Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Benzinkúton át kerülik ki a dugót

2009.07.05. 12:23 :: SilentSound

A Promontor által jelenséggel én még középiskolás koromban (réges-régen egy messzi-messzi galaxisban) találkoztam, amikor még rákényszerültem a BKV kitűnő szolgáltatásainak igénybevételére és minden nap csúcsforgalomban tötymörögtem az Alacska buszon a gyáli úti felüljárón és szagoltam az izzadtsától csöpögő hónaljakat a heringesdobozban, miközben azt néztem, ahogy a benzinkúton keresztülgurulnak szépen sorban az autósok és ezzel a bedugult szakasz nagy részét kikerülve elénk és a többiek elé pofátlankodnak, persze a benzinkút szolgáltatásait nem igénybe véve. Mint ahogy az mindjárt kiderül, nem csak ott csinálják így az élelmes (?) autósok.

Sokszor emlegetik az állítólag Amerikában közismert mondást, hogy a magyarok utánad mennek be a forgóajtón, de előtted jönnek ki. Nem tudom, mennyire ismerik tényleg ezt a mondást az amcsik (vagy ez csak is olyan, mint annyi más 93 ezer négyzetkilométeren világhírű magyar specialitás), mindenesetre ennek az élelmes, az adódó lehetőségeket furmányosan kihasználó, de nem feltétlenül rokonszenves magatartásnak sok példáját látni a magyar utakon.

Nézzük a konkrét esetet. A helyszín: a Balatoni út betorkollik a Budaörsi útba, a centrum irányába. Aki nem ismerné, itt a térkép.

Ezen a szakaszon a Budaörsin három sávon özönlik be a tömeg a városba (plusz van egy buszsáv is). A Balatonin meg egy sávon érkeznek szintén nem kevesen. Itt reggelenként ez a csatlakozás jó hosszú dugót alakít ki a Balatoni úton. A Budaörsin általában már enélkül is dugó van, főleg az Erzsébet híd felé vezető sávokban (ez a külső sáv, illetve a buszsáv is), de az itt beáramló forgalom ehhez is hozzátesz.

Én általában Sasad felől érkezem, a Balatonin mindössze egy kb. 200-300 méteres szakaszt kell végigvárnom, ez nagyjából 3-5 perc. Nem vagyok nagyon türelmes ember, de mivel idáig gond nélkül szoktam eljutni, utána meg a Petőfi híd felé szintén megint gyorsabb a haladás (általában), ezért itt nyugodtan végigvárom a soromat.

Nem mindenki teszi ezt. Ezen a szakaszon a Balatoni útnak is van már buszsávja, régen ott mentek végig sokan (BMW, Audi, Alfa, Mercedes, illetve bármilyen márkájú terepjáró jellegű jármű erősen túlreprezentálva köztük) és a végén próbáltak besorolni a normál sávba. Ezzel ugyan hamar letudták azt a háromszáz métert, mégse volt teljesen ideális megoldás, mert előfordult, hogy nem mindenki repesett az örömtől, hogy beengedheti őket maga elé, így a besorolás során kicsit leadtak a megszerzett előnyből.

Egy-két éve jobb lehetőségük támadt. Történt ugyanis, hogy a Budaörsi-Balatoni út által bezárt ficakba betelepült egy benzinkút, nevezzük őket (mert ugye ez nem a reklám helye) Labanc Kútnak. A kúthoz a behajtó a szakasz elején kezdődik, majd tankolás után a végénél, közvetlenül a Budaörsi torkolat előtt vezet vissza.

Ez szuper megoldás: a benzinkúton keresztül ugyanúgy ki lehet kerülni a sort, mint régen a buszsávon, viszont a besorolásnál nem fogad autóstársaink ellenállása: elvégre tankolni kell, a benzinkútról kiérkezőket nem beengedni bunkóság. Igazából persze - gondolom - a többség tudja, hogy a kijövők egy része ügyeskedik (ha más nem, akkor a benzinkút szokatlanul nagy "kapacitása" fel kell tűnjön mindenkinek), de mivel azt nem tudja, hogy az éppen kisorolni vágyó delikvens "forgóajtózik-e" vagy tényleg tankolt, hát beengedi.

Hm, a téma talán megér egy posztot, gondoltam magamban a minap: élesített fényképezőgéppel álltam be a sorba. Nem is kellett sokat várnom, jöttek szépen a tankolók. Nagyjából egy percig tartott az a szakasz, ahonnan még láttam a benzinkút behajtóját, ezalatt hét autót számoltam meg, három tényleg tankolt, négy viszont "meggondolta magát", biztos drága volt a benzin a labancoknál.

A csatolt fényképeken a BMW-Mercedes-stb. tulajdonosok kiengesztelésére egy fehér Chevrolet Aveo  (vagy Kalos talán?) látható, bizonyítandó, hogy a tárgyalt jelenség nem korlátozódik eme irigyelt-utált típusokra, igazi össznépi magatartásformáról van szó. A rendszáma egyébként ... Juj, rendszámot nem írok ide, de a képekről leolvasható, aki magára ismer, az ...

... hát, nem is tudom az mit csináljon. Igazából nem nagyon lehet mit kezdeni ezzel a jelenséggel. Amit csinálnak, nem szabálytalan, tehát se kamerázással, se rendőri jelenléttel megrendszabályozni nem lehet. A "nem beengedni" megoldást senkinek se javasolnám, hiszen esetleg tényleg tankoló autóstársunkat szívatnánk vele: nem ér annyit az egész.

Mondhatnám, hogy nosza, használjuk mindannyian a "labancsávot", miért ne: előbb-utóbb kialakul egy egyensúly és máris nem éri majd meg az ügyeskedés, ráadásul egy  egy kis szakaszon tulajdonképp két sávot csináltunk az egyből. Az meg, hogy dugó esetén a benzinkúttal, meg a tényleg tankolni vágyókkal kiszúrunk, hát istenkém, tankoljanak máshol, a labancokat amúgyis utáljuk, nemde? Ha meg nem alakul ki egyensúly, akkor miért legyünk mi a birkák? Menjünk csak előre és örüljünk a nyereségnek! Még jót is teszünk, mert valamivel rövidebb lesz a sor!

Hát, a magam részéről maradok a "birkák" között. Apróság, de tisztább a lelkiismeretem, ha végigállom azt az egy "rendes" sort. Aki meg magára ismer, az ... hát, továbbra sem tudom. Úgyis csinálják, aztán úgyis megmagyarázzák maguknak, ez van.

Előre megválaszolva néhány várható hozzászólást: igen, mea culpa, vezetés közben fényképeztem, egy sün felír. (Emiatt a biztonság kedvéért kissé lemaradtam az előző autótól, ezzel a mögöttem jövőket súlyosan megkárosítva, mégegy sün felír.) A téma érdektelen és jelentéktelen, a poszt rosszul van megírva (túl hosszú, túl rövid, zavaros, érthetetlen, viccelődő), sünök felírva. A posztoló birka. A posztoló hülye. A posztoló kicsinyes. A posztoló képmutató, ne mondja már, hogy ő mindig mindent szabályosan csinál. Újabb sünök. Ezért tart itt az ország, ahol tart, továbbá már tudom, ki a hibás, de nem mondom meg. A KRESZ különben is tiltja, a KRESZ különben is engedi, ennyi hülyét, még a KRESZT se tudják. Egyébként is, mennyi hülye komment, atyaég...  ;-)

178 komment

Címkék: közlekedés autó kresz benzinkút

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wagabound 2009.07.05. 19:10:03

Vihar a biliben. Ügyeskedők, tahók mindig lesznek, és ez még a "szelídebb" változat, hiszen nem szabálytalan.

Benzinkútnál "előzni"? Ugyan, mennyit nyer vele? Három percet? Ötöt? Párszáz méter után ugyanúgy szagolja az előtte lévő kipufogóját, mint én, csak nem mögöttem, hanem előttem. Legyen neki könnyű a föld...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.07.05. 19:56:10

Ma Agárd felöl hazafele az M6 os fele jöttem,mert nem akartam végigaraszolni a 7 est a tópart mellet sem az M7 est hazáig.
Persze senki nem ismei ezt az utat szerencsére.Igaz hosszabb egy 10 el,de bőven megéri hogy nem kell Vasárnap délután hazafelearaszolni a 7 en,vagy az M7 en.
Agágnál föl Zichiújfaluig majd rá az M6 ra.az M6 on annyira nincs forgalom hogy kb 18 perc múlva már az M0ás-on voltunk.

Hungryhorse 2009.07.05. 19:59:32

Amatőr megoldás.
Megosztom veletek a tutit:
70-esen be, majd a lámpa után a buszsávon végig, jobbra mellékutcába el, majd egy balkanyar, integetés az Autoclub lepusztult még szét nem privatizált telepének, megint bal és a buszmegállónál jobbra vissza a főútra.

Buszsáv: nem objektív felelősség, mellékutca üres, kikanyarodás elsőbbségadással csak akkor bajos, ha a buszmegállóban feltorlódik az 5+2 volán, bkv és egyéb busz, ami egymást is akadályozza a haladásban, hosszú percekig.....
Persze a tufa agyú buszosok többsége lazán elállja a kereszteződést is, de nekik ez megengedett és szintén nem az objektív felelősség körébe tartozik....
Ennyi a 300+ m sor. elolvasni tovább tartott.
Sok sikert!

pastor 2009.07.05. 20:28:48

@Ro3: Leírtam egy olcsó hardverrel megvalósítható, személyzetet nem igénylő megoldást, ami a tankolóknak nem kényelmetlen, de az áthajtókat lassítja.

Azóta azon körözöl, hogy drága, meg ki fogja a plusz személyzetet fizetni.

Senki, mert nem kell plusz személyzet. 2009 van, tudod? Gépek vannak, meg informatika.

Ezenkívül mégegyszer felhívom arra a figyelmet, hogy a kút telkén levő úthálózat nem közút, hanem magánterület, tehát az áthajtás a szolgáltatás igénybevétele nélkül nem legális.

Dehát hajtson a te udvarodon át minden nap száz terepjárós, mert rövidebb és gyorsabb, mint a főúton araszolni.

Zsola777 2009.07.05. 20:39:06

@Ro3: De el tudok, csak ne az legyen, hogy: gyereket el kell hozni a suliból, kezd a kedvenc tévéadásom, a barátnőm/feleségem/szeretőm zabos már, bezár a bank, ma utoljára van akciós a párizsi a tecsóban, ha nem érek oda, lebasz a főnök, szül a feleségem (nem vicc, simán meg lehet oldani a dolgot!). Ha valaki rosszul van, akkor mentőt kell hívni. Ha nincs annyira, akkor meg vészvillogóval lassan el lehet csorogni akár a leállósávban is, ugye? Vagy félreállni pihenni.
A kérdés csak az, hogy a személyes indokok miként lehetnek fontosabbak a közösség érdekeinél. Nyilván van ilyen eset, de mondj néhány példát, legfeljebb csak helyeslek. Vagy nem. :) Ráérsz gondolkozni, holnap leszek.

mr_x 2009.07.05. 20:52:45

@pastor: "tehát az áthajtás a szolgáltatás igénybevétele nélkül nem legális."
Ezt a hulyeseget honnan veszed?

"Dehát hajtson a te udvarodon át minden nap száz terepjárós, mert rövidebb és gyorsabb, mint a főúton araszolni."
Ha megnyitom az udvaromat a kozuti forgalom elott, akkor miert ne tehetnek?

T2006 2009.07.05. 20:57:43

Mi az a dugó? Ja, a "FŐVÁROSIAK" úri játéka?! Á, az hülye, unalmas játék! :D Itt vidéken mi jobb játékokat tudunk. Kényelmes, normális tempójú közlekedés, időben célba érés, stb. A város 5 kútja közül egynél sem csinálunk ilyen szemét dolgot. Nincs rá szükség!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.07.05. 20:59:47

annó a 80-as évek végén amikor egyes áremelések előtt 50-100 autó ment tankolni az áforhoz, és egy közepes városban volt 2 kút, mi is szoktunk trükközni. úgy mentünk a kútra hogy a kút előtti utcán jöttünk ki, ahol bőven a sor eleje volt. aztán akik előzékenyen ki akartak engedni azok beszopták, mert beálltunk a sorba :D

ezzel sincs semmi gond. buszsávot használni parasztság, meg leállóban autópályán, meg szabálytalan is. node ide nem szabálytalan bemenni. és sehol sincs lefektetve ha behajtok, akkor tankolnom is kell.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.07.05. 21:12:54

@Zsola777:
Hagyd! Azért sem szóltam hozzá, aki összehasonlítja a mellékutcában való haladással, mondván ez csak egy szabad utca, az egyszerűen beteg ebben a beteg világban.
Ha látom, hogy tankolás nélkül jött (ha olyan a környezet, akkor tükörből remekül figyelhető), akkor én meg nem engedem be őket.
Én is sietek :)

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.05. 21:14:00

@russell: Ezt már fejből tudod, vagy mindig bemásolod? Hidd el, elhisszük neked, hogy 10 éves törlesztővel vettél egy fullos Matizt, és tiéd a világ, szóval nem kell itt bizonygatnod :)

Én már tudom ki a hülye, de nem mondom meg.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.07.05. 21:15:05

Én már voltam olyan benzinkútnál, ahol annyian mentek így (kis kút), hogy a dugó beállt a ott is. Aki meg tényleg tankolt, az szívhatta a fogát, hogy nagyon ki se tudott állni a kút mellől.
GratuláloK!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.05. 21:41:39

@russell: "Duruzsol a klima 22 fokon (4 zónás!!!) szól a jazz (Marcus Miller) én pedig a kényelmes szellőztetett ülésből vigyorogva nézek ki a fejemből, és udvariasan ki-beengedem azt aki menni akar."

Nekem meg duruzsol 8 fokon a sör a torkomban (5 százalékos!!!), üvölt a metál (Nightwish) én pedig a föld alatt suhanva szarom le nagy ívben, hogy ki ki elé tolakszik a Váci úton pár méterrel a fejem fölött :) Errefelé az Árpád-hídi lehajtónál szokás, hogy a felüljáróra menő sávban megy az illető egész a felüljáróig, és ott "jut eszébe" hogy jobbra akar kanyarodni a bedugult lehajtósávban. Ha meg nem engedik be (jogosan) maguk elé az ott veszteglők, akkor feltartja a Váci út forgalmát is, ügyesen okosan. Mert neki sürgős, és a többieknek biztos nem...

Egyébként ilyen benzinkutas kerülő az M3 bevezetőn is van, egyszer néztem egy nagyot amikor a volános sofőr is eljátszotta ezt a manővert.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.05. 21:45:31

Most nem értem, mi bajotok van ezzel. Eddig mindig azzal jöttetek, hogy a szabály az szabály, amit mindig, minden körülmények között be kell tartani, most meg itt ez a sztori, ahol minden szabályos, mégsem tetszik itt sokaknak.

gabocaboy 2009.07.05. 21:47:07

ilyen a magyar paraszt. budapesten különösen sok a menő állat. (aki jobb autóban ülve királynak érzi magát, és bármilyen mellékúton tolja a gépet akár 90-el is, mert mért ne)

összefogni képtelen, törtető, irigy, tahó nép lettünk.

tisztelet a kivételnek.

belakis 2009.07.05. 21:55:53

Ne is mondjátok. M7, BP felé, dugó. ALig győztem fotózni akik a füvön! előztek ki minket a leállósávban, mert páran beálltunk cikkcakkba, hogy ne tehessék.
Nemsokára töltöm fel a fotókat.

mokkaczuka 2009.07.05. 21:57:22

Kis utcákon kerülni, miért állatias ösztön? Miért ne menjek a mellékutcákon, ha ismerem a járást, miközben pl. a Körút be van állva? Ezt nem értem.

scsaba1 2009.07.05. 21:57:36

@Hurrá Torpedó:

Jól van, Pistike, nyertél egy Calypso-zoknit.
Láom ízig-vérig ügyeskedő magyar vagy.

gyerek9.3 2009.07.05. 22:02:15

HA VALAKINEK SIETNI KELL AKKOR CSINÁLJA!!!

belakis 2009.07.05. 22:06:01

@gyerek9.3:
Mindenkinek "sietnie kell"

Ha nem kéne, tömegközlekedne :)

scsaba1 2009.07.05. 22:06:06

Egyébként ezt eljátszák KöKi után is a benzinkúnál. Sokan ott hajtanak fel a gyorsforgalmira, ami még el is menne, ha nem 30-40-nel robognának át a kúton.

Illetve a szigetszentmiklósi virágnagybaninál is előfordul minden hétfőn és csütörtökön, hogy a LUKOIL (régen Jet) kúton keresztül előzik az élelmesek a sort a piacról.
Van olyan faszfej is, aki a kút behajtósávján megy ki a forgalommal szemben. Bár a nemrég átadott körforgalom javít egy kicsit a helyzeten, de mindíg lesznek baromarcúak...

Az ilyenek szarjanak a hasuknál összenőtt, farfekvéses sziámiiker-sünöket.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.05. 22:17:11

@scsaba1: Akkor ennyi erővel azok, akik pl. mellékúton kerülik ki a dugót, vagy a nagy forgalmat, azok is barmok? Szerintem semmi különbség nincs.

Lajosbácsi 2009.07.05. 22:19:00

Reggelente tényleg sokan próbálnak az M1-M7-en előnyt szerezni. Sokszor van rendőr és nagyon kaján mosollyal lehet eldöcögni a bmw, audis, mercis meg terepjárós köcsögök mellett, miután lekapcsolta őket a rendőr.

Beszólnék szívesen, de gyalog is utolérnének ezek a hiperagresszív alakok, akik ilyen autókat vezetnek, ezért ezt hagyom, de nagyon jól szórakozok. Megérdemlik a büdös taplók.

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2009.07.05. 22:22:43

@...::: Flúgos Kamionos :::...: hello!

gondolom az a baj ezzel az eljárással, hogy bár a KRESZ szabályait nem szegik meg, még sem túl etikus viselkedés. Fura egy helyzet, én még nem csináltam ilyet - de nem is zavar ha más teszi. kb. lesz.rom. inkább elindulok előbb ha időre megyek - és a dugókat is beleszámolom.....

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.05. 22:34:15

@Da Moon Iz Black a napfény belülről fakad :): Az a z igazság, hogy eddig még én sem csináltam, de ha nagyon sietnék, szerintem megtenném, viszont engem sem érdekel, ha más csinálja.

Viszont ezzel semmilyen szabályt nem szegünk meg, szóval mindenkinek adva van a lehetőség, hogy megtegye. Pl. a buszsávnál, vagy a kanyarodósávnál a delikvens megszegi a KRESZ-t, szóval azok, akik be akarnak tartani minden szabályt, azok nem tehetik meg. De itt szó sincs szabályszegésről, szóval lényegében bárki megteheti. Ezért azt gondolom, nem kellene felháborodni azon, ha valaki él ezzel a lehetőséggel.

scsaba1 2009.07.05. 22:40:30

@...::: Flúgos Kamionos :::...:

Csak ez benzinkút (magánterület), a mellékutca pedig közterület. Törvényes, de nem etikus. (hol is hallottam ilyet?)

Tudod ez kicsit hasonlít arra, amikor a szállodai szobához járó reggelinél zsebre vágsz két szendvicset meg joghurtot vagy banánt, és kisétálsz az étteremből...

Alapvetően nem károsítod meg (nagyon) a szállodát, általában kiírva sincs, hogy csak a helyszínen lehet elfogyasztani az ételt, de ettől mégis suttyó-prosztó dolog a szállodával szemben is, meg a többi vedéggel szemben is...

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2009.07.05. 22:44:39

Buták vagyok mind egy szálig.

Így jó minden ahogy van, idegeskedőkkel, akik irigyek a beelőzőkre, sietősekkel, akik úgy érzik, nincs gond a kerülővel, és birkákkal, akik kivárják a sort, ha a gyerekük haldoklik is a kocsiban.

Tanuljatok játékelméletet.

megint 2009.07.05. 22:48:35

Ez a legnagyobb baja itt pár embernek, szabály nem tiltja úgyhogy rugózhattok ezen nyugodtan, Lajosbácsi ,az 5000 ft-os bírság kiszabásán ők ugyanolyan jót röhögnek utána, te szerintem ezen már nem röhögnél. Azt mondjuk sohasem értettem, hogy ha valaki vesz egy drága autót akkor miért sajnálja a plussz 200000ft-ot egy lézer/radar detektorra, tökéletesen működik.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.05. 22:49:03

@scsaba1: Attól, hogy benzinkút, még nincs korlátozva a behajtás, egyelőre még bárki behajthat oda.

Akinek van hozzá "kedve", hadd' csinálja, mindenki másnak is adva van a lehetőség. Ez nem olyan eset, mintha valaki pl. a kanyarodó sávból menne egyenesen, mivel ott egyértelműen kimondja a szabály, hogy merre lehet menni, viszont ezt semmi sem tiltja. Ez lényegében ugyanaz, mintha egy mellékutcán kerülnénk ki a dugót.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.05. 22:51:19

@megint: A radardetektor sem 100 százalékos, szóval nincs sok értelme :) Az jó kapcsolat sokkal hatásosabb.

scsaba1 2009.07.05. 22:59:34

@...::: Flúgos Kamionos :::...:

Látom nem érted, hogy attól, hogy még valami törvényes (nem tiltja a szabály), még nem feltétlenül etikus.

Tegyük fel, hogy szomszédok vagyunk... Én pünkösd vasárnap (amikor mindenki lazít, élvezi a 3 napos ünnep közepét, hogy tegnap sem dolgozott, és holnap sem fog), reggel 8 órakkor izzítom a nagyflexet, és délig vágom a betonvasat. Az öcsém pedig elkezdi lefaragni egy bontókalapáccsal a felesleget a teraszból... Nem tiltja külön szabály.

Benzinkút=/= mellékutca.

Annál is inkább, hogy pl. Szszmiklóson is bedugul pikk-pakk a benzinkút, és aki _szabályosan_ jön Csepel felől tankolni az is szopik, mint a torkosborz.

scsaba1 2009.07.05. 23:03:14

@...::: Flúgos Kamionos :::...:

Nah, azokról is megvan a külön véleményem, akik felhívják az összes benfentes havert, amikor lemeszelik őket, hogy "nem-e lehetne-e..."

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.05. 23:09:27

@scsaba1: Értem én, de etikátlan dolog és etikátlan dolog között is van különbség. Az, hogy valaki él a lehetőségeivel, az nem ugyanaz, mint ha szivtja a másikat.

E logika szerint az is etikátlan, ha kimegyek az utcára közlekedni, mert akkor is hátrány éri a többieket, mivel elsőbbséget kell adniuk, megelőzniük, stb. Esetleg a gyalogos is pofátlan, ha át akar menni a zebrán, mert akkor meg kell állni az autóknak, és hátrány éri őket, stb. Tudom, hogy nem ugyanolyan fajsúlyú dolgok, de a lényeg szinte ugyanaz.

"Benzinkút =/= mellékutca"
Ez igaz, de mindkét helyen lehet, sőt szabad közlekedni.

rushman 2009.07.05. 23:11:37

@...::: Flúgos Kamionos :::...: Kár, hogy nem kikerüli a dugót, hanem kiáll a dugóból, és 100 méterrel arrébb visszaáll. Merthogy a dugó onnan tovább folytatódik.

A következménye csupán annyi, hogy nyersz 3 perc előnyt, cserébe megszivatod azokat akiket kikerültél... Mert ők biztos mazochisták, és az a hobbijuk, hogy feltartsák sietős őnagyságát.
Aki attól jobban érzi magát, hogy az emberek egy része tahónak tarja, hát tegye. Végülis az a lényeg, hogy boldog legyen... legalább ezt a kis örömet adjuk meg neki az életében.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.05. 23:12:38

@scsaba1: Ez is olyan dolog, hogy ha van rá lehetősége, akkor miért ne. Ezzel meg aztán végképp nem árt senkinek, hogy ha megpróbálja elintézni máshogy. Nekem sajan nics ilyen lehetőségem, szóval igyekszem úgy közlekedni, hogy ne meszeljenek le, viszont ha volna, akkor lehet, hogy...

rushman 2009.07.05. 23:14:18

@...::: Flúgos Kamionos :::...: Nahát tényleg. Az előre megfontolt szándékú emberölés és a halálos közúti baleset is SZINTE ugyanaz. Kisarkított példákkal bármit be lehet bizonyítani.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.05. 23:15:10

@szmeby: Hát izé...ha ő felvállalta, hogy ilyet csinál, azzal azt is vállalja, hogy tahónak fogják tartani :)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2009.07.05. 23:58:17

@mimindannyian: imádlak! a világ hülye csak egyedül te vagy okos :DDDD lol:D

az úttest nem póker asztal, vagy sakktábla :) paraszt üti a futót E4-en :D

és mit nyersz? :)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2009.07.06. 00:02:08

@megint:
miért sajnálja a plusz 200kHUF-t...?!
vagy egy ócska filléres bluetooth fülest, ha egyszer a hifiből kispórolták neki menedzseréknél :DDDD mert telefonálni azt csak vezetés közben kell....

KopaszMercis 2009.07.06. 00:06:49

Gyerekek.. egyszeru:

Ha olyan fontos, indulj el idoben
Ha nem, akkor hova a nagy sietseg.

Ha olyan hulye vagy, hogy az indulj el idoben koncepcio nem megy, akkor jobb ha nem ulsz volan moge.

Problema megoldva.. Gyorgy Duplave Bokor mint truli fontos ember nem kellett hogy őemfau kuton keresztul hajcson, elindult idoben.

Azzal a dumaval, hogy "jajj biztosssss szulni siet".. ha ennyien szulnenek akkor nem fogyna a magyar. Nochdazu az ilyen ciganyok miatt kell az embernek ordibalnia, hogy "Rezso bazd meg a csajom torott labbal fetreng a suliban azert sietek hogy korhazba vigyem engegggy be gecc", amikor 10 evente 1szer korhazba sietve tolakszik, mert nem engedik be.

BROAF

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2009.07.06. 00:17:53

@Da Moon: előítéleteidnek hála, mentem rámsütötted, hogy magamat tekintem egyedüli okosnak. Micsoda csacsiság. Szerinted én találtam ki a játékelméletet is? Megsúgom nem, közel sem vagyok olyan okos. De olvasni tudok, és ajánlom másnak is. Nem cinikusan, komolyan. A játékelmélet, mielőtt teljesen félreérted, nem kifejezetten a játékokról szól, mint amiket említettél, sokkal inkább az ilyen helyzetekről, mint ez az autós is. Írd csak be a googliba, okosakat találhatsz róla.

pothia 2009.07.06. 00:41:27

Eeeez szééép.
A posztoló Kasszandra. Mindent megjósolt,és kevesen hitték,hogy igaza lesz. Kresz?? Ne már. Most tényleg? De komolyan. Ez nem törvény ez etika,vagy ha nagy szavakat akarnék hasznélni,akkor erkölcs.
M3-on ugyanez a szitu. Reggel. csúcsforgalom. DUGÓ!! Tehát mindenki áll,illetve késik,ergó SIET. Mindenki. Na jó. Nem mindenki,csak 100 000-böl 98 000. MINDENKI! DE csak a bunkó,paraszt,gyerekszoba nélkül felnőtt 1:hülyegyerek sok hangszórós Swift-tel
2:áruszállitó fehér kisbusz
3: drága dzsip kopasz/szőke/bodzaszedő soförrel
Érzi úgy,hogy ő megteheti.
Hogy ide miért pont ez a paraszt brigád irogat.
Én nem tudom

grigorij (törölt) 2009.07.06. 07:09:24

"hát, nem is tudom az mit csináljon. Igazából nem nagyon lehet mit kezdeni ezzel a jelenséggel. Amit csinálnak, nem szabálytalan, tehát se kamerázással, se rendőri jelenléttel megrendszabályozni nem lehet. "

Most akkor?

Hasonló a helyzet az M3-as bevezetőjénél ahol mind az ex-Aral kútnál le lehet menni, mind az Agip-nál van szervizút! Naná, hogy na nem akarok a Hungáriáig menni, akkor lemegyek valamelyiknél!

Mert az ugyanolyan szopatás, ha én nem is akarok odamenni, ahova a tömeg, mégis ki kell várnom őket...

EBOA (törölt) 2009.07.06. 08:21:01

Csak azt tudnám, hogy miért pont a közlekedésben akar mindenki egyenlő lenni?
Pedig az élet más területein is folyamatosan el van nyomva a pofátlanabb/ügyesebb/szemfülesebb/jobb családba született által...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.06. 08:39:24

Egy egész apró korrekcióval megoldható volna a helyzet, és dugó sem volna. Egyetlen vonalat kellene máshova húzni. Ehelyett inkább itt fikázzátok egymást. Ezért vagytok Ti magyarok, nem a forgóajtó miatt.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.07.06. 08:48:31

most hogy akkor egyszerűsítsek

bemegy a kútra + tankol + kijön = oké
kontra
bemegy a kútra + nem tankol + kijön = paraszt

egyszerűsítve az egyenleteket, azt kapjuk, hogy aki tankol az jófej, aki nem tankol az paraszt.

milyen jogon ítélkezünk az emerek felett a tankolási szokásaik miatt??? :D:D

attól függetlenül, még mindíg nem érzem ezt bunkóságnak. akiknek szúrja a szemét, az ne engedje be őket. DE! VIGYÁZAT! csakis azt aki nem tankolt, mert különben ő lesz a paraszt.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.06. 08:56:42

Nos, az a jó az írásban, hogy aki eddig ezt csinálta, az ismerte a helyet és tudta, ez a megoldás. Mostantól mások is tudják és ha arra járnak, alkalmazni fogják. Benzinkút meg majd írhat szerzőnek "köszönő" levelet :-)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.06. 08:59:03

Ja, magyar meg ha olyan leleményes lenne, mint az említett közmondásban,akkor nem tartanánk ott, ahol most. De megnyugtatásképpen azért biztos jó hinni benne, hogy legalább mások olyan rafkósnak tartanak minket...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.06. 09:03:45

@espadazo:
Én inkább azt a szokást látom, hogy ülünk a szarban. Egyszer csak valaki kimászna, húzzuk már vissza....
Mert mi van itt: Áll a dugó. Valaki észreveszi: Jééé... ott egy út! Menjünk arra!
Erre a többiek: De paraszt!

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.06. 09:16:30

Azt bírom ebben a blogban, hogy itt mindenki szent, sosem szabálytalan, pofátla, ha pedig valaki leírja az igazatt, akkor azt egyből lehurrogják, holott akik itt osztják az észt, azok is ugyanezt csinálják.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.07.06. 09:19:24

@newtehen: Hm, hova kellene húzni szerinted azt a vonalat? Azt ugyanis nehezen tudom elképzelni, hogy azon a helyen, akkora forgalom mellett ne legyen dugó. Illetve el tudom, csak ahhoz néhány extra sáv kéne, jó sok kilométer hosszan.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.06. 09:21:51

@newtehen: Valahogy így. Sok kútnál egyébként is ki van írva, hogy átmenő forgalom tilos.
De a konzumidiotizmus egyik alapfeltétele, rászoktatni a népet arra, hogy feltétel és kontroll nélkül tartson be mindent, amit kiírnak elibe.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.06. 09:25:45

...És gyorsan kiegészítek: ami nem is lenne nagy baj, ha azért lenne, mert a javunkat és előnyünket szolgálja, azaz jobb lesz tőle valami. De itt ha nem találod meg a kerülőutat, akkor megszívatnak, míg máshol nagyrészt egy kényelmesebb életmódra kényszerítenek/terelnek.

randomuser1 2009.07.06. 09:34:41

elnézve a szavazás állását, feltűnő h az autósok 56%-a kifejezetten élvezi a szopást a dugóban és semmit nem tesz azért h elkerülje, sőt, másoktól is elvárja a részvételt, ezek után már csak azt szeretném megtudni h miért nem járnak békávéval?

scsaba1 2009.07.06. 09:34:54

@newtehen:

Csak éppen mások fején vagy vállán taposva mászol ki, barátom... Tudod, a forgóajtó...

scsaba1 2009.07.06. 09:38:13

@espadazo:

Ó, te nonkonformista isten... Te autósok Robin Hood-ja...

Jól van pistike. Egyes, ülj le.

Tipikus "ki, ha én nem..."

Shitting Bull 2009.07.06. 09:41:46

Nem olvastam végig, de szvsz a megoldás: mindkét irányból behajtani tilos (gyk: kerek tábla, piros a széle, fehér a közepe :) ) alatta a kiegészítő tábla: "Kivéve célforgalom"
Igaz, ezzel a magyarul nem beszélő külföldiek tankolását megnehezítenék, de lehetne büntetni a tolakodókat. :)

mr_x 2009.07.06. 09:42:37

@szmeby: "A következménye csupán annyi, hogy nyersz 3 perc előnyt, cserébe megszivatod azokat akiket kikerültél... Mert ők biztos mazochisták, és az a hobbijuk, hogy feltartsák sietős őnagyságát."
Ezt ugyanugy el lehet mondani azokrol akik "elorepofatlankodnak" az elfogyo savban szemben azokkal akik birka modon beallnak a sor vegere.
En szemely szerint az elfogyo sav elejen probalok csak atsorolni, ugyanugy ahogy kihasznalom a kevesbe bedugult utat hogy a dugon hamarabb erjek at.

ponyva máté · http://ponyvamester.hu 2009.07.06. 09:43:06

ez a legjobb rész, LOL :)

Előre megválaszolva néhány várható hozzászólást: igen, mea culpa, vezetés közben fényképeztem, egy sün felír. (Emiatt a biztonság kedvéért kissé lemaradtam az előző autótól, ezzel a mögöttem jövőket súlyosan megkárosítva, mégegy sün felír.) A téma érdektelen és jelentéktelen, a poszt rosszul van megírva (túl hosszú, túl rövid, zavaros, érthetetlen, viccelődő), sünök felírva. A posztoló birka. A posztoló hülye. A posztoló kicsinyes. A posztoló képmutató, ne mondja már, hogy ő mindig mindent szabályosan csinál. Újabb sünök. Ezért tart itt az ország, ahol tart, továbbá már tudom, ki a hibás, de nem mondom meg. A KRESZ különben is tiltja, a KRESZ különben is engedi, ennyi hülyét, még a KRESZT se tudják. Egyébként is, mennyi hülye komment, atyaég... ;-)

scsaba1 2009.07.06. 09:43:30

@...::: Flúgos Kamionos :::...:

Hülyeség. Olyan nincs, hogy valaki ne szabálytalankodna...

Csak sokan nem kezdik el magyarázni a bizonyítványukat, hogy "ááá én nem vagyok paraszt, csak élek a lehetőségekkel", "ááá, én nem vagyok egy ügyeskedő kis szarcsimbók, de felhívom a rendőr havert, ha lemeszelnek nyolcvannal, lakott területen..."

Illetve vállalják érte a felelősséget.

2009.07.06. 09:46:26

@XXXXXXX:
Aha! Értem az álláspontodat!
Akkor mostantól h megérts engem, mint embert aki nem akar 200 méter előnyért igazi degglyukat gyártani magából, mostantól a dugóban kiszállok az autóból, sorba haladva mindenkit főbe lövök a volánnál, és az autójukat tankkal betolom az árokba, majd a felszabadult utat használom egyedül.

Nem az a baj h nem szeretsz sorba állni, senki sem szeret sorban állni, viszont nem mindenki szeret igazi ipari faszkalap lenni, tudod?

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.06. 09:46:40

@scsaba1: Jaj, köszönöm, de nem kellett volna :-)

A poszt helyesen szerintem arról szólt volna, hogy nicsak, mik vannak, a dugó miatt leleményeskedni kell a szegény magyarnak! Ugyan miképpen lehetne megoldani a helyzetet, hogy a dugóról ne úgy gondolkodjunk, mint szükséges bürökről, amit be kell nyelni?
Mert így két dolog jut eszembe: vagy a kutas írta, mert elege van vagy már rég nem használható a kerülő a sok leleményes miatt és bosszúból mindenkit oda akar valaki vezérelni.

Aztán persze lehet harmadik variáns is :-/

...::: Flúgos Kamionos :::... 2009.07.06. 09:47:42

@scsaba1: Csakhogy itt mindenki úgy csinál, mintha ő lenne a világ "legszabályosabb" embere. Aki pedig felvállalja, hogy néha-néha megszeg pár szabályt, azt meg elmondják mindennek, fejbe akarják lőni, stb. Közben meg az ítélkezők is ugyanannyi szabályt szegnek meg, csak nem akarják bevallani.

Bobby Baccala 2009.07.06. 09:47:43

@promontor:

keress más útvonalat :) és az külnben sem sün...az kérem shün :D

tocibacsi 2009.07.06. 09:47:53

@megint: ez off, de ha már kérdezted, hogy mért sajnálják az emberek a pénzt a lézer/radardetektorra, akkor elmondom. A radardetektor az oké, ezzel egyetértek. A lézerdetektor visoznt nem sokat ér. Tökéletesen működik, ez is igaz, de a zsaruk csak akkor kapcoslják be, ha elég közel vagy. Így későn jelez, mert korábban még nincs mit. Fékezni már nincs időd és bebuktad. Persze ha előtted is megy valaki, akkor bejelez, mikor őt mérik. De ez lutri. A lézerhez blokkoló kell, az meg egy normális méretű autóra tokkal vonóval már inkább a milliót közelíti...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.07.06. 09:48:32

@mr_x:
normál esetben nem lehetne elfogyó sáv jobboldalon üres, hiszen jobbra tartási kötelezettség van :)

makacs szennyeződés 2009.07.06. 09:50:04

jópofa dolog felháborodva írni a tolakodásról olyanoknak, akiknek kb. a fele szerint a tolakodás teljesen rendben van, és ezt büszkén ide is írják válaszul. :)

a magyar egyszerűen bunkó népség az átlagot tekintve, a jelen problémát meg csak erővel, azaz pl. fizetős sorompóval lehetne megoldani, mivel a bunkó másból nem ért.

randomuser1 2009.07.06. 09:52:37

@Hivatásos beszólóművész:értem én, inkább dugóban ülsz nehogy kilógj a sorból, csak azt nem értem, miért nem jársz békávával, az az igazi közösségi közlekedés :)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.06. 09:54:58

@makacs szennyeződés: Vagy a kerülő útra kirakni egy 5km/h táblát, majd leszúrni egy trafit... ;-)

Ha már mindent lehet, legyen kövér az a lúd!

Der_rosarote_Panther 2009.07.06. 09:55:39

Végre egy jó poszt! :-)))
Nincs erőm/kedvem/időm végigolvasni a kommenteket, lehet, hogy volt már, de erre megoldás lehetne az a meredek típusú fekvőrendőr, sűrűn elhelyezve, amelynek tényleges lassító és visszatartó hatása van.

ponyva máté · http://ponyvamester.hu 2009.07.06. 10:01:16

@XXXXXXX: aki meg autózik, vállalja be a dugót. aki nem akarja bevállalni, miért nem jár inkább helikopterrel!?!? ott kevesebb még a dugó, szerintem.

randomuser1 2009.07.06. 10:04:03

ha jobban meggondolom, aki tankolás meg csoki, kávé, kóla beszerzése nélkül megy át a benzinkúton, az nem lehet sikeres ember...

Der_rosarote_Panther 2009.07.06. 10:04:10

@mosógép máté: A benzinkútra hát. Arra a rövid, lecsavarozható, fémből készült fekvőrendőrre gondolok. Aki tankolni akar, úgyis lassan megy, amíg beáll, azokat tehát nem zavarja, akik rendeltetésszerűen használják a kutat.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.06. 10:11:29

@XXXXXXX: Hát, aki minden benzinkútnál iszik kólát, meg kávét és csokizik rá, az talán sikeres, de hamarabb meg is purcan :-) Ne felejtsük el, hogy most már cigizni is lehet a kutaknál!

ponyva máté · http://ponyvamester.hu 2009.07.06. 10:14:33

@Der_rosarote_Panther: jaja értem, hogy ne rohanjanak át , hanem csak szépen lassan...

2009.07.06. 10:16:04

@XXXXXXX:
A paraszt és a kilógok a sorból között 2 különbség van.
Az egyiket időnként összeverik, a másikra felfigyelnek. Igaz a parasztra is fel szoktak figyelni.

Csináld csak te kis egyedi srác, majd egyszer vki átrendezi az egyedi arcodat, még művészibbé.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.06. 10:20:54

@scsaba1: Én ezt nem így látom. Bár a helyes kérdést még mindig nem tetted fel, csak rángatod vissza a kifelé igyekvőket...

randomuser1 2009.07.06. 10:25:24

@Hivatásos beszólóművész: mormolgasd magadnak ezt miközben állsz a sorban, veled nem történhet baj, nem haladsz, de legalább az arcod hétköznapi :)

SLacc 2009.07.06. 10:26:47

off:
Ma volt baleset, volt leállósávozás is az M3-ason, és volt a leállósávban kialakuló dugótól igyekezni nem tudó mentő is.

Azért aki leállósávozik, az...

on:

Gusztustalan férgek mind.

2009.07.06. 10:31:38

@XXXXXXX:
Az a vicc h te tényleg nem látod h miért vagy paraszt! :D

És segítek én nem mormolok magamban, én leszek aki átrendezi az arcodat. Kb ugyanakkora parasztok vagyunk, mert te direkt vagy gyökér, én meg direkt fogok kiszállni és kikapkodni téged a verdádból, és nem akkor amikor kimész, hanem amikor visszajössz.

Majd akkor elondolkodhatsz h megérte-e azért a 200 méter és 3 perc előnyért. :D

Itt nem arról van szó h na itt dugó van akkor elmegyek másfelé kerülni a kertek alatt.

randomuser1 2009.07.06. 10:41:15

@Hivatásos beszólóművész: gondolom csak a neved miatt is ki kell tarts az álláspontodnál :)

Ethar 2009.07.06. 11:11:36

Én úgy vagyok vele, hogy nem zavarnak a benzinkúton áthajtók. Ők mind halmozottan hátrányos helyzetűek én pedig szánalomból beengedem őket a sorba.
Hiszen aki nem érti, hogy a kis pöcsét nem azzal kell kompenzálni, hogy megelőz másokat mert ők úgyse sietnek annyira, az egyrészt nem egy matekzseni, másrészt nem biztos, hogy volt gyerekszobája. Aki azt sem érti meg itt sok poszt óta, hogy ezzel másoknak kárt okoz, arra szánakozóan mosolygok majd, amikor elmegy mellettem. Szegény fickó! El nem tudom képzelni milyen lehet gyomorgörccsel vezetni, azon morfondírozva, hogy "úristen ma odaérek-e időben és nem rúg ki a főnök?"
Aki lehet, hogy nálad 20 évvel fiatalabb, de ő mindig odaért időben. És nem azért, mert több kerülőt ismert. :)

Viccen kívül én tényleg nem haragszom azokra, akik szabályos útvonalon kerülnek, szívük joga. Viszont az különösen tud irritálni, amikor kanyarodósávba bevágnak elém olyanok, akik az egyenesen haladóban jöttek egészen odáig. Záróvonalat lépnek át és nem is kell rájuk számítanom, ergo balesetveszélyes.
Csak hogy példát említsek: Lágymányosi híd felhajtó, a Budafoki út felől, délután. Volán buszt még megértem, időre megy, be is engedem, de pl a múlt heti suzukis szobafestő és a tahó mercis terepjárós tuti nem életmentő műtétre siettek. Egyszerűen csak úgy gondolták, hogy az ő dogluk előbbre való.
Vígasztalna a tudat, hogy előbb-utóbb a szabálytalanságokért utolérik őket, de ismerve a rendőrséget ez kizárt, így csak bosszankodom tovább.

ihatethisindapassthingy 2009.07.06. 11:50:40

Én is sűrűn szoktam arra járni, de a benzinkút helyett inkább a buszsávban megyek végig, majd az első lehetőségnél el jobbra, azaz kikerülöm a sort és a következő felhajtónál megyek fel a Budaörsire.

Jobban belegondolva ez az egyetlen hely, ahol nem teljesen legálisan használom a buszsávot, de itt aligha szúrok ki vele bárkivel. A benzinkutas megoldás nekem gáz, az tolakodás.

Tron65 2009.07.06. 12:15:37

A kutasokat, amíg nem zavarja őket az átmenő forgalom, nem érdekli a dolog.
Aki engedélyezte, gondolhatott volna erre. Ha mondjuk volna ott 1-2-3-több méretes fekvőrendőr (csak az elkerülős részen, aki beáll a kúthoz, annak ne kelljen áthajtani rajta), sokkal kevesebben haszálnák.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.07.06. 12:21:53

Tudom, nem leszek népszerű, de akkor is leírom: én is csinálok ilyet. Bár igaz, hogy ahol én teszem, ott lámpás kereszteződés van. Kettő egyenesen haladó, egy balra kanyarodó. A balra kanyarodó rövid ideig biztosít áthaladást.
Ha a magyar (:-D) kútnál letérek, megkerülöm, máris elmehetek egyenesen, odá, ahová a másik (balra kanyarodó) sáv engedne.
Nem találok benne kivetnivalót. Ha a lámpa (a kútnál lévő) lehetővé teszi, megyek. A benzinkútnál senkit sem zavarok, akadályozok.
Miért ne tenném hát, ha időt nyerhetek?

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.07.06. 13:15:25

@ihatethisindapassthingy:

Jobban belegondolva ez a "nem teljesen legális" használat szabálytalan, a buszsávon nem mehetnél végig.

Ebből kifolyólag szerintem ez is tolakodás, bár kétségtelenül "finomabb": szabálytalanságot elkövetve szerzel előnyt a többi autóssal szemben. Ha az nem buszsáv lenne, akkor a forgalom egyenletesebben oszlana a két útvonal között és egyik sem biztosítana érdemi előnyt.

Ahhoz a bizonyos kijáróhoz egyébként szabályosan is eljuthatnál, csak akkor el kellene menned az őrmezői lakótelep felé (menyecske-cirmos-boldizsár), úgy meg már nyilván nem érné meg.

ihatethisindapassthingy 2009.07.06. 13:55:18

@promontor: A szabály valahogy úgy szól, hogy csak a jobbra kanyarodás idejére vehetem igénybe a buszsávot, szóval elismerem, a "jó 200 méterrel korábban" az legalábbis ellentétes a szabály szellemével és minden további nélkül vehető tolakodásnak.

Csak két dolgot hoznék fel védelmemben: 1) ezzel nem akadályozom a forgalmat, mivel jó 300 méterrel később hajtok fel a Budaörsire - előbb-utóbb sajna úgyis fel kell rá hajtsak. 2) Nem túl gyakorlatilas a záróvonal kialakítás, csak a benzinkútról kihajtóknál van lehetőség (illetve jóval korábban ott, ahol én átlépem, ti. a Budaörsi alatt megfordulva).

A lakótelepes tippet megnézem a térképen, köszi - folyamatosan haladva kerülni még mindig jobb, mint 15 percig várakozni, hogy mindenki felszenvedje magát az útra.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.07.06. 14:09:15

@ihatethisindapassthingy: Hm, ha a Budaörsi alatt fordulsz vissza, akkor az szerintem nincs 15 perc várakozás, inkább csak 5, az meg szvsz pont egyenértékű az őrmezői kerülőúttal (apropó, a cirmos helyett a kérőn is mehetsz, az rövidebb, de még szűkebb), bár kétségtelen, hogy sokan szeretnek inkább hosszabb úton gyorsabban gurulni.

ihatethisindapassthingy 2009.07.06. 14:19:16

@promontor: Változó, hogy mennyi idő, pedig nagyjából fix időpontban járok arra. Van, amikor már alig tudok arra az útra felhajtani, akkora a sor (na olyankor lazán megvan a 10-15 perc), máskor meg csak 5-10 autó van előttem. Nyilván ha nem olyan hosszú a sor, akkor nem kerülgetek; a szabályszegésen túl amúgy is necces jobbra kanyarodni a bicikliutat takaró dzsumbuj miatt, valamint a folytatásban az útminőség is, hm, hagy némi kívánnivalót maga után.

Egyébként a szitu az, hogy ilyenkor edzésből megyek dolgozni. Ha elhúztam az edzést, akkor is be kell érjek 9-re, ilyenkor kerülök ha kell. Ha időben befejeztem és ráérek, akkor vidáman eldudorászok a dugóban, hozzá vagyok szokva (inga a VI-XI. kerület között - sejtheted :)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.07.06. 14:32:47

@ihatethisindapassthingy: Hát, lehet, végülis én ritkán futok ott bele a dugóba Ha sikerül korán felkelnem (általában sikerül), akkor hét előtt odaérek, akkor még nincs sor.

Júniusban kétszer elaludtam és így futottam bele 8 és 9 között az ottani sorba: mindkétszer 5 perc alatt végigment, néztem az órán. De nem vitatom, hogy tarthat tovább.

megint 2009.07.06. 15:47:54

tocibácsi, miénk 230000 ft volt, és blokkolja a lézert, ez biztos, mivel a rendőr meg is állított egyszer és fel akart jelenti miatta(M0), mivel nem tudott bemérni, de aztán telefonos egyeztetés után a főnöke mondta, hogy ez legális, ennyi volt, teszt alapján ami azt hiszem a vezess.hu.-n volt, 150 méterrel a lézeres kamera előtt még nem tudták mérni, a gyenge minőségüeket nem ajánlották, nyilván ár-érték arányos itt is a dolog.

SLacc 2009.07.06. 19:07:54

Én láttam már olyan kutat, ahol behajtani tilos (kivéve célforgalom, vagy mi) volt, igaz, nem az autópálya mellett. Állt bent rendőr is. Hogy megállított volna? Nem tudom, tankoltam.

BéLóg 2009.07.07. 11:40:25

Én arra gondolok, elég necces megitélni, hogy most aki nem tankol, az mit csinál.
Akár a fotón (!) lévő kocsi is lehet, hogy valóban megállt a parkolóban és kinyújtóztatta a tagjait.
Velem is előfordult már, hogy nem tankolni mentem, hanem VÁSÁROLNI (enni, kávézni) a benzinkútra, ilyenkor nyilván nem állok meg egy kútoszlopnál, hanem a parkolóban.

Ami a benzinkútnál így előzőket illeti, kizárt dolog hogy sokat nyernének vele, így nekem teljesen közömbös. Lehet ha valami gondom volna, ezután én is csinálnék ilyet.

Alex3000 2009.07.07. 11:59:58

Akik a "én is szoktam így kerülni a sok lúzert" szavazóknak üzenem: ANYÁTOKAT!

ovalbogar 2009.07.07. 18:20:45

ismerem a helyet mindennap arra járok
nem szép dolog amit csinálnak de be kell engedni őket.
de a mondás jellemző ránk sajnos












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása