Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Úgy beparáztak, hogy rámhívták a rendőröket

2009.01.19. 07:52 :: SilentSound

Nuendo sztorija mindennapi esettel kezdődik, ámde ez már nem igaz a végkifejletre. Történt ugyanis, hogy szerette volna elmagyarázni egy kedves autóstársának, hogy mi is az a jobbkéz-szabály, aki viszont nem szerette volna meghallgatni. És ez még nem minden.

Régi olvasója vagyok a fórumnak, eddig még csak kommenteket írtam, de tegnap este olyan esemény részese voltam, hogy úgy éreztem, ez talán megér egy post-ot.

Olyan ¾ 8 körül kis családommal bevásárolni voltunk a soroksári Tesco hipermarketben, szépen bepakoltunk az autóba, majd elindultunk hazafelé. Tábla híján itt is egyenrangúak a parkolók közti közlekedők, így a KRESZ és a józanész szerint is jobb-kéz szabály van érvényben. Ezzel azonban furcsa mód nagyon kevés autós van tisztában (tapasztalat szerint).

A Tesco hátsó kijáratától indultam kifelé, majd érkezek a keresztező úthoz 20-30-as tempó között, látom, hogy balról jön egy Citroën  C5, benne egy hölgy a jobb egyben, és egy úriember a volán mögött, mindkettő bambán néz előre, látszik, hogy fogalmuk sincs arról, hogy itt most nekem volna elsőbbségem. Ezért, hogy az ütközést elkerüljem, azonnal a fékre léptem és állóra fékeztem a géperejű járművet.

Mindezzel szinkronban használatba vettem a gépkocsi kormányáról működtethető kürtöt is, jelezvén a kollégának, hogy itt bizony benézte ezt a dolgot. Gondoltam, majd villant egyet a vészvillogóval, netalántán felteszi a kezét, hogy bocsi öreg, elb…tam. Előfordul az emberrel, hogy fáradt, benézi, ez még önmagában nem probléma. Velem is megesett már. De ekkor jött az, amire nem számítottam, az, amitől összenéztünk feleségemmel és mindkettőnknek hosszúra nyúlt az arca.

Történt ugyanis, hogy a meghunyászkodás helyett a tag velem szinkronban nyomta a dudáját! Csak ott rontotta el, hogy egy picit hosszabban nyomta, mint én.

Nem tudom, hogy más hogy van vele, de én az ilyen paraszt hozzáállástól agyfaszt kapok, és szeretek a végére járni. Na, mondom is az asszonykának, hogy menjünk már utána, aztán majd adandó alkalommal mellé érve verbális kommunikációt kezdeményeznék irányába. Úgy is lett, fordulok a C5 után, majd elkezdem követni. Persze nem arra ment, amerre egyébként mentem volna hazafelé.

No, sebaj, a gyerekek úgyis szeretnek a kocsiban aludni, meg amúgy se sietünk sehova, belefér, majd meglátjuk merre megy a tag, aztán ha megáll, majd rákérdezek, hogy is gondolta ezt tulajdonképpen. Soroksár, soroksár központ, vette az irányt Dunaharaszti felé. Többször lett volna alkalmam megelőzni, büntetőfékezni, de ennek nem vagyok híve, ne okozzunk már feleslegesen balesetveszélyt, se magunknak, se másoknak.

A soroksári hévállomásnál van egy villanyrendőr, ott egyszer melléértem, balról, de arra jól ügyelt a koma, hogy még véletlenül se nézzen át hozzám, nehogy meglássa, hogy nem vagyok hurkanyakú, kopasz állat és nehogy el tudjam neki mondani, hogy mégis mi a problémám. Hinnye no! A betyárját, ez a fickó nem adja magát olyan könnyen, nosza menjünk még tovább, ha ide jár Tescoba, olyan nagyon messze csak nem megy… Soroksáriról Dunaharaszti felé megyünk, végig folyamatosan mögötte vagyok, nem ékelődik autó közénk, pedig helye lenne rá, tartom a tisztes követési távolságot. Hozzáteszem, az ürge az irányjelző használatát is rugalmasan kezeli, elég rapszodikusan indexel.

Beérünk harasztira, majd nem sokkal később a Fő útról ráfordul a tag a Dózsa György útra, irányjelző nélkül. Szép, go utána. Hozzáteszem, nem tapadtam a C5 seggére sehol, nyugodt tempóban sétakocsikáztunk.

Aztán úgy 5-600 m-rel később lefordult egy mellékutcába. Kezdtem örülni, hogy akkor most már lassan célhoz érünk és lesz alkalmam megkérdezni, hogy milyen elgondolásból használja a dudáját a fék helyett, remek! De nem, cseles volt az ürge és bevitt az erdőbe, neki állt körözni a Dózsa György út körül, megtettünk két kört, mikor 2-300 m-rel távolabb megláttam egy járőrautó kék festésének fényvisszaverését, mondtam is viccesen a drágámnak, hogy figyelj, az úr mindjárt szalad a rendőr bácsikhoz, mert fél. Harmadszor fordulunk ki a Dózsa Györgyre, mikor látom, hogy a rendőrautó jobbra félreáll, a C5 behúzódik mögé. Király, végre megáll.

Megállok én is. Jobbegy ablaka le, tekintet keresése, kis időbe telik, mire fószer összeszedi a bátorságát, és viszonozza a figyelmet. Ekkor mondom neki udvariasan, hogy a Kresz könyvet kéne kicsit forgatni ráérős időkben, mert a jobb-kéz szabály nem annyira rutinos még. Eközben a mókus párja kipattan a C5 anyósüléséből, habzik a szája, remeg a hangja, és kérdezgeti, hogy „Mi a probléma?!”, emberünk száján is csak ez a kérdő mondat bírt kijönni. Válaszoltam, hogy az a problémám, hogy az úr amellett, hogy fittyet hány a szabályokra, még dudálgat is, mintha neki lenne igaza. De valójában a levegőbe beszéltem, mert a hölgyemény meg se hallotta, az úr meg pláne azt se tudta, hogy eljött otthonról. A nő eképpen folytatta: - na, akkor most el lehet mondani a rendőröknek hogy mi a probléma.

Nekem se kellett kétszer mondani, beálltam a C5 elé, motor le, ablak le. Gondoltam, akkor most egy kicsit megtréfáljuk őket, a kommunikáció most úgy sem vezetett eredményre. Egy rendőrnő és egy rendőr volt az intézkedő közeg, párbeszéd:

- Jó estét kívánok, közúti ellenőrzés. Személyi és gépjármű okiratokat kérném.
- Jó estét, parancsoljanak.
- Maguk helyiek?
- Nem, 18. kerületiek vagyunk.
- És mi járatban vannak errefelé?
- Kocsikázunk, a gyermekek szeretnek az autóban aludni.

A rendőr elment a másik autóhoz, míg a rendőrnő ott maradt, és folytatta:
- Az úr bejelentést tett telefonon, hogy maguk követik őt.
- Mi csak autókázunk, kérem.
- Aha, - mosolyogva – akkor az úr biztos kicsit túlspilázza a dolgot.
- Igen, lehet, hogy üldözési mániában szenved az úr.

A rendőrnő ezen már nagyon mosolygott. A társa eközben visszaérkezett a papírjaimmal, átadta, majd jó utat kívánt és elköszönt. Így tettünk mi is. Elindultunk, ők még maradtak, biztos elmesélték a dolgot a maguk szemszögéből.

Tanulságok, amiket a C5 vezetőjének figyelmébe ajánlok:

Ha balfék vagy, és benézed az elsőbbségadást, akkor nem visszadudálsz, hanem sűrűn elnézést kérsz, és megköszönöd, hogy megóvták az ócskavasad a balesettől! Ha annyira fosol, hogy rendőrt hívsz, mert valaki követ, akkor ne legyen nagyobb az arcod a kereszteződésben sem! Nyilván nem reklámoztad a rendőr bácsinak, hogy szartál a szabályokra, ráadásul még neked állt feljebb és esetleg ezzel mérgesítettél fel egy másik autóst. A rendőr szemébe bele mertél nézni? Mert az enyémbe nem sikerült!

Jó ha tudod, hogy szerencséd volt, mert ha én jelen esetben nem én vagyok, hanem egy kicsit hevesebb vérmérsékletű, stiklis, hurkanyakú kopasz állat, aki még biztosítózni is akar, akkor nem sétakocsikázás lett volna a dologból, hanem jobb esetben kék-sárga töltögetése a parkolóban, rosszabb esetben kék-sárga monokli a szemed alatt.

Elnézve a kis feleséged meg a te viselkedésed, egyértelmű, hogy ő a főnök a családban, lehet, hogy hagynod kéne vezetni is. Gratulálok a választáshoz! Izlés rendben van. Asszonyból sem sikerült szebbet-jobbat, mint autóból. :) Nálad szánalmasabbat el sem tudok képzelni öregem, hogy valaki az asszonnyal védeti meg magát! Sportszelet befigyelt a naciba? Aludni tudtál? Esetleg volt-e reggeli sünszarás?

Na, most lehet köpködni, hogy a post-író a hülye. Az is, de az nem ide tartozik. :)

388 komment

Címkék: biztonság közlekedés autó hülye rendőr béna veszélyes kresz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ro3 2009.01.19. 12:55:04

@non olet: Hülyeség. Attól ő még szabályt sértett, azzal , h nem adta meg az elsőbbséget.

gmower (törölt) 2009.01.19. 12:55:37

non olet

Ezért mit fogsz kapni! :D:D:D

Egyébként igazad van, ezért nem szoktam magam pofátlan, furakodó bunkónak érezni, amikor egy beállt (értsd: álló dugó) főútra kicsorgok, mert hát álló autónak nincs elsőbbsége, hisz miféle hirtelen manőverre kényszeríteném? :D

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 12:58:39

@Sutty !: Hu, a szarkazmus fogalmáról már hallottál?

Csontos Szigfrid 2009.01.19. 12:58:46

Nekem az a véleményem, hogy a Tescóban, és hasonló helyeken a parkolóban sose számíthatok az elsőbbség megadására. Ezen felül kell emelkedni, ha valaki hibázik, el kell engedni.

Különben nem érdemes hajkurászni senkit így, mert lehet, hogy pisztoly van nála, akkor érdekes lett volna a helyzet. Bűnöző is lehetett volna. Sose lehet látszat alapján senkit megítélni. Meg kár a benzinért.

A Tesco-prolikról meg annyit,hogy én, bár megtehetném, hogy sose járok be, mégis, bemegyek, mert ha valami ott olcsóbb, miért ne ott vegyem meg? És ha pont vasárnap este járok arra, akkor akkor megyek be. Különben meg minden egy helyen van, ezért is bemegyek. Kisvárosban lakom, nem szaladgálok 3-4 helyre (ugye a benzin sem ingyen van, és indításkor eszik legtöbbet), ha egy helyen is megkapok mindent, viszonylag olcsón.

Normális vagyok? 2009.01.19. 12:59:50

Egyezzünk meg annyiban, hogy a posztoló egy vesztes, akinek rengeteg szabadideje van úgy látom most is pedig munkaidő van. (én egy másik gépen telepítést végzek és amíg végigfut a csík tudok írni is)
A citromos is egy vesztes, nem ismeri a jobb kezét, tehát kétbalkezes szegénykém.
Nem lehethogy a posztoló Q7-essel jár, és a citromos beijedt a böszme nagy sötétitett üveges karikás járműtől?

Ro3 2009.01.19. 13:00:55

@non olet: szóval hirtelen az, ha rá kell lépnem kicsit erősebben a fékre (nem satufék!). Tehát postolónknak nem adták meg az alsőbbségét: "Ezért, hogy az ütközést elkerüljem, azonnal a fékre léptem és állóra fékeztem a géperejű járművet." Ez nem csak a sebesség megváltoztatása, hanem megállás is.

Ro3 2009.01.19. 13:02:19

@Normális vagyok?: Te meg telepítés közben ahelyett, h a másik gépen dolgoznál kommentelsz. Ilyen alapon te is vesztes vagy.

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 13:03:25

Na, ez kezd olyan lenni, mint b. politikusaink párbeszédei; egyik ezt mondja, a másik azt, és senki sem enged a negyvennyolcból. Na csá pöcsök, én leléptem!

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:06:50

Most mégis amíg végigfut azon a tetűn a csík addig mit dolgozzak rajta, mert azon kívűl hogy bámulnám? Egyébként tényleg vesztes vagyok, még sosem nyertem a lottón és ezért kell a csíkot bámulni.

nuendo 2009.01.19. 13:10:26

@Normális vagyok?: Fehér ember nézni homokóra. Ezért találták ki az unattended install-t, akkor nagyon nem kell foglalkozni a bitkolbász növekedésével. Előttem éppen két számítógép van, az egyiken dolgozom, a másikon meg blogolok. Sőt, ha a virtuális gépeket beleszámolom, akkor mégtöbb. Bocsánat, hogy be tudom osztani az időmet, az én kurva anyámat!

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:19:22

Ez egy kellemes hétfői nap... nekem nagyon tetszik :D Egyébként megnézném azon hogy futtatnál VirtualPC-t, mellesleg ma szabadnapos vagyok, mert hétvégén is melóztam. most egyik haveromnak segítek, ahellyet hogy kergetősdit játszanék valahol a városban, pedig lett volna miért, ha a te felfogásodból indulnék el én is naponta. (képzeld egy 20 éves szakadt Corsa sedan vágódott be elém mint egy kö darab, nem kis meglepetésemre index nélkül)

Reggie 2009.01.19. 13:21:15

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:06:50

Ha nincs eleg penzed ahhoz h ne kelljen dolgoznod, akkor nem vagy eleg sikeres ember elarulom:)

nuendo 2009.01.19. 13:22:05

@Normális vagyok?: Cukkolj csak, nem fogsz kihozni a sodromból :) Nem kell idegesítened magad a Corsa-n, rendben van minden úgy ahogy van! Legyen anarchia az utakon, szarjunk minden szabályra, és ha faszok vagyunk, még nekünk álljon feljebb, mert úgy a frankó! Remek.

fzs.1933 2009.01.19. 13:22:51

Közút-magánút, KRESZ, nem KRESZ kérdéshez egy jogászi értelmezés az 1. paragrafusra:

"A közúti közlekedés szabályai a közútra és a közforgalom elől el nem zárt magánútra egyaránt vonatkoznak. A magánút a közforgalom elől sorompóval, kapuval, más fizikai eszközzel vagy a mindkét irányból behajtani tilos jelzőtáblával – kiegészítve a magánútra utaló felirattal – zárható el.
A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint azonban a közúton elkövetett bűncselekményekre megállapított rendelkezéseket kell alkalmazni akkor is, ha a közúti járművezetésre vonatkozó szabályok megszegése nem közúton okoz sérülést vagy halált."

Valamelyik régi postban volt egy link egy értelmezésekkel bővített KRESZ-re, onnan való az idézet.
Az igaz, hogy ettől abszolút értelemben nem lettem okosabb...
Gyanítom, hogy akkor tekinthető elzártnak, amikor a kapu, sorompó, kerítés nem teszi lehetővé a bejutást, azaz zárva van. Ha nyitva van, akkor szerintem közforgalom előtt nyitott magánút...
Szerintetek?

Fejes Zsolt

nuendo 2009.01.19. 13:25:25

@Reggie: Én is azt hittem, hogy az, aki nem dolgozik munkaidőben és ráér, az már odaért (a munkanélküliekről nem beszélünk)...

@Normális vagyok?:
Én virtuális gépről beszéltem, nem pedig VirtualPC-ről... a kettő nem ugyanaz, minden VirtualPC virtuális gép, de nem minden virtuális gép VirtualPC, na erre varrj gombot. Ha meg UNIX fétised van, az a te bajod :)

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:25:42

Nem kell hogy eláruld én is tudom, de csalni lopni engem nem tanítottak, így akkor nem lehetek sikeres ember.

Reggie 2009.01.19. 13:26:19

fzs.1933 2009.01.19. 13:22:51

Pontosan.

"A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint azonban a közúton elkövetett bűncselekményekre megállapított rendelkezéseket kell alkalmazni akkor is, ha a közúti járművezetésre vonatkozó szabályok megszegése nem közúton okoz sérülést vagy halált."

Ez a resz sztem nem feltelten allja mar meg a helyet. Gondolj a zart palyas autoversenyekre, akar F1 stb.

Lunitari 2009.01.19. 13:26:45

@Ro3: Mintha a telepítés munka lenne...LOL ;)

Reggie 2009.01.19. 13:28:46

nuendo 2009.01.19. 13:25:25

Mint pl. a utepito munkasok?:)

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:25:42

Csak csalassal es lopassal tudod elkepzelni a meggazdagodast? Akkor valoban nem lehetsz sikeres:)

trewq 2009.01.19. 13:29:54

"ha faszok vagyunk, még nekünk álljon feljebb, mert úgy a frankó! "
Tökéletesen leírtad a saját viselkedésedet.

Lunitari 2009.01.19. 13:30:13

@fzs.1933: Ez így van, de fentebb is leírtuk, ugyan ez az idézet is minket erősít....thx

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:32:27

@nuendo:
Nekem más fétiseim is vannak, a UNIX szerencsére nem tartozik közéjük :)
Más: nem célom kihozni téged a sodrodból, nem nyomom a dudát, nem akarom hogy hazáig kísérj, bár szeretek konvojozni. :D

fzs.1933 2009.01.19. 13:33:11

@Reggie:
A rali milyen kategória?


Igazából most már úgy látom, nem is a jogszabályokon megy a vita, hanem azon, hogy van-e joga, és ha igen, akkor milyen mértékben az állampolgárnak fellépni a szabályokat megszegőkkel szemben.

fzs.1933 2009.01.19. 13:34:19

@Lunitari:
bocs, átsiklottam felette

nuendo 2009.01.19. 13:37:13

@Normális vagyok?:
A fétisek pedig jó dolgok, élénk fantáziára utalnak :)
Mint korábban leírtam, egyszeri, első és utolsó eset volt, szóval nyomhatod a dudádat bátran, max. majd vigyorgok rád, míg eldöntöd mit akarsz csinálni, és aztán megyek a dolgomra. remélhetőleg másik irányban lesz, mint amerre a te dolgod vezet, nehogy azt hidd, hogy követlek és zaklatni akarlak!
Én (ellentétben a C5-ös fószerral) beismerem, hogy ha hibáztam, igen, túlreagáltam a dolgot, tanultam az esetből. De legalább lett jó sok látogató a blogon, most már lassan leírhatom, hogy photoshop a sztori :)

Lunitari 2009.01.19. 13:37:25

@fzs.1933: Nemgond, mert az általad belinkelt is minket erősít. Attól nem elzárt, hogy van egy nyitott sorompó....

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:39:04

@nuendo:
Ez a beszéd!!! Mostantól te is helyesen cselekszel! Kár hogy citromos nem okulhatott belölle.

hefe 2009.01.19. 13:43:17

Nuendo, lehet hogy az ürge hibázott és nem volt túl kedves a tesóban de sztem te meg beteg vagy!
Ha egy parkolós affér miatt követsz vkit harasztiig akkor sztem neked kezeltetned kellene magad! Az ürge tök logikus h hívta a jardokat hiszen honnan tudta volna hogy nem a házáig akarod kísérni és ott agyonütni vagy lelőni/elásni/feldarabolni/savba mártani.. stb.

Reggie 2009.01.19. 13:43:49

fzs.1933 2009.01.19. 13:33:11

jo kerdes, nem ralizok:)

nuendo 2009.01.19. 13:44:45

"agyonütni vagy lelőni/elásni/feldarabolni/savba mártani.. stb."
és még én vagyok a beteg :) pfff.

Reggie 2009.01.19. 13:48:10

hefe 2009.01.19. 13:43:17

Nem csak az affer miatt kovette, hanem azert is mert raert es nem volt mas dolga.

Hat honnan tudhatta volna. Pl. megall es megnezi hogy milesz, vagy megkerdi, hogy megis mivan. Az hogy valaki jon utanad az egvilagon nem jelent semmit sem.

non olet (törölt) 2009.01.19. 13:49:09

@fzs.1933:

Az allampolgar a KÖZEG kierkezeseig akar
aranyos ERŐSZAKKAL is helyszinen tarthatja
azt akit eppen tetten ert... szabalytalankodsas, torvenysertes kozben.


Aztan a kierkezo közeg szepen jegyzokonyvezi a felek mondandojat, rogziti az adatokat, nyomokat ...es kesobb a jogilejaras utjan kiderul ki miert felel...

non olet (törölt) 2009.01.19. 13:50:38

Alapszbayl :

Aki raer a dudat nyomni es mutogatni
... az igazabol NEM volt veszelyben.

Reggie 2009.01.19. 13:55:03

non olet 2009.01.19. 13:50:38

Nem ugy van, hogy az nem siet? a veszely es a raeres kozott valahogy nem erzek relaciot:)

nuendo 2009.01.19. 13:55:15

@non olet: Meg akit szimplán követtek, az sem.

fzs.1933 2009.01.19. 13:55:32

@non olet:

igaz, kiment a fejemből. Vajon egy jobbkéz meg nem adásakor mi az arányos erőszak? :-)

Bár a mai világban ki mer élni ezzel? Nálunk el merem játszani, hogy az itt lakókat, akik valamit szabálytalankodnak, egy pohár bor mellett felhomályosítom, de az, hogy megállítsak egy idegen autót...
Pedig itt kezdődnek a bajok. Az ember saját magáért már nem mer kiállni, másért meg már nem akar.

hefe 2009.01.19. 13:57:21

@Reggie: bakker ha egy ilyen affer után vki 20km-en keresztül követ engem akkor biztos nem arra fogok gondolni, hogy

'jé, ez a kedves autós jön utánnam mert biztosan ráér és nincs más dolga és meg akar hívni egy bambira h barátkozás közben megbeszéljük kinek volt igaza, hiszen vkit követni ez olyan kedves gesztus'

sztem korrekt volt abban h hívta a jardokat és nem agresszorkodott tovább.

sztem aránytalan volt a retorzió a parkolós affér miatt.

Lunitari 2009.01.19. 14:00:10

@non olet: Muhahahahahahhahaha!!! Menj ki a terménylopók közé és tartsd vissza őket, vagy akár a nyugdíjasokat kirabló és leölőket....

Reggie 2009.01.19. 14:00:34

non olet 2009.01.19. 13:49:09

Szerintem meg nem tarthatja es nem alkalmazhat eroszakot. De melyik torvenyben is van ez szerinted?

nuendo 2009.01.19. 14:02:05

@hefe: Aránytalan retorzió, hogy emberi hangon elmondtam neki a véleményemet? Hát baszki, komolyan mondom, nem értelek. Dugd a fejed a homokba és inkább simogasd meg az összes szabálytalankodó fejét, hogy "ügyes voltál kisfiam, de legalább legközelebb dudálj is vissza, mert ez így még nem elég csecse!"

non olet (törölt) 2009.01.19. 14:02:15

"Ezért, hogy az ütközést elkerüljem, azonnal a fékre léptem és állóra fékeztem a géperejű járművet."

Elkepezelem, ahogy a parkoloban megengedett temponal...veszfekez valaki...
Na az durva lehet :-))))))

Foleg, hogy a sebesseget ugye mindig
az adott forgalmi helyzetnek megfeloen
ILLIk megvalasztani....

Szoval, hogy kell ~10-rol veszfekezni ?

A citrom ugy gondolta még
elmegy a masik majd kicsit lassit.

A masik meg ugy gondolta nem lassit, ezert azatn kicsit megkesve regalat igy
vegul mar meg keleltt allnia....

Javaslom VÉSSE BE maganak a csopp agyaba,

hogy legkozelebb, ha lat jobbrol erkezot
aki latahtoan nem lassit akkor szpen vegye le alabat a gazrol...netan kezdje ENYHEN nyomni a feket es a masik MŐGÉ kormanyozni magat..

Akkor nem szivatja meg magat legkozelebb
abban a tevhitben, hogy neki aztan
ABSZOLUT joga van elsonek menni.

Az elsobbseg megadas/megkapas nem 100%-ig
elore szabalyozott folyamat...hataresetekben EGYUTTMUKODEST igenyel MINDKET jarmu reszerol!!!...aztan valaki enged...

Ájszinkszó 2009.01.19. 14:03:35

nuendo: hát már ne is haragudj, de ezt a sztorit te most komolyan gondolod?
Képes voltál egy ilyen pitiáner ügy miatt a fél városon át követni egy kocsit, tulajdonképpen úgy érzem azt szeretnéd, ha ténylegesen hurkanyakú lennél és félnének tőled? Most eljátszottál egy ilyen szerepet?
A rendőröknek meg visszamentél jókisfiúba? És még veszed a fáradtságot és beírsz ide és ilyen hosszan ecseteled? GRATULA. :-)

Reggie 2009.01.19. 14:03:48

hefe 2009.01.19. 13:57:21

hat kb ugyan annyira kedves gesztus mint nem. (Ha mondjuk az elhagyott penztarcad hozzak utanad akkor az.)

azzal h koveti meg nem agreszorkodik.

Lunitari 2009.01.19. 14:05:05

@non olet: Na, csak mert erről már írtam..bizony 20-30 ról is lehet fészfékezni. 20-30-al dugóban mentem és a mellettem lévő simán elkezdte rámhuzni az autót szinte összefüggő kocsisornál, index nélkül...ha nem satuzok bumm....ennyit rólad.....

non olet (törölt) 2009.01.19. 14:06:30

@Reggie:

Akinek van IDEJE a dudat nyomkodni az
ugye nem veszfekez es kormanyoz ezerrel!

Hanem volt BŐVEN ideje gondolkodni, dönteni, kezet emelgetni ...ami tobb masodperc :-)))

Hol is volt akkor a komoly veszely ...
...ha minderre jutottideje ?!

Ájszinkszó 2009.01.19. 14:07:42

hefe: teljesen egyetértek veled.
Azért talán nem beteg a cikkíró, csak gondolom az isiben mindig őt félemlítették meg a nagyfiúk és most még asszonynak is villantott egyet férfiúi önérvényesítő értékeiből :-)))

nuendo 2009.01.19. 14:08:15

@non olet: ha neked több másodperc a féket és a dudát megnyomni, akkor ne vezessél autót.

Reggie 2009.01.19. 14:08:16

non olet 2009.01.19. 14:02:15

Nyilvan akkor szokas utkozest elkerulese celjabol fekezni, amikor siman befenek ele...

Amugy nem az lenne a normalis, hogyha az elsobbsegre kotelezett ha nem bizonyosodik meg rola 100%-ig, hogy befer az elsobbseggel rendelkezo ele, akkor inkabb megall?

Lunitari 2009.01.19. 14:08:31

@non olet: Te vezetsz esetleg vagy csak dumálsz...Nos akkor sok tévhit elkerülés mellett én egyszerre tudok dudálni, fékezni és elkerülő manőverbe kezdeni..akkor most ez hogy is van? Tán nem tudsz vezetni?

Normális vagyok? 2009.01.19. 14:10:59

Reggie:
Igazadvan az elhagyott pénztárca esetét még nem rágtuk át eléggé...
Mivel a citromos sejtett valamit a pofátlanságából, ezért nem gondolt a pénztárcájára...
Ha valaki elhagy egy pénztárcát, akkor abban általában iratok is vannak, tehát nem kell utánna mennem, hanem feladom postán otthonról.
(azt hogy a pénzt ki veszed belölle vagy nem az már a te dolgod...)

Reggie 2009.01.19. 14:13:41

non olet 2009.01.19. 14:06:30

nalad a hatso ulesnel van a duda nyomogombja? vagy miert tunik ez olyan lehetetlennek?

De probald ki otthon, hogy fogsz egy seprunyelet ket kezzel es vizszintesen tartod, es megprobalod egyszerre megszoritani erosen a nyelet, kozben elforgatni balra es felemelni a jobb labadat. Ha nem sikerul akkor vagy ittal, vagy komoly mozgaskoordinacios problemakkal kuzdesz. Varom a fejlemenyeket.

hefe 2009.01.19. 14:14:33

@Reggie: ha egy parkolói affér után vki követ akkor logikus következtetés h vmit akar tőlem. ha dunaharasztiig követ akkor én arra tippelek hogy vmit elég kitartóan akar és lehet h nem a pénztárcám találta meg de valszeg nem is beszélgetni akar!

nuendo: ha vkivel ilyen történik akkor sztem az arányos retorzióba pl. a követkző dolgok férnek bele (vérmérséklettől függően):
- szigorú ránézés
- dudálás
- 1 sor anyázás
- autózz blogban megírni h mi történt személyleírással
kb. ennyi.

próbálom még1x megírni a lényeget:

a fickó tökre nem gondolhatta h. te ilyen jámbor vagy és csak beszélgetni akarsz vele és logikusan feltételezte h ha ilyen messze követed akkor aljasabb terveid vannak vele.

nuendo 2009.01.19. 14:14:48

A legnagyobb baj a közbiztonsággal van. Ha az emberek nem lennének ennyire elvadulva egymástól, akkor eszébe sem jutna a szerencsétlennek, hogy bántani akarnám. Ez a fő probléma.

nuendo 2009.01.19. 14:16:36

És mint mondottam volt korábban, én ebbe akkor nem gondoltam bele. Hibáztam, mea culpa. De az a pöcs még akkor sem ismerte be, hogy hibázott. Na, minden csoda három napig tart, ennek is vége lesz, csinálok valami hasznosabbat.

Reggie 2009.01.19. 14:17:41

Normális vagyok? 2009.01.19. 14:10:59

ja, csak ha a penztarcat feladod akkor a postan lenyuljak a penzt. a tarcaban nem kell iratnak lennie, nagyon sok embernek helybol ketto van praktikus megfontolasok miatt.

Ha sejtett valamit a pofatlansagabol, es egyertelmuen latszik, hogy nem villogjak le, nem szoritjak le, nem masznak bele a seggebe, nem habzik a szaja a vezetonek es uvoltozik magaban, akkor azert eleg valoszinu, hogy egy bocs-al el lehet intezni mint kulturemberek kozott.

Lunitari 2009.01.19. 14:18:06

@nuendo: Persze azért a boxer már a kezedenvolt mi? :)))

nuendo 2009.01.19. 14:19:29

Lunitari: á, nem hordok kutyát az autóban és egyébként is újfoundlandim van :)

Reggie 2009.01.19. 14:20:38

hefe 2009.01.19. 14:14:33

ja es ha hozzavesszuk, hogy biztos annyira meg akar verni, hogy meg le sem szorit(nem villog dudal, maszik rad stb), nehogy az arokbafordulva meghalj es akkor mar nem poen a veres...

Reggie 2009.01.19. 14:21:40

nuendo 2009.01.19. 14:14:48

viszont ha jobban el lennenek vadulva egymastol, akkor nem mert volna visszadudalni:)

Lunitari 2009.01.19. 14:25:19

@nuendo: :))) Jó, persze lehet benne valami, hogy beparázott. Mindenki máshogy éli meg. A gond sztem az, ha hibázok akkor jelezem, hogy bocs és köszi, hogy te figyeltél helyettem is. De sajna még inkább parasztkodnak meg erősködnek...faterom is sétált anyámmal és egy autós majdnem kivasalta őket. Bekanyarodott (1000-el) ők épp mentek át az úttesten és még neki állt feljebb.....Mondtam, máskor csörgessen meg és majd elmagyarázom, hogy ezek után nem neki kéne keménykedni....(Közelben lakom és a majom le is állt a közelbe bandázni)...

Normális vagyok? 2009.01.19. 14:35:09

Eggyik ismerősöm hagyta már el a pénztárcáját iratostul teli pénzzel. A pénztárcát visszaküldték az iratokkal eggyütt, de a pénz már nem volt benne. Én mondtam neki hogy ez így szokott lenni a kedves megtaláló kivette belölle, de még így is jól járt az iratok legalább meglettek. (egyébként otthon jött rá, hogy cirka 200Km-t vezetett jogsi nélkül)

Lunitari 2009.01.19. 15:31:11

@Normális vagyok?:Ehhh nem így van az minden esetben. Találtam már én is tárcát, de eleve nem volt benne pénz csak iratok. Valszeg kirabolták és kidobták a tárcát. Csak azért találtam meg mert gyerek gumilabdája a kukában landolt én meg átmentebb gubberbe...

non olet (törölt) 2009.01.19. 15:40:51

Az altalam ismert autokban
a duda kormayn kozpen van...
A kormanyt ha HIRTELEN sokat kell tekerni
mert nagy a baj azt leginkabb ket kezzel lehet
Tovabba aki TENYLEG VESZFEKEZ vagy akar csak durvaabt fekez akar csak 25-rol is...az
KENYTLEN lesz a kezvel taratni magat
a kormanyon...

De akkor ha kezeit eppen hasznljaa vész
ellen akkor melyik kezevel is dudal... ?!

Szoval aki tudja nyomni a dudat az bizony
nem veszfekez eppen es nem
is tekeri a igazan kormanyt

Ergo szo nincs veszhelyzetrol!

Lunitari 2009.01.19. 15:47:35

@non olet: Te már megint hülye vagy. Középen a légzsák van és nem a kürt (ha már dudázol). A kürtöt hüvelyk újjal simán nyomod miközben satuzol és kormányzol...fentebb is írtam gyenge vagy.....nem kell ám 3* körbe tekerni a kormányt egy kikerülésnél...

Normális vagyok? 2009.01.19. 15:52:11

@Lunitari:
Hát mondjuk nekem középpen van a kürt, a légzsák mint olyan nekem nincs :D
De amúgy igazad van...

porthosz 2009.01.19. 16:10:23

Lunitari :
Szerintem meg nincs igazad. Nekem már volt párszor igazi vészhelyzetem, ami pl. kb. a következőt jelentette:
satufék+kormány félrekapása hogy kikerüljem az ütközést mindezt villámgyorsan természetesen.
Na mármost egyrészt ebben az esetben dudálni szinte fizikailag lehetetlen ha csak nem vagy a cirkuszban akrobatamüvész (értsd: 100ról lassitás másodpercek alatt 20-30ra vészfékben eközben ugye a lassulás miatt nekifeszülsz a kormánynak de eközben még tekeredned is kell, tökmindegy hol a duda ha te ráérsz eközben ezt nyomogatni az nem vészhelyzet), másrészt és ez a fontosabb: abszolut nincs idő azon gondolkozni hogy a dudát meg kéne nyomni mert azt nézed hogy vajon ahová padkázol ott nem-e betonoszlop van épp és hogy a kocsi arra mozdul-e amerre te akarod és hogy egyáltalán elég lesz a fékezőerő hogy szembejövő idióta előző beférjen és elkerüld a frontális ütközést...

Normális vagyok? 2009.01.19. 16:13:29

Szerintem egy kicsit elkanyarodtunk...

Sutty ! 2009.01.19. 16:18:26

@Tipli: Tipli 2009.01.19. 13:03:25
Na, ez kezd olyan lenni, mint b. politikusaink párbeszédei; egyik ezt mondja, a másik azt, és senki sem enged a negyvennyolcból. Na csá pöcsök, én leléptem!//////


ÚGY LÁTSZIK EDDIG VOLT KIMENŐD, ugye?:DDDDDDD Tipli?

autosave 2009.01.19. 16:29:24

nekem már sikerült úgy is dudálni, hogy nem akartam! na ehhez szóljatok hozzá :D

szasszer 2009.01.19. 16:33:34

Egyelőre még csak az első 3 kommentet olvastam el, de hihetetlen milyen marhák az emberek :D
Mi ez a történet, ha nem nagy probléma?
Nagy eszű tudóskáim, mi van szerintetek akkor, ha a kollega nem számít előre a seggarcú C5 ösre, és belemegy a kereszteződésbe, a francia tajparaszt meg beléjükrohan?

non olet (törölt) 2009.01.19. 16:37:36

@porthosz:

errol beszelek en is, de a sok
nagyokos vakeger meg eletben
nem volt veszhelyzetben csak
dumal itt rola badarsagokat...

Masreszt az vicc, hogy nalam pl. KÖZEPEN van a duda annak ellenere, hogy a legzsak is ott van...igaz ez csak egy ocska japan technika
(ufo civic) es nem a német motorosfogat ipar gyongye...

non olet (törölt) 2009.01.19. 16:40:41

@szasszer:

mi lenne ?
A biztositoja rendezi...a vetlen fel koltsegeit a magaet meg vagy zsebbol
vagy cascobol allja....

Csak kishazankban sokan jobban feltik
a szaros vaslemezeket maguk korul, mint
a szemuk vilagat...

szasszer 2009.01.19. 17:11:26

non olet:

és véletlenül nem ült gyerek a hátsó ülésen?
És oké, hogy kifizeti a biztosító, de értékcsökkenést nem biztos, hogy fizet.
Szerintem a biztosítós ügyből jól nem lehet kijönni, valamennyit mindenképpen buksz.

Norbi_cvc 2009.01.19. 17:21:34

egy rakás sünt a postolónak.

mint már írták a bevásárlóközpontokban levő jobbkézszabály csak a könyvekben van. a gyűjtőút a felsőbbrendű.
lehet vitatkozni h nem így kellene hogy legyen akkor ki kéne táblázni és nem lenne vita félreértés stb.

az meg hogy valaki csak azért fékez az utolsó pillanatban mert hánekemnvanelsőbbségem ezzel kockáztatva saját és más autója épségét...
mit mászkál más után mint valami pszichopata?

Sutty ! 2009.01.19. 17:29:38

@Norbi_cvc: Szerintem inkább legyen neki egy méter szöges drót.:DDD

A változatosság kedvéért!

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2009.01.19. 17:49:50

Hadd éljek a posztot beküldő egyén megjegyzésével, miszerint "agyfaszt" kap: véleményem szerint ő az "agyfasz", és nem kapott, hanem azzá vált.

Képes volt ki tudja, meddig körözni, basztatni a C5-ös tulajdonosát, és még vigyorogva a közeg képébe is mondja, hogy "ó, ő nem követte, csak paranoid az autóstárs". Hát persze! Nem követted, mi? Épp itt írtad le, hogy miként "üldözted" szerencsétlent.

Örülök, hogy nem szokásod büntisatuzni, pláne úgy nem, hogy a csemetéid hátul vannak. Érdekes, a posztírók közül senkinek se szokása... aha... de azért megfordult piciny "agyfaszt" kapott fejedben, mi?

Benézte a jobbkezet. Rosszul tudta. Neki állt feljebb. Oké, háborodjál fel, esetleg a KÖVETKEZŐ száz méteren lévő lámpánál világosítsd fel, hogy tévedett, és hagyd ennyiben!

Okos vagy, kistojás... nem érdemes tovább kommentelnem az esetedet. Csak közzé tetted, hogy te is egy "agyfaszt" kapott "agyfasz" vagy, aki semmiben sem jobb, mint a bikanyakú, vastagaranyláncos májercsávók.

nuendo 2009.01.19. 17:56:08

Gyerekek, elég lesz, most jövök a WC-ről, egy komplett süncsalád nézett vissza rám... Ugyanitt sün eladó!

Úgylátom, most ér haza a melóból a keménymag, most jön még a java...

Partedlit elő, fröcsögés lesz!

nuendo 2009.01.19. 18:01:57

@Darren79: Ha vennéd a fáradságot, hogy végigolvasod, közöltem, hogy az első megálláskor megmondtam volna neki a véleményemet, de felém nem volt hajlandó nézni, kiszállni meg nem akartam az autóból, mert az talán fenyegetőleg hatott volna, amit nem akartam. Azt pedig, hogy kit mennyi ideig, milyen messzire követek, hadd döntsem el én, nem a te üzemanyagod, nem a te időd... Te is megmondtad volna neki, nem? Én is, csak én utána is mentem. Ennyi a különbség.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2009.01.19. 18:14:33

@nuendo:

Akkor meg mi a fenéért nem hagytad az egészet? Most komolyan: megéri ez az egész? Nem. Frászt hozod a másikra, mert nem tudja, hogy mi a péket akarsz vele csinálni!

Egyébként én is indulatos vagyok, de nem szoktam kergetni senkit. Volt már rá példa, hogy a vehemenciám miatt majdnem pofára estem (küldtem be róla posztot is).

De az tuti, hogy hülyeség utána menni, mert 1: nem éri meg, 2: megijeszted.

Ez az egyik fő baj nálunk a közlekedéssel, hogy mindenki "videojátékot játszik", és a tolerancia semennyire sincs jelen.

Oké, én megértem, hogy neked volt elsőbbséged... De megnéztem volna, hogy mennyire mész családostul mondjuk egy sztereotípiákban oly népszerű 5-ös BMW után.

Elmondom Neked: semennyire, mert jól beszartál volna, hogy esetleg rád lőnek, vagy mittudomén. De azt hiszem, jobb, ha félsz.

De még jobb lenne, ha nem kéne parázni attól, hogy miért akar valaki meglincselni, mert ugyan visszadudáltam rá.

non olet (törölt) 2009.01.19. 18:24:36

"Ennyi a különbség. "

Csakhat ez MÁR minosegi kulonbseg...
...mert ez már beteges megmondhatnek.

Jol irta valaki ez agyfaszsag.. ennyi energiat olni egy elnezett vagy megnem adott
raadasul PARKOLOI jobbkezbe...

El kene menned egy agyturkaszhoz!
Jot tenne...

hatos 2009.01.19. 19:10:22

Soroksáron nincs Tesco! Áruld el, ha nem C5, hanem Q7, nem tata, hanem a helyi rosszfiú, akkor is ilyen okostojás vagy?

apukád 2009.01.19. 19:23:05

Az egy dolog, hogy a cikk írója helyesen járt-e el.

Az viszont már inkább aggasztó, hogy sok itt író milyen szinten nincs tisztába a kresz-el. (és az internetet használók még az értelmesebb, de legalább is írni-olvasni tudók közül kerülnek ki)
Emlegetnek földutat, kapubejárót jobbkézszabály kapcsán, vagy hogy egy parkolóban nem lenne érvényes a kresz.
Vannak parkolók, ahol a gyengébbek kedvéért még ki is írják, hogy biz a érvényes.

Szóval javasolnám, talán érdemes átnézni a szabályok kicsi könyvét saját érdeketekben. Hogy pl egy egyenrangú keresztet meg lehessen különböztetni a földút-főút kapcsolattól.

nuendo 2009.01.19. 20:02:49

@Darren79: Vagy lusta vagy olvasni, vagy nem tudsz, de nyitott ajtókat döngetsz, már 200 kommenttel ezelőtt beláttam, hogy hülyeség volt és értelmetlen. Elismertem. De lehet még küldeni a hasonló kommenteket 1000-el két hétig, annyi értelme van, mint nekem volt a fasz után menni. Ő MÉG nem tanult ebből, én meg MÁR nem fogok abból, amit írtok, mert a következtetéseket már levontam magamnak. De ha jólesik nyálad fröcsögtetni, akkor csak csináljátok.

autosave 2009.01.19. 20:30:18

@Norbi_cvc: "mint már írták a bevásárlóközpontokban levő jobbkézszabály csak a könyvekben van. a gyűjtőút a felsőbbrendű.
lehet vitatkozni h nem így kellene hogy legyen akkor ki kéne táblázni és nem lenne vita félreértés stb."

HIHETETLEN! Hol élsz?? Mutass egy hatályos jogszabályt is, ami ezt előírja, vagy utal rá!

Addig is, mint közforgalom számára megnyitott út, a kresz vonatkozik rá, ami alapján teljesen egyértelmű a jobbkézszabály. És ha elkapsz egy gyenge kocsit abban meghalnak, ülni fogsz.

Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy van aki ilyen épületes baromságokat terjeszt. Főút? Mert szélesebb? Haha...

Ami szörnyű, hogy te úgy néz ki tudod a szabályokat, de akkor mi a szar ez a főút duma..?

Mégegyszer, ez itt civilizáció, jogállam. Mutass egy jogszabályt, ami szerint az ott főút és nem a kresz szerint egyenrangú útkereszteződés!

autosave 2009.01.19. 20:33:10

@Norbi_cvc: "ehet vitatkozni h nem így kellene hogy legyen akkor ki kéne táblázni és nem lenne vita félreértés stb."

Ja, ezt elfelejtettem.
Nem tűnt még fel, hogy az van kitáblázva ha valamelyik út védett? Elsőbbségadás tábla, stop tábla, főútvonal kezdete/vége tábla, stb. Gondolom ismerősek!
Nem értem ezt a fordítva gondolkodást! Ha nincs tábla, akkor jobbkézszabály, ez az ALAP. Ezt lehet megszűntetni táblákkal. Ha nincs tábla, nincs min gondolkozni, egyenrangú.

autosave 2009.01.19. 20:36:09

@hatos: Az M5 mellett mintha lenne egy, közel Soroksárhoz. Valószínű, h közigazgatásilag nem Soroksár, de szerintem arra gondolt. Főleg ha XVIII kerületiek, mert az is ott van.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2009.01.19. 20:39:11

@nuendo:

Jaj, ne parázz már, nyugodj meg, nem akarom, hogy utánam gyere, és ki kelljen hívni a zsarukat, amiért követsz. :-)))

Lusta vagyok olvasni. :-)))))

Egyébként a második hozzászólásom nem is volt fröcsögős. Az első igen. Na és? Ez a véleményem. (én is zokon szoktam venni, ha ez vígasztal valamelyest)

Így jár, aki posztokat küldözget! :-)

keila16 2009.01.19. 21:47:48

@Reggie, @Tipli

titeket verve tanítottak? vagy megfélemlítve?

BéLóg 2009.01.20. 10:54:10

@nuendo: Anélkül hogy 377 kommentet elolvasnék, annyit mondanék, szerintem nem volt igazad az elsőbbségadás kérdésében.
Pontosabban, mostmár én sem vagyok 100%-ig biztos benne, de én ugyanúgy nem jobbkezeztem volna mint az általad követett autó mert SZERINTEM ahonnan te kikanyarodtál, az PARKOLÓ és nem pedig utca!
A parkoló nem az a csíkokkal felfestett minimális rész, ahonnan kiállsz az "útra". A Tesco esetében, és ez szerintem jelölve is van, a PARKOLÓ az egész FELÜLET, míg az UTCA az a rész, ahol a szerinted hibázó gépjármű haladt!
Az az igazság, hogy ebben azért nem vagyok nagyon biztos, de ha belegondolsz, legalább 50% az esélye annak, hogy NEM NEKED volt igazad! Ennek fényében az egész eljárásod hibás volt.

Én a biztonság kedvéért integetéssel minden autót elengedek ott, aki az "utcán" megy, míg ha én vezetek ott, duplán vigyázok, mert nem tudom, az esetleg jobbról jövő jármű parkolónak vagy utcának minősíti a maga részét és még akkor sem szeretnék ütközni, ha a végén kiderülne, nekem volt igazam.

Érdekes, hogy az Auchan M5-ösnél lévő parkolójának HÁTSÓ bejáratánál ki van téve egy tábla, hogy bizony JOBBKÉZSZABÁLY van, vagyis ott a jobbra-balra elágazó részek "utcának" minősülnek, de ez kizárólag ott hátul van és a saját tapasztalatom azt mutatja, akik az M5-össel párhuzamos úton hajtanak, egyetlen pillantásra sem méltatják a tőlük jobbra esetleg várakozó autósokat! Érdekes, még koccanást de még dudálgatást sem hallottam soha.

BéLóg 2009.01.20. 11:20:13

@autosave: Szia!
Amennyiben a felületet a Tesco PARKOLÓNAK definiáltatta (a fene tudja, ennek hol lehet utána nézni), akkor bizony semmilyen más tábla NEM KELL, mert a kresznek azon rendelkezése az irányadó, hogy a parkolóból KIHAJTÓ kocsinak az úton közlekedők felé elsőbbséget kell adni.

Szóval rághatjuk a kefét innen is meg onnan is, mert ha a szóbanforgó aszfaltdarab út/utca, a jobbkézszabály lesz automatikusan érvényes, ha viszont parkoló, akkor bukta.

Tisztelt Bíróság!
Helyreigazításra köteleztek, mert azt mondtam, az autóvezetők fele hülye a kreszből. Ez nem igazan. Az az igazság, hogy az autóvezetők fele nem teljesen hülye a kreszből!

Vajon terád vagy terám melyik állítás igaz, miközben itt verjük a tamtamot? :-)

Lunitari 2009.01.20. 11:50:35

@porthosz: Nekem talán gyorsabb az agyem ez fel sem merült benned? Ugyanakkor a kürt segíthet elkerülni egy balesetet is...pl volt olyan, hogy a kürt-re reagált a másik fél is és elhúzott az útból még épp időben. Nekem ne magyarázd mert a gyakorlatból tudom, hogy én tudok dudálni is közben és satúzás volt 90-ről országúton..nem vagyunk egyformák, bocsi de nekem a látásom is 120% a bemérések szerint...ez van

nuendo 2009.01.20. 12:28:50

@BéLóg: Akkor ugyanabban a parkolóban egyszer ne add meg a jobbkezet az onnan kijövő busznak (a buszos be se néz balra sose, többször láttam már), lehetőleg, mikor tele van, utána írd meg a posztod itt, azt majd jól kivesézzük :) Szerintem ez a poszt kifújt, ki ezt mondta, ki azt :)

autosave 2009.01.20. 13:44:15

@BéLóg:
A parkolóból kihajtó kocsinak valóban elsőbbséget kell adnia, de akkor ahonnan jön, az parkoló [P] táblával jelezve kell, hogy legyen! Mert attól lesz parkoló.
A Tesco-nál én ilyet csak egyszer láttam.

És bizony az lehet, hogy lehet parkolni a másik úton az enyémen nem, attól az még nem lesz alsóbbrendű (ha nincs megjelölve parkoló táblával).

Vagy ezek szerint, ha a jobbról csatlakozó utcában van parkolóhely, mennyi, sok, akkor nincs elsőbbsége? Ne mondjuk már :)
A nagy szögletes, kék [P] tábla erre van kitalálva. Igaz, nem használják sűrűn és támogatom is azt, hogy ha azt akarják, hogy alárendelt legyen, akkor elsőbbségadás kötelező táblát tesznek ki, nem ilyet, mert az feltűnőbb és jobban ismert.

"I. Az úttal kapcsolatos fogalmak

a) Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút)."

és

"k) Útkereszteződés: két vagy több útnak azonos szintben való kereszteződése, egymásba torkollása, illetőleg elágazása."

Útkereszteződésben pedig elsőbbség...

Mike36 2009.01.21. 07:26:40

úgy látom ebben a lepra országban mindenki midehol tanárt játszik meg valami apapótlékot (verés) de mindeképpen szükségét érzi hogy embertársát megnevelje
hasonló nevelőt kívánok neki is

tehenke 2009.01.21. 09:41:06

@Mike36: Igen, mert sok embertársadra rá is fér.
Én nem tudom, én nem vagyok ember, én egy köcsög vagyok.

BéLóg 2009.01.21. 10:48:43

@nuendo: Barátom! Nem tudsz olvasni? Én éppen azt írtam le, hogy magam is bizonytalan vagyok, EZÉRT duplán figyelek abban a néhány esetben, amikor oda tévedek.
NEKED meg azt, hogy ha véletlenül mégis tévedsz, és erre azért van 50% esélyed, s a TERÜLET mindenestül parkoló, akkor az egész dolog amit tettél szarkavarás volt.

BéLóg 2009.01.21. 11:00:53

@autosave: Hát én pont azt mondtam, hogy nem kizárt, hogy a Tesco a szóbanforgó területet en-block Parkolóvá minősítette (vagy az önkormányzat, vagy az építési hatóság vagy akárki) és ebben az esetben valahol egyik végén meg a másik végén ez ki van táblázva, aztán feldughatod magadnak hogy láttad-e vagy sem.
Sőt, az sem érdekel senkit, ha azt a táblát szinesfém újrahasznosítók esetleg leszerelték és nem tettek ki helyette semmit.

Annak kéne utána járni (itt talán a Főhősünket lenne érdemes kapacitálni), hogy legközelebbi Tescós bevásárló útján érdeklődje meg az infóspultnál vagy valahol. Ha képes volt 30 percig követni egy járművet, talán lesz kedve keresni egy illetékest az épületben. Ezt pedig minden irónia nélkül mondom, mert az igen vagy nem válasszal magának is bizonyságot szerezne, nekünk (hülye tudatlan autósoknak) meg segítene.

Engem még rutintalan időkben pont emiatt büntettek meg, a Belvárosban, mert őket nem érdekelte hogy én nem láttam, hogy ötven utcával arrébb ahol bejöttem, ki volt téve egy P-zóna-fizető tábla.

Sosem írtam azt, hogy ha egy utcában kocsibeállók/parkolók vannak felfestve, akkor azt az _utcát_ parkolónak kéne tekinteni. Ennyire hülyének tán csak nem nézel?

Gabesz81 2009.01.24. 08:54:39

KRESZ-ben benne van, hogy nem megyünk utána... bár én is tettem már ilyet.
De a legmeglepőbb, hogy van ennyi rendőri kapacitás!?????!? LOL!!!

Gabesz81 2009.01.24. 08:59:16

Jah, és bevásárlóközpontok környékén aztán mégjobban odafigyelek, ott van aztán a sok zöldfülű hétvégi drájver. Parkolásból -1! Ilyen affér is volt, miután azt hittem a néninek sikerül orral beállnia merőlegesbe, még rámtolatott. ;-)
Persze az sem jó, ha hagysz mindenkit, mert téves szabályértelmezése lesz, a duda jóbarát, ha hosszabban dudál te is tovább tenyerelsz, meg fogja unni és türelmes vagyok.
És még annyi. Erről autósportálon teszt is volt. MINDEN bevásárlóközpontban más-más a szabályozás, azonos név alatt futóknál is. Van ahol macisajt, van ahol jobbkéz a főirány. Persze itt van az, hogy ezt az elején fel kéne ismernie, aki behajt, hisz azért van rózsaszín plakettje!












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása