy ideig besorolni sem.

TH 2009.06.24. 10:39:48

@BéLóg: Hmmm...véletlenül én is tudom FEJBŐL, hogy ahhoz, hogy km/h-ból m/s-t kapjunk, 3,6-al kell osztani...azért nehogy már ezért legyen okos a posztoló, hogy ezt tudta. :)

BéLóg 2009.06.24. 10:40:12

@Ro3: Sötétgyerek!

A leállósávba leggyakrabban KAMIONOK állnak ki.

Ahogy fentebb érzékeltettem, fogalmam sincs mi játszódott le a "satufék?" jelenetben. Ami a történet lényegének töredékét teszi csak ki.

A Toyotás többszázszorosan sötét volt, a leállósávban akart előzni, idegbeteg volt, MEGKERESTE a posztolót nyilvánvalóan gyorshajtással és megpróbálta ÖNGYILKOS módon befenyíteni...

Tudod mit? Toyota kontra Renault suttyóságban 10:1
Eztet kéne belátnod tán.

BéLóg 2009.06.24. 10:42:52

@Ro3: Olvasni azt nem tudsz, tényleg!
A posztoló szerint a kocsija mögött BECSÜLETESEN hajtó másik autós nem foglalta el a helyét! Tán egyetértett vele???
AZAZ ha jött volna egy mentőrendőrtűzoltó kilométerekről látszó villogóval, a POSZTOLÓ simán visszament volna a helyére.

TH 2009.06.24. 10:47:01

@BéLóg: "Toyota kontra Renault suttyóságban 10:1"
Szerintem inkább csak 3:1 vagy 5:1...azért a posztolót sem kell félteni. Néha én is viselkedek hasonlóan, és tudom, hogy olyankor azért én is bunkó vagyok.

jurii (törölt) 2009.06.24. 10:47:04

Kamionosnak ma nehéz napja lesz: nehéz eldönteni ki a nagyobb állat a történetben, az önjelölt Rambó posztoló vagy a mindeki mást valóban hülyének néző Toyotás és társai...

Közlekedjetek óvatosan, nagy a vadaspark és alacsony a kerítés.

Grg76 2009.06.24. 10:48:16

Számomra komolytalanok az olyan postolók/újságba levelet küldők/stb. akik nem merik legalább a nevüket vállalni... Ha ott nagyfiú volt akkor itt is vállalja magát, és a tettét.
Biztos nem hagyta magát az asszony reggel...

TH 2009.06.24. 10:50:26

@Grg76: Akkor az ÖSSZES eddigi poszt itt komolytalan volt. Hát ez van.

BéLóg 2009.06.24. 10:51:24

@Ro3: Ja és mégegy. Én nem vagyok egy kresztudós, de abban biztos vagyok, ha elém BEVÁGNAK akárhol és én EMIATT nekimegyek, nehogymá' bárki "követési távolsággal" operálhasson!
Hajlandó volnék fogadni, hogy egy ilyen szituban esélye nincs a "közúti VESZÉLYEZTETŐ-nek".

A befékezéses jelenthez annyit, utána gondoltam. Ha a posztoló 130-cal ment, őt a Toyotás nyilván jóval többel tudta csak megelőzni. Mondjuk 150-nel. Ha ő lefékezett valamennyire a megános meg nem, akkor (mostmár értem mit magyarázott a vizen kacsázó kővel a beíró), a kisebb tömegű autó tényleg "lepattant" volna a nagyobb tömegűről, mivel köztük a sebessségkülönbség talán csak 5-10km/óra lehetett.

A posztoló ezzel a SAJÁT életét védte, a toyotás pedig a saját életét tette kockára...

Simet 2009.06.24. 10:52:09

25 éve vezetek, de egyetlen egyszer sem jutott eszembe a büntető fékezés...
Lehet, hogy akkor még tanítottak vezetni, vagy csak nem vagyok sikeres ember?

kovka 2009.06.24. 10:52:40

Jajjj istenem! megint a sok kurva okos szabályos és mindent jól látó szőrszál hasogató kommentelő!

Részemről riszpekt a renault-osnak. Jót mosolyogtam az egész sztorin. volt bátorsága és beszopatta a sok köcsögöt!a legundorítóbb dolog leálló sávozni. ezen nincs mit magyarázni. jöhet a sok sötét itt a részletek cincálásval...röhögnöm kell..

elfmage 2009.06.24. 10:52:51

M3-as kivezetőjén volt egyszer egy nagyobb dugó, természetesen ott is ment az előzgetés a leállón amíg egy kamionos meg nem unta hogy a leálló elfogytával besorolók miatt az ő sora nem halad.

Szépen betette a batár járgányát felesben a leállóra, azt így araszoltunk tovább.

Nem villogott senki, csak szépen felgyűlt pár kötsög a kamionos mögött.

Nem értem egyébként hogy 4 rendőr nem tudna egy kis pénzt beszedni ezektől a jóarcúaktól?
Legalább annyi fogásuk lenne mint a lesből kamerázásnál, és még a normális autósok sem háborognának.

TH 2009.06.24. 10:56:37

@kovka: nem értem a kirohanásodat! Egész értelmes volt eddig a vita...

bekov 2009.06.24. 10:57:13

egy renault megane mióta tank? :D még egy toyotához képest is...

BéLóg 2009.06.24. 10:58:32

@Grg76: Nemtom, de én úgy vettem ki, a posztoló neve megvan SilentSoundnál... Illetve megtehette volna, hogy ő névtelen marad, viszont a toyotás rendszámát kiírja.
Ez nem tűnt fel senkinek?

Meg az, hogy saját magát sem festi le grállovagnak, asszem több helyen is írja hogy visszamutogatott és visszaanyázott...

Újabb riszpekt.

Ja, és az a stílusgyöngy, miszerint a toyotás és utasai szimplán kispöcsök, beágyazva egy jól elképzelhető képbe (keressétek ki, nekem élmény volt mikor leesett a papírtantusz), nos mivel a szöveg mostmár nyilvános, ezt át fogom venni...

TH 2009.06.24. 11:01:35

@bekov: A Toyota a megadott adatok alapján csak Yaris lehet.
A Megane tfh. 2. generációs, annak önsúlya kb 1200 kg.
A Yaris legyen első generációs, akkor az 900 kg. A súlykülönbség nem lehet 300 kg-nél több szerintem...

kovka 2009.06.24. 11:02:19

@TH: részemről szőrszálhasogatásnak vélem, azt h most azon vitázunk h, igen valószínűleg a posztoló a hüJe. abban aszsem egyetérthetünk h a leállósávozás igen csak bicskanyitogató. posztoló meg egy gyakorlatilag balaesetmentes megoldást talált arra h megnyugtassa kicsiny lelkét.én ebben nem találtam kivetni valót.

bocs a kirohanásért, biztos menstruálok(i'm a boy) vagy inkább a vizsgaidőszak teszi.

TH 2009.06.24. 11:06:37

@kovka: Azon nem tudnánk cuppogni, hogy a leállósávon előzni a sort gusztustalan pofátlanság, és veszélyes is, mert ezek tények. Marad tehát minden más körülmény, amin lehet cirkuszolni itt egymással. :)
Koncentrálj a vizsgákra inkább! ;)))

BéLóg 2009.06.24. 11:07:01

@bekov: A renault megane kombi hossza 4,7 méter, önsúlya 1260 kiló. Nem tudom mi az a "kistoyota".
Az iQ nagyon kicsinek tűnik, de van még Avgo, Urban Cruiser, Yaris régi és új és talán ide passzol az Auris.
Ezek lehetnek úgy háromésfél méteresek és talán 900 kilósok.
A Yaris például éppen 3750 mm és 910 kiló.

Szerintem EHHEZ képest a "tank" megjelölés akár helytálló is lehet.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.06.24. 11:07:14

na a nagyotmondó kisiparos :DD

600kgmal könnyebb a megannál? :D

www.osszesauto.hu/prg/autoinfo4.kk?fnAID=67&fnTID=313

nem találtam 1250nél nehezebb megane-t az oldalon össztömegre! ebből kivonom a 600at, akkor kapok ugye 650et... ez kb egy trabi súlya, ez alatt meg egy kispolák van! egy 1.0 corsa is legalább 850 kg.. hát még egy "ócska régi" japán xar, ami még vasból készült...

csúnyán összement volna az a megane a gyűrődési zónák miatt még egy apró kocctól is... lett volna meglepetés...

TH 2009.06.24. 11:08:31

@RosszQtya: megelőztelek - @TH: . :)))

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.06.24. 11:13:50

jah... egy átlagos megane hossz kb 4.5 méter... de ugye a tied 2vel hosszabb a másiknál... mondjál már egy 2.5 méteres kocsit légyszives, csak egyet! a smart határeset, mert pont 2500mm a hossza. toyotában meg kizárt... a legkisebb toyota az aygo is 3415mm gyk 3.4m a te meganodhoz képest jó esetben 1 méterrel rövidebb és minimum 800-900 kg... szóval nem enyhén túloztál, gondolom nem csak a méretekben...

BéLóg 2009.06.24. 11:13:56

@RosszQtya: Én is.

De most akkor az a hülye, aki rosszul becsüli fel a másik autó tömegét???

És ha az a kistoyota iQ volt? Vagyolyan még nem fut itthon? A honlapon az passzol a trabihoz :-)

Ja, és a megane kombi megengedett össztömege 1840 kiló (!). Ha meg volt pakolva, meg mondjuk a benne ülő sofőr is (magyar átlag 48 évest nézve) 100+, még a 600 is összejöhet.

Bár a kistoyotában is többen ültek (szöveg alapján -- "utasaid" -- minimum kettő), akkor oda is kell adni minimum 3x80-at...

De talán nem a kilók becslése a lényeg.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.06.24. 11:14:29

TH 2009.06.24. 11:08:31
jah tényleg, csak kikerestem... tudod mekkora halat fogtam? :))

kovka 2009.06.24. 11:15:37

@TH: Tudom ám h itt mindenkienk a legfőbb a cirkuszolás!: ) ezért él ez a blog : )

De most tényleg megyek, mert van az időnek egy hülye tulajdonsága , miszerint csak előre halad , és se megállítani se visszatekerni nem lehet. a péntek pedig felénk rohan!

kelemes kommentelést mindenkinek...hejj, oda nézz. teljesen lehiggadtam. legközelebb is ide jövök :D

Lipi1945 2009.06.24. 11:15:57

Hehe, lehet fizikából jó, de az összeadás kivonással még gondok vannak. :D 650 kilós Toyo? Mivolt az valami Japó belpiacos kei, vagy hogyhíjják? Nekem van egy 1640 kilós alvázas autóm! Na kiakirály? :D Egyébként szerintem azzal nincs gond, hogy blokkolta a leállót az agytrösztök elött, de az a fizikaprofeszsoros, 600kilós, tankos, karbefeszítős bekezdés, szerintem nagyon gáz.

BéLóg 2009.06.24. 11:16:46

@RosszQtya: Hoppá! Te ismered a posztolót? (Mert úgy írsz kettes számban...)

Megismétlem, most akkor szarjon sünt az, aki rosszul becsül fel kilót és métereket egy ilyen szituban?

bekov 2009.06.24. 11:17:37

@BéLóg: úgy tűnik ez elég szubjektiv lesz, nálam a tank egy 7es vagy x5ös bmw-t és társait jelenti, de semmiképpen sem egy középkategóriás autót... még yarishoz képest sem... na mindegy...

Joooe 2009.06.24. 11:18:16

A módszerrel elvben nem értek egyet, de mégis örülök hogy van aki meglépte :D

Pár hónapja az M5-ösön láttam ilyet, baleset volt, lépésben haladt a kocsisor... A kamionok tömgesen soroltak át félig a leállósávra, csak épp annyira hogy a parasztok ne tudjanak elmenni. Öröm volt nézni :)

TH 2009.06.24. 11:18:36

@Lipi1945: alapvetően gyanús, ha valaki egy posztban kétszer leírja, hogy ő mennyire jó fizikából. Ha nem fizikus vagy fizikatanár, akkor azért szívesen megnézném, ahogy megold néhány feladatot mondjuk egy gimnáziumi példatárból. :)

TH 2009.06.24. 11:19:52

@bekov: legyünk precízek. a Mégane egy ALSÓ középkategóriás autó. Csak Golf kategória, nem Passat méret...
@BéLóg: és szerinted ülnek az iQ-ban 3-an, és 170-el mennek vele a pályán? Eszednél vagy?

schnee 2009.06.24. 11:24:06

SÜN az összes leálló sávban menőnek mindig és mindenkor. Ezek általában sík parasztok, akik azt hiszik nekeik mindenre joguk van.

BéLóg 2009.06.24. 11:24:20

@bekov: Ezen nem fogunk összeveszni...

Most hogy utána néztem toyotának, megane kombinak, azért egy 1300 kilós alaptömegű autó nekem durva. Mennyit fogyazsthat az?
Az enyém a tonna alatti (900 kiló), vagyis csak az önsúlyban 400 minusz!
400 kiló plusz tömeg 130-cal... Kontra 900 kiló ugyanennyivel, jó kis fizikapélda a mozgási energiák különbségére.
Talán akad itt valaki szagember, aki megmondja, mi történik, ha 1300 kg tömeg 130-cal "utolér" egy 125-tel hajtó 900 kilósat.

Fizikatanárok ide!!!!!!!!!!!!!!

BéLóg 2009.06.24. 11:25:33

@TH: Mér' ne lennék eszemnél? Fogalmam sincs mit tud az iQ, de csak találgattam! Mea culpa, remélem meg tudsz nekem bocsájtani!

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.24. 11:26:14

Amúgy egyszerű a történet, nem kell visszaengedni a leállósávból a köcsögöket! Ennyi, majd ha ott még lassabban halad, akkor rájön, hogy nem éri meg. Én ehhez hasonló esetekben, csak és kizárólag buszsávból engedek be magam elé autót, és azt is csak akkor, ha már akadályozza a buszt.

Devil 2009.06.24. 11:26:35

@Riska: "Vagy nem." Hat a legtobbszor nem...

TH 2009.06.24. 11:27:16

@BéLóg: én nem vagyok fizikatanár, DE: nem mindegy, hogy ütközik a két autó. Ha csak egy kis oldalirányú erő is fellép (erre lássuk be, jó esély van azért), az mindkét fél számára elég veszélyes lehet. a probléma nem a sebességkülönbség, hanem mondjuk az, ha valami a Megane-t kitéríti egyenes irányú mozgásából...Gondolom a következményeket te is el tudod képzelni 130-nál...

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.24. 11:27:34

@BéLóg: összetörik mind kettő, és jó esetben még meghal pár ember a mögöttük jövők közül is!

missouri 2009.06.24. 11:28:00

Most ebben mi a poén? Araszoló autópályán leállósávban előzgetők: mindennapos. Észbekap egy kisteher vagy más, kioldalaz felesbe hogy szívjon a sok paraszt: mindennapos. Mást nem nagyon lehet tenni, hiszen rendőr persze sehol (épp a Gyömrői úton szivatják az üres 2 sávos úton 60-al közlekedőket): mindennapos. Bepöccenő agresszív állat kis farkú potenciális gyilkos őrjöng: mindennapos.
persze attól hogy ezek mindennaposak, attól még :o(((((((((

TH 2009.06.24. 11:28:36

@BéLóg: Én nem haragudtam, csak csodálkozom. Az iQ egyrészt elég picike, tehát inkább csak ketten fognak benne ülni, másrészt nem is rakéta...Az 1.3-as Yaris (a régi) viszont megy mint az állat, és simán elférnek benne 3-an...

Lipi1945 2009.06.24. 11:29:12

@BéLóg: Há én nem vagyok jó fizikából! De szerintem kb semmi, horpad és/vagy törik egy kis műanyag és/vagy fém.

BéLóg 2009.06.24. 11:29:51

@metal: Azt azért tudod, hogy MINDIG visszaengedik őket!
Engem is például, ha tolakszom. Éppen ezért szoktam magam is tolakodni, mert megéri.

Mondjuk más a Vidámparknál előre menni és bekuncsorogni a kanyarodó sávba, mint JOBBRÓL autópályán leállósávban ötvennel előzni.

De azért sünt nekem!

Lipi1945 2009.06.24. 11:30:28

@BéLóg: "Talán akad itt valaki szagember, aki megmondja, mi történik, ha 1300 kg tömeg 130-cal "utolér" egy 125-tel hajtó 900 kilósat."

Megelőzi! :D

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.24. 11:30:44

@BéLóg: Igen sajnos mindig van olyan mazsola, aki visszaengedi őket!

BéLóg 2009.06.24. 11:32:53

@metal: Tehát a MEGOLDÁS az lett volna, megánosnak SATUFÉK, aztán őbelerohan valaki hátulról, toyotás meg mintha ott se lett volna, megános meg röhögve emlegetné az ABSZOLÚT vétlen áldozatnak hogy "féktávolság! féktávolság!".

Legyünk őszinték, teszerinted EZ lett volna a helyes döntés?

TH 2009.06.24. 11:36:07

@BéLóg: OK, ez alapján te ne fékezz, ha fékeznek előtted!!! Neked kétállású a fékpedálod? Csak a satufék lehetséges a renault részéről? Mi van, ha csak fékez egy picit? Egyébként pedig a mögötte menő TARTSON elegendő távolságot, ne vicceljünk már!

Ro3 2009.06.24. 11:36:29

Még mindig nem tudok a mellett elmenni szó nélkül, h ha valaki f@sz, akkor sem hagyom, h megdögöljön. Pl hasonló eset, bár nem ugyanaz, mert a vétlenre nem direkte veszélyes, h valaki kanyar előtt előz. Persze, én is szentségelek, h baromállat, nem látod be, DE ha jönnek szembe, akkor beengedem, és nem befeszítem a kezeimet a kormányon.
"hogy elémjöttél és megpróbáltál megijeszteni azzal, hogy befékeztél." Szó nincs arról, h bevágott eléje -erről egyébként 10x-esen tudnánk a posztoló stílusából ítélve. Tehát bement eléje, és felvillantotta a lámpáját. Persze, SÜN, paraszt megint. De ne akarjon jófejnek tűnni az, aki egy ilyen szituban felveszi a becsapódási pózt, és röhög, hogy ezek most megdöglenek. Mert ugye a Toyotás csak rémített (nem is fékezett be), ha a posztolón múlik, akkor baleset. És 130as tempónál ne mondja nekem senki, h egy koccal megúszható, mert az nem ismeri a fizikát. Ott bármi lehet (pl féloldalasan kapja el (jó eséllyel), aminek következtében kipördül, összetör még 5 másik autót...vagy csak ilyedtében rántja félre a kormányt). Másik embert ilyen veszélyes szituba kergetni/hagyni/nem segíteni mikor lenne rá lehetőség ősi román szokás, akkor is, ha ő a hunyó. Remélem ide azért nem olyan emberek írkálnak akik gyilkolni járnak ki az utakra (szándékosan)...

Devil 2009.06.24. 11:37:52

@metal: "Nem kell visszaengedni" - szerintem ez az ami nem mukodik. Megnehezitheded a beturemkedo autos dolgat, de megakadalyozni nem tudod. Annyira ra kellene tapadnod az elotted levo autora hogy mar balesetveszelyes. Abba az 1-2 meteres helyre meg siman be lehet varrni egy kocsi orrat, ugyhogy vagy nekimesz, vagy megallsz es beengeded. Ha akarsz dudalhatsz, de ennyi.
Nem vagyok egy agressziv tipus, de ha nagyon akarok, behajtogatom a kombimat a masik savba (nem, nem a szabalytalanul leallosavbol hanem mondjuk a kulsobol a belsobe).
Ezenkivul ha nem enged be neha akkor is bejon - melled a sajat savodba, ilyet is gyakran latni. Sokkal gyakrabban mint rendort.

Ro3 2009.06.24. 11:38:01

@BéLóg: Legyünk őszinték: EGOposztíró tutira azt írta volna, h amcsi teherautóvonat jött mögöttem, 5cm-rel a seggemben, azért nem fékeztem, amennyiben egy kispolák lett volna mögötte 30m-re. De nem írta, szóval kizárhatod.

JGabor · http://segitazautoszerelo.hu/ 2009.06.24. 11:47:34

Az ideális szerintem az lenne, ha a szabálytalankodót "mindössze" megakadályozzuk a baleset előidézésében. Hozzászólni, reagálni nem kell, egy idő után úgyis megunja.

theutat villám 2009.06.24. 11:48:51

Kíváncsi vagyok, vajon hány komment lesz még az autók súlyáról. Végül is lényeges a történet szempontjából, ne hanyagoljuk el, gyerünk, gyerünk, még valakinek vannak táblázatai önsúlyról, meg megpakolva, meg mindenhogy?

BéLóg 2009.06.24. 11:49:46

@Ro3: Nézd. úgy látom te ott lehettél, mert mindent olyan jól tudsz.

Én MAGAMBÓL indultam ki és fogalmam sincs, mit tettem volna a szituban. Rémülten fejreálltam volna, oldalra rántottam volna a kormányt vagy mi.

Viszont az én olvasatomban a toyotás, aki legalább 170-nel érte utol a megánost BEVÁGOTT elé és úgy fékezett, nem pedig szépen beindexelt aztán "lágyan", "udvariasan", "kedvesen" a fékre lépett hogy felvillanjon a lámpája...

HA nem lassult le, a megános ezerszer jobban tette hogy nem lépett bele a saját fékjébe!
De ha lelassult akkor is, HISZEN nem ütköztek össze! Ez is eléggé elkerülte a figyelmedet.

EGYÉBKÉNT a sztori arról szól, hogy a bunkó többszörös donorjelölt nem volt képes elviselni, hogy AZNAP nem tudja lealázni a hülye köcsögöket jobbról és ezt valami pöcs úrvezető teszi a középszarkategóriás rönójával.

Én még sosem láttam hogy egy autós blokkolna, azt viszont ezerszer, hogy teherautó vagy kamion.

DownQ · http://letoltes.freebase.hu 2009.06.24. 11:50:33

A "megfegyelmeztelek"-ig olvastam!

The lost man 2009.06.24. 11:52:06

Hölgyeim és Uraim!
Figyeljünk már oda!
1. A leállósávban előzni parsztság (bár ki tudja hova sietett)
2. Tiszta szívemből gyűlölöm azokat a modoros parasztokat, akik úgy gondolják, hogy megnevelik az embert!!! (már urambocsá' az édesanyám, és édesapám feladata!

Sünt a Posztolónak, és az előzőnek, és az összes önkéntes rendőrnek is!!

Ro3 2009.06.24. 11:53:15

@BéLóg: Mondjuk arról kevesen tehetnek, h nem tudsz olvasni :P

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.06.24. 11:56:49

Ro3

Te is csak a "terjedelmes pöcs" cím viselője lehetsz. Vagy te vagy a baromköcsög aki a jobb sávban száguldozott?

A posztoló jó fej, igaza volt, jól csinálta!

BéLóg 2009.06.24. 11:56:56

@TH: Tudod mit? Nem tudok erről többet írni neked.
Te így látod, én meg amúgy. MIVEL ne történt ütközés, a megános jól döntött, jól csinálta. Vagy csak oltári szerencséje volt, leszarom!

Sajna magam is leragadtam a kilóknál meg a fizikánál.
Mea culpa, sün, sün...
Amint azt többben is megjegyezték, erről kezd szólni az egész. A lényeg meg elsikkad.

Mert ugye akkor EGYÉBKÉNT a leállósávban ötvennel magától értetődően lehet előzni, mert erről meg hallgatsz mint kiszart sün a fűben..

Devil 2009.06.24. 11:57:24

@Ro3: Szerinted jobb ha hagyja mindenki magat terrorizalni? Buntetgetos soforok miatt halt mar meg vetlen autos. Es autopalyan tenyleg nem jo otlet hirtelen fekezni, se a kormanyt rangatni. Ha egy ilyenbe beleszaladsz hatulrol, nem te leszel a hibas hidd el - lesz 10 tanu arra hogy buntetgetett es megszivta mert mar nem tudtal megallni.
Valahogy bele kell verni ezekbe a tahokba hogy 130-nal nem jatszunk se masok, se a magunk eletevel (ahogy a leallovasban sem elozunk). Sokkal jobb hogy most egyszer raijesztettek, mintha megszokja hogy ezt lehet es egyszer megol valakit. Hogy tenyleg nekiment volna a postolo hatulrol? Ezt csak a jo eg tudja, az ember azert osztonosen nyomja a feket ha valami gyorsan kozeledik szembol. Egydarabig talan hagyja hogy rakozelitsen, de szandekosan szerintem nem megy neki - legfeljebb megijeszti egy kicsit. Vegulis akar szuksegbol is veszfekezhet...
En mondjuk a defenziv modszerek hive vagyokk, tehat ha latom hogy jon es elemvag, mar elore szep kenyelmesen belassitok hogy ha befekez is, akkor is legyen eleg tavolsag kozottunk, e kelljen a feken ugralnom.
Persze az egesz nevelosdi a rendorseg dolga lenne, nem az autosoke.

Ro3 2009.06.24. 12:00:27

@kurbli: köszönöm, köszönöm. Valóban terjedelmes a pöcsöm, de ez hogy jön ide? Egyáltalán kitől van az infód? De nem, nem én voltam aki leállósávban előzött (jobb sávban már igen, de az 6km után volt autópályán 110zel). Alapvetően betartom a szabályokat (sebességet nem mindig), és a hülyékkel is udvarias vagyok, vagy minimum nem akarom kinyírni őket, mert hülyék.
Egyébként érdekes, h a posztolónak 48 éves korára sem nőtt be a feje lágya...

efhábé 2009.06.24. 12:02:58

@TH: A stílusánál már csak az ostobasága nagyobb. Ahogy olvastam az írást, azt hittem, valami 2 tonna körüli félszerzetet vezet, erre kiderül, hogy egy megane-ban emberkedett. 130-nál egy satu leépíti a megane-t a B oszlopig minimum még akkor is, ha egy kispolszki nyomja a satut...

Ro3 2009.06.24. 12:04:10

@Devil: Hát igen. De szerinted egy ilyen sutyerák kis pöcs felfogja, h ha halálközeli élményben van része? Lószart. Ez semmiből sem tanul, ha a posztoló belemegy, és mondjuk meghal mellette még 10 másik ártatlan autós, de ő túléli, na akkor sem fogja hibásnak érezni magát, sőt. Vannak olyan sofőrök, akiknek nincs agya. Akkor van baj, ha azok, akik tudnának normálisan közlekedni -adott esetben a posztoló- azok is elkezdenek ilyen eszement dolgokat csinálni. 3x-ára nő a balaeset veszélye...

Walter Melone (törölt) 2009.06.24. 12:05:15

Renault Megane!???

Minimum egy Volvóra, vagy egy Mercire gondoltam...

Agyalap 2009.06.24. 12:06:16

@wunderbar busfahrer: Egészen pontosan:" édesanyám, és édesapám feladata" LETT VOLNA. Ha már nekik sem sikerült, valaki hadd tegyen utalást erre a tényre.
Hadd ne engedjem már előre szegény sietőket a leállósávon. Ettől még nem magam érzem parasznak helyettük.

Agyalap 2009.06.24. 12:08:14

@Ro3: Maradnék a jól bevált "aki hülye az haljon meg" formulánál. De ha lehet mást ne vigyen magával. Aki fékezget az ne gondol bele? Csak a mögötte jövőnek kellene?

Manyizga (törölt) 2009.06.24. 12:09:07

Az igazán szánalmas az, hogy nem volt még egy szabad járőr, akit a "jó" oldalra is küldhettek volna. A másik oldalról kellett átirányítani...

Ro3 2009.06.24. 12:09:13

@BéLóg: Te itt új arc vagy, ugye? :) Azért nem reagál senki, mert nem vitatunk meg olyan dolgokat, h az élet nem habostorta, meg h az éjszaka sötét és egyéb közhelyek. Ugyanis, -ha nem tűnt volna fel eddig- mindenki egyet ért abban, h a leállósávban előzni veszélyes és tahó dolog is. Azzal már kevsebben értenek egyet, h a büntetőfékezés is tahóság -én pl igen-, de azért itt még mindig homogén a társaság. Tehát sok veszekedésre, vitára alkalmos pont nem maradt, csak a súly valamint a nem fékezek a büntetőfékező mögött. Mivel nekem a súly téme teljesen triviális: a posztoló hozta az EGO szintjét, ezért erre nem fecsérlem a billentyűmet ;)

Ro3 2009.06.24. 12:10:07

@Agyalap: De ugyanolyan paraszt vagy, ha a leállósávban közlekedsz. Remélem lefényképezték a posztolót is ott :)

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.06.24. 12:12:28

EZ AZ ÖNKÉNTES IGAZSÁGOSZTÓ EGY BAROM, DE BAROM A MÁSIK SZEREPLŐ IS A TÖRTÉNETBEN...

HA BÁRMELYIK VELEM TALÁLKOZIK HAZAVÁGOM A KURVA ANYJÁBA!

Ro3 2009.06.24. 12:12:51

@Agyalap: Szerinted aki büntetőfékezget az belegondol a lehetséges kimenetelbe? Ha 1 autó annyira a seggembe jön, h az már zavar (mert pl tudom h sok a vad, és akármikor satufékezhetek miattuk), akkor rendszeresen felvillantom a féklámpát, de soha nem fékezem az autót. A 2. fázis, h bekapcsolom a ködlámpát. Ezután ő feltolja a refit, ekkor én lehatom a visszapillantóm. Utolsó fázis, h lelassítok 30ra...lassan.

Devil 2009.06.24. 12:15:48

@Ro3: Hat igen, en is inkabb megeloznem a bajt. Pont azert mert a kis sutyerak mast is magaval vihet - pld. az utasait akikbol meg talan lehet ember, vagy akar a Renaultosnak is eshetett volna baja, hiaba markolja a kormanyt.
Ettol meg jol tette hogy raijesztett, bar az ilyen soforok kiszurese a rendorseg dolga lenne.
Azt hiszem ezt az utolso mondatot berakom mottonak.

Agyalap 2009.06.24. 12:17:09

@Ro3: Akkor nem nyilatkoznék az agyi kapacitásáról... Legközelebb abba sem gondol bele, hogy elmenjen-e a WC-ig, vagy a szoba közepáre sz@rjon - vagy reggelinél a kezében lévő késsel leszúrja-e a feleségét viccből.
Gondoljon bele.

NerveAxis 2009.06.24. 12:20:47

még pofán is kellett volna verni a parasztot...

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.24. 12:23:18

@BéLóg: Jó megoldás erre nincs, de az aki hátulról ilyen esetben beleszalad a satufékezőbe, az nem abszolút vétlen, mert nem tartotta be a követési távolságot! De semmikép nem az a jó megoldás, hogy nem csinálok semmit, majd eltakarodik előlem, mert ha nem sikerül, akkor abból olyan tömegbaleset lesz, hogy az csak na. Ha fékezés nélkül 130-al neki megy az előtte satuzónak, mindkét autó sávot fog váltani, és olyan autók sérülnek meg, akik tényleg abszolút vétlenek!
@Devil: Ha tényleg araszol a sor, akkor nem kell 1-2 méternél ténylegesen nagyobb hely, ahova ha akarod, nem engeded be az autót, a sávok annál szélesebbek, és általában, ha elkezdesz ilyen esetben behúzódni, hogy még elmehess, akkor a barmok is visszakoznak. Természetesen van pár annyira idióta, akiket tényleg nem lehet kivédeni, de ők elég kevesen vannak!

Agyalap 2009.06.24. 12:23:33

@anyahajókabinajtóhajtogató: De jó fejek is ezek a csupa nagybetűvel író nagyon erős emberek... ;)

psmith 2009.06.24. 12:25:49

:))))))))))))))
"Az én autóm a te aprócska Toyotádhoz képest, amelyet méretéből itélve anyucitól kaphattál kölcsön a hétvégére, legalább 600 kilóval nehezebb és szerintem legalább 2 méterrel hosszabb."

Hú, mondom magamban, ez biztosan valami nagy fekete SUV, esetleg E65 vagy A8.

Erre egy szaros Megane. :))))))

Istenem, emberek mire verik magukat.


Ja és nyilván tudom ki volt a hibás.
Az önkéntes rendőr és a köcsög, leállósávon előzgetők is szarjanak sünt!

Geza16V 2009.06.24. 12:26:05

@BéLóg: Az 1300 kilós kocsi mozgási energiája 1695216 J, a 900 kilósé 1085069 J. Ha teljesen rugalmatlanul ütköznek, akkor azonos sebességgel haladnak tovább 2200 kilósan, ez a sebesség viszont nem az energia-, hanem a lendület-megmaradásból számítható, 128 km/h lesz kb. A közös mozgási energiájuk ekkor 2779259 J, ami 1026 J-lal lesz kevesebb az eredetinél, ez a különbség fogja szépen felgyürni az elemeket, és hövé alakulva felmelegíteni kicsit a kasztnit. Amúgy ilyen kis energiakülönbségnél nem sokminden fog a kocsin behorpadni, és nem is nagyon.

FlybyWire 2009.06.24. 12:26:12

@RosszQtya: Ja, de most képzeld el, 48 éves és egy szar megane-nál jár... az egész posztból süt a kompenzálási kényszer, neki úgy tűnik a saját kocsija, mintha 6 és fél méter és 1600 kg lenne legalább :)
Szánalmas....
A leállósávosok erőszakos agresszív köcsögök voltak, de a posztszerző még rosszabb, egyrészt ennyi idősen lehetne némi agya, másrészt rettenetes elfojtás képes csak akkor irgalmatlan faszfej baromságot szülni csak, hogy ne fékezzen, mikor előtte fékeznek... bármilyen okból!
Az "Összeomlás" c. film ugrott be egyből, reméljük a kedves (?) posztoló nem nyír ki senki sikertelen élete vagy hasonlók miatti orvosi szintű frusztációi miatt!

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2009.06.24. 12:29:39

Szerintem semmi jogunk nincs a másikat megnevelni, nem beszélve arról, hogy ő maga is szabálytalanul viselkedett.

Talán ha mindenképpen nevelni akar, mert nem bír magával, akkor szépen megáll a leálló sávba, és ott felnyitja a gépháztetőt, hogy ő bizony bajban van és szerel, épp elég szopatás ez is, Renaultnál ez még hihető is.

Az hogy utána mi történt nem lep meg, de elkeserít. Múltkor nekem is volt 2 méter és vagy 700 kg, na meg vagy 80le plusz előnyöm egy Matizhoz, én a belső sávban haladtam, nem pályán, hegyen volt gyorsító szakasz, utólérem az autót és mi történik, elkezd velem párhuzamosan gyorsítani(nem volt más autó a közelben hely volt bőven), én el akartam menni mellette mert az ő sávja fogyott el, és hogy mögém be tudjon jönni, de kedves autóstárs úgy gondolta versenyezne. Kezem a váltón volt, hogy visszaváltsak és megmutassam hogy fölösleges küzdenie, de inkább lassítottam , és beengedtem elém, legyen boldog.

Szerintem ez a helyes és nem a nevelünk, kiszorítunk, megmutatjuk, feltartunk stb. Leállósávba meg örömmel jöttek a rendőrük is.

The lost man 2009.06.24. 12:30:02

@Agyalap: Attól hogy más paraszt neked is parasztnak kell lenned???
Egyébként onnantól, hogy kiment a leállósávba ugyanolyan sültbunkó mint a többi!!

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.24. 12:30:46

@Geza16V: Ez csak elméletben történik így, a gyakorlatban valószínűleg a két sebbeség vektora nem egy vonalba esik, (ezért 2 sávos autópályát feltételezve) egyik autó megy a belső sávba, a másik a leállósávba. És már kész is a tömegkarambol!

FlybyWire 2009.06.24. 12:33:25

@Devil: Na, még egy hülye.
"Ha egy ilyenbe beleszaladsz hatulrol, nem te leszel a hibas hidd el - lesz 10 tanu arra hogy buntetgetett es megszivta mert mar nem tudtal megallni"

Hát te igen el vagy tévedve. MINDIG a hátul levő a hibás. Ugyanis a követési távolság pont arról szól, hogy annyira legyél mögötte, hogy BÁRMILYEN esetben meg tudj állni. Még akkor is, ha az előtted levő direkt ki akar nyírni.
Baromira senkit nem érdekelnek a tanúk, ilyenkor nincs mérlegelés.

Leülhetsz, egyes.

The lost man 2009.06.24. 12:35:22

Szerinted melyik balesetveszélyesebb?? Ha hagyod hadmenjenek, vagy kiállok hátha belémrohan valamelyik barom???

FlybyWire 2009.06.24. 12:36:02

@Urv: Maximálisan egyetértek, reszpekt!

Geza16V 2009.06.24. 12:36:22

@FlyByWire: Bármilyen olyan esetben, amire az adott körülmények között számítani kell. Arra nem kell számítanod, hogy bevágnak eléd, és besatuznak, mert ez veszélyeztetés, amit meg a bizalmi elv kizár.

Muddy 2009.06.24. 12:36:39

Posztoló fellengzős önkéntespandúr, ennek ellenére semmi komoly nem történt. Magának szerzett egy pirospontot, hogy mostaztán dejólcsináltam és ráadásul megismondtam, a toyotásnak meg felment picit a vérnyomása és ugyanúgy büntetnti fog egész addig amíg a büntetett mögött egy alvó bolgár sofőr lesz egy 40t-ás szerelvénnyel... Na akkor majd megtanulja mint pavlov kutyái, ámbár ha túléli akkor sanszos hogy neki is csak a nyála fog csorogni, miközben dísznövényként vegetál egy jó felszerelt elfekvőben.
Ja, Megane=tank? muhaha

FlybyWire 2009.06.24. 12:37:57

@Geza16V: Nem hallottam még olyanról, hogy bizalmi elv... és még ha lenne is, akkor is fel kell készülni mindenre. Még ilyenre is.

Ezzel együtt ebben a posztban NEM erről volt szó, nem vágtak be a szerző elé.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 12:38:23

BéLóg! Kilóg a lóláb
Százast rá, hogy Te vagy a gyáva nagypofájú ostoba posztoló!

Geza16V 2009.06.24. 12:40:20

@FlyByWire: Nem hallottál a bizalmi elvröl? És van jogosítványod?

FlybyWire 2009.06.24. 12:40:29

@Geza16V: Egy úton keresztülugrató szarvasra is számítani kell, elmagyarázod neki is a bizalmi elvet?
Oda kellene inkább csak figyelni a körülöttünk levő dolgokra, és főleg nem feleslegesen tovább idegelni az amúgy is idegbetegeket ("nevelgetés"). Ugyan mondd már el, mi a lóf**z célt szolgált ez az egész baromkodás amit az agyatlan szerző csinált? Megnevelt bárkit is? Nem fog ezután majd az a két illető leállóban menni? Nem egy szart.
De ez mind hagyján, onnantól, hogy nem is *akart* fékezni mikor előtte fékeztek (akármilyen okból), innentől leírta magát. Egy barom, ennyi.

Bladika 2009.06.24. 12:42:01

@FlyByWire: Ha van 10 tanú, hogy indokolatlan volt a fékezés akkor igenis az elsőt fogják hibásnak kihozni, még pedig nem is holmi szabálysértéssel.

Agyalap 2009.06.24. 12:42:11

@wunderbar busfahrer: Igaz, nem mindegy. De csak azért, mert így nem engem tör össze hanem valaki mást aki nem előtte megy, hanem mondjuk kikanyarodik (az is hülye ha nem néz hátra).
Az meg, hogy kiállok és belémrohan valamelyik barom? Nincsen szeme? Miért tenné?

Muddy 2009.06.24. 12:42:24

@FlyByWire: Úgy emlékszem autópályán nem ennyire egyértelmű a szitu. Anno 94-ben asszem volt egy ilyen kérdés a tesztben és az volt a jó válasz, hogy autópályán nem kell számítanod semmi gixerre, mer az kurvára el van zárva mindenhonnan. Ámbár a pöcsöm emlékszik és lehet hogy csak a labdáért keresztbe szaladó gyerekre vonatkozik. Mondjuk ha 130 és e feletti tempónál letarol az ember valakit, akkor kívánom, hogy a felelősség megállapítása legyen a legkisebb gondja.

BéLóg 2009.06.24. 12:42:29

@wzoli: OK barátom, hogyan döntjük el a kérdést?
Én eddig is kommenteltem sokfelé, amiből kiderülhet, mi is a foglalkozásom. Nem autózásból élek és napközben irodában dolgozom. Ha én lehetek a posztoló, úgy te is lehetsz.
Örülnék ha bebizonyítanád, nem te vagy. Akkor már csak nekem kell majd valamit kiagyalnom ugyanerre...

(Hülyegyerek!)

TH 2009.06.24. 12:43:12

@BéLóg: "Mert ugye akkor EGYÉBKÉNT a leállósávban ötvennel magától értetődően lehet előzni, mert erről meg hallgatsz mint kiszart sün a fűben.."... lásd itt pl.: @TH:
Most velem akarsz kötözködni? Hülye-e vagy?

szaGértő 2009.06.24. 12:43:42

@wunderbar busfahrer: Nem egészen. Olvasd el még egyszer, és próbáld meg megérteni. Ha sikerült, akkor szólj.

FlybyWire 2009.06.24. 12:43:57

@Geza16V: Van, 17 éve. Nem hallottam róla, de ha hallottam is, szerencsére hamar kineveltek ilyesmi marhaságról. A legjobb dolog, amit valaha megtanítottak, és megtanultam (édesapámtól), hogy mindig, minden esetben úgy kell közlekedni, hogy körülöttünk bármikor, bárki képes a lehető legnagyobb marhaságot elkövetni. Két kezemen se tudom megszámolni, hány balesettől óvott meg.
Mióta robogózom budapesten (most éppen nem), az életemet is köszönhetem ennek az elvnek, szintén nem egy ízben.

Ha ilyen barom bizalmi elveknek hittem volna, akkor a rózsadombon éjjel ott döglöttem volna, ha a zöld lámpánál nem nézek körül, mert bizony ott zúgott át a régesrég full piroson 80-nal keresztbe egy barom.

A bizalmi elv szép, de sírkőre rákenheted, barátom.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 12:44:02

@Agyalap:
Mert ügyetlen!
És ha a leállóban beléd rohannak, bizony megkérdik mit kerestél ott, ha nem volt rá ok, Téged (is) irtózatosan megbüntetnek!!!

Dr.Bio74 2009.06.24. 12:44:23

Érdekes a megneveljük, ne neveljük kérdés. Szerintem néha csak egy valaki kell, aki a nevelést elkezdi, és az addig tehetetlen környezet is beáll mögéje, tehát sokan értik a lényeget, csak fellépni nem mernek.
Anno, az érdi tetőn volt hasonlóhoz részem, akkor egy BMW probálkozott egy hölgy letolásával aki elálta az előzgetők útját. Mikor a sor megállt a BMW -s fickó kiakart szállni, hogy elégtételt vegyen a hölgyön, de hamar vissza is szállt, mert sok másik autó ajta is nyílott azonnal, hogy a csávót elkapjuk, de csak az az egy nő volt hajlandó megtenni az első lépést.

FlybyWire 2009.06.24. 12:45:31

@Bladika: Nagyon erősen kétlem. Már eleve, hogy lennek akár 2 tanúd is (hidd el, ilyenben nem fognak ismeretlenek, ezt garantálom), de azt is, hogy mérlegelnék. A követési távolság erősebb szabály. A ráhúzott kormány/bevágás más tészta, itt nem is erről volt szó. De még ezeket is nehéz bizonyítani.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 12:46:04

@BéLóg:
Hahaha! :)
Még az is lehet, hogy én vagyok, bár a történetből nem ez derül ki. Nincs kissebségi komplexusom és előbb járnék gyalog mint egy fostalicska Megane-nal.
A posztod alapján nagyobb suttyó vagy (vagy nem Te vagy, Te csak az egyetértője :) - szép szó), mint akik ott előztek!

PuruttyaIrto (törölt) 2009.06.24. 12:46:34

Ha a rendőr példásan megbüntetné az szabálytalanul előzgetőket, akkor ez egy jobb világ lenne.

De úgy látszik, az hogy elveszi az állam a fizetésem több, mint felét, sajnos nem elég ahhoz, hogy a rendőrök betartassák a törvényt... kár.

TH 2009.06.24. 12:46:36

@FlyByWire: elég sok ellenpélda volt erre már itt a blogon is. Amikor volt tanú arra, hogy a másik bevágott elé...és bizony nem a hátul menőt hozták ki hibásnak. Leülhetsz, egyes ALÁ.

TH 2009.06.24. 12:48:10

@FlyByWire: "Van, 17 éve. Nem hallottam róla, de ha hallottam is, szerencsére hamar kineveltek ilyesmi marhaságról."
Atyaég...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 12:48:49

@FlyByWire:
az nem érdekes, hogy Neked is lesz féknyom, ha befékezel?
ráadásul, ha nem egyvonalban vagy kicsit és a fékezéstől ( ő meg elrántja) a segge oldalát kapja el, akkor az első elrepül mint a győzelmi zászló

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 12:49:50

Féktávolság ellopásának fogja hívni a rendőr

FlybyWire 2009.06.24. 12:50:19

@TH: Ja, tényleg, van korrupció is, igazad van. A szabály ettől még egyértelmű (lenne). A követési távolság erősebb. Pont úgy van kitalálva, hogyha az előtted levő akármi miatt satuzik, vagy akár ütközik, még mindig meg tudj állni. Ezt hiába csavarod, tény. A példák, amik itt jöttek, nem érvényesek, mert nem az adott posztban levő szitura érvényesek. EBBEN a posztban, ha ütköznek, kizárólag a hátul menő lehetett volna a hibás (egy tiszta ügyben, nyilván.)

TH 2009.06.24. 12:51:02

@wzoli: BéLóg nem a poszt írója, ez tuti, ezt kár erőltetned.

TH 2009.06.24. 12:51:37

@FlyByWire: Nincs ERŐSEBB és GYENGÉBB szabály, te valahol nagyon el vagy tévedve. Mindegy, nem akarlak meggyőzni.

FlybyWire 2009.06.24. 12:51:38

@TH: Talán olvasd el a többit is.
17 év jogsi, 8 év vezetés Bp-en (1 apró koccanás összesen), 2 év robogó ezerszer többet ér az életbenmaradáshoz, mint akármilyen "elv".

Matrix_ 2009.06.24. 12:51:48

@FlyByWire: "Ez, és hogy az én arcomon mindössze egy lesajnáló mosolyt láthattál, olyannyira fölhergelt, hogy elémjöttél és megpróbáltál megijeszteni azzal, hogy befékeztél."

BéLóg 2009.06.24. 12:51:55

@metal: Ez az egész akkor érdekes ha az ember pontosan tudja hol, merre, meddig.
Továbbra is állítom, hogy a befenyítő fékező mögötti autós saját vészfékezése sokkal komolyabb következménnyel is járhatott volna, minthogy (lásd fentebb a joule-os számításokat) adott esetben összekoccannak.

Aki pedig továbbra is állítja, hogy ha bevágnak eléje akkor ő lesz a hibás ha ráfut, az menjen és vizsgázzon újra!
A szarvas példa azért baromság, mert kerítéssel védett nyílt pályán ilyesmi nem jön váratlanul, ELLENBEN a mellettem nálam gyorsabban haladó autóról JOGOSAN feltételezem, hogy nem csinál öngyilkos manővert.

Egyszer belefutottam egy szituba, valahol az autópályán valaki befékezett. A mögötter lévő kicsit később, az amögött lévő szintén késett pár tizedet, s mire elém került a kocsisor, füstölgő fékekkel állt meg több autó is.
A végé kiderült mi volt, egy rendőrautó álldogált a leállósávban és valaki (talán 131-gyel úgy gondolta), jaaaaaajjjjj, és befékezett...

Ennyit erről a sok überfasza okoskodónak.

Én továbbra sem tudom mit csináltam volna, a posztoló viszont nem okozott balesetet, stílus ide, nagypofa oda, szerintem ő sokkal normálisabb volt mint a szóbanforgó bosszúra áhítozó toyotás.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 12:51:59

@TH:
mért, Te vagy? :)
általában a psztíró is beleír a kommentekbe, akkor keressük meg ki az

Adjunk neki valami citromdíjat! Semmivel nem volt különb a többinél!

FlybyWire 2009.06.24. 12:52:23

@TH: Nem erejük van a szabályuk, hanem hatályuk. A posztban levő esetben egyértelműen a követési távolság az első életbe lépő hatályú szabály.

FlybyWire 2009.06.24. 12:54:41

@Matrix_: Ezt mire is idézted?
Nem volt a sztoriban se bevágás, se satuzás, se semmi. Ha lett volna, akkor mégis hogy úszták volna meg az ütközést, hiszen a szerző saját elmondása szerint még csak nem is fékezett (egyáltalán!!!)

?? Na?

Agyalap 2009.06.24. 12:54:50

@wzoli: Ne keverjük az ügyetlent a pofátlannal... Mint a példa is mutatja, belerohanásról szerencsére általában nincs szó.

Zsola777 2009.06.24. 12:55:27

Kiváló poszt, a kép is döbbenetesen jó :D

A leállósávhoz két külföldi példa:
- Németország, itt nem egy helyen ki van táblázva, hogy stau (gy.k.: dugó) esetén a leállósávon közlekednek a mentők, tűzoltók, rendőrök. Ha elfoglalják a leállósávot, valaki biztosan meghal. Erre itthon is gondolni kellene.

-Horvátország, Zágráb előtt hazafelé szombaton, 3 éve: a fizetőkapuk által okozott torlódás miatt a leállósávban ment a sok gyökér, hasonló módon büntettem, volt sok dudálás, anyázás, de ahol több hely lett, füvön megelőztek. Zágrábiak, náhány magyar és lengyel, no meg német is volt egy. Döbbenet. A szabályosak persze kooperáltak velem, ezért ez lett az igazi európai összefogás.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 12:55:34

@FlyByWire:
szerintem mindkét félt megbüntette volna a rendőr, ha az esetre tisztán fény derül.

Nekem sztoriról az jut eszembe, na igen, két hülye összetalálkozott. Kár, hogy nem törték össze egymást. Toyotás leszokott volna egy időre a szabálytalkondásról, ócska Megane-os meg a nevelgetésről. Ennyi!

Felvilágosító 2009.06.24. 12:56:18

A Renault Megane soförjének!

Te Büdös Kretén Állat!
A leállósávban legalább folyamatosan haladtak a járművek!Az ,hogy azok az emberek megszegik a szabályokat az nem a te dolgod!Mert a borsónyi agyaddal valószínűleg nem gondoltad át ,hogy ha
jön 1 mentő vagy tűzoltó vagy rendőr 1 egy másik helyen lévő baleset miatt akkor a te akadályozod ,hogy időben elérjenek a helyszínre.Vagy jobbat mondok valaki rosszul lesz 30 autóval hátrébb az sem fog tudni elmenni segítségért mert te ön bíráskodsz!
Egyébként az én Mercedesem elöl eltakarodtál
volna a büdös kurva anyádba!

Szép napot!

randomuser1 2009.06.24. 12:56:26

a mégány remek büntetőautó, nekem is volt,a leglúzerebb verzió 1.2 tonna és 75 ló, de én azt hittem h csak engem büntet, nem jutott eszembe h mást is lehet vele :)
na mind1, az posztoló egy ordenáré barom és megérdemli h vele is megcsinálja valaki alkalomadtán...

FlybyWire 2009.06.24. 12:57:40

@BéLóg: Édes,

Lásd előző kommentem.

A szerző büszkén veri a mellét, hogy még csak hozzá se ért a fékhez.

Elmondanád, hogy akkor hogy a pöcsbe vágtak volna be elé, vagy satuztak volna?

Ha nem fékez, és belemegy, akkor mi lett volna? Helyszínelés, nulla féknyom a hátuljövő mögött.... folytassam?

Hihetetlen, hogy egy pszichopata barmot itt védenek egyesek... nem semmi.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.06.24. 13:01:26

A levélíró kérésére beszúrtam a poszt végére egy kis kiegészítést.

Agyalap 2009.06.24. 13:01:43

@Felvilágosító: Nem inkább Népnevelő?
Ismét egy jófej Mercis. A szuper géped elől én is biztos szűkölve iszkolnék...
Hogy örülök, hogy a leállósávon legalább folyamatosan haladnak! Igaz, miattuk a sor elején a szabályosan haladók szívnak.
Ezt a hülyeségetmeg, hogy a mentő nem tud haladni gondold át mégegyszer. Már ha a tudod mi a gondolkodás - vagy kérdezd meg a fedélzeti számítógépedtől.

EBOA (törölt) 2009.06.24. 13:02:47

Szerintem ennyire felidegesíteni valakit vezetés közben az sokkal veszélyesebb, mintha valaki full részegen vezetne. Egy remegeő, idegileg felhúzott egyén magas vércukorszinttel száguldozva kész időzített bomba.

FlybyWire 2009.06.24. 13:03:13

@XXXXXXX: örülök, végre pár normális ember :)

Mégegyszer: a leállósávosok agresszív, szabálytalan köcsögök.

A posztíró egy szabálytalan passzív-agresszív, instabil, frusztrált, komplexusos degenerált veszélyes barom.

Tessék választani.
Még mindig inkább az első, az legalább nem megölni akar, és nem basztat másokat alapból.

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:03:58

@XXXXXXX:

Szerinted vele meg lehet csinálni, ha nem akar a leállósávban haladni?

Felvilágosító
Ott legalább haladtak az autók? Baszki ez ám az érv ! Másrészről ha olvasni tudsz láthatod, hogy ő nem akadályozott volna, mert tartva volt a helye az eredeti sávjában.

Másrészről imádom, mikor az én sávom araszol, mert mellettem húznak el ezerrel a sietők, és a sor elején meg kéredszkednek be. Imádom mikor nem lehet egy lassú járművet megelőzni adott uton, mert mindig érkezik egy siető aki 3 km távolságból kirakja az indexet és előzni kezd 4-5-10 autót, majd beférek valahová elven.

Simet 2009.06.24. 13:03:59

@Felvilágosító: Te majom!
Ha mentő vagy rendör jön, az el tudott volna menni, mivel ha tudnál olvasni, azt írta a posztoló, hogy a mögötte jövő autó kihagyta az ő helyét.
Különben megnézném, hogy mit csinálnál mögöttem ilyen esetben. 1650kg...

Zsola777 2009.06.24. 13:04:07

@Felvilágosító: arról nem beszélve, hogy az ott folyamatosan haladó sor előbb-utóbb feltorlódik, mert nem tud szabályosan visszasorolni. Ha meg valaki rosszul van, álljon félre ööö.... hova is? A leállósávba?

BéLóg 2009.06.24. 13:04:53

Úgy tűnik, a megánost védők az a megános maga meg a haverjai, a toyotást "satuzó" büntetőakcióját meg teljesen normálisnak gondolók a toyotás meg az utasai...

@Felvilágosító: Ezerszer láttam magam is, hogy KAMIONOK mennek ki fegyelmezni az olyan büdös állatokat mint te. Én nem mertem volna, a megános igen. Neked meg legyen nagy pofád egy 40 tonnás scaniával.
Ha elolvastad volna a szöveget, megtaláltad volna benne, hogy a megános mögötti (szerinted nyilván köcsög) autós NEM foglalta el a helyét, tehát ha jött volna mentőakármi, ő simán visszaléphetett volna.

Egyébként magam is úgy gondolom, hogy ha rendőr jött volna, a leállóban őt is megbünteti, MÉGIS mivel neki volt vér a pucájában, akkor is az ő pártján maradok.

@wzoli: Ami meg engem illet, rólam írta a dalt Máté Péter, miszerint déééééévúúúval járok, néha én is. Színe piros, lassú és fogyasztása szar.

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:05:05

"Kéredzkednek", bocs!

FlybyWire 2009.06.24. 13:05:16

@SilentSound: Na persze, most már "hangsúlyozza", hogy bevágtak elé.

Persze, bevágtak elé, ő nem fékezett, és mégsem ütköztek.

Ezt a mézecskalácsházban ülve, Jancsi és Juliska mellől írja?

Vágtak egy lófaszt.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:05:35

Megérne egy posztot, de lusta vagyok ilyenekre:

11-esről jöttem vissza már Budán (egy Toyotával - hehehe - és tényleg), ahol van egy csomó lámpa, meg felüljáró, nem tudom az utcaneveket. Két autó az igen sűrű forgalomban folyamatos sávváltással előzget. Az egyik pirosnál két spojlerezett szar megáll, egyikből kiszállt egy fiatal srác (kb. 19 éves), mellette vigyorgó bige. Mondja a másik srácnak: - Na látom, tanultál valamit. Mire a másik örül. Mondom a feleségemnek, ennek nem lesz jó vége.
Ezt abból is gondoltam, hogy elég bizonytalankák voltak, látszott a bizonyítási vágy.
Na eltelik egy km. nagy dugó, hát az egyik felüljárón össze is tört a "tanuló" srác egy Suzukis fiatal lányt, vagyis az autóját. A két jaszkaris kocsi tagjai két fiatal lány és fiú bőgnek mint egy kisgyerek, a Suzukis szemüveges sajnálatra méltóan kinéző csaj meg szépen rendezte a dolgokat, hívta a rendőrséget, stb., semmi komolyabb ijedtség.
Araszolva haladtunk, amikor a kocsik mellé értem, gondoltam kiszólok, hogy: - Na látom, tanultál valamit. De aztán arra gondoltam, ki vagyok én, hogy megmondjam neki. Így is ott bőg mint egy állat, azt kapta amit megérdemelt, mit cseszegessem még én is.
Fölösleges a nevelgetés és visszataszító is!

SLacc 2009.06.24. 13:05:41

@FlyByWire: Aki azt mondogatja, hogy leülhetsz, egyes, az mit kompenzál?

Én nagyon sokszor mondtam ezt idén is, annyira nem jó.

A rendőrök miért nem nevelnek? A horvátoknál sok motoros rendőr volt torlódásoknál e célból, és dolgoztak.

stellaz1 2009.06.24. 13:07:18

Én is tapsoltam mikor a leállósávba átsorolt a nyergesvontató és az x5-ös bmw-ék sora cammogott mögötte. Érdekes módon utána nem akarta megleckéztetni :)

Amúgy fateromat a kamionnal is egyszer meg akarták leckléztetni, hogy elévágtak keresztbe.

Fateron azt mondta, hogy miután füstölgő gumikkal némileg keresztbe fordululva állta meg a 40 tonnás szerelvénnyel a kemény legény előtt, az autó utasai annyira fal fehérek voltak, hogy nem is tudtak semmit mondani, még arra sem, hogy faterom elküldte őket a faszba. :)

FlybyWire 2009.06.24. 13:07:58

"Ha elkelülhetetlennek látszik az ütközés, feszítsük meg karunkat, lábunkat. Örülök hogy villámgyors reagálású, azonnal dönteni képes sofőrök tucatjai írogatnak az autózz! blogba, akik mind ezerszer jobbak mint én"

Te, Nagyon Hülye megános!

Ott verted magad az első kommentben, hogy direkt nem is akartál fékezni.

Politikus vagy másodállásban, rájöttél hogy buktad a népszerűségi versenyt, és most terelsz?
Komolyan kezdem magam felhúzni, hányinger az egész. Asszem lépek is, elég volt.

Dester 2009.06.24. 13:08:07

Meg tudom érteni a posztolót. Sajnos a fasz magyar autós társadalom (tisztelet a kivételből) már másból nem ért. Kétszer én is csináltam ilyet, egyszer kényszerűségból, egyszer pedig szándékosan.

Kényszerűségből akkor, amikor az autóm egy baleset miatti araszolás közben a belső sávban megadta magát. Próbáltam kitolni a leállósávba, de a buzi bolgár kamionok kis híján (LÁTTÁK, hogy tolom az autót) a leállósávban kívülről előzve ledaráltak. Nem jutott eszükbe, hogy az autót megfékezni nem tudom túl gyorsan, lévén egyedül toltam azt a kurva autót? Nem sok híja volt, hogy így a lendület be nem vitte az autót egy kamion pótkocsija alá. Az utolsó pillanatban ugrottam be az autóba és húztam be a kéziféket, utána pedig magamból hangosan kikelve emlegettem a felmenőit. Itt szeretnék köszönetet mondani azoknak a szintén dugóban araszoló embereknek, akik megkérdezték, hogy tudok-e valamit segíteni. Ekkor más nem nagyon jött a leállósávban, csak a rendőrök és a mentők, de én már messziről jeleztem, hogy nem önszántamból állok ott. A rendőr és a tréleres (aki az egyik összetört balesetes autóért ment, kb. 1 km-rel odébb) is megkérdezték, tudnak-e segíteni.

Másodjára az M1-en alakult ki iszonyat nagy dugó, és ott meg a kamionok, turistabuszok mentek el 50-60-nal az álló kocsisor mellett a leállósávban félelmetes volt. Egy alkalmas pillanatban én is kitettem a fél autót a leállósávba, és amikor utolérek a kamionok, legalább nem mutogattak és villogtak, hanem besoroltak normálisan a sorba. A világ hetedik csodájának éreztem, erre nem számítottam. Értem én, hogy időre kell menni, meg kamionstop és egyebek, de amit akkor és ott csináltak, az hajmeresztő volt.

Jöhetnek a kövek...

EBOA (törölt) 2009.06.24. 13:08:18

"Arra büszke vagyok, hogy kimentem a leállósávba, mert valóban majd' beszartam, miközben mellettem döngettek a potenciális gyilkosok."

Elég beszari lehetsz!
Neked jobb lenne valami nyugis tesco parkolóban kanyarogni, és nem a forgalomban közlekedni! :D
Elárulom ennél sokkal veszélyesebb szituk is előfordulnak szabályosan is, mint hogy az álló autód mellett elhaléad egy másik 50-60 km/h-val!

Gondolj bele ha pld. 90-el haladsz egy országúton, és veled szembe is 90-el jön valaki, akkor mennyivel halad el melletted te szerencsétlen!? (180) Őt nem akarod átnevelni, hogy veled egyirányba közlekedjen, hogy ne félj!? ;DDD

Peter Blau 2009.06.24. 13:09:15

Elnézést kérek, de én nem tudtam, hogy a Renault Megane ilyen brutális és tiszteletet keltő autó. Most már okosabb lettem a postírónak köszönhetően.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:09:17

A plusz kiegészítést megpróbálta normálisra venni a posztoló (aki itt van közöttünk), de így is süt az arrogancia.

A legfelháborítóbb (vagy viccesebb), azt hiszi, az hogy nem történt baleset, az őt igazolja.

Ha valaki részegen 160-nal hazamegy a diszkóból és megússza, az őt igazolja, hogy nincs gond??? Ez pusztán szerencse volt, hiába is próbálta a posztoló az esélyeket megnövelni (igen, nem csökkentette, hanem megnövelte).

FlybyWire 2009.06.24. 13:09:50

"Akárki akármit mond, mivel nem történt ütközés, valószínűleg ha nem is a legfaszábban, de mégis jól döntöttem hogy nem rántottam magam félre a kormányt illetve nem léptem én vészfékbe. Aki ennél jobbat tud, az tegye majd azt ha ilyen helyzetbe kerül. Én mindenkinek mégis azt kivánom, soha ne kelljen ilyen szituációban döntést mérlegelnie!"

"A gond az, hogy én számítottam erre, mert a hozzád hasonló barom állat suttyó bunkók viselkedését az elmúlt 31 évben, amióta jogosítványom van (17 évesen kezdtem!) jól ismerem. De fizikából is jó vagyok. Az én autóm a te aprócska Toyotádhoz képest, amelyet méretéből itélve anyucitól kaphattál kölcsön a hétvégére, legalább 600 kilóval nehezebb és szerintem legalább 2 méterrel hosszabb. Éppen ezért semmit nem csináltam. "


További szép hazudozást összevissza, ktkxbye.

Lacaca 2009.06.24. 13:10:11

Nem olvastam el a kommenteket, mert látatlanban azt gondolom, hogy a 95%-a agyament megmondóemberek művel. Egyúttal üzenem az ugyan ezen a napon és helyen mögöttem összetorlódó szakadt, fólia nélkül is sötétített Escort, sofőrjének és utasainak, a mögött álló X6 sofőrjének, és azoknak akiket nem láttam tőlük, hogy a széles fekete Vectrát meg én vezettem, ami mellett szintén nem lehetett elférni. Nem vagyok önkéntes rendőr, ha valaki úgy gondolja, hogy mégis, annak szarok a véleményére, de én ki tudtam várni a sorban, amíg túljutottunk az útszűkületen, pedig a hátsó ülésen ordított az 5 hónapos kisfiam, mert azt érzékelte, hogy állunk, de neki mégis a hordozóban kellett ülnie. A leállósávozó f@$$zopók és a velük azonosulni tudók kapják be bő nyállal!

Kentetsu 2009.06.24. 13:10:31

Azért az jellemző a magyar gépkocsivezető társadalomra,hogy mindenki elkezdett a matekon,meg a fizikán filozofálgatni!Akkor mi van ha többet/kevesebbet írt a súlyban.Az sem igazán fontos,hogy most mennyire tört volna a mégane ill. miért nem fékezett kicsit,nagyot,közepeset!Emberek itt az morál alapvető hibáiról van szó!Mert nem lennének ilyen szituációk,ha a f@szok nem lennének f@szok.Beledöglünk egy kis előzékenységbe?Miért nem lehet azokat a nyomorult kresz szabályokat betartani?Azokat nem az autóvezetők szívatására találták ki ám / zebra,záróvonal,leállósáv,kötelező haladási irány /,hanem okkal vannak.Nyugodt vezetés,előzékenység és a kresz betartása már élvezhetőbbé tenné az autózást.Városban meg tömegközlekedj,vagy bringázz!!!

Peter Blau 2009.06.24. 13:12:19

Ja, nem az a lényeg hány kiló alkatrész van bepakolva a megane-ba és te hány kg vagy ember. A meganodról nem pattan le semmi az biztos. És nem is olyan autó amitől megijednének és tiszteletet éreznének. Olyan vagy mint a pici kutya aki ugyanúgy ugat mint a nagy, mert ő nem tudja magáról milyen pici.

Adachale 2009.06.24. 13:12:23

Ha legközelebb ilyen szituban találkozok a Meganeosal, akkor HAGYOK NEKI HELYET, hogy újra el tudja játszani. Kár, hogy nem láttam!!!! Nme vagyok az önbíráskodás híve de gratula.

Amúgy én is elég sokszor szoktam hívni a 112. Ingyen van. A másik meg ha csak pofázni és szidni/fikázni a rendőröket a legkönnyebb. ugye? De telefonhoz nyúlni minek???

A cseheknél ősszel pályán torlódás. Leállósávban elhúzók 90 % MAGYAR AUTÓ VOLT!!!!!!
Ott egy cseh kamionos játszotta el ezt a trükköt. Érdekes volt, hogy a szélsőben lévő cseh autósok vették az adást és kihagyták a kamionos helyét

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:12:42

@EBOA:

Egyszerű, mint egy szög !

Zsola777 2009.06.24. 13:13:55

@EBOA: Melyik veszélyesebb? Egy frontális ütközés addigra már fékezett autókkal (kb. 100 kmph össz), vagy 50-el odapaszírozni valakit a köcsijához, aki a leállósávban éppen kiveszi az elsősegélyládát a csomagtartóból, vagy szereli a hátsó kereket?

Dester 2009.06.24. 13:14:05

"Itt szeretnék köszönetet mondani azoknak a szintén dugóban araszoló embereknek, akik megkérdezték, hogy tudok-e valamit segíteni."

"tudok-e" helyett természetesen "tudnak-e".

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:14:43

@Lacaca:
Ha kellek van egy balatnyelem ilyen esetekre, besegítek szívesen.

Felvilágosító 2009.06.24. 13:14:57

Válasz mindenkinek!

Ha Ti is elovastátok volna azt ami írt az általtok nagyradícsért Meganos akkor átgondoltátok volna mit írtok nekem!
Mert nem az a lényeg ,hogy az ö helye megmaradt hanem az ,hogy ha mögötte feltorlódik 35-40 autó akkor nem fogja látni ,hogy jön e mentő vagy rendőr stb.
Azért kiváncsi lennék ha pl.valamelyikőtöknek a feleségénél vagy a barátnőjénél mondjuk beindul a szülés mert éppen abban az időben van akkor ki az aki leáll és megvárja a mentőt?
A leállósávban feltartani bárkit is nagyobb szabálytalanság mint ott haladni!

SLacc 2009.06.24. 13:15:32

Aki meg anyáz, meg állatoz, meg barmoz, meg pöcsöz az gondoljon már bele, hogy amennyiben neki így mondanak valamit, azt meghallja? Szerintem ilyenkor csak a stílust hallja az ember, a mondanivalót nem. Na, ezért nem csináljuk ezt. Illetve nem csinálja az, aki valóban mondani is akar valamit.

Ui.: SÜN-t ne tessék küldeni, így is elég baja van szegénynek. Küldjétek a helyettesét, a SÜL-t! Azisfájósám! :)

Dummy 2009.06.24. 13:15:48

"Levélírónk félti a hátsóját az esetleges rugdosástól"
...
"Igen, én vagyok az az ember"

?? Syntax error!
Igen, de mégis akkor ki az az ÉN?

Szerintem meg egy vén gyáva s*fej aki nem meri vállalni a következményeit annak, amit tesz viszont nagyon okosnak hiszi magát. Ugyanúgy el kéne venni a jogsiját, mit a kispajtásnak. Mer' abban egyet értek, hogy a kisgyerek egy barom. De ettől még semmi joga nincs önbíráskodni... kiszállni már biztos nem mert volna.

Előfordulhat, hogy valaki okkal előzi a sort... (mi van, ha ilyen jön a gyerek mögött?????) ez meg odaáll okoskodni pedig csak egy p*cs. Az ilyen marhák mennek a Hungária körúton a belső sávban 50nel, mert ő most akkor megmutatja... vagy sorolnak be az elfogyó sávből előbb, mint kéne és panaszkodnak, hogy a sok bunkó jobbról előz... vibrátort a se*ébe vagy a méretes ujját!

FlybyWire 2009.06.24. 13:16:15

"Ez, és hogy az én arcomon mindössze egy lesajnáló mosolyt láthattál, olyannyira fölhergelt, hogy elémjöttél és megpróbáltál megijeszteni azzal, hogy befékeztél.
A gond az, hogy én számítottam erre,"

Majd,

"Azt is kihagyhattam volna, hogy mikor bevágott (ezt hangsúlyoznám, bevágott) elém a toyotás, én nem satufékeztem."

"Ami utána történt, hirtelen jött. Nem volt megtervezve, nem volt elrendezve. Ki a fene gondolta volna, hogy valaki kilométerekkel lemaradva beletapos a gázba és a saját életét is kockára teszi egy revansért?


Most akkor számítottál erre, vagy "ki a fene gondolta" volna?

Tényleg hagyjuk, segget csináltál a szádból. Kezdem sejteni, hogy az utóbbi az igazi, olyan balek voltál, hogy még a fék se jutott eszedbe (a jó eséllyel csak lámpavillantásra), hanem beszartál mint állat és lefagytál (nem csoda, a ha aleállóban 40-nel száguldozóktól is az életed féltetted...), majd mikor a másik idióta lelépett, gyorsan kitaláltad ezt 6 és fél méteres megane-tank sztorit, hogy ne nézzen senki lúzernek.

Nyert? :)

Adachale 2009.06.24. 13:16:20

@Kentetsu: Milyen előzékenységbe??? Leállósávban előzni a sort??? Az prosztóság.
Tavaly szeptember környékén M5 BP felé a régi M0 csomópont után baleset. A sok nagy K...ÖCSÖG a leállósávban próbálkozott, persze beragadtak. Mentő szó szerint (direkt mértem)15 perc alatt tudott lejönni a lehajtóról!!!!!!!

No ezek után mindenki aki a leállósávban ragadt KROMOFÁGOT érdemelt volna.

El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire fel...baszta az agyamat a jelenet!!!! 15 PERC

BéLóg 2009.06.24. 13:16:28

@wzoli: Téged pedig üdvözöllek a Potenciális Szervdonorok Világában!

Nézz végig az autózz! blogban. Hány önjelölt wannabe álmodozik arról, hogy majd ő ha odakerül jól megmutatja, megcsinálja, lefotózza, feljelenti, miaszar. Aztán sosem teszi meg csak behúzza fülét-farkát.

Én sosem gondoltam magam ennyire überősnek.

De az a megános helyettem is kiment a leállósávba.
Én egy kicsit elszégyelltem magam a mindennapi előretolakodásaimban a KP úti felüljáró előtt... Lehet, néhány napig -- míg ez a poszt a fejemben lesz -- nem tolakszom majd.
De az is lehet hogy megmagyarázom magamnak, az én pofátlanságom azmáááááááás és maradok az, aki egyébként vagyok.

De úgy gondolom, azok, akik teljesen megfeledkeznek arról, hogy a leállósávban autópályán száguldozók bunkók, azoknak az ovodában maguknak is szalonna volt a jelük és őket az anyukájuk éveken át a Sosehallokolyan.. kezdetű dallal ringatta el.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:17:38

Lacaca ennyit vett le az adásból, hogy itt mennyien egyetértenek a leálló sávban előzővel :) Gratulálok!

A többség nem ért vele egyet! Talán 2-3 hozzászólás volt, ami igen, azokkal nem is foglalkozunk.
De a nevelgetéssel sem értünk egyet.
Erre kikopizhatnám a hozzászólásod, így-e:
"... A nevelgető f@$$zopók és a velük azonosulni tudók kapják be bő nyállal! "
A leállósávozót kicseréltem nevelgető-re. :)

gmower (törölt) 2009.06.24. 13:17:58

Ma megint bölcsebb lettem, megosztanám veletek: :D

Két fajta bunkó paraszt sofőrrel találkozni az utakon:

1. Azt hiszi magáról, hogy ő a király, amit drága autók vásárlásával, és minden szabály áthágásával próbál bizonyítani.
2. Azt hiszi magáról, hogy ő a király, amit a másik kasztba tartozó bunkók nevelésével próbál bizonyítani.

Az első fajtának legalább abban igaza van, hogy ezt Magyarországon különösebb következmények nélkül megteheti, a második faj viszont azon kívül hogy azt hiszi magáról, hogy ő erkölcsileg fentebb áll (holott lóf*szt, ő is a leállósávban megy, tök lényegtelen, hogy mi okból), még küldetéstudata is van, ami különösen veszélyessé teszi. (Ugye, ha a hülyeség még szorgalommal is párosul...)

A legszebb befejezés az lett volna, ha mind a két hülyének szarrá törik az autója, persze sérülést nem kívánnék nekik, csak hogy jól szarják össze magukat :)

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:18:01

@Felvilágosító:

Ergo, megint a szemeteknek áll a világ, nem a normális araszolónak, annak a hülyének aki nem használ fel mindent a céljai érdekében.

Zsola777 2009.06.24. 13:18:22

@Felvilágosító: Persze, persze, mentőt feltartani csúnya dolog, nagyon.
De nem lenne egyszerűbb, ha senki nem hajtana rá a leállósávra, és hagynák elhaladni az esetleg jövő mentőt? Honnan tudja valaki, hogy a következő 1 órában nem jön mentő? Zseni?
Ha meg csak azért siet, hogy ne akadályozza a mentőt, akkor a baleset helyszínén, vagy ahol be kell sorolni, ígyis-úgyis feltartja a mentőt, mert az a manőver lassú. Tehát takarmány a leállósávból!

FlybyWire 2009.06.24. 13:20:45

@BéLóg: Szóval te helyesled, hogy más önbíráskodik, te meg tolakszol.

Erre nem is kell írnom semmit, köszönjük Emese :)

BéLóg 2009.06.24. 13:21:21

@FlyByWire: Te ember! OLVASNI nem tudsz?

"Ami utána történt, hirtelen jött. Nem volt megtervezve, nem volt elrendezve. Ki a fene gondolta volna, hogy valaki kilométerekkel lemaradva beletapos a gázba és a saját életét is kockára teszi egy revansért?"

Ebben neked nem az van, hogy ARRA nem volt felkészülve, hogy a toyotás 170-nel utána rongyol????

"Ez, és hogy az én arcomon mindössze egy lesajnáló mosolyt láthattál, olyannyira fölhergelt, hogy elémjöttél és megpróbáltál megijeszteni azzal, hogy befékeztél.
A gond az, hogy én számítottam erre,"

EBBŐL meg nem az, hogy AMIKOR már ott volt, (érted, AMIKOR már ott volt!) akkor előre látta, mi lesz a barom KÖVETKEZŐ lépése?

Azt hiszem a te szádban is világít a negró!

magpet · http://zsemlediszno.blog.hu 2009.06.24. 13:21:25

Hasonló esetben én is szóltam már be a 112-re. Ott azt mondta az illetékes, hogy sajnos nincs emberük. Kérdésemre, hogy népnevelőleg kiálljak-e lassan gurulni a leálló sávba, azt mondta, hogy inkább ne, nem kell a balhé, engedjem csak nyugodtan a nagyfeketeautókat. Ennek azért nem tudtam szívből örülni.
Értem én, hogy kevesen vannak, de ilyen helyzetben még egyszer sem láttam intézkedő rendőrt! A sor végén mindig szépen bepofátlankodik a paraszt, és mindig akad egy lúzer, aki elfogadja, hogy bizonyos autókhoz extra jogok járnak, és beengedik.
A rendőrök meg azzal foglalkoznak, ami tuti bevételt hoz, nem veszélyes, és kevés melóval megvan: sebességet méricskélnek, lehetőleg a két falu közé kitett 40-es táblánál...

i23kovacs 2009.06.24. 13:21:46

Szerintem nagyon helyes, amit a posztoló tett. Annál is inkább így gondolom, mert én is csináltam ilyet.

Nem az zavart, hogy valaki elment mellettem, még csak az sem, hogy szabálytalan, fizesse büntetést ha elkapják.

Az zavar, hogy amikor nyilvánvalóan dugó van az autópályán, és mindenki beáll a sorba, hogy szép türelmesen kivárja a sorát, akkor az ilyen seggfejek előre tolakodnak, és ezzel engem is feltartanak. Nyilvánvaló, hogyha 80 kocsi előremegy a leállósávon, akkor annyival többet kell nekem kivárni. Ezt miért is tolerálnám.

Eddig még mindig megértették a közvetlen mögöttem jövők is, hogy miről van szó, és, miként a posztban is, a helyemet fenntartva nem zárkóztak föl, de a leállósávost sem engedték oda besorolni.

A leálló sávon előzőket én nem engedem vissza magam elés a sorba, ha a sor végén találkozunk, és örülök neki, ha más se teszi.
Egy blokkolás nem nevelés, de ha sokan tesznek így, akkor egyszerűen nem éri majd meg leállósávozni.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:22:35

@BéLóg:
Bélóg Neked sem jött le a lényeg!

Én sem megyek sosem a leállósávban. És nem azért nem nevelek, mert nem merek tenni semmit, hanem mert a legtöbb esetben nagyobb balesetveszély lesz, mint történt az elmesélt esetben is.
Ha úgy érzed, helyetted ment ki a sávba, akkor ugyanolyan ostoba vagy mint a posztoló, csak még gyáva is :)

Hát igen, a mai világban sok a fusztráció!

Nekem egyszer volt, hogy részeg ment előttem - nem kicsit, nagyon -, hóban lement az útról úgy előzőtta 6-oson!!!, fogtam és kihívtam a rendőröket, nem mentem mögé, szálltam ki és ugrottam a kocsijába és paskoltam el a fenekét.

newdawn 2009.06.24. 13:24:59

A posztoló szarjon sünt, nem győzi hangsúlyozni, hogy a toyotás habzó szájjal hogy ordít, meg mutogat, de ő persze nem így tesz, csak aztán egy blogon habzó ujjal fröcsögi a gyilkos gyilkos GYILKOS-t...meg a 130+ kilós emberünk halálosan be van sz#rva mert mellette 50-nel húznak el a leállósávban, és "jobbról előzni tilos, leállósávban meg a legdurvább bűncselekmény" közvetlen az ikerterhes anyák napalmozása után...arról nem is beszélve, hogy ugyanazt a szabálytalanságot követi el a szabálytalanság megakadályozására (t.i. leállósávban haladni).
Akik meg a leállósávban haladnak - így a kedves posztolót is, a saját holttestükkel kéne agyonverni.
Kérem kapsojja ki.

tigrisbigris 2009.06.24. 13:25:12

Te egy nagy barom vagy! Sok önkéntes rendőr állat, mi a lófaszt képzeltek ti magatokról? Mi van, akkor, ha éppen a balesethez siet a paraszt, mert az ő szeretteivel történt? És miért egy szakadt kocsi elé húzódtál ki? Gondolom egy SUV vagy A8 elé nem mertél kimenni , te beszari barom. És még ti csodálkoztok, amikor kirángatnak benneteket az autóból vagy kapsz egy nagy pofont.

FlybyWire 2009.06.24. 13:25:12

@wzoli: Ja, ez két teljesen külön ügy.

Aki a leállósávban tolakszik, ott dugnám fel neki a chillis sünt helyben.

Csakhogy ez k.vára nem az én dolgom, és ha én megyek ki elé, csak még nagyobb bajt okozom.

Mert ha a leállóban 90-nel menő mentő egy 50-nel menőt ér utol, max levillogja.

Ha viszon egy ilyen önbíráskodó barom miatt *araszoló* sorba megy bele, az egyrészt veszélyesebb is, mert talán meg se tud állni, másrészt egy egész sort nehezebben fognak kiengedni előle.

Azt kéne észrevenni, tisztelt önbíráskodót védő félküllősök, hogy a leállósáv akkor jó, ha ÜRES. Nem az kell, hogy idegesítsen minket, hogy ott leelőznek (ami ettől még végtelen nagy prosztóság), hanem egyáltalán a tény, hogy mi a pöcst keres ott bárki is!

A szerző, meg sok itt őt védő csak azért ideges, mert más gyorsabban halad, mint ő. Szar, egoista, gusztustalan fasz szöveg.
NEM. A baj az, hogy egyáltalán a leállóban van valaki. Ha én is odamegyek, minimum ugyanakkora fasz vagyok. Ennyi.

Ettől teljesen független a villantós/bevágós nem fékezős ügy, de mivel ezzel kapcsolatban folyékonyan hazudik a szerző, itt már sosem leszünk objektívek!

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:25:44

Sokan mondják, hogy önbíráskodó a posztoló, meg nevelő. Szerintem meg érvényt szerzett egy olyan jogszabálynak, amelynek még értelme is vagyon.
Önbíráskodó akkor lenne, ha ő fékez be a csávó előtt, esetleg megkeresi valahol és jól megveri, vagy az autóját tönkrevágja.
Nevelő meg akkor lenne, ha a sok prosztó elgondolkodna végre, hogy mi a faszra való a leálló sáv, és mire nem használjuk, és rájönnének, hogy nem előzgetésre. Viszont ezen lehetőség esetén (megvilágosodás)eredményes a tevékenysége, ergo innentől tényleg nevelő, de innentől miért ne?

magpet · http://zsemlediszno.blog.hu 2009.06.24. 13:26:25

Egy dologban nem értek egyet a posztolóval, ez pedig a "nekem már akárhány éve van jogsim, te meg csak egy kis nyikhaj vagy" hozzállás. A baromállatság nem életkor- vagy levezetett kilométer függő. Ha valaki rutinos sofőrként 3Mkm-mel a háta mögött húz el a leállósávon a sor mellet, az ugyanúgy rohadjon meg, mint a hülyegyerek anyu pici toyotájával. Az pedig senkit nem mentesít (vagy jogosít fel dolgokra), hogy ő az öregebb.

PR32 (törölt) 2009.06.24. 13:26:31

@FlyByWire: ööö...
1-2 dolgot felcserélsz.
Nos.
Szövegértés:
Nem gondolta, hogy utána megy fenyíteni. De amikor meglátta, és bevágott elé, akkor erősen sejtette, hogy tanítani akar. Időrend fontos.
Na, most hogy ez világos, level2: leállósávban halad mindkettő. Tudod, mi a különbség? Az, hogy az egyik nem előz jobbról.
A személyeskedés, miszerint beszarás esete forgott fenn és tsi, már a te dolgod.

EBOA (törölt) 2009.06.24. 13:26:49

@Zsola777: Te a városban is elütöd 50-el, ha valaki áll az úton előtted? Szerintem a leállósávban haladó is megállhat, ha valami akadály merül fel előtte. Lásd a postot, ott sem ment neki hátulról a önkéntes rendőr tragacsának.

Félreértés ne essék, nem védeni akarom a leállósávos pofátlankodókat, de egy kicsit eltúlozzátok a veszélyességét!

FlybyWire 2009.06.24. 13:27:07

@BéLóg: Ezek szerint te vagy a szerző, illetve a haverja.
Csak el kell olvasni a két írását egymás után, minimális szemantikai tudással is süt, hogy folyamatosan hazudik.
A 2 tonnás 7 méteres megane-ba is azért kötöttek bele, mert már onnan látszott a Münchhausen-hajlam, de a második poszt 180 fokos ellentmondásai az elsővel legalább végleg le is szögezték.

BéLóg 2009.06.24. 13:27:08

@FlyByWire: Igen, de emiatt még tudok tükörbe nézni, míg te itt a posztolót fikázva, a leállósávban ötvennel előzgetőkkel egyetértve (a többiek ugye köcsögök), a bevágó és befékező bosszúálló cselekedetét teljesen természetesnek véve valószínűleg kevésbé.

Én sosem állítottam hogy makulátlan sofőr lennék, míg a te meg a többi hasonszőrű halálbiztosan tudjátok hogy mindenki más köcsög.

Néha én is szeretnék önbíráskodni, de sosem volt rá merszem, lehetőségem, vagy akármi. De van bátorságom ezt leírni, mert úgy gondolom, a többséghez tartozom és nem a te kisebbségedhez.

Ez van.

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.24. 13:27:38

"Ha elkelülhetetlennek látszik az ütközés, feszítsük meg karunkat, lábunkat. "

Az öved be volt kötve? Mert ha nem akkor hiába feszítesz te bármit is!

lazlo85 2009.06.24. 13:27:38

kurva anyáját mindkettőnek
szaros megane-oddal együtt.
felhivodd a rendőrőket aztán besorolsz e leállósávra
GRAT, hülyébb vagy mint a toyotás

Felvilágosító 2009.06.24. 13:27:58

Még 1 gondolat az ügyhöz!

Aki a leállósávban megy az csak szabálysértést követ el aki pedig 1 hatóság munkáját látja el a saját elképzelése szerint(ön bíráskodik)
az bizony bűncselekményt követ el!Végül is a leveled vallomásként is felhasználható ellened!

FlybyWire 2009.06.24. 13:28:09

@BéLóg: Ha azt hiszed, hogy a többség aza hozzád hasonló sunyi, beszari alak, aki szeretne, csak nem merne önbíráskodni, akkor részvétem és nincs több kérdésem.

PR32 (törölt) 2009.06.24. 13:29:18

bááázz! "rendőr persze sehol" volt már? :D

FlybyWire 2009.06.24. 13:29:30

@PR32: A leállósávban haladás önmagában k*vára tilos, barátom, semmi köze az előzéshez.
Tényleg azt hiszed, hogy ott csorogni szabályos?
Ez egyre viccesebb, már a KRESZ-hez teljesen hülyék is okoskodnak :D

EBOA (törölt) 2009.06.24. 13:30:55

@Zsola777: Ja, és ilyen alapon parkoló autók mellet se menj 50-el, mondjuk a Körúton, mert hátha kinyitja eléd valaki az ajtót, és kiszáll. Hú de veszélyes szegény puhatestűt összepaszírozni a bozótráccsal! ;)

FlybyWire 2009.06.24. 13:30:59

@wzoli: Hagyd, páran itt reménytelenek, sosem fogják felfogni, mi a probléma.

@Felvilágosító: Ez neked is szól, nagy itt a sötét, lépjünk.

Zsola777 2009.06.24. 13:31:24

@EBOA: Azért találták ki a szabályokat, hogy ne egyénileg kelljen megítélni egy-egy helyzet veszélyességét. A szabály pedig szabály. A biztonság kedvéért.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:31:39

@FlyByWire:
Így van, akkor jó a leálló, ha üres.
Ettől a leállósávban még többen lettek. :) Gratulálok!

A nevelgetés is fustrált pöcs dolog. Saját tapasztalatból mondom. :) Na jön a vallomás.

Több mint 15 éve, amikor lejogsiztam, és persze nem tudtam vezetni, akkor ez fusztrált és állandóan bizonyítani akartam, hogy de tudok. Ezért mindenhol tolakodtam, előztem és sorolhatnám a Kresz összes megszegését. Sőt, ha más tette, azt meg is neveltem :(
Baleset nem lett, szerencsém volt.

Egyszer csak elmúlt az ostoba 18 éves gyerek és rájöttem, hogy minderről nem a forgalom tehet, hanem én magam! Nem a világ volt rossz, hanem én. AKkor fogtam fel a mondást: Aki a világgal nincs kibékülve, az saját magával nincs.

Ennyi, megtanultam. Ma szépen nyugodtan vezetek, már tisztában vagyok a képességeimmel (tök mindegy, hogy az sok vagy kevés) és nem állat, hanem ember módjára vezetek. És előfordul, hogy még a tolakodót is beengedem (na ez azért még nem mindig), mert jöjjön, ha annyira igyekszik, a marha...

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.24. 13:33:35

Hat nem tudom ... amig megvolt a 15 even Ronyom, addig kb. en is igy viselkedtem volna. Az uj autora a CASCO onresz 4KHUF, most valahogy elozekenyebben vezetek.

A posztoloval egyetertek : en is soxor megszabalyoznek egy ilyen kis kocsogot, ilyenkor mindig a CASCO onreszt mondogatom magamnak, amitol le is nyugszok ;)

Az "onkentes rendorkodes" pedig igenis jo ( mar aki nem fel az onresztol ) : elvegre a szabalytalankodok elolem veszik el az eletteret ( o megy at elottem a lampan, nekem varni kell, az plusz ido + fogyasztas, stb ).
szoval en csak partolni tudom, aki megneveli oket : en az emlitett onresz miatt nem teszem ( meg amiatt, mert az auto fogyasztasa 160 felett exponencialisan novexik, es ezek a kis faszok mindig kiprovokaljak a versenyt, amibol nekem csak a stressz meg a megnovekedett atlagfogyasztas marad ;) )

szoval : le a kalappal a renyos kollega elott, hogy valalta a stresszt es a kockazatot hogy a faszparasztokat egy kicsit megnevelje.

FlybyWire 2009.06.24. 13:33:40

@i23kovacs: "Nem az zavart, hogy valaki elment mellettem, még csak az sem, hogy szabálytalan, fizesse büntetést ha elkapják.

Az zavar, hogy amikor nyilvánvalóan dugó van az autópályán, és mindenki beáll a sorba, hogy szép türelmesen kivárja a sorát, akkor az ilyen seggfejek előre tolakodnak, és ezzel engem is feltartanak. Nyilvánvaló, hogyha 80 kocsi előremegy a leállósávon, akkor annyival többet kell nekem kivárni. Ezt miért is tolerálnám."

Te is egy díszpéldány vagy, aki kizárólag saját magával törődik, és k.vára nem azért önbíráskodik, hogy bárkit is megneveljen vagy bárkinek is jobb legyen, hanem hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, és a pici szerencsétlen egoján tudjon a pumpával párat nyomni.
Tényleg sokkal rosszabbak vagytok, mint a csak simán szabálytalanok.

TH 2009.06.24. 13:33:48

A kommenteket olvasgatva egyre inkább kezdek egyetérteni a posztolóval. Ma itt az agyatlanok tobzódnak. :)

TH 2009.06.24. 13:35:08

@FlyByWire: ez hülyeség. A leállósávban előzők az összes szabályos autót szopatják. Teljesen jogos ebben őket megakadályozni. Te ma itt rosszabb vagy, mint az eddigi leghülyébb kommentelők itt a blogon...:)

PR32 (törölt) 2009.06.24. 13:35:11

@FlyByWire: nem, nem azt mondtam, hogy szabályos. Csak ha az előtte haladónak mondjuk elfő a vize, és az jobbra húzza a kormányt, valszeg nem megy bele, a kisebb sebességkülönbség miatt.
Szvsz amíg az ilyen önjelölt faszok nem tartják fel a sort, a nyikhaj nem tanulja meg, h a leállósáv sem haladósabb, mint a többi.
Hülyézz le, bátran, barátom! Ellenben ha úgy érzed, hogy véleményemre kultúrált, hülyézésmentes választ is tudsz adni, bebizonyítom, hogy megérdemlem. Csináljunk KRESZ-tesztet, te abban úgyis nagyon jó vagy, nem?

FlybyWire 2009.06.24. 13:35:47

@newdawn:

@tigrisbigris:

Na jól van, megjelentek a normális emberek is, végre léphetek :D ebéééd!

BéLóg 2009.06.24. 13:36:04

@FlyByWire: Barátom, sose menj mondjuk Ausztriába vagy Németországba. Két okból.
1. Ha ott ilyen van, AZONNAL jön a yard.
2. Ha téged a leállóban elkapnak, a JOGSID ugrik egy időre.

Magyarországon meg annak van igaza, akik tolakszik, nyomul, erőszakoskodik, 150-nel bevágva büntet a tefélék tapsikolása közben.

Gyáva volnék, mert egyetértek a megánossal, hát talán nem tévedek hogy azzal vagyok bátor, hogy legalább egyet merek érteni vele.

A sok hülye arról ír, hogy a leállósávot elfoglalja a posztoló meg jön mentő meg rendőr, meg éppen haldoklik az anyukája és ŐŐŐŐŐŐŐ odasiet, MIKÖZBEN minden egyes megelőzött autónál megtörténhet, hogy valaki elnézi és kifordul a SZABADNAK HITT hitt biztonságos leállósávba az ötvennel ott száguldozó és a kocsisortól 15 méterre (1 másodperc) előre nem látó überokos szar alak elé...

Tehettek mind egy szivességet!

gpetersz 2009.06.24. 13:36:30

Ennyi faszt mint itt... döbbenet. Nem is csodálkozom azon, hogy mi megy a forgalomban odakint.

FlybyWire 2009.06.24. 13:36:35

@PR32: Hülye is vagy, nem kicsit, mégpedig ezért:
"Szvsz amíg az ilyen önjelölt faszok nem tartják fel a sort, a nyikhaj nem tanulja meg, h a leállósáv sem haladósabb, mint a többi."

Ezt te sem gondolod komolyan?

i23kovacs 2009.06.24. 13:36:36

@FlyByWire:
Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy nem a te gondod, ha valaki a sorban állókat a leállósávban "előzi" meg.

Én meg úgy gondolom, hogy az én gondom is, mert a sor elején majd bepofátlankodik, így feltart mindenkit, aki mögötte jön.

Lásd pl. @Lacaca: véleményét.

Én egyébként nem szoktam fékezgetni, ha valaki menni akar, elengedem, de al eállósávosokkal kivételt teszek.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:37:21

Nem tűnt még fel a nevelőnőknek (én így hívom), hogy felmegy a pumpa közben, izgulsz mint az állat és ideges leszel? Szétbasszák akár azegész napod, miközben ráadásul valóban Te is szabálytalankodsz, tehát a rendőr szemében ugyanolyan hülye vagy?
Én manapság nem idegeskedek vezetés közben, hogy lehet ez?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.24. 13:37:25

@Felvilágosító:
"A leállósávban legalább folyamatosan haladtak a járművek!Az ,hogy azok az emberek megszegik a szabályokat az nem a te dolgod"

De igen : a mi ( en, renyos, stb ) dolga.Mit gondolsz, baratom : azok az autok hipp-hop felszivodnak ?
Nem, nem : elotted mennek, es te kesobb ersz celba ( az meg kulon mereg, ha meg 1-2 lampat kifogsz, varni kell + elpofogsz feleslegesen benzint ).

Masreszt meg gondold meg, ha MINDENKI igy viselkedne. Tudod, hogy hova vezetne ez ? anarchiahoz. Es az jo lenne ?

Most hadd ne mondjam, hogy mi van Hollandiaban meg Nemetorszagban. hat nem az, hogy faszparasztok a leallosavon elozgetnek, nem bizony.

EBOA (törölt) 2009.06.24. 13:37:28

@Zsola777: Aha, ez lett a végső érv, hogy a szabály az szabály! Értem! :) Szabály szerint a posztoló is szabályt szegett, és még dicsekszik is vele. Nem a veszélyességről szól már megint ez a történet, hanem az irigységről. Nehogymá' a másik érvényesüljön velem szemben valamiben. Inkább kitolok vele én is, és még meg is magyarázom mennyire jó fej vagyok. Itt meg várom a nép támogatását! A hozzám hasonlóaktól meg is kapom... :D

PR32 (törölt) 2009.06.24. 13:37:28

@FlyByWire: "aki kizárólag saját magával törődik, és k.vára nem azért önbíráskodik, hogy bárkit is megneveljen vagy bárkinek is jobb legyen, hanem hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, és a pici szerencsétlen egoján tudjon a pumpával párat nyomni" - úbááázz! Ezt komolyan gondoltad? A boltban is mindenkit magad elé engedsz? Áááá!

FlybyWire 2009.06.24. 13:38:01

@TH: "Teljesen jogos ebben őket megakadályozni."

Te viszont a király vagy a vadbarmok között... hogy a frászba lenne jogos, mikor eleve szabálytalan?

Az autózás pedig nem az önös érdekről kellene, hogy szóljon, hanem a biztonságról.

Ne fáradj, nem fogod felfogni.

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:38:18

@FlyByWire:

Na és?
Posztoló szent, és más örömére fogta meg az előzgetőket. Mi meg egoista barmok azért, mert unjuk, hogy az a nyerő ebben az országban, ha valaki meg meri szegni a szabályokat, és ezzel gyakorlatilag kárt okoznak másoknak, akik valójában barmok, mert ők nem szegnek szabályt (éppen).

PR32 (törölt) 2009.06.24. 13:38:26

@FlyByWire: javíthatatlan optimista vagyok :)
Ja, én még mindig nem hülyéztelek le, pedig nem kicsit bizonyítottad. :D

FlybyWire 2009.06.24. 13:40:40

@BéLóg: nem is akarod megérteni.

Senkinek nincs igaza, aki a leállóban megy. Én sosem mentem, de most nem is ez a lényeg: Soha nem is mennék, de főleg nem önbíráskodásból. Az ugyanis rosszabb, mint maga a szabálytalankodás (amit amúgy is magába foglal, mivel a leállósáv eleve tabu.)

EBOA (törölt) 2009.06.24. 13:40:52

@wzoli: Ez az! mindenki foglalkozzon a maga dolgával, és türelemmel viselkedjen mások iránt. Főleg a közlekedésben. Ne kreáljon újabb gócokat, ha már úgyis keletkeznek maguktól is. Olyan jó rádióadások vannak, inkább azt kéne hallgatni az autóban, mint másokat csesztetni!

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.24. 13:41:52

@Felvilágosító:
"Egyébként az én Mercedesem elöl eltakarodtál
volna a büdös kurva anyádba"

Ja igen : ki le nem szarja a Mercedes-Benzt.
Ugyan, ugyan, csak rohogok rajta : azt a penzt inkabb a nyugdijalapomba fizetem be : ot evvel kevesebbet kell dolgoznom :D .

Sok sikert a penzpazarlashoz. Fenn az ernyo, nincsen kas :D

FlybyWire 2009.06.24. 13:41:59

@Bio74: Majd akkor örülj, amikor a beled folyik ki az összetört kocsiba, de a mentő nem ér ki hozzád, mert egy hasonlóan kedves önbíráskodó barom épp összeszedett maga mögött 8-10 leaállósávban haladni akaró parasztot, és nem tud átjutni rajtuk.

halihalo 2009.06.24. 13:43:06

Csak ismételni tudom, amit már párszor sajnos meg kellett állapítanom. Ameddig van, aki védi az ilyen leállósávban ügyeskedőket, addig ne nagyon számítsatok ebben az országban semmiféle javulásra. Sem morális, sem egyéb téren. Mert ezek összefüggenek...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:43:08

@EBOA:
Így van EBOA.

Más lenne a közlekedés türelemmel, odafigyeléssel. A leállósávosok meg kikopnak idővel, bár pár mindig marad, de úgy kell nekik. Szarok rájuk, vesztek miattuk 47 másodpercet...

i23kovacs 2009.06.24. 13:43:38

@FlyByWire:
Nem gondolom, hogy csak magammal törődnék.
Épp ellenkezőleg, aki a leállósávon száguldozik, az törődik csak magával.

Persze van, akinek ezt nem lehet elmagyarázni.
De engem nem is igen zavar, ha nem érted, mint írtam, nem gondolom, hogy én nevelek bárkit is azzal, hogy a leállósávot félig, egészében elzárom, és így nem engedem furakodni.

A nevelés az lenne (lesz?), ha minél többen tesznek így, kooperálva, és akkor majd szimplán nem éri meg a leállósávon száguldani.

Felnőtt embereket nem nevelek más módon sem az utakon, nem mutogatok, nem kiabálok, és nem vészfékezgetek az orra előtt, mert tudom, úgysem értené. Ha gyorsabban tud haladni, mint én, elengedem, és nem érdekel, milyen gyorsan megy.

Ha föl akar tartani, elém pofátlankodni, miért tűrném.

Ennyi, nem több.

Jobb lett volna egy szavazós gomb ma ide, mert eléggé elszabadultak az indulatok ...

FlybyWire 2009.06.24. 13:44:02

@PR32: Mégegyszer mondom: az önbíráskodás először is ugyanúgy szabálytalan, mint a sima szabálytalankodás (ez esetben egyértelműen), abszolute nem ér el semmit (a másik nem fog megváltozni), ellenben a feltartó és a feltartott is kő ideges lesz, és sokkal könnyebben csinál baromságot, ahogy az a posztban le is van írva,

Ok, nem vagy hülye. Aki viszont ezt támogatja, az nemcsakhogy hülye, de életveszélyes barom is.

Felvilágosító 2009.06.24. 13:44:22

Tisztelt Úraim!

Úgylátszik , hogy mindenki a kommentekből csak azt olvassa ki ami a saját elgondolása szerint rossz vagy véd valakit és nem gondolja át azt amit olvas!
Az baj ,hogy valaki a leállósávba folyamatosan halad (lehet siet vagy nincs türelme várni kórház stb.),hanem az ,hogy valaki ezt önhatalmulag megakadályozza ami nem az ö dolga lenne!Biztos a kommunizmusban az emberünk jelentgető volt és azt hitte , hogy ez most is megy!Hát felvilágosítom ,hogy ez már a múlté!

Simet 2009.06.24. 13:44:29

@Scaramella va alla guerra: Optimista...
Szerinted lesz akkor még nyugdíj??

Zsola777 2009.06.24. 13:44:40

@FlyByWire: Majd akkor örülj, amikor a beled folyik ki az összetört kocsiba, de a mentő nem ér ki hozzád, mert egy sor leállósávban hajtó barom épp feltorlódott a baleset helyszíne előtt, és nem tud átjutni rajtuk.

FlybyWire 2009.06.24. 13:44:54

@i23kovacs: Értelek, de "A nevelés az lenne (lesz?), ha minél többen tesznek így, kooperálva, és akkor majd szimplán nem éri meg a leállósávon száguldani."

Ez egy ostoba kifogás. Lásd előző kommentem.

BéLóg 2009.06.24. 13:45:02

@FlyByWire: Pontosan azt állítom, hogy ebben a helyzetben az önbíráskodás az egyetlen normális reakció volt, és ezt éppen TE nem akarod megérteni.

PR32 (törölt) 2009.06.24. 13:45:26

@FlyByWire: sztem mi nem értjük egymást.
Csak h értsd: Én nem fenyítek leállósávban, de ha én haladok a megane mögött, akkor meghagyom neki a helyet, ahová be tud húzódni.

Ha vitatkozni akarsz, folytathatjuk. De én inkább most kávécigi wellness-t tartok :)

FlybyWire 2009.06.24. 13:45:32

@Zsola777: látod, hogy igazam van?
Szerinted az önjelölt torlasztótól üresedik a leállósáv? Okos?

FlybyWire 2009.06.24. 13:46:16

@BéLóg: Pontosan oltári iszonyat nagy baromságot állítasz, és tudjuk, hogy nem fogod megérteni. Ettől még jelzem.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:46:26

@BéLóg:
az önbíráskodás sosem normális reakció, hiába bizonygatod magadnak...

libraSVK 2009.06.24. 13:46:47

@Ro3:
Azert nem teljesen igy van.
Igen, segiteni kell szegeny szerencsetlent, ha valamit elnez, elcsesz, elszamol,...
De hogy direkt balesetet akar okozni, es a masik hulye, hogy nem akar emiatt maga szivni (felrerantja, nekijonnek, ...) ez egy kicsit eros, nem? Vagy neten komolyan gondolod, hogy ez igy helyes?
Altalaban ha figyeled a forgalmat magad elott, akkor szamitasz ra, hogy fekelni fog,... De ha valaki ok nelkul satuzik - azt akasztani kell. TOKENEL FOGVA! AUTO MOGE...

Zsola777 2009.06.24. 13:47:40

@FlyByWire:
Nem szüntetsz meg semmit: torlódás
Megszünteted az önjelölt torlaszolót: torlódás
Megszünteted a laállósávban haladókat, nincs önjelölt torlaszoló sem, mert minek: haladhat a mentő
Kihagytam valamit?

J.G. 2009.06.24. 13:48:00

Nem kell drága autóval járni, és akkor nem olyan nagy baj, ha nem engedsz be valakit.
Egyszer felnyitottam egy kocsi oldalát, nem hitte el, hogy ne fogom beengedni. Igaz, hogy egy Robur-ral voltam, azzal meg könnyű.

Circus 2009.06.24. 13:48:36

Azt hiszem, megtaláltam a megoldást, URV levele nyomán.

Hasonló esetben a következő a teendő:
leállósávba ki, ellankadásjelző be, szépen csorogni a sor mellett, mintegy véletlenül azonos sebességgel, mint a sor megy.

Leállni nem szabad, mert mint tudjuk, a leállósávban állni életveszélyes!

És egy vélemény anak, aki önkéntesrendőrt emleget - ha vannak olyan parasztok (amatőr rabló), akik nem képesek a KÖZÖS játékszabályok betartására, akkor VAN létjogosultsága az önkéntesrendőrködésnek is (amatőr pandúr). Nem kell szabályszegni, paraszt módon viselkedni, és akkor nem lesz miért habzó szájjal szidni buzgómócsing önkéntesrendőröket.
uff

somogg (törölt) 2009.06.24. 13:48:55

Ez mennyire szanalmas, a kommentelok 99%a azon gorcsol, hogy ki volt a paraszt. Nem jut el a teny az agyatokig, hogy a bejelentes ellenere a rendorseg nem volt sehol? Mondjuk amig ez senkit sem zavar addig nem is lesznek sehol. Minek, senki sem varja el.

Ratnet 2009.06.24. 13:48:58

Fúúú, szinte látom magam előtt ahogy:

A hőst megsértik, ez már élet halál és becsület kérdése. Ősi rend bomlott meg itt. A posztíró megacélosítja szívét, befeszíti az izmait, és halált megvető bátorsággal megragadja a hatalmas gép kormánykerekét. A gázra tapos. Ember és gép egybeolvadt, gigászi monstrumként hatol előre, tovább a nemes cél felé, rendíthetetlenül az igazságért. 'Én vagyok maga a becsület és a törvény. Most. Megnevellek!'-mondá.

A kisautós (aki aladdig csak játszott mint egér a macska előtt felbőszítve az óriást) nem tudta mikor megszegte a tradíciót, hogy rettentő sorsot mér rá az ég. Megkapja. Utoléri végzete. Félelmében nehogy az acélszörny és rettenthetetlen lovasa eltapossa, menekülőre fogja a dolgot. Hazáig meg sem áll, ahol napokig egy sarokban kuporog remegve. Mihelyst újra mer levegőt venni és internetezni, és eme poszt első sorait elolvassa, újra félájult állapotba kerül páni félelmében. Autóba soha többé nem ül, és haláláig rettegve suttogja e szavakat: 'Renault Megane'.:-)


Esetleg még az is megeshet, hogy a Toyotás ráérős idejében, rendszám alapján (néhány tökös haverjával) felkeresi az agyatlan posztírót, és agyba-főbe 'neveli'.

halihalo 2009.06.24. 13:49:00

@wzoli: Csak egy példa: FlyByWire
De olvass vissza, van még pár...

FlybyWire 2009.06.24. 13:49:02

@PR32: Ez így ebben a formában még rendben is van, de azt továbbra is fenntartom, hogy az önbíráskodó MINDEN esetben kizárólag csak ront, ugyanis kurvára nem az autósor, meg a saját p***ánk előrhaladása a kérdés, hanem hogy a leálló üresen maradjon.
Az ott száguldók és az önbíráskodók ebből a szempontból 100%-osan rosszak, ugyanúgy, sőt annyival rosszabb az önbíráskodó, hogy az még kölcsönös felidegesítést is eredményez, amiből aztán következnek a már leírt bevágás (?), meg a "deénbelemegyekkvaanyádköcsög" c. barom dolgok.

El kéne gondolkodni, hogy az ilyen frusztrált önjelölt barmokat támogatjuk-e.

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:49:31

@FlyByWire:

Érved oktondi, mert mi van, ha én barom fogom a sort elől, mert ökörségem miatt a törött ablaküvegen lóg ki a belem, és azért késik a mentő 15 percet ( ami az életemet jelentheti), mert a leállósávot használók tömege tartja fel (kötözködés végett a leállósáv is beállhat)a mentőautót? Mi van ha a sorból néhányan kényszerűen kiállnak műszaki hiba miatt a leállósávba ( a szemetek!), és egyik sem önbíráskodó, de egyértelműen köcsög mert egy autó helyett azonnal 8-10-20 torlódó lesz, akiket megfogni ugye csúnya egoista dolog.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:49:33

Jót találtam ki!
Az önbíráskodó elé valaki beáll és kettővel megy. Ő is önbíráskodik és megállítja az előző önbíráskodót. Majd ez elé is beáll egy önbíráskodó, aki már meg se moccan! :)

Egymást szopatja a sok hülye :)

Tehát az önbíráskodásnak kb. ennyi értelme van!
Gratulálok!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 13:50:13

@halihalo:
nincs a leálló sávosok mellett, akkor félreértetted
de nem szereti az önbíráskodást sem!
Sőt, ahogy ő írta, ettől csak többen lesznek a leállóban!

FlybyWire 2009.06.24. 13:50:45

@halihalo: Te hülye vagy bazmeg, de tényleg.
Védte az apád f... olvass már vissza, akármelyik kommentemet.

A leállósávosok köcsög barmok, viszont az önjelölt posztíró szerintem még veszélyesebb, őt ugyanis a (jó eséllyel frusztráltságból táplálkozó) BOSSZÚ is hajtja.

A "Majd megnevelem" pedig egy nevetséges kifogás erre. Mindenki tudja, hogy nem működik.

FlybyWire 2009.06.24. 13:51:48

@Bio74: Ez félrebeszélés, mindig kihangsúlyoztam, hogy főleg az önbíráskodással van bajom - természetesen a leállósávban haladókkal együtt.

Posztoló 2009.06.24. 13:52:55

Én vagyok a posztoló, tessék ide írni nekem!
Minden kérdésre válaszolok, részletesen, nyugodtan, hiszen én vagyok a leginkább illetékes!

FlybyWire 2009.06.24. 13:53:26

@Zsola777: Nem, saját magad cáfoltad korrektül: "Megszünteted a laállósávban haladókat, nincs önjelölt torlaszoló sem, mert minek: haladhat a mentő"

Mivel is szünteted meg? Baromira nem szűnteted meg, ez lenne itt a lényeg. Főszereplőnk is csak lassította őket, egészen az az aszfaltozásig ott mentek vonatban a leállóban.

Te is leülhetsz, két egyes :)

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:54:38

@Ratnet:
Bocs de nem hülyeség a KRESZ szabályát "tradiciónak nevezni"?

Posztoló 2009.06.24. 13:55:14

@FlyByWire: Lófaszt hajtott a bosszú te agyatlan! A boszzú a szaros toyotást hajtotta, amikor 170-nel utólért és megpróbált befenyíteni.
Nekem ne magyarázzhogy én a leállósávban 10-zel hajtva veszélyt jelentettem bárkire, közber meg ott volt a helyem megőrizve balra.

halihalo 2009.06.24. 13:55:25

@FlyByWire: 2Te hülye vagy bazmeg, de tényleg.
Védte az apád f..."
Gondolom, ha ilyen kulturáltan írsz, attól igazad lesz... Hajrá, mondj még ilyet...

Matrix_ 2009.06.24. 13:56:16

@FlyByWire: Nem írsz Te hülyeségeket, csak szimplán hülye vagy. Ilyen agresszív lehetsz az utakon is. Talán ha normálisabb hangnemben osztanád meg gondolataidat, lehet hogy nem esnének neked annyian. Talán!

Ratnet 2009.06.24. 13:57:17

@Bio74: Látom érted a lényeget. Köpd ki a karót, és olvass a sorok közt.:-)

Zsola777 2009.06.24. 13:57:29

@FlyByWire: Ha nem haladnának pofátlanul a leállósávban, fel sem merült volna a posztolóban (sem), hogy kimenjen büntetni. Te meg húzz a tanáriba kávézni :)

Dr.Bio74 2009.06.24. 13:58:31

@FlyByWire:

Vettem, és értem is, hogy ott abban a pillanatban lehet,a posztíró tette a kiinduló pontja egy durva tőréstesztnek. Ugyanakkor, ugyanilyen arányba okozhat pozitívumokat is. Ha mérlegre rakom nálam a posztíró felé billen a mérleg.

FlybyWire 2009.06.24. 13:59:20

@halihalo: Mivel nem jött be, hogy védeném a leállósávban haladókat, ezért adtam egyéb témát :)

@Posztoló: Már írtam neked párat, sokkal nagyobb gond az utakon a te fajtád jelenléte, mint pár szabálytalankodó (ami szintén gond, még mielőtt halihalo megint bukja a szemantikát).

Mégis, ki vagy te, hogy másokat fegyelmezz? Miközben pont a lényeget cseszed el (a leállót tömíted)?

De ez hagyján, erre még nem is írtam volna semmit, felindultság, frusztráció: ha nem is jogos, de meg lehet érteni.

Viszont az első posztodban szépen kifejted, hogy nem is *akartál* fékezni, mert majd a tankod úgyis legázolja a másikat. Ezt kifogásoltuk, erre persze jött a második poszt, ami homlokegyenest másképp adja elő. Ezek után szerintem nincs miről írni, semmi hiteled nincs.
További szép napot! És kevesebb stresszt.

BigTwix 2009.06.24. 14:00:34

Leállósávban előzni ősi román esetleg szlovák szokás!

Népet nevelni szintúgy!

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:00:35

@Ratnet:
Már megint? Mindig a sorok között olvasni, már kurvára unom.

FlybyWire 2009.06.24. 14:02:27

@Matrix_: Eltartott egy ideig, mire ennyire felb****tak, de ennyi hülyét ennyi hülyeséget írni egy rakáson még nem láttam, ebben a blogban sem. Mondanivalód amúgy...?

@Zsola777: Teljesen mindegy, hogy hányan mennek a leállóban, normális embernek soha nem merül fel, hogy bármikor is kimenjen, bármi miatt (ha csak nem lerobban ugye).
Ha minden normális lenne: nem lenne ott senki. Ezt cáfold, kérlek.

@Bio74: Ha nem lett volna a poszt második része "belédmegyekköcsöggyerek", akkor egy döntetlenre kijött volna, az önbíráskodás+szabálytalanság ellenére. Előbbi miatt viszont egyértelműen a sötét oldalra került a Posztoló.

FlybyWire 2009.06.24. 14:03:04

@BigTwix: Ja, ennyi lenne az én mondanivalóm is :) kár is volt a sok szövegért, ennyi az esszencia :D

Blogger Géza 2009.06.24. 14:03:05

Valójában a magát tankvezetőnek képzelő :))) megános sokkal balesetveszélyesebb, mint a leállósávon szemtelenkedő ügyeskedő. Az csak pofátlan. Mondjuk itt barom is volt később, mert utána kötözködni kezdett az úton. De ált. semmit nem ér egy nagyobb vagy biztonságosabbnak nevezett autó, mivel a sofőrök túlbecsülik ezek védelmi képességeit. Tanulságos látni a balesetekben harmonikaszerűen összelapult Audikat stb.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:03:23

@FlyByWire:
Lehet hogy a posztoló maga Darth Vader! (sötét oldal)

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:03:34

Posztoló!

Nincs hiteled, fordulj az IMF -hez!
Vagy a szlovák-román nemzeti bankhoz!
Egyáltalán hogy mersz színünk elé járulni?

Igazi Posztoló 2009.06.24. 14:04:00

@FlyByWire: Idefigyelj, ne essél be a csalóknak, a Posztoló az a Toyotás, én vagyok az Igazi Posztoló.

Nekem eszembe nem jutott volna ilyen durván nevelni azt a sok szemét férget, akiket te annyira védesz. A rendőrőket is kihívtam, le is írtam, de nem jöttek és mivel én magam is rendőr vagyok, kötelességem volt megakadályozni, hogy ezek a mocsadékok valahol maguk okozzanak balesetet.
Tudom, nem döntöttem jól amikor a befékezésre nem reagáltam, dehát azt mégsem írhattam hogy beszartam, muszály volt kitalálnom valamit ami jobb fényt vet rám.

Hát ennyi.

libraSVK 2009.06.24. 14:04:21

@FlyByWire:
Azert nem teljesen igy van. Ha a kurva kocsog bevag elem, es ugy fekez be, es erre tanum van, akkor o a hibas. En nem szamithattam ra, hogy o ezt fogja csinalni (kulonben is o nem veszelyeztethet/akadalyozhat engem), es amig nem kenem fel ez eredetileg elottem menore, addig bizony az en fektavolsagom megfelelo - ugyanis en azt csak az elottem menohoz kepest tarthatom, nem pedig az esetlegesen "odapottyanokhoz"...
Erre jo a kamera az autoban.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.24. 14:05:15

@Felvilágosító:
"Biztos a kommunizmusban az emberünk jelentgető volt és azt hitte "

1. Hogy jon ide a kommunizmus ?
2. Mi lenne akkor ha MINDENKI a leallosavban menne ilyen esetben ?
3. ha a ronyos nem ment volna ott, akkor hogy akadalyozhatta volna meg, hogy masok az o karara tegyenek szert elonyre ?
4. Akik a leallosavban elozgetik az autokat es ha valaki elejuk all, akkor fel vannak haborodva : nos ok miert gondoljak azt, hogy az o idejuk dragabb mint a leelozotteke es az o benzinszamlajuk a leelozottek benzinszamlajanal elobbre valo ?

Koszonom, csak ennyi kerdesem lenne.

Zsola777 2009.06.24. 14:05:20

@FlyByWire: Ha kéred, cáfolom: az esetben nagyon sokan mentek a leállóban. Ezek szerint azok nem normálisak. De már az elején is ezt mondtam. Legfeljebb megállapíthatjuk, hogy a posztoló sem volt okosabb, mint egy ötödikes, hát még az anyázó negyedikesek.

halihalo 2009.06.24. 14:05:37

@FlyByWire: Csak tőled idéznék: "az önbíráskodók ebből a szempontból 100%-osan rosszak, ugyanúgy, sőt annyival rosszabb az önbíráskodó, hogy az még kölcsönös felidegesítést is eredményez, amiből aztán következnek a már leírt bevágás"
A rosszabb középfok nekem azt jelenti, hogy szerinted ő okolható jobban... Vagy van más jelentése is?

Ratnet 2009.06.24. 14:05:54

Lényegileg is belepampognék ha lehet. Szerintem FlyByWire alapvetően jól ragadja meg a kérdést. Hiába estek a torkának.

1. A Toyotás szabálytalanul közlekedett.
2. A posztíró komplexusos majom volt, aki haragjában elborult aggyal nem gondolkodott előre.

A kettes pontban szereplő egyén számomra irritálóbb. Ahogy írásából sugárzik a egoizmus és a képzelt cool 'felsőbbség'.

Felvilágosító 2009.06.24. 14:06:16

Az ön bíráskodó úrral valószínű az lehet a baj,hogy életében előszőr látott több sávos utat és megijesztették a nagy sebességel(50 60kmh)közlekedők!Úgy érezte hogy le kell lassítania ezt az eszeveszett szágúldást és ezért tettet mindezt!Mert otthon náluk a földúton az 50-60kmh bizony sok és bizonyára ijesztő is az ilyen vadbarmoknak!

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:06:17

@FlyByWire:

Nézd (a szemszögedből) a jó oldalát a posztolónak.
Egy feltartó driverre jut 100 leállósávozó.

Kósza 2009.06.24. 14:07:14

Megannal Toyotát leckéztetni, ősi román szokás.
Mindenki menjen inkább dolgozni!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:07:38

Scaramella és mi lenne ha minden önbíráskodót egy másik önbíráskodó próbálna megállítani.
Tele lenne a leállósáv!

A szabály betartatása szabályszegéssel, enyhén szólva is képmutató cselekedet.

cavinton 2009.06.24. 14:08:26

Hát járt már úgy velünk az önbíráskodó /nem ilyen leállósávos eset volt/, hogy kiszállítunk és megkérdeztük segíthetünk-e rajta. Érdekes módon lenyugodott és elállt az útból.

A közlekedésben számomra a kölcsönös segítség, a partnerség az elfogadható. A szabályok betartatása a hatóság feladata.

i23kovacs 2009.06.24. 14:09:16

@FlyByWire:
melyik is az az előző kommented?

- "az nemcsakhogy hülye, de életveszélyes barom is"
- "Te is egy díszpéldány vagy, aki kizárólag saját magával törődik , és k.vára nem azért önbíráskodik, hogy bárkit is megneveljen vagy bárkinek is jobb legyen, hanem hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, és a pici szerencsétlen egoján tudjon a pumpával párat nyomni"

vagy ez:
"Hihetetlen, hogy egy pszichopata barmot itt védenek egyesek"

Mitől ez a nagy hevület? Talán Toyotával jársz?

Voltál te már ilyen helyzetben egyátalán?

Így működik:
- előbb elmegy a leállósávban 1 kocsit
- 3 perc múlva megy még egy
- 2 perc múlva már 3
- majd a sok hvcs szemet kap és menne egyre több

Ekkor azt mondom, álljon meg a nászmenet, várjunk ezzel egy kicsit.

És mi történik utánna:

- összegyűlik 5-6 autó
- pár perc múlva szépen visszasorolnak
- majd kiürül a leállósáv

Én ezt nem azért csinálom, hogy dögöljön meg a másik tehene. Egyátalán nem érdekel a másik sem, meg a tehene sem. Azt szeretném megakadályozni, hogy a leállósáv használata általános legyen, és ott a sok önző alak elém furakodjon.

Ha valaki eléd akar besorolni, és rád húzza a kormányt, felháborodhatsz, hogy milyen erőszakos, és ha akarod (és tudod), nem engeded be - ezzel mintegy értésére adva, hogy nem pártolod a módszereit. A leállósávban előzni ugyanilyen udvariatlan, és erőszakos cselekedet, de nem tudsz ellene más módon tiltakozni.

Szerencsére ritkán kerülök ilyen helyzetbe, akkor sem mindig csinálom, de előfordult már.

Körülöttem mindenki kooperált, a forgalmi szitut egyből megértve. Volt, hogy én kooperáltam másnak ugyanilyen szituban. Mindenki nyogodt, és elégedett volt, senki sem idegeskedett, kivéve talán a leállósávozót. Ám előbb utóbb ő is szépen beállt a sorba.

Nem kell ezt túllihegni és önbíráskodásról szónokolni. Ez nem önbíráskodás. Az lenne az önbíráskodás, ha büntetni akarnám, de én nem akarom, se kedvem, se hatásköröm nincs hozzá.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.24. 14:09:19

@Posztoló:
Amennyiben tenyleg te vagy a posztlo :
alapjaban veve igazad volt. Azert egy kicsit probaltal kompenzalni, ami nem szimpatikus ( mint ahogy az sem, hogy itt valaki az MB-vel henceg ).
Azert arra kivancsi vagyok, hogy a sajat verdaval is mernel-e igy nepnevelni, vagy csak a cegessel.

FlybyWire 2009.06.24. 14:09:46

@halihalo: Ebben hol látod, hogy védeném a szabálytalanokat?
Csak annyit írtam, hogy az önbíráskodó még ennél is rosszabb, és ezt fenn is tartom.
Lásd Blogger Géza kommentjét.

@Zsola777: Na, csak lassan felfogod, miről írok. Annyi a difi, hogy szerintem még rosszabb, mint a szabálytalankodók, mert azok csak pofátlanok, de az igazi balesetveszélyt általában nem ők okozzák, hanem (ahogy a posztban is), az őket basztató önbíráskodók. Ha nem idegesíti a Toyotást hanem hagyja elmenni, a fél sztori meg sem születik.
Ezzel még mindig nem védem a szabálytalanakot, de tényleg a rendőrség dolga lenne velük foglalkozni, sajnos ez nincs meg - de ez nagyobb téma :(

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.24. 14:09:59

Én már tudom, ki a hülye, de nem mondom meg.

Vazz, ennyi komment ennyi idő alatt? Megint nem olvastam végig, szóval lehet, hogy valakit ismétlek...

Leállósávon előzni tényleg köcsögség. Nem is annyira veszélyes, mint amekkora pofátlanság. Szóval egyetértek a posztolóval, néha én is szoktam hasonlót csinálni, mondjuk kamijonnyal egyszerűbb.

De hogy a posztoló is megkapja a magáét, szerintem az életben egy agresszív köcsög lehet, az írásából ítélve. Persze ez csak a saját véleményem, ha tévednék, akkor elnézést kérek :)

Ja, és melyik Toyota tud menni 160-170-nel?

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:10:00

@Bio74: Bocs, szabálytalanul. Hsz. törlendő.

Bati Tamásné 2009.06.24. 14:10:07

A posztíró valami nevelő egy állami otthonban? Az úton közlekedni kell(ene), nem nevelni!
Kb. egyidőben szerezhettünk jogosítványt, csak úgy látom, te már elfelejtetted amit a tanfolyamon tanítottak. A konfliktuskeresés, nevelési szándék, nagyon veszélyes az utakon.
Egy-egy ilyen nevelőszándékú szívatásból elég komoly balesetek tudnak kerekedni.
Kár, hogy nem olyan rendőrség működik ebben az országban, ami betartatná a rendet.
SÜN-t a posztírónak és a rendőrségnek is!

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.24. 14:11:27

@FlyByWire: Ugye te is szoktál leállósávon előzgetni?

demizson bobby 2009.06.24. 14:11:31

Aztaku....mennyi hülye van itt. Ja, ez az autósblog?!

Felvilágosító 2009.06.24. 14:11:33

@Scaramella va alla guerra: Légyszives olvasd el az összes írásomat és azokat átgondolva ,megrágva tegyél fel nekem kérdéseket mert 4db kérdésből ítélve csak 1 írásomat olvastad el vagy csak azt az 1 mondatot értetted meg mert azt hallottad mindíg Május elsején a felvonulásokan ahol biztos Te vitted a zászlót!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:11:56

na itt van egy ballonkabátos szivaros félüvegszemű pasi és nem is akar zavarni, csak egy kérdés az előbb eszébe jutott, nem e tudom a posztoló címét, megvizsgálná a megane-t

Ratnet 2009.06.24. 14:12:50

@Bio74: El van nézve.:-)
Kicsit nyugodj meg. Ez nem vérre megy.:-)

Matrix_ 2009.06.24. 14:13:09

@Bobby Baccala: Na megjött a másik nagyokos. Egyéb mondanivaló? ;)

Posztoló 2009.06.24. 14:13:57

@Igazi Posztoló: Te vagy a szemét tojotás, nem én, ne szórakozz velem!
Már a nevünkben is megvan a külömbség.

Bele kellett volna törődnöd, hogy egy olyan szar autóval mint az enyém is képes lehet valaki a teféle agyatlanokat móresre tanítani és örülhedsz, hogy az 1250 kilós kocsimmal meg a 130 kilóval és a benne lévő 300 kiló hídelemmel esélyed sem lett volna a 900 kilós + 2x90=180 töppedt járgányodnak.
Nem is csodálom hogy elhúztál.
Ne élj vissza a tűrelmemmel és főleg ne írkálj a nevemben!

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.24. 14:14:47

@Felvilágosító:

Nem szoktam zaszlot vinni.
Mindenesetre az nem vet rad jo fenyt, hogy azt irod, hogy az MB-d elol elhuzott volna a retkes picsaba.
Vagy megis ?

de tenyleg : ha nem ment volna ki a ronyos kollega, akkor hogy akadalyozta volna meg, hogy masok szabalytalanul, normaszegoen az o karara tegyenek szert elonyre ? Hivta a renort, az nem jott. az meg nem tarthato, hogy a normasertok a cselekedeteikbol hasznot huzzanak. ez anarchiahoz vezetne.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.24. 14:16:38

@Felvilágosító: Csak az kicsit jobban megnőtt, mint amit a posztoló említett. :-)

Matrix_ 2009.06.24. 14:16:44

@FlyByWire: Ehhez az agyatlan vitához nemsoksemmi.Bár nem látom hogy érdekelne Téged más mondandója is. Főleg aki másként gondolja...

Max annyit fűznék hozzá: Demszky-karókat a leállósáv közepére!

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:17:42

@FlyByWire:

Nincs igazad, hogy rosszabb, mint a szabálytalankodók, mert a legtöbb szabálytalankodó tudja nagyon jól miért állták útját, és némi zsörtölődés után hajlandóak visszatérni a normál keretek közé. De ahogy feljebb már írták, egy szabálytalankodó után sorrendben a "gyávasági sorrendnek" megfelelően nagyon sokan fogják a tiltott részt használatba venni. Tehát amíg a posztoló pozitívumot tud esetleg elérni, addig minden köcsög aki a leállón akar sietni, potenciálisan nőveli a szabálytalanságra hajlandók számát, és amúgy ez az igazi egoizmus.

Felvilágosító 2009.06.24. 14:17:46

@Scaramella va alla guerra: már megint két szót fogtál fel abból amit írtam!nagyon szépen kérlek ,hogy olvasd el az összes írásomat jó?

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:18:22

Egyébként vicces és egyet sem értek vele, de volt BMW524TD-m is. És valóban máshogy viselkednek vele az emberek. A Toyotámra kakáltak nagy ívben, bömös meg fusztrált mindenkit (vagy megengedtek mindent, vagy bunkók voltak vele), pedig olyan ócska volt, csoda volt, hogy még ment (öreg volt).

röntgenszeműlány 2009.06.24. 14:18:27

@little_red_devil_on_board: Pedig mekkora lett volna, ha te meg fényképezel vezetés közben.

libraSVK 2009.06.24. 14:18:30

@Felvilágosító:
Hat, te sem vagy normalis. Miert turje, hogy neki szabalyosan + 10-20 perc, csak azert, mert valaki ugy gondolja, jobban siet?
Vagy vannak eggyenlok es eggyenlobbek?
Ku.va egoista allat vagy az osszes leallosavban kozlekedovel egyut. A posztolo nem a mentot/rendort akadalyozta, hanem a szabalytalanul elore pofatlankodokat. Vagy olvastal valami olyasmit, hogy volt megkulonbozteto jelzese a kis toyotanak? Mert en nem. Ha igen, akkor elnezest, ujraolvasom...

MrZed001 2009.06.24. 14:19:08

Nem értek egyet a liberális gondolkodású "szabad madarakkal", igenis azért vannak a szabályok, hogy be legyenek tartva és be legyenek tartatva.
Ha épp nincs közeg, akkor az éppen jelenlévő elszenvedő által.
Mert bizony elszenvedő, hiszen neki annyival többet kell állni a sorban, amennyien előrepofátlankodnak.
4 kocsihossz/perc haladási sebességnél a percenként 4 szabálytalanul előző azt jelenti, hogy a szabályosan haladó (szinte?) egyhelyben ÁLL !!!

A kocsim ugyan nagyobb mint a posztolóé, régi, de féltem (me csóró), szóval kimenni nem merek ... viszont szépen elő van készítve ilyen alkalmakra a videózós fényképezőgép, hely kialakítva neki, ezzel szépen lehet venni a leállósávot.
És ezt is csak ésszel veszem elő, pl a múltkor M5-ön volt egy baleset egy nagyforgalmú lehajtó előtt.
Éltem a gyanúperrel, hogy a szabálytalanul előzők 90%-a az 1,2 km-re lévő lehajtón szeretne letérni, ezért nem videóztam.

A nagy kérdés, hogy a HD videót a rendőrség elfogadná-e, mint bizonyíték ??? (ja és névtelenül, mert ugyan ki ne félne a sok kopasz, kigyúrt, értelmetlenségi meg kisebbségi elemtől)

SLacc 2009.06.24. 14:19:20

@BigTwix: Öcsém, én román meg szlovák vagyok, keverék. Akkor nekem lehet? Éljen! :)

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:19:33

@Ratnet:
Pedig már habzik a szám!

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.24. 14:19:50

@wzoli:
"A szabály betartatása szabályszegéssel, enyhén szólva is képmutató cselekedet"

Ki beszel itt kepmutatasrol.
arrol van szo, hogy a ronyos meg akarta gatolni, hogy a karara szabalytalan modon masok hasznot huzzanak.
ha 1-2 autorol lett volna szo, az nem gond. Szvsz a jelenseg tomeges volt, a rendor meg nem jott, igy szerintem logikus ( sot : tarsadalmilag hasznos is - de ez mllekes ) volt, amit tett.

BéLóg 2009.06.24. 14:19:51

@Bati Tamásné: Talán Ön is látta már a "nevelő" célzattal a leállósávot blokkoló kamionosokat.
Énszerintem -- akármilyen megkérdőjelezhető -- az akció, az egyetlen lehetőség a potenciális balesetek elkerülésére (a jobbról nagy sebességgel előző autók miatt) ez volt.

Amit sokan nem mernek megtenni, sokan viszont köszönik hogy helyettük is, ellenben a sötét, a többi autóst nyilván köcsögnek és hülye lúzernek tartók értelmetlen és ostoba, gyakran hazug érvekkel mentegetik.

De hát ez van.

Aznap éppen nem az erőszakosoknak volt jó napjuk, azt hiszem a reakciókból jól látják, ha netán ez elterjedne, nekik végleg leáldozna.

Mivel a rendőrök képtelenek rendet teremteni, a helyzet olyan mint a vadnyugaton. Itt is nyer soxor bömösmercis pofátlan, ahogy az autózz! blogon olvasható, vannak akik ütnek, vernek, mások szarnak bele, mások (mint ez a megános) eljátszotta a seriffet.

SZERINTEM jól tette.

i23kovacs 2009.06.24. 14:20:55

@wzoli: ugye itt nem arról van szó, hogy megállt előtte a leállósávban, hanem arról, hogy a sorral együtt haladt, tehát nem előzte a sor a leállósávban. Nincs szükság a "megállítására".

Az önbíráskodás kifejezés azért durva túlzás itt. Balesetveszélyről, meg egyebekről nyilánvalóan nincs szó, ezt egy kétéves is azonnal átlátná.
A mentős hoax is kamu messziről, életszerűtlen, mint zushclag janos védekezése. A mentő, ha siet, megkülönböztető jelzéseit használja, kilométerekről észre lehet venni és elengedni.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.24. 14:21:22

@Felvilágosító:
"nagyon szépen kérlek ,hogy olvasd el az összes írásomat jó? "

Sajnos arra nincs idom.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:22:52

Milyen kárára, egy autó beengedése néhány másodperc, és igenis szabályt szegett.
Őszintén mit fusztrál ez Téged?

A rendőrök nagyon keményen büntetik a leállót, tehát postmaster barátunkkal is ezt tették volna...

kopaszállat 2009.06.24. 14:23:13

Respect a posztolónak! Igazad van és kultúr módon viselkedtél. Én sajnos ennél kevesebbet sem tudok tolerálni és azonnal büntetek. Mondjuk van mivel :)
Ilyenkor megnyugszik a sötét lelkem, hogy az a barom először talán életében megtanulta, van következmény.

Felvilágosító 2009.06.24. 14:23:35

@libraSVK: Te idióta barom!
Neked is azt tudom mondani amit az egyik veled egyszinten lévő kollégádnak, hogy olvasd el az össze írásomat ahol leíromk mindent!

Bati Tamásné 2009.06.24. 14:23:43

Azért azt is el kell ismerni, hogy egy Rönyó Mézsán nem egyenlő az életbiztosítással! Szóval csak óvatosan azzal a "tank" és "bunker" jelzőkkel. Jó, a Totojánál lehet, hogy erősebb szerkezetileg. Talán.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:24:40

@i23kovacs:
Bocsi, nem tudtam, hogy a szabályokat Te hozod meg itt pár nagyokos, azt hittem ezek leírt fix dolgok.
Ez szabályszegés (mindkét fél).

Akkor is, ha ideológia van gyártva hozzá!

Felvilágosító 2009.06.24. 14:24:45

@Scaramella va alla guerra: Akkor meg ne írj baromságokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BéLóg 2009.06.24. 14:24:51

@i23kovacs: Ne várd, hogy a minket lúzerköcsögözők ezt belássák!

@wzoli: Most akkor ki az igazi megános (Posztoló?) és ki a toyotás (Igazi Posztoló) vagy fordítva? Vagy Te szórakozzol velünk?

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:26:50

@BéLóg:
Fingom nincs, szerintem egyik Darth Vader, másik a klón. A posztoló meg Te vagy :)))

SLacc 2009.06.24. 14:28:33

@Posztoló: 900 + 2x90 = 180? Juhé! :D

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.24. 14:29:09

@wzoli:
"Őszintén mit fusztrál ez Téged?"

Nezd azert, mert akkor nekem is igy kellene viselkednem, ha elobbre akarok jutni.
ez pedig kockazatos ( buntetes ) es veszelyes ( mert osszetorom az autot ).
ergo : maradok a lassan meno savban.

de ha masok nem igy dontenek, akkor tobb tiz percet kell varnom, es igy megis csak szabalytalankodasra kenyszerulok, ha elore akarok jutni. De ezt nem szeretnem, ugyanis tul nagy a kockazat.

ehat az a legjobb, ha mindenki betartja a szabalyokat es szepen a normal savban csorog.

En szemely szerint halas vagyok annak, aki az autoja osszetoreset kockaztatva a tolakodokat fenntartja/meggatolja. ( Sajnos az autom vagy 10L-t fogyaszt varosban/dugoban, ellenben 6L-t ha 60 felett megyek. Tehat a tolakodok plusz fogyasztast es idoveszteseget okoznak. )

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:29:10

Na mi lesz? Nem öljük tovább egymást? Ennyi volt? Eh, be kár!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:31:11

@Scaramella va alla guerra:
Kimondtad a lényeget:
"En szemely szerint halas vagyok annak, aki az autoja osszetoreset kockaztatva a tolakodokat fenntartja/meggatolja."

Tehát ugyanúgy balesetveszélyes, pont ezért szabálytalan is. Amibe ráadásul belekeveredhet más, ártatlan is.
Egyébként meg nem vesztesz tíz percet sem, ez butaság. max. 2-3-at, de nyugodt maradsz, ha nem hagyod, hogy fusztráljon

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:31:46

@Bio74:
igen, eléggé leültek, kéne már valami jó anyázás, vagy megyek Columbot nézni

idiesel 2009.06.24. 14:32:45

Felvilágosító, egy idióta pöts vagy.

wzoli, sajnos nem anyázás, csak tény..

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:33:04

@wzoli:

Azért ez a nyugodt maradsz nem teljesen igaz.Annak az állapotnak nem a tétlen várakozás az egyetlen feltétele.

Ro3 2009.06.24. 14:33:09

Közben rájöttem, h mi zavar az egész posztban: A posztoló középső ujja mindenkiénél hosszabb volt...ő volt E T !!!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:34:19

@Bio74:
Te hogy teszel sárgába?
Én nyugodt szoktam maradni. Akkor lehet hogy mégis Veled van a gond? Ideges vagy tőle?

BéLóg 2009.06.24. 14:34:26

@wzoli: Egyszer megkérdeztem egy postást, miért nem csinálják azt, hogy akinek csak villámgyorsan, előre elkészítve pénz kiszámolva ott a csekk, előre vennék. Azt mondta, hogy "mert AKKOR SEM fogyna el a sor sosem, ELLENBEN a becsületesen sorban állók talán csak este kerülnének soora."

Vagy ha a bírák előre vennék a piti tyúklopásokat, mert azt milyen jó, egy nap lehet tizet is megoldani, a te betöréses ügyed meg ott vár 10 évet, mert hát ezek a mocskos tyúktolvajok nem képesek elfogyni...

Milyen jól leírta valaki. HA a kocsisor 4 kocsi/perccel döcög, melletted viszont az sok faszagyerek überokos 4 autó elhúz, akkor te sosem kerülsz ki a dugóból!

PONTOSAN ez történik... Engeddje be léccilécci, meg engem is meg engem is meg engem is, és aki ott fő hátul a sorban, szopik mint a torkosborz.

Ebből kellene értened Birka!
Bár annyira képtelen vagy belátni milyen baromság mellett érvelsz, hogy fel is kéne adnom.

A megános nem magának, hanem még többszáz autósnak hozta meg a becsületbe való hitet MÉG akkor is, ha nem 100%-osan konform megoldást választott.

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2009.06.24. 14:34:36

Rengeteg írás érkezett, nem tudtam végigolvasni, de arról szó se esett amit én olvastam, hogy ugye kihangosítóval telefonált, szabálykedvelő autósunk?

Nem jó móka ez így, hogy csinálja, igaz a leállósávos dolog meg bunkóság, de kevésbé veszélyes. Az ami a nemfékezős dologban volt, látatja, hogy autójával hogy bánik, (azért sérült volna rendesen, vagy nem is saját volt?) tudjuk hogy minden biztosítós dologból vesztesen jön ki az autós...

Na mindegy mind a kettő bunkó volt, egyiket se engedném autót vezetni.

És arról nem is beszéltünk, hogy összekeverhette az autókat és a szituációkat is, ha egyáltalán megtörtént.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:34:54

@Bio74:
igen, fogok Columbot nézni, vagy mire gondolsz?
Bemártsalak nála? :)))))

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:35:43

@Ro3:
Nem lehetett E.T , mert nem sietett (haza).

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:36:13

@BéLóg:
Úristen Bélóg, a pöcsöm a szádba bélóg :)
Orvosnál voltál már?

Na, talán feltámad a poszt? :)

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:37:40

Bio!

Áruld már el, hogy tesztek sárgába szöveget, he!

i23kovacs 2009.06.24. 14:38:26

@wzoli:
Én nem hozok szabályokat, és az általam nem hozott szabályokat sem tartatom be.

Mi a gond?

A KRESZ-t sem tartatom be másokkal. Azzal, ha kimegyek elé a leállósávba, nem kényszerítem vissza a forgalmi sávba. Ha akar, haladjon mögöttem. Legfeljebb nem halad olyan gyorsam, mint korábban. Az meg kinek fáj?

Azt sem mondtam magamról (nem is gondolom), hogy fasza csávó lennék. Nagyokosnak sem gondolom magamat, igyekszem másokat sem minősíteni.

Nekem nem tetszik, ha mások (és nem 1-ről van szó, hanem a növekvő mértékről) a leállósávban furakodnak, és ha olyan kedvem van, teszek ellene. Ennyi, nem több.

Én nem szónokolok a szabályos közlekedésről, nem állítom, hogy betartok minden szabályt, mert nem.

Te bizonyára minden szabályt betartasz, ezért illethetsz engem a nagyokos jelzővel. Valószínüleg soha nem mentél gyorsabban, mint lehet, minden alaklomal használod az irányjelződet és udvarias vagy a gyalogosokkal. És ha így teszel, minden okod meg is van, hogy megszóld a többit.
Nyugodtan, ezt a jogodat sem szeretném elvitatni.

Sőt, még ha nem is vagy a szabályos közlekedés mintapéldája, akkor is megszólhatod a többit. Ezt a jogodat sem szeretném persze elvitatni.
Bátran, végülis ez egy fórum :-) vagy blog vagy mi a fene ...

Posztoló 2009.06.24. 14:38:50

@wzoli: Nem tudom, lehet hogy nem a hamisító a toyotás hanem te, de a Posztoló én vagyok. Elég butának kell lened, ha ezt nem fogod fel.

@SLacc: 900 + (2x90=180), ha nem tűnt volna fel.

Felvilágosító 2009.06.24. 14:39:15

Látom ebböl az egészből az lett ,hogy a sok hülye poénkodik mert már nem tud semmi okosat mondani!Szerintem a felének nincsi s autója csak megpróbálja a helyzetbe beleélni magát!
Én leléptem!

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:39:45

@wzoli:

Nem, csak a sárgaságot, hogy kérdéd.

Amúgy igen velem van a baj, potenciális veszély forrás vagyok az utakon, mert nap mint nap látom, hogy aki tud és mer szabályokat szegni, az él ezerrel, és nem csak magában, hanem mindig mások kárára. És mikor kimegyek vezetni, akkor néha elborul az agyam, mikor ennek a leképezését látom az utakon is.

Posztoló 2009.06.24. 14:39:57

@wzoli: Kattints a "válasz erre" nyílra és a bloghu sárgít.

SLacc 2009.06.24. 14:40:45

A sárgázás a válaszoláskor van.

Posztoló 2009.06.24. 14:42:04

@Urv: Hát a kihangosítós telefont meg honnan vetted? Ilyen az egész félezer kommentben meg a posztban sincs.....

Dehogy telefonáltam, bár van kihangositó a kocsiban.

FlybyWire 2009.06.24. 14:42:09

@...::: Flúgos Kamionos :::...: Soha életemben nem jártam még leállósávban, szerencsére még csak műszaki okból sem.

i23kovacs 2009.06.24. 14:42:18

@wzoli: ha be vagy jelentkezve, akkor a posztjaidra érkezett válaszokat automatikusan megjelöli sárgával. Én legalábbis így tapasztaltam.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:42:24

Még sem értem, azt csináltam, de nekem még sem sárga!

SLacc 2009.06.24. 14:42:39

@Posztoló: Hidd el, nagyon feltűnt, hogy helytelen.
(Hiába oktatok itt, még mindig nem jön a süni. :) Talán majd most. )

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:43:20

Á, Kovács mondja jól!
Mindenki magát látja sárgán (ha belépett).

FlybyWire 2009.06.24. 14:43:28

@Bio74: de, sokkal rosszabb, mert feleslegesen kelti a plusz feszültséget, a saját szórakoztatására. Irtanám.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:45:10

@i23kovacs:
perzse erre írhattam volna azt is, hogy ez egy elég antiszociális hozzáállás
de mivel elárultad a sárgaság okát, ezért nem írom :)))

Inner Circle 79 2009.06.24. 14:46:24

Vérciki ez a sztori, és, hogy mennyire korlátolt vagy azt híven bizonyítja, hogy még büszke is vagy arra amit tettél. Önigazolást vársz, azt akarod, hogy mindenki veregessen vállon, hogy önhatalmúlag megbüntettél egy másik autóst. Ám az igazság az, hogy nem vagy te karitatív, nem védesz te senkit, egyszerűen önbíráskodsz hogy jól érezd magad. Erre áll fel. "ne menjen már ott", "ne előzzön már meg" "mit képzel" "ez szabálytalan" "majd én megmutatom". Ezek mentek a fejedben akció közben. Szánalmas szerencsétlen vagy és a legrosszabb, hogy tele van ilyenekkel ez az ország, mint te. Szégyelld magad.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.24. 14:46:33

@FlyByWire: Má' csak azért, mert nagyon véded a leállósávon autózókat...:)

BéLóg 2009.06.24. 14:47:13

@wzoli: Ez mind rendben van, de te agyatlan, a postásbíróspéldát megértetted-e?
Vagy találjak ki neked vasutast, rendőröst?

Be kéne már látnod, akármit erőlködsz, ha senki nem tesz a leállósávban ötvennel-hatvannal száguldozók ellen, azzal többszáz tisztességesen a sorát kiváró becsületes (általad köcsöglúzernek titulált) autóssal b....l ki, MIKÖZBEN bármelyik pillanatban előfordulhat, hogy valaki, egy figyelmetlen, egy fáradt, egy hőgutát kapott sofőr vagy egy tényleg meghibásodott autó jobbra nyomja a kormányt, és a tefélék beleszállnak.

Aki ezt nem képes megérteni, az olyan mint te.

Ennyit tudok mondani.

SLacc 2009.06.24. 14:47:43

Hé, valaki valakit anyázzon már... Engem egy kollégám akart megnevelni, hogy ne menjek gyorsan városban. 25-tel ment, hosszan. Egyszer csak meguntam, előzni kezdtem, gyorsított. 57-tel tudtam befejezni az előzést. Nagyon közel jött, mutogatott. Pár nap múlva meg lebaxott, hogy nem tartom be a KRESZ-t. Hű, mit kapott! (Sajnos nem agyvérzést.)

phaszfej 2009.06.24. 14:47:59

ez egy fasz. ha énelém állt volna, miközben sietek a leállóban, kirángatom mind a 130 kilóját és kibelezem a zsebkésemmel. mert én ugyan nem vagyok 130 kiló, de nagyon gyors vagyok és veszettül jól bánok a pengével. úgyhogy vigyázz, megános, sosem tudod, ki mikor szúr szíven vagy üt ki a zsírodból

Blogger Géza 2009.06.24. 14:48:07

Sok a hozzászólás, nehéz követni, de az kiderült már, melyik az a Toyota, amelyik mindössze maximum 2,46 méter hosszú, kb. 500 kiló és ha legalább hárman vannak benne, akkor is 170-nel tud száguldani? :)

A számításokhoz az adatok:

www.meganeklub.hu/index.php?Renault-Megane1-Berline-5-ajtos-es-Classic-4-ajtos-m369szaki-adatok

És mindezt azután, hogy a posztoló jó fizikából. Mi lett volna, ha gyenge? Mellette 300-zal elrobogó Suzukikról ír? :)

Constantine666 2009.06.24. 14:50:46

Nekem két olyan ismerősöm is van akik egyik rokona leállósávban hallt meg(sofőr+barátnő)/ bénult le nyaktól lefelé(csak a sofőr), mindkét esetben a leállóban közlekedő/teperő autós miatt, úgyhogy leállóban hajtani igenis veszélyes.
Nevelni néha jó érzés, ezt elhiszem, de sajnos felesleges, mert tud balesetveszélyes lenni/megqrhat a rendőr/nincs hatása.
Magyarországon nagyon lazák a rendőrök és a büntetések, külföldön ha leállóban hajtasz rettenetesen megbüntetnek.
Együttérzek az íróval, mert nem bírta nézni, de sok vizet nem zavart vele + magát is kis mértékben veszélyeztette.
Egyszóval nem éri meg.
Ezt csak egy sokkal komolyabb rendőrség tudja szabályozni tartósan.
A leállóban hajtókat amúgy fejbe kellene lőni, buszsáv detto.

Mostanában sok az ilyen megneveléses szitu ami azt jelzni hogy egyre kevesebb a tűrés az utakon a parasztokkal szemben ami jó irány...

Geza16V 2009.06.24. 14:51:10

@wzoli: Megvárod a telet, és belehugyozod a hóba. :D

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.24. 14:51:25

@Pandi Atya: Az miért önbíráskodás, hogy nem hagyja, hogy megszivassák? Az a baj, hogy sok a birka, akik hagyják, hogy össze-vissza szivassák őket. Ha nem hagynák, akkor ezek a köcsögök is visszavennének, és mindenkinek jobb lenne.

i23kovacs 2009.06.24. 14:51:27

@wzoli:
Ja, ja, mindenki magát látja sárgán, ha beidézték. Nna csak sikerült megfogalmazni. És be kell jelentkezni, hogy tudja az okosság ki vagyok :-) és engem idéztek-e be (mármint a blogba)

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:52:34

@BéLóg:
BéLóg engem sértegetéssel sem tudsz felhúzni, kiegyensúlyozott vagyok és jelen pillanatban még vidám is, ezt Te okoztad. :)
Tudok jó pszichológust ha gondolod.
Akinek így fröcsög a nyála, hogy tisztítja meg utána a billentyűzetet? Mert jó, a monitorra van speciális törlő, de az egyes billentyűk közül hogy szeded ki a habos nyálad?

A lényegre térve: példád szar volt, köze nem volt hozzá, a többszáz autós meg igen erős túlzás, ha várniuk kell 2 perccel többet.

Az is gáz, ha valki jobbra rángatja a kormányt, így is úgy is illik belenézni a tükörbe (nem a piperébe), van e jobbra valaki. Egyébként ha fusztrál, hát fusztrál, Te bajod, de a saját napodat baszod csak el vele.

Dr.Bio74 2009.06.24. 14:53:11

@FlyByWire:

Irtanád? És a leállósávot (ne adj isten gyorsító sávot)előzésre használókat is? Mert akkor oké. Bár megjegyzem, én a posztoló tevékenységét nem tekintem olyan mértékű balasetvezély forrásnak, mint az ellenfele tevékenységét ( ha úgy volt), viszont hatásában a tevékenysége elismert a mindennapok hasonló eseteiből ismerve. Az igazán ökör az a kiscsákó, aki nem ismerte fel, hogy a haladási sebességének csökkenése egyenes arányban áll a tartozkodási poziciójával és teljesen megegyezik sok más mellette haladó sorstársáéval, sőt duzzogó kisgyerekként reagálta le az eseményeket, akkor már másodszor nem törődve az esetleges következményekkel.

SLacc 2009.06.24. 14:54:21

Különben is, akik ősi szokások szerint, évezredeken át a leállóban mennek, azok néhány ezredmásodperc alatt 130-ról 80-ra fékeznek. 50-ről 0-ra akkor elég nekik még kevesebb idő. :D
Tényleg jó lenne, ha a rendőrök betartatnák ezt a szabályt (is). Miért is nem? Erre mi a válasz?

Baszod Béla 2009.06.24. 14:54:35

Rohadt önjelölt rendőr. Baszod.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:55:36

Nagyon jó!
Baszod Béla!
Blogger Géza is jó volt!

GIjoe 2009.06.24. 14:56:30

Pont az a baj, hogy tul sokan vannak azok akik azt hiszik, hogy a torvenyek felett allnak! Ez mind vonatkozik a buszsavos mercis, leallosavos toyotas es az onjelolt igazsagoszto megane-osra is. Hiszen mindegyikuk ugy veli, hogy rajuk a torvenyek nem vonatkoznak, hisz mind a ketten szandekosan szabalyt sertenek.
Egy igazsagos, hatekony, professzionalis rendorseget kene kikenyszeriteni, nem pedig "leckeztetni". Szanalmas, mind a ket tabor. Az embereknek tobb szerenysegre lenne szukseguk, mert mindenkinek tul nagy pofaja van! A szanalmas kis piti gengszter a mercijevel, a kisteherrel szaguldozo aruszallito "logisztikai menedzserek", vagy az ilyen 48 eves megane-os "munkasok", akik szabalyt szegnek es "leckeztetnek". Uljetek le a seggetekre, mert senkik vagytok! Gondolom szet vagytok alazva a munkahelyen, csak az utakon tudtok -vagy esetleg otthon az asszony es a gyerekek elott, de meg az sem biztos- kemenykedi. Az utakon vegre kezzelfoghato "hatalmatok" van! mint a kisteherautos (

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:56:44

A rendőrök nagyon keményen büntetik az indokolatlan leálló sávot! Jóval keményebben mint az átlag kihágást.
Sajnos kevesen vannak. Ezt is megérteni, miért. De az már másik poszt lenne.

SLacc 2009.06.24. 14:57:04

@Geza16V: És ha az a neve, hogy Tóth-Lőrincz Béla Gergő? Vagy Kovács-Kis Lajos Andrásné Tóth-Szabó Mária Ilona? Ja, ez utóbbi nem játszik... :)

Igazi Posztoló 2009.06.24. 14:57:09

@Pandi Atya: Azt hiszem nem olvastad el az originál posztot vagy felültél az álposztolónak.
Ne vedd sértésnek, de odaírtam, hogy nem vagyok büszke rá, kivéve hogy öttel haladva nem engedtem előre a pofátlanokat.

@phaszfej: Engedd meg te szájkaratés, hogy magasról tegyek rád. 17 év alatt eleve nem adnak jogsit, ha nem tudnád.
Egyébként önkéntes rendőr vagyok, szimplán boldog lennék, ha egy ilyen szituban találkozhatnék veled, neved a lényeged!

@Blogger Géza: Asszem a kilókon, métereken már túl vagyunk. A megánomat ismerem, az hogy a tojotát rosszul becsültem meg, mit javít vagy ront azon, hogy aki a leállósávban előzget az potenciálís donor és potenciális gyilkos?

A gyalogjárón elütött 3gyerekes anyuka példáján mit mondotok majd, ha az elkövetkezendő időkben arról lesz szó, hogy a leállósávban előző mocsadék kiirtott egy nyaralni induló családot?

@Posztoló: Ha nem fejezd be a lejáratásomat, kimoderáltatlak!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:58:25

GIJoe-nak igaza van gyerekek, ez a lényeg!
Fusztráltak, és itt azt hiszi valaki.

Nem azért nem teszek, mert birka vagyok, hanem mert azzá válok, amit teszek.

Én ilyenkor is zenét hallgatok, csaocsogok, mosolygók és röhögök mind a két félen, mert egyik hülyébb mint a másik, szép kis verseny.

GIjoe 2009.06.24. 14:58:27

..... mint a kisteherautos (

Geza16V 2009.06.24. 14:58:35

@SLacc: Sok sört kell inni elötte. :D

i23kovacs 2009.06.24. 14:58:36

@wzoli: már épp kihúztam magam

Amikor meg jött hogy antiszociális vagyok :-))

Nem tartom magam annak, de lehet, hogy ez az antiszociálisság velejárója :-)

Eddig én még mindig találkoztam a körülöttem poroszlók (anti)szociális támogatásával ...

És nem is igazán balesetveszélyes a dolog, legalábbis jóval kevésbbé, mint a leállósávban száguldani. Így aztán végső soron karitatív tevékenységnek is fel lehet fogni ...

forrórágógumi 2009.06.24. 14:59:39

Te bánatos hülye fasz!

Te tartod szánalmasnak azt aki az általad említett méterekre meg kilókra hivatkozva tart téged egy önmagát alulértékelő rothadtfejű pöcsnek? HHAHAHAHHA idiotizmus határtalan ebben az országban. Fasza népnevelőnek tartod magad mi? És ha pont miattad lett volna baleset? Azzal hogy számol el az a fenenagy becsületes lelked?
130kiló, 1000 év vezetési tapasztalat, nagyobb, nehezebb, jobb autó... ezeken világéletemben röhögni fogok és max leköpni tudnám az ilyet. Komplexusos barom.
Másik... támaszd csak ki magad egy izmosabb ütközésnél bazdmeg és meglátod hogy mennyit ér, ennyit a fenenagy fizikatudásodról. Úgy fognak elroppani a karjaid mint a fogpiszkáló.
Lehajtó sávon hajtani durva dolog tényleg, de ezért felbaszni valakit és balesetet szánt szándékkal előidézni 100x durvább, és ha én lettem volna nyomtam volna addig a satut neked hogy a fenenagy autód lett volna a koporsód.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 14:59:41

jaaa, ha önkéntes rendőr, akkor minden világos, azoknak igazolványuk van hogy hülyeséget csináljanak :)

GIjoe 2009.06.24. 14:59:46

mint a kisteherautos

phaszfej 2009.06.24. 14:59:55

@Igazi Posztoló: Tudod ki megy rendőrnek? Akik félnek. Egyébként ha nagyon akarod, állok rendelkezésedre egy igazi bunyóban. Írd meg, mikor és hol! Sírhelyet vettél már? Szükséged lesz rá.

GIjoe 2009.06.24. 15:00:36

ezt nem ertem... nem tudom beirni a maradekat az eredeti kommentemnek.... hmmm, na mindegy, feladom.

libraSVK 2009.06.24. 15:00:44

@EBOA: De fa.z vagy, baratom.
Szerinted tenyleg irigyseg az, ha nem haladhatok, tudom, hogy miert nem haladhatok, es teszek ellene? Hogy megakadalyozok valakit abban, hogy jogtalanul feltartson?
Ha az embernek nem lenne meg ezen kepessege, meg mindig hidegen/nyersen enne a hust egy peneszes, sotet barlangban.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 15:01:20

@i23kovacs:
önerősítés :)
de alapjában véve még a szelídebb fajtából
nem azt mondom, hogy tökéletes (az csak én vagyok :)))) ), de nem vészes, húzd csak ki magad :)

(csak a vicc kedvéért befejezhettem volna úgy is: húzd csak ki magad, úgy jobban látnak a távcsöves puskával) - de nem akartalak megbántani :)

SLacc 2009.06.24. 15:03:24

@GIjoe: Igen. Aki csesztetnek, valahol kiéli majd magát. Lehet, az asszony sem hagyja magát. Hát marad a közút. Ahelyett, hogy lefekvés előtt bedobna két sört, és lazítana kicsit. Kinek a pap, ugyebár.

phaszfej 2009.06.24. 15:03:36

Egyébként az ilyen önjelöltek általában mind gyáva férgek.

SLacc 2009.06.24. 15:04:05

"Akit" a második szó úgy egyébként...

BéLóg 2009.06.24. 15:05:34

@wzoli: Mert ugye a balesetek sosem abból jönnek, hogy valaki valamit VÉLETLENÜL mégis elnézett, mi?
Akik az utakon meghalnak, direkte mind keresték a bajt.

Többszáz autósból elég ha EGYETLEN egy mégsem néz JOBBRA HÁTRA hogy nem jön-e egy rohadék, ezt tényleg nehéz felfognod?

A példában meg mi volt nehéz? (Nem is én írtam, az enyém a postásbírós volt.)

Ha egy kocsisor 4 autó per perc sebességgel vánszorog, melletted pedig egy perc alatt négy autó elhalad, akik BESOROLNAK eléd, akkor te mennyit is tudsz valójában előre menni?

A példa --képzeld -- más számokkal is működik!
10 autó/perc és tíz autó megy el MELLETTED hatvan másodperc alatt...
9 autó/perc és kilenc autó megy el MELLETTED hatvan másodperc alatt...
8 autó/perc és nyolc autó megy el MELLETTED hatvan másodperc alatt...
7 autó...

A kispöcsöd emlegetni meg nem én kezdtem, önként tetted, ne röhögtess hogy én sértegetlek! Elég sértés ha a kezedbe veszed amiről írogatsz és azon filózol, mért is nem látsz semmit...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 15:05:44

na gyerekek, Columbo hadnagy nagyon türelmetlen már, márt meg van állítva a kép, lassan kiég a jelenetnél.

Köszönöm a szép napot és szórakoztató hozzászólásokat, igazán remekül mulattam!

Minden vélemény hirdetőjének szép napot kívánok és:

NYUGODT, GYORS KÖZLEKEDÉST!

wzoli

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 15:07:13

Hehehe!
Még ennyit!

Ez milyen sebbeségi mérőszám? Bruhaha!

Neked is szép napot, méregzsák!

Dr.Bio74 2009.06.24. 15:07:44

@wzoli:

Én azt hittem, bizonyos szint után nincsenek stációk, de most már tudom hogy vannak.
Ha mindenen röhögünk az jó, de ha röhögünk és néha teszünk is valamit a rossz ellen, az még jobb.
Nem kell nekünk a törvény őrét eljátszani, de nem kell mindent elnézni sem. Ebben az országban ahol rendőrrel akkor találkozom ha éppen engem akarnak megbüntetni, vagy ha direktbe kihívom őket és elég jelentős az ügy, néha előkerül a kérdés, hogy a magukra maradtak, hogy tudnak fellépni józanul néhány barommal szemben.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.06.24. 15:08:23

BéLóg az Isten!
Azért nem látok semmit, mert a kispöcsöm eltakarja előlem a képernyőt!

Dobjál be pár Xanaxot, azt máris nyugodtabb leszel Te is!

Pá, mester!

SLacc 2009.06.24. 15:08:38

@forrórágógumi: És akkor te kinyírod, és jobbá váltál a két posztbeli díszpéldánynál? Az elroppanó csont szerintem is sima ügy.

Ratnet 2009.06.24. 15:08:49

"Hú de szabálytalan ez a Toyotás, hogy a leállósávon halad!" -gondolja a posztíró miközben ráhajt a leállósávra...:-)

Egyibiránt a mögötte szabályosan közlekedőkkel ugyanúgy ki volt baszva de ez más kérdés.
Még az lett volna szép a sztoriban ha:

"Lemegy előlem ez a Megane, biztos félre akar állni, hisz a leállósávra hajt. Begurulok a helyére." -gondolta volna az utána jövő autós.:-)

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2009.06.24. 15:09:02

vegyetek nagy, kenyelmes autot klimaval, akkor senkit se fog zavarni az ha dugoban kell ucsorognie. ha ezt esetleg autopalyan teszem, meg a tajban is gyonyorkodhetek. priceless :)

Posztoló 2009.06.24. 15:09:55

@phaszfej: Te miért ülsz fel hülye provokátoroknak? Én vagyok a megános, de egyébként nem lehetsz akkora phaszfej hogy leszarnálak magasról!

Én oda járok büfébe a hol a Nindzsucu sportegyesület karatésai gyakorolnak, úgyhogy ha kikeresed a gugliban a helyet, vedd a fáradtságot és gyere oda este 18 után, rám fogsz ismerni és szívesen látlak a tatamin.

Szájkaratés sheggfej, nyolcadikat kijártad már?

SimiTomi 2009.06.24. 15:11:20

@röntgenszeműlány: Hát, a telefonodon egy gombot gondolom, bárki meg tud nyomni. Viszont elolvasni egy bekezdést...

Posztoló 2009.06.24. 15:12:11

@Ratnet: De mivel a mögöttem lévő vette a lapot, szépen előrébb jött kicsit, de meghagyta a helyet hogy gond esetén (pl. mentő) visszasorolhassak. De hát ehhez el kellett volna olvasni a posztomat.

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2009.06.24. 15:13:10

@Posztoló: Rendőrséget galambpostával értesítetted?

Egyébként:

"Ez olyannyira megrémített, hogy tárcsáztam a 112-es segélyhívó számot, akik kapcsolták a gödöllői rendőrkapitányságot. Kérdésemre ők közölték, aszfaltozás van azon a szakaszon és azt is mondták, nem én vagyok az első aki a jobbról előző autókat bejelenti. Azt is mondták, kollégáik a túloldalon voltak, de már úton vannak errre az oldalra. Meg is köszönték a bejelentést."

Dr.Bio74 2009.06.24. 15:14:23

@Posztoló:
Tsak büfébe jársz vagy tudsz is?
Illetve 18 után van még büfé, vagy máshol kell ropogtatni valót vennem a meccshez?

Agyalap 2009.06.24. 15:14:39

@forrórágógumi: Még egy jófej idióta! Mi van a rágógumid a fenekedben éget már?
Kompromisszumkészség mi? Meg belátás! Szabályok betartása? Muhaha! Szarni az egészre, nem idegeskedünk, lazák vagyunk.
Az ilyen hülyék kedvéért fúrja meg az ombudsman a térfigyelő kamerákat is. Nehogy már be kelljen állni a sorba...

Ratnet 2009.06.24. 15:15:18

@Posztoló: Épp azok tartják frusztrált, egoista majomnak a posztírót, akik vették a fáradtságot és elolvasták az irományát. Ebből szűrik ugyanis le a jellemrajzát.:-)

Ratnet 2009.06.24. 15:17:21

@Posztoló: Arról nem beszélve, hogy akiket feltart azok hova sorolnak ha jön a mentő...? Röff.:-)

Posztoló 2009.06.24. 15:17:48

@Urv: Ja, bocs. Elfelejtettem.
A kocsisor megállt és egy darabig nem mozdult. Ekkor tárcsáztam a 112-őt, egyébként ami a kihangosítóban van.
Még nyomni se kell semmit, mert van egy usb gomb, megnyomom, bemondom hogy "segéélyhííívó", mire egy röhögni való gép hang visszamondja hogy "seggelyhivo", aztán ha nem csinálos semmit tobább mondja: Hívaaas segggelyhívó és már megy is.

Gondolom 5 km/órával araszoló dugóban eleve nehéz lehet elképzelni, hogy is telefonál bárki...

Egyéb kérdés?

Posztoló 2009.06.24. 15:20:48

@Ratnet: Láétod, ez már legyen azok gondja, akik csalnak, lopnak, hazudnak, jobbról előznek.

Én asszem visszamentem volna a fenntartott helyemre, a baromállat elhúzott volna tőlem jobbra (nyilván leköpte volna a kocsimat előtte), a mentő meg ment volna.

Ha rendőr jött volna, na az jobb lett volna, mert akkor kiraktam volna a vészvillogót, kiszálltam volna fényűző mellényben és beszédbe elegyedtem volna a rendőrrel, hogy most fulladt le az autó, ez meg itt mögöttem villog, dudál és mutogat.

Egyéb kérdés?

randomuser1 2009.06.24. 15:21:15

monnyuk amíg vannak béna faszok akik maguk beengedik a szabálytalankodókat, addig lesz leállósávon előrerongyolás....

libraSVK 2009.06.24. 15:21:47

@Felvilágosító:
elolvastam, de amelyre reagaltam, az nyitotta a bicskat a zsebemben...

TH 2009.06.24. 15:22:42

bár a véleményem itt el fog veszni az ordítozás közepén, de azért leírom, hogy nagyon egyetértek
i23kovaccsal. Az ember nem azért tartja fel a leállósávban menőket, hogy a KRESZ-t tartassa be velük, hanem, hogy az ÁLTALÁNOS ETIKAI SZABÁLYOKAT betartassa velük. Hogy saját önző arcátlanságukkal ne másokat tartsanak fel. Morálisan teljesen igaza van ebben a posztolónak, más kérdés, hogy a poszt stílusa nekem is nagyon ellenszenves, és így nehéz a posztolóval egyetérteni.

i23kovacs 2009.06.24. 15:23:36

@Ratnet: Hova sorolnának. Be a rendes forgalmi sávba.
Nehogy már posztoló legyen a hibás, mert mások állnak a leállósávban.

Kezdjek már azon szívózni, hogyha posztoló nem áll ki, de jön a mentő, akkor Toyotás vagy másik hülye a leállósávban vajon elengedi, vagy el kezd előtte száguldani.

Tiszta fikció ez a mentőzés itt ...

Dr.Bio74 2009.06.24. 15:23:47

@Ratnet:
Ha van eszük, már pedig soknak van, még a mentő és stb. feltünte előtt visszasorolnak a rendes sávba.

Mindenkinek szépnapot, léptem.

Posztoló:
Részemről nem verted ki a biztosítékot, mert ha ott lettem volna megnyugvással figyelem az eseményeket, sőt segítek, dehát én már csak egy ilyen köcsög önbíráskodó fasz vagyok. Viszont ha fasz is vagyok, büszke lehetek, hogy nem phaszfej, mert az már tényleg gáz lenne.

SLacc 2009.06.24. 15:24:26

@Posztoló: És be van programozva a segíílyhíívóó is? Hívás: segíílykehíívóó! :D
Na jó, a fenti vicc volt a rosszabbik fajtából.

Amúgy gyakran népnevelsz? Mik a tapasztalataid? Mind csak szájkaratézni tud? Vagy el akarják kapni a nyakadat néha?

phaszfej 2009.06.24. 15:25:39

@Posztoló: Ilyen sportegyesület nincs. Fosol tán?

i23kovacs 2009.06.24. 15:26:01

@TH: Így van. Mutogatni szerintem is teljesen felesleges, mert elveszik a lényeg és marad a sárban való közös fetrengés, meg az vérnyomásnak emelkedése.

SLacc 2009.06.24. 15:27:15

@XXXXXXX: No igen. Azért rendesnek lenni is csak ésszel, mert a kisujjadat nyújtod... nem csak a közlekedés terén. Egyszer tűrd el, hogy valami nincs meg határidőre, és akkor soha semmi sem lesz meg határidőre.

lotht 2009.06.24. 15:27:20

@forrórágógumi: ...balesetet szánt szándékkal előidézni 100x durvább, és ha én lettem volna nyomtam volna addig a satut neked hogy a fenenagy autód lett volna a koporsód.

Rajtam kívül is észrevett valaki némi inkonzisztenciát ebben a mondatrészben?

Igazi Posztoló 2009.06.24. 15:28:06

@TH: Nem is lehet, Posztoló egy provokátor, velem kell egyetértened mert én vagyok az igazi.

Őszintén, azon túlmenően, hogy lezajlott a leállósávos büntetés, majd mentem a dolgomra, majd utolért a toyotás és életét kockára téve bosszút akart állni, amire én nem voltam vevő, nem én csináltam ellenben leírtam ami akkor a fejemben volt, ezzel mi a gond?

Ha kihagytam volna részleteket, fotosoppoltam volna szitukat és agybafényeztem volna a saját seggemet, most itt félezer posztban nyalnák is?

Nem fékeztem a fenyítőnek, tele volt a kocsi, követési távolság is megvolt, még az is lehet hogy azért levettem a lábam a gázról...
A fizikapélda csak utána ugrott be mint mentség/magyarázat.

Én vagyok az Igazi Posztoló!

SLacc 2009.06.24. 15:29:44

@lotht: Nem, mert ez más. Mert ő csinálja. Értem? :(

Posztoló 2009.06.24. 15:30:07

@phaszfej: Már megbocsáss, de kettőnk közül te vagy a phaszfej nem?

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2009.06.24. 15:33:49

@Posztoló: nem hiszem, hogy szükség lenne kötözködésre, bár kíváncsi lennék milyen az az usb gomb... Ultra Speed Button? Vagy esetleg Úgysem Segítenek B+?

Röviden, gondolom érted, hogy 3 dologban nincs igazad:

1, Ne leckéztessünk meg másokat, lehet éppen forrt a vize és így hűti, és azzal tolsz ki, nem azzal aki 3-al utána bunkó, de bármi más ok is lehet.

2, Amikor elhatároztad, hogy nekimész, ha úgy alakul, ahelyett, hogy ezt az időt a baleset elkerülésére fordítottad volna, akár gondoltban, akár lassítással. Nem rajtad múlt hogy nincs baleset.

3, Amikor mindezt még le is írtad.

Persze sok igazság van, abban, hogy nem jó ez a vezetési morál (Bár mostanában érnek meglepetések), az hogy a te időd rabolják és nem igazságos ez, és hogy valahogy a féktesztelőket rá kéne vezetni, hogy nem való ez a cselekedet. De amit alkalmaztál nem elfogadható megoldás. Nekem is jöttek már az autóm után közvetlenül max. sebességnél lakot területen, én félreálltam, ahol lehetett, hagy mennyen, de ne okozzon balesetet, azzal hogy idegesebb, vagy türelmetlen és akkor előz amikor nem kéne. Pedig nem drága az autóm, van pár tartalék alkatrészem a hátuljára, színre fújva, de én minden balesetet megpróbálok elkerülni, ha tudom, hogy nem én vagyok a hibás. Mindezt 20 évesen, kétliteres Octávia méretű autóval.

Posztoló 2009.06.24. 15:34:56

@SLacc: Az a vicc, hogy -- nem tudom hogyan -- a telefon bármelyik beírt nevet felolvassa (a régin kellett csinálni külön hangmintát), még az ékezeteket is. Még a betűket is kiolvassa, például ha lenne "Slacc 3" beírás, így olvasná fel hogy "Slacc három"! "Slácc 3"-at meg rendesen slááác háromnak!

Ez valami szimbianos vagymi nokia, a cég adta én meg használom.

Egyébiránt álló kocsiban az 1 - 1 - 2 - zöldgomb benyomása sem olyan nagy gond.

Provokátoroknak és álposztolóknak meg nem szabad felülni.

Nem igaz hogy ne tudnék nikket regelni, amit SilS fent írt, nekem nem kell hogy mások írjanak heyettem.

megint 2009.06.24. 15:36:04

Ismét egy önkéntes rendőr, egy ismerős is megcsinálta ezt egy vw T5-el, mögötte egy ml merci jött, majd bedugult a leálló sáv is, kiszált két bodzás, meg két kopasz, és lepofozták, szólhatott volna a rendőrségnek, csak tudod az még rosszabb, mert ha megtalálnak akkor nem 4-5 pofont kapsz, igazad van persze, bunkók, de nem a te dolgod, hogy neveld őket,elég sok ingyenélő dolgozik a rendőrségen, talán csinálhatnának valamit, bár ezek csak akkor kapnak el valakit ha az feladja magát, 2009 balkán, itt nem úgy működnek a dolgok , hogy te lehívod őt karatézni, hanem simán belédszúrják a kést, ez van sajnos.

Posztoló 2009.06.24. 15:37:35

@Urv: Igaz, bocs. Nem USB (univerzál szeriál busz) hanem blútút gomb van
Amikor beülök a kocsiba, ráadom a gyújtást, a telefonom meg a blútút aktív, mindjárt rápárosodok a kihangosítóra és ennek van egy nagy bazi gombja a kormánmy mellett, tekerve hangerő, középen nyomva meg "felvesz" vagy "letesz", sokat nyomva meg jön ez a hangoshívás.
CK-7W, ez itt a reklám helye, a nokija meg e51.

Posztoló 2009.06.24. 15:42:46

@megint:
1. Előttem a leállósáv halál üres volt
2. Amikor visszasoroltam, mert végleg elfogyott az út, én azonnal beálltam a fenntartott (!!!!) helyemre, míg a baromarcú tojotás csak x kocsival hátrébb tudott bekuncsorogni.
3. Esélye nem lett volna senkinek kiszállni és lepofozni.
4. Van telefon, kamerás, a kilépés pillanatában fotó, plusz mellettem álló rendszámok, tanúnak.
5. Nem vagyok egy nagylegény, bár faszfejekkel tán elbánok, de ma már a fizikai terror sok-sok tanú előtt gázos.
6. Arról nem is szólva, hogy előtte tényleg beszéltem a rendőrökkel, talán elhinnék nekem, hogy a sávomba (!) erőszakosan betolakadókkal volt konfliktusom és nem a leállósávban, mert akkor nyilván megvártam volna őket...

Eghyéb kérdés?

SLacc 2009.06.24. 15:43:20

@Urv: Szerintem a szélsőségek szaporodnak el. Vagy csak ezek tűnnek fel. Kinek ne tűnne fel, ha épp egy A4-6-8, vagy egy BMW engedi be. Vagy va valaki ordenáré barom, az is feltűnik. A többi 500 szürke egér meg nem. Én szeretek szürke egér lenni, meg néha beengedni másokat. Önzésből teszem, mert nekem jó érzés. Az viszont nem jó érzés, ha semmibe vesznek, akkor sem, ha valóban senki vagyok egy százezerautóban (mégsem mondhatom, hogy tucat, mert nem az).

BéLóg 2009.06.24. 15:47:58

@TH: Azt lehet csinálni, hogy több nikket is létrehozok és azt váltogatom egymás után?
Nekem -- megbocsáss -- fenntartásaim vannak egyes beírásokkal kapcsolatban.

Ha a "sztoritulajdonos" SilentSoundot kérte beírni, talán egyesek hülyének néznek itt MINDENKIT?

Lehet ezt a wzolit kellene erről megkérdezni?

Neocon 2009.06.24. 15:54:38

Hu, oregem, minden elismeresem a poszt irojanak! Kosz minden normalisan kozlekedo neveben.

TH 2009.06.24. 15:54:41

@BéLóg: hogy te milyen gyanakvó természet vagy! ;))))
Egyébként ahány e-mail cím, annyi nick. :)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.06.24. 15:55:14

@BéLóg: Elvileg lehet, de ha azonos indapassal csinálod, akkor a nickre kattintva ezt végig lehet követni. :)

Constantine666 2009.06.24. 15:56:38

Phaszfejkém, nagyon bátor vagy és buta mint a segg.
Én is mondhatnám hogy bármikor rádrúghatja az ajtót a (Furkó-s)kommandó és akkor sírni fogsz mint egy újszülött, mert nem fogod tudni eldönteni ilyedtedben hogy az az orosz maffia vagy a kommandó-e...mert ez szokott lenni.

BéLóg 2009.06.24. 15:57:53

@SilentSound: Köszi. Világos és így nyilvánvaló.
De akkor külön mélcím, külön indapassz, ahogy TH is írja.

Ratnet 2009.06.24. 15:59:17

@Posztoló: Ez nem válasz a kérdésre. Ugyanis nagyobb akadályt csinált a leállóban (szabálytalanul) 'rendőrködő' 'mintapolgár' azzal, hogy a sunnyogókat feltartotta ahelyett, hogy hagyta volna hadd menjenek a 'rettentő fontos' dolgukra.

Legközelebb a Parlamentben csináljon barikádot hamár ennyire ba..za a csőrét a szabálytalankodás és a jogtalan előnyszerzés.:-)

Ratnet 2009.06.24. 16:00:46

@i23kovacs: Fikció a mentőzés vagy sem, nem én dobtam fel...:-)

TH 2009.06.24. 16:01:07

@Ratnet: Miért kell kád a bárányoknak? És miért pont a parlamentnél?
Bocs, gyér volt, ezért nem tudtam kihagyni

indapasssucks 2009.06.24. 16:01:42

jó post.
a címén felhúztam magam, de végigolvastam.

szerintem példaértékű, amit csináltál.
a réfékezést szolidan vetted. Ha esetleg látod egyszer a toyotást az árokban, postolj újra.

Igazi Posztoló 2009.06.24. 16:02:06

Itt csak egy Igazi Posztoló van és az én vagyok.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.24. 16:04:59

@TH: Vazz, ezt háromszor el kellett olvasnom, mire megértettem :)

Ratnet 2009.06.24. 16:06:02

@TH: Ezesetben úgy lett volna vicces: "Miért? Bárányfürdő lesz?":-)

Igazi Posztoló 2009.06.24. 16:06:32

@Ratnet: Már megbocsáss, de mégis mivel csináltam "akadályt". Én az igazi, nem a hamis beíró!
Én faszán slattyogtam a kocsisor sebességével, mellettem egy kocsinyi fenntartott lukkal a visszasoroláshoz, és én okoztam akadályt?

Te is csak akkor gondolkodol el a szitun, ha azt látod, a kocsisorod meg a balra tőled álló áll mint a cövek, ellenben jobbra tőled mint az állat húznak el a potenciális gyilkosdonorok?

Tényleg ennyire nehéz elolvasni, mondom elolvasni a posztomat (az enyémet!!!, nem álbeírókét) és kivesézni belőle a konkrét cselekményt???

TH 2009.06.24. 16:07:02

@Ratnet: aha, tehát támogassuk azt, hogy a bűnözők irányíthassanak az élet minden területén. Nagyon jó ötletnek tűnik.


@...::: Flúgos Kamionos :::...: Bocs. :)

Igazi Posztoló 2009.06.24. 16:09:00

@...::: Flúgos Kamionos :::...:
Én még most sem értem.
.
.
.
.
.
Áááááááááááááááááááááááááááááá!

Ratnet 2009.06.24. 16:10:07

@TH: Lényegében azt támogatod, amíg a demokráciában és a jelen rendszerben hiszel...:-)

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.24. 16:10:13

@Igazi Posztoló: Óvssad el még párszor, hátha sikerül...:)))

TH 2009.06.24. 16:11:24

@Ratnet: Nem hiszem, hogy ez valami HIT kérdés lenne. Abban viszont HISZEK, hogy ha az egyes egyén nem tesz semmit azért, hogy jobb legyen az ország, ahol él, akkor nem is várhat javulást. Az, amit a posztoló tett, az pont egy apró lépés azért, hogy ne lehessen a másikon átgázolni csak úgy. Sok ilyen lépés viszi előre az országot.

Igazi Posztoló 2009.06.24. 16:12:01

@...::: Flúgos Kamionos :::...:

áááááááááááááááááááááááá!

Ratnet 2009.06.24. 16:13:05

@TH: Törvénytelenségre törvénytelenséggel válaszolni előrevisz?

Igazi Posztoló 2009.06.24. 16:15:42

@Ratnet: Ja és elfelejtettem. Az első autós aki a füvön is meg akart előzni és visszasorolt végül, nem "keresett" meg, nem hajtott utánam, nem akart bosszút állni, pedig talán tényleg sietett.

Ez akkor most hogy? Akadnak olyanok, akik belátják hogy az a nap éppen nem az ő napjuk?

Ratnet 2009.06.24. 16:18:08

@Igazi Posztoló: Ha te így vélekedsz egy-egy másoknak általad megváltoztatott napról és eszerint cselekszel, akkor hamarosan eljön az a nap is ami nem a tiéd lesz. Utalnék itt 'megint' kolléga kommentjére fentebb.

Igazi Posztoló 2009.06.24. 16:20:47

@Ratnet: Miért lenne "tövénytelen" a leállósávban 5km/órával haladni a kocsisor mellett te kreszbajnok?
Ha igen, sose romoljon el az autód, mert mindjárt törvényen kívüli leszel!

Eszedbe nem jutna, pontosabban eszetekbe nem jutna "önbíráskodás"-t meg "törvénytelen"-t kiabálni, ha a megánommal nem a dugóban araszoltam volna öttel a leállóban????

Attól lettem önbíráskodó meg törvénytelen, hogy mellettem sem (mondom mellettem sem) ment senki gyorsabban és a mögöttem jövő szabálytalankodót, mondom szabálytalankodót meg nem hagytam?

Ti tényleg hol éltek a francban, hogy még belegondolni sem tudtok egy elég jól körülírt és még plusz kommentárokkal ellátott közlekedési helyzetbe?

Ratnet 2009.06.24. 16:25:31

@Igazi Posztoló: Csak én érzek itt némi identitászavart?:-) Először is bogozzátok már ki egymás közt, hogy ki kicsoda, aztán pedig gondolkodjatok el mit kerestek elakadásjelző nélkül a leállóban gurulva. Ha dugó van, ha nincs.:-)

Freechild 2009.06.24. 16:25:53

Igen tényleg kirajzolodik a két oldal mint mindig:
A bamba birka tömeg ember, a filozófus, aki meghúzza magát az utcán vagy a munkahelyén, ha a fönök ránéz, de rendkivül hevesen védi a jogot a monitor előtt.

A másik a szabadságpárti önbiráskodó, aki szerint mindent lehet és meg is teszi ha kell, mert alapvetése hogy a rendszer szar és meg kell javitani...

A két csoport hevesen lenézi és utálja egymást és ettől pörög szépen a blog... ;)

PitBuli 2009.06.24. 16:26:14

463 komment, parázs vita, na ilyen egy jó poszt. Igaza meg senkinek nincs, csak NEKEM!
:)

SLacc 2009.06.24. 16:28:14

@Ratnet: A faágakat letördelő, virágokat összetaposó rosszcsont kisgyermekeket sem vágják pofán, pedig nem ártana. Azért 100-ból 1 ember legalább jól lecseszi őket.
(Bocs a nyálas képért, de szerintem már itt elindul egyesekben a mindent lehet.)

Ratnet 2009.06.24. 16:29:21

@PitBuli: És ha azt mondom igazad van, akkor igazam van?:-)

Ratnet 2009.06.24. 16:31:10

@SLacc: A gyerekeknél van hivatalos nevelő (szülő) akinek a dolga lenne a regula. A felnőtteknél meg csakis diktatúrákban van ilyen...:-)

Posztoló 2009.06.24. 16:33:30

@Ratnet: IP kizárólag a beírt posztból rakosgatja össze a dolgokat, gondolom elmentette és rákeres a szavara ha írnak neki hogy azt hihessék, ő az igazi.
Én vagyok a Posztoló.

Viszont sajnos nekem is meg kell kérdeznem, ha nincs dugó és én a leállósávban hattal döcögök a következő segélyhívóhoz vagy parkolóhoz, akkor törvénytelen önbíráskodó lennék?

Nem? Tényleg csakis azért, mert nem (az egyébként fenntartott) helyemen mentem, hanem egy kicsit (hmmmmm) mellette, viszont senkit nem előztem, pláne nem jobbról, ettől mindjárt "törvénytelen" lettem?

Nem az a törvénytelen, aki ötvennel akar elmenni jobbról mellettem?

Ha én betörök hozzád, te szólsz ugyan a rendőröknek de azok nem jönnek, erre te, nehogy törvénytelen önbíráskodó légy még elém sem állsz (!) hanem hagyod hogy kirámoljam a lakásod? (Miközben én nem fenyegetlek csak szidom az anyádat és ujjal mutogatom mit kéne mivel csinálnod... :-)

Vagy az mááááás?

A sorban a postán elédállót szó nélkül beengeded, meg a másikat is meg a harmadikat meg a negyediket is, szólsz az őrnek de az szarik rád, hasonlóan, a következő bunkó tolakodó elé nem állsz ki?

Mégis mi a különbség a szituációk között?

A kreszben nem az van hogy a leállósávban állni tilos, hanem folyamatosan haladni.
Én 3 kilométer után visszasoroltam, akkor most folyamatosan haladtam vagy sem? 2 kilométer még lehet de 3 már nem? 5 km/óra az "haladás" vagy vánszorgás vagy miafene?

Posztoló 2009.06.24. 16:37:01

@Ratnet: Kiraktam volna elakadásjelzőt fasza lettem volna?
Akkor ennyi a bűnöm? Nem volt villogás? Nem raktam ki háromszöget a kalaptartóra?

Ennyi, tényleg csak ennyi?
__________________________________________
Nem kell gondolkodni, teljesen nyilvánvaló hogy én vagyok a Posztoló, mások hülyeségeiért nem felelhetek, szándékaikat meg nem tudhatom!

Ratnet 2009.06.24. 16:38:44

@Posztoló:
Érthető a bosszúságod? Igen.
Haladtál a leállóban? Igen.
Műszaki hibád volt? Nem.
Vészvillogó kinn volt? Nem.
Miért voltál ott? A rendőröket helyettesíteni? Igen.

Igazad van-e? Nem.

A másik példádra: Sajnos a magyar gyakorlat szerint akkor is elítélnek ha a betörőt erőszakosan megakadályozod a munkájában.:-) De ott a saját tulajdonodat véded. Óriási különbség.

SLacc 2009.06.24. 16:39:38

Ha a szabályokat betartatnák velünk, akkor megnevelődnénk, és kezdődne a szép új világ. De az nekünk unalmas lenne, jó ez így, legalább én is tudok min csámcsogni, nevetgélni.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.06.24. 16:39:46

Kelet-európai Mad Max... hát igen, a jogszolgáltatás csak utólag működik.

Ratnet 2009.06.24. 16:42:30

@Gee Halen: A Mad Max azért nem jó példa mert ott nem voltak már törvények, amik a faszorrú majmokat védték volna. Abban a fajta világban a becsületes 'kisember' célbalőne a nagy prémiumautókban behúzott nyakkal menekülő egykori gengszterekre. Ejj be szép lenne:-)

Zsola777 2009.06.24. 16:43:44

@Ratnet: és a becsületes kisembert már rég bedarálta volna két seggig érő homlokú kamionos...

Ratnet 2009.06.24. 16:45:37

@Zsola777: Bizony, az éremnek két oldala van.

TH 2009.06.24. 16:46:59

@Ratnet: Nem hiszek a törvények mindenekfelettiségében. Néha az erkölcsi szabályok fontosabbak.

SLacc 2009.06.24. 16:47:09

@Zsola777: És abban a világban hereszorító gatyában járkálnának a menő férfiak, nagy nehezen gatyába dugott, pöcsre irányított fegyverrel. Elöl az olajtól, hátul mástól lenne sötét színű az alsógatya... :)

Richard Brinsley 2009.06.24. 16:50:13

A leállóban pofátlankodni nem szép dolog. Kivéve, ha az asszony szül, vagy valaki haldoklik a családban, ekkor én is ott mennék.

A posztírót nem hibáztatom, elszakadt nála a cérna, érthető, amíg ő dekkol a többi meg halad.. bárkinél elszakadhat a cérna. Ezzel a büntetésdivel meg annyiban nem értek egyet, ha egy büntetés balul sül el, akkor mind két fél megszophatja.. éa még mások is.

Más: közlekedni kocsival jó dolog, imádom a vasat, a benzingőzt méllyen bszívni, a meleg olajos motor illatát, ezt nem kéne elkúrni az utakon stresszel. Ma 14:00-kor történt, hogy KISMAROSRÓL hazafele jövet a 2A-n beengedtem valakit magam elé, tökölt, lassan szarul csinálta amit akart, de végül a belsőben kis fékkel beengedtem, nagyon örült neki, villogott,integetett. A megyerin átjövet a szentendrei úton futottunk újra össze vele egy piros lámpánál, pont egymás mellé keveredtünk, ablakot lehúzta és átnyúlt egy bontott tábla csokival és megkínált... ilyen is van, nem is tudom hova rakni az esetet... felháborít.

Ratnet 2009.06.24. 16:53:23

@TH: Na látod, ezt senki sem vitatja.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.06.24. 16:56:19

@Ratnet: Bocs, most hogy végignéztem az összes hozzászólást, ez a Kelet-európai majdnem-Mad Max a Barátok köztben. Ahol szereplők tűnnek el, majd térnek vissza megváltozott külsővel, vagy csak másnak a szíve van benn, mint kéne, vagy x személy nem ugyanaz, Berényi Miklós pedig újabb tervet fonogat Klaudia (így hívják?) ellen, stb :)

TH 2009.06.24. 16:56:36

@Ratnet: úgy gondolom, hogy az is normális lehet néha-néha, ha valaki ezeket az erkölcsi szabályok betartására rákényszerít másokat. A fenti példában ez történt. Azok, akik a szabályokat betartották, a posztírónak köszönhetően nem szenvedtek akkora hátrányt a baromarcúak miatt. Azt miért nem veszi figyelembe senki, hogy a posztíró sok autóstársán segített ezzel, amit csinált?

Ratnet 2009.06.24. 17:02:38

@TH: Na, itt tévedsz: "rákényszerít másokat" -itt a bibi az elméletben. Másoknak esetleg az erkölcseik is mások, hisz azt nem a törvény szabályozza ugyebár. Ők is kényszerítsék rá másokra és így tovább?

Senki sem kényszeríthet senkit ilyen esetekben, legfeljebb felhívhatja a hatóság figyelmét a szabályt megsértőkre.

TH 2009.06.24. 17:04:10

@Ratnet: hát az nem erkölcs, hogy "én mindenkinél fontosabb vagyok, ezért végigelőzöm a sort". Az ilyeneknek meg kell tanulnia a társadalmi játékszabályokat betartani. Azt hiszem, nem fogjuk tudni meggyőzni egymást.

SLacc 2009.06.24. 17:08:55

Az egyéni erkölcs és a társadalmi elvárás eltérnek. @Ratnet: az egyéniről, @TH: a társadalmiról beszél, én legalábbis így látom. Mivel nem ugyanarról beszéltek, persze, hogy nem győzitek meg egymást.
Bezzeg, hogy magdianyusgyerekének nem vilibá az apja, na az már madmaxbarátokközt. :)

TH 2009.06.24. 17:11:18

@SLacc: jaja, jól beszélsz.

Ratnet 2009.06.24. 17:12:03

@SLacc: Sőt, PredátorMadMAxBarátokközt.:-)

PitBuli 2009.06.24. 17:13:33

@Ratnet: Jól beszélsz! És tényleg itt a lényeg, senki sem kényszerítheti a másikat, hogy bazz tedd ezt, vagy tedd azt. Ha ő úgy dönt, hogy szabálytalan, akkor azt megteheti, és te nem kényszerítheted arra, hogy ezt ne tegye. Sajnos az én véleményem az, hogy még a hatóságnak sem kellene kényszerítenie, találniuk kell egy olyan megoldást, ami mindenkinek jó.

Anim · http://www.supertutorial.hu 2009.06.24. 17:13:57

a levél írója egy hős, ezt így kell csinálni

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.06.24. 17:16:17

@Anim: Vagy inkább mint John McClane... rosszkor volt rossz helyen... pedig csak haza akart menni másnapossága után, bagózni szakadásig a tévé előtt... yippikayeee, mofo!

TH 2009.06.24. 17:19:29

@PitBuli: már miért ne lenne joga valakinek megvédenie a közösség érdekeit egy ilyen egyértelmű helyzetben???

Ratnet 2009.06.24. 17:21:48

@TH: Mert a közösség nem kérte, hatalmazta fel, és nem is hatalmazhatja fel semmiféle szabálytalan cselekedetre... Hacsak nem jó nagy az a közösség. Akkor mehet a polgári engedetlenség de az megint más tészta.

TH 2009.06.24. 17:24:53

@Ratnet: Nehogy megfogd legközelebb, ha valaki megpróbál elrohanni egy mástól ellopott táskával. Nincs felhatalmazásod rá.

TH 2009.06.24. 17:25:24

@Ratnet: aha, tehát az öntudatos polgár szarik a többiek fejére, jól értem?

Ratnet 2009.06.24. 17:26:50

@TH: Az magántulajdon. Az út meg nem.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.06.24. 17:27:34

@Ratnet: Nem értek egyet. Számtalan példát lehetne hozni pro és kontra, de tény, hogy nincs 10 méterenként rendőr.

Ratnet 2009.06.24. 17:28:46

@TH: Ma, Magyarországon öntudatos, előregondolkodó ember nem keresi a konfliktust és főleg önmagával törődik. Nem kell magyaráznom ugye, hogy miért.

TH 2009.06.24. 17:29:22

@Ratnet: micsoda??? ez most milyen hülyeség? Arról beszéltél, hogy nincs felhatalmazásod semmilyen szabálytalan cselekedetre. A törvény betűje szerint ugye nem ütheted le a tolvajt, ha az nem támad rád. De ha csak ilyen áron tudod megállítani, hogy ne tudja elvinni a nyugdíjas nénike nyugdíját tartalmazó táskát, akkor szerinted nem szabad leütni? Hagyni kell elmenekülni? Én ezzel nem értek egyet.
Semmi köze ennek ahhoz, hogy mi magán- vagy köztulajdon.

TH 2009.06.24. 17:29:59

@Ratnet: hát miattad és a hozzád hasonlóan gondolkodók miatt tart itt ez az ország. most kivételesen nem viccből írtam be...

Ratnet 2009.06.24. 17:30:01

@Gee Halen: Nem kell, hogy egyetérts. Elfogadom, hogy másképp látod a dolgot.

PitBuli 2009.06.24. 17:30:13

@TH: Mik a közösség érdekei? Az, hogy döngöljük földbe és alázzuk meg szabadon azokat akik hibáznak? Így máris olyanná válsz, mint akit most oly nagyon utálsz. Nem jó ez így!

TH 2009.06.24. 17:31:21

@Ratnet: Ha valaki az ország POLGÁRÁNAK érzi magát, akkor kötelessége tennie valamit a közösségért. Mindegy, hogy mit és hogyan, de a lényeg, hogy legyen felelősségérzete azokért az emberekért, akikkel egy országban él...Az önmagával törődő hozzáállás nagyon ártalmas, ilyenekkel van tele a hatalmi elittől kezdve még sok minden...

TH 2009.06.24. 17:31:58

@PitBuli: szó nincs földbedöngölésről és megalázásról. Egyszerűen megakadályozni abban, hogy feltartsa az egész sort. Ez nem megalázó és nem földbe döngölő. Szerintem.

TH 2009.06.24. 17:33:06

@PitBuli: A sorban haladók közösségének az az érdeke, hogy a szabálytalanul haladók ne az ő kárukra előzzék végig a sort, mert így a szabályokat betartók még később érnek el úticéljükhoz, mint különben. Ez pedig helytelen.

Ratnet 2009.06.24. 17:33:33

@TH: Tiszta sor. Ha a tolvajt megfogod ügyes vagy de lehet, hogy megszurkál. Ha leütöd és beperel, akkor faszolsz. Ha nem perel be de megkeres, akkor is faszolsz. Sajnos ez van. Nem a hősök ideje van hanem az előrelátásé.

Egyébként pedig: nem én írom a törvényeket.:-)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.06.24. 17:35:41

"Ma, Magyarországon öntudatos, előregondolkodó ember nem keresi a konfliktust és főleg önmagával törődik. Nem kell magyaráznom ugye, hogy miért."

Bocs, nem kötekedni akarok, csak elmondani a véleményem. Szóval az ÖNtudatos ÖNmagával törődik. Azért nem kell magyarázni, mert gyávák vagyunk, nem akarunk problémát semmiből, magyarázhatjuk ezt családunkkal, jóérzésünkkel, bármivel.

De ha senki nem veszi fel a kesztyűt, akkor ezzel elismerjük, hogy "ők" győztek. Persze, az emberek nagyon kis százaléka meri belevonni magát ilyen konliktusokba, de most (kissé demagógmódon) a jelenlegi példánál maradva, eszünkbe juthatna, hogy ugyanilyen, konflikutskerülő emberek halhattak volna meg vagy kerülhettek volna kórházba jó hosszú időre, ha valaki nem lép közbe, magára vállalva mások haragját.

Ratnet 2009.06.24. 17:36:19

@TH: Tegyük helyre a dolgokat. Ha a magánvéleményemre vagy kíváncsi, tojok az országomra magasról. Csak a véremet szívja, a jogaim nullák.

TH 2009.06.24. 17:37:28

@Ratnet: ja, sikerült előszedned az esetek 5%-át. 95%-ban meg megakadályoztad a lopást. Nem a hősök ideje van, hanem a józan észé.

@Gee Halen: Ratnet egy beszari alak, és ezt ideologizálja meg szépen.

TH 2009.06.24. 17:39:51

@Ratnet: Ez lehet a véleményed a jelenlegi kormányról vagy a jelenlegi államról. De az országodat nem ŐK alkotják, hanem az a 10 millió másik ember (+ a táj + a városok + a történelem), akikkel együtt élsz, és akikből 9.5 millió jó eséllyel segghülye. De ez mindegy, a lényeg, hogy ha az országodra tojsz magasról, az azt jelenti, hogy egy önző, egoista idióta vagy. Mint azok, akik a leállósávban előznek. Hát szerintem az ilyeneknek meg kell magyarázni, hogy a hozzáállásuk nem jó. A tied sem az...

Ratnet 2009.06.24. 17:41:02

@Gee Halen: Tudod az a vicces, hogy épp énrám mondogatták egész életemben, hogy lázadó, provokátor, kommunista stb. ha az éppen nemtetsző dolgok ellen agitáltam. Annyiszor szembesültem az emberek birkaságával, hogy kényszeresen revidiáltam a nézeteimet: Okos ember nem megy előre a tilóba. Majd ha mások vállalják a kockázatot akkor odaállok melléjük én is.

TH 2009.06.24. 17:42:22

@Ratnet: "Majd ha mások vállalják a kockázatot akkor odaállok melléjük én is." Ehhez külön gratulálok!!!

TH 2009.06.24. 17:43:15

Na jó, elhúzok melóból. Ratnet meglepően őszinte volt, és bemutatta a magyar állampolgárok kb. 99%-ának a hozzáállását a dolgokhoz. Tök jó, fasza kis ország ez...

PitBuli 2009.06.24. 17:45:48

Erről már annyiszor volt itt vita. Neki az belefér, hogy ott előz, neked meg az, hogy te őt ebben feltartod. Ő ezért büntet, rád fékez, te jössz, cserébe megölöd? A barátja ezért bosszút áll, kiirtja a családod. Hol fogsz megállni? És egyáltalán emlékezni fogsz, hogy jutottál el oda?

Ratnet 2009.06.24. 17:46:57

@TH: És azok milyen alakok akik, arctalanul alkotnak sértő véleményt, mások ismerete nélkül?

Egyébként tapasztalatból is beszélek amikor közlekedési morálról van szó, lévén árufuvarozóként keresem a pénzt. A te hozzáállásoddal már lenne néhány maradandó sebhelyem. Hidd el jól tudom mi megy reggeltől-estig az utakon, és mikor-kinél-hogyan lehet beavatkozni, és mikor nem érdemes balhézni. Ez a reflex kialakul a hosszú évek alatt.

TH 2009.06.24. 17:49:04

@PitBuli: ja, hát nyilván, ha valaki mást megakadályoz valami másoknak káros dolog véghezvitelében, akkor az potenciális tömeggyilkos. Kicsit elragadott a hév, ahogy látom...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.06.24. 17:49:05

@Ratnet: Ne haragudj, de ez kicsit olyan, mint amikor a feleségem Facebook-on kap egy ilyen "Greenpatch"-et. Ha nyomsz egy ilyet, elméletileg mented az amazonasi esőerdőket. Már neki is tele van a hócipője ettől.

Tudod mit? Nekem nem lett volna bátorságom kiállni a leállósávba lassítani a forgalmat, mert GYÁVA VAGYOK (bár ha eldurranna az agyam, nem tudom, mit tennék), amellett, hogy egyet értek az akcióval. Bár nekem nem hiszem, hogy eszembe jutott volna ilyesmi.

Én beismerem.

Ratnet 2009.06.24. 17:50:08

@PitBuli: Ismét egyetértek. Valahol én is ezt ecseteltem. A buta ember veszélyes, mert bosszúálló és nem előre gondolkodik amikor cselekszik. Néha érdemes ráhagyni a dolgot, főleg ha csak áttételesen vagyunk érintettek a konfliktusban.

TH 2009.06.24. 17:50:54

@Ratnet: én egy utolsó szemét kis baromarcú vagyok, aki azt gondolja, hogy ha mindenki úgy viselkedik, ahogy te, akkor az ország pár év múlva még az eddiginél is sokkal durvább szemétkupac lesz, és ebben nem kíván részt venni. De te csak küzdj tovább nyugodtan azért, hogy még szarabb legyen ez az ország...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.24. 17:51:36

" én nem satufékeztem"
Ezzel szívtad volna meg, mert rád húzták volna hogy nem tartottad be a követési távolságot...

Amúgy remélem jól megijedt a kis buzi hogy apuci péppé veri ha megnyomja a kocsit...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.06.24. 17:52:30

Egyébként a majdnem-belerongyolással nem feltétlenül értek egyet.

1. Gyáva vagyok :)
2. Nem szeretném összezúzni a saját autómat
3. Nem szeretném összezúzni az ő autóját
4. Mivel a leírásból úgy derül ki, több mint ketten ültek az autóban (ergo hátul is), ki tudja mi lett volna vele/velük, vagy ha kipördül és frontálisan csapódik a szalagkorlátnak.

Ratnet 2009.06.24. 17:52:43

@Gee Halen: Én bevallok neked jobbat. Ha úri kedvem épp úgy tartja (tök mindegy az ok: felbaszott a megrendelő, beteg a gyerek, fáj a fejem, unom a sok mazsolát) én is elmegyek itt-ott, ahol máskor szépen végigállnám a sort. Ember vagyok.

Ratnet 2009.06.24. 17:54:25

@TH: Én nem küzdök. Épp komment-ablakba írogatok. Beszélgetek másik emberekkel, elolvasom a véleményüket, vitázom velük. Te meg hisztizel. Nézd meg mit csinálsz. Megéri?:-)

TH 2009.06.24. 17:54:45

@Ratnet: gondoltam, nem lepődök meg. Nem csak ember vagy, hanem egy szar alak is.

TH 2009.06.24. 17:55:38

@TH: na jó, ez túlzás volt, bocs! Mindenki szabálytalan néha. Ez természetes. De azért a leállósávon nem előzzük végig a sort. Szerintem.

Ratnet 2009.06.24. 17:56:47

@Gee Halen: Szerintem nem vagy gyáva. Ugyanis a face to face kora lejárt. Az aljasságtól tartani pedig nem félelem hanem előrelátás. Főleg ha családod van.

Ratnet 2009.06.24. 17:57:49

@TH: Szerintem is túlzás volt és nem engem jellemeztél ezzel a hsz-el.:-)

TH 2009.06.24. 17:58:48

@Ratnet: ok, ok, elnézést kértem. De azért ha jól értem, azt ismered be, hogy te is végigelőzöd néha a sort a leállósávban. Jól értem?

SLacc 2009.06.24. 18:00:26

@PitBuli: Emlékeztek a fejfájós ember sztorijára a Bestia c. filmben?

Ratnet 2009.06.24. 18:01:11

@TH: El van nézve.
És igen, volt rá példa, hogy nem a KRESZ szerint oldottam meg helyzeteket. Mint te is írtad: "Mindenki szabálytalan néha. Ez természetes." Akkor miről beszélgetünk?:-)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.06.24. 18:04:18

@Ratnet: Igen, csak ebben az a szar érzés, hogy milyen az, amikor pl. életed utolsó másodpercében arra jössz rá, hogy halálodat könnyedén megakadályozhatta volna a másik 28 bamba ember, aki túlságosan félt.

Ratnet 2009.06.24. 18:17:32

@Gee Halen: Igen. Azt viszont mindenki az adódó alkalomkor dönti el, lesz-e 'hős' vagy sem. Egy fórumon előre megbeszélt forgatókönyv szerint nehéz lenne eljárni. Főleg, hogy adott szituációkban mindenki másképp reagál, valamint mivel az élet a 'legjobb rendező', mindíg áthúzza a számításokat.:-)

SLacc 2009.06.24. 18:21:40

@Gee Halen: Á, azt úgyis elfelejted. :(

TH 2009.06.24. 18:48:22

@Ratnet: Nem akartam félreérthető lenni, igyekszem pontosítani magamat. A KRESZ-t megszegni néha teljesen természetes. Nem tartom elfogadhatónak ezt akkor, ha ezzel másokat durván akadályozunk (tehát nem 3 másodpercre tartjuk fel), vagy veszélyeztetünk. A leállósávon végigmenők komolyan akadályozzák a többieket, ezért elfogadhatatlan számomra, és ráadásul tényleg veszélyes is lehet.
Az önkéntes rendőrködést szintén nem szeretem, ha az öncélú (tilosban parkolók feljelentgetése, vagy hasonlók). Az tényleg a rendőrség dolga. Viszont az, hogy az arcátlan tolakodók arcát visszavegyük az össztársadalmi kérdés és probléma szerintem, és a posztoló reakciója jó válasz egy ilyen helyzetben. Na, nagyjából ennyi. A sunyítás a fűben, amit te javasolsz, csak rontja a helyzetet.

Ratnet 2009.06.24. 19:11:46

@TH: Én nem javasoltam semmit. Nem is sunyítok, hanem teszem a dolgomat/végzem a munkám az úton, ahogy más is teszi. De nem várom el és nem is kérem számon mástól, hogy a becsület szobra legyen, főképp ha én magam sem vagyok az.

A mazsolákat és a bunkókat pedig a magam módján 'díjazom'. Van amikor abból is ért valaki ha csupán megtapsolom. Az akadályozás avagy a középső ujj azonnali mutogatása viszont a kéz gazdájáról állít ki bizonyítványt.

Bár én is mutogattam már.:-)

TH 2009.06.24. 21:19:16

@Ratnet: Én sem várom el mástól, hogy a becsület szobra legyen, nem is kérem számon tőle. Azt viszont elvárom, hogy szándékosan ne akadályozzon több (akár több száz) embert a továbbhaladásban a pofátlanságával. De az egész vita úgy kezdődött, hogy te azt írtad, hogy a posztoló micsoda hülye állat volt...Pedig ha teszed a dolgod, akkor nem kéne vele foglalkoznod, nem?
Mutogatni szintén mutogatott már egyébként szerintem, ez elkerülhetetlen az utakon néha...

2009.06.24. 21:23:54

@Ratnet: Kedves Ratnet, szerintem sem pálya az önbíráskodás, azért vannak a rendőrök az utakon, de vannak kivételek amikor szerintem megérdemel a delikvens nem egy kis feltartást, hanem két hatalmas lángos pofont is bónuszba. A leállósávos előzgetés ilyen! Tudod miért? Nemcsak a balesetveszély miatt, hanem mert az ilyen önmagát a többi fölé helyező, magát fontosabbnak tartó, sorát kivárni képtelen szabálytalankodó gecinek tettlegesség lenne a jussa, hogy örökre megtanulja a leckét, hamár valaki volt olyan hülye hogy jogosítványt adott neki. És nem mellesleg ezek miatt a sorban előrepofátlankodó gyökerek miatt szopik a többi autós, annyival is később kerülve sorra. Időben kell felkelni, elindulni, és akkor nem kell mindenhová lóhalálába menni. A leállósávon előzőknek kellene adni a legkomolyabb büntetést, nem a 30 as táblánál 50-nel gyorshajtóknak.

TH 2009.06.24. 21:31:37

@Jankove: Ja, nagyjából én is így gondolom.

swarowsky 2009.06.24. 21:47:33

Ez a szituáció sajnos elég gyakran jellemző autópájáinkra...
Én csak félig mertem kitenni a kocsit. De leszarták, ugyanúgy rongyoltak el mellettem. Viszont látva ezt a mögöttem araszoló kaminonos megoldotta a helyzetet. Valamiért ő rá már nem villogott senki.

Másik eset volt, amikor szintén mindkét sáv tele, araszolás, leállóban az okosok mennek mintha minden ok lenne. Viszont az 10-ből 2 elég későn vette észre hogy sávelhúzás van és megszűnik a leálló.

Mondjuk a nevében is benne van... leálló.

BéLóg 2009.06.24. 23:21:40

Egy kis adalék éjszakára/reggelre, jóféle haveri sörözés és a fenti eset tárgyalgatása után.
Jogász barát (aki persze mingyár mondja is, nem közlekedési) felvetette, mégis idézte már valaki, hogy a renault sofőrje milyen szabályt is szegett meg? Elképzelhető hogy SEMMIT?
Én nekiestem a guglinak, de csak két dolgot találtam:

1.
A leállósávot semmilyen körülmények között nem szabad előzésre használni, hiszen amellett, hogy ez a közlekedési szabályok durva megsértésének minősül, rendkívül életveszélyes manővernek is számít! Továbbá baleset esetén a mentést végző egységek és az intézkedő hatóságok leggyakrabban csak a leállósávon juthatnak el a helyszínre, ezért a szabálytalanul előző autósok nagymértékben hátráltatják a segítségnyújtást.

Ez a toyotásra és társaira vonatkozik.

Az alábbi még érdekesebb:
2.
37. § (4): Autópálya és autóút úttestjén - a forgalmi okból szükséges megállást kivéve - megállni tilos. Műszaki okból megállni csak a leállósávon, illetőleg az útpadkán szabad, a járművet azonban onnan is mielőbb el kell távolítani. Egyéb okból megállni a leállósávban és az útpadkán is - kivéve a forgalomellenőrzés céljából történő megállást - tilos. A forgalomellenőrzés során használt járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen.

Itt szó sincs arról, hogy a leállósávban tilos lenne döcögve előre haladni!

Sőt, egy 2008-as autózz! blogban (Leállósávban tolakodók) egyik beíró (Pista 2008.05.07. 22:03:40-kor) egyenesen felszólítja az okosokat, keressék ki a leállósávban való HALADÁST tiltó szabályt.
Én úgy találtam, ilyet senki nem tudott felhozni.

Azaz: Nem szabad tartósan megállni a leállósávba és nem szabad ott (jobbról) előzni. De 5 kilométer per órával mondjuk 3 kilométert megtenni semmilyen érvényes kresz szabályt nem sért.

Ezek alapján az a véleményem, hogy a jobbról NEM előző, a kocsisorral szinkron lépést tartó rönó sofőrje (miután SEMMILYEN kresz szabályt nem sértett), nem önbíráskodott, tehát az ide beíró fikázók elmehetnek egy kis mea culpára.

Na jó éjt!

Clearvoyance 2009.06.24. 23:32:35

Egyszerű megoldás: a leállósávban 50 méterenként fekvőrendőr.
Aki műszaki okból áll ott azt úgysem zavarja...

BéLóg 2009.06.24. 23:46:28

@Clearvoyance: Elkerülte a figyelmedet, hogy a mgyar KRESZ alapján a LEÁLLÓSÁVBAN megállni szigorúan tilos!
Ez nem vicc... Ott a 37-es paragrafus kimásolva.

TH 2009.06.24. 23:56:54

@BéLóg: Clearvoyance a műszaki okot említi, akkor meg szabad ott állni ugye.
A KRESZ nem túl precíz a leállósáv ügyében, de azért azt írja, hogy "Leállósáv: az útnak az úttesttel azonos szintben levő, attól útburkolati jellel elválasztott és útburkolattal ellátott része." Szóval a leállósáv NEM az úttest része, ergó nem is mehet ott a közlekedés. Ez az egyik. A másik meg a záróvonal, ami végig mellette van, azt nem lépheted át, tehát sem megállni, sem haladni nem tudsz benne szabályosan. Műszaki hiba esetén meg ugye kifejezetten megengedett a megállás, tehát ez is OK. Szerintem ha közvetlenül nincs is leírva, de kikövetkeztethető, hogy tilos a leállósávban haladni.

TH 2009.06.25. 00:01:05

@BéLóg: Most nézem, hogy azért ezt már ott is megcáfolta valaki, igen hasonló érvekkel..."
Szóval ... a leállósáv leállásra van ... nem része az úttestnek, amely járművek közlekedésére van ... és még egy olyan széles fehér vonal is van közte meg az úttest között, amelyet a KRESZ-t már látott emberek záróvonalnak szoktak hívni."

Ratnet 2009.06.25. 01:10:22

@BéLóg: Majdnem alapos munkát végeztél. Fájdalmas lehet a célegyenesben egy mezei záróvonalon elhasalni.:-)

BéLóg 2009.06.25. 09:16:41

@Ratnet: Kedves Barátom!
Nagyon örülök hogy ennyire célpontja vagyok az érdeklődésednek, de engedd meg hogy egy apróapróaprócska dolgot megkérdezzek.
TE nem úgy tudod, hogy az záróvonalon átlépni soha nem szabad? NEMDE éppen ezért záróvonal?
AKKOR meg hogy a búbánatos pék.....ba fogok azon BÁRHOGY szabályosan átlépni?

ESETLEG nem lehet, hogy összetévesztitek a ZÁRÓVONALAT (amely két forgalmi sávot elválasztó útfelfestés) az ÚTTEST SZÉLE jelzéssel? Amin annak ellenére NYUGODTAN át lehet lépni, hogy egybevonal?

Lehet hogy fájddalmas elhasalni egy vonalon, talán még fájdalmasabb elhasalni úgy, hogy magad nem jársz valaminek utána.

BéLóg 2009.06.25. 09:22:48

@TH: A "kikövetkeztetés" nem része semmiféle előírásnak meg törvénynek, ebben talán egyet fogunk érteni.
TE esetleg azt következteted ki hogy..., én meg ennek az ellenkezőjét.
Se a kresz, se más szabályok nem arra valók, hogy magunkfajta emberek "következtetgessenek" meg találgassanak.
Az ominózus (általam is hivatkozott) régi posztban semmi más nincs mitn ilyen "találgatások", én pedig rendelkezést, szabályt, iránymutatást kértem.

Márpedig engedelmeddel maradok annál, hogy ilyen mintha nem lenne -- AMIBŐL én azt a "következtetést" (bocsi...:-) vonom le, hogy MIKÖZBEN a leállósávban MEGÁLLNI tilos (jó, mi!) ott a HALADÁS (például azért hogy X km-re arrébb parkolóban, leágazásban, stb.) a szabályok (azaz pl. hogy jobbról NEM előzök) igenis megengedett.

Szeretném ha ezt te is úgy fognád fel mint ahogy én tegnap este a haverokkal a sörözést, azaz én mondom a magmét oszt' jóvan.

Ami meg a JOBBSZÉLEN lévő zárt fehér vonalat illeti, ahogy fentebb kicsivel írtam -- egyes fijam! ülj le (:-))) -- az nem záróvonal, hanem az úttest széle felfestés, amin bárki, bármikor simán átléphet.

BéLóg 2009.06.25. 09:25:58

Bocsi, pontosítanám egy kissé értelmetlenre sikeredett mondatomat:

Márpedig engedelmeddel maradok annál, hogy ilyen mintha nem lenne -- AMIBŐL én azt a "következtetést" (bocsi...:-) vonom le, hogy MIKÖZBEN a leállósávban MEGÁLLNI tilos (jó, mi!) ott a HALADÁS (például azért hogy X km-re arrébb parkolóban, leágazásban, stb. LEHAJTSAK az autópályáról) a szabályok BETARTÁSÁVAL (azaz pl. hogy jobbról NEM előzök) igenis megengedett.

(Annyira elmerültem a kombinálásban, hogy ezek a szavak -- "lehajtsak az autópályáról", illetve "betartásával") lemaradt.)

Alex3000 2009.06.25. 09:54:42

A Renault Megane sofőrjének: KIRÁLY, gratulálok neked! Komolyan, le a kalappal, végre valaki aki a sarkára áll, és megmutatja az ilyen élősködöknek hogy vannak szabályok. A rendszámot pedig nyugodtan írd ki legközelebb. Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy a rendőrség (akinek amúgy ez lenne a dolga) megint sehol, nektek üzenem: próbáljatok már hatékonyabbak lenni és rendet tenni végre, ne nekünk kelljen már dolgozni helyettetek, mert azt hisszük feleslegesek vagytok!

SereG 2009.06.25. 10:02:59

Ha mellettem ül az épp szülni készülő feleségem, vagy az éppen szívrohamot kapott nagyanyám, és nekem megéri, hogy bizonyos kockázatot vállalva kimenjek a leállósávba és KERÜLJEM a dugót viszonylag biztonságos sebességgel, és ha ebben egy magánkálámbó megpróbálna megakadályozni, lehet, hogy az útja második felét törött lábakkal, de minimum betört orral tenné meg. Hozzátenném, NEM szoktam szabálytalankodni, de(!) a tudatos szabályszegők sokkal kevesebb balesetveszélyt teremtenek, mint akiknek halványlilasegédfingjuk sincs arról, hogy épp idióták. De bárhogyis, az ilyen önkéntes rendrakók pontosan olyan parasztságot csinálnak, mint a suttyó gyökerek. Te, kedves posztíró, NEM azon az oldalon állsz, NEM formálhatsz rá jogot, és ha rám hallgatsz, többé NEM is teszed meg ezt a hülyeséget. Bízd rá a dolgot a rendőrökre, a sorsra, vagy Istenre.

TH 2009.06.25. 10:46:04

@BéLóg: "Szeretném ha ezt te is úgy fognád fel mint ahogy én tegnap este a haverokkal a sörözést, azaz én mondom a magmét oszt' jóvan."

Mondhatod a magadét, de minek mondasz hülyeséget?
Ha nem része a leállósáv az úttestnek, akkor nem is való haladásra. És tessék, kedvenc forrásom a jogszabály megfogalmazói által írt szabályértelmezésből:
"A leállósávot folyamatos haladásra, előzésre és az előzés elősegítésére igénybe venni tilos!"

titkosgyilkos 2009.06.25. 11:26:49

"Az én autóm a te aprócska Toyotádhoz képest, amelyet méretéből itélve anyucitól kaphattál kölcsön a hétvégére, legalább 600 kilóval nehezebb és szerintem legalább 2 méterrel hosszabb"

Azt hittem, valami Hummerrel vagy Q7-tel nyomul a posztíró, a stílushoz jobban is passzolt volna, ehhez képest mosolyogtató volt a végén a "Renault Megane".

Érthető, ha a zavarták a szabálytalanul és veszélyesen közlekedők, de ez nem elég indok arra, hogy ő is beálljon közéjük. Indulat indulatot szül, a felb@szott agyú egyén(ek) aztán hazáig rodeózik(nak) a sávok között, számtalan veszélyhelyzetet teremtve ezzel. Ha hülyét látsz, ne meggyőzni akard, hanem távol maradni tőle.

Alex3000 2009.06.25. 12:11:17

@SereG: Jaj ne állítsd már, hogy az a sok autós mind szívinfarktusos bácsikát meg szülő nőket szállított, ezt te sem gondoltad komolyan. Amúgy nyugaton is eléd állnak a pofátlan vagy és egy így is helyes, szóval nincs igazad, ha csak magadból indulsz ki és te is amúgy SZABÁLYTALANUL" használod a leállósávot. Nem beszélve arról, ha a posztírónak ebből kára van, márpedig van, mert azok valahol elől besorolnak, és te még több időt ücsörögsz a pályán, akkor joga van elé állni. Ezt a többi autós is belátta, mivel utána beálltak a sorba ők is, tehát akkor miről beszélünk?

BéLóg 2009.06.25. 13:25:09

@TH: Azért elismerhetnéd hogy az a vonal mégsem záró, nem?

NAMÁRMOST miközben a leállósávot KRESZileg (azaz egyértelmű, leírt, félre nem értelmezhető módon) LEÁLLÁSRA használni tilos, EZEN KÍVÜL még a műszaki okból kényszeresen megállót is el kell távolítani, AKKOR ha haladni sem lehet, mijafasz legyen?

Hol van az megmondva, mi az hogy "haladf a leállósávban"?
SZERINTEM akkor HALAD ott valaki, ha úttestnek minősíti és ötvennel-hatvannal száguldozik ott, adott esetben jobbról előz.

Az, hogy egy kocsi BÁRMILYEN okból lépésben megy előre a leállósávban, azaz nem előz jobbról illetve X idővel később elhúz onnan (PONT mint a reanult autó sofőrje tette), akkor semmiféle szabályt nem szegett meg.

Mostmár fogadni is hajlandó vagyok erre.


Szóval: Kellene a HALADÁS fogalom hivatalos definíciója (sebesség, távolság, egyéb kitételek.)

Utolsó: De ezzel már csak magamat igazolom: Az 5 km/óra sebességgel araszoló kocsisor mellett a leállósávon azonos sebességgel menni KORLÁTOZOTT ideig (mint a példa kb. 3 kilométere) nem ütközik a kreszbe.

BéLóg 2009.06.25. 13:37:48

@titkosgyilkos: Ezt a kérdést jóval korábban elég jól kiveséztük.

Nekem az "aludjunkráegyet" kapcsán még az alábbi gondolatmenet ugrott be.

Amikor valaki elé bevágnak, HÁROM lehetőség közül választhat.
1. Befékez és a problémát ezzel "maga mögé" utalja, azaz bízik abban, hogy mögötte betartják a követési távolságot.
2. Félrerántja a kormányt annak potenciális következményeivel egyetemben. (Borulás, másik autónak csapódás, lesodródás, stb.)
3. Nem csinál semmit és várja az "elkerülhetetlent".

MINDHÁROM akciót lehet TUDATOSAN és ÖNTUDATLANUL is választani. A renault sofőrje saját bevallása szerint a harmadikat választotta.

Hol az a szabály, hogy ilyen esetekben 1-est vagy 2-est KELL választani? Milyen alapon kérheti akkor bárki számon a sofőrön a 3. megoldás választását MIKÖZBEN a lejátszódó eset AZT BIZONYÍTJA hogy ez is jó volt!

Lehet hogy csak a szavakon lovagolunk? Hogy a csak sofőr ellenszenves és mást fogást nem találva emiatt basztatjuk?

Teljesen elkerülte mindenki figyelmét, hogy mivel nem volt baleset, igenis ez is jó választás volt!
Aki itt "lehetséges" meg "potenciális" dolgokról akar írni, az vegye figyelembe, hogy az 1-es és a 2-es verzió is PONTOSAN UGYANANNYI baleseti kockázatot hordoz, mint a 3-as! SŐT, előbbiekben teljesen vétlen (!) szereplők is a körbe kerülhetnek, ERGO a renault sofőrjének már ezen akciójában sem látok semmi kivetnivalót.

SereG 2009.06.25. 13:56:51

@Babu2000: Csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy senki sem veheti a bátorságot arra, hogy önként beszabályozzon. Másik kategória a szabálytalankodás, elítélem, sőt szüttyögök is magamba eleget, mégse vetemedek rá, hogy rendszabályozzak. Nem tudhatom ugyanis, hogy MIÉRT teszik, amit tesznek. Max. úgy vélhetem, hogy a többség csak suttyóságból. Tegyék, pont leszarom, érted. Mindazonáltal a posztíró IS a leállósávban közlekedett huzamosabb ideig, úgyhogy tényleg, miről is beszélünk? :D

EBOA (törölt) 2009.06.25. 14:01:09

Na, fél még a psztíró, ha 50-el halad el valami az álló autója mellett??? :DDDDDDDDD

Alex3000 2009.06.25. 14:15:45

@SereG: Igen, én is leszarom addig a pontig amíg ő nem hátráltat ebben, márpedig ebben az esetben elég valószínű, hogy fog, mert a sor végén be fog sorolni, ami plusz idő az amúgy tisztességesen közlekedőnek. Ennyi erővel bárki elindulhat a leállósávon furakodni, ezzel megtelik a leállósáv és ha pl. valakinek tényleg sürgős lenne (szülés, infarktusos), az is bedugul.

TH 2009.06.25. 14:21:12

@BéLóg: ha neked azt a szót, hogy "haladni" definiálni kell, akkor menthetetlenül retardált vagy. Irány a pszichiáter először!

TH 2009.06.25. 14:28:53

@BéLóg: "NAMÁRMOST miközben a leállósávot KRESZileg (azaz egyértelmű, leírt, félre nem értelmezhető módon) LEÁLLÁSRA használni tilos, EZEN KÍVÜL még a műszaki okból kényszeresen megállót is el kell távolítani, AKKOR ha haladni sem lehet, mijafasz legyen?"
olvasgasd még egy kicsit azt a paragrafust. műszaki ok esetén meg lehet állni a leállósávban. meg ha félreállítanak akkor is.
És oda kell lehúzódnod, ha jön a mentő. Ez van. De legyen neked is igazad, az úttest szélét jelző vonal valóban nem záróvonal. Csak az úttest szélét jelzi...ebből sem következik semmi?

BéLóg 2009.06.25. 14:29:45

@SereG: Megkérdezném külön tőled is, milyen írott szabály tiltja a leállósávban való lassú haladást?

Mert tény, hogy tiltja a leállósávban a megállást, tiltja a jobbról előzést, az ott való FOLYAMATOS haladást, de hol tiltja azt a kresz, hogy a leállósávban korlátozott ideig (a sztori szerint kb. 3 kilométeren keresztül) a kocsisorral egy sebességgel (forgalmi helyzet, nuku jobbról előzés) lassú sebességgel menjen bárki?

Mind nagyon okosak vagyunk a kreszben, de jó lenne TÉNYLEG valami szabályt idemásolni, mert TALÁLGATNI (amit nagyjából teszünk) bárki képes.

A találgatások sorában az ÉN következtetésem, annyi, MIVEL a leállósávban megállni tilos, még a műszai hibás járművet is a legrövidebb időn belül el kell onnan távolítani, így tehát a leálló sávban KORLÁTOZOTT ideig lassan haladó jármű semmiféle szabályt nem sért, AMENNYIBEN az első adandó alkalommal a leálló sávot elhagyja.

Márpedig akárki akármit mond, a renault sofőrje PONTOSAN ezt tette.

Azzal pedig, hogy cselekedetével MEGAKADÁLYOZTA, hogy mások a kreszt súlyosan megsértsék, vétlen feleket veszélybe sodorjanak, teljes mértékben igazolja a döntését.

TH 2009.06.25. 14:33:12

@BéLóg: ez nem találgatás. 3 kilométert menni indokolatlanul a leállósávban tilos. MERT: TILOS folyamatosan haladni benne, VALAMINT MERT nem az úttest része. Közlekedni pedig az úttesten kell. Vagy ezt is bizonyítanom kell?

TH 2009.06.25. 14:35:13

@BéLóg: még ez is itt van:

gyorshajtas.co.cc/index.php?p=1

5. melléklet a 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelethez
Az autópálya leálló sávjának igénybevételére A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet Bírság összege Ft-ban
1. Haladás a leállósávon 36. § (1) bekezdés és 37. § (2) bekezdés 150 000

BéLóg 2009.06.25. 14:38:16

@TH: De. Az hogy az úttestnek ott vége van. Se többet, se kevesebbet. A poszt szempontjából teljesen irreleváns.

Egyébként folytasd az idézést: ...ezután a járművet onnan el kell távolítani vagy azzal onnan el kell menni.

Tehát semmi akadálya annak, hogy az ember a leállósávban a kresz egyéb rendelkezéseit megtartva KORLÁTOZOTT ideig előre menjen.
q.e.d.

Félreértés ne essék, azt hiszem te is úgy gondolod ahogy én, hogy a renault sofőrje jól tette amit tett, köztünk csak annyi a vita, hogy szerinted ezzel ő maga is szabályt szegett, MÍG én azt állítom a fenti érvelések alapján, hogy nem szegett meg semmilyen szabályt.

TH 2009.06.25. 14:39:53

@BéLóg: annyi ideig lehet menni, ami a megálláshoz és a felgyorsításhoz szükséges. Nem többet. ld. itt: @TH: .

TH 2009.06.25. 14:40:52

@BéLóg: és nem mondtam, hogy a KRESZ engedné, hogy tartósan ott parkolgass, esetleg ott hagyd a kocsit két napra csak mert lerobbantál. Azt el kell onnan vinni mielőbb. Ennyi.

TH 2009.06.25. 14:45:01

@BéLóg: Ja, viszont - mint egy ismerősöm felhívta rá figyelmemet - szerintem az valóban nem baj, ha mondjuk műszaki hiba miatt a leállósávban gurul el valaki a következő kihajtóig. Tehát ha pl. nem tud felváltani kettesből vagy az autó nem hajlandó 40 fölé gyorsulni vagy ilyenek.

BéLóg 2009.06.25. 14:47:05

@TH: Ellentmondás van a mondatodban. Ha valaki 3 kilométert halad MAJD elhaygja a leállósávot, akkor nem haladt ott folyamatosan.
Netán azt állítod, hogy ha ezt műszaki okból teszem, 100 méterenként meg kell állnom a következő kihajtóig (parkolóig) MERT különben szabályt sértek?

Mégis hány kilométerenként van lehajtó/parkoló egy autópályán? Szerinted? Szerintem igen-igen kevés van belőle. EBBŐL pedig az következik, hogy csak az minősülhet szabályilag "folyamatos haladásnak", ha bármely autó sofőrje a következő kihajtó UTÁN is leállósávban marad.

Erre ismét hajlandó vagyok fogadni!

Itt pedig nem ez történt.

Rendben van a bekopizott bírságtétel is, de csak magamat tudom ismételni, MIUTÁN a kresz KÖTELEZ hogy a járművem ne maradjon a leállósávban, nekem kötelességem (ha a jármű mozgásképes) azt az első adandó alkalommal elhagyni. DE ADDIGIS ott a kresz egyéb szabályainak figyelembe vételével (például hogy az autópályán egyéb korlátozások figyelembe vételével minimum 80 km/órával kötelező közlekedni!) LASSAN csakis a leállósávban mehetek.

BéLóg 2009.06.25. 14:49:21

@TH: Igen és a fenti esetben nem a nem működő sebváltó, hanem a FORGALMI HELYZET szolgáltatott alapot arra, hogy a renault ott menjen AZÉRT, hogy másokat megakadályozzon súlyos és életveszélyes helyzet kialakításában.

TH 2009.06.25. 14:52:52

@BéLóg: Feladom, vagy olyan setét vagy, mint az éjszaka, vagy az eszedet játszod. Jó, akkor NEKED szabad közlekedni a leállósávban mostantól. A következő lehajtóig.

BéLóg 2009.06.25. 15:08:38

@TH: Most én is írjam ugyanezt? Legyek ugyanakkora .... mint te?
Ha neked tényleg ennyi ment át, légy boldog!

Én megértettem a te szempontjaidat és de nem kívántam azt, hogy az enyémet elfogadd. Azt hittem jót beszélgetünk.
Bocs.

Továbbra is várom a "autópálya leállósávban való haladás" HIVATALOS definícióját, akár tőled, akár mástól, AKKOR visszatérek a dologra.

TH 2009.06.25. 15:19:02

@BéLóg: Jót beszélgettünk, de attól még olyan érzésem volt, hogy csak azt keresed, hogy mibe köthetsz bele. Teljesen légből kapott dolgokkal jöttél elő. De nem baj. :)
Semmi gond nincs. :)

SereG 2009.06.25. 15:24:02

@BéLóg: "Azzal pedig, hogy cselekedetével MEGAKADÁLYOZTA, hogy mások a kreszt súlyosan megsértsék, vétlen feleket veszélybe sodorjanak"...

Na, akármi is az ide vonatkozó szabály, kajak nem lényeg. Ami a lényeg, hogy beállt oda és gyökkettővel ment, hogy másokat feltartson. Mindegy, hogy ezek a mások szabálytalankodnak-e, avagy sem, a szándéka az öregnek az volt, hogy neveljen. Ezzel van a problémám, és bárki bármit mond, nem tud meggyőzni róla, hogy ez helyénvaló. Ennyierővel minden garázskapuban állhatna egy a fajtájából, mert ő úgy VÉLI, hogyha a delikvens kihajt onnan, ESETLEG balesetet okozHAT, és ezt jól meg kell gátolni. Miért is? Mert ő azt hiszi, vagy mi? Ugyanmár. Tessék észrevenni, hogy a posztoló ezt nem emberbaráti jócselekedetből csinálta [pl. hogy megakadályozzon valamit, amit ő úgy VÉL (röhej!)], hanem mert ki akart baszni a rafináltabb (és igen, szabálytalan) autósokkal, és miután ez sikerült is, nyilván kisebb mentális orgazmusban volt része. Arra pedig rohadtmód nem volt tekintettel, amit fentebb írtam, hogy igenis, akár életmentés céljából is vállalhatja valaki azt a kockázatot, hogy ott kerül, hogy megbüntesse a rendőr, vagy mittudomén. Erre mi van? Egy középkorú házsártos megkeseredett vasárnapi öregúr a rönójával NEVEL. Te mit tennél vele? Egyébként leszögezem így utólag: NEM, nem mentem volna a leállósávba, szépen kivártam volna a dugót, mintahogy napmintnap megteszem, és szuttyogtam volna magamban, hogy micsodaszemétdolog, hogy a leállósávba kikerülnek. DE ez ennyi, ebben ki is merül. Méghogy kiállni eléjük lassan gurulva, hát tényleg lol már...

TH 2009.06.25. 15:26:30

@SereG: az nem rafinált autós, hanem egy kis köcsög faszfej. és inkább gondolkodj el rajta, hogy ha mások is megakadályoznák az ilyeneket a szabálytalankodásban, akkor kisebb lenne a dugó.
Mindegy, nem kezdem újra a vitát.

SereG 2009.06.25. 15:27:31

Jaés, utóirat gyanánt: ezen az elven, hogy elvonatkoztassunk a leállósávtól és a szabályoktól, ha az autópályán 130 a megengedett, és az öreg meglátja, hogy 180nal közelít valaki hátulról, akkor elémegy a belső sávba 130cal? Mert a 180as tempó milyen balesetveszélyes? Vagy hogy?

TH 2009.06.25. 15:33:28

@SereG: a 180-nal menő nem fog a sor elején befurakodni, ezzel feltartva a szabályosan haladókat. Ez a nagy különbség.

SereG 2009.06.25. 15:37:27

@TH: OK, ez egy jó érv, tény is, de én leragadtam annál, amit @BéLóg írt. Azt sajnos nem tudom hova tenni.

TH 2009.06.25. 15:39:25

@SereG: hát BéLóg néhány hozzászólását én sem tudom hova tenni. :)

EBOA (törölt) 2009.06.25. 16:27:22

@TH: De mikor beérnek Bp. határába, akkor már előtte lesz a dugóban! ;)

TH 2009.06.25. 17:40:09

@Ratnet: A cikk nem rossz, de ha a gyerek rosszul lesz, attól azért még nem fullad/hal meg, nem? Ha valóban életveszély van, akkor MINDEN megengedett, ha viszont csak az anyuka ideges, akkor azért nem. Mindenesetre a cikk érdekes, talán megérti belőle még BéLóg is, hogy a leállósávban nem lehet 3 kilométert gurulni FORGALMI, csak MŰSZAKI okból vagy ÉLETVESZÉLY esetén.

Ratnet 2009.06.25. 17:50:58

@TH: Ezt akartam kihozni. A Renault vezetője nem csak 'szabálysértést' hanem 'súlyos szabálysértést' követett el. Tök mindegy milyen egyéb okból, hisz nem volt műszaki hibás a gépkocsija. Ennyi.

Az megint más kérdés, hogyha tényleg közvetlen vészhelyzetben vagyok, én vagy az utasom, akkor leszarom a következményeket és mindenáron menteni próbálom a menthetőt. De ettől még megbüntethet a rendőrbácsi ha épp köcsög kedvében van. Bár én a beteg gyermekről/utasról és az ellátásáról vinnék a tárgyalásra orvosi igazolást...

TH 2009.06.25. 18:05:16

@Ratnet: "Bár én a beteg gyermekről/utasról és az ellátásáról vinnék a tárgyalásra orvosi igazolást... "...így van, az életveszélyt jó eséllyel tudod utólag bizonyítani, és nem fognak megbüntetni...
A Renault vezetője szabálysértést követett el, ez nem kérdés, ettől függően én továbbra is helyesnek tartom a tettét...viszont nem próbálom meg szabályosnak beállítani, nem tudom, BéLóg miért erőlködik ezzel.

Ratnet 2009.06.25. 18:05:29

@BéLóg: "ESETLEG nem lehet, hogy összetévesztitek a ZÁRÓVONALAT (amely két forgalmi sávot elválasztó útfelfestés) az ÚTTEST SZÉLE jelzéssel? Amin annak ellenére NYUGODTAN át lehet lépni, hogy egybevonal?"

A lényeg szempontjából mindegy minek hívjuk. Ha átléped a 'telivonalat' utána nem közlekedhetsz tovább mivel letértél a neked kijelölt úttestről. Ennyi.

Ratnet 2009.06.25. 18:06:23

@TH: Hát ezt én sem tudom.:-)

BéLóg 2009.06.25. 18:33:16

@TH: Hát azért, mert egyenlőre erről vaygok meggyőződve. De ez tán csk nem baj?

Én nem haragszom rád és nem "sötétítek" csak azért mert nem vagyunk egy véleményen.

Jó lenne ide tényleg egy jogász, nem?

@Ratnet: Nagyon jó a cikk, EGYETLEN egy gondom van vele: A nő -- bármennyire is indoka volt -- JOBBRÓL ELŐZÖTT.
A renault sofőrje nem tett ilyet.

Ezen kívül mit is ír a cikk a "Tennivalók"-ban?

"Néhány tippet is adunk, mivel élhetjük túl a leállósávban veszteglést.
Az autópálya kezelő azt ajánlja, ha tehetjük és van a sztráda mentén ilyen, akkor haladjunk el az első úgynevezett "műszaki öbölig", amelyet arról fogunk felismerni, hogy ott kiszélesedik a leállósáv. Ott valamivel nagyobb biztonságban kezdhetünk a jármű újraélesztéséhez."

Biztos sok nálam okosabb van, most akkor a döcögő kocsival az úttesten (?, ahol minimum 80 kilométer/óra a kötelező sebesség) menjünk el addig az "öbölig", vagy a LEÁLLÓSÁVBAN menjünk el az "öbölig"?
Csak én vagyok ennyire hülye, hogy ELŐBB meg azt olvastam ugyanitt, SEMMIT nem mehetünk a leállósávban, semmilyen lehajtóig, öbölig, segélyoszlopig?

Tudjátok mit? A renault sofőrje 3 kilométeren keresztül ÖBLÖT keresett, mert azt hitte, ereszt a jobb első kereke!

Na lehet sünözni :-)

BéLóg 2009.06.25. 18:38:58

@Ratnet: TEHÁT egy országúton, ahol traktorral is lehet menni és van "úttest széle" felfestés, ha lehajtok a mezőre MEG KELL állnom (tán örökre), mert gondolatmeneted alapján aki átlépte az úttest széle jelzést az nem mehet tovább még akkor sem ha mehetne?

A példában az országúton a traktor van, az autópályán meg a személyautó... A mezőn a traktor tud tovább menni, a leállósávban meg az autó.

Nademindegy, mindjárt jön valami fényészeti felelős azt jól lekapcsolja a villanyt...

TH 2009.06.25. 18:42:18

@BéLóg: jár a sün, mert direkt játszod a hülyét. leírtam: "a leállósávban nem lehet 3 kilométert gurulni FORGALMI, csak MŰSZAKI okból vagy ÉLETVESZÉLY esetén. "

TH 2009.06.25. 18:43:16

@BéLóg: És én sem haragszom, jogodban áll hülyének lenni. Csak ne akard terjeszteni a hülyeséget! :)

TH 2009.06.25. 18:45:44

@BéLóg: majd ha a mezőn is osztanak érte 150.000-es csekket, akkor újravitatjuk a kérdést. addig csá!

BéLóg 2009.06.25. 18:51:10

@TH: Én meg azt mondom...

@TH: ...nem kell három poszt...

@TH: ...ha akár többre is válaszolni akarsz.

Egyébként, ha én hülye vagyok, akkor az inkriminált cikkben nem hülye az, aki EGYRÉSZT leírja hogy leállósávban mennit tilos, MAJD a "tennivalókban" meg hogy menjünk el az "öbölig"?

Vagy ezt is a "szerintedhülyevagyok" miatt olvasom direkt félre?

BéLóg 2009.06.25. 18:52:56

Brian: Menjetek a picsába!
Tömeg: De hogy menjünk a picsába?
(C) Brian élete
című kihagyhatalan és klasszikus és frenetikus mű.

Ratnet 2009.06.25. 18:59:03

@BéLóg: A Renault nem volt műszaki hibás. Tehát szabálytalul közlekedett a leállósávon. Ezen mit kell még annyit rezegned?

Ha pedig műszaki hibára gyanakodott akkor használta volna a vészvillogót, hamár annyira öntudatos balesetmegelőző. A posztból tudjuk, hogy miért is tartózkodott hősünk a leállóban, és jelen kommentekben a poszt kapcsán társalgunk ugyebár.

Másik téma: Ha letérsz az útról (akár országúton is) akkor nyilván egy másik irányba/másik úton kívánsz továbbhaladni, és nem pedig párhuzamosan az eddigi menetirányoddal, mondjuk az árokban vagy a sásban. Az útpadkán pedig nem közlekedhetsz. Az autópályán nem szoktak traktorozni, mezőn nem szoktak autózni. A mező nem tartozik a KRESZ hatálya alá, tehát a példád nem jó. A traktor pedig a mezőn már nem a személygépkocsikra vonatkozó szabályok szerint közlekedik, hanem mezőgazdasági eszközként dolgozik.

BéLóg 2009.06.25. 19:14:13

@Ratnet: OKÉ. De ezt már kérdeztem és arra sem érkezett válasz:
HA kiztette volna a vészvillogót, AKKOR mehetett volna?

Mennyi a "műszakihibára gyanakodtam DE elfelejtettem kitenni a vészvillogót" szabálysértésnek a pénztétele? :-)

Félreértés ne essék, ti mind biztos közlekedési jogvégzett többiskolás végtelen szakmai gyakorlattral rendelkező szakemberek vagytok, kenitek vágjátok mi az a haladás meg nem haladás, ÉRTITEK hogy a leállósávban MEGÁLLNI tilos, ellenben LEÁLLNI ekkor meg ekkor igen, DE el kell hagyni azt minél előbb, DE úgy hogy közbe ne HALADJ mert az tilos, illetve a gyalogos sem mehet előre csak a füvön, viszont az autó MENJEN EL a következő ÖBÖLIG és ott szerelje az autót, illetve vészvillogózzon mert akkor műszaki hibára gyanakszik és akkor mindjárt BELEFÉR a kivételekbe különben nem, satöbbi, satöbbi satöbbi, satöbi, satöbbi, satöbbi, satöbbi.

Boldogoknak mmondanak titeket az autósok, mert ti öröklitek az összes autópályát!
(C) Jééé, Zuskr. Isztus, de tényleg.

Asszem én már akkor boldog leszek, ha MEGMONDOD hogy menjen el valaki "az öbölig" ha nem mehet a leállósávban és az úttesten meg tilos lassan haladnia.
Előre is kösz.

VALÓBAN a renault sofőrjének általa le nem tagadott tényállását vesézzük, de én MENTSÉGET keresek neki (vagy magamnak, vagy a következő ilyet szándékozni tevőnek, vagy akárkinek) és LEHET hogy nincs igazam, de csak azért mert X szerint Ő értelmezi jobban a KRESZT és nem ÉN, ETTŐL még se neki, se nekem nem lesz igazam mert SZAKTUDÁS hiányában szimpla amatőrök volnánk, nem?

Vicces, hogy a blogot egy jogász sem olvassa...

Ratnet 2009.06.25. 20:15:40

@BéLóg: Minek bonyolítod a saját életedet? A poszt írója szabálysértést követett el. Pont.

A leállósávon valós műszaki hibájú gépkocsival (vészvillogóval) a következő 'öbölig' közlekedni is erősen kérdéses, hogy szabálysértésnek minősíti-e a rendőr. Mindenesetre valószinüleg bizonyítanod kell, hogy meghibásodott a gépkocsid ha mondjuk kamerafelvétel vagy feljelentés alapján tárgyalásra viszik az ügyet. Az ide vonatkozó cikkekben pedig csakis életvédelmi szempontból ajánlják, hogy próbáljunk meg lényegében minél távolabb megállni az autópálya úttestjétől attól függetlenül, hogy a leállósávon való közlekedés a jelen szabályok értelmében tilos.

Aki ezt nem tudja megérteni az szerintem debil.

jurii (törölt) 2009.06.25. 20:40:57

Nekem az, hogy "A leállósávot folyamatos haladásra, előzésre és az előzés elősegítésére igénybe venni tilos!" egyértelműen azt jelenti, hogy még 5 km/h sebességgel is tilos. Bekapcsolt villogóval is.

A cikk sem tartalmazott ellentmondást, műszaki hiba esetén a leállósávba kell vonulni és ott megállni vagy pedig az autópályán maradva megpróbálni elgurulni az öbölig.

Egyébként pedig bírósági határozatokat kellene mazsolázni ahhoz, hogy az eddigi precedensek fényében fel lehessen tárni az esetleges kivételeket.

EBOA (törölt) 2009.06.25. 23:16:25

@BéLóg: Szerintem meg ez nem poszt, hanem komment! ;)

BéLóg 2009.06.26. 09:13:12

@Ratnet: Szerintem meg aki ebben a stílusban okítja a másikat az egy fasz.

Az tán a baj, hogy én ELHISZEM amit mondok? Azzal akartok meggyőzni, (te meg a másik) hogy debileztek meg setéteztek? Ettől lesz nektek jobb?

Tudod mit, legyen!

Ha majd beír ide egy szakember és nem debilezve felvilágosít hogy tévedtem, EL FOGOM ismerni hogy feleslegesen voltam keményfejű.

De nektek, akik nagy észnek mondjátok magatokat DE záróvonalnak nevezitek az "úttest széle" felfestést, azon kéne elgondolkodni, hogy a magatok gyengesége miért nem tűnik fel.

BéLóg 2009.06.26. 09:14:25

@EBOA: És most mit csináljak? Esetleg szeppuku jó lesz?

Dr.Bio74 2009.06.26. 10:08:20

Érdekes egy világ ez.
Sokan azt hiszik, hogy a face to face kiment a "divatból". Sokan azt hiszik, hogy az az előrelátás, ha nem veszünk észre semmit, és ha mégis akkor nem teszünk semmit.
Ezek azok az emberek akik nem fogják fel, hogy:
- a jogszabályok élő környezetet alkotnak, és önmagukban nem tudnak minden helyzetet leképezni.
- a jogszabályok semmit nem érnek a jogszabályokat betartó emberek nélkül.
- amennyiben adott jogszabályt, erkölcsi normát, adott szituációban az ott részt vevők számos hányada nem tart be, ne csodálkozzon ha velük szemben a jogkövetők többsége előbb-utóbb fel fog lépni, akár más jogszabály megszegése révén, amennyiben a mérlegelés eredményeként, az "önbíráskodók" által kialakított helyzet visszatérhet a teljesen elfogadható pozícióba, és az érte vállalt kockázatok nem haladják meg az eredményesség érdekében vállalható kockázatot.
- Az személyes konfliktus kezelés korszaka nem tünik le soha, csak a formája finomodhat, megfelelő közbiztonsági végrehajtó jelenlét mellett. Jelenleg ez a jelenlét a semmivel egyenértékű.
- Az előrelátás nagyon szép, főleg amikor néhány száz előrelátó ember húzza meg magát egy-két agresszív, az egyéni emberi jogait érdekesen (és főleg egoistán )értelmező másik ember előtt, megadva a lehetőséget ezen emberek és bátortalanabb követőik részére, hogy ők alakítsák a nekik tetsző íratlan szabályokat, és helyezzék ezeket az előtérbe.
-A szabályok betartása és betartatása nem lehet megalázó egy polgári demokráciában. Még akkor sem ha sokak szerint egyéni szabadságukat korlátozzák, hiszen mindenki tudja, hogy milyen vonzatai vannak a közösségi élhető életnek.Sokkal megalázóbb, amennyiben valakik hátrányt szenvedhetnek jogkövetőként, a szabályokra, erkölcsi normákra fittyet hányókkal szemben.
- "Boldogok a szegények.." és azok akik csak nevetnek mind a két felen és állnak a dugóban. És boldogok lesznek akkor is amikor (a már említett módon) a leállósávban előzők beállnak elé a sorba a bankban, a postán, az áruházban. Boldogok lesznek akkor is amikor a kertjükbe a szemetet bedobálják esetleges kedves népek és a többi és a többi.

Másrészről, beleolvasgatva a kommentekbe:
- hol veszélyeztetett a renaultos kolléga ?
- mikor lépett volna a kolléga ebbe a feltartó pozícióba, ha 10 percenként megy el mellette egy autó (és nem fordítva).
- akik a lehetőségekre mutogatnak, hogy jaj de ha jön a mentőautó, meg a tűzoltó, meg szül az asszony, azok mind valójában a halvány indokokat keresik, hogy elítélhessék azt aki valójában semmi rosszat nem tett, azon kívül, hogy feltartotta volna őket is, amennyiben ott vannak.
- Voltam már úgy dugóban az M0 -n, hogy a mentő egy darabon a normál sávon jött lépésben, mert a leállóba annyian beálltak, hogy a többi is inkább a leállóra húzodott ki, hogy utat adjon. Ott nem volt egy önbíráskodó sem, de hát az egy normál Magyarországi helyzet, igaz?

Perillustris 2009.06.26. 23:02:37

"Ha elkelülhetetlennek látszik az ütközés, feszítsük meg karunkat, lábunkat."

Tök jó ötlet, okosak lehetnek azok, akik ezt javasolják. Hadd törjenek szilánkosra a csontok.

EBOA (törölt) 2009.06.27. 14:35:53

@Perillustris: Az izmok megfeszítése a lényeg, de a karokat, lábakat hagyni kell behajlani. Nyilván, ha csak egyenes botként használjuk, akkor csúnyán törnek a csontok, de a befeszítés ne ezt jelentse, hanem az izmok megfeszítését, amivel erősebbé válnak a végtagok, meg az egész test néhány pillanatra.

BéLóg 2009.06.29. 11:05:54

@Perillustris: A leírt szituációban, ahol az ütközés nem frontálisan és csekély sebességkülönbséggel "eshetett" volna meg, teljesen jó a karok/lábak/izmok megfeszítése. Szóba se jöttek volna csonttörések, ellenben a "bólintós" nyakficam esélye töredékére csökken...

Benoke2 2009.06.30. 11:34:16

Vannak dolgok az eseményekben amik nem tetszenek. pölö : "jobbról előzni tilos, leállósávban meg a legdurvább bűncselekmény!" Sok vita van erről hogy hogyan lehet és hogyan nem lehet jobbról előzni, egy biztos leálló sávban csak igen erős indokkal. Az hogy büncselekmény lenne az megint erős.
Az önbíráskodás sem igazán okos dolog, az tetszik hogy a leíró válallta amit tett. Az hogy akik ott előzni próbáltak valahogy meg tudom érteni mert mondjuk siet, nem mintha másnak a sorban nem kéne... Az ahogy ez az autós közlekedett ha ez igaz akkor valóban nem normális. De nem az autók súlya a lényeg hanem hogy sok ilyen kaliberű ember van. Jónéhánnyal én is találkoztam már az utakon, és nem mind pöttöm autókkal jár. :o) A rendőrségnek kéne rendet tartani, csakhogy ők meg istennek képzelik magukat, rájuk nem vonatkoznak a szabájok. Innentől kezdve nem várhatják el hogy más meg betartja mindig őket. A generális problémának nincs megoldása, ennek a helyzetnek meg lehet ez volt.

Neonvadász 2009.07.01. 08:22:19

Nagyon jól tetted, amit tettél! A kurva anyjáért hiszi azt sok baromállat, hogy rá nem vonatkozik a KRESZ és nem kell beállnia a sorba.

Fennsíkok Csavargója (törölt) 2009.07.02. 12:17:59

Micsoda önelégült egy alak lehetsz te barátom a "TANKNAK" nevezett Renaultoddal, lehet hogy jogos és igazad van abban amiről írtál és idegesítő a sok idióta akik elhűznak ilyenkor a leállósávban de ez a stílus amit a cikkedben előadsz förtelmes, az embernek ökölbe szorul a keze ha olvassa....

BéLóg 2009.07.02. 12:29:59

@Fennsíkok Csavargója: Azon gondolkodom, te is kikaptad a LÉNYEGÉT az egész cikknek.
Őszintén, ha "kicsikémnek" vagy "üntyümbünytinek" nevezte volna a járművét, akkor nem szorulna ökölbe a kezed?

Amikor elképzeltem egy 300 kiló áruval, 100+ feletti sofőrrel megpakolt 1250 kiló ÖNSÚLYÚ nagyjából ötméteres járművet 130 km/órával, a poszt olvasása után eléggé "tankos" gondolataim támadtak. Eddig el sem tudtam képzelni, hogy személyautó lehet ennyire nagy tömegű már üresen is.
(Gondolom a fogyasztása is ehhez mérhető egy ilyen járműnek.)

De lényeges ez? Nem. Másnak lehet hogy "pillangós" vagy "szitakötős" gondolatai vannak. A széplelkűek nyilván az "üntyümbüntyümnél" ragadnának le.

EGYÉRTELMŰ tehát hogy ebbe bele KELL kötni!

Fennsíkok Csavargója (törölt) 2009.07.02. 13:22:03

Nem tudom nekem egy Ranult Megane kombi nem épp egy tankhoz hasonlít...

"Gondolom a fogyasztása is ehhez mérhető egy ilyen járműnek"

Te hummernek, vagy jeep cherookenak képzeled ezt az autót vagy mi?
Nehogy már el keljen ájulni egy Renault Meganetól...

2 kezű mester 2009.07.02. 17:38:07

Én is rühellem a jobbról előző majmokat,legyen az leállósáv vagy jobbra kanyarodó és egyenesen elédvágó gyökér.Ezek azok az emberek akik mindig mindent megusznak, gyorshajtást stb,stb.
Egyébként jól tetted ,tanuljanak a gyökerek legközelebb nem pofátlankodni.
Ami kicsit erős hogy tanknak neveztél egy Megane-t :DMinimum egy Pajero-t képzeltem el :D

Bert 2009.07.04. 08:12:53

Ilyet (feltartást) már csináltam én is. Egyetértek, már a tolakodás is eléggé gáz.

BéLóg 2009.07.07. 10:51:24

@BéLóg: Azért válaszolok "önmagamnak", mert ott van az igéret és a hivatkozás.

Most olvastam végre egy JOGÁSZ véleményét az esetről (külön poszt lett belőle) és abból egyértelműen az derül ki, hogy amit én vehemensen védtem az NEM ÁLLJA MEG a helyét.

Ahogy igértem: mea culpa!

A leállósávban NEM MŰSZAKI és FORGALMI okból haladni szabálysértés. EZ az első pont. Minden egyéb CSAK EZUTÁN következik.

Tehát:
Megállni pisilni, telefonálni akármni: TILOS.
Menni, lassan, gyorsan, akárhogy, még gyalog is: TILOS.
Meghibásodott gépkocsival kényszermegállni: SZABAD (minél előbb elmenni/elvontatni) igyekezni kell.
Mozgásképes hibás járművel "öbölig", segélyoszlopig, lehajtóig, parkolóig gurulni SZABAD.

ÉN sokat tanultam ebből a posztból és a kommentekből!

traxx 2009.08.27. 13:39:24

Hát barátom, örülj, hogy megúsztad, és nem vert valaki agyon. Az egy dolog, hogy tilos közlekedni a leállósávon, de neked meg tilos bárkit megrendszabályozni. Addig ok, hogy hívtad a 112-t, de hogy magánakcióba kezdtél...
Mi alapján döntöd el, hogy aki ott megy miért ott megy? Van egy olyan passzusa a törvénynek, hogy megszegheted a törvényt, ha azzal mások testi épségét, javait megóvod. Ez kb annyit jelent, hogy nem lehet pl gyorshalytásért megbüntetni valakit, ha azért tette, mert pl egy rokonát orvoshoz viszi, mert épp életveszélyben van, és kell a gyors orvosi segítség.
De te ezt honnan tudod? Mert elment x autó melletted? Gondolod, hogy aki kimegy a leállósávba autóval, az nem mer majd pofánvágni, mert fél a törvényektől?
Áhhh...

Touch-Kó 2009.08.27. 17:14:26

Örülj,hogy nem vertek meg!
Ezt szeretem ebben az országban..Mindenki pont a másikkal foglalkozik, és egyből mindenki önkéntes rendőrnek képzeli magát..
Pl, mi lett volna, mondjuk ha azért megy a leálló sávban mert rosszul van valakije, és a mentőt nem tudta megvárni, te meg szépen lassan mész előtte.
Vagy a felesége szülni készül, és a kórházba sietnek...
Ehhez csak Gratulálni tudok kedves POSTÍRÓ!!!

Igazi autós vagy, és semmivel sem vagy különb, mint az aki szabálytalanul megy.

A kedvenc sorom:
" Én 130-ra kapcsolva messze lehagytalak, és persze el is felejtettelek. "

Látom mennyire sikerült kiverned a fejedből.Még egy egész post-ot is szántál rá...

Mégegyszer engedd meg hogy gratuláljak.Szánalmas...

biu 2009.12.27. 14:56:30

Én sem szeretem az előre pofátlankodókat, bár előztem már jobbról füvön traktort, mert szemből állta a sor. Oszloptól oszlopig pont befért. Dolgoztam és időre kellett menni. Fiatal voltam még. Ma már nem tenném meg. De volt már olyan is, hogy a lázas keresztlányomnak rohantam az ügyeletre gyógyszerért, míg a szülei hűtőfürdőzték. Pont leszartam, hogy a buszsávban húztam végig a becsületesen állók mellett, ahol egyébként én is állni szoktam. Ergo az önjelölt Dredd bírók sem tudhatják, hogy mi mögött mi van...

v2peti 2009.12.27. 21:48:59

"Azaz: Nem szabad tartósan megállni a leállósávba és nem szabad ott (jobbról) előzni. De 5 kilométer per órával mondjuk 3 kilométert megtenni semmilyen érvényes kresz szabályt nem sért."

Tegyük fel, hogy komoly gond lesz a kocsival, de még még mozgásképes. 2 km-re van egy pihenő. Elcammog odáig a leállósávban vészvillogóval.
Nem tudom, ez mennyire szabályos, de ez egy példa lehet arra, hogy nem előzés, hanem folyamatos haladás történik a leállósávban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.12.28. 11:42:34

Jé, ennek a pszichopatának a postjához még mindig születik új hozzászólás? Átment azóta rajta vajon egy pótos zil, akit épp nevelt?












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása