Friss kommentek

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) kresz (720) KRESZ (1) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Tanúskodni szívás

2009.06.05. 11:41 :: Kisikasa

APS valószínűleg ha teheti, ezután messziről elkerüli azokat a helyzeteket, ahol esetleg később tanúskodásra lehet szükség. Főként a rendszer hibája, hogy az embereknek elmegy a kedve a jószándékú információ adástól, mert még a végén az járja meg, aki csak jót akart. Ti mit gondoltok? Bevállalnátok egy ilyen macerás procedúrát pusztán, hogy segítsetek?

A legutóbbi post (a levélíró erre gondolt - a szerk.) régi élményeket hívott elő belőlem. A kommentelőket is megosztja a nagy kérdés, tanúskodni vagy nem tanúskodni. Nekem pár éve volt benne részem, és bár nem autó, de közlekedés, és jól szemlélteti az ügymenetet. Szóval a történet idején már volt autóm, de sokszor buszoztam, nem akartam mindenhová kocsival járni, olcsóbb is volt így.

Éppen egy esti járaton ültem, rajtam kívül még vagy 4-5 nyugdíjas meg pár esti műszakból hazafelé tartó 40-es ült a buszon. Az egyik üres megállót elhagyva láttam, amint fut a busz felé egy ránézésre ittas állapotú (sinus hullám-mozgás) fickó.

A buszos nem állt meg neki (gondolom nem akart egy részeg után takarítani, meg a mi kis városkánkban pont ebben az időben adták ki a parancsot, hogy a megállót elhagyva nem állhat meg a sofőr utasokat felvenni), a csávó viszont nem volt rest, amikor a busz mellé ért, egy óriásit rúgott a busz oldalába. Ettől aztán el is vesztette az egyensúlyát, és nagyot zakózott a busz mellett.

Egy pillanatra azt hittem, hogy a busz alá esett. A sofőr is, ezért megállt, és lepattant a buszról, hogy megnézze, megsérült-e a fickó. Pechére a csávónak semmi baja nem volt, feltápászkodott, és egyből megütötte a sofőrt. Ekkor szálltam le én is a buszról és elválasztottam a fickót a sofőrtől, aki addig CB-n rendőrt hívott.

A csávó szerette volna leverni a sofőrt, de erre nem volt több lehetősége. Gyorsan megérkeztek a rend őrei, azokkal is összebalhézott a tag, elő is állították. Feljöttek a buszra, és megkérdezték, hogy ki mit látott. Mivel a többség az esti fáradt utasokra oly jellemző módon csak bambult az út során, kb. én voltam az egyetlen ember, aki látta az egész sztorit. Jelentkeztem, elmondtam a rendőrnek, hogy mit láttam, bediktáltam az adataim, és részemről le lett zárva a történet.

Aztán 1 hónap múlva kaptam egy felszólítást, amiben az állt, hogy feljelentés lett a dologból, úgyhogy tanúvallomást kell tennem. Fáradjak be a város másik felén lévő rendőrörsre május 30. 11:30-ra (ez itt fiktív időpont), ha pedig nem jelenek meg a konkrét megadott időpontban, akkor elő is állíthatnak és nagyon sanyarú sorsom lesz (ez gondolom amolyan sablon, mindenkinek ezt küldik ki).

Autóval mentem, az örs környéke fizetős övezet, így még nekem került pénzbe, hogy segítem a munkájukat. Tudom, mehettem volna gyalog vagy busszal is, csak akkor soha nem értem volna oda és vissza, hiszen így is a melóból kellett elkéretőzni. Az örsön egy nyomozó bevezetett az irodájába, ahol felolvasta, hogy mit írt le az intézkedő rendőr. Őszintén: baromságokat!

Vagy egy másik eset feljegyzései voltak azok? Ki tudja, a lényeg az, hogy kezdhettük az egészet a legelejéről, elmondtam, hogy mi nem stimmel az intézkedő kolléga leírásában, mire a nyomozó még engem tartott hülyének, hogy akkor miért ezeket mondtam a helyszínen. Lassan azért leesett neki, hogy talán a feljegyzés nem pontos...

Szóval újból elmondtam az egész sztorit az elejétől végéig, majd aláírtam a vallomásomat, és mehettem dolgomra. Illetve a nyomozó megkérdezte, hogy élek-e költségtérítési jogommal (gondolom az útiköltséget térítik indokolt esetben), de mielőtt válaszoltam volna, hozzátette, hogy mivel helyi vagyok, ezért ő úgy veszi, hogy lemondok róla. Csak így, simán.

Összegezve:

- Bruttó 2 órámba került a tanúskodás (várni kellett a tisztre, meg a nyomtatóra, ami éppen nem üzemelt stb).

- 1 órányi parkolás díj az ára a kötelességtudatomnak (nem tudtam, hogy ilyen hosszú lesz, csak 1 órára elegendő zsetont dobtam az automatába, még mázli, hogy nem jártak arra az ellenőrök). Nem haltam bele, még telik kenyérre, itt inkább a mögöttes elv zavaró, ugyanis az útiköltséget én állom.

- Ha nem értem volna rá aznap (pl. külföldön vagyok, temetésen vagyok, beteg vagyok stb), akkor valószínűleg leveleznem kellett volna a rendőrséggel (ami megint idő és pénz).

- Az intézkedő rendőr hülyeségeket írt le a helyszínen (vagy csak a nyomozó trükkje volt, hogy minél pontosabban meséljem el a történteket)

- Elment a kedvem a tanúskodástól. Tudom, én is kerülhetek olyan helyzetbe, ahol mások tanúvallomása segíthet igazságot szolgáltatni, de nekem valahogy nincs kedvem hétköznap délelőtt a város másik végébe járni tanúskodni, és ahhoz sincs kedvem, hogy a helyi rabló parkolási társaság bevételét gyarapítsam, miközben elméletileg állampolgári kötelességemnek teszek eleget.

- Tanúskodni fontos. A tapasztalat azt mutatja, hogy pont az imént vázolt kellemetlenségek miatt nem akar senki sem tanú lenni, így viszont az ügyeskedők, az önbíráskodók, az autós őrültek mindig megússzák. Ha a hatóságok változtatnának az ügymeneten, és esetleg "kényelmesebbé", egyszerűbbé tennék a tanúskodás lehetőségét, akkor szerintem sokkal többen élnének a lehetőséggel.

- Telefontanú! Aki nem akar balhét, nem akar kellemetlenséget, annak elméletileg lehetősége van névtelen bejelentést tenni a rendőrség ingyenes vonalán: 06-80/555-111. Én még nem próbáltam (szerencsére nem volt rá szükségem), de gondolom működik rendesen. A legutóbbi postban leírtaknál bárki tárcsázhatta volna, amíg megjön a villamos, simán bediktálható a tényállás és a kérdéses rendszám, a földről felkelő fickó bejelentésével együtt pedig még aznap elővehetik az antiszociális állatot. Éljünk vele!

- Milyen világ az, ahol a vascső, gázspray, Simson-lánc stb. alapvető felszerelés a vezetőülés környékén? Vezessünk normálisan, legyünk előzékenyek és higgadtak! Talán nem csak a rossz példa ragadós...

93 komment

Címkék: közlekedés rendszám autó hülye rendőr sztereotípia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bladika 2009.06.05. 11:52:03

Ámen! Sajnos igaza van és megértem!

DonnaNyányó 2009.06.05. 12:06:28

Mielőtt mindenkinek elmegy a kedve, gondolja át, hogy mennyit segít a vallomása. Ne rinyáljon, hogy 1 órányi parkolódíjat kell fizetni. Lehet, a vallomás nélkül meg a buszsofőrt meszelik el pl. százezres büntire.

Mindenki tanúskodjon! Különben csak a neten foglaljátok a tárhelyet a frusztrált picsogásotokkal.

Megélhetési rasszista 2009.06.05. 12:12:29

@Deluxe the ForumTroll: Nem érted a lényeget. Arra a napra szabit kell kivenni, elautózni/buszozni, majd a jól szervezett rendőrségen várni 2-3-4 órát, ahol jó esetben megerősítem a jelentést.

Ezek után mindenki csodálkozik, hogy 1., vagy mindenki húzza a fülét-farkát, 2., vagy inkább gyorsan letudja a helyszínen a maga dolgát (itt a részegnek pl. 2-3 jól irányzott saller, aztán belökni az útszéli árokba, az, hogy valaki TUDATOSAN filmszakadásig issza le magát, hadd ne már az én bajom legyen) és már ott sincsen.

Fanyuvo 2009.06.05. 12:13:57

Nem igazán vágom. Azt vártam, hogy komolyabb problémája lesz... Ez ahogy az előttem szóló írta: picsogás.

DonnaNyányó 2009.06.05. 12:15:08

@Megélhetési rasszista: A lényeg az, hogy az ügyet segítsd, állampolgári kötelességed is. És vagyok annyira naiv, hogy inkább kerüljön egy nap szabimba, 4 buszjegybe, minthogy a vétlen sokkal nagyobbat szívjon.

Próbálja már meg mindenki félretenni a saját "nyomorát" és gondolni másokra is.

szaGértő 2009.06.05. 12:16:35

A tanú költségeit megtérítik, ha kéri.

Manyizga (törölt) 2009.06.05. 12:17:07

1, Állampolgári kötelesség teljesítése címen a munkahely elenged, de kell igazolás a rendőrségtől.
2, tömegközlekedés árát fizetik a "berendelt" tanúnak, csak kérnie kell a rendőrségen.
3, a fenti két pont plusz papírmunka a rendőröknek, ezért nem ajánlják fel alapból.

Emlékeim szerint... :)

dr. _mmm_ 2009.06.05. 12:20:06

ÖÖ... nem értelek..
pontosan leírták.. ha nem mész el, akkor Ők mennek érted.. ezt kell választani.. kocsival mennek érted. Se benzin se parkolás.. És útközben még bratyizhatsz is. :))

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.05. 12:21:56

Én már tudom, ki a hülye, de nem mondom meg.

Nemtudom mi itt a gond, aki valahova autóval megy, annak számolnia kell azzal, hogy üzemanyagot, és parkolójegyet kell fizetnie. Ha meg tömegközlekedéssel, akkor buszjegyet kell vennie.
Ugyanúgy kell azzal is számolni, hogy az egész dolog időbe telik, szóval szabadnapot kell kivenni. Ez mindenhol így van. Mit gondolt a kedves posztoló, hogy majd fizetnek neki azért, hogy tanúskodjon?

Megélhetési rasszista 2009.06.05. 12:22:13

@Deluxe the ForumTroll: Jó, csak ehhez a bürökrácia hatalmas feneket kerít ennek. Sokaknak ez veszi el a kedvét.

demizson bobby 2009.06.05. 12:25:30

Szerintem a rendőr "feljegyzései" amik nem voltak valósak, azok az ő elmondásai alapján kerültek felvételre és alá is kellett írnia.
Neeeeeeeem?

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.05. 12:27:22

A magyar jog szerint mindenki köteles tanúvallomást enni, kivéve, ha közvetlen családtagra kell terhelő vallomást tenni! Tehát ez nem jószándék, meg nem elmegy tőle a kedvem... történet, ez kötelesség. Az útiköltségről meg annyit, hogy erősködni kellett volna, és kifizetik, plusz ha viszel igazolást, hogy ezért a munkahelyed levon a fizetésből, akkor azt is kifizetik.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2009.06.05. 12:28:09

Enyhén szólva is bosszantó a posztoló hozzáállása. Ahelyett, hogy örülne, hogy segíthetett valakinek, és állampolgári kötelességét teljesíthette, nekiáll itt rinyálni.

Majd ha jól kirabolnak az utcán, kedves posztoló, vagy meghúzzák a kocsidat, és senki nem hajlandó tanúskodni, akkor kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed.

Megélhetési rasszista 2009.06.05. 12:29:29

Azért aki itt mindenki ilyen becsületesnek mondja magát, kíváncsi lennék, egy utcai verekedésnél megvárja-e a rendőrt. Beszállna-e egyáltalán a dolgokba?

aszfaltbetyar 2009.06.05. 12:30:16

úúúú de nagyon nehéz volt életedben egyszer elmenni tanuskodni... én néha a postán szívok ennyit

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.05. 12:30:20

Ezen a blogon már minden hülye panaszát leközlitek?

aszfaltbetyar 2009.06.05. 12:31:54

@Deluxe the ForumTroll: erről van szó... mi van ha senki nem tanuskodik, és ugyanez a fasz végigpofozza a fél város csak mert valakinek nincs fél napja hogy egyszer bebattyogjon a jardra

Zsola777 2009.06.05. 12:35:37

@Fue: Ne bosszankodj, inkább arra gondolj, ha nem lett volna a részeg f*sz, akkor nem került volna adóforintjainkba a busz késése, a rendőri kiszállás és nyomozati munka, a bírósági munka. Ehhez képest a posztoló hozzáállása korrekt volt, így vagy úgy, de tanúskodott, ami jó. És persze nem ő jelentette fel a részeget, hanem valszeg a BKV, hivatalból. Szóval ha nem arcoskodnának a részegek, máris könnyebb lenne.

Fox66 2009.06.05. 12:39:14

Hát szerintem korrekten jártak el veled.
Tanúskodni általában senki sem szeret, de mégis csak muszáj. Te is elvárnád, ha a te személyes sérelmedet kéne valakinek igazolnia, hogy ne csak akkor tanúskodjon, ha kedve van hozzá vagy ideje van rá.

Nagy tévedés azt hinni, hogy ha szóban nyilatkozol, akkor ezzel mindent elintéztél és nincs más dolgod. Ha te keverednél bajba, neked sem tetszene, hogy valakinek a helyszínen szóban meghallgatott pár mondata alapján ítélnének el.
Az pedig, hogy a vallomásod hogyan szabályszerű és bizonyítékként felhasználható még csak nem is a rendőrök találják ki, csupán alkalmazzák az erről rendelkező jogszabályokat.

Egyedül a költségtérítéses dolog necces kicsit, mert a 14/2008. (VI. 27.) IRM rendelet alapján igényt tarthatsz a megjelenéssel kapcsolatos költségekre (útiköltség, szállásköltség, parkolási díj). Azonban ehhez nem nem elég a jegyzőkönyvben nyilatkoznod, hogy igényt tartasz rá, hanem egyéb papírmunka is jár vele. Ezért nem csak a rendőrök, de néha maguk a tanúk sem szeretik és inkább lemondanak róla.

Matrix_ 2009.06.05. 12:39:34

megjegyzem én voltam olyan bírósági tárgyaláson tanú, ahol a vádlott kivételével mindenki ott volt. Mind a 3 alkalommal.
Minden alkalommal elnapolták a tárgyalást, a "vádlott nem jelent meg" indoklással :)!
úgyhogy szerintem nem fognak hintőporos gumibottal senkit seggbedugni, ha nem megy el elsőre... De tény hogy jobb tanúként ott lenni, mint vádlottként. Pláne ha ezzel másokon segít az ember. Szerintem!

Dontorno 2009.06.05. 12:47:41

Hát ez szerintem is csak picsogás.

Nem tudom mit várt a kedves levélíró, talán, hogy majd házhoz megy a rendőr és két luxusprostival köszöni meg, hogy hajlandó volt eleget tenni állampolgári kötelezettségeinek?

Nehogymár bárki azt higyje, hogy szívességet tesz azzal, ha tanuskodik! Ez törvényben előírt kötelezettség, ha nem teszed meg, bűncselekményt követsz el! Ennyi.

Egészen elképesztő, hogy egyes emberek számára milyen felfoghatatlan, hogy nem csak jogai vannak, hanem kötelezettségei is és egyből rinyálni kezdenek, ha kisújukat meg kell mozdítaniuk valamiért.

Ha annyira fájt az a parkolójegy, miért nem mondtad a rendőrnek, hogy kéresz költségtérítést? Vagy csak írásban vagy nagyfiú? Tudod, néma gyereknek...

Fue · http://www.english-hungarian.com 2009.06.05. 12:47:48

Zsola777: igazad van, megtette, ami a kötelessége, de számomra akkor is bosszantó, hogy ahelyett, hogy örülne, itt rinyál.

Megélhetési rasszista: Nem beszállni kell, csak rendőrt hívni, és ott maradni tanúskodni. Alapvető dolog, ha a törvény nem írná elő, emberileg akkor is azt hiszem, hogy minden jó érzésű ember kötelessége.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.05. 12:50:30

Majd ha a posztoló kerül ilyen helyzetbe, akkor meg elvárja mindenkitől, hogy tanúskodjon, mert az az ő kötelességük.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.05. 12:52:30

"Az örsön egy nyomozó bevezetett az irodájába, ahol felolvasta, hogy mit írt le az intézkedő rendőr. Őszintén: baromságokat!"

Az egészben ez a legjobb. Még jó hogy nem az volt hogy a sofőr ütötte meg a részeget...

Talán ha a rendőrök írni is tudnának, akkor kevésbé lennének bunkók?

Andie 2009.06.05. 12:52:34

Én életemben eddig 1x tanúskodtam. Ráadásul nem is itthon.
Kb 15 éves lehettem, mikor nyárszüneti rendes látogatásomat tettem Düsseldorfban élő nagybátyáméknál. Unokatesómnak (velem egyidős) még volt sulija, mert ott kint kicsit később kezdődik a nyári szünet, cserébe van őszi is.
Egyedül voltam otthon egy 5 emeletes társasház felső emeletén. Úgy 10 óra magasságában csöngettek. Nem volt gyanús, mert minden reggel becsöngetett valahova az újságos, postás, hogy beengedjék. Néha hozzánk is. Ilyenkor azonban mindig felorditott a lépcsőházban, hogy "pooooooszt".
Most azonban nem tette, de nem is tünt akkor fel. Eltelt legalább 10 perc, mikor megint csöngettek, de már a lakásajtón. Kinyitottam (én hüje), és egy 30as ürge állt az ajtóban, olyan török-forma, vigyorgot, azt valamit dumált tört németséggel, hogy kit keres. Mondtam, hogy nemtudom itt lakik-e, én is csak vendég vagyok. Valszleg az volt a szerencsém, hogy szólt a tévé a háttérben, és nem tudhatta, hogy van-e még valaki itthon. Igy elment.
Jön haza 14 fele uncsitesóm, lihegve, kipirosodott arccal (nagy szuperhírók voltunk már akkoris, ő meg ráadásul mittoménmilyen szinü öves karatés, amit aztán feketéig vitt), hogy baszki Andris, betörtek az alattunk lévő lakásba, a tanárnőhöz.
Megyünk le, hozza a nagy kést, lopakodunk, télleg ajtó résnyire nyitva, ajtóléc beszakítva. Benyomta kicsit az ajtót, és a kést előredugva (tisztára mint egy amcsi zs filmben :) ) megyünk be. Utólag persze nagy hüjeség volt ezis :)
Persze nem volt már bent senki, minden széthányva, ruhák szétszórva, 85B-s volt a tanárnéni úgy saccra.
Na, rohanunk vissza a lakásba, hivni nagybátyámat, de közben bazmeg!! megfogtad a kilincset! ujjlenyomat, minden tököm! áááááá, zsiros konyharuhával vissza, kilincs letörölget, stb.
Rendörök és nagybátyám kb egyszerre értek, elmeséltem nekik mi volt reggel. Ők még helyszineltek kicsit, aztán elmentek.
Tancinéni is előkerült, nagyon hálálkodott, pedig gondolom nem örült a dolognak. Másnap kaptam tőle egy nagy kosár csokit (bár inkább más kosárba kukkantottam volna be szivesen)
1 hét múlva hivtak a hekusok, hogy mennyek már be, fényképet azonosítani. Hü, meglepődtem, de izgi is volt. Uncsitesóm bekisért, átnéztem 3 mappányi képet, mire megleltem az ürgét. Tutibiztosra ő volt, mintha csak pár nappal előtte készült volna a kép.
Megköszönték, nagyon kedvesek voltak, és végre láttam egy rendőrséget belülröl :)

Kb fél év múltán mesélte uncsitesóm, hogy kaptak hivatalos levelet, melyben irták, elkapták a fazont. Sok volt a rovásán.

Andie, a köpenyes igazságosztó :)

Netuddki. 2009.06.05. 12:54:33

Azt hiszem néhány emberkének nem esett le a kétforintos.
Egy ember volt aki hajlandó volt tanúskodni, de legközelebb nem valószínű, hogy önként és dalolva fog ajánlkozni. Amit meg lehet érteni. Ez a dolog lényege.

Aki pedig a levélírót szidja ezért az sz.ékeljen tengeri sünt. Csak azért, mert annak könnyen letörik a tüskéje.

DonnaNyányó 2009.06.05. 12:56:45

@kovi1970: papa, neked se esett még le a fillér...

Olyan nincs, hogy önként és dalolva. Kötelező!

Üjjleegyes.

Netuddki. 2009.06.05. 12:57:48

@Andie: Nálunk azért még van mit fejlődni rendőréknél.

Zsola777 2009.06.05. 12:59:18

@kovi1970: "sz.ékeljen" - azaz széltében ékeljen tengeri sünt = akadjon el? :D

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.05. 13:00:12

@kovi1970: A tanúskodás mindenkinek a kötelessége, nem akarat kérdése, nincs olyan, hogy valaki hajlandó vagy nem hajlandó.

Netuddki. 2009.06.05. 13:01:11

@Deluxe the ForumTroll: Tanulj meg előpször olvasni mielőtt elkezded a kiosztást. De bekopizom csak Neked, hátha túl hosszú a szöveg:

"Jelentkeztem, elmondtam a rendőrnek, hogy mit láttam, bediktáltam az adataim, és részemről le lett zárva a történet."

Az egy dolog, hogy innentől meg már ment minden a maga hivatalos útján.

aszfaltbetyar 2009.06.05. 13:02:07

@kovi1970: szerintem nem ez a dolog lényege, itt neked vannak szövegértelmezési problémáid

Netuddki. 2009.06.05. 13:02:58

@Zsola777: A sün kijön, csak a tüskék maradnak. ;)

DonnaNyányó 2009.06.05. 13:04:04

@kovi1970: "legközelebb nem valószínű, hogy önként és dalolva fog ajánlkozni. Amit meg lehet érteni."

Ha valaki csak a saját nehézségein óbégat, akkor lehet megérteni. És leverni neki egy óriási taslit.

Janovszki Zsolt 2009.06.05. 13:05:25

Tanúskodni kötelesség, nem választható opció.
Zs

DonnaNyányó 2009.06.05. 13:05:46

Na de hol van Gigor "minden olyan gyorsan történt" János? :D

TH 2009.06.05. 13:08:10

Deluxe jól megaszondta a lényeget. És tényleg igaza van abban is, hogy több értelme van a rendőrségen tanúskodni, mint a blogon rinyálni. Szóval ő véletlenül egy olyan provokátor, aki nem is mond hülyeségeket ANNYIRA. :)

aszfaltbetyar 2009.06.05. 13:10:53

@TH: én azt akartam írni hogy az első értelmes hozzászólása amit olvasok :D

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.06.05. 13:12:23

A posztoló még jól járt. Engem a halál farkára (cca. 200 km) akartak berángatni, tanúskodni. Leírtam kézzel a tanúvallomásom (kb. annyi, hogy nem láttam semmit, mert távol voltam az esettől), aláírtam, elküldtem, aztán kaptam egy hivatalos levelet, hogy a bírónő momentán leszarja, és ha nem megyek személyesen (akkor amikor ők azt mondják), akkor előállíttatnak, aminek a költségét is én viselem... Fasza.

Jött megint az időpont, nagy nehezen szabaddá tettem magam, erre az előző délután hívnak a mobilomon (tök hivatalosan :-)), hogy nem kell mennem, a tárgylás elmarad, mert az ügy "beállt". (Álljon beléjük a hegyikecske lándzsája...)

Ráférne egy marha nagy reform már ezekre a bürokrata bunkókra.

Kifordított kacagány 2009.06.05. 13:12:47

az állampolgári kötelesség nem csak addig tart, amíg nem kell hozzájárulni anyagilag is.
igen, megtérítik a tömegközlekedést, de ha nem térítenék meg, akkor is kutya kötelessége mindenkinek eleget tenni a kötelességeinek.

az előállítás nem úgy megy, hogy ha nem érsz be nyolcra, akkor megy érted a járőr és rögtön meg is bilincsel. előbb valószínűleg kapsz még egy felszólítást és ha akkor sem jelensz meg, akkor mennek és megkérnek, hogy tarts velük. ellenben a legegyszerűbb az, ha felhívod az előadót és egyeztetsz velük egy időpontot, ha az általuk előírt neked nem felel meg. bármennyire hihetetlen ez működni szokott.

mint már többen írták, nem kell szabit kivenni. szólni kell, hogy igazolt távolléten leszel és ha viszed az igazolást, akkor egyetlen szabadnapod sem megy rá és még fizetik is. természetesen ha teljesítmény bérben dolgozol, akkor erre a napra alapbér jár csak, de talán még ez sem olyan nagy ár azért, hogy tehetsz valamit egy élhetőbb országért.

tanúskodni meg azért nem szeretnek az emberek, mert lusták és egyébként is hozzászoktak a mutyizáshoz, nem pedig az ügyintézés menete miatt. az európai gondolkodásnak nem ott kell kezdődni, hogy elvárod a hivataltól a seggnyalást, hanem ott, hogy te kezdesz el úgy gondolkodni.

DonnaNyányó 2009.06.05. 13:15:58

@aszfaltbetyar: akkor most rögtön lejáratom magam... Deluxe for president! :D

kiscsikó · http://www.volvowiw.hu 2009.06.05. 13:17:11

Nekem az előző kocsimat törte össze egy nőszemély GTK-s állapotra.

Mivel a baleset során egy betonoszlopot is kidöntöttem, így közmű sérülés miatt hivatalosan is eljárás indítottak a nő ellen.

Megkaptam az értesítést az első tárgyalásról. Majd a tárgyalást megelőző napon kaptam egy levelet, hogy elmarad.
Kaptam értesítést a második tárgyalásról, erre elmentem, viszont elmaradt, mert a bírónő aznap lebetegedett és hazament. A harmadik tárgyalásra már én felejtettem el elmenni. Írtam a csajnak egy SMS-t hogy sok szerencsét a továbbiakhoz, nekem sok kedvem már nincs ehhez az ügyhöz.....

Gondolom segítség kellett neki ahhoz, hogy "nem is sérültem meg annyira". Ennyit viszont nem ér a dolog...főleg, hogy másik autót kellett így vennem + A GTK-val járó egyéb nehézségek.

Kifordított kacagány 2009.06.05. 13:17:36

@dark future: ezekben az esetekben sajnos nem a bürokrácia örömei miatt történnek a dolgok úgy, ahogy, hanem azért, mert éppen olyan rosszul értelmezik az állampolgári jogokat, mint ahogy a kötelességeket. emiatt aztán nem is lehet hatékonyan tárgyalni és lezárni egy ügyet. vicc, hogy egy szaros tyúkper is évekig eltarthat, ha valamelyik fél elég kreatív és érveit, bizonyítékait cseppenként képes előadni a félévente megrendezendő tárgyalásokon(amik pont emiatt vannak félévenként).
mennyivel egyszerűbb lenne, ha kapna mindenki két hetet, hogy összeszedje a tárgyalásra az anyagait, aztán ami van, abból gazdálkodnának. nem még utólag találgatnának ki ezt-azt.

aszfaltbetyar 2009.06.05. 13:18:59

@Kifordított kacagány: bezzeg ha rendőrautó menne, hogy bevigyen az örsre hogy felvegyék a vallomásod... kulturáltan bekopognának....kinyitnák a kocsi ajtaját...filmet vetítenének útközben, lenne jégbehűtött pezsgő az octaviában... 10 perc alatt felvennék a vallomást... megebédeltetnének...hazavinnének...hazafelé megállnának egy prostinál nem e szeretnél egy ingyé' menetet mert úgyis lóg egy szívességgel...

ugyanmár...

Netuddki. 2009.06.05. 13:21:17

@Janovszki Zsolt: "Tanúskodni kötelesség, nem választható opció."

Ezt senki nem vitatta. De cserébe talán bánhatnának úgy is a tanúskodóval, hogy legközelebb is legyen hozzá kedve.
Gondolok itt arra, hogy nem várakoztatják meg, nem hülyézik le, és a költségtérítés nem opció.
Magyarul emberszámba veszik.
Rendőrségen kívül ez vonatkozik a bíróságra is.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.06.05. 13:21:37

@Deluxe the ForumTroll:
@Janovszki Zsolt:

Amíg a hatóságok ennyire merevek és rugalmatlanok, az alkalmazottak meg ennyire taplók, én mégis inkább azt az opciót fogom választani, hogy ott sem voltam... Bocs.

Nem értem, hogy olyan esetben, amikor kurvára semmi értelme nincs a helyszínre utazni, miért nem fogadnak el egy kézzel írott vallomást (amiben annyi áll, hogy az esettől 2-300 m-re voltam és szembe sütött a nap, ezért már csak azt láttam, hogy a motoros az árokban fekszik). Egyébként pont ugyanezt diktáltam be a helyszíni jegyzőkönyvbe is. Gondolják, hogy fél évvel később megvilágosodok?

Bementem volna a helyi kapitányságra vagy bíróságra is mégegyszer, de nem már egy barom bírónő miatt csesszek el egy napot ilyenre és utazzak egy csomót... A tök értelmetlen dolgokat átalakítani kell, nem bólogatni, hogy így van a jogszabályban. Láthatjuk nap mint nap, hogy a jogszabályokat mekkora idióták legózzák össze...

Kalevala 2009.06.05. 13:23:13

én egyszer egy kirakat betörést láttam, azonnal szóltam az egy utcára levő járőröknek, akik el is fogták a betörőt az elopott szajréval még az utcán. Azt mondták ez tettenérés,nem kell tanuskodjak de a biztonság kedvéért felveszik az adataim. Persze jött az idézés a tárgyalásra, ahol is jelenlévő vádlott és népes, vérben forgó szemű pereputtya elött hangosan felolvasták az adataim. Köpni, nyelni nem tudtam.
Na, ezek után kinek gobdolja még úgy, hogy együtt szeretne működni a hatóságokkal?

Butabi 2009.06.05. 13:25:36

Aha !
Képzeljétek el nekem a nagyit elütötte egy autó, volt egy tanú aki nem akart tanúskodni, mert legutóbb is parkolójegyet kellet vennie, meg el kellet kérnie magát a munkahelyéről. Szóval a köcsög autós ma is hobbiból öreglányokat üt el esténként. De hát én megértem, a parkolójegy az parkolójegy.....

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.06.05. 13:26:00

@aszfaltbetyar:

Erősen gondolkodom is rajta :-) Ezeknek...

Netuddki. 2009.06.05. 13:29:11

@aszfaltbetyar: Szerintem meg olvasd el a többi hozzászólást is, amiben leírják ők hogyan jártak.

Nem kinyalni kell a tanú sejhaját, hanem olyan körülményeket teremteni ahol kötelességtudó állampolgárnak érezheti magát.

Alex3000 2009.06.05. 13:30:54

Hát igen, a mostani rendszer nem igen motivál a tanúskodásra, ezen jó lenne végre változtatni!

TH 2009.06.05. 13:31:46

@aszfaltbetyar: Így is lehet fogalmazni. :)

aszfaltbetyar 2009.06.05. 13:35:24

@kovi1970: elejétől kezdve olvasom őket...
valóban megkellene teremteni, én is tanuskodtam már kétszer életemben, szintén réti négerek ellen (az én anyámat is szídták a folyosón) mégsem jutott eszembe hogy postot írjak hogy elment fél napom... Úgy beszélsz mintha hetente egyszer kötelességed lenne elmenni tanuskodni ne viccelj már!

DonnaNyányó 2009.06.05. 13:37:23

@Kalevala: kérni kell az adatait zártan kezelését, akkor nem olvassák fel.

Különben is, mi ez az állandó rettegés, hogy megkeresnek, felkutatnak stb? Ezt a paranoiát csak a filmekből szedték össze az emberek, ahol azt látják, hogy a maffia mindig megtalálja a tanút.

Most egy fosláda piti bűnöző meg családja elkezd majd kutatgatni, meg adatokat feljegyezni? Ugyanmár..

aszfaltbetyar 2009.06.05. 13:38:11

az ilyen gondolkodásmód miatt tart itt ez az ország

pötyike82 2009.06.05. 13:38:31

Kis Naív! Azt hiszi ezzel végzett is? Engem anno szembesítésre visszarendeltek mégegyszer, illetve 3 év múlva meg a bíróságra, stb...

Mivel 3 évvel később már nem nagyon emlékeztem mindenre és egy kis apróságot másképpen mondtam sajnos, ezért majdnem engem jelentettek fel...

pötyike82 2009.06.05. 13:40:21

Amúgy ha rendőrségi ügy miatt nem tudsz melóba menni, akkora arra jár a rendekívüli szabadnap! Ugyanúgy, mintha pl temetésre mennél...

libraSVK 2009.06.05. 13:46:46

@Zsola777:
Ha nem lenne reszeg, nem lenne annyi bevetel az allamkasszaba, ...
Sajnos meg mindig az van, hogy tobb "hasznot" csinalnak a reszegek, mint kart...
A dohanyzasra ugyanez vonatkozik...
A drogra meg nem, mert nincs megadoztatva, de egyszer lehet, hogy azzal is ugyanez lesz a helyzet...

Meg mielott valaki belem kotne - nem, nem ertek eggyet ezzel a modszerrel, de sajnos, ez van!

DonnaNyányó 2009.06.05. 13:46:59

Nah, ekkora az egyetértés, most már gyalázzuk végre a motorosokat :D

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.05. 13:47:20

Akkor ti, ha láttok egy sérültet feküdni az utcán, nem mentek oda segíteni neki, mert az sok időbe telik?

Bambano 2009.06.05. 13:49:17

Szokásos ráfutásos baleset pesten, egy szabálytalanul átrohanó gyalogos miatt. A gyalogos szökne, ketten megállítjuk. Majd telefonálás a rendőrségre, elmondjuk a helyzetet, erre közlik, hogy vagy megegyeznek az autósok, hogy a hátsó volt a hibás és elintézik a betétlapokat, vagy kimennek, az két óra, akkor nem csak betétlap lesz, hanem feljelentés is, válasszanak. Autós nyilván választott, nem kell rendőr.
Utána meg nekem égett a pofám a gyalogos előtt, hogy minek tartóztattam fel, ha a rendőrök tojnak az egészre.

Úgyhogy legközelebb nem állok meg, nem állítom meg a valódi bűnöst, stb. stb.

aszfaltbetyar 2009.06.05. 13:54:43

@Bambano: hát már ne is haragudj, de a gyalogos akár átszaladt akár nem az utolsó autó a hunyó... nekem meg sem fordult volna a fejemben hogy megfogjam a gyalogost és ott tartsam mit gondoltál mit fognak mondani a jardon?

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.06.05. 13:59:09

@Bambano: Mindenképp a hátsó autós a hibás, neki kell betartani a követési távolságot. A rendőrök azért nem jöttek ki, mert egyértelmű volt a helyzet. A gyalogos semmiben sem volt hibás.

BLovi 2009.06.05. 14:00:38

Én tavaly voltam szemtanúja egy sajnálatos balesetnek, ami később kiderült halállal végződött :(

Van egy elég nyomi kereszteződés ahol a rendőrlámpa is túl sokára vált át, a forgalom viszont elég gyér és keskeny az utca, az emberek 90%-a nem várja meg míg zöldre vált. (ezt nem mentegetésnek mondom, csak tényt állapítok meg). Azon a napon egy 60 év körüli úr jött át és pechére a járdaszegély szélénél ütötték el, repült pár métert és beverte a fejét a padkába. Gyakorlatilag egyetlen lépésen múlott, hogy nem ért át. :( Nem láttam az egész jelenetet, csak az elejét amikor jön át (amikor elindult talán még villogott a lámpa erre már nem emlékszem de amikor elütötték tuti piros volt a gyalogosnak). Kb. 6-7 szemtanu volt. Mindenki csak állt bambán, hívták a 107-et de semmi több. Senki nem ment oda az illetőhöz megnézni, hogy él-e még! Még az sem aki elütötte. Várták a mentőt és nézték amint eszméletlenül fekszik. Egyedül én mentem oda megnézni a pulzusát, akkor még élt...nem is ez a lényeg most. Először a rendőrök értek ki és amint jött a járőrkocsi, a szemtanuk gyorsan elmentek. Ketten maradtunk ott mindössze. Kérdezték tanuskodok-e. Most erre mit mondjak, hogy nem? Persze, hogy elmondom mit láttam. Elmondtam mi volt. Aztán közben megjött a mentő elvitték a bácsit. Mondja a rendőr, hogy meg kéne várnom még egy másik helyszínelőt, mert ő is tenne fel kérdéseket. Hát jó. Hazaszóltam, hogy későbben megyek. Több, mint egy órát vártam mire sorrakerültem, addig mindenfélét méregettek én meg várakoztam az útszélen! Egy idő után fáztam, mondták üljek be addig a rendőrkocsiba. Összesen az egész miatt kb. 2-3 órát kellett ácsorognom/ücsörögnöm a helyszínen mire elengedtek. De gondoltam ennyit megtehetek egy szerencsétlen emberért. Meg a sofőrnek se volt mindegy hogy piroson ment át a gyalogos, vagy zöldön és ezt igazoljuk-e. Másnap munkahelyen utánaérdeklődtem és megtudtam, hogy a János Kórházba szállították az illetőt, de telefonon nem adhattak információt az állapotáról. Végülis logikus. Próbáltam elfelejteni a történteket, mert elég csúnya látvány volt... Teltek a hetek, mire felhívtak telefonon a rendőrségtől, hogy be kéne mennem tanuskodni. Nekem is hétköznap délelőtti időpontot adtak, a munkahelyemtől homlokegyenest másik irányba. Hiába mondtam el mindent a helyszínen, úgy látszik ez nem volt elég. A rendőrtől tudtam meg telefonban, hogy a bácsi meghalt és bírósági ügy lesz belőle, ezért muszáj, nem tagadhatom meg, mert az büntetőjogi mittudoménmit von maga után. Elmentem a rendőrörsre. Várakozás....aztán fél órával a megbeszélt időpont után jött le egy rendőrhölgy, hogy fáradjak fel. Mindenfajtát kérdezett, csomó keresztkérdéssel. Ilyeneket, hogy hány centiméterre volt a feje a padkától, mutassam meg helyszíni fotón, meg rajzon, hogy az elrepült táskája PONTOSAN hol helyezkedett el, stb. stb. Ekkor már sok idő eltelt, talán egy hónapnál is több. Csomó kérdésre nem tudtam pontosan felelni. Ott a helyszínen frissiben meg tudtam mindent mutogatni (akkor meg is tettem), de ennyi idő után a franc se emlékezett már minden apróságra. Azt mondja nekem az egyiknél a rendőrhölgy, hogy a helyszínelő rendőrnek kissé arrébb mutattam (és rámutatott a fotón egy méterrel távolabbra). Még nekem kellett finoman magyarázkodni, hogy elnézést de ezt az egészet szerettem volna minél hamarabb elfelejteni és ilyen apró részleteket nem fogok hosszútávon megjegyezni. Az a pontosabb körülírás amit a helyszínen mondtam és ott aláírtam. Meg mondtam neki azt is, hogy amikor először néztem oda a bácsi épp kicsit megszaporázott léptekkel jött át a zebrán. Erre úgy írta a hölgy a jegyzőkönyvben, hogy én azt mondtam, hogy futott. Mondtam neki, hogy én ezt így nem írom alá, javítsa ki. Ami egy nyugdíjasnál futás, az nálam csoszogás. Egyáltalán nem nevezném futásnak. Végig elég mogorva volt a kérdező és különösebben meg se köszönték, hogy befáradtam. Attól paráztam, hogy még képesek lesznek bíróságra is beidézni és az ügyvéd meg az ügyész majd belőlem akar kihúzni olyan mondatokat amit felhasználhatnak pro, vagy kontra. Hála Istennek nem idéztek be, nem is tudom mi lett a vége. Még szerencse, hogy volt egy másik szemtanu, feltételezem kb ugyanazt mondta mint én ezért nem firtatták tovább. De ha egyedüli szemtanu lettem volna szerintem a bíróságra is beidéznek.

Ami a lényeg, hogy a bácsit sajnálom. Hibázott és ez az életébe került :( Nyugodjék békében!

Ellenben a jövőben ilyen szituációkban ha nem muszáj biztosan nem fogok ott maradni tanunak mert ez a tortúra nekem sem hiányzik.

UI: Évekkel ezelőtt (már több mint egy évtizede) nagymamám egyébként szinte ugyanígy halt meg sajnos, a zebrán elütötték. Úgyhogy tudom mit éreztek a hozzátartozók, ezért is próbáltam segíteni. De akkor egyértelműen a kocsis volt a hibás mert nem volt rendőrlámpa. Azt le is csukták, igaz hamar kijött. A mostani sofőrrel nem tudom mi lett, hírekben figyelgettem de nem volt benne. Szerintem felmentették.

BLovi

Zsola777 2009.06.05. 14:01:01

OFF
@libraSVK: Nem a részegséggel van baj, felőlem fetrenghet az utcában, hanem a járulékos költségekkel: kötekszik, kárt okoz (mert hülye is), veri a családját (erkölcsi kár), a gyereke miatta gyengén teljesít az iskolában (nemzeti kár), a kórházban kezelgetik (adóforint), vezetés közben kárt okoz (anyagi, erkölcsi kár, esetleg halálos baleset)...
Szóval sok kárt okoz egy kultúráltan szórakozni nem tudó, kötekedő, felelőtlen részeg. Tehát nem adóztatni kell a piát/füvet, mert nem egyenes következménye annak, hogy a hülye részeg/drogos (a fű pedig jó) emiatt okoz kárt - azért okoz, mert alapból hülye.
ON

Kalevala 2009.06.05. 14:11:22

@Deluxe the ForumTroll: kérni kell az adatait zártan kezelését, akkor nem olvassák fel.

Lóf..szt, akkor voltam elöszőr tanuskodni, álmomban nem gondoltam volna, hogy ez ilyen indiszkréten müködik.
Pont az a lényeg, hogy nem kell kutakodniuk. Ha esetleg megtorláson gondolkoztak volna, akkor ez ajándékba volt, vagy pont ez juttaja eszükbe, hogy hiszen ezt a komát könnyen el lehetne kapni.
Fölöslegesen hozzák nehéz helyzetbe a tanút, aki úgy tegyen terhelő vallomást a vádlottra, hogy épp az imént olvasták be az adatait rokonság, cimbik elött.

blogsámán 2009.06.05. 14:24:21

Lehet, hogy kötelező tanuskodni, de ha az ember arra a kérdésre, hogy "mit látott?", így felel: "semmit", akkor elég nehéz nem opcionálisnak tekinteni a dolgot.

DonnaNyányó 2009.06.05. 14:26:17

@Kalevala: amúgy van benne valami, hogy a bíróság előtt mindenkiről lehessen tudni, hogy kicsoda-micsoda....ha már valaki vádol, vádlott vagy tanú, vállalja fel magát. Tudom, ez volt a naiv eszmény...

Amúgy meg nem kell parázni, nem fognak se megkeresni, sem megvárni, se megfojtott kanárit küldeni, nem kell ennyi rémtörténetet elhinni.

Reggie 2009.06.05. 14:45:17

@Deluxe the ForumTroll: "Amúgy meg nem kell parázni, nem fognak se megkeresni, sem megvárni, se megfojtott kanárit küldeni, nem kell ennyi rémtörténetet elhinni."

Es ezt az garantalja hogy beolvassak az adataidat? Vagy te garantalod szemelyesen?

DonnaNyányó 2009.06.05. 14:55:21

Hölgyeim és uraim, emiatt a rinyapicsogós, névtelenül blogokban frusztrált fájdalmát világgá kiáltók miatt tart itt az ország...

TH 2009.06.05. 14:58:36

@Deluxe the ForumTroll: szerintem a tanúskodásnál alapvetően normális lenne, hogy ne kelljen mindenkinek minden adatomat tudnia, elég, ha a bíró tudja. Ha valaki vádol valakit, az más, ott ez nem kérdés. Szóval tanúnak minek bemondani minden adatát???

DonnaNyányó 2009.06.05. 15:13:15

@TH: egy tanú tud olyanokat mondani, ami súlyos következményekkel jár vagy az egyik vagy a másik félre (akár börtönbüntetés is). Szóval annyira nem elhanyagolató a személye, komoly felelőssége van.

De mint mondtam, ez csak az eszmei ideál.

Ja és ma reggel is láttam egy motorost záróvonalon előzni :D

Reggie 2009.06.05. 15:19:09

@Deluxe the ForumTroll: Az a poen, hogy ahogy no a felelosseg ugy mozdul el a tanut megilleto vedelem a tanuvedelmi program fele.
Ergo nem ertem miert ne lehetne annyit megtenni, hogy csak a biro szamara legyen ismert a tanu kilete. Ha kiderul, hogy hamis tanuzott, majd vadlott lesz, es nyilvanossagra kerulhetnek az adatai.

spapda 2009.06.05. 15:21:33

@Deluxe the ForumTroll: "amúgy van benne valami, hogy a bíróság előtt mindenkiről lehessen tudni, hogy kicsoda-micsoda....ha már valaki vádol, vádlott vagy tanú, vállalja fel magát. Tudom, ez volt a naiv eszmény..."

Ha elütsz valakit zebrán én meg tanúja vagyok az esetnek, akkor tényleg nagyon fontos tudnod az anyám nevét és a lakcímemet. Ja, hogy hová kell küldeni a képeslapot a "Csillagból"? Úgy már értem... Te is aztán nagyon okos "közszereplő" vagy...
Értem a "közszereplő" alatt azt, hogy minden postnál vastagon "osztod az észt", szerinted majdnem mindegyik postoló hülye, és a sok nethuszár szájkaratés nyafogó barom miatt tartunk ott, ahol.
Ember, nem érzed picit szánalmasnak a mutatványod? Ha azt összeszámolom, hogy postonként hány percet töltesz kommentek írásával és olvasásával, már abból egyértelműen kiderül, hogy te vagy a környék legnagyobb nethuszár szájkarate-mestere, el sem kell olvasni a bölcs gondolataidat hozzá (pedig azok is megérnek egy önálló felolvasó estet)...

min 2009.06.05. 15:28:24

Jah én egy betörés tanúja voltam, aztán kiért a rendőr ott vádlott lettem, bilincsbe vittek a kapitányságra közben a megjegyzésemre, "hogy én csak láttam az esetet" szájba vertek. Ott vártam a folyosón egy bő órát mire megkérdezték mire várok itt (akkor már bilincs nélkűl) én elmondtam akkor ismét tanú lettem és hajnalban hazamehettem . Hát basszák meg felőlem bármi történhet szarok én mindenféle állampolgári kötelességre sose tanúskodok többet. Buzi rendőrök!

DonnaNyányó 2009.06.05. 15:28:26

@spapda: várjá, a régebbi posztokból neked is idekopizom...

"Tudod, mit szoktam mondani a magadfajtának?
...
...
...

WEHEHEHEHEHE"

:D :D

repecs 2009.06.05. 15:33:50

Eza a követési távolság mindig dühit, hiába tartok megfelelőt ha folyamatosan bejönnek elém. Mondja már meg valaki hogyan lehet igy követési távolságot tartani itt pesten a belvárosban?

DonnaNyányó 2009.06.05. 15:36:05

@repecs: akkor nem nyomod neki, hanem szép szabályosan mész 45-50-nel. Ennyi a nagy titok.

min 2009.06.05. 15:36:20

@repecs:
sehogy és aki bejön eléd magasról szarik is rá.
Ha jeleznél neki akkor még neki állna feljebb. Ilyen ez a Budapest.

min 2009.06.05. 15:38:04

@Deluxe the ForumTroll: persze és a végén egyhelyben álljak mert mindenki bevágódna elém. Egyszerűen hülye, köcsög aki bevág a másik elé főleg ha még az irányjelzőjét sem használja márpedig nem nagyon szokták

DonnaNyányó 2009.06.05. 15:40:07

@min: hüjevagy, olvasd újra.

Ha szép nyugisan mész, és bevág eléd a paraszt aki mondjuk 10 méter után nyom egy satut, te meg tudsz állni, nem durrantod szét a hátulját.

TH 2009.06.05. 17:38:52

@Deluxe the ForumTroll: De a bíróság tisztában van a tanú személyazonosságával. A másik félnek pont azért nem kell tudnia, mert rá terhelő dolgokat mondhat. Ismeretlenül nem fogja bemártani, ha meg ismerik egymást, és csak valami bosszúból akar ilyet tenni, akkor ezt a vádlott elmondhatja azért...

B! 2009.06.05. 18:45:31

Nekem ennyi "szívás" beleférne a jó ügy érdekében.

kuk22 2009.06.06. 08:55:15

Előttem egy motorost ütöttek el buszsávban, egy pillanatra bennem is megfordult, hogy nem láttam, de már fékeztem is (kérékpárral voltam). Motoros agyrázkódás, semmire nem emlékszik, autós meg váltig állította, hogy ő csak ment egyenesen a sávjában. A motorosnak nem volt esélye védekezni, más meg nem látta (nem állt meg).
De mivel ott volt egy tanu, aki állította, hogy márpedig a buszsáv közepén ment neki, mire kiértek a rendőrök már "csak épp kitettem az orrát, hogy a buszsávba benézzek előre, de a záróvonalat tuti nem érintettem". Végül visszajött egy taxis is, aki megerősített engem.

Amúgy a helyszíni vallomásom úgy vették fel, hogy folyamatosan olvashattam, belejavíthattam, és alá kellett írni! Kb. 2 óra volt a helyszínen, de nyugodtan feküdtem le aludni.
Folytatása következik(?!)...

hÓhÓ 2009.06.07. 18:07:11

Igaza van 100%-ban a posztírónak!

Én személy szerint nem, hogy tanúként, de még sértettként sem fordulnák a rendőrséghez.

jónévez 2009.06.07. 20:36:25

@hÓhÓ: Ne is fordulj, sokkal emberibb sunyin bosszút állni, vélt ellenséget jól elpüfölni, nem is kell azzal törődni, igazad van-e, elég, ha te úgy érzed! Ne is tanúskodj mindenféle hülye rendőrnek, ha bántanak téged, azt is jól megoldod, esetleg ha az szorul, aki nem is tehet róla, hát mit érdekel az téged!
De ezzel a felfogásoddal légy szíves, költözz olyan barbár vidékre, ami neked való, ott majd veled szemben is így viselkednek, és örülhetsz.
Vagy álmododozz a Keresztapáról, ott is ez volt az alapelv, amit te vallasz, csak ez tudod nem emberi, hanem félállati viselkedésmód, amit mi, kultúremberek nem vallunk magunkénak.

Na, nagyon ne sértődj meg, ez nem csak neked, hanem az összes olyan okosnak szólt, akik ideológiát gyártanak már abból, miért is nem mennek tanúnak.

hÓhÓ 2009.06.08. 00:46:57

@jónévez: Kedves hozzászóló!

Teljesen egyetértek veled!

Csak az a helyzet, hogy voltam sértett teljesen csont nélküli ügyben, és a kedves hatóság, de inkább nem folytatom mert akkor pedig más köt belém.

Az önbíráskodás vádját pedig kikérem magamnak,mivel ha ismernél akkor ezt nem mondtad volna.

Egyébként én ha régebben valami olyanba tudtam segíteni, akkor önként segítettem.

Én inkább türelmesen várok, és mindig azt tartom, hogy majd a sors úgyis útóléri azt aki rosszat tett nekem.

Megjegyzem elmondanák egy-két esetet akkor borsózna a hátad, hogy van "ISTEN" én abban hiszek!

De a hatalommal felruházott kiskirályokban nem.

További jó egészséget és hosszú életet kívánok neked tiszta szívemből.

George Jung 2009.06.08. 12:40:42

Nabaszdmeg! Ez kész!
Fasza. Tök értelmes az író, átlátja, hogy Neki is kellhet még tanú, hogy tanúskodni fontos, de az a konklúzió, hogy "Neki nincs kedve".
Amúgy is egy kibaszott fostos, farokbehúzós, büdös senkiházi hely ez, akkor még az ilyen kis szösszenetek is erősítik csak a BESZARI hozzáállást az emberekben.

Tudom, hogy ez a blog is csak halvány árnyéka régi önmagának, de ez ismét az "és még mindig van lejjebb" kategória.

Most elolvasom a kommenteket is, igen kíváncsi vagyok...

George Jung 2009.06.08. 14:00:52

Na, a kommenteket olvasva egy kicsit kedvezőbb a kép.
Különösen Deluxe véleményalkotása meglepő, aki eddig csak baromságokat írkált ide.
"Fél órát mindenki lehet normális", mi?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása