Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) kresz (720) KRESZ (1) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Úgy beparáztak, hogy rámhívták a rendőröket

2009.01.19. 07:52 :: SilentSound

Nuendo sztorija mindennapi esettel kezdődik, ámde ez már nem igaz a végkifejletre. Történt ugyanis, hogy szerette volna elmagyarázni egy kedves autóstársának, hogy mi is az a jobbkéz-szabály, aki viszont nem szerette volna meghallgatni. És ez még nem minden.

Régi olvasója vagyok a fórumnak, eddig még csak kommenteket írtam, de tegnap este olyan esemény részese voltam, hogy úgy éreztem, ez talán megér egy post-ot.

Olyan ¾ 8 körül kis családommal bevásárolni voltunk a soroksári Tesco hipermarketben, szépen bepakoltunk az autóba, majd elindultunk hazafelé. Tábla híján itt is egyenrangúak a parkolók közti közlekedők, így a KRESZ és a józanész szerint is jobb-kéz szabály van érvényben. Ezzel azonban furcsa mód nagyon kevés autós van tisztában (tapasztalat szerint).

A Tesco hátsó kijáratától indultam kifelé, majd érkezek a keresztező úthoz 20-30-as tempó között, látom, hogy balról jön egy Citroën  C5, benne egy hölgy a jobb egyben, és egy úriember a volán mögött, mindkettő bambán néz előre, látszik, hogy fogalmuk sincs arról, hogy itt most nekem volna elsőbbségem. Ezért, hogy az ütközést elkerüljem, azonnal a fékre léptem és állóra fékeztem a géperejű járművet.

Mindezzel szinkronban használatba vettem a gépkocsi kormányáról működtethető kürtöt is, jelezvén a kollégának, hogy itt bizony benézte ezt a dolgot. Gondoltam, majd villant egyet a vészvillogóval, netalántán felteszi a kezét, hogy bocsi öreg, elb…tam. Előfordul az emberrel, hogy fáradt, benézi, ez még önmagában nem probléma. Velem is megesett már. De ekkor jött az, amire nem számítottam, az, amitől összenéztünk feleségemmel és mindkettőnknek hosszúra nyúlt az arca.

Történt ugyanis, hogy a meghunyászkodás helyett a tag velem szinkronban nyomta a dudáját! Csak ott rontotta el, hogy egy picit hosszabban nyomta, mint én.

Nem tudom, hogy más hogy van vele, de én az ilyen paraszt hozzáállástól agyfaszt kapok, és szeretek a végére járni. Na, mondom is az asszonykának, hogy menjünk már utána, aztán majd adandó alkalommal mellé érve verbális kommunikációt kezdeményeznék irányába. Úgy is lett, fordulok a C5 után, majd elkezdem követni. Persze nem arra ment, amerre egyébként mentem volna hazafelé.

No, sebaj, a gyerekek úgyis szeretnek a kocsiban aludni, meg amúgy se sietünk sehova, belefér, majd meglátjuk merre megy a tag, aztán ha megáll, majd rákérdezek, hogy is gondolta ezt tulajdonképpen. Soroksár, soroksár központ, vette az irányt Dunaharaszti felé. Többször lett volna alkalmam megelőzni, büntetőfékezni, de ennek nem vagyok híve, ne okozzunk már feleslegesen balesetveszélyt, se magunknak, se másoknak.

A soroksári hévállomásnál van egy villanyrendőr, ott egyszer melléértem, balról, de arra jól ügyelt a koma, hogy még véletlenül se nézzen át hozzám, nehogy meglássa, hogy nem vagyok hurkanyakú, kopasz állat és nehogy el tudjam neki mondani, hogy mégis mi a problémám. Hinnye no! A betyárját, ez a fickó nem adja magát olyan könnyen, nosza menjünk még tovább, ha ide jár Tescoba, olyan nagyon messze csak nem megy… Soroksáriról Dunaharaszti felé megyünk, végig folyamatosan mögötte vagyok, nem ékelődik autó közénk, pedig helye lenne rá, tartom a tisztes követési távolságot. Hozzáteszem, az ürge az irányjelző használatát is rugalmasan kezeli, elég rapszodikusan indexel.

Beérünk harasztira, majd nem sokkal később a Fő útról ráfordul a tag a Dózsa György útra, irányjelző nélkül. Szép, go utána. Hozzáteszem, nem tapadtam a C5 seggére sehol, nyugodt tempóban sétakocsikáztunk.

Aztán úgy 5-600 m-rel később lefordult egy mellékutcába. Kezdtem örülni, hogy akkor most már lassan célhoz érünk és lesz alkalmam megkérdezni, hogy milyen elgondolásból használja a dudáját a fék helyett, remek! De nem, cseles volt az ürge és bevitt az erdőbe, neki állt körözni a Dózsa György út körül, megtettünk két kört, mikor 2-300 m-rel távolabb megláttam egy járőrautó kék festésének fényvisszaverését, mondtam is viccesen a drágámnak, hogy figyelj, az úr mindjárt szalad a rendőr bácsikhoz, mert fél. Harmadszor fordulunk ki a Dózsa Györgyre, mikor látom, hogy a rendőrautó jobbra félreáll, a C5 behúzódik mögé. Király, végre megáll.

Megállok én is. Jobbegy ablaka le, tekintet keresése, kis időbe telik, mire fószer összeszedi a bátorságát, és viszonozza a figyelmet. Ekkor mondom neki udvariasan, hogy a Kresz könyvet kéne kicsit forgatni ráérős időkben, mert a jobb-kéz szabály nem annyira rutinos még. Eközben a mókus párja kipattan a C5 anyósüléséből, habzik a szája, remeg a hangja, és kérdezgeti, hogy „Mi a probléma?!”, emberünk száján is csak ez a kérdő mondat bírt kijönni. Válaszoltam, hogy az a problémám, hogy az úr amellett, hogy fittyet hány a szabályokra, még dudálgat is, mintha neki lenne igaza. De valójában a levegőbe beszéltem, mert a hölgyemény meg se hallotta, az úr meg pláne azt se tudta, hogy eljött otthonról. A nő eképpen folytatta: - na, akkor most el lehet mondani a rendőröknek hogy mi a probléma.

Nekem se kellett kétszer mondani, beálltam a C5 elé, motor le, ablak le. Gondoltam, akkor most egy kicsit megtréfáljuk őket, a kommunikáció most úgy sem vezetett eredményre. Egy rendőrnő és egy rendőr volt az intézkedő közeg, párbeszéd:

- Jó estét kívánok, közúti ellenőrzés. Személyi és gépjármű okiratokat kérném.
- Jó estét, parancsoljanak.
- Maguk helyiek?
- Nem, 18. kerületiek vagyunk.
- És mi járatban vannak errefelé?
- Kocsikázunk, a gyermekek szeretnek az autóban aludni.

A rendőr elment a másik autóhoz, míg a rendőrnő ott maradt, és folytatta:
- Az úr bejelentést tett telefonon, hogy maguk követik őt.
- Mi csak autókázunk, kérem.
- Aha, - mosolyogva – akkor az úr biztos kicsit túlspilázza a dolgot.
- Igen, lehet, hogy üldözési mániában szenved az úr.

A rendőrnő ezen már nagyon mosolygott. A társa eközben visszaérkezett a papírjaimmal, átadta, majd jó utat kívánt és elköszönt. Így tettünk mi is. Elindultunk, ők még maradtak, biztos elmesélték a dolgot a maguk szemszögéből.

Tanulságok, amiket a C5 vezetőjének figyelmébe ajánlok:

Ha balfék vagy, és benézed az elsőbbségadást, akkor nem visszadudálsz, hanem sűrűn elnézést kérsz, és megköszönöd, hogy megóvták az ócskavasad a balesettől! Ha annyira fosol, hogy rendőrt hívsz, mert valaki követ, akkor ne legyen nagyobb az arcod a kereszteződésben sem! Nyilván nem reklámoztad a rendőr bácsinak, hogy szartál a szabályokra, ráadásul még neked állt feljebb és esetleg ezzel mérgesítettél fel egy másik autóst. A rendőr szemébe bele mertél nézni? Mert az enyémbe nem sikerült!

Jó ha tudod, hogy szerencséd volt, mert ha én jelen esetben nem én vagyok, hanem egy kicsit hevesebb vérmérsékletű, stiklis, hurkanyakú kopasz állat, aki még biztosítózni is akar, akkor nem sétakocsikázás lett volna a dologból, hanem jobb esetben kék-sárga töltögetése a parkolóban, rosszabb esetben kék-sárga monokli a szemed alatt.

Elnézve a kis feleséged meg a te viselkedésed, egyértelmű, hogy ő a főnök a családban, lehet, hogy hagynod kéne vezetni is. Gratulálok a választáshoz! Izlés rendben van. Asszonyból sem sikerült szebbet-jobbat, mint autóból. :) Nálad szánalmasabbat el sem tudok képzelni öregem, hogy valaki az asszonnyal védeti meg magát! Sportszelet befigyelt a naciba? Aludni tudtál? Esetleg volt-e reggeli sünszarás?

Na, most lehet köpködni, hogy a post-író a hülye. Az is, de az nem ide tartozik. :)

388 komment

Címkék: biztonság közlekedés autó hülye rendőr béna veszélyes kresz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csupáncsak (törölt) 2009.01.19. 08:25:57

Az a baj öreg, hogy tényleg hülye vagy.
Mert egy ilyen szabálysértés után, amit a C5 elkövetett, én szépen hazamentem volna a gyerekekkel együtt.
De nem csak hülye vagy, hanem felelőtlen is. Mert ebben a téli időben kocsikázol, gyerekekkel, bármi történhet ugye, még akkor is, ha olyan jó vezető vagy, mint Alonso. Szóval, a dolog téged minősít - s örülj annak, hogy a rendőrbá nem kezdett el kukacoskodni, izzókészlet, tudod.
Valahogy azonban mégsem lepődtem meg. A TESCO-ban vásárló embertömeg tipikus mintapldánya vagy. Szép hetet neked

nuendo 2009.01.19. 08:28:33

:) Apa, kezdődik...

hemu 2009.01.19. 08:31:38

A jobbkézzel igazad volt, de megmondom őszintén, irigyellek, hogy ennyi időd van rendszabályozni!
Az, hogy ki hol vásárol, milyen autóval jár, nekem nem mérvadó a megítélésben, de hogy a kölköket autóban altatod, ahelyett, hogy vitted volna haza pihepuha ágyikóba és okulva a történtekből a jövőben elmagyaráznád nekik, hogy mire figyeljenek, ha majd vezetni fognak, na az mérvadó.
Szerintem hülyeség volt, felesleges idő és pénzpocsékolás. Tekintve, hogy miszter C5 felesége ugyanúgy fogja intézni az ura életét a jövőben is, nem sok értelme volt az egésznek.

Póktalicska (törölt) 2009.01.19. 08:33:29

Ezt nem mondod komolyan, hogy képes voltál emiatt autókázni?! Mekkora ingerküszöböd van neked vezetés közben, ha egy "jogtalan" visszadudáláson úgy felhúzod magad, hogy utánamész az illetőnek? Ember, tele van az ország ilyennel, hogy a szabálytalan fél van felháborodva! Most akkor boldog-boldogtalan autókázzon körbe-körbe, hogy megmondja vélt vagy valós igazát? Ha egy ilyen mindennapi eseten nem tudsz túllépni, akkor komolyan gondold végig, hogy érdemes-e az autózással stresszelned magad...

Solutor13 2009.01.19. 08:34:30

A posztolót irigylem. Sikeres ember, hogy ilyenre van felesleges ideje/energiája/pénze; szeretnék én is egyszer eljutni eddig. Viszont én biztosan nem fogok balfék vasárnapi vezetőket hajkurászni Budapest-szerte.

csupáncsak (törölt) 2009.01.19. 08:35:20

Hát, igen. A Tesco-ban a prolik, a susogómelegítősek vásárolnak, meg azok, akik családi programként csupán ezt a tevékenységet tudják maguknak elképzelni vasárnap.
A viselkedésed is proli volt. Meg az, ahogyan leírod: kéjjel, hosszan, élvezettel.
Ha én lennék a C5-ös, akkor megjegyzem a rendszámodat (igaz, ő is prolika, hiszen ő is vasárnap este a Tesco-ban múlatta az időt), kinyomzom, ki is vagy te, majd küldök az adóhivatalnak egy levelet, hogy kapargassanak meg egy picit, hátha találnak valamit... Na, ehhez mit szólnál? Egyik proli a másiknak betart, hihihi.
Tudod, csak szegény gyermekeidet sajnálom. Rossz lehet egy ilyen "családban" felnőni.

bobeszedulacika 2009.01.19. 08:39:06

hulyeség ősze kellet volna tőrni és akkor biztos ő hiv rendőrt mert fogalma sincs a dologról, majd tetézve a saját baját még fizethet is, akkor ezt a szabályt egy életre a fejébe vési.
persze ehhez megfelelő autó kell,mondjuk egy n.patrol,unalmas már ,hogy mindig mindenki hulyeségét nekem/nekunk kell kijavitani és tényleg még neki áll feljebb,én sem vagyok hiba nélkul de tudom azt mondani :elnézést.

nuendo 2009.01.19. 08:46:59

@lg: Azért, mert nem írok minden hétvégén postot a családommal történtekről, még nem jelenti azt, hogy nem történik más is. :) Nem, nem csak ez a családi program, és a történeti hűség kedvéért hozzátenném, hogy nem vasárnap esti a sztori, hanem csütörtök esti, mondjuk a lényegen nem változtat. Mindösszesen amúgy kb. 30 percet vett ki a dolog az életünkből, egy karambol többet kivett volna, időből is, pénzből is. Mellesleg adóügyi ellenőröket várom sok szeretettel, ott fogást nem fognak találni.
Esetleg te emiatt rosszul alszol?

csupáncsak (törölt) 2009.01.19. 08:51:05

sorry.
az írás elején az van, hogy tegnap. ma hétfő van. tegnap vasárnap volt.
amúgy jól alszom:)

TAXI 2009.01.19. 08:53:11

@nuendo: Így valahogy...

Kedves posztíró!
Ha egy bavásárlóközpont területén vagy, akkor ne azzal foglalkozz, hogy a KRESZ szerint mi lenne a helyes... ott az emberek(?) általában az "egyenesen megyek, nekem van elsőbbségem" szabályt követik! Nem mellesleg én biztos, hogy csak azért nem mentem volna utána Dunaharasztiig... hagytam volna, legyen boldog...

Tegnap délután (5 óra körül) a fehérvári madarasteszkó parkolójáan velem is történt hasonló, csak akkor az úr nem is vette észre, hogy majdnem(?) belémjött a kisMercivel (A osztály) kapott egy rövid kürthangot, de ugyanazzal a lendülettel ment is tovább. Nem mentem utána, pedig bement a benzinkúthoz -nekem is kellett tankolnom, de nem tankerolok "hiper-benzint":) Eset lezárva.

Tanúlság? Mindenhol vannak olyan emberek, akik csak mennek, nem nagyon figyelve a másikra. Ezért vagyunk mi, hogy megpróbáljunk a másikra is figyelni, és akár az elsőbbségünkről lemondva is, de megelőzni a kék-sárga töltögetését -jobb esetben csak azt-.

A posztíró is hülye volt, nem csak a citromos kolléga...
Off: Bocsi, egy kicsit hosszúra nyúlt...

nuendo 2009.01.19. 08:53:22

A postot pénteken küldtem be, a levélbe beleírtam a dátumot, a postba nem került bele. Semmi gond. Amúgy én is tudom, hogy hülyeség volt, de ha már agyfaszt kaptam, akkor miért ne írjam le? Úgy is emberek százai várják nap mint nap a blogon a szaftos sztorikat. Ja, hogy bő lére eresztettem? Bocsánat, hogy ha túl sok időt vett el az életedől :)

nuendo 2009.01.19. 08:55:46

Annyiban igazat adok az engem lehülyézőknek, hogy a saját időmet / pénzemet pocsékoltam, de ez hadd legyen már az én bajom :)

csupáncsak (törölt) 2009.01.19. 08:57:33

Figyi ide!
Nem az a baj, hogy leírtad, hanem az, hogy a leveledből átjön a "ki ha én nem", a felsőbbrendűség, a kéj.
Ugyanúgy, ahogyan én is "kéjjel" írom le, hogy proli vagy. Pedig nem is ismerlek.
A dolog lényege - komolyan.

1. rövid/hosszabb dudálás, majd hazamenetel
2. még duda sem - nagyvonalúság
3. utánamenni semmiképpen
4. abban nem vagyok egészen biztos, hogy áruházak parkolójára mit mond a KRESZ, mert ez sepciális terület - de lehet, hogy itt tévedek, majd kijavítanak.

Ennyi

csupáncsak (törölt) 2009.01.19. 09:00:44

Még csak annyit: ha jártál már a Bérkocsis utca, Víg utca sarkánál, akkor tudhatod, hogy aki a Vígből jön, annak előnye van, mert aki a Bérkocsisból jön, az balról jön. Én mindig megállok ott, pedig mehetnék automatikusan. Csak ha így tennék, akkor már 3 autómat törtem volna össze. Pedig nem kellene megállnom. Elengedem őket, had menjenek, a mögöttem jövő meg dudál - ő baja

nuendo 2009.01.19. 09:01:51

@lg: Felsőbbrendűségről szó nincs, pláne kéjről. De prolizz le nyugodtan, ha ettől neked jobb lesz, én nem bánom. Akkor is fenntartom, hogy az az ember egy rakat szerencsétlenség volt. Pont.

Igen, utólag én is tudom, hogy jobb lett volna hagyni a fenébe, mert nagy valószínűséggel nem tanult is tanult belőle az ember.

ex-dr. vuk 2009.01.19. 09:03:56

Hat en sem mentem volna utana az tutter...

Olyan mar volt velem, hogy simsonnal voltam, faszikam az oldaltavolsag fogalmat hirbol ismerhette csak, igy kb. 5 cm-re a kormanyomtol elozott. En pedig bal kezzel kinyultam, es behajtottam a tukrot (nem kellett hozza kulonosebben kinyulni, nyujtozkodni, eleg kozel volt...). Na erre aztan beallt elem, es vegig jott elottem 40-nel. Nem eloztem meg, simsonnal inkabb nem probalkozom :) Aztan egyszer tobbsavos keresztezodes, o ment egyenesen (nem tudta en merre fogok), en pedig sejtven mit akar utolso pillanatban jobbrasav, majd el. Jott utanam. Motort nem konnyu kovetni... Egy demszkykarokkal lezart reszen en tovabbmentem, o nem. Nem ereztem, hogy megertene, ha elmagyaraznam, mit baszott el. A testi epsegem tobbet ert.

TAXI 2009.01.19. 09:06:02

@nuendo: Elmentünk egymás mellett...:) én a saját kommentemre értettem, hogy kicsit hosszú lett :)
Mellesleg, ha neked így jó volt... -a gyerekek legalább aludtak a kocsiban- ja, és a büntetőfékezéssel a gyerekek miatt rosszabbul jártál volna, felébredtek volna a bólintástól :D
További szép napot mindenkinek!

gmower (törölt) 2009.01.19. 09:06:03

Hát ez elképesztő! Nem csodálom, hogy rendőrt hívott a C5-ös, ha valaki egy jobbkézbenézés (ráadásul hipermarket parkolóban, ahol amúgyis mindig ez van) miatt nekiáll követni, joggal gondolta azt, hogy egy elembeteggel van dolga, kitudja milyen fegyverekkel felszerelve (lásd trabi-kamionos eset).

Járj terápiára barátom, aki ennyire nem bírja a közlekedéssel járó stresszt, inkább ne vezessen. Csinálja inkább az asszony! :D

fzs.1933 2009.01.19. 09:07:03

@lg:
a negyedik pontban leírtakra választ ad a KRESZ első paragrafusa.

Amúgy családdal tuti nem tettem volna meg. Ha egyedül vagyok, sem hiszem, hogy ilyenért pótrendőrösdit játszanék.

Üdv: Fejes Zsolt

ui.: NEM (CSAK) lg-nek! Attól, hogy TE, vagy Ő, vagy bárki más mit tett, vagy nem tett volna a post írójának helyében, még nem jogosítja fel arra, hogy leprolizza, lebunkózza, anyázzon és egyéb nem kifejezetten kedves jelzőket aggasson rá!
Mondd el, TE mit tettél volna, vagy nem tettél volna és pont! Kösz

Petrodon 2009.01.19. 09:10:04

@nuendo: A rendőröknek miért is mondtad, hogy csak úgy autókázol? Ott kellett volna nagy arcodnak lenni, és mondani, hogy ez meg ez történt, és most igenis követem a C5-öst, hogy ezt el is magyarázzam neki. Vagy te is csak autóból vagy nagylegény? Muhaha...
A bátorság két mintapéldánya...

nuendo 2009.01.19. 09:12:36

@Cyric_: igazad van, de mivel a rendőr nem látta az esetet, és nem is volt különösebben illetékes, nem nagyon láttam értelmét mélyebben belemenni. De amúgy a te szemszögedből igazad van. Belátom.

csupáncsak (törölt) 2009.01.19. 09:13:07

Zsolt!
Soha az életben nem láttam még - igaz, nem is járok nagyon gyakran ilyen helyekre - hogy egy parkolóban sokan foglalkoznának a jobbkéz szabállyal.
Tudom, hogy hiba, meg jogellenes, de had jöjjek ide egy amerikai példával.
Ott vannak az ún. 4WAY stoptáblák. Azaz van egy kereszteződés, 4 felől jönnek. Érkezési sorrendben mennek tovább - valahogy mégis gyorsabban megy, mint a budapesti jobbkezes.
OFF

nuendo 2009.01.19. 09:14:56

Mondott volna a C5-ös is egy verziót, meg én is a magamét, szerencsétlen rendőr meg hogy tegyen igazságot? Értelme annyi lett volna kábé, mint az egésznek amúgy :) Meg nem büntették volna, akkor meg minek tartsam fel a rendőröket a kelleténél tovább? Nem én hívtam őket!

gmower (törölt) 2009.01.19. 09:17:03

fzs.1933

De bizony :D Félelmet kelteni másban bunkóság. Főleg ilyen piszlicsáré probléma miatt. Értsétek már meg, hogy az emberek 90%-ának fogalma sincs arról, hogyan kéne közlekedni az ilyen parkolókban, lassan kell menni, nem ütközni, ennyi. Mi olyan bonyolult ebben?

nuendo 2009.01.19. 09:17:17

@lg: Majd, ha bevezetik nálunk is a 4way stop táblát, meg az amerikai szabályokat, akkor igazad lesz. Addig ebben az országban a megírt KRESZ rendelkezések az irányadóak.

nuendo 2009.01.19. 09:19:38

Mindenkinek: igen, átgondoltam a dolgot én is azóta, volt rá időm, és belátom, hogy hülyeség volt. Mert járhattam volna úgy, hogy a C5-ben egy mégnagyobb barom ül, aki mondjuk kellően agresszív és mondjuk ránkront. Félreértés ne essék, nem szokás a dolog, egyszeri és egyetlen eset volt. Leírjam százszor, hogy nem csinálok többet ilyet? :)

csupáncsak (törölt) 2009.01.19. 09:20:47

én megbocsájtok, te is tedd ezt nekem:)
amúgy a 4WAY stop esetén hazánkban őskáosz lenne

gmower (törölt) 2009.01.19. 09:23:07

nuendo

Azért ez sem teljesen egyértelmű dolog ám. A soroksári tescóban például semmilyen tábla nincs. Ebből következhetne az, hogy jobbkezes, viszont van egy olyan szabály a KRESZ-ben, hogy ha parkolóból állsz ki, akkor elsőbbséget kell adnod. Na ha épp befele megyek, az egyenes szakaszon, akkor gondolhatom azt, hogy aki jobbról jön az parkolóból áll ki, ezért elsőbbséget kell adnia. Vagy nem-e? :D

nuendo 2009.01.19. 09:23:15

@lg: Nincs miért haragudjak. Leproliztál, az is egy vélemény. Anyámat nem szidtad (legalábbis nem írtad le) innentől kezdve nincs miért megbocsájtanom.

nuendo 2009.01.19. 09:26:14

@gmower: A parkolóból kiállás, mikor az adott helyről jössz kifelé, én már azon a közlekedő úton haladtam rendes tempóban, ami ugyanolyan széles, mint az az út, amin a C5 jött. Az az út ugyanúgy a parkoló része, mint az, amin én jöttem.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.01.19. 09:28:32

Benézte az elsőbbséget, neki állt feljebb. Mind utáljuk az ilyet.

Nuendo utánament, remélem, hazáig rettegtek, vér nem folyt, dologi kár nem esett, heppiend, máskor meggondolja, hogy dudáljon-e. Remélem, a rendőr még az eü-csomagot, az izzókészletet meg a háromszöget is elkérte, kiszúrta, hogy lejárt a személyi, és még szondát is fúvatott...

Amúgy meg nuendo arra bassza el a pénzét és idejét, amire akarja.

nuendo 2009.01.19. 09:28:54

Egyébiránt szombat este pedig főútról lekanyarodva nem adták meg nekem az elsőbbséget, pedig még macisajtja is volt.
Nem dudáltam, nem mentem utána. Felfedezhető a javulás, ugye?

fzs.1933 2009.01.19. 09:32:23

@gmower:

OFF:
Azt hiszem semmi szükség nincs arra, hogy egyik ember a másikat ilyen-olyan jelzőkkel illesse, főleg nyilvános fórumon.
Ez legalább annyira destruktív, mint az, hogy valaki azért dolgozik, hogy elmenjen Afrikába és lelőjön egy elefántot!
Hiányzik a létrehozás, a teremtés (nem bibliai értelemben). Legtöbbünk rombol, pusztít. Én is, nem keveset. Arra azonban próbálok odafigyelni, hogy legalább szóban ne legyek romboló.
ON:
Témához legfeljebb azt tenném még hozzá, hogy kis falunkban meg szoktam állítani azt, aki a behajtani tilos táblánál tovább megy.

Fejes Zsolt

Matrix_ 2009.01.19. 09:35:41

Faszé kell azt a kurva dudát nyomkodni állandóan. Mintha kötelező lenne. Mégha sört kapna érte az ember akkor megérteném...
Az idiótákat nemhogy nem figyelmezteti semmire, hanem még fel is bassza az agyukat, mint az jelen esetben is történt, azt visszadudálnak.
Ja és szerintem legközelebb sem fogja felfogni, hogy ott jobbkéz van.

gmower (törölt) 2009.01.19. 09:36:20

fzs.1933

OFF:

Mintahogy arra sincs semmi szükség, hogy a másik emberre a frászt hozzuk azzal, hogy fél órán keresztül követjük... Ez szerintem roszabb.

On.

Rendőr vagy-e? Mindenkinek a saját dolgával kellene foglalkozni, nem rendőrt játszani. Ha annyira zavar, hívd ki őket. Vagy jelentkezz rendőrnek.

EÖ (törölt) 2009.01.19. 09:38:13

kár edukálni az embereket

ha neked nem adta meg a jobbkezet, akkor majd egyszer a betonkeverőnek sem fogja megadni
vagy esetleg a 6:35 pécsi gyorsnak se

na majd azon megtanítják közlekedni

Tudod, mint a reklámban: a vonat 9,45 másodperc alatt halad át a kereszteződésben, akkor is ha Ön ott áll.

én már azon lepődök meg, ha az ilyen parkolókban valaki megadja a jobbost

.lll. 2009.01.19. 09:38:35

@nuendo:
azért nagy szerencse,hogy nem pécsiek voltak,igaz addig a gyerekek kialudták volna magukat:D

exilis 2009.01.19. 09:38:35

Szerintem csak azért mentél utána, mert belegondoltál milyen jó kis postot tudsz majd írni róla ;) Ez már nem egészséges :)

tehenke 2009.01.19. 09:38:48

Vannak ilyen betyárok. Szerintem sem kell mindent annyiban hagyni.
Egyszer az autópályán egy kalapos suzukis haladt előttem a belső sávban, kb 90-95 km/h sebességgel. Nem tapadtam rá, hanem normális távolsággal követtem, még csak nem is villogtam. Ez volt a vesztem. Ahogy kicsit lement a padkára, felkapott egy követ, ami egy szép repedést eredményezett a szélvédőn. Persze amikor utánaértem, integettem Neki, hogy álljon meg, amit ő meg is tett.
Kb a következő párbeszéd le is zajlott közöttünk:
-Elnézést uram, írnunk kellene egy baleseti bejelenttőt, beverte egy kővel a szélvédőm.
-Én nem írok semmit, én csak mentem.
-De uram! Kárt okozott, még ha nem is akarta!
-...
-Maga mit szólna, ha felvennék most egy követ, és beverném a szélvédőjét?
-Anyádat vered be! Én megdolgoztam ezért a kocsiért! Hívom a rendőrséget! (közben rángatott)
-Hívjad, de ne feledd, hogy Te tőrted be az Én szélvédőm, ha hívod őket, ezt mond majd Nekik...
-.... .. ... (ezek válogatott szitkok, amiket akkor mondott, amikor beüllt a kocsijába, és elhatott. A 107 nem vette fel, a kapitányságon azt mondták nem foglalkoznak az üggyel.)

Dave_hu (törölt) 2009.01.19. 09:39:18

Szegeden elég sok jobbkezesnél van, hogy megállok, engedném a jobbról jövőt, az meg néz bambán, hogy nem érti miért nem megyek, amikor én egyenesen mennék ő meg kanyarodna, ráadásul az én utam jóval szélesebb, mint az övé... a posztiró meg egy barom.

nuendo 2009.01.19. 09:42:05

@dave: szerintem az a barom, aki áll a jobbkéznél és nem érti, miért engednéd el.

Desert 2009.01.19. 09:42:44

Teljesen rendben van a történet. Ha a postirónak volt erre ideje, kedve, hát tegye. Biztos lehetsz benne, hogy a két istenbarma összeszarta megát és legközelebb nem fog visszadudálni egy meg nem adott jobbkéz után és ha nem is fogta fel, hogy mi az a jobbkéz szabály, legközelebb lassabban fog a tesco parkolóban menni, tehát a történetnek pozitiv hatása lesz.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.01.19. 09:43:36

Az engem is rohadtul felbasz ha jogosan rádudálok vkire az meg vissza.

gmower (törölt) 2009.01.19. 09:45:22

Baszki, rájöttem! Azért nem tudok sose posztot írni, mert mindig két hülye kell egy ilyen történethez. Most vagy sosem találkozom hülyékkel, vagy én nem vagyok az! :D:D:D

Big-B 2009.01.19. 09:45:47

Ma átengedtem a zebrán egy kismamát babakocsival. Erre a mögöttem jövő elkezdett dudálni meg ordibálni.
Bántam is, hogy nem Ural-lal vagyok, mert akkor R-be be, kicsit rájár az orrára, és kész is a rá(alá)futásos baleset.

nuendo 2009.01.19. 09:47:35

Nem értem, miért volt annyira beszarva amúgy, nincs lefóliázva a kocsi, ahogy én is láttam, hogy kifélék ülnek a C5-ben, ő is láthatta volna, hogy egy család ül az autóban, csak nem gondolhatta azt, hogy majd kirángatom az ablakon keresztül.

Amúgy ha vette volna a fáradságot, és átnézett volna, hogy lássa, hogy mozog a szám, akkor kb. 5-6 perc múlva leszakadtam volna róla.

Autóból nem akartam kiszállni, mert az szerintem már fenyegető magatartás.

nuendo 2009.01.19. 09:49:06

@gmower: nem rossz levezetés, de szerintem csak idő kérdése, hogy lesz itt postod :)

nuendo 2009.01.19. 09:51:21

Amúgy igen, két hülye kell hozzá. :) Ketten ültek a C5-ben :D

Alex3000 2009.01.19. 09:51:22

Megértem, hogy oktatni szeretnéd a népet, de az ilyenek reménytelen esetek, egyszerűen így fognak meghalni. Én biztos nem követtem volna, ennyi időm nincs hülyékre, igaz nekem is fel ment volna a pumpám és talán dudáltam volna még párszor, hogy az enyém legyen az utolsó szó :-)

agr3ssor 2009.01.19. 09:51:42

F*sza.. tényleg f*sza..
Képes voltál elmenni Dunaharasztiba:D, és ha tovább megy? Gondolom nagyon unatkozhattál..
Ha meg nem vagy "feszesebb" vérmérsékletű, akkor belátod hogy mire elérted azt hogy tudjál a taggal kommunikálni, addigra már nem volt benned semmi "gyűlölet". Szóval csak hülyeségnek tartom, de hát te tudod.
Én ha utána is mentem volna, biztos hogy nem követem, hanem fénykürt,ködlámpa (ami nincs:D), nem áll meg? be elé, megálsz köcsög. És ennyi, de hogy nyugodtan kövessem, és közbe szép lassan kimegy belőlem az ideg.. nem.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.01.19. 09:52:27

@nuendo: Nem vettem ki dátumot a szövegből, ne kend rám. ;P

A gyengébbek kedvéért azért leírom ismét, hogy a beküldött levelek általában nem a beküldés pillanatában kerülnek ki azonnal a blogra, legalább néhány nap csúszás szinte mindig előfordul. A történet lényegén itt meg aztán főleg nem változtat... :)

2009.01.19. 09:52:31

Nuendó Te egy segg vagy.Nincs problémád majd csinálsz meg Nevelsz, a gyerekeidet is.Mert a másik dudált!!!???

Dave_hu (törölt) 2009.01.19. 09:53:23

az a szomoru, h a sok frusztrált, sikertelen ember ezekben éli ki magát. Dudálok, villogok, rámegyek, lámpáig gyorsitok pirosnál, elévágok, "miért nem megyezek", nem állok meg a zebránál. Ezt abba kéne hagyni, és lenyugodni. Meg nem utánamenni a balfaszoknak, hanem inkább jót röhögni rajtuk.

nuendo 2009.01.19. 09:54:16

Nem megverni, leanyázni, leüvölteni akartam, csak emberi hangon megkérdezni, hogy tudja-e, mit csinált. Ennyi volt. Ekkora baj ez?

nick: 2009.01.19. 09:54:54

aki nem tud vezetni, ne vezessen
ennyi

ezt miért olyan nehéz felfogni?!

vmiért komplex körintegrálni sem szoktak azok, akik nem értenek hozzá...
talán a vezetéssel kapcsolatban is ki lehetne próbálni ezt a fajta hozzáállást


nem mellesleg meg a posztíró hadd menjen már a barom után a maga idejéből és pénzéből, az ő dolga

igenis meg kellene tanítani, az ilyen szerencsétleneket, mint a C5 sofőrje, és több másik kommentelő is, akik minden törvényi kötelezettség és saját érdekük ellenére sem ismerik azt a rohadt KRESZ-t, hogy mire is kell figyelniük

vagy ha nem megy, akkor ki kell zárni őket a forgalomból, míg fel nem nőnek hozzá
...már ha egyáltalán valaha is...

(btw.: sok undorító lelki panelproli kommentelő vakond, fúj!...)

AzHofi 2009.01.19. 09:55:43

Édes istenem, a postíró nélkül szebb volna a világ.

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2009.01.19. 09:55:54

ehh, már megint a jobbkézre való izmozás a parkolóban. aztán üldözés...

Rousboy 2009.01.19. 09:56:23

@nuendo: Autózni sokan, sokat szoktunk. Előfordul többekkel hogy elborul az agy, legtöbb esetben teljesen jogosan. De szerintem egy normális embernek másodpercekre van szüksége h lenyugodjon és visszatérjen a földre, tudjon racionális döntést hozni és eszébe nem jut utánna menni egy ilyen kaliberű embernek.
Szerinted ebből bármit is tanult a szerencsétlen?
Kizárt dolog.

gmower (törölt) 2009.01.19. 09:57:07

SilentSound

Ó, dehogynem. Egyáltalán nem mindegy, hogy a két úriember egy csöndes vasárnap délután vagy frusztrált hétköznap találkoztak! Látszik is az eredményen... :D

Hauzer 2009.01.19. 09:57:21

Lehet,hogy ha 300Ft a benzin akkor nem megy utána:) A gyerek meg alszik otthon:D

szépmező 2009.01.19. 09:58:06

1. faszság ennyi ideig utána menni. Biztos kigyúrt harcművészes arc vagy, aki Igazságos Izom Tiborként osztja az észt és az igazságot a betondzsungelben.
És ha öt cigány ül a másik autóban? akkor is a nyomukba eredsz?

2. a vezetési kultúra tényleg dermesztő sok autós esetében, ezeknek télleg érdemes egy két keresetlen szóval az értésére adni, hogy veszélyesek.

tehenke 2009.01.19. 10:00:11

@agr3ssor:
Szerintem épp hogy dicséretes, hogy nem leszorítással, előtte besatuzással nevelte, hanem szép szóval próbálta.
Lehet, hogy így érte el, hogy legközelebb nem egy betört fejű szülő nőt szállító mentőautó elé csámborog ki az illető.

rgqjx 2009.01.19. 10:00:17

“A démonokat dobolással elűzni igyekvő bennszülötteket lenézik a civilizált amerikaiak, akik dudálással akarják feloszlatni a közlekedési dugókat.” (Mary Allen Kelly)

Reggie 2009.01.19. 10:01:32

Szerintem tok kulturaltan csinalta. Nem volt anyazas, testi fenyites, leszoritosdi... Ha ennyire raer hat csinalja nyugodtan.

AzHofi 2009.01.19. 10:01:36

Még ráadásul itt is magyarázkodik minden kommentelőnek, mindenkinek visszaszól akinek csak lehet, hát nehogymár az én jobbkézszabályomat ne adják meg nekem. Írjátok ki a címeteket is kommentelők, és akkor madj odamegy lezúzni, vagy odaküldi Jay-t és néma Bobot :-)

fzs.1933 2009.01.19. 10:02:36

@gmower:

Nem, valóban nincs szükség arra, hogy az ember hosszú távon kövessen valakit csak azért, hogy megkérdezze, nem látott-e valami furcsát.

Rendőr-e vagyok? Nem, nem vagyok rendőr.
Arra azonban úgy érzem, jogom van, hogy mégis megérdeklődjem, miért kell 10 másodpercnyi előnyért szabálytalankodni, nem egy esetben balesetveszélyes helyzetet teremteni.
Az kétségtelen, hogy talán emiatt nem is vagyok a faluban túl sikeres ember(?)...

Fejes Zsolt

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 10:04:48

Kár, hogy nem csuktak le, rohadt, agresszív, pszichopata köcsög. Ráadásul mindezt a kölykeiddel a hátsó ülésen.

megsemnyikk@n 2009.01.19. 10:05:01

Ezert nem tart a magyar kozlekedes sehol sem bazz es ez igy lesz 100 ev mulva is sajna. A kresz legfontosabb szabalya a baleset elkerulese.
Legyen eszed, megha a masiknak nincs is. utanamenni? en inkabb hazamentem volna az asszonnyal levezetni a feszultseget :P, de mindenki a maga modjan.

Infomaker 2009.01.19. 10:05:22

Büntetőlada kellene ide, már az egyik fórumban évek óta kitaláltuk.
Lökhárítóba plusz körbe bevasalni, aztán pedig kikövetelni a jobbkezet, még ha balról beléd is megy a fószer :)

Reggie 2009.01.19. 10:05:47

Before · azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 10:04:48

es mert csuktak volna le? varosban valo kozlekedesert?

forrórágógumi 2009.01.19. 10:08:48

Te csökkentagyú postíró!
Tényleg ennyire hülye vagy és még le is írod???!!! Ott a családod melletted te meg játszod a fittipaldit meg az igazságosztót? IDIÓTA. Mellesleg ezért nem érnek rá a rendőrök semmire, mert balfaszkák hülyét csinálnak belőlük. Én a helyükben a kiscsaládodat átültettem volna a rendőrautóba és hazaviszem, tőled meg elveszem a slusszkulcsot, forgalmit és jó sétát kívánok ha már annyira szeretsz nem hazamenni.
Kétségbe esek az ilyeneken komolyan mondom!

avogadro00 2009.01.19. 10:09:08

amúgy ezt a jobbkézszabályt átirnám. 9.keruletben egy taxis 60-al szaguld a ket parkolo kocsisor kozott, mire kidugtam az orrat, hogy benezzek, mar jott is, persze en is dudaltam, de aztan elnezest is kertem, persze, hivatalosan neki van elsobbsege, de nem ilyen korulmenyek kozott 60-al, szoval nem jó a szabaly

Joooe 2009.01.19. 10:09:23

Nem ismerem a helyszínt tehát nem tudhatom hogy ott pontosan mi a helyzet de fontos megjegyezni, hogy a jobbkézszabály csak utak kereszteződésében érvényes ilyen értelemben, a parkoló útnak nem minősülő területén, "csapásokon" közlekedve nem. Két autó útnak nem minősülő területen találkozik... ott marad a józan ész mint szabály. Látszik hogy itt erre egyik fél sem hallgatott :)
De még ha tényleg jobbkézszabály van is azon helyen, elég nagy balfasz a posztíró, perverz tanítóbácsi hajlamokkal. :) (Nem felmentve a fejéből nem kilátó vezetőtípust sem, csak az nem annyira csemge, AZ nem pszichiátriai eset :))

insert_click · http://www.kutyapoint.hu/ 2009.01.19. 10:12:49

lg: amit a bérkocsis-víg utca kereszteződéséről írtál teljesen érthetetlen pedig én ismerem a környéket és naponta járok ott. Érdekes, amikor én járok arra nincs egy ember sem aki a Bérkocsison haladva kicsit is lassítana, sőt ha dugó van reggelente, akkor úgy kell beerőltetnem magam, ha nem akarok estig a víg utcában szobrozni.

killermoney 2009.01.19. 10:13:59

@tehenke: Ebben az esetben nem tom mit vártál? Azt mondja a csávó hogy persze nyugodtan csináltasd meg a szélvédődet az én pénzemre? Honnan tudja hogy igazat mondasz? Az agresszió persze felesleges, de ez az eset vis major szal casco, vagy zsebből

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 10:14:10

@Reggie: mittomén, azt csak úgy írtam első felháborodásomban. Nyilván a törvény betűje szerint nem csinált semmit (kivéve, hogy hazudott a rendőrnek, bár lehet, hogy az se tilos), de amúgy nyilvánvalóan agresszív volt. Jajj, persze, tudom, nem akarta kinyírni a másik sofőrt, csak beszélgetni szeretett volna vele. Biztos kevés a barátja. Aki ilyet csinál, az pszichopata. Aki mindezt gyerekkel, feleséggel együtt csinálja, az még annál is rosszabb.

nuendo 2009.01.19. 10:15:07

@forrórágógumi: lehet, hogy túl sokáig melegítetted azt a rágót, kicsit higgadj le. :)

Ad 1. Senki sem játszott fittipaldit, teljesen normális tempóban mentem a delikvens után, ő sem hajtott gyorsan, én sem. Akkor miért is vagyok Fittipaldi?

Ad 2. A rendőrt sem én hívtam ki, tehát ne nekem mondd, hogy miért nem érnek rá semmire.
Nem követtem el semmit, amiért elvehették volna a slusszkulcsomat.
Ja, hogy azért hívott rendőrt, mert én utánamentem? Akkor menjünk még előrébb.. Ha ő nem dudál vissza pofátlanul, nem megyek utána. Ha ő megadja a jobb kezet, én nem dudálok... Hm.

fzs.1933 2009.01.19. 10:16:55

@gmower:

Mi sem vagyunk teljesen rendben, mert az alapvetésekben egyetértünk, mégis itt esszük egymást.
:)
Figyelmeztetni pedig azért szoktam az autósokat, mert négy falura jut itt NÉGY rendőr! Utoljára akkor láttam a falunkban, amikor két hete éjjel kint voltam szolgálatban (polgárőrség) és áthajtottak a szomszád őrsre melegedni...

Üdv: Fejes Zsolt

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2009.01.19. 10:17:11

Mondom en, hogy mennyire neveccseges ez a BLOG.

Bar lehet hogy az a cel, hogy a legnagyobb marhakat osszegyujtse, hogy mindenki rohoghessen, nezd mar mekkora egy fasz!

Ehh...

lonicera 2009.01.19. 10:17:26

A poszt küldője vszleg már várt egy ilyen helyzetre, hogy végre írhasson erre a blogra...
Önjelölt sheriffnek képzeli magát, ráadásul a felesége is asszisztált ehhez. Gratulálok
Tudjátok, h hívják az ilyet,amikor vki egy csip-csup hülyeség miatt képes "autókázni" tök más irányba, mint amerre dolga lenne? Szarrágásnak. Ez szánalmas,de legszebb, h büszke magára, pff..
Még akkor is gáz,ha neki volt igaza a jobbkéznél.
Legközelebb meg majd a shotgunba fogsz belenézni és a gyerekeid arra ébrednek, h apucinak nincs feje,idióta!

forrórágógumi 2009.01.19. 10:19:59

@nuendo: Teljesen nyugodt vagyok, de akkor sem fogom megérteni ha estig magyarázod, hogy mi a búbánatos picsának kell követni valakit egy ilyenért. Látszik, hogy hétvégi teszkós bevásárló vagy, egyszer kéne reggeli vagy délutáni csúcsban közlekedned Pesten. Hülyét kapnál és követnél mindenkit, téged meg lelőne az első kopasz. Ja hogy mindennap Pesten közlekedsz? Akkor meg mit vagy úgy oda egy ilyentől? Kérd meg asszonyt hogy foglaljon le és akkor nem kell ilyennel időt töltened. Amúgy nem félted a családod? És ha egyszer egy állat kirángat és agyonver?

Reggie 2009.01.19. 10:20:20

Before · azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 10:14:10

ugyan mitol volt aggressziv, mert utana ment? az aggresszivitas nagyon nem ilyen.
Szerintem tul erzekeny vagy mindenre.

Aki ilyet csinal az max unatkozik...

záp 2009.01.19. 10:20:27

A jobbkezben es a dudalasban igazad volt, a masik urge valoszinuleg jo nagy taho. Mondjuk nalad egy kicsivel sem nagyobb, ha kepes voltal oket egy ilyen pitianer szarsag miatt a tescotol dunaharasztiig uldozni, alvo gyerekkel az autoban.

Azon meg nem gondolkodtal el hogy mi van akkor ha o a kopaszfeju agressziv barom es nem te? Neadjisten hazamegy ahol az egesz pereputy a gyereked szeme lattara ver kek-sargara?

Szerintem koszond meg a rendoroknek hogy ilyen jofejek voltak. Te barom.

Joooe 2009.01.19. 10:21:34

@B-road: a közlekedés is erről szól nem? :D Mindenki béna aki lassabb nálunk és mindenki hülye őrült aki gyorsabb :D

Szerintem jópofa a blog, nem haszontalan a jellemző hibákat kibeszélni, mindkét szempontból. Talán megértőbb lehet tőle az egyik fél a hasonló hibákkal szemben, és talán jobban vigyázhat a másik, hogy legközeleb ne bassza el úgy.

beavereater [AT] 2009.01.19. 10:21:39

Sokáig filóztam, ki a szánalmasabb idióta, a citroenes vagy a posztíró. Aztán a posztíró győzött. Titánok harca volt.

Remélem egyszer olyasvalakibe kötsz bele, aki a gyerekeid szeme láttára pofozza bucira a fejedet, akár igazad van, akár nincs...

nuendo 2009.01.19. 10:22:34

@forrórágógumi: olvasd el a korábbi kommentjeimet, mint már írtam, ezzel kapcsolatosan egyetértek. Ezentúl rábízom ezeket a balfékeket a betonkeverőre vagy a pécsi gyorsra.

Desert 2009.01.19. 10:26:07

Emberek fogjuk már fel, hogy ha ráhagyod (mégcsak nem is dudálsz, ahogy többen javasolták) azzal csak megerősited az ilyen agyalágyultakat vélt igazukban. Legközelebb 2x úgy fog csapatni a jobbkezeseken keresztül. Balról. Ami persze nem baj - mondhatnánk - egészen addig amig nem édesanyádat kapja telibe oldalról. Vélt igazában...

nuendo 2009.01.19. 10:26:14

Nem tudom, honnan veszik egyesek, hogy fittipaldi meg üldözés... Szó nem volt róla, úgy mentem utána, mint ahogy két autó megy egymás után rendesen az úton. Nem toltam, nem mentem a seggében, nem kényszerítettem semmire sem. Mindegy. Szemellenző ellen nem sokmindent lehet tenni.

gmower (törölt) 2009.01.19. 10:27:37

fzs.1933

Azt eddig nem mondtad, hogy szabadidődben polgárőködsz! Mondom én, hogy rendőr hajlamaid vannak :D Minden tiszteletem a tiéd, Te a poszíróval ellentétben nem öncélúan "rendőrködsz".

DocBulywood 2009.01.19. 10:27:59

Úgy látom, hogy

nuendo = Dexter Morgan Light

Öreg, a KRESZ-szel igazad van, de egyetlen egy szabályt kell neked is betartani: ne légy karambol részese. Ennyi. Hányan, de hányan:
- fordulnak ki előttem 5 m-re, késztetnek szinte megállásra, pedig nem igaz, hogy 3 percet ott állt a keresztezésben, a kutya sem járt arra, de mire odaértem, elém jött...

- betartom a követési távolságot, a megengedett max sebességet a Budai Alsóparton, kit érdekel a záróvonal, megelőznek, bevágnak elém aztán csak nyomják a féket, mert előttem is vannak...

- index nélkül váltanak sávot, kanyarodnak...

Ha Dexter Morgan lehetnék, 10 millió lakosból alig 10e maradna. De mivel nem lehetek DM, ezért marad 10 millió. Sem az időmet, sem a pénzemet, sem az autóm egészségét, sem a sajátomat nem fogom feláldozni azért, hogy megkérdezzem az ilyen idiótákat, miért csinálták, pláne úgy, hogy még bocsánatot sem kért egy felemelt kézzel.

Leszarom. Ezek az idióták úgyis naponta törik-zúzzák egymást, mennek le az útról az árokba és döglenek meg. Akkor meg minek erőszakoskodjam?

George Jung 2009.01.19. 10:29:39

@fzs.1933:
Szia! Te az a Fejes Zsolt vagy, aki a Piere névre is hallgat?

chiguu 2009.01.19. 10:33:08

Már nem is azért, de Soroksáron mióta van Tesco?

nuendo 2009.01.19. 10:34:26

Ezügyben én voltam a hülye, igazából Pesterzsébeti az a Tesco :) Én kérek elnézést.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.01.19. 10:35:01

@lancika: Ebbe nem akartam belekötni, de valóban Soroksáron a mellette lévő Auchan van, a Tesco az Pesterzsébet. De van egy a Soroksári úton is, hogy legyen mivel keverni. :)))

trewq 2009.01.19. 10:35:27

Ha rádereszt néhányat egy gázpisztolyból, még igaza is lehetett volna, mert te voltál egy agresszív faszkalap. Olyan szánalmas köcsög vagy, aki nem érdemli meg hogy gyereket neveljen. Nem te voltál véletlenül az óvoda előtt kurvaanyázó seggfej a másik posztban. És a duda csak vészhelyzet esetén használható, ha már megálltatok, nem. Nincs olyan funkciója, hogy a "kurva anyád, nekem van elsőbbségem"

fzs.1933 2009.01.19. 10:35:56

@gmower:
:-)

Akkor még egy apróság. Forgalmas főút választja ketté a falut. Zebra nincs. Bánya van. A közelben.
Iskola előtt 30-as tábla. Legtöbben magasról tojnak rá. Volt egy-két lyukas órám, amit arra fordítottam, hogy csak úgy szimplán, civilben odaálltam a tábla mellé. Hirtelen mindenki le tudott lassítani.
Ezért gondolom, hogy igenis van létjogosultsága annak, hogy mi, civilek is "kényszeríthessük" a többi közlekedőt a szabályok betartására!

Úgy gondolom, hogy így nem csak magamra, a falumra, hanem a falun áthaladóra is éppúgy vigyázok, mert talán neki sem mellékes, hogy elüt-e valakit, vagy sem...

De legalább végre süt a nap!

George Jung 2009.01.19. 10:36:01

@Desert:
Mélységesen egyetértek!!!

fzs.1933 2009.01.19. 10:38:01

@George Jung:
én csak a saját nevemre hallgatok. Én eleddig, ahol lehetséges volt, mindenhol saját nevemet adtam az írásaimhoz. A nick-ek pedig mindig monogrammosok voltak.

Üdv: Fejes Zsolt

Shopping 2009.01.19. 10:38:25


Te tényleg egy JÓ NAGY HÜLYE VAGY!

Elképzelem, ahogy az egész család meg kussol melletted, miközben a fél világot körbeautózod a semmiért.
Azért mert visszadudált??
Brrr, elviselhetetlen megaláztatás, de most hogy követted, most aztán jól megtanulta a KRESZ-t.
Szánalmas.hu

beavereater [AT] 2009.01.19. 10:39:29

@fzs.1933: "csak úgy szimplán, civilben odaálltam a tábla mellé", "igenis van létjogosultsága annak, hogy mi, civilek is "kényszeríthessük" "

Ahogy te csinálod, az rendben van. Ha olyan mentalitású lennél mint a posztíró, akkor kb. a 30-as tábla mellé parkolnál egy babakocsival, majd annak a takarásából féltéglákat dobálnál a nem lassítók szélvédőjébe...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 10:39:29

@Reggie: Ez agresszió. Az agressziónak számtalan fajtája létezik, ez is bőven közéjük tartozik. Akinek sok ideje van, az hajómodelleket barkácsol, nem követ másokat családostul, csak azért mert a fejébe vette, hogy márpedig ő megleckézteti vélt, vagy valós tettéért.

AzHofi 2009.01.19. 10:39:46

@Desert: szerinted tényleg nem tudja, hogy elsőbbséget kéne adnia, és majd a te hepciáskodásodra magába száll, eljut a nirvanáig, és azontúl megadja mindenkinek az elsőbbséget?

chiguu 2009.01.19. 10:41:28

@SilentSound:
Ha a soroksári úti tescotól követte volna, na az már tényleg beteges! :D

Ro3 2009.01.19. 10:41:43

@nuendo: szerintem jól tetted. Ha van időd, akkor tényleg segíts homályos embertársadnak azzal, h elmagyarázod, h jobbkézszabály. Bár szvsz az ilyennek nem szabadna jogosítványának lennie, de ez van. A sok baromra meg, mint pl Before, Lg ne hallgass, csak irígyek, illetve nem olvasták el mi van. Te nem csináltál semmi agresszívat, szép szóval elmagyarázni a jobb kezest nem rémisztő, szerintem :D
Én is irigyellek, h ilyenre van időd, benyád, de örülök is neki, h valaki megteszi.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 10:43:26

@Ro3: Anyád a barom. Most az ip-d alapján felkutatlak, meglátogatlak és rászarok a küszöbödre. Mert sok az időm.

Dekatlon 2009.01.19. 10:44:16

Nemrég tanultam, úgyhogy még emlékszem:
a Tesco parkolóban _alapértelmezésben_ nem érvényes a KRESZ. Tehát a jobbkéz szabály sem.

Ha külön táblával kiírják, hogy a parkolóban a KRESZ szabályai érvényesek, akkor igen.

Reggie 2009.01.19. 10:45:00

Before · azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 10:39:29

"Agresszió (a latin agressio szóból, jelentése: támadás) minden olyan viselkedésforma, amelynek célja másnak sérelmet vagy kárt okozni." - Wikipedia

Csak hogy tudd mit is mondasz. Hol akart neki serelmet v kart okozni? Meg akarta kerdezni, h megis miert csinalta mert ott jobbkezes van es az nem igy mukodik.

IP2 2009.01.19. 10:46:04

Azért engem mindig meglep, hogy ide mennyire fontos mégis csóró (mert hogy van valakinek erre ideje meg benzinje, hogy kövesse) emberek járnak, mégis ők prolizzák a posztolót.
Más posztokban, meg ahol azt írja, erőt vett magán a posztíró, ott meg azért cseszteti mindenki, hogy milyen gyáva volt.

holas 2009.01.19. 10:46:04

A KRESZ olyan, mint egy törvény, merthogy az is, és mint ilyen hierarchikus, ami itt azt jelenti, hogy az első a KRESZ, második a magánparkoló saját szabályai.
Vagyis kiegészíthetik a KRESZ-t különböző korlátozó, vagy egyéb táblákkal.
Ez nem minősül földútnak, merthogy aszfalt.
Ha nincs külön forgalmi rend, akkor a KRESZ szabályai érvényesek, és a KRESZ bizonyos részeinek nem mondhat ellent a belső szabály.

Én sem hiszem, hogy meg tudnám nevelni a népet, bár soxor szeretném, mégis az dobja a postolóra az első követ, akit nem érdekelt, hogy egy ilyen szabályszegő milyen magyarázatot ad viselkedésére. Ti is végigolvastátok azért...
Az ember sokmindent tesz idegesen, amit később már nem tenne meg.
Valószínű, hogyha a postoló tudja, hogy milyen messzire kell mennie, akkor nem kezdi követni.
Mint írta nem szokott ilyet tenni, de most ideje is volt, teje is, ígyhát mérne szoptasson? :)

Másik kommentelőnek:
A kőfelverődés hétköznapi szóhasználattal élve a "szopás" kategória sajnos.
1. nem tudod bizonyítani
2. azt mondják, hogy te nem tartottad be a követési távolságot
3. nekem már pattant fel kő 100-150 méterre közlekedő níváról is, szóval ez kivédhetetlen.
4. az ablakot meg lehet furatni (a hosszú repedést is) egy-két ezerért és ráérsz akkor cserélni, amikor újra kell műszakit kérned.

Reggie 2009.01.19. 10:46:20

Dekatlon 2009.01.19. 10:44:16

Sajnalattal kozlom, hogy alapvetoen de ervenyes:

"1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza."

Szegyen, hogy meg az elso paragrafust sem tudod...

gmower (törölt) 2009.01.19. 10:47:00

fzs.1933

Ez így van. Csak az a baj, hogy ez megint messzire vezető dolog. Ugye az alapkérdés az, hogy miért egy forgalmas főút választja ketté a falut? Én azokat is abszolút megértem, akiknek már tele van mindenük azzal, hogy a 128. falun kell keresztülhajtaniuk, mert sehova se voltak képesek elkerülőutakat építeni. Ilyenkor már én sem foglalkozom annyira a 30-as táblákkal, zebrákkal (tudom, csúnya dolog, de maximálisan vigyázok mindenkire, folyamatosan figyelek, nem telefonálok, stb. arról nem is beszélve, hogy iskolaidőben dolgozom, így nemigen találkozom iskoláscsoportokkal). Nyugaton pont ebből ered a közlekedéskultúra mássága, mivel ott csak a kiinduló- meg a cél- faluban kell szöszmötölnöd, a kettő között pályán, rosszabb esetben gyorsforgalmin, elkerülőutakon mész. Úgy azért könnyebb türelmesnek lenni, ráadásul a jelentősen magasabb életszínvonal, a nyugodtabb politikai helyzet is ebbe az irányba tereli a plebsz mentalítását...

fzs.1933 2009.01.19. 10:47:20

@Dekatlon:
"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet

a közúti közlekedés szabályairól


A rendelet hatálya

1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza."

És még egyszer nem vagyok hajlandó bemásolni!

Üdv: Fejes Zsolt

Desert 2009.01.19. 10:48:04

@AzHofi: én biztos vagyok benne, hogy a történetben szereplő citroenes kreténhülye halálfélelmében legközelebb nem fog keresztülcsapatni a tescoparkolón és visszadudálni sem fog. Abban nem vagyok biztos, hogy összességében is megértette-e a jobbkézszabályt, de legközelebb, ugyanott megfontoltabb lesz. Úgy ösztönösen mint az állatok, tudod mint amikor a rád ugráló kutyának rálépsz a hátsó lábára. Nem érti, meg, hogy összekoszolod és az neked rossz, de egy idő után rájön, hogy neki sem jó ha felugrál. Sajnos akinek nincsenek megfelelő értelmi képessége a kresz agyilag felfogására, azt csak igy lehet közeliteni a kulturáltabb közlekedésre, mert ez működik.

Reggie 2009.01.19. 10:48:30

Dekatlon 2009.01.19. 10:47:47

Sebaj, gondolom ugysem az elso eset volt:)

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 10:48:41

Persze, mindenkit hagyni kell, hogy úgy vezessen, ahogy akar...
Ha végignézek a kommentelő társaságon, akkor akár most is indulhata Mad Max stílus, mindenki azt csinál, amit akar, erősebb autó nyer.
Ma reggel is legalább fél millát ki lehetett volna osztani kedves autóstársaink között mindenféle címeken. A legkeményebb a forgalommal szemben közlekedő robogós volt. Rendőr persze sehol. Régen volt olyan fogalom, hogy társadalmi kontroll, igenis szóvá tették egymásnak az emberek, hogyha valami problémát észleltek. Teljesen egyetértek a posztolóval, 0 agresszió, de legalább a tag megtanulta, hogy van ilyen szabály is a KRESZben...

bárisnya 2009.01.19. 10:48:48

Ne bagatellizáljuk már ezt a nemadommegajobbkezet dolgot. Én Budafokon lakom, ami csurig van egyenrangú útkereszteződésekkel és egyirányú, kacskaringós utcácskákkal. A környék lakossága az utóbbi tíz évben nagyjából kicserélődött, és meg kellett tanulnom, hogyha nem akarom, hogy hetente legalább kétszer elkaszáljanak a szépreményű, toyota yarisos és A-mercis élmamák az iskolákba-óvodákba menet, akkor kitartóbban nézek balra, mit jobbra.
Van olyan főbb utca (Árpád, ha valamelyikőtök idevalósi), amibe legalább 20 utca fut be kétoldalról. Autóstársaim kétharmada úgy hajt rajta végig mindkét irányban, hogy egy jobbos utcából érkezőnek sincs esélye kikanyarodni.
Hogy a posztoló merrefelé kirándul vásárlás után és miért, az az ő gondja és döntése. A C5-ös sajnos úgysem fogott föl az egészből semmit.
A párom mondja mindig: úgy vezess, hogy gondolj arra, hogy az általánosból az idióta, bunkó barom XY (kívánt név behelyettesíthető) is szerzett már jogosítványt és bármikor találkozhatsz vele az utakon.

csati 2009.01.19. 10:49:13

@Dekatlon: Jézus, Mária, rögtön add vissza a jogsidat!

Dekatlon 2009.01.19. 10:50:41

@fzs.1933: állítólag a parkoló nem minősül "út"-nak. Ez lehet a golog felolgása. Megyek keresek valami hivatkozást, ha nem találok, csenben játszok tovább... :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 10:50:53

@Reggie: oké, mondjuk én egy 200 kilós kigyúrt barom vagyok, tarkóm szépen redőzött, ahogy kell. Eléd állok és csak úgy rádhörgök, közben elállom az utadat. Amikor ki akarsz kerülni, megint eléd lépek. Nem akarlak én bántani...
Az agresszív vezetők (elég ismert szókapcsolat) bántani akarják a többi autóst?
Ne játszd már a fejed, pontosan tisztában vagy te is vele, hogy mi az agresszió, felesleges ehhez wikipédiás szócikkeket idézni.

Ro3 2009.01.19. 10:52:28

@Before: szeretettel várlak ;)

Dekatlon 2009.01.19. 10:53:10

@csati: ok. de ha véletlenül tényelg így van, de visszaadod?

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 10:53:12

@Dekatlon: A parkoló valóban nem út, hanem parkoló... Viszont azoka az izék, amiken megközelíted, azok bizony utak, akárhogy is jogászkodunk itt, kérem.

fzs.1933 2009.01.19. 10:56:00

@gmower:
Nálunk annyira nagy elkerülő útra lenne szükség, hogy annyi pénze az államnak sincs! :)
Időben az egész nem jelent egy percnyi megtakarítást sem. A környékünkön meg alapvetően nem kell sok falun átautózni.
Budapestről hozzánk egyedül a mi falunk területére kell bejönni. 50 km-re vagyunk.

Ha már sietni kell, én azt mondom, menjenek lakott területen kívül úgy, ahogy akarnak abban az esetben, ha másokat ezzel nem veszélyeztetnek!
Utálom azt is, aki lakott területen megelőz hetvennel, majd "odakint" kilencvennel simán vissza tudom előzni. Mennyi ilyen van...

Ráadásul sokkal kevesebb energiába kerül "jónak" lenni, mint mérgelődni, szitkozódni, "rossznak" lenni!

indapass90210 2009.01.19. 10:56:03

A poszt írója egy őszinte ember! És az ország pontosan ott tart, ahol!

Reggie 2009.01.19. 10:57:11

Before · azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 10:50:53

O utana ment es nem ele hajtott. Es nem allta el az utjat sehol, nem villogot ra, nem csinalt semmit. Olvasd mar el elolrol.

molaris 2009.01.19. 10:58:35

"Tisztelt Bíróság! Az úgy volt, hogy nyugodtan vezettem, és hirtelen kiugrott egy Stop tábla. A férjemnek aki a kormányt fogta, meg már nem olyan gyorsak a reflexei"

EZT, így diktálta le szó szerint Peres felem! Kaptam kártérítést.

holas 2009.01.19. 10:58:52

A törvény nem ismerete nem nyújt mentességet a törvény alól...

Másrész ahogy a KRESZ könyv is említi ilyen esetekben nem utánamegyek és halálrabüntetem, hanem tovább közlekedek és számítok továbbra is arra, hogy a közlekedés minden résztvevője betartja a szabályokat (ami a valóságben sajnos korántsem így van).

Szerintem a helyes és talán reális megoldás az lenne, ha az értelmetlenül agyonnövelt büntetések helyett egyszerűen a kezdő jogsi próbajogsi lenne és két évre szólna, utána újra le kell vizsgázni a véglegeshez.
Az oké, hogy valaki nem tud ntökéletesen vezetni a forgalmi vizsgán, de, aki két év alatt nem tanult meg vezetni, az utánna sem fog, vegyék el tőle a jogsit, a jogsi árának meg mondjuk a felét kapja vissza (há vagy az egészet).
Egy megmentett életért cserébe nem sok.

Tököm tele van vele, hogy ma Magyarországon minden idióta jogsit kaphat, csak idő kérdése. Nem szűrik az alkalmatlanokat.
Van egy ismerősöm, akit 24-szer (huszonnégyszer) megbuktattak a KRESZ vizsgán, valamint harmadszor tiltották el a vezetéstől (jogsi nélkül vezetett).
Ha lejár egy év múlva az eltiltása, akkor 25.-szörre leteszi a vizsgát és "holnap" veled szembe fog jönni, vagy éppen jobbról érkezik.
Szerintetek meg fog állni? :)

Desert 2009.01.19. 10:59:12

Óvatosan ezzel a "parkolóban nem érvényes a kresz" szöveggel (ami persze teljes ökörség) mert ebben az esetben a biztositó sem fizetne ám, ha valami történik! Pont úgyanúgy, ahogy a akkor sem fizet, ha kimész a hungaroringre csapatni egyet nyilt napon és összetör téged valaki, mivel ott sem érvényes a kresz.

De természetesen a parkolóban 100%-ig érvényes a kresz és a biztositó is fizet.

Lunitari 2009.01.19. 10:59:32

Jó kis poszt ez :)) Szerintem mókás. Sok hülyével ne foglalkozz akik azzal jönnek, hogy nem szabad félelmet kelteni meg a parkoló az más tészta. Lófaszt. Aki hülye és még neki áll feljebb az rettegjen csak. Mondjuk én mondtam volna rendőrnek, hogy igen követem, és? Kíváncsi vagyok hol laknak ilyen hülyék. A kőfelverőséddel meg nem a másik autóst kell bepróbálni (nem a teherautoról szorodó kavicsról beszélek), hanem az út kezelőjénél lehet számlával probálkozni. Nem lesz nehéz bizonyítani, hogy az út nem megfelelően van takarítva (kb 90%-ban így van.)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2009.01.19. 11:00:09

érdekes sztori, én biztos nem mentem volna utána.
bárisnya 2009.01.19. 10:48:48 osztom a véleményed..

Ro3 2009.01.19. 11:00:31

Szóval a tényállás:
1. Egy barom nem adta meg a jobbkéz-szabályt, de mivel nem is tudta, h olyan létezik, ezért felháborodott, mikor a sértett rádudált, és ő is dudált.
2. Sértettünk -nevezzük posztolónak- úgy gondolta, h szép szóval elmondja neki, mi az a jobbkéz-szabály és követi, amíg át nem tud szólni az ablakon. Ja és nem Fittipaldiként követi, hanem minden szabályt betartva.
3. Sok másfajta barom úgy gondolja, h a posztoló Fittipaldi volt, agresszív és rohadjon meg, h miért van ennyi ideje. Komolyan nem értem. Nem olvasnak, irigykednek, majd beszólnak. Azért itt, a 3. pontban leírt barmoknak üzenem, h remélem nem fogjátok megtapasztalni milyen sértett félnek lenni egy balesetben amiatt, mert valaki 70nel belédszáguldott, mert nem adta meg a jobbkéz-szabályt, mert senki sem magyarázta el annak az 1. pontban lévő baromnak, h mi az a jobbkéz-szabály.

Lunitari 2009.01.19. 11:01:14

@holas: Ha jobbról jön neked kell majd megállnod ;)))

holas 2009.01.19. 11:03:31

ha éppen jobbkéz szabály van...
amúgy jogos, bocs!

gmower (törölt) 2009.01.19. 11:03:51

Desert

Ha a biztosító nem fizet, az sem gond, mivel polgári peres úton behajthatod a károdat a károkozón. A Kresz nem ezért érvényes ott is, hanem mert "közforgalom elől el nem zárt magánutak...". Hogy mindneki értse: a saját kertedben például nem érvényes a KRESZ, mivel az közforgalom elől elzárt terület. Ha a haveroddal ott töritek egymást, az ciki :D

Lunitari 2009.01.19. 11:04:01

@Ro3: Egyetértek. Legalább elmondta volna neki, hogy nézze már meg a KRESZ könyvben a jobbkéz szabályt :))

keila16 2009.01.19. 11:06:46

nem adta meg a jobbkezet: az ő hibája
dudált: ez is

de követni és jól megmondani?
ennek nem sok értelme volt

Reggie 2009.01.19. 11:07:37

keila16 2009.01.19. 11:06:46

ja, nehogy mar szegeny megtudja h mi az a jobbkez szabaly. meg a vegen belehalna a tudasba...

phrase 2009.01.19. 11:08:37

lehetséges, hogy valamit félreértettem, de ha jól emlékszem akkor az eset egy nagyáruház parkolójában történt.

ezen parkolók általában magánterületen (jellemzően az áruház tulajdonában lévőn) épülnek meg, s minthogy magánterületekre nem vonatkoznak a KRESZ-szabályok, így ott mindenki úgy közlekedik, ahogy nem szégyelli.

abszurdisztán, 2009.

Desert 2009.01.19. 11:08:54

@gmower: "polgári peres úton behajthatod a károdat a károkozón"

ez igy van, de inkább ne emlitsük egy lapon a biztositóval, mert "picit" macerásabb

"A Kresz nem ezért érvényes ott is, hanem mert "közforgalom elől el nem zárt magánutak...""

De, pont ezért érvényes, a kettő együtt jár. A kresz ott érvényes, ami nem forgalomtól elzárt terület, és a biztositás szintúgy, tehát a kresz ott érvényes ahol a biztitó is fizet és viszont.

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 11:09:27

@keila16: Mert akkor konstatálta volna, hogy nem adták meg neki az előnyt, és még rá is dudáltak. legközelebb meg a zebrán bassza el a kölköket harsány dudaszóval kísérve, mert már azt a szabályt is elfelejtette...

Reggie 2009.01.19. 11:10:31

phrase 2009.01.19. 11:08:37

at szovegertesbol neked is 1-es. a kresz a kozforgalomtol el nem zart utakra is ervenyes. Tehat, ha nincs zart, kapu, lanc, akkor az nyilvanos terulet, es nincs kozforgalomtol elzarva.

Desert 2009.01.19. 11:10:51

@phrase: rosszul tudod, érvényes ott is a kresz, mivel nincs a forgalomtól elzárva. Hogy kinek a pénzéből épült az édesmindegy. Elképednél, ha tudnád mennyi szabályozásnak kell megfeleljen egy ilyen parkoló, nem úgy működik, hogy én most épitek egy izgalmasat "úgyis úgy közlekedik mindenki ahogy nem szégyelli".

Lunitari 2009.01.19. 11:11:28

Azért sokan érdekesen látják...biztos ők sem ismernek sok minennapi szabályt.....Az ilyenek mint a posztban nem vagányságból, leszarásból nem adják meg az elsőbbséget, hanem mert fingjuk nincs a szabályokról és ez látszik az arcukon is. Rengeteggel találkoztam már én is és volt, hogy megköszönte és utánanéz a szabálynak volt a válasz és nem mutogatás meg visszadudálás...ezzel lehet, hogy épp a te szaros életedet mentettem meg a jövőrő nézve pl (akik elítélik a normális elmagyarázást)

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2009.01.19. 11:11:36

Ha már leírták elöttem, bocsi (nincs időm minden komot visszaolvni, meló), de:

Tuti, hogy a C5 hajcsár a mai napig nem tudja, hogy nem adta meg a jobbkezet.

Reggie 2009.01.19. 11:11:42

kozforgalomtol el nem zart MAGAN utakra is...

Normális vagyok? 2009.01.19. 11:12:34

Nem szokásom a posztolót szidni, de most eljött ennek is az ideje! A posztoló teljesen idióta az egész családjával egyetemben (na jó a hátul alvó gyerek nem tehet rólla). Neked túl sok szabadidőd van öreg és azt is rosszul használod ki, ennyi erővel egy félórás f*szverés is értelmesebb lett volna! És azon is csodálkozom, hogy az asszony nem unta el melleted a kis "üldözősdit", nagy "türelemre" utal.
Ember, ha valaki rád kürtöl (még ha nem is jogosan), akkor te addig üldözöd, amíg valamelyikötöknek kifogy a nafta?! Inkább mentél volna haza a családdal (pláne egy ilyen felejthető eset után) és a szabadidődben lefekteted a gyereket, majd az asszonyt is, jó esetben nem aludni az utobbit.
Ja és jogosan hívta ki a rendörőket, (akiknek respekt, hogy megmozdultak) hiszen molesztáltad őket és azt nehezen lehet azzal magyarázni, hogy te "sétakocsikáztál" pont véletlenül utánnuk körbe körbe a kisutcában, ahol ők laknak, mert megjegyezném, hogy nekik nem áll kötelességükben szóbaálni veled (letekerni az ablakot és meghallgatni a te sztoridat) és ezt szerintem egyértelműen tudatta veled azzal hogy nem húzta le az ablakát és nem nézett feléd.

Tightend 2009.01.19. 11:12:48

Erre pazarlod az időd meg a pénzed? Fel kéne nőni, óvodások csinálnak ilyet.

Dekatlon 2009.01.19. 11:13:32

@Dekatlon: (bocs, a magamra link, csak ott igértem, hogy utánanézek...)

Fene gondolta, hogy ennek ekkora irodalma van. Vitatkoznak és jogértelmez sok fórumon erről.

"1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza."

A "közforgalom elől el nem zárt" részt szokták cincálni, mert pl. az Auchan parkolóban ki van írva, hogy csak az ott vásárlók részére, tehát az közforgalom elől elzárt magánterület. Állítólag a Tesco-ban ilyen nincs, szóval az nincs elzárva a közforgalom elől. Tehát ott KRESZ meg jobbkéz. Na, ma is tanultam valamit.

Lunitari 2009.01.19. 11:13:46

Na úgy látom ez a téves feltevés lehet az indok, hogy sokan mennek ahogy akarnak a parkolókban. Azt hiszik, ott nem érvényes a KRESZ. Beszarok......

theutat villám 2009.01.19. 11:14:06

Te pszichopata vagy bazmeg. Komolyan mondom.

nuendo 2009.01.19. 11:14:17

Amikor az ünnepek előtt a Ferihegy Market Centrál parkolójában belémtolatott egy, a parkolóhelyéről körbenézés nélkül kitolató hölgy, amíg én éppen elsőbbséget adtam, akkor is a kresz szabályai szerint ismerte el a felelősségét, kék-sárga, biztosító.

Más kérdés, hogy az valami vicc, ahogy a kárszakértők számolnak :) Jobbhátsó ajtó + küszöbre mondtak 43e Ft-ot :)

Ja, agresszívitásomra jellemző, hogy még csak fel sem emeltem a hangom a hölggyel szemben, pedig saját bevallása szerint már másodszor van ilyen esete. Kulturáltan elintéztük, ment mindenki a dolgára. Agresszív állat-e vagyok? Nem hinném.

gmower (törölt) 2009.01.19. 11:14:20

fzs.1933

A ti környéketeket nem ismerem (nem is tudom melyik az:D), viszont sok olyan helyen jártam már kishazánkban, ahol bizony az egyszámjegyű főutak keresztülmennek a kis falukon (és nincs másik normális út). Mostanában már van fejlődés (amit még nagyon sokáig fogunk fizetni), de összehasonlíthatatlan a nyugat-európai állapotokkal. És bármennyire is hihetetlen, a magyarok túlnyomó többsége tök normálisan képes nyugaton közlekedni, de ahogy visszatér, ugyanazt csinálja, mint elötte. A hely szelleme mondhatnánk, de mivel ilyen nincs, csak arra tudok gondolni, hogy egyéb, nagyon is kézzelfogható problémák állnak e mögött. Na ez az, amit nem a büntetések égbe emelésével lehet megoldani - ami tipikus tüneti kezelés -, de sajna vezetőinktől csak ennyire futja (lásd a zseniális szmogriadót). Sosem képesek az okokat keresni, csak ad-hoc jelleggel valami baromságot kitalálnak, mi meg szívunk miatta, és folyamatosan egyre frusztráltabbak leszünk, ami természetesen a közlekedésen is lecsapódik.

Donor 2009.01.19. 11:14:28

Az előző post jobbkezes frusztrációja és néhány autós nagyfokú önbizalommal kombinált szabály nem ismerése kapcsán jutott eszembe egy régi történet.

Két sávos egyirányú utcában haladok motorral a bal oldalon.
Tudom jobbra tarts, de jobb és bal sávban is folyamatos forgalom volt, ráadásul a jobb sávból szoktak parkolóba beállni, buszmegálló is van azon a szakaszon, én meg balra akartam menni a következő lámpánál.

Egyszer csak látom, hogy a jobbra előttem lévő kocsi lassít látható indok és index nélkül. Motorral mindig bennem van a reflex, hogy autó mellet nem haladok folyamatosan, mert a holttér miatt esetleg nem vesz észre, illetve nem megyek mellé, ha bizonytalankodik, ezért én is lassítottam. Jelen helyzetben ez a beidegződés mentet meg egy komoly balesettől, mert egyszer csak bekanyarodik elém a jobb sávból balra egy mellékutcába.

Csikorgó kerekekkel éppen, hogy el tudtam kerülni. Csúnyán leizzadtam, de az autós is, mert pár centin múlt a csattanás.

Megálltunk. Lepattanok a motorról és elkezdek vele üvöltözni első felindulásból, hogy mi a francot képzel.
Erre jön nekem, hogy ő indexelt és én nem előzhetem őt, meg biztos gyorsan mentem. Mellesleg kb. 30km/h-val, de a lassítás előtt is csak 50-el a forgalom ritmusa miatt.

Mondom neki, hogy kapjál észhez, egyrészt az index, akkor villant először amikor már feléd csúsztam, sebességem pont annyi volt mint a tied, különben már halott lennék, másrészt egyirányú utcából nem lehet jobb sávból, balra kanyarodni.
Emberünkre már eleve ez a szabály is újdonság erejével hatott, de utolsó érvként habzó szájjal fröcsögte hogy, de ez nem is egyirányú utca.

Ekkor én felvettem a bukósisakot és mielőtt beindítottam volna a motort, mutató ujjammal visszafelé mutatva ráböktem a behajtani tilos táblára, ami a sarkon volt. Ember visszanéz és úgy le is merevedett, mert a hosszú utca végig piroslott a szabályos sorba rendezett behajtani tilos tábláktól.

Mivel láthatólag minden érve összeomlott velem szemben, úgy ítéltem meg az ember már nem akart többet mondani. Én is úgy vettem hogy vita lezárva és elmentem.

És hogy legyen tanulság is: Ne vitatkozz hülyével, mert előfordulhat hogy összekevernek vele.

Ro3 2009.01.19. 11:15:27

@phrase: Édes Istenem! Magyarországon a vezetők 40%-nak hogy lett meg a jogsija? Bakker...

Lunitari 2009.01.19. 11:15:54

@Dekatlon: Cincálhatják, ahogy akarják. Attól még nincs elzárva a közforgalom elől, hogy elméletben csak az ott vásárlók használhatják......ráadásul az csak a parkolásra vonatkozik...attól még kocsikázhatok ott.....

Reggie 2009.01.19. 11:17:33

Normális vagyok? 2009.01.19. 11:12:34

1. nem uldozte, hanem kovette
2. azzal, hogy elmondja h jobbkez volt talan no az eselye, hogy kovetkezoleg nem teged basznak oldalba es murdalsz meg a csaladoddal egyutt.
3. Molesztalta? Hogy jon ide a molesztalas?

Ha valaki korbe korbe megy egy kis utcaban, en miert nem mehetnek korbe korbe mogotte?

nuendo 2009.01.19. 11:22:19

@Normális vagyok?: Inkább te verted volna a farkad azalatt a pár perc alatt, amíg ezt az agyas kommentet megírtad.
Nem kértem házassági tanácsadást, rendben van a szexuális életem, hadd döntsem el én, hogy mivel töltöm az időmet és mire költöm a pénzemet. Nem iszom, nem dohányzom, mentem valaki után 15km-t, normális tempóban, atyavilág, ez aztán az agresszió a javából!

Dekatlon 2009.01.19. 11:22:29

@Lunitari: Nem elméletben! Van erre figyelmeztető tábla, meg sorompó (persze mindig nyitva) Állítólag ennyi kell a közforgalom elől elzáráshoz. Szerintem is jogi fingfűrészelés, de létező jelenség.

phrase 2009.01.19. 11:22:58

most kicsit meglepődtem a sok anyázáson, mert ha nem a saját fülemmel és nem intézkedő rendőr szájából hallottam volna, hogy "sajnos ebben az áruházi parkolóban - mivel az magánterület - nem érvényes a KRESZ!" akkor máris hamut szórnék a fejemre.

a konkrét választ mégiscsak egy embernek, Dekatlonnak sikerült megadnia (ezúton köszönet, én is sokat tanultam belőle), mely szerint eleddig egyetlen ilyen áruház (a madarasteszkó) van, melynek parkolójában valóban nem érvényes a jogszabály. a többiében valószínüleg igen, de azért nem próbálnám ki...

holas 2009.01.19. 11:23:00

A közforgalom elől akkor van elzárva, ha ki van téve a tábla: behajtani tilos!
kiegészítés: magánterület
Ez esetben te sem hajthatnál be ide, még ha a saját utad is, viszont magadra nem hívsz rendőrt, másra meg hívhatsz.
Ilyen esetben, ha a tábla hatálya alatt törsz autót, akkor nincs biztosítás sem, illetve a KRESZ sem érvényes.
GYK: nehogy már a kerti kismedence körül csak úgy mehessek, mintha körforgalomban lennék.
Ez azért van, mert amit én építek utat annak nem kell megfelelnie a KRESZ-nek, viszont amit bárki használhat (bárki aki mondjuk vásárol stb.) ott már alkalmazni kell építésnél és közlekedésnél is a KRESZ-t.

Normális vagyok? 2009.01.19. 11:24:11

Reggie:
Hát mert talán fél a maffiától meg a mostanság elszabadúlt barmoktól (bezárt az ideggyógyintézet...)
Én sem engedném hogy kövessél bárhova, amikor már feltűnöen csak arra vagy hajlandó tekerni a kormányt amerre én...

trewq 2009.01.19. 11:24:21

A másik autós helyében, miközben hívom a rendőröket, befékeztem volna előtte (egy macska elémugrott). Ha elég béna, nekemjön miközben a rendőrökkel beszélek. Utánna pofázhatna a kreszről. Ha meg nem jön belém, nekitolatok.

Lunitari 2009.01.19. 11:25:16

@Dekatlon: Ok nem vagyok jogász, de a madaras teszkónál meg macisajtal szokták szabályozni (ahová én járok ott úgy van). Mondjuk sztem az a jobb. Tegyük fel nem szabályozza a KRESZ és akkor? Mindenki ahogy gondolja?

Ro3 2009.01.19. 11:25:59

Kőzforgalom elől elzárt terület. Nézzünk példákat:
1. Auchan parkoló, ahova elvileg csak Auchan vásárlók járhatnak: nem az. Miért? Mert akárki bemehet, aki vásárol az Auchanban, de az is, aki nem. Kutya nem ellenőrzi.
2. Multicég parkolója (áruszállításra), sorompóval, őrrel leválasztva a közútról. Érdekesebb kérdés. Oda tényleg csak az mehet be pl aki árut szállít. Cégemnél is ilyen a parkoló, mindazonáltal arra is vonatkozik a Kresz (nem én találtam ki).
3. Kertem, kerítéssel leválasztva. Oda az megy be, akit én beegedek. Na ott nem vonatkozik a Kresz. Viszont ha valami gebasz van jó eséllyel a tulajt is előveszik.

\\\'Doni\\\' 2009.01.19. 11:26:37

Volt, hogy én is benéztem már dolgokat ismeretlen helyen, és valószínűsítettem, hogy azért dudálnak rám, mert balfék vok. Ilyenkor végigfut az agyamon , mit is csesztem el, és rögtön bocsánatot kérek kézintéssel stb.
Engem leginkább az dühít, ha sz@rnak a másikra, és ha balfékeskedik nem ismeri el.
Amennyiben megköszöni,vagy elnézést kér ,minden mérgem elszáll, de a többi belesz@rósnak én is legszívesebben utánamennék, és eligazítanám a közlekedési kultúráról.

Alf (törölt) 2009.01.19. 11:26:41

mondjuk en biztos nem mennék utána.

"az idegesség az, amikor magadat bünteted mások hibája miatt"

ki kell röhögni, oszt jónapot.

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 11:27:01

@phrase: Haha, te még hiszel abban, hogy rendőr minden szabályt pontosan tud?
Egyet tudnak: "Nem a megfelelő közlekedési helyzethez igazította a sebességét." Jokerszabály, ezzel mindenkit meg lehet büntetni.

holas 2009.01.19. 11:27:07

Nem a magánterület jellege, hanem annak a "közforglaom elől elzártsága" a mérvadó.
3-4000 autó egy parkolóban nem túl elzárt eset, a kérdés csak annyi, hogy ez esetben a korlátozás (csak vásárlók) minősül-e elzárásnak vagy nem...

nuendo 2009.01.19. 11:27:08

@trewq: Köszönjük, Emese! Veled is csak többen vagyunk! A fékezéses sztori nem jött volna be neki, mert szabályos követési távolságot tartottam, a tolatás meg azért nem, mert annál felkészültebb sofőr vagyok. Nálad nem az a cél, hogy mindenki épségben hazaérjen? Tehát, ha te szarházi vagy, még neked áll följebb és direkt megpróbálsz kárt okozni a másiknak?! Gratulálok! Elég komoly érv vagy az abortusz mellett!

Lunitari 2009.01.19. 11:27:16

@phrase: Ehhh tudod mennyi hülyeséget mondtak már rendőrök? KRESZ szakértő kell nem rendőr....

gmower (törölt) 2009.01.19. 11:27:44

Reggie

3. Azért nem, mert ez gyakrlatilag zaklatás. Tudod a BTK szerinti.

Úgy bírom, amikor itt fröcsögtök, hogy a KRESZT hogy be kell tartani, meg szent, meg mittudomén, és közben úgy tesztek mintha a világon más jogi szabályozás nem is létezne. Például azért nem törjük be a másik autójának a szélvédőjét baseball ütővel, ha nem adta meg a jobbkezet, mert azt egy másik, nem kevésbé fontos törvény tiltja. Mint ahogy az erőszakot, és bizony a zaklatást is. Nekem már volt totálkárral végződött balesetem más hibájából, érdekes módon akkor sem akartam se nem megölni, se elmagyarázni a szabályokat, se semmi, örültem, hogy komoly baja senkinek nem lett (és igen, annak is örültem, hogy a vétkesben sem esett kár).

Normális vagyok? 2009.01.19. 11:29:19

Jajj de szép kiemelést tudsz alkalmazni...:D
Nekem is rendben van a szexuális életem (pláne, hogy még nincs asszony a háznál), de nem erre próbáltalak rávezetni, csupán arra, hogy sok más értelemesbb dolog is van az életben, mint mások at "üldözni"...

mijazma!? 2009.01.19. 11:29:43

Alap: aki nem ismeri anyanyelvünk "megijedtek" és "hibázott" szavait és helyettük a "be" igekötővel használ mindenféle oda nem illő igéket, az nagyon ronda ember, aki csúfítja nyelvünket, nem fogok vele üzletet kötni :)
Relevancia: irígylem a posztírót higgadtságáért és következetességéért, de nagyon! Ha valakinek van erre ideje és kedve, hatásos kressz-korrepetálásával sok balesetet előz meg. Őszintén remélem, sosem kerül ezért ennél kényelmetlenebb helyzetbe. (ezért borsodban próbálja mellőzni...;)

Desert 2009.01.19. 11:30:56

@phrase: a madarastesco az egyetlen ahol óriási táblán szöveg figyelmeztet a "jobbkézszabály" betartására, szóval kétlem, hogy ne volna érvényes ott a kresz, hiába van egy sorompó a bejáratnál. A megoldás valóban a behajtani tilos és a magánterület táblák, amelyekből egyik sem szerepel egyik hipermarket parkolójában sem.

holas 2009.01.19. 11:31:55

Azért azt még senki nem jegyezte meg, hogy a menekülős illető vezetés közben telefonált (így hívott rendőrt)...
1:0

A zaklatás (követés) tényét pedig ugyanúgy nem lehet bizonyítani, mint azt, hogy nem adta meg a jobbkezet.
2:1

\\\'Doni\\\' 2009.01.19. 11:32:03

trewq! Te tényleg tök felesleges -sőt veszélyes- vagy az utakra., Remélem nem "közlekedsz" arra, amerre én is! Egy arrogáns, izomagyu SUV-os madárnak tünsz az írásodbol!
Hajad van-e ecsém?

Lunitari 2009.01.19. 11:32:34

@trewq: Gratula..elösszőr is telfonálsz a rendőröknek....ha nem kihangosítóval (bár újjab kutatások szerint ua olyan veszélyes mint fogni a telefont) már meg is basznak. Fékezel, de ha nem jön be neki tolatsz...kár hogy a törmelékek a hátsó kerekeid előtt vagy alatt lesznek..mivel magyarázod majd..jah + féklámpád kitörik, de nem ég ki..stb jó vagy...8 általános megvolt?

phrase 2009.01.19. 11:33:03

@Lunitari:
"Tegyük fel nem szabályozza a KRESZ és akkor? Mindenki ahogy gondolja?"

ha hiszed ha nem, de madarasteszkóéknál tényleg ez a helyzet, a kirakott táblák ellenére nem érvényes a jogszabály és mindenki ahogy gondolja.

mondom ezt úgy, hogy 15 percnyi vásárlás után a hangosbemondó hívta ki ismerősömet, ahol a szemtanúk várták ronggyá tört autója mellett. az intézkedő rendőr pedig a fentiekben már leírt módon adott tájékoztatást.

Lunitari 2009.01.19. 11:34:44

@gmower: Zaklatás? :)))) Néz már utána mi minősül zaklatásnak...LOL megyek vidékre és ha valaki sokáig jönn mögöttem az zaklat....:)))))

Ro3 2009.01.19. 11:35:41

@holas: Azért, mert nem biztos, h a sofőr telefonált, sokkal valószínűbb, h anyuka ;)

Normális vagyok? 2009.01.19. 11:35:57

Holas:
Honnan tudod, hogy a ssofőr hívta a rendőrt és nem a mellette ülö hölgyemény? (ezt nem írta meg a posztoló...)

Reggie 2009.01.19. 11:36:18

Normális vagyok? 2009.01.19. 11:24:11

Honnan kene tudni h uldozesi manias es felelemben el? Azert az eleg gaz lenne, hogyha buntetni es korlatozni lehetne masokat velt es alaptalan felelmek alapjan...

gmower 2009.01.19. 11:27:44

es konkretan a btk 176./A paragrafus mely tetelet meritette ki szerinted? Mert szerintem egyiket sem...

gmower (törölt) 2009.01.19. 11:36:33

holas

"A zaklatás (követés) tényét pedig ugyanúgy nem lehet bizonyítani"

És akkor már lehet csinálni? Eszem faszom megáll. A jobbkézmegnemadás egy áruház parkolójában azért valljuk már be, hogy nem egy főbenjáró bűn, amiért így kéne zaklatni valakit! Duda, azt jónapot, miért kell ezen ennyire felkapni a vizet?

Ro3 2009.01.19. 11:37:19

@gmower: Normális? Akkor legyél szíves ide a zaklatás jogi definícióját, és h miért is minősül a követés zaklatásnak...de asszem többet nem követem bátyámat, ha mutatja az utat :D

Normális vagyok? 2009.01.19. 11:37:29

Lunitari:
De ha már a házatok elötti kisutcában is követ, akkor már talán téged is zaklatna... pláne ha már 10. kört rójjátok...

szeme közé, laposan! 2009.01.19. 11:37:42

Tegnap este hasonló a budaörsi Auchan parkolójában: épp helyet keresek és forgolódok a parkolókból a kis utcákba, amikoris az egyik bejárat előtt próbálok ismét kikanyarodni, de nem megy. Kis Suzzeres, kalapos-kabátos köcsög állt a bejárattól 3 méterre szorosan az út széléhez lehúzódva, gondolom anyut várta (nem, nem a parkolóhelyen, véletlenül sem). Mivel nem nagyon lehetett elférni, ezért rádudáltam, hogy vegye már észre, nem itt kéne állnia. Az öreg minden undorával rám nézett, majd bambult tovább. Amikor befelé mentünk az áruházba, eszembe jutott, h vigyek egy bevásárlókocsit is, de azt mindenképpen a fószer melletti kocsitárolóból akrtam, kiváncsi voltam, vajh' megijed-e, hogy megindulok felé.:) Megijedt, egyből egyes, majd arrébbállt. Szóval a jó k anyját az ilyen faszoknak, akik nem bírnak ennyire SEM közlekedni!

Lunitari 2009.01.19. 11:37:44

@phrase: Nem hiszem el. Csepeli Auchan-nál elsőbbségadás táblák vannak és mindenki be is tartja....minek költöttek volna táblára ha nem érvényes..ez meg megtévesztés lenne..sztem téged beetettek...a rendőr is ismerőse lehetett....

nuendo 2009.01.19. 11:38:29

@Normális vagyok?: de a posztoló megírta. A rendőrnő egyik mondatában ott van a megfejtés.

pastor 2009.01.19. 11:38:36

@Reggie: félelmet keltett benne. Teljesen jogosan hívott a C5-ös rendőrt. Egy másik autós tartós követése nem normális dolog. És nem áll arányban az elszenvedett sérelemmel.

Igaziból az lenne jó, ha rendszámokkal járna egy e-mail postafiók, oszt lehetne oda üzenni, pl. hogy nem ég a féklámpája, vagy rosszul tudja egy kereszteződésben az elsőbbséget stb.

Akkor nem kéne követni senkit edukatív/segítő céllal, hanem eljutna az illetőhöz a jótanács egy gyors és kényelmes csatornán.

gmower (törölt) 2009.01.19. 11:39:04

Lunitari

Ha jól emlékszem a posztra, arról volt benne szó, hogy több kört mentek kis utcákban, ami azért nem ugyanaz, mintha a pályán jön valaki mögöttem. Arról nem is beszélve, hogy valamiért a citromos csak kihívta a rendőröket, akkor lehet, hogy mégiscsak veszélyben érezte magát?

Dekatlon 2009.01.19. 11:39:45

@Ro3: Ne izélj már, a 3-as pontod egy az egyben az 1-esnek felel meg. Az nem érv, hogy oda akárki bemehet. A kertedbe is, ha alacsony a kerítés és fogatlan a kutyád, oszt mégis magánterület. A lényeg, hogy a tulajdonos felhívja erre a figyelmed egy táblával meg egy, akár jelzés értékű kerítéssel. Ha azt mondja/táblázza, hogy oda biza csak a nála vásárlók mehetnek be. Akkor az a közforgalomtól elzárt.

Lunitari 2009.01.19. 11:39:51

@Normális vagyok?: :)) Nem..volt már hasonló...mondjuk nem tettem felesleges köröket, hanem hazaértem és beparkoltam...és láss csodát a másik meg továbbment...nem voltam zaklatott, sőt asszonnyal jót röhögtünk, hogy követnek..és tényleg jött..lehet eltévedt vagy ismerősnek gondolt..duda szabályszegés nem volt :))

BelliS 2009.01.19. 11:40:30

a poszt írójának igaza van. de nem kell "büntetni" !!! mert akkor lealacsonyodsz te is nagyon sok barom autóvezető szintjére! Pláne ne gyerekkel tedd ezt a hátsóülésen!

phrase 2009.01.19. 11:41:21

@Lunitari: elhiszem, hogy nehéz egy régi beidegződésből továbblépni, de nekem is muszáj volt...

Lunitari 2009.01.19. 11:41:31

@Dekatlon: Igen? Csak a legtöbbször az is ki van írva, hogy a parkoló területén a KRESZ szabályai érvényesek..akkor most?

nuendo 2009.01.19. 11:41:31

@pastor: Remek ötlet! :) Vezessük be! Hogy kell kezdeni?!

Reggie 2009.01.19. 11:41:47

pastor 2009.01.19. 11:38:36

"BTK 176/A.§(1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen..."

Tehat nem akkor lesz vmi zaklatas, ha attol a "sertett" megijed, hanem akkor ha bizonyithato hogy az "elkoveto" megfelemliteni akarta.

Desert 2009.01.19. 11:42:07

@phrase: Akkor az intézkedő rendőr hülye. Nem volna egyedi eset. A dolog pont a biztositás szempontjából fontos. Kizárt, hogy meg lehessen épiteni egy többezer férőhelyes parkolót, több kilóméternyi úttal, úgy hogy ott nem érvényes a kresz (és biztositás) és erre az ég világon semmi nem hivja fel a figyelmet, egy szabályos körforgalom vezet be rá és egy bokrok közé rakott mindig felnyitott sorompó. Nonsense volna. Erre biztos, hogy van valamilyen szabály, hogy pontosan hogyan kell elválasztani a közutat a nem közúttól, biztos, hogy nem egy körforgalommal...

holas 2009.01.19. 11:42:10

Jó, lehet, hogy az anyuka volt, ami logikus is amúgy.
Én csak azt nem értem, hogy miért van az,hogy minden ilyen érdekvédelmi fórumon két részre szakadnak a kommentelők:
Az egyik fele tűzzel vassal védi a postolót a másik fele meg védi az ellenkező oldalt.
Az igazság nem lesz fekete-fehér, de egyszerűbb gondolkodásúak csak addig jutnak, hogy az egyiknek igaza van a másiknak nincs.
Hibázott itt mindenki. Bizonyos szempontokból az egyik fél, más szempontokból a másik fél...

Dekatlon 2009.01.19. 11:42:44

@Lunitari: Ha ezt kiírja, akkor KRESZ.
PONT azért írja ki, mert nem az az alapértelmezés.

Ro3 2009.01.19. 11:43:44

@Dekatlon: Pont az a lényeg, h nem mehet be akárki. Ha van sorompó, de sosincs leengedve, kezelve, akkor nem elzárt. A kerítésen meg nem megy be akárki, hacsak szabálytalanul nem. De az meg nem számít.

Lunitari 2009.01.19. 11:43:55

@phrase: Majd pont az itteni sületlenségeket fogom elfogadni és menni minden szabály nélkül a parkolókba....ha neked így jó tedd csak.. nehogy meglepetés érjen mert nekem egy ismerősőm meg ilyen helyeken biztosítózik és soha nem volt gondja...hmmhmhmhm

nuendo 2009.01.19. 11:44:45

@holas: Ha egyvalamit nem mondtam, az biztosan az, hogy én nem hibáztam.

Lunitari 2009.01.19. 11:45:20

@Reggie: De ne mazt akarta, hanem elmagyarázni neki.....olvass fentebb....

csati 2009.01.19. 11:45:38

Még emléxem, az első kresz órám így kezdődött: a kresz érvényes mindenhol, ahová behajthatsz. Nem egy tökéletes jogi megfogalmazás, de így talán jobban megértik.

Lunitari 2009.01.19. 11:46:39

@Dekatlon: Jah értem, de persze a biztosítás ilyenkor sem érvényes....viccesek vagytok a kikötő pl rendesen elzárt portaszolgálatos stb mégis fizetett a biztosító....

holas 2009.01.19. 11:46:54

Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen..."
Jól mondod, mivel nem ez volt a célja, hanem az, hogy felvilágosítsa ez nem zaklatás.
Másrészt nehogy már az a nagyobb baj, hogy valakit szabályosan követek, mint az, hogy nem tartja be a legalapvetőbb szabályt...

Tényleg írta apostoló, hogy a vezető telefonált.

A közforgalom elől nincs elzárva, hanem KORLÁTOZVA van csak.

Reggie 2009.01.19. 11:47:09

Lunitari 2009.01.19. 11:45:20

ezt magyarazom enis, h ezert nem zaklatas. Olvasd a kommentjeimben nem annyira fentebb:)

trewq 2009.01.19. 11:47:18

Ha egy faszkalap elkezd követni, leszarom ha összetöri a kocsiját! Várjam meg, míg leszorít vagy verekedni kezd?
Te beszélsz nuendo, miközben faszkalap módjára, a gyerekeiddel a hátsó ülésen vágsz be a másik kocsi elé? "Nekem se kellett kétszer mondani, beálltam a C5 elé"
Semmi sem indokolta, hogy kövesse a C5-öst.

Lunitari:
"a törmelékek a hátsó kerekeid előtt vagy alatt lesznek..mivel magyarázod majd..jah + féklámpád kitörik, de nem ég ki."
Az ütközés után előregurulok. A féklámpa nem ég ki, mert akkor jött nekem, minok már megálltam.

\\\'Doni\\\'
Ha nem követsz, nem lesz bajod.

Az tapló módszer az lenne, ha bézbólütővel verte volna szét az őt követő autóst.

Nehogy már az legyen a hibás, akit egy pszichopata állat a gyerekeivel a hátsó ülésen fél órán keresztül követ!

Sutty ! 2009.01.19. 11:48:06

Egyik 19 a másik egy híján 20 volt ebben a történetben!

Ha ezért ami történt nem vette volna üldözőbe, akkor igazat hagynák a méltatlankodásának.

És akkor mi van amikor az emberrel történetesen szembe úgy előznek, hogy rajtunk múlik az, hogy nem történik a másik hibájából tömeges halálos kimenetelű baleset?

Akkor szerintem te utána mennél, és halálra vernéd?

Ezek szerint igen!

Dekatlon 2009.01.19. 11:48:51

@Ro3: Egyetértünk. Ha a csóka azt mondja, hogy csak a nála vásárolni szándékozók mehetnek be, akkor mindenki más az engedélye nélkül van ott.

@Desert: Jó felvetés, ezzel tényelg lehet szivatni a népet, egy közcélú parkoló eleve nem lehet kizárva a közforgalomból, de Pityu bácsi hangárméretű magánparkolója miért ne lehetne? Nem a méret a lényeg :D

Matrix_ 2009.01.19. 11:49:07

az a faszság ebben, hogy magyarázzuk, hogy egyik helyen így van, a másikon meg úgy. Mindenhol úgy kellene tekinteni, hogy a KRESZ az érvényes, és akkor nem lennének ilyen problémák. Mert ha már van kivétel, az összezavarja a magyart. Ezt is kéne mantrázni a médiában, nem csak azt, hogy a tejföl 3 ft-tal olcsóbb a héten!

nuendo 2009.01.19. 11:49:55

@trewq: az útpadkán parkoló C5 elé, a rendőr autó mögé álltam be, nem bevágtam! Szövegértés 1-es, üljön le fiam!

holas 2009.01.19. 11:50:47

olcsóbb a tejföl????
hol???

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 11:50:59

@trewq: @Sutty !: Igazatok van, mindent szó nélkül kell hagyni, hadd tegye a paraszt, amit akar. Remélem összetalálkoztok valami feléledt sztereotípiával, aki kiveri belőletek a sz@rt is

Lunitari 2009.01.19. 11:52:56

@trewq: LOL akkor meg ott fogsz állni a törmelékek mögötted, de a másik meg 2m-el hátrébb....:) Jó ;)

nuendo 2009.01.19. 11:54:15

Nem mellesleg a rendőr már kiszállt az autóból, mikor én - a már félreállt - C5 mellé értem, és akár fül- és szemtanúja is lehetett volna (csak szerintem nem hallhatta) az "agresszív" kirohanásomnak, mert akkor mondtam el a faszinak, hogy mi az én problémám.

Ő nem ítélte a viselkedésemet aggresszív, fenyegető magatartásnak.
Én sem.

Lunitari 2009.01.19. 11:55:35

Durva, ezek után mindenki agyatlanul megy majd a parkolóba mert nincsenek szabályok....mert pár gyebgeelméjű itt ezt hangoztatja...Remek ez a Blog lassan többet árt, mint használ igazi szakértő nélkül.....Veszek egy Kamiont és legázolok mindenkit az Auchan parkolójában..mit nekem táblák stb az erő számít.....

Reggie 2009.01.19. 11:57:53

Lunitari 2009.01.19. 11:55:35

Csak azok mennek majd agyatlanul, akik elhiszik a hulyeknek a hulyeseguket.

trewq 2009.01.19. 11:58:23

nuendo:
Már hiába magyarázkodsz, te voltál a fasz, erre már te is kezdesz rájönni. De azt a poszt beküldése előtt kellett volna.

Lunitari: a másik hátratolatott, mert el akart menekülni. Így már jó?

Dekatlon 2009.01.19. 11:58:49

@Lunitari: Gyengeelméjűek ellen nehéz védekezni. Pl. azt senki nem mondta, hogy MINDEN parkolóba úgy mész, ahogy akarsz. De ha valaki ezt érti ki a leírtakból, az szerintem önerőből hülye, nem kell neki ebben segítség.

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 12:00:02

@Lunitari: Igen, valaki mindig előjön az okossággal, hogy rá kell hagyni a hülyére, és az az idióta, aki szóvá teszi a sérelmét... Az mindegy, hogy a hülye másnap egy madárfigyelőbe induló óvodáscsoportot nyír ki, mert nem ad elsőbbséget a buszuknak.
Lényeg a lényeg, szögvassal körveheggeszteni a kocsit, azt akijönakinem...

holas 2009.01.19. 12:01:30

Összegezném a látottakat:
Az üldözött helyesen tette, hogy nem adott elsőbbséget, mert nem is kell, helyesen tette, hogy vezetés közben telefonált, mert gyáva volt szembenézni egy kétgyermekes családfővel az elején.
Helytelenül tette, hogy nem szorította le a családot, nem jelentette fel őket zaklatásért és nem törte össze a kocsijukat (amit előtte a parkolóban elmulasztott).
Az üldöző pedig helytelenül dudált (ezt csak akkor engedi a KRESZ, ha baleset elkerülése a cél vele), hagynia kellett volna, mert nem is volt ugye baleset, pedig lehet, hogy a duda még utána is működött volna...

A célja nem üldözés volt, csak tájékoztatás, de makacs volt és befejezte amit elkezdett.
Így jött össze. Türelmes ember, az kétségtelen....

Reggie 2009.01.19. 12:01:50

trewq 2009.01.19. 11:47:18

Ha valaki elkezd kovetni, abbol egyenesen kovetkezik, hogy le fog szoritani es verekedni akar?
Erdekes. A varosban en nap mint nap kovetek masokat es engem is kovetnek masok. Megsem szorit le senkit es nem verekedik senki...

nuendo 2009.01.19. 12:01:52

@trewq: Vállalom. Sokkal kevésbé szégyellem magam emiatt, mint az a sok vakbolond az utakon, akik szarnak STOP táblára, jobbkézre, sorompóra, zebrára. Hogy kettőnk közül melyik az agresszív, az a hozzászólásodból elég jól körvonalazódik.

trewq 2009.01.19. 12:02:29

"Veszek egy Kamiont és legázolok mindenkit az Auchan parkolójában..mit nekem táblák stb az erő számít..... "
Nekem van elsőbbségem, legázolok mindenkit, mit nekem a többi ember, aki elnézi a táblát. Utána majd hazáig követem, közben leordítom a gyerekeim fejét, ha szólnak, hogy már otthon szeretnének lenni. A csomagtartóban megrohadt húst feldugom az asszony seggébe, ha be mer szólni, hogy ne legyek agresszív seggfej. Majd beküldöm a sztorit az autózz blogra, és felháborodok, hogy nem nekem adnak igazat! Kár, hogy nem tudom a kommentelőket hazáig követni, mert szívesen beszólnék nekik a lehúzott ablakon keresztül.

Lunitari 2009.01.19. 12:02:40

@Dekatlon: De a hülye átlagnak mi fog szerinted lejönni, mikor azt hajtogatjátok, hogy hiába a táblák, ott nem érvényes a KRESZ és a biztosító sem fizet.....?

Ro3 2009.01.19. 12:04:22

@Dekatlon: Az a különbésg, h ténylegesen teszel ellene, pl egy fizikálisan elzárt úttal, vagy csak azt mondod, h.
@trewq: IQ gyök2. Menj vissza általános iskolába, még ott is sok újat tudnak neked mondani.

gecofeco 2009.01.19. 12:05:31

Mindezt gyerekekkel?

trewq 2009.01.19. 12:06:00

"mint az a sok vakbolond az utakon, akik szarnak STOP táblára, jobbkézre, sorompóra, zebrára."
Te beszélsz? Te vagy az a seggfej, aki ha egy gyalogos szabálytalanul megy át az úton, lassítás helyett a gázra lépsz és a dudát nyomod. Büszkék lehetnek a gyerekeid rád.

Reggie: ha egy kihalt úton éjszaka követ, nem várom meg, míg agresszívvá válhat. Tudod, megelőző csapás.

És vészhelyzetben (egy faszkalap üldöz) képzben tartott telefont is lehet használni.

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 12:06:15

@trewq: Te nem vagy nagy vitázó, ugye? A pontagyaddal valami eszedbe jut, azt azt hajtogatod naphosszat, teljesen meggyőződve, hogy igazad van, még az észérveket sem fogod fel... Az iskolában is nehéz volt elfogadni, hogy 1+1 az kettő?

Reggie 2009.01.19. 12:07:02

trewq 2009.01.19. 12:06:00

Na latod ez a te gondod. Azt kepzeled h mindenki meg akar tamadni, es ezert tamadsz te. Csak ez nem igazol teged. Amugy ezt ugy hivjak hogy uldozesi mania es lehet gyogyitani.

Ro3 2009.01.19. 12:07:16

@trewq: Hol élsz te? Olyan dolgot is le tudsz írni, ami megállja a helyét? Ha ott az asszony melletted, akkor vezess, ne telefonálj, idióta.

Lunitari 2009.01.19. 12:07:28

@trewq: Ala asszem TV2-es riportert is megbaszták, pedig az igaz vészhelyzet volt....LOL

nuendo 2009.01.19. 12:07:45

@trewq: senki nem ordítozott senkivel, a gyerekek békésen aludtak még akkor is, amikor az eset után 15 perccel hazaértünk. Mellesleg azt sem írtam, hogy hús lett volna a csomagtartóban, ami egyébként sem romlik meg -5 fokban fél óra alatt. Ha igen, akkor szar helyen szoksz vásárolni. :)

Reggie 2009.01.19. 12:08:14

Lunitari 2009.01.19. 12:07:28

Utolag visszavontak a buntetest.

Lunitari 2009.01.19. 12:09:11

@Reggie: Igen a közfelháborodásra, de végig azt hajtogatták, hogy jogilag jogos volt....:)))

Reggie 2009.01.19. 12:11:11

Lunitari 2009.01.19. 12:09:11

Jogilag se volt jogos azert vontak vissza. A felhaborodasra szartak volna:)

Etalon 2009.01.19. 12:12:30

Tudtommal a TESCO parkoló magánterület, ahol a KRESZ nem érvényes, pontosabban csak akkor érvényes, ha a bejáratnál ki van írva valami ilyesmi : "A parkolóban a kresz szabályai érvényesek"

De lehet hogy rosszul tudom és akkor bocsánatot kérek előre is.

Normális vagyok? 2009.01.19. 12:12:39

Ezt mondom én is egésszen addig normálisnak ítéltem meg a posztolót, amíg nem kezdte követni üldözni a citromost tök mind1 egyre megy. Igaz, hogy ha nem kezdi követni a citromost, akkor egy tök hétköznapi lapos esettel van dolgunk (megjegyzem: sajnos) és most nincs miröl vitáznunk, anyáznunk, b.megezzünk és tsi.. Ezért külön köszönet :D
Nem én voltam a citromos (én egésszen más állat faj vagyok, de most arra ne térjünk ki, hosszú...), hiába engem emelnek ki citromsárgával a kommentjeimet válasszal illetők.

nuendo 2009.01.19. 12:13:01

@trewq: Én a gáz helyett olyankor a fékre lépek, mert a gyalogos az törékeny, és nem szeretnék úgy leélni egy életet, hogy valakit megöltem / nyomorékká tettem. Dudát ilyen esetben még véletlenül sem, mert a gyalog az megijed. Mellesleg ilyen hülyeségeket én is ki tudnék találni rólad, csak semmi értelme, és köze sincs a témához.
Azért ne kezdj el boldog-boldogtalannak neki tolatni, mert véletlenül arra van dolga, mint neked.
A zebrán meg figyelj oda jobban, nyilván valami sérelem ért, amit nem tudtál feldolgozni.

Lunitari 2009.01.19. 12:13:08

@Reggie: Hát nem tudom, a TV-be ezt mondták, igaz beszél itt már mindenki össze-vissza

Devil 2009.01.19. 12:13:42

Hat sok felesleges idod van, masokat kovetni, meg poszot irogatni... keves embert ismerek akinek ennyire fontos a sajat igazanak a bebizonyitasa, a szabalytalan autosnak is meg nekunk is.
A magyar autos egyik nagy rakfeneje hogy nem tud kommunikalni, ennek nincs meg a kulturaja, nincs meg az egyezmenyes jelzes, a jelzest amit ad a masik felreertelmezi, aggresszivitasnak veszi es igy is reagal ra, amibol aztan szuletik egy ilyen blog (na jo ez a blog sokminden masrol is szol) meg egy jo adag felesleges stressz, anyazas. Talan az altalanos masik emberbe vetett bizalom hianyzik belole, talan az onbizalom sincs meg hozza.
A masik rakfene az ha megertette a jelzest, akkor muszaj-herkuleskent mindig neki all feljebb, ha igaza van azert, ha nem, akkor meg azert mert miert szolnak be neki???
Eloszor is letezik a felnottsegnek nevezett valami, a legfontosabb kulombseg egy felnott es egy 15 eves kamaszgyerek kozott az hogy a felnottnek nem kell mindig bebizonyitania hogy de, neki van igaza, eleg ha o maga ezt tudja.
De hat mindenkinek mas dolog a fontos.
Elobbutobb megtanulja az ember kezelni azokat az autosokat, akik ilyen alluroket mutatnak, vagy egyszeruen figyelmen kivul hagyom oket (dudalj ha akarsz) vagy magam ele engedem oket, remelve hogy egy napom majd egyedul halnak meg egy egyebkent teljesen kivedheto helyzetben es nem sodornak magukkal artatlan embereket.

Donor 2009.01.19. 12:13:56

@Lunitari: A rendőrök egész egyszerűen szeretik elkerülni a munkát, ezért hivatkoznak ilyen baromságokra.

holas 2009.01.19. 12:14:18

Az oknyomozó riportert (aki a rokkantkártyák kiadási procedúráját firtatta) szintén elővették, aztán közfelhőbörgésre a rendőrség meg az ügyészség is terelt, hogy nem is értik miért lett ebből ügy.
Más tészta, hogy nem ismerik el, hogy ilyen nyilvánosság mellett már nem merték végigcsinálni...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 12:14:37

Az a fő baj, hogy sokan összemossák az ügy két részét, holott ez nem egy történet, hanem kettő. A jobbkezet meg nem adó autós idióta, de legalább figyelmetlen volt. (Nekem egyébként volt egy esetem, ami után félreálltam és pár percig csak bambultam magam elé, nem tudtam sírjak-e, vagy nevessek. Egyenrangú kereszteződés, én balra akarok kanyarodni, oda, ahonnan épp jön ki egy kisfurgon. Venném az ívet, a furgon meg jön ki, egyre inkább jobbra kell húznom a kormányt, hogy belém ne jöjjön. A faszi eltorzult arccal üvölt ki a kocsiból: jobb kéz, bazmeg, jobb kéz!)
Idióták vannak, minden nap találkozunk velük az utakon, sőt, alkalmanként mi magunk is közéjük tartozunk. Megesik.

De ez egy dolog, a történet másik része ennél sokkal drámaibb, ami egy ilyen esetből kiinduló, beláthatatlan következményű autós üldözés. Persze, a postíró hangoztathatja, hogy csak ingyenes kreszórát akart adni a másik autósnak, de ez nehezen derül ki, ha az ember kívülről nézi. Ha mondjuk azt látja, hogy az állat nem csak utánajön, de nekiáll átüvöltözni a másik autóból és nyilvánvalóan követ. Minden oktató így csinálja. Egyértelmű. A postírónak kurva nagy mázlija van, hogy olyan emberrel kezdett baszakodni, akit meg tudott félemlíteni annyira, hogy még a rendőröket is kihívta, nem pedig valami másik, hasonló pszichopatát, aki mondjuk belemegy a baromságba. Vagy éppen nem a rendőröket, hanem a haverokat hívja, akik szépen beszállnak a buliba, végül vascsövekkel kérik meg az oktatót, hogy ugyan álljon már el a pedagógiai célkitűzéseitől. A gyerekei szeme láttára.

A postíró agresszióját egyáltalán nem szentesíti az előtte történt eset, még akkor se tenné, ha ott valami rettenetes nagy becsületsértés esett volna meg. Igen, a citroenes hülye volt. És belefutott valakibe, aki nála még sokkal nagyobb hülye.

Reggie 2009.01.19. 12:14:54

Normális vagyok? 2009.01.19. 12:12:39

Utana meg azert nem iteled normalisnak mert most ujat attal mivel nem ez a megszokott...

Mo-n azt se latjak normalisnak aki tisztessegesen adozik. Ilyen orszag vagyunk.

Ro3 2009.01.19. 12:15:29

@Normális vagyok?: Azért, mert az a saját nicked :D Mindenkinek kiemeli a saját nickjét automatice ;)

trewq 2009.01.19. 12:16:24

Reggie:
"Na latod ez a te gondod. Azt kepzeled h mindenki meg akar tamadni, es ezert tamadsz te. Csak ez nem igazol teged. Amugy ezt ugy hivjak hogy uldozesi mania es lehet gyogyitani."
Miért, nem követte a postoló a másik autót? DE! Akkor mi a faszt pofázol te csökkent értelmi képességű szardarab

Lunitari:
A TV2-s esetben a büntetést törölték, mert jogtalan volt. Csak a korrupt, illegális szemétlerakókkal együttműködő rendőrök követtek el hivatali visszaélést. Ott is azzal indokolták a büntetés eltörlését, hogy vészhelyzetben telefonált. De lehet hogy nekik is csak tévképzük volt, hogy követik őket.

Lunitari 2009.01.19. 12:18:38

1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

Elzártnak szerintem nem minősül, csak mert van ott egy sorombó állandóan nyitva. Majd ha kezeli valaki és le lesz zárva, akkor megvalósul az elzárás.

c) lánc-, illetőleg csőkorlátot, sorompót kinyitni, azon átmászni, alatta átbújni, illetőleg azt megkerülve elzárt területre (úttest, útszakasz, vasúti pálya stb.) lépni;

Ez nem pont ide illik, de szerintem ki lehet belőle szűrni, hogy a nyitott sorompó nem elzár....

Desert 2009.01.19. 12:19:25

@Before: a postirónak pont akkora szerencséje volt, mint amekkora a citrones baromnak. Lehet, hogy legközelebb egy olyan embernek nem adja meg a jobbkezet, aki nem azért megy utána, hogy elmagyarázza, hanem esetleg a haverokkal, baseball ütővel és kedves felesége szeme láttára adnak neki kresz oktatást...

Reggie 2009.01.19. 12:19:29

Before · azbeszt.blog.hu 2009.01.19. 12:14:37

Nem at uvoltott, hanem beszelt, es ez nem a kovetes elott vagy kozben tortent, hanem amikor megalltak.
Mas pszichopatanal megallt volna a sztori ott, amikor normal hangnemben elmondjak neki, hogy csak figyelj maskor h jobbkezes van. Volt mar 1-2 ilyen sztori itt...

Aggresszio meg meg mindig nem volt, csak te hajtogatod.

Normális vagyok? 2009.01.19. 12:20:06

Ro3:
Köszi a felvilágosítást :D
Most már nem halok hülyén, ha mást nem is, de ezt már legalább tudni fogom :D
Egyébként tényleg logikus...

trewq 2009.01.19. 12:21:32

"Elnézve a kis feleséged meg a te viselkedésed, egyértelmű, hogy ő a főnök a családban,"

Nálad meg kuss az asszony neve, ha éjszaka bárkit üldözni akarsz, befogja a pofáját nehogy beverj neki egyet.

átlagember38 2009.01.19. 12:22:04

Tényleg létezik olyan ember,aki egy Tesco parkolóban meg nem adott jobbkéz miatt követi a "vétkes" autóst Dunaharasztiig,ráadásul úgy,hogy a kocsiban ül az egész családja,majd utána megírja ezt a sztorit,hogy a baromságát még közzé is tegye.Elképesztő!
Először is a Tesco parkolójában amúgy szokásjogból senki nem tartja be a jobbkezet,úgy veszik ,hogy az elsőbbség a gyűjtőúté(nem mondom,hogy ezzel egyetértek,de tudok hozzá alkalmazkodni).Ezt a szokást változtatták meg pl az Auchanban,úgy,hogy kitáblázták,hogy minden út jobbkezes.Én ilyen helyen figyelem a másik autóst,és szemkontaktal,ráutaló magatartással(fékezés,intés),döntjük el kié az elsőbbség.Ha vki megy ész nélkül az engem is bosszant,de hogy ezért nem követném kilómétereken át,az biztos.Azt hiszem kedves autóstárs,bajban leszel,ha egyszer bevezetik a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot.
Megértem a citroenest,ha vki követi attól fenyegetve érzi magát,gondolom attól tartott ha megáll,megtámadod.De pl képzeld el azt,hogy ő az agresszív vadállat,befékez eléd mert idegesíted ,kiszáll,és agyonver a családod előtt.Az is jó poén,nem?Nincs jogod mást terrorizálni egy meg nem adott jobbkéz miatt.Az pedig,hogy beírod a megelőzést és büntetőfékezést mint lehetséges eszközt,aminek te persze nem vagy híve....Gratulálok.Fél éve sincs,hogy az M1-en meghalt vki emiatt.Elmebetegek.
Amúgy én "hurkanyakú,kopasz állat" vagyok,de az intelligencia nem feltétlen ezen múlik.Gratulálok a postodhoz.

Reggie 2009.01.19. 12:22:26

trewq 2009.01.19. 12:16:24

Azaz, kezdj szemelyeskedni, attol meggyozobb vagy es okosabbnak latszol.
Fogd mar fel, az hogy jonnek utanad lofaszt sem jelent. Az, hogy te uldozesi manias vagy es csak azt tudod elkepzelni hogy biztos meg akarnak tamadni, meg nem igy van az eletben.

gmower (törölt) 2009.01.19. 12:22:29

Before

Végre valaki felfogta a lényeget...

trewq 2009.01.19. 12:25:27

Ha mindenkit követnék, aki a szabálytalansága miatt fékezésre kényszerít, sosem érnék haza. És jól tette a C5-ös, hogy a rendőröket hívta, és nem várta meg, hogy rosszra forduljon a dolog. A postoló lehetett volna akár MSZP-s bizottsági tag is, mit csepelen.

gmower (törölt) 2009.01.19. 12:25:53

Reggie

Hmm. Szerintem a citromos nem volt üldözési mániás, őt tényleg követték!

Reggie 2009.01.19. 12:27:15

trewq 2009.01.19. 12:25:27

Ja a rendorok meg lattak, hogy alaptalan es hagytak is menni. Nesze itt van +1 igazolas arra h nem volt sem aggressziv sem felelemkelto.

trewq 2009.01.19. 12:27:40

Kíváncsi lennék a másik fél elbeszélésére is. Hátha nem bontotta ki a postoló az igazság minden szeletét.

Lunitari 2009.01.19. 12:27:57

Nos összefoglalva:

Ha nincs sorompó (Tesconál ált. nincs) akkor a KRESZ érvényes....tehát Tescó-nál van jobbkéz...stb.

Amennyiben van sorompó (de nincs zárva) szintén a KRESZ a mérvadó.

Akkor ezt tisztáztuk is....:D

trewq 2009.01.19. 12:29:32

Reggie: A rendőrök a lincselő csürhét is elengedik, mert elhiszik, hogy csak a földekre indultak ki a kapával.

Reggie 2009.01.19. 12:30:33

gmower 2009.01.19. 12:25:53

Nem az az uldozesi manias, akit kovetnek, hanem az, aki tulzottan(irracionalisan) fel.

nuendo 2009.01.19. 12:31:01

@átlagember38: A befékezéses büntetés nem az én szokásom, de volt itt néhány posttal ezelőtt ilyen eset is, és ismerem az általad említett balesetet is, onnan tudom, hogy ilyen sajnos létezik.

Utoljára és lassan mondom, hogy mindenki megértse, üldözés nem volt. Se kiabálás, se mutogatás, se reflektorozás, se seggbetapadás.

Sutty ! 2009.01.19. 12:31:27

@Tipli: légyszíves?

Ezt azért kérem, hogy megfontoltan tudjak mindenféle félreértések nélkül, válaszolni.

Látod? Ezért kell nyugodtnak lenni!

Megjegyzem ezért javasolnák a jogosítvány megszerzéséhez............................tudod mit?

Reggie 2009.01.19. 12:32:01

trewq 2009.01.19. 12:29:32

ja de naluk van kapa es tamadolag/agresszivan lepnek fel.

Lunitari 2009.01.19. 12:32:54

@nuendo: Sztem vegyél egy trabit és család nélkül jól menj neki legközelebb..egyesek szerint ugysincsenek szabályok a parkolókba..muhaha

nuendo 2009.01.19. 12:35:08

Lehet, hogy oda fogok kijárni biztosítózni, úgy is csinálják egy páran.

Lunitari 2009.01.19. 12:36:32

@nuendo: Jah..tudom ismerősöm is :(. De ha vannak ilyen hülyék aki szerint nincsenek szabályok....hát megérdemlik....

lioliom 2009.01.19. 12:38:34

@nuendo: Akkor minek mentél utána?Ráértél?Én is azokhoz csatlakozom akik orvosért kiáltanak.A rendőr pedig pontosan tudta mi az ábra csak nem akart jelentést írni.Akit követtél az meg többszörös hülye volt,hogy hagyta a dolgot annyiban.

Lunitari 2009.01.19. 12:39:45

@lioliom: Miért? Mit csinált volna? Nézzetek már utána a magyar jogrendszernek..életveszélyes fenyegetéssel nem csinálnak semmit..majd ha történt valami....

nuendo 2009.01.19. 12:40:16

Ha már az agressziónál tartunk, fordítsuk meg a dolgot, nem agresszív magatartás az, hogy úgy közelíted meg a jobbkezes kereszteződést, hogy a fék helyett a dudát nyomod, mikor világosan látszik, hogy jobbról jönnek?

És mégegyszer elmondom, mert sokaknak nem esett le, nem az baszta fel a vizet nálam, hogy benézte, hanem hogy paraszt módon még neki állt feljebb, ezzel együtt sem akartam sem anyázni, sem leüvölteni a fejét, nem szokásom.

Joooe 2009.01.19. 12:40:19

Azon szerintem kár vitatkozni hogy érvényes-e a kresz magánterületen, extrém esetek kivételével nyilván igen.

Azt viszont érdemes lenne megnézni, tényleg útnak minősül-e a parkolón belüli "közlekedő". Láttam már olyan parkolót ahol egyértelműen nem, mert egy nagy "placc" az egész, meg olyat is ahol olyan alapos volt a felfestés (terelővonal, úttest szélét jelző vonal) hogy aligha lehet kétségbe vonni.

Azt KRESZ tanfolyamokon is szoktákt hangsúlyozni, hogy aki útnak nem minősülő területen közlekedik (pl. parkolóból, kapubejáróból, szántóföldről hajt ki útra) azt nem illeti meg jobbkéz-szabály alajpán elsőbbség, mert az utak elsőbbségét szabályozza.

Nem tudom az adott helyszinen mi volt, de még külön vicces lenne ha kiderülne, hogy igaza sem volt a posztírónak :)

Rousboy 2009.01.19. 12:46:02

@nuendo: Pedig lenne alapja.
Eleve nem mész gyorsan egy parkolóban, szóval nem okoz gondot bármilyen helyzetben megállni. Sok országban a kölcsönös udvariasság elvét sokszor használják a közlekedésben, csak ez a fogalom nálunk ismeretlen, tisztelet a kivételnek. Ahhoz túlságosan siettél, hogy esetleg elengedd, de arra volt idő hogy utánna menj tanítani.
Áh.

Etalon 2009.01.19. 12:46:34

@Lunitari: akkor elnézést kérek, hülyeségeket beszéltem.

Mondjuk a TESCO-nak (meg a többi hasonló nagynak) lehetne annyi esze, hogy kirak néhány 3szög alakú táblát hogy egyértelművé tegye a dolgokat (de nem alutáblát, mert az elviszik :) )

\\\'Doni\\\' 2009.01.19. 12:47:19

Azt, hogy a citronyos hívta a rendőröket megértem, mivel van épp elég vadbarom, kopasz, izomagyu, aki az agressziója miatt tenne ilyet. Bár én elöbb-utóbb félrehúzódom egy forgalmasabb helyen, miután felírtam a rendszámát és megkérdezem mi a gondja.
Azt, hogy hőzöngtek, szintén érthető vmilyen szinten, mert a sportszelet benn volt a gatyóban és nem tudták másként a "traumát" feldolgozni.
De azt nem értem meg, hogy miért nem gondolkodik el azon, hogy miért is dudáltak rá, ill., hogy még neki áll feljebb.
A kalapos suzzancsos embereket meg inkább hagyjuk. :)

non olet (törölt) 2009.01.19. 12:51:10

...akkor mar csak az elsobbseg fogalmat kene felidezni!

Mert bizony az NEM ABSZOLUT JOG!!!!

A KRESZ alapjan...

"Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására"


Szoval egy normal megallas,
vagy elkormanyzas kedveseim
SIMAN belefer...

akar jobbkez
akar keresztezodes
akar kanyarodas
akar savvaltas

Szoval mielott haborog valaki (pl. a postiro )
bizony el kell dontse aztan vajon ...
HIRTELEN volt-e az fek/kormayn?!

mert ha nem akkor nem kene haborgoni
a masi MÉG szabaylosan suhant el,
vagy eppen sorolt...ennyi...

Bizony KESZULNI kell a megelozo manoverre
akkor is amikor ugy erezzuk elsobbsgeunk van...

Mert csak akkor LESZ amikor meg is adjak !!!

Ams kerdes, hoyg ha a megelozo manover
mar HIRTELEN akkor.. majd jogosan lehet haborogni is...

Ro3 2009.01.19. 12:55:04

@non olet: Hülyeség. Attól ő még szabályt sértett, azzal , h nem adta meg az elsőbbséget.

gmower (törölt) 2009.01.19. 12:55:37

non olet

Ezért mit fogsz kapni! :D:D:D

Egyébként igazad van, ezért nem szoktam magam pofátlan, furakodó bunkónak érezni, amikor egy beállt (értsd: álló dugó) főútra kicsorgok, mert hát álló autónak nincs elsőbbsége, hisz miféle hirtelen manőverre kényszeríteném? :D

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 12:58:39

@Sutty !: Hu, a szarkazmus fogalmáról már hallottál?

Csontos Szigfrid 2009.01.19. 12:58:46

Nekem az a véleményem, hogy a Tescóban, és hasonló helyeken a parkolóban sose számíthatok az elsőbbség megadására. Ezen felül kell emelkedni, ha valaki hibázik, el kell engedni.

Különben nem érdemes hajkurászni senkit így, mert lehet, hogy pisztoly van nála, akkor érdekes lett volna a helyzet. Bűnöző is lehetett volna. Sose lehet látszat alapján senkit megítélni. Meg kár a benzinért.

A Tesco-prolikról meg annyit,hogy én, bár megtehetném, hogy sose járok be, mégis, bemegyek, mert ha valami ott olcsóbb, miért ne ott vegyem meg? És ha pont vasárnap este járok arra, akkor akkor megyek be. Különben meg minden egy helyen van, ezért is bemegyek. Kisvárosban lakom, nem szaladgálok 3-4 helyre (ugye a benzin sem ingyen van, és indításkor eszik legtöbbet), ha egy helyen is megkapok mindent, viszonylag olcsón.

Normális vagyok? 2009.01.19. 12:59:50

Egyezzünk meg annyiban, hogy a posztoló egy vesztes, akinek rengeteg szabadideje van úgy látom most is pedig munkaidő van. (én egy másik gépen telepítést végzek és amíg végigfut a csík tudok írni is)
A citromos is egy vesztes, nem ismeri a jobb kezét, tehát kétbalkezes szegénykém.
Nem lehethogy a posztoló Q7-essel jár, és a citromos beijedt a böszme nagy sötétitett üveges karikás járműtől?

Ro3 2009.01.19. 13:00:55

@non olet: szóval hirtelen az, ha rá kell lépnem kicsit erősebben a fékre (nem satufék!). Tehát postolónknak nem adták meg az alsőbbségét: "Ezért, hogy az ütközést elkerüljem, azonnal a fékre léptem és állóra fékeztem a géperejű járművet." Ez nem csak a sebesség megváltoztatása, hanem megállás is.

Ro3 2009.01.19. 13:02:19

@Normális vagyok?: Te meg telepítés közben ahelyett, h a másik gépen dolgoznál kommentelsz. Ilyen alapon te is vesztes vagy.

janikahhh (törölt) 2009.01.19. 13:03:25

Na, ez kezd olyan lenni, mint b. politikusaink párbeszédei; egyik ezt mondja, a másik azt, és senki sem enged a negyvennyolcból. Na csá pöcsök, én leléptem!

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:06:50

Most mégis amíg végigfut azon a tetűn a csík addig mit dolgozzak rajta, mert azon kívűl hogy bámulnám? Egyébként tényleg vesztes vagyok, még sosem nyertem a lottón és ezért kell a csíkot bámulni.

nuendo 2009.01.19. 13:10:26

@Normális vagyok?: Fehér ember nézni homokóra. Ezért találták ki az unattended install-t, akkor nagyon nem kell foglalkozni a bitkolbász növekedésével. Előttem éppen két számítógép van, az egyiken dolgozom, a másikon meg blogolok. Sőt, ha a virtuális gépeket beleszámolom, akkor mégtöbb. Bocsánat, hogy be tudom osztani az időmet, az én kurva anyámat!

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:19:22

Ez egy kellemes hétfői nap... nekem nagyon tetszik :D Egyébként megnézném azon hogy futtatnál VirtualPC-t, mellesleg ma szabadnapos vagyok, mert hétvégén is melóztam. most egyik haveromnak segítek, ahellyet hogy kergetősdit játszanék valahol a városban, pedig lett volna miért, ha a te felfogásodból indulnék el én is naponta. (képzeld egy 20 éves szakadt Corsa sedan vágódott be elém mint egy kö darab, nem kis meglepetésemre index nélkül)

Reggie 2009.01.19. 13:21:15

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:06:50

Ha nincs eleg penzed ahhoz h ne kelljen dolgoznod, akkor nem vagy eleg sikeres ember elarulom:)

nuendo 2009.01.19. 13:22:05

@Normális vagyok?: Cukkolj csak, nem fogsz kihozni a sodromból :) Nem kell idegesítened magad a Corsa-n, rendben van minden úgy ahogy van! Legyen anarchia az utakon, szarjunk minden szabályra, és ha faszok vagyunk, még nekünk álljon feljebb, mert úgy a frankó! Remek.

fzs.1933 2009.01.19. 13:22:51

Közút-magánút, KRESZ, nem KRESZ kérdéshez egy jogászi értelmezés az 1. paragrafusra:

"A közúti közlekedés szabályai a közútra és a közforgalom elől el nem zárt magánútra egyaránt vonatkoznak. A magánút a közforgalom elől sorompóval, kapuval, más fizikai eszközzel vagy a mindkét irányból behajtani tilos jelzőtáblával – kiegészítve a magánútra utaló felirattal – zárható el.
A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint azonban a közúton elkövetett bűncselekményekre megállapított rendelkezéseket kell alkalmazni akkor is, ha a közúti járművezetésre vonatkozó szabályok megszegése nem közúton okoz sérülést vagy halált."

Valamelyik régi postban volt egy link egy értelmezésekkel bővített KRESZ-re, onnan való az idézet.
Az igaz, hogy ettől abszolút értelemben nem lettem okosabb...
Gyanítom, hogy akkor tekinthető elzártnak, amikor a kapu, sorompó, kerítés nem teszi lehetővé a bejutást, azaz zárva van. Ha nyitva van, akkor szerintem közforgalom előtt nyitott magánút...
Szerintetek?

Fejes Zsolt

nuendo 2009.01.19. 13:25:25

@Reggie: Én is azt hittem, hogy az, aki nem dolgozik munkaidőben és ráér, az már odaért (a munkanélküliekről nem beszélünk)...

@Normális vagyok?:
Én virtuális gépről beszéltem, nem pedig VirtualPC-ről... a kettő nem ugyanaz, minden VirtualPC virtuális gép, de nem minden virtuális gép VirtualPC, na erre varrj gombot. Ha meg UNIX fétised van, az a te bajod :)

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:25:42

Nem kell hogy eláruld én is tudom, de csalni lopni engem nem tanítottak, így akkor nem lehetek sikeres ember.

Reggie 2009.01.19. 13:26:19

fzs.1933 2009.01.19. 13:22:51

Pontosan.

"A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint azonban a közúton elkövetett bűncselekményekre megállapított rendelkezéseket kell alkalmazni akkor is, ha a közúti járművezetésre vonatkozó szabályok megszegése nem közúton okoz sérülést vagy halált."

Ez a resz sztem nem feltelten allja mar meg a helyet. Gondolj a zart palyas autoversenyekre, akar F1 stb.

Lunitari 2009.01.19. 13:26:45

@Ro3: Mintha a telepítés munka lenne...LOL ;)

Reggie 2009.01.19. 13:28:46

nuendo 2009.01.19. 13:25:25

Mint pl. a utepito munkasok?:)

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:25:42

Csak csalassal es lopassal tudod elkepzelni a meggazdagodast? Akkor valoban nem lehetsz sikeres:)

trewq 2009.01.19. 13:29:54

"ha faszok vagyunk, még nekünk álljon feljebb, mert úgy a frankó! "
Tökéletesen leírtad a saját viselkedésedet.

Lunitari 2009.01.19. 13:30:13

@fzs.1933: Ez így van, de fentebb is leírtuk, ugyan ez az idézet is minket erősít....thx

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:32:27

@nuendo:
Nekem más fétiseim is vannak, a UNIX szerencsére nem tartozik közéjük :)
Más: nem célom kihozni téged a sodrodból, nem nyomom a dudát, nem akarom hogy hazáig kísérj, bár szeretek konvojozni. :D

fzs.1933 2009.01.19. 13:33:11

@Reggie:
A rali milyen kategória?


Igazából most már úgy látom, nem is a jogszabályokon megy a vita, hanem azon, hogy van-e joga, és ha igen, akkor milyen mértékben az állampolgárnak fellépni a szabályokat megszegőkkel szemben.

fzs.1933 2009.01.19. 13:34:19

@Lunitari:
bocs, átsiklottam felette

nuendo 2009.01.19. 13:37:13

@Normális vagyok?:
A fétisek pedig jó dolgok, élénk fantáziára utalnak :)
Mint korábban leírtam, egyszeri, első és utolsó eset volt, szóval nyomhatod a dudádat bátran, max. majd vigyorgok rád, míg eldöntöd mit akarsz csinálni, és aztán megyek a dolgomra. remélhetőleg másik irányban lesz, mint amerre a te dolgod vezet, nehogy azt hidd, hogy követlek és zaklatni akarlak!
Én (ellentétben a C5-ös fószerral) beismerem, hogy ha hibáztam, igen, túlreagáltam a dolgot, tanultam az esetből. De legalább lett jó sok látogató a blogon, most már lassan leírhatom, hogy photoshop a sztori :)

Lunitari 2009.01.19. 13:37:25

@fzs.1933: Nemgond, mert az általad belinkelt is minket erősít. Attól nem elzárt, hogy van egy nyitott sorompó....

Normális vagyok? 2009.01.19. 13:39:04

@nuendo:
Ez a beszéd!!! Mostantól te is helyesen cselekszel! Kár hogy citromos nem okulhatott belölle.

hefe 2009.01.19. 13:43:17

Nuendo, lehet hogy az ürge hibázott és nem volt túl kedves a tesóban de sztem te meg beteg vagy!
Ha egy parkolós affér miatt követsz vkit harasztiig akkor sztem neked kezeltetned kellene magad! Az ürge tök logikus h hívta a jardokat hiszen honnan tudta volna hogy nem a házáig akarod kísérni és ott agyonütni vagy lelőni/elásni/feldarabolni/savba mártani.. stb.

Reggie 2009.01.19. 13:43:49

fzs.1933 2009.01.19. 13:33:11

jo kerdes, nem ralizok:)

nuendo 2009.01.19. 13:44:45

"agyonütni vagy lelőni/elásni/feldarabolni/savba mártani.. stb."
és még én vagyok a beteg :) pfff.

Reggie 2009.01.19. 13:48:10

hefe 2009.01.19. 13:43:17

Nem csak az affer miatt kovette, hanem azert is mert raert es nem volt mas dolga.

Hat honnan tudhatta volna. Pl. megall es megnezi hogy milesz, vagy megkerdi, hogy megis mivan. Az hogy valaki jon utanad az egvilagon nem jelent semmit sem.

non olet (törölt) 2009.01.19. 13:49:09

@fzs.1933:

Az allampolgar a KÖZEG kierkezeseig akar
aranyos ERŐSZAKKAL is helyszinen tarthatja
azt akit eppen tetten ert... szabalytalankodsas, torvenysertes kozben.


Aztan a kierkezo közeg szepen jegyzokonyvezi a felek mondandojat, rogziti az adatokat, nyomokat ...es kesobb a jogilejaras utjan kiderul ki miert felel...

non olet (törölt) 2009.01.19. 13:50:38

Alapszbayl :

Aki raer a dudat nyomni es mutogatni
... az igazabol NEM volt veszelyben.

Reggie 2009.01.19. 13:55:03

non olet 2009.01.19. 13:50:38

Nem ugy van, hogy az nem siet? a veszely es a raeres kozott valahogy nem erzek relaciot:)

nuendo 2009.01.19. 13:55:15

@non olet: Meg akit szimplán követtek, az sem.

fzs.1933 2009.01.19. 13:55:32

@non olet:

igaz, kiment a fejemből. Vajon egy jobbkéz meg nem adásakor mi az arányos erőszak? :-)

Bár a mai világban ki mer élni ezzel? Nálunk el merem játszani, hogy az itt lakókat, akik valamit szabálytalankodnak, egy pohár bor mellett felhomályosítom, de az, hogy megállítsak egy idegen autót...
Pedig itt kezdődnek a bajok. Az ember saját magáért már nem mer kiállni, másért meg már nem akar.

hefe 2009.01.19. 13:57:21

@Reggie: bakker ha egy ilyen affer után vki 20km-en keresztül követ engem akkor biztos nem arra fogok gondolni, hogy

'jé, ez a kedves autós jön utánnam mert biztosan ráér és nincs más dolga és meg akar hívni egy bambira h barátkozás közben megbeszéljük kinek volt igaza, hiszen vkit követni ez olyan kedves gesztus'

sztem korrekt volt abban h hívta a jardokat és nem agresszorkodott tovább.

sztem aránytalan volt a retorzió a parkolós affér miatt.

Lunitari 2009.01.19. 14:00:10

@non olet: Muhahahahahahhahaha!!! Menj ki a terménylopók közé és tartsd vissza őket, vagy akár a nyugdíjasokat kirabló és leölőket....

Reggie 2009.01.19. 14:00:34

non olet 2009.01.19. 13:49:09

Szerintem meg nem tarthatja es nem alkalmazhat eroszakot. De melyik torvenyben is van ez szerinted?

nuendo 2009.01.19. 14:02:05

@hefe: Aránytalan retorzió, hogy emberi hangon elmondtam neki a véleményemet? Hát baszki, komolyan mondom, nem értelek. Dugd a fejed a homokba és inkább simogasd meg az összes szabálytalankodó fejét, hogy "ügyes voltál kisfiam, de legalább legközelebb dudálj is vissza, mert ez így még nem elég csecse!"

non olet (törölt) 2009.01.19. 14:02:15

"Ezért, hogy az ütközést elkerüljem, azonnal a fékre léptem és állóra fékeztem a géperejű járművet."

Elkepezelem, ahogy a parkoloban megengedett temponal...veszfekez valaki...
Na az durva lehet :-))))))

Foleg, hogy a sebesseget ugye mindig
az adott forgalmi helyzetnek megfeloen
ILLIk megvalasztani....

Szoval, hogy kell ~10-rol veszfekezni ?

A citrom ugy gondolta még
elmegy a masik majd kicsit lassit.

A masik meg ugy gondolta nem lassit, ezert azatn kicsit megkesve regalat igy
vegul mar meg keleltt allnia....

Javaslom VÉSSE BE maganak a csopp agyaba,

hogy legkozelebb, ha lat jobbrol erkezot
aki latahtoan nem lassit akkor szpen vegye le alabat a gazrol...netan kezdje ENYHEN nyomni a feket es a masik MŐGÉ kormanyozni magat..

Akkor nem szivatja meg magat legkozelebb
abban a tevhitben, hogy neki aztan
ABSZOLUT joga van elsonek menni.

Az elsobbseg megadas/megkapas nem 100%-ig
elore szabalyozott folyamat...hataresetekben EGYUTTMUKODEST igenyel MINDKET jarmu reszerol!!!...aztan valaki enged...

Ájszinkszó 2009.01.19. 14:03:35

nuendo: hát már ne is haragudj, de ezt a sztorit te most komolyan gondolod?
Képes voltál egy ilyen pitiáner ügy miatt a fél városon át követni egy kocsit, tulajdonképpen úgy érzem azt szeretnéd, ha ténylegesen hurkanyakú lennél és félnének tőled? Most eljátszottál egy ilyen szerepet?
A rendőröknek meg visszamentél jókisfiúba? És még veszed a fáradtságot és beírsz ide és ilyen hosszan ecseteled? GRATULA. :-)

Reggie 2009.01.19. 14:03:48

hefe 2009.01.19. 13:57:21

hat kb ugyan annyira kedves gesztus mint nem. (Ha mondjuk az elhagyott penztarcad hozzak utanad akkor az.)

azzal h koveti meg nem agreszorkodik.

Lunitari 2009.01.19. 14:05:05

@non olet: Na, csak mert erről már írtam..bizony 20-30 ról is lehet fészfékezni. 20-30-al dugóban mentem és a mellettem lévő simán elkezdte rámhuzni az autót szinte összefüggő kocsisornál, index nélkül...ha nem satuzok bumm....ennyit rólad.....

non olet (törölt) 2009.01.19. 14:06:30

@Reggie:

Akinek van IDEJE a dudat nyomkodni az
ugye nem veszfekez es kormanyoz ezerrel!

Hanem volt BŐVEN ideje gondolkodni, dönteni, kezet emelgetni ...ami tobb masodperc :-)))

Hol is volt akkor a komoly veszely ...
...ha minderre jutottideje ?!

Ájszinkszó 2009.01.19. 14:07:42

hefe: teljesen egyetértek veled.
Azért talán nem beteg a cikkíró, csak gondolom az isiben mindig őt félemlítették meg a nagyfiúk és most még asszonynak is villantott egyet férfiúi önérvényesítő értékeiből :-)))

nuendo 2009.01.19. 14:08:15

@non olet: ha neked több másodperc a féket és a dudát megnyomni, akkor ne vezessél autót.

Reggie 2009.01.19. 14:08:16

non olet 2009.01.19. 14:02:15

Nyilvan akkor szokas utkozest elkerulese celjabol fekezni, amikor siman befenek ele...

Amugy nem az lenne a normalis, hogyha az elsobbsegre kotelezett ha nem bizonyosodik meg rola 100%-ig, hogy befer az elsobbseggel rendelkezo ele, akkor inkabb megall?

Lunitari 2009.01.19. 14:08:31

@non olet: Te vezetsz esetleg vagy csak dumálsz...Nos akkor sok tévhit elkerülés mellett én egyszerre tudok dudálni, fékezni és elkerülő manőverbe kezdeni..akkor most ez hogy is van? Tán nem tudsz vezetni?

Normális vagyok? 2009.01.19. 14:10:59

Reggie:
Igazadvan az elhagyott pénztárca esetét még nem rágtuk át eléggé...
Mivel a citromos sejtett valamit a pofátlanságából, ezért nem gondolt a pénztárcájára...
Ha valaki elhagy egy pénztárcát, akkor abban általában iratok is vannak, tehát nem kell utánna mennem, hanem feladom postán otthonról.
(azt hogy a pénzt ki veszed belölle vagy nem az már a te dolgod...)

Reggie 2009.01.19. 14:13:41

non olet 2009.01.19. 14:06:30

nalad a hatso ulesnel van a duda nyomogombja? vagy miert tunik ez olyan lehetetlennek?

De probald ki otthon, hogy fogsz egy seprunyelet ket kezzel es vizszintesen tartod, es megprobalod egyszerre megszoritani erosen a nyelet, kozben elforgatni balra es felemelni a jobb labadat. Ha nem sikerul akkor vagy ittal, vagy komoly mozgaskoordinacios problemakkal kuzdesz. Varom a fejlemenyeket.

hefe 2009.01.19. 14:14:33

@Reggie: ha egy parkolói affér után vki követ akkor logikus következtetés h vmit akar tőlem. ha dunaharasztiig követ akkor én arra tippelek hogy vmit elég kitartóan akar és lehet h nem a pénztárcám találta meg de valszeg nem is beszélgetni akar!

nuendo: ha vkivel ilyen történik akkor sztem az arányos retorzióba pl. a követkző dolgok férnek bele (vérmérséklettől függően):
- szigorú ránézés
- dudálás
- 1 sor anyázás
- autózz blogban megírni h mi történt személyleírással
kb. ennyi.

próbálom még1x megírni a lényeget:

a fickó tökre nem gondolhatta h. te ilyen jámbor vagy és csak beszélgetni akarsz vele és logikusan feltételezte h ha ilyen messze követed akkor aljasabb terveid vannak vele.

nuendo 2009.01.19. 14:14:48

A legnagyobb baj a közbiztonsággal van. Ha az emberek nem lennének ennyire elvadulva egymástól, akkor eszébe sem jutna a szerencsétlennek, hogy bántani akarnám. Ez a fő probléma.

nuendo 2009.01.19. 14:16:36

És mint mondottam volt korábban, én ebbe akkor nem gondoltam bele. Hibáztam, mea culpa. De az a pöcs még akkor sem ismerte be, hogy hibázott. Na, minden csoda három napig tart, ennek is vége lesz, csinálok valami hasznosabbat.

Reggie 2009.01.19. 14:17:41

Normális vagyok? 2009.01.19. 14:10:59

ja, csak ha a penztarcat feladod akkor a postan lenyuljak a penzt. a tarcaban nem kell iratnak lennie, nagyon sok embernek helybol ketto van praktikus megfontolasok miatt.

Ha sejtett valamit a pofatlansagabol, es egyertelmuen latszik, hogy nem villogjak le, nem szoritjak le, nem masznak bele a seggebe, nem habzik a szaja a vezetonek es uvoltozik magaban, akkor azert eleg valoszinu, hogy egy bocs-al el lehet intezni mint kulturemberek kozott.

Lunitari 2009.01.19. 14:18:06

@nuendo: Persze azért a boxer már a kezedenvolt mi? :)))

nuendo 2009.01.19. 14:19:29

Lunitari: á, nem hordok kutyát az autóban és egyébként is újfoundlandim van :)

Reggie 2009.01.19. 14:20:38

hefe 2009.01.19. 14:14:33

ja es ha hozzavesszuk, hogy biztos annyira meg akar verni, hogy meg le sem szorit(nem villog dudal, maszik rad stb), nehogy az arokbafordulva meghalj es akkor mar nem poen a veres...

Reggie 2009.01.19. 14:21:40

nuendo 2009.01.19. 14:14:48

viszont ha jobban el lennenek vadulva egymastol, akkor nem mert volna visszadudalni:)

Lunitari 2009.01.19. 14:25:19

@nuendo: :))) Jó, persze lehet benne valami, hogy beparázott. Mindenki máshogy éli meg. A gond sztem az, ha hibázok akkor jelezem, hogy bocs és köszi, hogy te figyeltél helyettem is. De sajna még inkább parasztkodnak meg erősködnek...faterom is sétált anyámmal és egy autós majdnem kivasalta őket. Bekanyarodott (1000-el) ők épp mentek át az úttesten és még neki állt feljebb.....Mondtam, máskor csörgessen meg és majd elmagyarázom, hogy ezek után nem neki kéne keménykedni....(Közelben lakom és a majom le is állt a közelbe bandázni)...

Normális vagyok? 2009.01.19. 14:35:09

Eggyik ismerősöm hagyta már el a pénztárcáját iratostul teli pénzzel. A pénztárcát visszaküldték az iratokkal eggyütt, de a pénz már nem volt benne. Én mondtam neki hogy ez így szokott lenni a kedves megtaláló kivette belölle, de még így is jól járt az iratok legalább meglettek. (egyébként otthon jött rá, hogy cirka 200Km-t vezetett jogsi nélkül)

Lunitari 2009.01.19. 15:31:11

@Normális vagyok?:Ehhh nem így van az minden esetben. Találtam már én is tárcát, de eleve nem volt benne pénz csak iratok. Valszeg kirabolták és kidobták a tárcát. Csak azért találtam meg mert gyerek gumilabdája a kukában landolt én meg átmentebb gubberbe...

non olet (törölt) 2009.01.19. 15:40:51

Az altalam ismert autokban
a duda kormayn kozpen van...
A kormanyt ha HIRTELEN sokat kell tekerni
mert nagy a baj azt leginkabb ket kezzel lehet
Tovabba aki TENYLEG VESZFEKEZ vagy akar csak durvaabt fekez akar csak 25-rol is...az
KENYTLEN lesz a kezvel taratni magat
a kormanyon...

De akkor ha kezeit eppen hasznljaa vész
ellen akkor melyik kezevel is dudal... ?!

Szoval aki tudja nyomni a dudat az bizony
nem veszfekez eppen es nem
is tekeri a igazan kormanyt

Ergo szo nincs veszhelyzetrol!

Lunitari 2009.01.19. 15:47:35

@non olet: Te már megint hülye vagy. Középen a légzsák van és nem a kürt (ha már dudázol). A kürtöt hüvelyk újjal simán nyomod miközben satuzol és kormányzol...fentebb is írtam gyenge vagy.....nem kell ám 3* körbe tekerni a kormányt egy kikerülésnél...

Normális vagyok? 2009.01.19. 15:52:11

@Lunitari:
Hát mondjuk nekem középpen van a kürt, a légzsák mint olyan nekem nincs :D
De amúgy igazad van...

porthosz 2009.01.19. 16:10:23

Lunitari :
Szerintem meg nincs igazad. Nekem már volt párszor igazi vészhelyzetem, ami pl. kb. a következőt jelentette:
satufék+kormány félrekapása hogy kikerüljem az ütközést mindezt villámgyorsan természetesen.
Na mármost egyrészt ebben az esetben dudálni szinte fizikailag lehetetlen ha csak nem vagy a cirkuszban akrobatamüvész (értsd: 100ról lassitás másodpercek alatt 20-30ra vészfékben eközben ugye a lassulás miatt nekifeszülsz a kormánynak de eközben még tekeredned is kell, tökmindegy hol a duda ha te ráérsz eközben ezt nyomogatni az nem vészhelyzet), másrészt és ez a fontosabb: abszolut nincs idő azon gondolkozni hogy a dudát meg kéne nyomni mert azt nézed hogy vajon ahová padkázol ott nem-e betonoszlop van épp és hogy a kocsi arra mozdul-e amerre te akarod és hogy egyáltalán elég lesz a fékezőerő hogy szembejövő idióta előző beférjen és elkerüld a frontális ütközést...

Normális vagyok? 2009.01.19. 16:13:29

Szerintem egy kicsit elkanyarodtunk...

Sutty ! 2009.01.19. 16:18:26

@Tipli: Tipli 2009.01.19. 13:03:25
Na, ez kezd olyan lenni, mint b. politikusaink párbeszédei; egyik ezt mondja, a másik azt, és senki sem enged a negyvennyolcból. Na csá pöcsök, én leléptem!//////


ÚGY LÁTSZIK EDDIG VOLT KIMENŐD, ugye?:DDDDDDD Tipli?

autosave 2009.01.19. 16:29:24

nekem már sikerült úgy is dudálni, hogy nem akartam! na ehhez szóljatok hozzá :D

szasszer 2009.01.19. 16:33:34

Egyelőre még csak az első 3 kommentet olvastam el, de hihetetlen milyen marhák az emberek :D
Mi ez a történet, ha nem nagy probléma?
Nagy eszű tudóskáim, mi van szerintetek akkor, ha a kollega nem számít előre a seggarcú C5 ösre, és belemegy a kereszteződésbe, a francia tajparaszt meg beléjükrohan?

non olet (törölt) 2009.01.19. 16:37:36

@porthosz:

errol beszelek en is, de a sok
nagyokos vakeger meg eletben
nem volt veszhelyzetben csak
dumal itt rola badarsagokat...

Masreszt az vicc, hogy nalam pl. KÖZEPEN van a duda annak ellenere, hogy a legzsak is ott van...igaz ez csak egy ocska japan technika
(ufo civic) es nem a német motorosfogat ipar gyongye...

non olet (törölt) 2009.01.19. 16:40:41

@szasszer:

mi lenne ?
A biztositoja rendezi...a vetlen fel koltsegeit a magaet meg vagy zsebbol
vagy cascobol allja....

Csak kishazankban sokan jobban feltik
a szaros vaslemezeket maguk korul, mint
a szemuk vilagat...

szasszer 2009.01.19. 17:11:26

non olet:

és véletlenül nem ült gyerek a hátsó ülésen?
És oké, hogy kifizeti a biztosító, de értékcsökkenést nem biztos, hogy fizet.
Szerintem a biztosítós ügyből jól nem lehet kijönni, valamennyit mindenképpen buksz.

Norbi_cvc 2009.01.19. 17:21:34

egy rakás sünt a postolónak.

mint már írták a bevásárlóközpontokban levő jobbkézszabály csak a könyvekben van. a gyűjtőút a felsőbbrendű.
lehet vitatkozni h nem így kellene hogy legyen akkor ki kéne táblázni és nem lenne vita félreértés stb.

az meg hogy valaki csak azért fékez az utolsó pillanatban mert hánekemnvanelsőbbségem ezzel kockáztatva saját és más autója épségét...
mit mászkál más után mint valami pszichopata?

Sutty ! 2009.01.19. 17:29:38

@Norbi_cvc: Szerintem inkább legyen neki egy méter szöges drót.:DDD

A változatosság kedvéért!

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2009.01.19. 17:49:50

Hadd éljek a posztot beküldő egyén megjegyzésével, miszerint "agyfaszt" kap: véleményem szerint ő az "agyfasz", és nem kapott, hanem azzá vált.

Képes volt ki tudja, meddig körözni, basztatni a C5-ös tulajdonosát, és még vigyorogva a közeg képébe is mondja, hogy "ó, ő nem követte, csak paranoid az autóstárs". Hát persze! Nem követted, mi? Épp itt írtad le, hogy miként "üldözted" szerencsétlent.

Örülök, hogy nem szokásod büntisatuzni, pláne úgy nem, hogy a csemetéid hátul vannak. Érdekes, a posztírók közül senkinek se szokása... aha... de azért megfordult piciny "agyfaszt" kapott fejedben, mi?

Benézte a jobbkezet. Rosszul tudta. Neki állt feljebb. Oké, háborodjál fel, esetleg a KÖVETKEZŐ száz méteren lévő lámpánál világosítsd fel, hogy tévedett, és hagyd ennyiben!

Okos vagy, kistojás... nem érdemes tovább kommentelnem az esetedet. Csak közzé tetted, hogy te is egy "agyfaszt" kapott "agyfasz" vagy, aki semmiben sem jobb, mint a bikanyakú, vastagaranyláncos májercsávók.

nuendo 2009.01.19. 17:56:08

Gyerekek, elég lesz, most jövök a WC-ről, egy komplett süncsalád nézett vissza rám... Ugyanitt sün eladó!

Úgylátom, most ér haza a melóból a keménymag, most jön még a java...

Partedlit elő, fröcsögés lesz!

nuendo 2009.01.19. 18:01:57

@Darren79: Ha vennéd a fáradságot, hogy végigolvasod, közöltem, hogy az első megálláskor megmondtam volna neki a véleményemet, de felém nem volt hajlandó nézni, kiszállni meg nem akartam az autóból, mert az talán fenyegetőleg hatott volna, amit nem akartam. Azt pedig, hogy kit mennyi ideig, milyen messzire követek, hadd döntsem el én, nem a te üzemanyagod, nem a te időd... Te is megmondtad volna neki, nem? Én is, csak én utána is mentem. Ennyi a különbség.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2009.01.19. 18:14:33

@nuendo:

Akkor meg mi a fenéért nem hagytad az egészet? Most komolyan: megéri ez az egész? Nem. Frászt hozod a másikra, mert nem tudja, hogy mi a péket akarsz vele csinálni!

Egyébként én is indulatos vagyok, de nem szoktam kergetni senkit. Volt már rá példa, hogy a vehemenciám miatt majdnem pofára estem (küldtem be róla posztot is).

De az tuti, hogy hülyeség utána menni, mert 1: nem éri meg, 2: megijeszted.

Ez az egyik fő baj nálunk a közlekedéssel, hogy mindenki "videojátékot játszik", és a tolerancia semennyire sincs jelen.

Oké, én megértem, hogy neked volt elsőbbséged... De megnéztem volna, hogy mennyire mész családostul mondjuk egy sztereotípiákban oly népszerű 5-ös BMW után.

Elmondom Neked: semennyire, mert jól beszartál volna, hogy esetleg rád lőnek, vagy mittudomén. De azt hiszem, jobb, ha félsz.

De még jobb lenne, ha nem kéne parázni attól, hogy miért akar valaki meglincselni, mert ugyan visszadudáltam rá.

non olet (törölt) 2009.01.19. 18:24:36

"Ennyi a különbség. "

Csakhat ez MÁR minosegi kulonbseg...
...mert ez már beteges megmondhatnek.

Jol irta valaki ez agyfaszsag.. ennyi energiat olni egy elnezett vagy megnem adott
raadasul PARKOLOI jobbkezbe...

El kene menned egy agyturkaszhoz!
Jot tenne...

hatos 2009.01.19. 19:10:22

Soroksáron nincs Tesco! Áruld el, ha nem C5, hanem Q7, nem tata, hanem a helyi rosszfiú, akkor is ilyen okostojás vagy?

apukád 2009.01.19. 19:23:05

Az egy dolog, hogy a cikk írója helyesen járt-e el.

Az viszont már inkább aggasztó, hogy sok itt író milyen szinten nincs tisztába a kresz-el. (és az internetet használók még az értelmesebb, de legalább is írni-olvasni tudók közül kerülnek ki)
Emlegetnek földutat, kapubejárót jobbkézszabály kapcsán, vagy hogy egy parkolóban nem lenne érvényes a kresz.
Vannak parkolók, ahol a gyengébbek kedvéért még ki is írják, hogy biz a érvényes.

Szóval javasolnám, talán érdemes átnézni a szabályok kicsi könyvét saját érdeketekben. Hogy pl egy egyenrangú keresztet meg lehessen különböztetni a földút-főút kapcsolattól.

nuendo 2009.01.19. 20:02:49

@Darren79: Vagy lusta vagy olvasni, vagy nem tudsz, de nyitott ajtókat döngetsz, már 200 kommenttel ezelőtt beláttam, hogy hülyeség volt és értelmetlen. Elismertem. De lehet még küldeni a hasonló kommenteket 1000-el két hétig, annyi értelme van, mint nekem volt a fasz után menni. Ő MÉG nem tanult ebből, én meg MÁR nem fogok abból, amit írtok, mert a következtetéseket már levontam magamnak. De ha jólesik nyálad fröcsögtetni, akkor csak csináljátok.

autosave 2009.01.19. 20:30:18

@Norbi_cvc: "mint már írták a bevásárlóközpontokban levő jobbkézszabály csak a könyvekben van. a gyűjtőút a felsőbbrendű.
lehet vitatkozni h nem így kellene hogy legyen akkor ki kéne táblázni és nem lenne vita félreértés stb."

HIHETETLEN! Hol élsz?? Mutass egy hatályos jogszabályt is, ami ezt előírja, vagy utal rá!

Addig is, mint közforgalom számára megnyitott út, a kresz vonatkozik rá, ami alapján teljesen egyértelmű a jobbkézszabály. És ha elkapsz egy gyenge kocsit abban meghalnak, ülni fogsz.

Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy van aki ilyen épületes baromságokat terjeszt. Főút? Mert szélesebb? Haha...

Ami szörnyű, hogy te úgy néz ki tudod a szabályokat, de akkor mi a szar ez a főút duma..?

Mégegyszer, ez itt civilizáció, jogállam. Mutass egy jogszabályt, ami szerint az ott főút és nem a kresz szerint egyenrangú útkereszteződés!

autosave 2009.01.19. 20:33:10

@Norbi_cvc: "ehet vitatkozni h nem így kellene hogy legyen akkor ki kéne táblázni és nem lenne vita félreértés stb."

Ja, ezt elfelejtettem.
Nem tűnt még fel, hogy az van kitáblázva ha valamelyik út védett? Elsőbbségadás tábla, stop tábla, főútvonal kezdete/vége tábla, stb. Gondolom ismerősek!
Nem értem ezt a fordítva gondolkodást! Ha nincs tábla, akkor jobbkézszabály, ez az ALAP. Ezt lehet megszűntetni táblákkal. Ha nincs tábla, nincs min gondolkozni, egyenrangú.

autosave 2009.01.19. 20:36:09

@hatos: Az M5 mellett mintha lenne egy, közel Soroksárhoz. Valószínű, h közigazgatásilag nem Soroksár, de szerintem arra gondolt. Főleg ha XVIII kerületiek, mert az is ott van.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2009.01.19. 20:39:11

@nuendo:

Jaj, ne parázz már, nyugodj meg, nem akarom, hogy utánam gyere, és ki kelljen hívni a zsarukat, amiért követsz. :-)))

Lusta vagyok olvasni. :-)))))

Egyébként a második hozzászólásom nem is volt fröcsögős. Az első igen. Na és? Ez a véleményem. (én is zokon szoktam venni, ha ez vígasztal valamelyest)

Így jár, aki posztokat küldözget! :-)

keila16 2009.01.19. 21:47:48

@Reggie, @Tipli

titeket verve tanítottak? vagy megfélemlítve?

BéLóg 2009.01.20. 10:54:10

@nuendo: Anélkül hogy 377 kommentet elolvasnék, annyit mondanék, szerintem nem volt igazad az elsőbbségadás kérdésében.
Pontosabban, mostmár én sem vagyok 100%-ig biztos benne, de én ugyanúgy nem jobbkezeztem volna mint az általad követett autó mert SZERINTEM ahonnan te kikanyarodtál, az PARKOLÓ és nem pedig utca!
A parkoló nem az a csíkokkal felfestett minimális rész, ahonnan kiállsz az "útra". A Tesco esetében, és ez szerintem jelölve is van, a PARKOLÓ az egész FELÜLET, míg az UTCA az a rész, ahol a szerinted hibázó gépjármű haladt!
Az az igazság, hogy ebben azért nem vagyok nagyon biztos, de ha belegondolsz, legalább 50% az esélye annak, hogy NEM NEKED volt igazad! Ennek fényében az egész eljárásod hibás volt.

Én a biztonság kedvéért integetéssel minden autót elengedek ott, aki az "utcán" megy, míg ha én vezetek ott, duplán vigyázok, mert nem tudom, az esetleg jobbról jövő jármű parkolónak vagy utcának minősíti a maga részét és még akkor sem szeretnék ütközni, ha a végén kiderülne, nekem volt igazam.

Érdekes, hogy az Auchan M5-ösnél lévő parkolójának HÁTSÓ bejáratánál ki van téve egy tábla, hogy bizony JOBBKÉZSZABÁLY van, vagyis ott a jobbra-balra elágazó részek "utcának" minősülnek, de ez kizárólag ott hátul van és a saját tapasztalatom azt mutatja, akik az M5-össel párhuzamos úton hajtanak, egyetlen pillantásra sem méltatják a tőlük jobbra esetleg várakozó autósokat! Érdekes, még koccanást de még dudálgatást sem hallottam soha.

BéLóg 2009.01.20. 11:20:13

@autosave: Szia!
Amennyiben a felületet a Tesco PARKOLÓNAK definiáltatta (a fene tudja, ennek hol lehet utána nézni), akkor bizony semmilyen más tábla NEM KELL, mert a kresznek azon rendelkezése az irányadó, hogy a parkolóból KIHAJTÓ kocsinak az úton közlekedők felé elsőbbséget kell adni.

Szóval rághatjuk a kefét innen is meg onnan is, mert ha a szóbanforgó aszfaltdarab út/utca, a jobbkézszabály lesz automatikusan érvényes, ha viszont parkoló, akkor bukta.

Tisztelt Bíróság!
Helyreigazításra köteleztek, mert azt mondtam, az autóvezetők fele hülye a kreszből. Ez nem igazan. Az az igazság, hogy az autóvezetők fele nem teljesen hülye a kreszből!

Vajon terád vagy terám melyik állítás igaz, miközben itt verjük a tamtamot? :-)

Lunitari 2009.01.20. 11:50:35

@porthosz: Nekem talán gyorsabb az agyem ez fel sem merült benned? Ugyanakkor a kürt segíthet elkerülni egy balesetet is...pl volt olyan, hogy a kürt-re reagált a másik fél is és elhúzott az útból még épp időben. Nekem ne magyarázd mert a gyakorlatból tudom, hogy én tudok dudálni is közben és satúzás volt 90-ről országúton..nem vagyunk egyformák, bocsi de nekem a látásom is 120% a bemérések szerint...ez van

nuendo 2009.01.20. 12:28:50

@BéLóg: Akkor ugyanabban a parkolóban egyszer ne add meg a jobbkezet az onnan kijövő busznak (a buszos be se néz balra sose, többször láttam már), lehetőleg, mikor tele van, utána írd meg a posztod itt, azt majd jól kivesézzük :) Szerintem ez a poszt kifújt, ki ezt mondta, ki azt :)

autosave 2009.01.20. 13:44:15

@BéLóg:
A parkolóból kihajtó kocsinak valóban elsőbbséget kell adnia, de akkor ahonnan jön, az parkoló [P] táblával jelezve kell, hogy legyen! Mert attól lesz parkoló.
A Tesco-nál én ilyet csak egyszer láttam.

És bizony az lehet, hogy lehet parkolni a másik úton az enyémen nem, attól az még nem lesz alsóbbrendű (ha nincs megjelölve parkoló táblával).

Vagy ezek szerint, ha a jobbról csatlakozó utcában van parkolóhely, mennyi, sok, akkor nincs elsőbbsége? Ne mondjuk már :)
A nagy szögletes, kék [P] tábla erre van kitalálva. Igaz, nem használják sűrűn és támogatom is azt, hogy ha azt akarják, hogy alárendelt legyen, akkor elsőbbségadás kötelező táblát tesznek ki, nem ilyet, mert az feltűnőbb és jobban ismert.

"I. Az úttal kapcsolatos fogalmak

a) Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút)."

és

"k) Útkereszteződés: két vagy több útnak azonos szintben való kereszteződése, egymásba torkollása, illetőleg elágazása."

Útkereszteződésben pedig elsőbbség...

Mike36 2009.01.21. 07:26:40

úgy látom ebben a lepra országban mindenki midehol tanárt játszik meg valami apapótlékot (verés) de mindeképpen szükségét érzi hogy embertársát megnevelje
hasonló nevelőt kívánok neki is

tehenke 2009.01.21. 09:41:06

@Mike36: Igen, mert sok embertársadra rá is fér.
Én nem tudom, én nem vagyok ember, én egy köcsög vagyok.

BéLóg 2009.01.21. 10:48:43

@nuendo: Barátom! Nem tudsz olvasni? Én éppen azt írtam le, hogy magam is bizonytalan vagyok, EZÉRT duplán figyelek abban a néhány esetben, amikor oda tévedek.
NEKED meg azt, hogy ha véletlenül mégis tévedsz, és erre azért van 50% esélyed, s a TERÜLET mindenestül parkoló, akkor az egész dolog amit tettél szarkavarás volt.

BéLóg 2009.01.21. 11:00:53

@autosave: Hát én pont azt mondtam, hogy nem kizárt, hogy a Tesco a szóbanforgó területet en-block Parkolóvá minősítette (vagy az önkormányzat, vagy az építési hatóság vagy akárki) és ebben az esetben valahol egyik végén meg a másik végén ez ki van táblázva, aztán feldughatod magadnak hogy láttad-e vagy sem.
Sőt, az sem érdekel senkit, ha azt a táblát szinesfém újrahasznosítók esetleg leszerelték és nem tettek ki helyette semmit.

Annak kéne utána járni (itt talán a Főhősünket lenne érdemes kapacitálni), hogy legközelebbi Tescós bevásárló útján érdeklődje meg az infóspultnál vagy valahol. Ha képes volt 30 percig követni egy járművet, talán lesz kedve keresni egy illetékest az épületben. Ezt pedig minden irónia nélkül mondom, mert az igen vagy nem válasszal magának is bizonyságot szerezne, nekünk (hülye tudatlan autósoknak) meg segítene.

Engem még rutintalan időkben pont emiatt büntettek meg, a Belvárosban, mert őket nem érdekelte hogy én nem láttam, hogy ötven utcával arrébb ahol bejöttem, ki volt téve egy P-zóna-fizető tábla.

Sosem írtam azt, hogy ha egy utcában kocsibeállók/parkolók vannak felfestve, akkor azt az _utcát_ parkolónak kéne tekinteni. Ennyire hülyének tán csak nem nézel?

Gabesz81 2009.01.24. 08:54:39

KRESZ-ben benne van, hogy nem megyünk utána... bár én is tettem már ilyet.
De a legmeglepőbb, hogy van ennyi rendőri kapacitás!?????!? LOL!!!

Gabesz81 2009.01.24. 08:59:16

Jah, és bevásárlóközpontok környékén aztán mégjobban odafigyelek, ott van aztán a sok zöldfülű hétvégi drájver. Parkolásból -1! Ilyen affér is volt, miután azt hittem a néninek sikerül orral beállnia merőlegesbe, még rámtolatott. ;-)
Persze az sem jó, ha hagysz mindenkit, mert téves szabályértelmezése lesz, a duda jóbarát, ha hosszabban dudál te is tovább tenyerelsz, meg fogja unni és türelmes vagyok.
És még annyi. Erről autósportálon teszt is volt. MINDEN bevásárlóközpontban más-más a szabályozás, azonos név alatt futóknál is. Van ahol macisajt, van ahol jobbkéz a főirány. Persze itt van az, hogy ezt az elején fel kéne ismernie, aki behajt, hisz azért van rózsaszín plakettje!












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása