Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

Azért vette el a forgalmit, mert nem kentem meg?

2011.01.20. 17:05 :: SilentSound

Blez nem nagyon spórolt a karakterekkel, úgyhogy nem is olyan nagy baj, hogy így az általános munkaidő vége környékén tettem ki a levelét, legalább miattam nem termeltek kevesebb GDP-t. A történet egy megkérdőjelezhető rendőri döntésről szól, amivel még a saját kollégája sem értett egyet. Szerintetek jogos volt a forgalmi elvétele vagy nem? Ha utóbbi, akkor arra játszott-e a rendőr, hogy a posztíró mélyen a zsebébe nyúl és a forgalmi után egészen másféle papírok is előkerülnek?

Olyan sokszor olvasom a blogot, hogy gondoltam most én is megosztok veletek valamit, ami talán a legbosszantóbb autós élményem. Nincs benne erőszak, sem kormány ráhúzás, az amolyan mindennapos dolog, nem is bosszant már fel igazán, hogy háromszor próbáltak megölni autópályán, hol direkt hol véletlenül.

Fóliázott ablak, ennek is szerepe lesz a sztoriban

Szóval az eset Nagymaroson történt, tavaly nyár vége felé. Egy kis pár napos kiruccanásra indultunk a barátnőmmel a Dunakanyarba, kirándulni, eltölteni a nyári szabadság maradékát. Ilyenkor ugye elég fontos, hogy legyen autó különösen, mivel egy kis dunai csónak használata is szerepelt a tervek között, amit minden alkalommal vízre kellett volna tenni illetve kivenni a kocsival.

Kellemes nyári idő, lehúzott ablakokkal gurulunk a faluban este 10 fele, nem sietünk sehova, már majdnem ott vagyunk. Azt megemlíteném, hogy egy régi autóról van szó, elég haloványak a lámpái, ezért - verjen meg a blog szigorú kommenthada - ködlámpát használtam, hogy jobban lássak. A ködlámpa egyébként gyári állapotú, nem buherált, nem vakít, nekem segített, hogy jobban lássan a vonalakat. Mindegy, tény, hogy fel volt kapcsolva. Mea culpa.

A főúton (2x1 sáv, parkoló autók nincsenek) a komp leágazása előtt kicsivel látom, hogy egy rendőrautó áll a szemközti sávban, villogó fent és egy hihetetlen szakadt régi mercit nézegetnek benne négy darab roma (hogy lehet ezt felhangok és rosszindulat nélkül megfogalmazni?) atlétatrikóban néz maga elé. Lassítok, mivel csak egy sáv volt melletük, de közelebb érve az egyik yard kippattan a kocsi elé és integet, hogy alig birok megállni, pedig nem mehettem gyorsabban 30-nál.

Mondanom sem kell, semmi láthatósági mellény vagy ilyesmi, akár el is üthettem volna. Persze nem vagyok az a típus, ilyenek is csak később dühömben jutottak eszembe, alapvetően törvénytisztelő állampolgár vagyok, nem is nagyon szoktam és nem is lennék képes újat húzni a rendőrökkel. Ezért hát nagy fékezés, megállok, ablak már lent amugy is. Biztosúr odaballag, köszönök, ő meg csak mondja h közúti ellenőrzés, papírokat.

Mondom oké, tessék, minden rendben van a kocsival. Elveszi a rendőr és elkezd sétálgatni az autó körül. Csak jár körbe körbe, mint valami prédáját felmérő állat, amikor visszaér az ablakomhoz mondja, hogy húzzam fel. Ez kissé meglepett de persze elkezdtem felhúzni. Alig ment fel 10 centit megállítja és kérdezi fennsőbbségesen: "Ez fólia?"

Mondom, igen, megvan hozzá minden engedély, már így vettem az autót. Konkrétan a Nemzeti Közlekedési Felügyelet által kiadott műbizonylat volt hozzá és mellékelek egy képet, hogy látszódjon nem valami durván sötét fóliáról van szó, épphogy füstszínű, a legtöbb autó gyárilag ennél sötétebb üvegekkel kerül forgalomba manapság.

Azt mondja erre a rendőr, hogy hát akkor szálljak ki, mert őneki el kell venni a forgalmit ilyesmiért. Kiszállás közben azt gondoltam, hogy milyen durva dolog lenne elvenni a forgalmit ezért, nem is vettem komolyan, gondoltam csak fenyegetőzik. Az is eszembe jutott, hogy sajnos nincs kézpénzem csak valami ezres van a tárcámban...

Mindenesetre azt hittem, hogy majd figyelmeztet és elküld én meg majd legközelebb mikor szervízbe megy a kocsi leszedetem a fóliát. Akkor volt nálam az autó amugy két és fél éve, több vizsgán átment a kezem alatt és soha nem volt semmi gond. Mondja nekem a rendőr, hogy menjünk oda a kocsijához kitölteni a papírokat.

Ez volt a pillanat amikor eljkezdtem pánikolni, hogy ez még képes és télleg elveszi a forgalmit egy ilyenért... Mindeközben a merci ellenőrzését befejezték, csak beindítani nem sikerült. Kb fél perc indítózás után elfüstölt az a rozsdahalom a négy taggal, valahogy az ő autójuk nem volt "forgalomban való részvételre alkalmatlan".

Közben a rendőr szorgalmasan írogat én meg nem tudom mi legyen, a másik rendőrt kérdezem, hogy ezért komolyan elveszik e forgalmit, semmi figyelmeztetés, vagy bírság? Vakarja a fejét a fickó, hogy hát igen általában figyelmeztetnek csak, mert ez nem olyan súlyos dolog, amugy is csak az első oldalablakon szabálytalan, ráadásul szabályozás is nagyon pontatlan, mivel nekik el kell venni a forgalmit, ugyanakkor a Közlekedési Felügyelet sorra adja ki az engedélyeket olyan fóliákra is amire nem lenne szabad.

Kérdezem én, hogy nem lehetne ezt máshogy elintézni, mivel hogy nyaralni jönnénk és nagyon kellene az autó a hajó miatt, meg hogy úgyis az első adandó alkalommal leszedetem a fóliát, elég stresszes ez így is (komolyan is gondoltam).

Ekkor derült ki, hogy az a rendőr is nagy hajós és teljesen a pártomra állt. Mondta a másiknak h ne csinálja már, az meg mintha meg sem hallotta volna. Mondtam, hogy büntessen meg a ködlámpáért, végülis kiderült, hogy amugy is azért állított meg, de mintha a falnak beszélnék. A kollégája szintúgy, közben meg nézett rám bocsánatkérő szemekkel.

Az a mocsok meg kitöltötte az összes papírt és elvette a forgalmiját az autónak uh se szabadság se csónakázás, helyette három hét ultraszívás és eszméletlen mennyiségű ügyintézés valamint egy forgalmi vizsga várt rám és az autóra, miután leszedettem a fóliát természetesen.

Én egyszerre voltam nagyon dühös és kétségbeesett, de nem tudtam mit csinálni. A lakhelyemig közlekedhettem az autóval, ez állt a papíron amit kaptam.

Azóta nem használom a ködlámpát, teljesen szédszedtem az első lámpát és megváltoztattam a világítás szögét, hogy lássak is valamit, mivel az autó nem bírja az 50W-nál erősebb izzókat. És persze le van szedve a fólia, amit mindenkinek melegen ajánlok. Azóta egyfolytában figyelem, hogy hány autó első oldalablakán van fólia és a fóliások között kb 3-ból egynek bizony az a két ablaka is fóliázott, ami miatt nekem elvették a forgalmit.

Szerintetek arra várt a yard, hogy a zsebembe nyúljak, vagy csak szimplán olyan fajta lehetett aki heccből szivatja a népet?

186 komment

Címkék: biztonság közlekedés autó rendőr sztereotípia fólia lehúzás ködlámpa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karádi12 2011.01.20. 22:13:04

Kedves hozzászólók,ki kell ábrándítsam azokat közületek, akik abban a tévhitben vannak, hogy az első ajtókra lehet sötétítő fóliát tenni legálisan NEM LEHET, az első ajtókon max átlátszó fólia lehet! Egyszerű bizonyíték, ha körbefóliáztatod a kocsidat, nézd meg a fóliás által kiállított műbizonylatot, az első két ajtón levőt SOHA nem jelöli be rajta, és az oda felragasztott fóliában sincs benne a jóváhagyási jel. Ez is azt érzékelteti, hogy előre tilos bármilyen fólia felhelyezése.
Az NKH nem ad ki ilyen engedélyt, a néhai Közlekedési Felügyelet sem adott ilyet.
Az szóban forgó autó biztos úgy ment át a műszakin, hogy haver volt a vizsgabiztos vagy tolt 1 kis lóvét a tulaj.
Egyébként én az emberke helyében ott azonnal letéptem volna és kész. Akkor nem vette volna el.

Thrasher 2011.01.20. 22:23:27

"újat húzni"
inkább az érettségidet kellett volna elvennie.

Rettegett Ignore 2011.01.20. 22:41:11

Szimplán fasz volt a tag. Gyerekkorában teleszarták a tornazsákját, ezért lett rendőr a kis geci, mindenkin bosszút áll, kivéve a cigókat, mert azoktól fél.
Szívatunk és mérünk, ez az új szlogenje a sünöknek.

szenon 2011.01.20. 22:43:37

@karádi12: Teljesen igazad van! Nem lehet sötétíteni az első ablakokat. Csak max gyári színezet üveg erejéig! De ki tesz fel olyan fóliát? Senki, mert elég halovány, annyi plusz pénzt meg nem ér ! Nekem is le van fóliázva, kivéve elöl. Akinek le van, azt vagy még nem fogták meg vagy rendőrségi kapcsolatokkal rendelkezik ill rendőr. De NKH vizsgával nem jöhet ki autó a vizsgasorról! Más helyről viszont nincs kétségem.

Alikam 2011.01.20. 22:45:57

Hát amelyik a kollégájára nem hallgat az valami ultrageci lehet. Szerintem pénzzel sem értél volna el semmit sem.

Azért te is hibás vagy mert az nem megoldás, hogy szar a lámpa és ezért ködlámpázol inkább. Akkor tessék megcsináltatni azonnal. Nekem ha kiég bármelyik lámpám még aznap kicserélem. De látok annyi segget, hogy jön a fostalicska helyzetjelzőjével full éjszaka, gondolom a tompított kiégett, de bassza kicserélni.

Szóval okot adtál neki. Rajtad vezette le azt, hogy büdös kancigányokat kell igazoltatnia.

Alikam 2011.01.20. 22:49:33

@szenon: lehet, hogy igaza van, de forgalmit elvenni akkor is túlzás elsőre ilyenért! Mivel a kollégája már megenyhült ezért ott bivalybasznádon az éjszaka kellős közepén simán elengedhette volna egy "ha még egyszer erre látlak elégetem a forgalmidat" szöveggel.

Alikam 2011.01.20. 22:55:38

@''autónepper.'': köze van hozzá, mert a szabályok megszegéséért ő büntet, az más kérdés, hogy ebben az esetben, a büntetés ugyan jogos lett volna, de az eljárás nagyon nem volt fer...

Én egyszer a komplett irathalmazt hagytam otthon, mind egy helyen volt, se személyi se jogsi se forgalmi semmi nem volt nálam és belefutottam a negyedik kanyarban egy igazoltatásba.

Simán megtehette volna, hogy ott azonnal megbasz, plusz rendszám le, majd bemutatom a papírokat, kifizetem a bírságot és akkor matchboxozhatok újra, de ehelyett mikor mondtam, hogy két kilométerre lakom, visszamegyek érte, azt mondta oké, rendszámot felírta, 10 perc múlva visszamentem, mondta máskor erre nagyon figyeljek. Mondjuk ez vagy 10 éve volt, az is igaz.

Atika!!! 2011.01.20. 22:57:00

A baj nyilván az, hogy Volvod van. Újabbnál nem lenne gond :P
PS: Nagymaros akármilyen hihetetlen: város :)

''autónepper.'' 2011.01.20. 22:57:13

@Alikam: az is durva! én szinte mindig más kocsiba hagyom a a papírokat!:D:D:D

szenon 2011.01.20. 23:01:36

@Alikam: Igazad van, elég lett volna megbüntetni! Teljesen rosszhiszemű volt. Kapott volna egy laza ötrubót vagy egy durva tízest. Elvenni nagy gyökérségre vall! Nekem is vannak rendőr ismerőseim, ők csak figyelmeztetnek, de ha legközelebb találkoznak, akkor egy ötössel ússzák csak meg! Aztán még egy figyi és megy műszakira! De jelzik előre és ez a lényeg.

dr. _mmm_ 2011.01.20. 23:22:14

Bő 10 éve közlekedek olyan autókkal amik le vannak sötétítve. Az első oldalsó ablakok persze szabálytalanul. Még 1 rendőr sem kérdezte meg hogy "ugyanmár ezmost hogy?"

Igaz egyik kocsi sem volt 1000 éves rozsdahalmaz.

dr. _mmm_ 2011.01.20. 23:26:32

@karádi12: Ez így van! első oldalsó ablakok 70% fényáteresztő képesség.. ami a gyári zöld színt jelenti.. semmi többet.

Mellesleg a fóliát letépni nagyon nem egy mozdulat.. Kétlem Neked sikerülne. Általában kb olyan folyamat mint a feltétele.

Exploiter 2011.01.20. 23:30:02

Beszoptad.
Megkúrhattak volna a lámpáért, megkúrhattak volna a fóliáért (bár ezzel nem értek egyet, de mind1).
A műszaki nyilván túlzás, azért lófaszt érdemel a seggébe a kollega.

De legalább már világít a lámpád és te is látsz! Nézd a jó oldalát, több az esélyed arra, hogy életben maradsz...

''autónepper.'' 2011.01.20. 23:31:59

@woodooman: ahhh azért nem olyan hosszú folyamat mint felrakni csak a ragasztót szar lekaparni róla!:D

dr. _mmm_ 2011.01.20. 23:34:34

@''autónepper.'': ismertem olyat aki nekiállt kézzel leszedni... kb hangyafasznyi darabokban jött le.. szépen is nézet ki.. utána elvitte 1 műhelyben ahol megcsinálták rendesen.

''autónepper.'' 2011.01.20. 23:37:04

@woodooman: hát persze otthon nem érdemes elkezdeni leszedni meg hülyeség is... egyébként nekem is van fólia minden ablakon legsötétebb sőt a szélvédőt is akartam csak azt mondta a fóliás srác hogy az már azért durva lenne így csak egy nagyobbacska csík lett rajta:D de van egy ismim akinek ugyan úgy bmwje van na neki levan az első szélvédője is csak ilyen halványabbal

dr. _mmm_ 2011.01.20. 23:39:11

@''autónepper.'': egyformát mondunk csak 2 irányból. Arra céloztam hogy kolléga írásával ellentétben nem úgy megy a dolog, hogy a rendőr előtt lehúzom (mint a függönyt) és jónapot..

Vu, de ja vu 2011.01.20. 23:57:40

@Atiqua->: Mikortól számít réginek egy Volvo?

A 29 éves kockalámpás 240-en már 60/55 halogén van, nappali fényárral bír:-D

Persze nem árt, ha foncsor is van még valamennyi...:-P

D4D 2011.01.20. 23:59:54

@''autónepper.'':

Ejj-ejj. Nincs nálad a napló és a rendszám? A jobbak úgy csinálják!:)))))

Egyébként komolyra váltva: HA ott előtte teszed fel a P-t, akkor csak a naplódba köthet bele?

''autónepper.'' 2011.01.21. 00:09:05

@D4D: hmmmm hát gen elméletileg mert ez úgy van hogy szemet szúr nekik a rendszám a P-s de h mondjuk látják hogy egy ilyen aránylag drágább autó akkor meg se állítanak ez miatt de ha pl 10-12 éves autóval flangálsz azt tuti meg fogják mert elméletileg ez a rendszám csak arra jogosít fel téged hogy pl a telephelyről elvidd a kocsit az okmány irodába az új rendszámért vagy pl elvidd friss vizsgát tetetni az autóra vagy próba köre menyél vele... szal ilyen több száz km úgymond nem ajánlatos vele menni :D

''autónepper.'' 2011.01.21. 00:19:08

@D4D: és ügye van még az E-rendszám ahol meg igazolni kell pár dolgot....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.21. 00:35:26

arra meg nem kaptam valszt. este 10-kor mormalis idonem/ lehuzott ablak ugye/ mi a picsanak kodlampa
virotottal a csajnak?
a rendor me g valoszinu tul szigoru volt, lehet beszoltak neki, vagyy csak veresszaju volt
falun megesik itt is

tundrazuzmo (törölt) 2011.01.21. 00:46:41

@Thrasher: Pedig világosan leírta: "nem is lennék képes újat húzni a rendőrökkel."

Ez azt jelenti, hogy ha lehúzza a régi fóliát ott, a rendőrök előtt, akkor már nem lenne pofája az új fólia felhúzásában a rendőrök segítségét kérni.

Vagy: túlságosan új volt a fóliája, és nem vitte rá a lélek, hogy lehúzza, pedig a rendőrök ajánlkoztak, hogy segítenek!

:)

tundrazuzmo (törölt) 2011.01.21. 00:50:49

Múltkor megyek személykocsival, rendőr megállít, kérdezi, mi az kis doboz a szélvédőn (lézerblokkoló). Mondom neki, tahóméter. Aszongya: olyan nem is kell, csak teherkocsikba. Mondom dehogyis, személykocsikba is jó, mindent kimutat, hajoljon csak közelebb, látja, hogy felszalad a skála?

Szerintetek álmodtam, vagy tényleg megtörtént?

viktor134 2011.01.21. 01:12:04

azért vette el mert hagytad.

tutira nem adom oda.

Integrált Szerverterror 2011.01.21. 02:15:08

Hülye rendőr de hülye a kedves poszter is. Ha már az van az autóján tudhatná, hogy lehet az első ablakokra is tenni, ha az autó üvege nem színezett. És ezt a régi szart elnézve gyanítom hogy nem az. Átlátszó, betörés ellen védőt meg mindegyikre lehet tenni. Fel kellett volna jelenteni.

masterboy 2011.01.21. 02:26:26

@hagyma:
"nalunk nem neznek semmit, csak a jogsit es a "forgalmit", hacsak lathatoan nincs alami gaz a kocsival "
Akkor kicsit pontosabban....jogositvany,biztositas es regisztracio.
Azt is elarulhattad volna,hogy itt barmikor hasznalhatod a kodlampat,ezert nem fog megallitani a zsaru.Sajnos... : )

indapass90210 2011.01.21. 02:56:04

Azt, hogy pina, írta már valaki?

Reggie 2011.01.21. 05:00:46

@tundrazuzmo: Valoszinuleg almodtad. A blokkolokat be kell epiteni, nem a szelvedore kerulnek:)

Megdobbent 2011.01.21. 05:32:14

@Rot: Komoly sporterteke lenne, nepszerusitenelek is :)))

Megdobbent 2011.01.21. 05:37:02

@Dövan: nemtom, de ha meg nem, akkor csatlakozom en is a pinamondok szuk korehez :>

Jah, es sunaznam is, csakhogy ebbol se fogyjunk ki :)))

[mike] 2011.01.21. 06:21:21

@Reggie: na ja... eltekintve attól, hogy az elektronika a szélvédőn van....

Yoss 2011.01.21. 07:22:26

@karádi12: Te egy igazi hülye vagy.
1. Lehet elöl is fóliázni, csak a fény 30%-ánál többet nem nyelhet el.
2. Persze, hogy átlátszó, különben tök fekete lenne.
3. Te láttál már az életedben ilyen fóliát? Mivel tépted volna le? Még melegítéssel és célszerszámokkal sem egyszerű leszedni. Ez nem matrica, te tulok.

Blogopédus 2011.01.21. 07:45:32

Na végre megbüntettek egy ökröt, aki augusztusban ködlámpával jár.

''autónepper.'' 2011.01.21. 08:52:26

@Dövan: még nem de jó hogy írtad!:D

battery 2011.01.21. 09:05:01

Ködlámpa indokolatlan használatért megállítanak, majd oldalablak fóliázásért bevonja a forgalmit.
Ez indulás előtt, egy karosszékből megjósolható esemény. Ez egy három mondatos történet.

Take-it-Easy 2011.01.21. 09:24:20

@hagyma: Szar a távolságija, ezzel akarta megtámogatni, benne van a posztban.

Amúgy meg ha a ködlámpáért állítja meg, akkor nem mindjárt az elején kellett volna közölnie - mondjuk a közúti ellenőrzés rész után -, hogy "Ön használta a ködlámpát, holott a látási viszonyok azt nem indokolják"?
De nem, mint egy hiéna, körbejárja az autót, hogy találjon valamit. Ez nekem nem arra mutat, hogy a pilács miatt állította meg...

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.01.21. 09:34:11

@Easyke: a pilácsot egyszerűbb kimagyarázni, mint a fóliát...

Parajpuding 2011.01.21. 09:40:23

Érdekes módon a fakabátok a cigányokkal teli autót, a fekete és sötétített ablakú luxusautósokat nem vegzálják. Miért? Mer sz@r gyáva és gerinctelen a legtöbb (csupán töredéknyi kivétel van).
Jelenleg (is) a magyar rendőrség nem több, mint egy sokba kerülő, haszontalan, sz@rházi csürhe.

CD-R80 2011.01.21. 09:40:50

Gondolom mennyire lehetett az a ködlámpa jó, ha a tompított is halovány volt..
Ha meg a távolságit támogatta vele azt hogy??
Alulról megtámasztotta vele a fénynyalábokat??

Vicc az egész..
Az meg kimaradt a posztból hogy műszakira mi törpént a lámpákkal..

@Easyke: Átalában normális közúti ellenőrzéskor körbejárják az autót.
Ha csak igazoltat akkor nem biztos..

Take-it-Easy 2011.01.21. 09:43:00

@CD-R80: ja, jó. Ebből is látszik, hogy engem csak egyszer állítottak meg, de akkor sem járta körbe a rendőr az autómat. Igaz, a német forgalmival sem tudott mit kezdeni...

kyanzes (törölt) 2011.01.21. 09:44:09

"egy hihetetlen szakadt régi mercit nézegetnek benne négy darab roma (hogy lehet ezt felhangok és rosszindulat nélkülmegfogalmazni?) atlétatrikóban néz maga elé."

Mondjuk "négy polgártárs egy matuzsálem korú járműben, évszaknak megfelelő öltözetben :D"

A "felhang és rosszindulat" akkor keletekzik, amikor megemlíted, hogy romák, és a biztonság kedvéért az igénytelenségükre is rávilágítasz.

Persze poénosabb a merci+atléta+cigány kombó.

indapass90210 2011.01.21. 09:49:09

@Parajpuding: "Érdekes módon a fakabátok a cigányokkal teli autót, a fekete és sötétített ablakú luxusautósokat nem vegzálják."

Ez nem igaz. Kifejezetten utaznak az ilyenekre.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.21. 10:07:53

" Lassítok, mivel csak egy sáv volt melletük, de közelebb érve az egyik yard kippattan a kocsi elé és integet, hogy alig birok megállni, pedig nem mehettem gyorsabban 30-nál."

Ilyet velem is csináltak már, de az legalább lakott területen kívül, esőben, ködben. Jól meg is vágtak.

Medgar 2011.01.21. 10:08:44

Akkor a sok önjelölt szakértőnek itt a fóliázásra vonatkozó szabályozás (A közúti jármüvek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990 (IV. 12.) KÖHÉM rendelet (a továbbiakban: MR))

A gépkocsikon alkalmazható szélvédő és ablaküvegek minőségét, műszaki jellemzőit a jogszabály (MR.) a gépkocsik üvegeire vonatkozó, ENSZ-EGB 43. számú Előírásának figyelembe vételével határozza meg:

A forgalomba helyezés előtti vizsgálat, valamint az időszakos vizsgálat során minden gépjármű esetében ellenőrzendő a járművezető kilátására előírt feltételek teljesülése - az ENSZ-EGB 43. számú Előírása alapján - a következő követelmények szerint. A szélvédő és az ablakok fényáteresztő képessége:

a szélvédő esetében legalább 75%,

a vezetőtéri oldalablakok esetén (azon oldalablakok, amelyeken keresztül a gépjármű vezetője részére az oldalra való kilátás, valamint a visszapillantó tükrökkel a jármű mellett lévő mindkét forgalmi sávra történ? hátralátás biztosítva van) legalább 70%,

egyéb ablakok (utastéri, raktéri oldal és - személyautó kivételével - hátsó ablakok) esetében nem követelmény,

a személygépkocsikon való átláthatóságot biztosító hátsó ablak fényáteresztő képessége legalább 70% értékű kell legyen.

Az ENSZ-EGB 43. számú Előírása szerinti jóváhagyási jellel ellátott szélvédőt, illetőleg ablaküveget - további vizsgálat nélkül - megfelelőnek kell tekinteni.

A gépkocsik szélvédőjén, valamint vezető- és utasterének ablakain - az ENSZ-EGB 43. számú Előírása szerint jóváhagyott üvegeken utólagosan (nem gyárilag) csak minősítő jellel (Af jel) rendelkező fény-, illetőleg hővédő fólia alkalmazható.

A gépkocsik külső felülete, így szélvédője és ablakai sem lehetnek fényvisszaverő tulajdonságúak, tükrözőek.

A szélvédő felső széle mentén színező réteg, illetőleg fényszűrő fólia alkalmazása akkor megengedett, ha:

az általa fedett szélvédő felület (a szélvédő felső szélétől való legnagyobb távolságban lévő fedett felület) nem haladja meg a napellenző által takart felületet, és

fényelnyelési jellemzői folytán nem változtatja meg forgalmi irányításra szolgáló készülék színeit.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.21. 10:11:00

"Szerintetek arra várt a yard, hogy a zsebembe nyúljak, vagy csak szimplán olyan fajta lehetett aki heccből szivatja a népet?"

Bármelyik a kettő közül, bár azért forgalmi vizsgára, ha eddig átment, én le nem szedtem volna a forgalmit.

Na ha az ilyen g*ciző yardok nem lennének, talán megbecsülnénk a rendőröket.

CD-R80 2011.01.21. 10:17:01

@Easyke: Lehet pont olyat fogtál ki aki nem értett németül..
De mielőtt megkapom hogy rendőr vagyok:D- nem vagyok az.
Csak nekem olyannak tűnik a poszt mint egy Petrocellis védőbeszéd..
Gondolom ha 5rugóra megvágják a nagytöbbséget kifizeti és ugyanúgy jár a kocsival tovább.
Én kifejezetten örülnék ha több ilyen rendőr lenne aki a ködlámpajampikat meg a csicsatuningos toliszekereket csesztetné. Na meg a szlovák rendszámos nekemmindentszabadszerintemjólvezetek nyomikat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.21. 10:21:42

@CD-R80: OK, basztassa, de ha műbizonylat, hatóság megadta az engedélyt, akkor mit basztatja?
Akkor büntessen, ha van miért! Legtöbbjének amúgy sincs műbizonylata pl.

CD-R80 2011.01.21. 10:35:25

@ColT: Azt nem tudom..
De az gáz mondjuk hogy a kistársa szerint is el kell venni a forgalmit. Anno én ezért nem is fóliáztattam, mert még aki csinálja se biztos hogy tudja, a rendőr megint máshogy tudja az NKH-s meg.. inkább hagyjuk..

CD-R80 2011.01.21. 10:38:21

Egy ismerősömnek anno műszakin akarták leszedetni mert valami betűjelzés megváltozott s neki még a régi jelű volt, utána kiderült ugyanúgy jó az továbbra is csak már nem adnak ki olyan jellel.

konyhakész pumi 2011.01.21. 10:39:11

Kár, hogy a rendőr nem dugta a valagadba a ködlámpádat. Mi lenne ha mindenkinek akinek van azzal járna? Még le is írod milyen hülye vagy a közlekedéshez, szörnyű!

Kinizsi tagállomás 2011.01.21. 10:52:47

@''autónepper.'': nem a rendőrt, hanem magadat szopattad volna meg, ha előtte teszed fel a Próba rendszámot. Ha egy kicsit is képbe lennél a jogszabályokkal, akkor nem írnál ekkora hülyeséget. Próba rendszámot csak olyan gépjárműre rakhatsz fel, 1. ami Mo-n még nincs forgalomba helyezve, 2. ideiglenesen ki van vonva a forgalomból. Olyan gépjárműre, ami érvényes hatósági jelzéssel ( gyk: forgalmi rendszám ) rendelkezik, nem rakhatod fel, mert azzal elköveted az egyedi azonosítójel megváltoztatása nevű bűncselekmény. Ha te ezt ott a rendőr előtt megteszed, akkor a helyszínen elfog téged bűncselekmény elkövetése miatt és előállít a területileg illetékes rendőrkapitányságra. A gépjárművet pedig lefoglalják.

Atika!!! 2011.01.21. 10:57:20

@Az átok visszaszáll!!!: A képen egy 440-es van, az legalább 15 éves. Ez akkoris öregnek számít, ha egy Volvo 30 évesen is autó :)

fidoone 2011.01.21. 11:04:37

Jó dolog a fólia, de ha nincs minden ablakon akkor lópikulát sem ér. A legnagyobb hőforrás az utastérben a felforrósodott műszerfal. Mint egy hőpanel úgy okádja a meleget.
Szóval vagy szabálytalanul körbe fóliázva, vagy sehogy. De persze kizárólag színtelen, hő/uv védő fóliával. A sötét fólia nekem nem jön be mert nem látok ki rendesen. Egy ismerősöm is lefóliázta az autóját és este csak a tükörből lát hátra, mintha teherautó lenne.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.01.21. 11:31:53

@''autónepper.'': "és nekem is van fólia és a legsötétebb elől !!!"

ha te vezetsz, akkor biztos, hogy a "legsötétebb elől"...

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.01.21. 11:33:53

@fidoone: a műszerfalt le lehet takarni, sőt az egész szélvédőre lehet tenni napellenzőt.
amíg parkolsz, nem forrósodik fel, menet közben meg úgyis megy a légkondi/szellőztetés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.21. 11:34:22

"Érdekel a tahóság?
Gyere, vár a hatóság!"

fidoone 2011.01.21. 11:39:23

@xaba99: Sőt árnyékba is be lehet állni.....

Reggie 2011.01.21. 11:42:41

@[mike]: Igen. Melyik tipusnal? Legfeljebb egy visszajelzo ledet szoktak lathato helyte rakni...

Vu, de ja vu 2011.01.21. 11:49:57

@Atiqua->: Hát... én ennyiből nem ismertem fel:-(

De rokonnak is ilyen koros 460-asa van és semmi baja a pilácsaival... lehet, törődni kellene vele?

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.01.21. 12:09:48

@fidoone: árnyékot nem hordok magammal, és nincs is mindenhol, de a napellenzők elférnek a csomagtartóban. ;)

mohopasi 2011.01.21. 12:14:08

Apám, csinálhatsz Te akármit az autóddal, ha meg akar büntetni megbüntet.

megint 2011.01.21. 13:04:54

Imádom a ködlámpásokat, semmi értelme, de ők csak használják fényes nappal is tiszta időben

Kalányos Márió 2011.01.21. 13:34:21

Minden együttérzésem a posztolónak!
Jobban járt volna, ha meg sem áll a fakabátoknak!

d.j 2011.01.21. 14:24:42

@megint: Olvasd el még egyszer a posztot, ha elsőre nem fogtad fel a tartalmát. Az intézkedő tahó nem a ködlámpa miatt vette el a jogsit, capisce? Ja, és este volt nem fényes nappal.

Hurri Kán 2011.01.21. 14:56:39

Ha tényleg így volt az gáz. Ha a fólia engedélyezett volt (és a műbizonylat is ott volt) akkor én biztos hogy szarrá perelném a rendőrséget.

ex-dr. vuk 2011.01.21. 15:03:23

Ha van ra engedely akkor hogyan veheti el? A rendor nem biralhatja felul az NKH donteset... Kemenyen meg kene baszatni az ilyet.

atompyka 2011.01.21. 15:07:17

@min:
Én igen, most itt, előttünk a Kresztúrin. Tisztelegnek.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.01.21. 15:34:52

@vuk_: nincs fóliám, ezért kérdezném:
a fóliákon van bármiféle azonosító, amivel a laikus is egyértelműen tudja azonosítani a fóliát, avagy a rendőr csak annyit lát az egészből, hogy van valami papírod valami fóliáról, és tényleg van fólia az ablakon?

fidoone 2011.01.21. 15:52:56

@xaba99: Az ablakokra fehér textil pelenkák, a szélvédőre tapadókorongos bizbasz ami egy óra múlva lepottyan. Szóval ez a megoldás?
Vagy egy IR fólia amit meg sem látsz csak ha tudod, hogy van. Viszont a kocsiban akár 7-10 fokkal is kevesebb van ha egész nap a napon állok, valamint 99,9 % UV védelmet biztosít ami azért nem mindegy a kárpitoknak és műanyag elemeknek sem. Menet közben is védelmet jelent, tehát a klíma alacsonyabb teljesítményen is hatékony.
De ha Te a pelusra esküszöl akkor nem próbállak meggyőzni. Én nem érek rá állandóan a kocsim körül rohangálni mindenféle takaró izékkel és ezzel talán más is így van. Elismerem viszont, hogy az IR fólia és egyéb társai drágák, másfélszer annyiba kerül mint egy hagyományos fólia.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.01.21. 16:04:22

@fidoone: egy szóval nem mondtam, hogy a pelenka jobb.
csak a szélvédőt elvileg tilos fóliázni, erre mondtam megoldásnak a napellenzőt.

a tapadókorongosat én sem javaslom, én a napellenzős megtámasztásra esküszöm. ;)

Kalányos Márió 2011.01.21. 16:31:09

Nekem nincs fólia a kocsimon, bármikor szívesen belenézek bárkinek a szemébe! :) (És a Nap sem zavar)

ex-dr. vuk 2011.01.21. 16:32:24

@xaba99: igazabol nem tudom, de ha van engedelyed foliara, akkor emiatt nem ertem hogyan buntethetnek meg?.. Hol a jogallam? (ja tudom mar reg sehol)

Kalányos Márió 2011.01.21. 16:35:20

@vuk_: Többen írták, hogy bal első ablakra sötétítés hivatalosan nem létezik. Valaki hazudik.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.01.21. 17:04:10

@vuk_: úgy értem, hogy ha van engedélyem X gyártó Y termékére. a rendőr hogyan tudja leellenőrízni, hogy ténylegesen az van-e az autómon, vagy valami más?

karádi12 2011.01.21. 17:51:23

@Yoss: Először olvasd el figyelmesen az írásokat, utána osszad az észt, Mr. Agy (?)!!
Amúgy fogadnék szívbaj nélkül, hogy 10 percen belül leszedem a fóliát az első ajtókról mindenféle szerszám és segédeszköz nélkül. Nem nagy dolog az egész, és nem teszel kárt semmiben. Persze lehet hogy ez neked már nem menne...

odanézz 2011.01.21. 19:07:18

nos, megint feltenném a kérdést:
képpel illusztrálva: www.abload.de/img/2011tl001nrpobm.jpg

mindig minden körülmények között(lakott területen k.) nyissam fel a lámpákat?!
+ ca. 1,5-2l/100km..

jaa, a helyzetjelző meg nem gagyixenon, hanem nappali menetjelző lámpa, ami a KRESZ szerint használható nappal - mint a neve is jelzi - lakott területen kívül és belül egyaránt.
ergo nem kéne ködlámpázni... csak a mezei sünnek göze sincs a nappali menetjelzőről, hordjak magammal KRESZ könyvet?! +2l-es(11-12l) többletfogyi pedig óriási luxus lenne
vélemény - megoldás?!

huspotyolo 2011.01.21. 19:23:44

@odanézz: Ha benzines, keverj mellé etanolt, még a lámpát is felkapcsolhatod a spórolt pénzből. ;-)

fidoone 2011.01.21. 19:40:43

@sbronzo: A gyermekek a hátsó ülésen meg izzadjanak, elvégre ez egy kemény világ.

Yoss 2011.01.21. 21:03:26

@karádi12:
Te tényleg egy ork vagy, bocs hogy ez csak most esett le.
Először is: Nem osszad, hanem oszd.
Másodsorban: Szerszám nélkül (minimum egy kés kellene) fel sem tudod szedni az üvegről a rendesen felrakott fóliát. Ha jó régi, mint pl. esetünkben, akkor meg végképp esélytelen.
De hát egy orknak semmi sem lehetetlen, mint tudjuk: Többet erővel, mint ésszel. Hajrá. Válasszal ne bajlódj.
Lezártam a témát.

Platon 2011.01.22. 00:06:11

@Kinizsi tagállomás:

Hibás a jogértelmezésed. Egyrészt a hivatkozott IRM rendelet a rendőrségi törvény egyik végrehajtási rendelete, az abban megfogalmazott követelmény (igazolnia kell magát) részletszabályait és hogyanját tartalmazza. Ha figyelmesen elolvasod a Tv. és a szsz-t ugyanaz van benne, csak a rendelet jobban belemegy a részletekbe.

Egyébként a helyes eljárás nem az, hogy azt mondod hogy nem adod át az irataidat, hanem az a válasz hogy természetesen hajlandó vagy igazolni magad, segíted a rendőr munkáját, de kéred hogy a jogszabályi előírásnak megfelelően igazolja hogy tényleg igazi rendőr -e.

Egyébként pedig akár félholtra is verhet téged gumibottal, az is éppen olyanyira lesz jogszerű, mint ha az igazoltatás során nem követi a szolgálati szabályzatban meghatározott előírást, és mondjuk nem hajlandó igazolni magát. Nyilván megteheti, valószínűleg még meg is ússza. Azonban az hogy a rendőrség még mindig erősen fasisztoid jellegű szervezet, és igen igen sok jogsértést követnek el, nem változtat a jogszabályi előírásokon. Persze ezt a játékot ketten játsszák, mert te is tudsz jogot sérteni a rendőr kárára, és nagyon könnyen lehet olyan panaszt tenni a rendőr ellen hogy sose mosakszik ki belőle. De ezt senki ne vegye biztatásnak, ez csak egy tény.

A személyi igazolványodat pedig csak hatósági személynek adhatod át, ezért teljes joggal megtagadhatod annak átadását, ha kétségeid vannak a személyazonossága felől, és nem hajlandó magát igazolni.

Amúgy pedig a nyugodt, oldott, de határozott fellépés valamint a jogszabályok ismerete tapasztalataim szerint kulturált viselkedésre ösztönzi a rend "túlképzett" őreit.

Példának okárt pár éve volt ez az autóátvizsgálós motozós őrület a fiatalok ellen. Egy huszonéves barátom autójában utaztam, megállítottak, és közölték hogy akkor ők most átvizsgálják az autót, és a sofőr ruházatát. ( Én valamiért nem érdekeltem őket.) Mondom nekik kedvesen mosolyogva, hogy természetesen, de azért én megkérném őket szépen, hogy legyenek szívesek precízen a szabályok szerint csinálni. Ekkor kissé meghökkentek, mondták természetesen. (Néztek egymásra nagy tanácstalanul, látszott rajtuk hogy lövésük nincsen róla hogy hogy is kéne ezt előírás szerűen elvégezni.) Súgtam nekik hogy közöljék mit keresnek, szólítsanak fel hogy adjuk át, majd ezután nekieshetnek. Erre továbbengedtek.

Inter Face 2011.01.22. 17:06:11

Az első oldalablakon szabálytalan a sötét fólia,gyakorlatilag csak a gyári üvegszínezést engedik,vagy az ennek megfelelő nagyon világos fóliát.Ismerősnek a rendőr elött kellett lekaparnia,mert különben azonnal elvette volna a forgalmit.Volt műbizonylata,de nem érdekelte őket.És le tudta szedni ,persze ragacs az maradt utána.Hátsó ablakokat akár be is lehet festeni teddyhengerrel:D

Inter Face 2011.01.22. 17:16:59

Nem értem egyébként ezt a ködlámpahisztit .Engem soha nem zavar a ködlámpa se éjjel de nappal meg főleg nem,tőlem felkapcsolhatja mindenki,leszarom.A nap is fényes:megoldás,nem kell belebámulni

mi nem foglalt még 2011.01.23. 09:10:48

@karádi12: Már hogyne lehetne fólia.
Csak meghatározott fényáteresztőnek kell lennie.
Amenyiben volt rá engedélye a rendőr mehet a picsába.
Szemrevételezéssel nem tudja bizonyítani a fényáteresztő képesség mértékét.
Egyébként a rendőri megállítása is szabálytalan volt mert sötégben egy elemlámpával köröz, a másik kezével arra a helyre mutat ahol akarja hogy megálljak.

mi nem foglalt még 2011.01.23. 09:24:21

@Medx: Már megszünt az hogy a hátsó ablakon biztosítani kell a kocsin átláthatóságot.
A hátsó ablakot már akár be is deszkázhatod.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.01.24. 08:44:00

@Platon: Minden kis fityfasz telefontársaság, bank, biztosító azzal kezdi, hogy lemásolja a személyid....

misi107 2011.01.24. 09:05:15

Van egy szervezet,amihez fordulni lehet (Független Rendészeti Panasztestület,az oldaluk nevét nem tudom fejből),ha sérelmesnek találsz egy intézkedést.De ha minden papír ki van töltve,akkor akár a helyi parancsnokhoz is fordulhatsz mert a rendőrnek nincs joga azt felülbírálni az út mellett,amire a műszakiak azt mondják,hogy szabályos és még igazolást is adnak róla.Ő csak ellenőrizheti,hogy van-e papírod és annyi.Nem szabad annyiban hagyni,mert csak a fejedre nőnek.

Agyalap 2011.01.24. 14:12:56

Nekünk volt hasonló esetünk: Rendőr körüljárja az autót.
- Tudja hogy most elvehetném a forgalmit, mert nagyon sötétek a hátsó ablakok?
- Nagyon csodálkoznék, mert ez gyárilag ilyen, nem kaphatott volna típusengedélyt...
- Na most az egyszer elengedem...

Neki nem jött be...

Platon 2011.01.24. 23:04:10

@newtehen:
De csak akkor ha odaadod, és hozzájárulsz. Ha van eszed nem teszed persze, mert ez csak arra jó hogy később valaki visszaélhessen vele.

Ajánlott irodalom:
abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=aktualis/allasfoglalasok/2006&dok=1205_A_2005-5

Gabor8230 2011.01.25. 11:10:36

Első oldalablakra is lehet fóliát tenni, sok helyen be is ragasztják a műbizonylat matricáját és adnak papírt róla! A lényeg, hogy min. 70%-os fényáteresztő képességűnek kell lennie az ablaknak, ahogy ezt már írták is előttem! Ezek után, ha a rendőr megállít és a hangsúlyozom műbizonylattal rendelkező első fólia miatt el akarja venni a forgalmit, ki lehet röhögni! Nem veheti el! Ő ugyanis nem tudja megmérni a fényáteresztő képességet, jogosultsága sem lenne rá, csak azt nézheti hogy jóváhagyási szám van-e, vagy nincs! Ha van, viszont látásra, ha nincs, akkor szólhat bele, mint szabálytalan gépjármű átalakítás! És egy kis adalék: Veszprém megyében a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak, lánykori nevén kpm, nincs olyan eszköze, amivel meg tudnák nézni a fényáteresztő képességet! Egyébként az én autómon sun-guard műbizonylatos fólia van, és tapasztalatból írtam le a fentieket!

Xezs 2011.01.25. 21:45:49

Nem irigylem a posztolót, mert jól elbaszták a nyaralását.

Viszont itt az élő példa, hogy sajnos manapság ilyen drasztikus eszközök kellenek ahhoz, hogy az emberek vegyék a fáradságot, és kicseréljék a lámpában az izzót, illetve hogy végképp elfelejtsék a fóliát, amihez 10 körömmel ragaszkodnak, holott tudják, hogy csak a szívás van vele.

moonclown 2011.02.03. 18:45:50

Érden 2-3hete teljesen ráugrottak erre.Kurva jó hogy nincs jobb dolguk mint az autósokat basztatni, értelmetlen szabályokkal, miközben néhány településen nem mernek emberek a házaikban maradni a sok betörés miatt...

tetves egy ország ez a szarkupac rendőreivel együtt.

0gábor 2013.03.24. 22:47:38

A bekapcsolt ködlámpát nem kellet volna leírni, semmi köze a sztorihoz!
Akkor mindenki csak a sünöket szidta volna!
Egyébként a 70%-os fényáteresztés igaz, de
anno a Közlekedési Felügyelet elnézőbb volt
és sötétebb fóliára is adtak műbizonylatot!
A tesóm is már járt így, volt műbizonylata,
csak otthon felejtette. :)
Neki is elvették a forgalmiját, de később
amikor érte ment, azt mondta, hogy nála volt,
csak a rendőr nem várta meg amíg előkeresi.
Nem tudom mi lett a sünnel, de hinném, hogy
zsebre tette, amit a felettesétől kapott!












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása