Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) kresz (720) KRESZ (1) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Rámnyitotta a rendőrautó ajtaját

2009.05.15. 10:45 :: SilentSound

Prokee az általam ismert legfanatikusabb, kalandos életű Trabant tulajdonos - na jó, bevallom, olyan sokat nem ismerek -, akinek már egyszer ellopták, majd nem sokkal később fejtetőre állítva meg is találták a szeme fényét. Most másvalamibe keveredett, az eddigi jó tapasztalatai után már statisztikailag is kijárt neki egy alapos szivatás.

Történt, hogy Tomnemtom barátommal bontólátogatást terveztünk vasárnapra, és abban maradtunk, hogy fél10-10 körül megyek érte. Az útvonal Százhalombatta-Érd Ófalu (érzékenyebb lelkű patriótáknak Óváros) lett volna, ha nem jön közbe egy kerékpáros felvonulás, amiről én természetesen nem tudtam.

Prokee Hamiltonon ül

Sajnos barátomhoz egyetlen útvonalon lehet lejutni, (ha nem számoljuk a behajtani tilossal védett, hypersz*r földutat Ófalu és Batta között), a Felső utcán. Mivel bőven időben voltunk, szép nyugodtan csorogtam lefelé, egészen a Kornélia utcáig, ahol egy keresztben álló, villogó Octavia fogadott.

Ahogy megálltam (harmadikként, talán), megérkeztek a bringások. Az első száznál még reménykedtem, hogy hamar továbbjutok. A harmadik-negyedik száz környékén jött egy csapat lihegő kisiskolás, akkor ismét azt gondoltam, ez lehet a sereghajtó boly. Nos, nem, véletlen sem. Nem tudom, idén hányan lehettek, de kiindulva a tavalyi 800-as létszámból, nem kevesen. Persze ráérősen, ők nem siettek.

Igazából én sem, motor leáll, miközben az egészséges életmód hívei sétakerékpároztak, én hátradőltem az autómban, és rágyújtottam. Felhívtam TNT-t, hogy pauze, majd megyek (9:21, a telefonom íváslistája

szerint). Vártam, vártam, vártam. Magam is megdöbbentem, amikor egyszer tényleg vége lett, és elindulhattunk.

Hangyányit rontott az örömömön, hogy sajnos egyfelé mentünk. Sebaj, tényleg nem volt miért rohannom, ami-a-csövön-kifér, nagyjából 5 km/h sebességgel robogtam mögöttük. A linkelt térképen látható, hogy nem keveset, nagyjából 2.5 km-t tettünk meg így, amikor is a Felső utca, és vele együtt a tömeg elfogyott. Ők el balra, nekem pedig volt még nagyjából két saroknyi a célig.

A küldetést persze még ekkor sem tudtam teljesíteni, egy szimpatikus (tényleg!) chopperes hölgy állt előttem keresztben. Gondolom, a rendezvényt az Érdi Motoros Egyesület biztosította, kísérte. Az előttem lévő két autó, meg talán még kettő, aki a környező utcákban várta a menet elvonultát, elment jobbra. Én nem nyertem, előttem motoros, mögöttem volánbusz, stop.

Integettem tanácstalan tekintettel a hölgynek, aki barátságosan visszaintett, hogy á-áááá, erre nem lehet. Kiszóltam, hogy akkor most

hogyan tovább, a bringások elmentek balra, én jobbra mennék, 200 métert, ezért jövök 2.5 kilométert. Ne tegyék ezt velem! Elballagott a sarkon posztoló rendőrhöz, majd vissza, és megerősítette, hogy én bizony itt át nem jutok.

Kérdeztem, mi legyen, mondta, forduljak meg. Köszi, ez a hely sok dologra alkalmas, úgymint állás, menés, de megfordulásra nem kifejezetten. Mindegy, muszáj volt szabadulnom, megfordultam. Nem könnyen, legalább öt tilitoliból, nyilván igen feltűnően, de mivel nem szerettem volna hirtelen érdi lakossá válni minden előzetes felkészülés nélkül, hát megoldottam.

Valószínűleg nem kellett volna. Pár tíz méterrel odébb ugyanis a kombi Octavia és benne a szerv két jeles képviselője ült, félrehúzódva az út szélén. Később derült ki, hogy a bringások valahol megfordultak, és jöttek visszafelé.

Én ezt akkor még nem tudtam, gondoltam, visszamegyek, valahol megállok, és felhívom T. Tomnemtom barátomat, hogy keljen lábra, és hozza ki magát a Felső utcára, mert kordon alá vonták becses lakhelyét.

Azonban egyelőre még a megfordulásnál tartottam, majd elindultam visszafelé, helyet keresve a megállásra. Ahogy az Octavia mellett elhaladtam, egy hyperfrusztrált fej jelent meg az ablakban, és ingerülten elémnyitotta az ajtót, majd berántotta. Mindeközben, és hangsúlyozottan a nyitás előtt, a lehúzott ablakon kihajolva nézett hátrafelé. Csak azért nem bontottam le az Octavia ajtaját, mert ahogy az arc megjelent, beljebb húzódtam, azt hittem ui, hogy kiszáll a sofőr.

Mentem még egy 50 métert, közben leesett, hogy ez egy igazi parasztos-beijesztős-szemétkedős megmozdulás volt, nem egy véletlen kiszállási kísérlet. Közben találtam is egy helyet, ahol félreálltam, felhívtam TNT-t (10:31) és visszasétáltam a rendőrautóhoz, lehajoltam az ablakhoz, és beköszöntem.

- Jó napot, megmondaná, miért nyitotta rám az ajtót ?

- Megmondaná, miért jött ki a megkülönböztető jelzést használó autó elé?

- Uram, nem jött semmilyen megkülönböztető jelzést használó autó, ráadásul a biztosító hölgy mondta, hogy forduljak meg. Itt poroszkálok a bringások után egy órája, és most derült ki, hogy nem mehetek tovább. Mit kellett volna tennem?

- De jött az autó, ott jött a sarkon, és maga kijött elé.

- Uram, ez nem igaz. Ha jött volna, nem megyek ki elé. (Említettem, igen lassan tudtam megfordulni, és mikor végre irányba álltam, még mindig sehol semmi).

- Jó, akkor megtesszük a szabálysértési feljelentést, és majd kiderül, kinek lesz igaza.

- Rendben, állok elébe. Forgalmit, jogosítványt, személyit adjam ?

Na itt egy kicsit meglepődött.

- Ö... Nem, nem kell, megvan minden adata.

- Rendszámot biztos ne diktáljam be ?

- Nem, nem kell.

- OK, akkor találkozunk. Viszlát.

Nos, kíváncsian várom, lesz-e feljelentés belőle. Én mindenesetre nem írtam fel sem a rendszámot, sem az azonosítót, de még a rendfokozatát sem. Nem kívánom erősíteni a fontosságtudatát T.J. Hooker úrnak azzal, hogy panaszt emelek ellene, amire ő megteszi a feljelentést, és hónapokon keresztül kardozunk egymással. Sem időm, sem kedvem ilyen kisstílűségekre.

Azt azonban megjegyzem, mindeddig csak jó tapasztalataim voltak mind az érdi, mind a battai, sőt, a diósdi rendőrökkel kapcsolatban. Jónéhányukkal voltam már ilyen vagy olyan kapcsolatban, jórészt az én vagy az ő munkájuk révén. Igazoltattak is, tanúskodtam is, panaszos is voltam.

Egyiküknél sem találkoztam azonban ilyen leckéztetős stílussal - az ajtónyitós momentum sokkal inkább emlékeztetett a pesti flaszter ki-ha-én nem hülyegyerekeire, mint egy egyenruhás rendőrre. Akkor sem kultúremberhez méltó megmozdulás, ha tényleg büdös paraszt módjára fordultam volna meg, feltartva a nénóskocsit.

Kerítek egy szolgálati, vagy alaki, vagy nemtommilyen szabályzatot, megnézem, van-e benne ajtórányitás jellegű kényszerítőeszköz.

Elgondolkodtam, milyen egyéb eszközök lehetnek még a repertoárjában. Ha indokolatlanul hangjelzést használok, falhoz szorít, hátrabilincsel, és sötétzárkába rak ? Ha rajtafelejtem a távolsági fényt lakott területen belül, lelő, mint egy kutyát ? Ha elfelejtem időben visszakapcsolni az indexet kanyarodás után, felrobbantja a házunkat?

Ehhh...

Remélem, egységsugarú úr az a bizonyos kivétel, aki erősíti a szabályt.

38 komment

Címkék: közlekedés autó hülye rendőr büntetés kerékpár veszélyes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem vállalom 2009.05.15. 11:08:50

Szerencséd hogy nem sötét a bőröd, ugyanis amikor kinyitotta az ajtót ki akart szállni, te meg majdnem elsodortad. Az érdi rendőröknek meg ilyenkor általában több célzott sorozatot ad le véletlenül a fegyverük.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.05.15. 11:13:06

Rá kellett volna üvölteni, hogy SÜN! SÜN! És akkor alakzatba rendeződik.

Secnir 2009.05.15. 11:17:38

@newtehen:
kocsiban ülve milyen alakzatba tud rendeződni?
dobozos mackósajt?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.05.15. 11:19:14

@Secnir:
Ez az új alakzat. :-))) Esetleg még felveheti a "szardínia" alakzatot. Amúgy valószínű épp "tuskó" alakzatba volt, és megzavarta a postoló.

Ferocious 2009.05.15. 11:29:10

Igazi gyökér volt a rendőr, biztosan unatkozott...

gmower (törölt) 2009.05.15. 11:30:28

Bár gyakorlatilag nem történt semmi, tetszik a poszt, jó a stílusa :)

ipari_fostalicska 2009.05.15. 11:41:34

Roppant kiváncsian várom a szokásos kommenteket, miszerint "hülye vagy, mi a f@szé szálltál ki? Nem kellett vón, többet is megérdemeltél volna", stb.

Szerintem amúgy semmi gond a posztoló reakciójával, elvégre miért ne kérdezhetné meg, hogy mivégre az ajtónyitás. De szerintem is valami alakzati probléma lehet. Amúgy meg ezért tart itt az ország :D

TH 2009.05.15. 11:42:24

@ipari_fostalicska: tessék:
hülye posztoló, hülye vagy, mi a f@szé szálltál ki? Nem kellett vón, többet is megérdemeltél volna!
;)))

mr_x 2009.05.15. 11:51:21

Ilyen esetekre jo a tukor melle felszerelt kamera.
pl: http://www.roadscan.co.uk/
Nem kiszallni, csak feljelenteni a rendort es csatolni a felvetelt.

Petrodon 2009.05.15. 12:25:41

@nem vállalom: Talán nem kellene elgázolni a rendőrt intézkedés közben, és akkor nem ad le rád sorozatot...

Érdekes módon sokszor igazoltattak már, de még soha nem kellett elővenniük a fegyvert...
Nem is értem miért.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2009.05.15. 12:31:21

@Secnir: Nézd, ha szardínia van, akkor dobozos sün is lehet, nem? Már csak azért is logikus, mert a zacskósat kiszúrná. 8-)

Secnir 2009.05.15. 12:41:29

hát
ha a rendőr szakállas volt, akkor lehet, hogy akkor nyelte le a sünt, amit majd később ugyebár megszül...

nem vállalom 2009.05.15. 12:42:04

@Cyric_: Egyáltalán nem ítélem el a tüzelő rendőrt, hogy tette a dolgát (a körülötte lévő maszatolás már nem tetszik - ha indokolt nem kell a véletlenül elsült duma). Ugyanakkor jómagam is érdi vagyok, engem állított meg már érdi rendőr, aki mellém állva lehúzott ablakon keresztül szotyolákat köpdösve beszélt velem (motorral voltam). Ezen kívül naponta látom őket a 30-as tábla tövében, vagy kinn érd határában (ahol már nincs semmi, de még lakott terület) egy bokorban rejtőzve sebességet mérni. Undorító egy banda.

Rocko- 2009.05.15. 12:47:35

fotosop, a posztíró hülye, és különbensi, szûljön (keresztben!) hosszú platós dévó fso polonezt.

( :D )

á nem, hülye volt a rendôr, de megértem, h nem akartál hurcolkodni, nem éri meg.


"Prokee az általam ismert legfanatikusabb, kalandos életű Trabant tulajdonos - na jó, bevallom, olyan sokat nem ismerek"
silnet, Te meg járj többet Trabis körökbe. :)

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2009.05.15. 12:52:21

Tapló Sündőr. Mit képzel magáról? Ha rajtam múlna másnapra már csak pattanás lenne a vállán, nem csillag.

tpapa 2009.05.15. 12:57:58

Tudom, miért tart itt ez az ország:

"A környék utcáit a rendőrség lezárta, az ott parkoló autókat sem lehetett elvinni, a helyi parkolási társaság (a ferraris botrányról [2] elhíresült Belváros-Lipótváros Parkolásszervező és Üzemeltető Zrt.) parkolási ellenőrei azonban elkezdték büntetni a parkolási időt túllépő autósokat, mondta el az Indexnek egy ott parkoló autós."

Forrás: index.hu/bulvar/2009/05/15/ralott_egy_taxisra_az_orezred_tagja/?rnd=739

stellaz1 2009.05.15. 13:00:56

és az milyen, hogy hétvégén a csalogány utcában (Bp) a zebrán mentünk a párommal és a rendőrautó direkt gázt adott (ahelyett, hogy megállt volna), hogy megijesszen minket?

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.15. 13:02:11

@tpapa: Ezzel a homár is foglalkozik épp most. Ha erről akarsz témázni, ott barátokra találsz :)

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.15. 13:04:53

A posztolónak tényleg szerencséje, hogy nem lőtték le, ma ez a legnagyobb divat - úgy látszik izgalomra vágynak a fegyveresek :)

stellaz1 2009.05.15. 13:07:20

@Gringо: tán a bkv-soknak is fegyvert kéne adni. Ha valaki jegy felmutatása nélkül tovább halad, akkor azt lábon lövik.

potha 2009.05.15. 13:24:42

@mr_x: Tökür mellé, be a kocsiba, hátra a tetejére is?

Már mki mindenhova kamerát rakat bakker :D

Lassan google autóval fogtok járni :D

insert_click · http://www.kutyapoint.hu/ 2009.05.15. 13:29:04

hehe, érdi rendőrök, tévedésből bátyámékat pakolták a motorháztetőre, a második rohamkocsi szól, hogy nem őket keresik, hanem akiket tesómék megrendeztek, mert beléjük kötöttek. pontos infóból dolgoznak :)

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.05.15. 14:09:11

Alapszabály: a rendőrnek MINDIG igaza van.
pontosabban csekke, de végeredményét tekinte ugyan az.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.05.15. 14:48:13

Hogy kerülönk amúgy ki parkoló kocsit? Az ajtónyitási oldaltávot megtartjuk, nem?

Füstkarikagyáros 2009.05.15. 15:37:14

@newtehen: Nem. Csak ha a gumikat melegítjük.

prokee · http://blog.prokee.hu 2009.05.15. 15:46:00

newtehen:
"Hogy kerülönk amúgy ki parkoló kocsit? Az ajtónyitási oldaltávot megtartjuk, nem? "

Neked nem volt meg minden mondat, ugye ? :)

bekov 2009.05.15. 16:25:28

nahát, mik vannak :-/

insect02 · http://autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/363-ferrari 2009.05.15. 17:40:40

hát ja... kemény ez az ajtónyitogatás...nemtom miért kell egymást cseszegetni folyamatosan

nyergibergi 2009.05.15. 22:32:21

@nem vállalom: Igaz! Sajnos! Az országos bunkósági listán meglehetősen előkelő helyezést érdemelnek az érdi szervek! Saját tapasztalat! Az egriek méltó a konkurenseik.

nyergibergi 2009.05.15. 22:33:28

@Kagai: Csekkje! Bocsi és ez sem minden esetben igaz!

Zsola777 2009.05.15. 22:51:03

Király voltál Prokee!
Normális rendőr persze sehol!
Ja és SÜN! :)

kéjenc 2009.05.16. 07:47:07

@stellaz1: minket így ütöttek el a zebrán,a gyerekemmel,igaz az nem rendőr volt hanem dácsiás

dave008 2009.05.16. 17:07:26

@nem vállalom: "Ezen kívül naponta látom őket a 30-as tábla tövében, vagy kinn érd határában (ahol már nincs semmi, de még lakott terület) egy bokorban rejtőzve sebességet mérni. Undorító egy banda."

Merre fele szoktad őket látni mérni? Én is érdi vagyok, de inkább érdliget környékén meg diósdon láttam őket mérni, de csak ritkábban. Ha tudsz helyeket ahova kiszoktak állni akkor plz ird le.

Gergow · http://gergow.wordpress.com/ 2009.05.16. 22:41:55

Na az ilyenek miatt tartok ott, hogy TANKOT veszek autó helyett! Azzal finoman végigmenni 2x-3x a marhán azt legközelebb 2x meggondolja, hogy nyitogassa -e az ajtót vagy sem.

Tron65 2009.05.17. 18:18:16

Néha igen érdekes arcok kerültek az érdiek közé, leginkább akkor, amikor rendezvény (vagy nyári gyakorlat) miatt kicsit felbővítették a létszámot (és ez úgytűnik változatlan, vagy 6 éve nam vagyok battai).
Egyszer egy mindenféle egy kocsi villogott mögöttem, amikor végül is megálltam, 4 egyenruhás ifjúság pattant ki, a legközelebbi rögtön azt kezdte firtatni, mért nem álltam meg. Mivel közöltem vele, hogy se rendőrségi felirat, se fényhíd, viszont maszek rendszám, ráadásul tükörből nehezen ismerem fel a sapka néküli, kocsiban ülő rendőröket, abbahagyta.
Egy másik mindenáron a robogóm műszaki papírjait szerette volna megkapni tőlem ...

j311 2009.05.18. 09:53:47

"én jobbra mennék, 200 métert"

Biztos leszáradt volna a lábad, ha valahol a környéken leparkolod az autót és gyalogolsz 2-300 métert...
Még egy hülye autós.

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.05.19. 16:47:19

Okos enged.
Amúgy ez nézőpont kérdése. Én mindkét szerepbe kicsit bele tudnám élni magam, szóval befogom...












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása