Friss kommentek

  • Carscache: Are radar detectors legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulations i... (2024.02.07. 07:09) Szerintem ezt beszopták sokan
  • Carscache: Are radar detectors are legal in Ohio? for passenger vehicles, but not for commercial vehicles. Understanding the regulatio... (2024.02.07. 07:09) A Toyota C-HR okos elektronikája
  • Carscache: Mark your calendars and rev up your anticipation! The official release date for the 2024 Hot Rod Power Tour announcement is... (2024.01.02. 10:37) Statisztikailag pont jó
  • Lángoló Nyelesfing: @kolbászoszsömle: Nem a lófaszt nincs te büdös faszszopó (2023.11.08. 23:32) Ködlámpás köcsögök
  • Carscache: For optimal EV battery performance, follow these EV battery charging best practices: use a dedicated charger, avoid frequen... (2023.07.10. 11:58) Kényelmes utcaseprő
  • Carscache: Get ready to experience pure adrenaline with the 2023 Aprilia RS 660 Extrema. Priced competitively, this high-performance m... (2023.07.04. 08:37) Menthetetlen idióták mindenütt
  • Carscache: Discover the perfect balance between affordability and quality with the best budget camera for car photography. Capture dyn... (2023.06.30. 09:54) Válaszol a lapos kerekű hummeres

Olvass Totalcart!

Nincs megjeleníthető elem

Közösködj Facebookon!

Címkék

ablaktörlő (2) adás vétel (1) adó (1) alkohol (9) árvíz (6) autó (1902) autókereskedés (5) autólopás (14) autómosó (1) autópálya (180) autóvadászat (5) backdoor (2) baleset (290) bamako (1) belváros (41) béna (200) benzinkút (38) biztonság (727) biztonsági öv (22) biztosítás (37) bkv (27) blog (39) bringások (1) budapest (634) büntetés (334) busz (19) buszsáv (33) C-HR (1) cserbenhagyás (36) csúszós (22) diplomata (1) dugó (111) elektronika (1) előzés (54) eredetiségvizsgálat (2) erőszak (162) eső (13) fekvőrendőr (2) felni (1) feltörés (3) fényszóró (12) fólia (2) gázolás (8) görkorcsolya (1) gumi (39) gyalogos (115) gyömrő (1) gyorshajtás (206) halálos (1) híd (13) hirdetés (1) hitel (2) (24) hülye (853) index (22) járda (13) jég (22) jogász (29) kanyarodás (17) kátyú (7) kéregetés (4) kerékbilincs (13) kerékpár (100) ködlámpa (10) körforgalom (25) környezetszennyezés (13) környezetvédelem (10) követési távolság (22) közlekedés (1572) közösség (22) közterület felügyelet (57) KRESZ (1) kresz (720) külföld (58) lámpa (70) lehúzás (203) M5 (1) máv (4) mazsola (22) média (10) megkülönböztető jelzés (11) mentő (29) mese (3) metró (2) motor (84) mozgáskorlátozott (46) műszaki hiba (15) műszaki vizsga (3) navigáció (16) női sofőr (113) nyereményjáték (41) okmányiroda (2) oktatás (21) öreg (16) parkolás (360) polgárőr (1) póló (7) pozitív (52) radar (1) rendőr (260) rendszám (25) részeg (24) robogó (16) sorompó (3) sportautó (4) start (2) szabályzat (9) szakértő (10) szélvédőmosás (7) szerviz (19) sztereotípia (275) születésnap (1) tábla (55) találkozó (24) támogatás (8) tanuló (7) taxi (45) teherautó (56) tél (4) telefon (1) tempomat (1) tömegközlekedés (57) totalcar (3) TOYOTA (1) traffipax (36) tudatlanság (1) tükör (21) tűzoltó (8) útfelújítás (46) útlezárás (71) vasút (5) veszélyes (828) video (82) villamos (22) záróvonal (11) zebra (90) Címkefelhő

Feedek

 

A főtörzs visszavág

2008.02.12. 09:50 :: SilentSound

Nem először fordul elő, hogy a szükségesnél csekélyebb méretű rendőrállományunk egy tagja ír levelet a blognak. Ezúttal egy budapesti rendőr főtörzsőrmester vette a fáradságot, hogy leírja a rendőrséget ért kritikákról a véleményét.

Az autozz.blog.hu rendszeres és lelkes olvasójaként, elkeseredetten olvasom rendőr kollégáim parkolásáról, közlekedéséről és intézkedéseiről szóló negatív hangvételű írásokat. Igaz a sorokat olvasva gyakran igazat adok az írójának, de hiányolom az ugyanilyen témájú pozitív hangvételű írásokat.



Manapság divat a rend őreit pocskondiázni okkal vagy ok nélkül. Ellenben dicsérni, vagy megköszönni a munkájukat már sokan elfelejtik. Ha valakit csak szidnak de nem dicsérnek, egy idő után nem veszi fel a negatív kritikát, hanem fásultan tovább megy a vélemény felett és nem foglalkozik vele.

Kicsiny hazánk polgárai amúgy is hajlamosak gyakran csak a rosszat észrevenni és azokat hangoztatni, a jó dolgokat pedig teljesen természetesnek venni. Nagy közhely az, hogy a rendőr is ember. A tanárokkal, a mentősökkel, az orvosokkal, a katonákkal a tűzoltókkal egyetemben sok rendőr is a hivatástudat és nem a megélhetés miatt választja ezt a nehéz pályát. A dicséretnek mindenki örül, ráadásul ha valakit megdicsérnek, gyakran a társait arra ösztönzi, hogy magasabb színvonalon lássák el a feladataikat. Lehet, hogy már létezik valami hasonló, de én ezeken az oldalakon jó ötletnek tartanék egy posztot, mely az autós társaink által tapasztalt pozitív élményekről számol be a rend őreivel kapcsolatban (idáig csak egy ilyen anyagot olvastam, mégpedig a lerobbant autóson segítő rendőrökről).  Ha ilyenre nincs lehetőség, akkor is javasolnám az oldalra beíró autós társaknak, hogy bátran írják le a pozitív kritikát, ne csak a negatívat.

A következő megjegyzésekkel pedig a mundér becsületét kívánnám megvédeni:

- Ha a rendőrök valahol intézkednek, vagy munkát látnak el és a kocsijuk nem a megfelelő helyen várakozik, ámde nem megy a villogó holott kellene ez annak köszönhető, hogy a kocsi akkumulátora nem túl sokáig bírja a terhelést. A töltést biztosító járó motor pedig szintén nem javasolt egy magára hagyott kocsinál. Ez alól kivétel a volt határőrségi géppark. A zöld autókon ugyanis a fényhíd közepén egy piros ledsor díszeleg, melyen a fényhíd kezelő paneljébe elmentett szövegeket, formákat lehet megjeleníteni. A ledek jóval kevesebbet fogyasztanak, ráadásul a kocsikban külön akkumulátor is található. Ez utóbbi az állófűtés táplálását hivatott szolgálni. Igaz, néhány kolléga ezt sem szereti használni, mivel tartanak attól, hogy ez is lemerítheti az akksit, de a többség örömmel használja a led panelt.

- Az ablak mögé helyezett rendőr jelvényről csak annyit, hogy szám nélküli, police felirattal ellátott jelvényt sajnos már a sarki trafikban is lehet kapni. Csakis a számmal ellátott rendőrség feliratú középen az ismert jelképeket tartalmazó (nagyon egyszerűen fogalmazva a kardra helyezett mérleg) jelvény az érvényes. Sajnos más tészta, hogy ez anno nem lett levédetve, ezért sorszám nélkül bárki forgalmazhatja a jelvény utánzatát.

- A rendőr nem intézkedik a BMW-ssel, Mercédeszessel stb-vel szemben. Dehogynem intézkedik. Ugyanakkora százalékban, mint az olcsóbb autók tulajdonosaival szemben. Csak meg kell nézni valamelyik híradót, amikor beszámol arról, hogy közút ellenőrzés során elkaptak valakit. A megállított luxusautó csomagtartójából előkerült ez meg az. Az ülések alól meg amaz. Most közúti ellenőrzésről és nem célzott akcióról beszélek.

- Sajnos vannak bűnös útra tévedt, megvesztegethető rendőrök is. Többségük előbb-utóbb lebukik. De azt soha nem szabad elfelejteni, hogy a tisztelt autós valamiért meg akarja vesztegetni az eljáró közeget. Manapság már gyakran nem célszerű veszegetéssel próbálkozni, mert könnyen baja származhat az autósnak belőle.

- Már vannak olyan kapitányságok, ahol a problémás gépjárművek kiszűrését úgynevezett Zsaru-CAR szoftver, vagy a Zsaru-CAR szervezet autóvadászai segítik. Ebben a szervezetben vannak rendőrök, polgárőrök, közterület-felügyelők, tűzoltók, BV alkalmazottak és civilek, akik vagy szolgálatban, vagy szabad idejükben, társadalmi munkában végzik a tevékenységüket. Munkájukat országszerte sok helyen veszik igénybe, egynapos akciók keretében. Az autójukba telepített rendszámfelismerő számítógépes rendszer képes arra, hogy on-line kapcsolatban legyen az adatnyilvántartó hivatallal. Ezért általában csak azt a kocsit szokták a rend őrei félre állítani, amelyikkel az adatok alapján probléma van. Így a jogkövető állampolgárok zaklatása nélkül tudnak dolgozni. Sajnos így is rengeteg autót kell félreállítani, a sok forgalomból kivont és lejárt műszakijú autó miatt. Sokszor lopott kocsi is akad a horgukra. Persze akinek nincs bekötve a biztonsági öve, vagy más látható probléma van a kocsival és a tulajdonossal, azt továbbra is lekapcsolják.

Tudom, hogy sokan fognak részlehajlással vádolni, de remélem néhányan elgondolkodnak a levelemen és kicsit másképp állnak a rendőrökhöz. Mindenkinek köszönöm, hogy elolvasta a soraimat, akárhogyan is gondolkodjon rólam.

141 komment

Címkék: közlekedés autó rendőr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagymoli 2008.02.12. 12:31:02

Két pozitív sztori... Sturovo-Párkányban mentem a hídról lefelé.. Két autó állt előttem, az első a rendőrautó. Kukából a zacskó az út szélén ki volt borulva, a forgalmat akadályozta. Rendőrsrác szó nélkül kiszállt, visszatette a helyére, és ment tovább. Nem kicsit le voltam döbbenve. Nemcsak traffipaxozni tudnak. A szagos útakadály elhárítása tudtommal nincs a munkakörükben.
Második:
Tolatunk ki egy alig belátható útkereszteződésnél. Rendőr észreveszi, otthagyja a beszélgetés közben a kollégáit, kiáll az útra, és segít irányítani a tolatást, majd vidáman búcsút int.. (pedig kis szabálytalankodás volt a dologban, mi azt hittük, büntetni jön)

Sam8888 2008.02.12. 12:34:11

Jah, hogy necsak szidjam őket, eszembe jutott egy teljesen pozitív történet. (az egyetlen, amihez közöm volt)

Szóval.

Október környéke lehetett, szal neméppen meleg idő. Este fél 12 körül volt. Egy anyuka jött velünk szemben az utcán egy kisgyerekkel a kezében (pizsamában volt a gyerek). Közölte velünk, hogy apuka otthon törzúz, megverte anyut és nekicsit ittas, hívjunk rendőrt. Rendőrök pár percen belül kiérkeztek és megkezdték az intézkedést, felvették az adatainkat (ugye a bejelentőnek kötelező felvenni az adatait vagy mi). Aztán a haverom elkezdett beszélgetni az egyik rendőrrel, aki felvette az adatainkat és elmondta, hogy apukát kicsit megdorgálják, rendberakatják vele a házat, majd éjszakára beviszik és kicsit "eldumálgatnak" vele.
Persze ez nemolyan nagydolog, bárki helyretette volna apukát, akinek van egy kis szíve...

EBEUSS (törölt) 2008.02.12. 12:43:44

Cartman 2008.02.12. 12:30:36
"Bocs, de Te miről beszélsz? (Már megint...)"

Kedves a megszólításod Cartman! (Már megint...)

Ezt írtam: "Én a tv székház ostrománál elszabadult "állampolgári" indulatok láttán nagyon örültem, hogy van rendőrség!"

Ekkor döbbentem rá, hogy mennyire nem lehet bízni az emberekben. Kibújik belőlük az állat, ha nincs kontroll felettük.
Nem szóltam a rendőrség fellépéséről egy árva szót sem! Annyirt mondtam, hogy szükség van rájuk!

Acid 2008.02.12. 12:46:50

Igenis szükség van pozitív visszajelzésre is. Mi az, amit nem lehet ebben megérteni? Mondjuk ennek vannak szervezett formái is(pl. kérdőív adott területen) , és nem a foskolódó blogokból nyerni visszajelzést.
Engem jó soxor büntettek meg, de a szabályok rám is érvényesek, még ha értelmetlenek, elavultak és unfairok, akkor is. Erről nem a rendőr tehet. Ha valakinek nem tetszenek a rendőrök, menjenek Szomáliába, ott adó sincs, meg rendőr sincs, és érezze jól magát.

Sam8888 2008.02.12. 12:50:37

Acid 2008.02.12. 12:46:50

Ígyvan, aki szabálysért, azt büntessék. DE NE CSAK A SZABÁLYSÉRTŐKET ÉRTED!!!?!?!?!?!?! BŰNÖZŐKET KELLENE FOGNI! DE A MAGYAR BÖRTÖNÖK MÁR ÍGYIS TÚLZSÚFOLTAK!

Szvsz úgylehetne motiválni a fakabátokat, hogy ha minél többet büntet, annál több fizetést kap. Szabsértésekért nemkapna sokat, de egy színesfémlopóért, vagy ittasvezetőért pl nagy prémiumot kapna, pláne egy közismert bűnözőért. Persze nemártana mindenekelőtt normális törvényeket létrehozni, mert a FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL!

0xFFFF 2008.02.12. 12:53:23

EBEUSS !

Azért aki nem az MTV-ből tájékozódik, az tudja, hogy az októberi "zavargások" során a rendőrség nélkül olcsóbb számlával zártuk volna a "rendezvénysorozatot" :)

ohrana 2008.02.12. 12:54:07

Ezt a hozzászólást rendőr írta? Meglepően normális.
Elhiszem, hogy a fényhíd sokat fogyaszt - de azért nehogy azt higgye, hogy minden egyes szabálytalan megállás hivatalos ügyben történik.
Egyszer egy rendőrt megkérdeztem, hogy a környékünkön állandóan lezárnak utcákat az építkezők, minden engedély és figyelmeztetés nélkül, kinek szóljak ez ügyben. Erre a rendőr válasza az volt: eszembe ne jusson, mert simán megölnek.
Ennyit a rendőrségről. Egy építési vállalkozó élet-halál ura abban a tömbben, ott a rendőrnek is kuss van.
De mondhatnám a Fenyő gyilkosságot, Móri gyilkosságokat, vagy a házaspár megölésést és felgyújtását: ezekben a rendőrség akkorát esik pofára, hogy csak na.
Aztán nekem ne magyarázzanak, hogy de azért vannak jó rendőrök is: már az gáz, hogy bizonygatni kell, hogy van köztük normális. Ki menne olyan kórházba, aminek az a híre, hogy de azért van ott egy-két hozzáértő orvos - a többi tudatlan meg szadista.
Ne felejtsük el, hogy Simon Tibor agyonverésében több rendőr is közreműködött - akiket ráadásul alaposan kimosnak a szarból, mint ahogy a szemkilövőket, megbilincselteket rugdosókat, gumibotozókat.
Elmondanám, hogy az SS tagjai közt is voltak normális emberek, oszt mégsem arról híresek.

o

tatai lakos 2008.02.12. 12:54:12

Én írnék pozitív példát ha találkoznék rendőrrel, de itt tatán az utóbbi egy évben 5x ha láttam dolgozó rendőrt. Ennyire kevesen lennének?

Retexis 2008.02.12. 13:01:25

"Ha a rendőrök valahol intézkednek, vagy munkát látnak el és a kocsijuk nem a megfelelő helyen várakozik,..."

Hármasával dolgoznak a körúton a különböző gyorsétkezdékben a kereszteződésben keresztbe parkolva duplavillogóval magyar módra. Elvégre éhezni csak nem szabad. Azr már észre sem veszem szinte, amikor a Határ út-Nagykőrösi út kereszteződésénél a járdán szabálytalanul balra forduló rendőrautó majdnem elüt.

"A rendőr nem intézkedik a BMW-ssel, Mercédeszessel stb-vel szemben. Dehogynem intézkedik."

Senkivel szemben nem intézkedik, csak ha egy kis mellékes is csurran cseppen. Elég csak sétálni egyet Budapesten a belvárosban és nézni a szabálytalanul parkoló és közlekedő mindenféle árkategóriájú autókat.

"De azt soha nem szabad elfelejteni, hogy a tisztelt autós valamiért meg akarja vesztegetni az eljáró közeget."

Én nem tudtam, hogy kell lefizetni, de elmagyarázták. Figyelj, itt térfigyelő kamera van tedd a pénzt az igazolványba és úgy add ide. Általában a rendőr ajánlja fel, hogy meg lehet oldani ezt másképp is. Olyan is volt már, hogy szabálytalanul fordultunk balra, szégyenlem is magam érte. Rendőr elkapott. Záróvonal, villamossín, szabálytalan aztmondja. Mondom sajnálom. Igaza van. Büntessen meg. Próbált rávezetni, hogy lehet ezt máshogyan is. Amikor nem sikerült, akkor egyszerűen széttépte a kis papírját kijelentette, hogy ez neki túl sok papírmunka, mehetünk. Köszi.

A tiszteletet nem követelni kell, hanem kiérdemelni.

guttenberg 2008.02.12. 13:03:10

Én úgy tanultam, hogy ha a munkámat végzem azt JÓL!!! végezzem, mert az a természetesés elfogadott.
Ha viszont rontok, akkor jár a le...-ás!
Vagy minden esetben meg kellene köszönni a bizt.öv nélkül elfogott bűnelkövetőnek a hatékony és közlekedéskultúrát javító intézkedést úgy, hogy nap mint nap látja az uzsorás "cigánygyereket" piásan furikázni?
Tisztelt rendőr Úr...

Brigi "B. A." főnöke 2008.02.12. 13:03:34

Én ha éjszaka megyek valahova kocsival (22:30-04:30 között), mindig megállítanak. Mindig. Uticéltól, autótól (többet használok), rádió hangerőtől függetlenül. Általában normálisak, egy kivétel volt, amikor 3 autó ment egymás után, én voltam az utolsó, az előttem menőnek nem ment a bal hátsó világítása, mégis engem állítottak meg. Megjegyzem, velem minden ok volt akkor is. Na ott elkértem a jelvényszámokat.

A legviccesebb az volt, amikor 1 nap 3x, és aki harmadszorra, az volt az első is... ott csak 1 gyors szondáztatás volt, mert felismert... :)

no mail, no problem 2008.02.12. 13:04:04

Kedves Főtőrzs Úr,

nekem az utóbbi időben több pozítiv tapasztalatom is volt a rendőrekkel. Meg kell mondjam, őszintén örültem, mert mindegyik olyan volt, amitől úgy éreztem, hogy rendőrség eleget kíván tenni annak a mottónak, mely rendőrautó farára fel van ragasztva. Szomorú voltam, hogy ennek örülök, mert ez azt jelenti, hogy nem az a normális, és nem ez a mindennap tapasztalható, nem erre számítunk.

Csakhogy ez nem hír, ez teljesen normális kell(enne) hogy legyen, mert hitem szerint ez a velejárója egy demokráciának, ahol a rendőr nem feljebbvalója az embereknek, nem él vissza a pozíciójával, a rendőrséget nem használja ilyen-olyan célokra, az emberek felesleges vegzálására, megrendszabályozására a politika, és a rendőri vezetők sem olyan emberek, mint pl. Pintér Sándor, meg "Vízhajtó" tábornok, aki levizelte a Teve utca székházat, vagy a Hasonmás" tábornok, a XIII kerületi ex-kapitány. (Elnézést, de az utóbbi két ember nevét nem jegyeztem meg.)

A fentiek fényében egyébként egy őskori közhelyet tudok idézni: Az nem hír, ha a postást megharapja a kutya, de fordítva már az. A rendőrségről szóló pozítiv híreknek pont az elöző kategóriába tartoznának. Félreértem amikor azt vélem kihallani a pozitív hírek hiányának számonkéréséből, hogy a lelke mélyén Ön is úgy véli, hogy ez lenne a közlésre méltó hír?

Higgye el, én sem ilyen rendőrséget szeretnénk, mert azt gondolom, hogy ez nekem sem jó. De olyant sem, ami többnyire nem ilyen, de valamiért mégis ez a kép él róla a fejemben.

Egyébként ha ajánlhatom (tudom, inkább a "pizsamás" főnőkeinek kellene) a A drót c. tévésorozat (megy a Duna tévében) 3. évadát, melyben Colby őrnagy sokat elmélkedik a rendőrség szerepéről, feladatáról, és munkájáról, minek következtében kicsit sajátságosan tartat be némely törvényeket, lakossági fórumra jár, és ott megmondják az emberek, hogy mi a bajuk rendőrőkkel, és milyen rendőrt szeretnének. Lehetne árnyalni, h ki milyen rendőrt szeretne, biztos sokan sokfélét. Azt feltételezem, hogy a legtöbben becsületes, az embereket segítő, a szabályokat már csak a példamutatás végett is precízen betartó, az igazi bűnőzőket kajtató rendőrt, és rendőrséget szeretnének.

Önök meg gondolom nem akkora tajparasztokat, amekkorák sokan tudnak lenni úton-útfélen.

istvn 2008.02.12. 13:04:53

Én is szeertnék pozitívat szeretnék írni rendőrökről, mégpedig 2. kerületiekről. Úgy adódott egyszer. hogy lányomat a gimi előtt meg kellett várjam. Parkolóhely alig, nagy nehezen sikerült találnom pár métert egy kis mellékutcána, alig fértem be. Várok. Egyszer megjelenik egy rendőrautó, megállnak, igazoltatnak, érdeklődnek mit keresek ott, miért várok olyan sokat. Megkérdik, hogy betekinthetnek a csomagtartóba. Mondom természetesen, itt a kulcs. Megkértek, hogy én nyissam ki, kinyitom. Semmi. Végég rendkívül udvariasak, teljesen normálisak voltak. Miután elmentek, kezdtem nézelődni, miért keltettem fel az érdeklődésüket. Addig nem tudtam, kissé távolabb egy követség épülete található.
Sajnos vannak negatívumok is, ezekről inkább nem írok. Csak annyit jegyeznék meg, hogy eddigi életemben kár volt a rendőrésghez segítségért folyamodnom...

labi 2008.02.12. 13:19:06

Csamk egy mondatra szeretnék reagálni:

"Sajnos vannak bűnös útra tévedt, megvesztegethető rendőrök is."

Boldogult ifjúkoromban pár évig egy nagyon szakadt 1200 ladával jártam, amit állandóan leintettek, mert az ilyen autókon természetesen erölködés nélkül lehet találni valamit amiért büntetni lehet. Pavlovi reflex alakult ki bennem, hogy ha rendőrt látok már húzodok is le, nert úgyis megállit.

A nem kevés megállítás 100%-ban (tehát minden esetben) ezekkel a bűnös útra tévedt megvesztegethető rendőrökkel találkoztam. Egy szót se kellett szólnom és máris fel lett ajánlva az "alternatív megoldás".

Ha nem kevés esetből csakis és kizárólag ilyen "megtévedt" rendőrökkel találkozom, akkor levonhatok következtetéseket?

Johnny336 2008.02.12. 13:19:17

no mail, no problem 2008.02.12. 13:04:04

Pisilos, es Alteregos ugyanaz a szemely.
Egyszer a gyogyszerek miatt nem birta tartani a pisit, maskor meg a hasonmasa tort ossze autokat a neveben, hogy ot befeketitse. Kezdek felni, teljesen atlagos kulsom van, nehogy bankrablast hajtson vegre az alteregom... :)

szomorutojas 2008.02.12. 13:21:10

Nekem bôséggel van pozitív történetem, akárhányszor kaptak el ilyen-olyan közúti szabálysértéssel (egysörös, biztonsági öv nélkülis, mobiltelefonálós, gyorshajtós, lejártpapíros), és szinte minden alkalommal elengedtek kedvezménnyel. Büntetôpontos helyett olyanról írták, amiért nem jár pont, feljelentés helyett másról írták, néha csak figyelmeztetés, ritkán (és régebben) felezés zsebbe. Mindig udvariasak voltak velem (persze én is velük), néha kifejezetten kedvesek.

Ennek ellenére mindig úgy érzem, hogy jobb nekem ha nem találkozom velük. Valahogy túl sok a szabály, amit be kell tartani, és nagyon kevéssé életszerûek. Amikor megállítanak végig kell pörgetnem a fejemben, hogy az elmúlt 100 méteren vajon milyen szabályt hághattam át, miközben biztonságosan és defenzíven vezettem.

Engem miért csak a biztosító honorál azért, mert kétszázezer kilométert balesetmentesen vezettem?

no mail, no problem 2008.02.12. 13:26:04

xjr400: lehet mondani, h a rendőrők azért vannak, h szolgáljanak és védjenek, meg amíg ilyenek, addig meglesz az ellenérzés. ez számomra kicsit pökhendi hozzáállás, lugatunk a magas lóról a félembernek.

elő kellene venni az iq-t, kicsit zároljelbe tenni az fene nagy öntudatot és ellenérzést, és meg kellene próbálni a rendőrrel is úgy beszélni, mintha ember lenne. azt tapasztalom, nem kell több, elég ennyi. (nekem is nehéz volt, a kádár korszak rendőrei két évtizeden keresztül mindent megtettek azért, h egy életre meggyűlőljem a rendőrt és rendőrséget, de ezen változtathat az ember - ha akar. a rendőr csak diktatúrában ellenség, demokráciában nem.) ugyan ezen a rendőrők jó része meg szokott lepődni, de viszonylag hamar feloldódnak, és hurrá, műkődik.

mint szülő, osztom a tételt (az előző hozzászólásom ellenére), hogy a dicséret, és a pozítív megerősítés nagyon fontos dolgok mindekinek az életében. az állandó és kizárólagos negatív kritikák bárkinek az életet, a munkáját, a dolgokhoz való hozzáállását menthetetlenül tönkreteszik.

és nem, nem vagyok rendőr, igaz amit az évtizedeken átívelő rossz viszonyunkról írtam. csak másféle rendőrséget szeretnék, és azt gondolom, h ehhez nekem is tennem kell vmit. a szájkaratén kívűl.

Cartman 2008.02.12. 13:28:35

Kedves a megszólításod Cartman! (Már megint...)
:-)))

Akkor mit szólnál, ha a nickemhez méltó stílust vennék fel!? :-)

Marc71 2008.02.12. 13:33:04

Ahogy "policáj" kollega is írta feljebb, sajnos az a nagy baj, hogy itthon az egyszerű állampolgár semmi mást nem érzékel a rendőrség "tevékenységéből", mint a közúti "maceráztatásokat". Pedig ugye ez max egy bizonyos (kisebb?) százaléka kellene hogy legyen eme tevékenységnek...

A további rendőrségi "munkából" CSAK a negatívum jön le... Soha semmi nyomozás, soha semmi eredmény a piszlicsáré mobiltelefonlopástól a többmilliós autókig/egyébvagyontárgyakig...

Nekem is, mikor ellopták a majd' 300ezres robogóm, egy délelőttöm ment rá, hogy "felvegyék az adatokat", miközben többször is sugallták, - hát ez bizony kellemetlen (??!!), nem nagyon biztatnak, biztos nem lesz meg soha, stb-blabala.
Mondtam, talán meg kellene kérdezni a szomszéd házban lakóktól nem láttak e valamit (fényes reggel, miután boltból hazajövet lezártam a lépcsőház előtt, és kb. 15 perc múlva mentem volna tovább) abban az időben, vagy egyáltalán, nem-e lehetne-e valamiféle-e nyomozásszerűséget folytatni... Persze megkaptam, hogy is képzelem, majd biztos beidézik a lakókat, meg majd biztos kikérdeznek bárkit is, nincs erre idejük...

Miközben az előadó (vagy hogy hívják) "foglalkozott" velem, de inkább -anyja neve, lakcíme, mindez 3x elrontva a klimpírógépen- adataimat vette fel. Nos eközben vagy 8-10 """nyomozóúr""" szaladgált fel-alá KV-val, meg csak úgy. És vagy kétszer benyitottak, hogy megkrédezzék a "kollegát", hova menjenek délben enni, a torkosborzba - mert a kkor kocsit kell "igényelni" négyüknek, vagy csak leszaladjanak a sarki fénkoldába... Mondanom sem kell, "igényeltek" egy szép octáviát, és mikor velem végeztek, sajnálkoztak kicsit, majd bepattantak és mentek a "torkosba", miközben én szépen elindultam haza robogó híján gyalog...

pfff...

Ezek után pozitívum? még ha lenne, se emlékeznék rá...

blacklord 2008.02.12. 13:36:51

Üdv,

én is a jutalmazás erejében hiszek, úgyhogy következzék egy másik pozitív sztori.
A XI. kerületben lakó barátnőmékhez betörtek házuk felújítása alatt úgy 3-4 éve (3. emelet, simán be lehetett menni az ablakon az állványzatról), de szerencsére meglátta az illetőket valaki a szemben levő házból és felhívta a rendőrséget. Nemcsak, hogy nem tartott fél óráig, mire felvette valaki az adatokat, hanem kiértek még azelőtt, hogy az illető úriemberek el tudtak volna iszkolni! Ugyan pár dolgot menekülés közben elszórtak, de szinte minden meglett végül.
Nagyon le voltam akkor nyűgözve, és sokat tesz az ember biztonságérzetéhez egy ilyen eset.

Van egyébként egy negatív is, de azt majd egy másik napon.

Franky4fingers 2008.02.12. 13:49:31

"De azt nem tudom lenyelni, hogy (tegnapi sztori, de rendszeres), hogy a Váci úton a Westenddel szemben két sorban állnak az autók, elállva a forgalmat, emiatt dugó az Árpád hídig, és a mögöttem jövő rendőrautóban ülők totál beleszarnak. Pedig semmit nem kellett volna tenni, csak lehúzott ablakból kiszólni, a vészvillogósoknak, hogy tessék továbbhaladni. "

Az nudli. Nézd meg a Csörsz utcát a MOM mellett. Kabaré. Két sorban állnak egymás mellett a megállni tilosnál a piti maffiózók meg a műmájerek. Rendőrt még nem láttam :(

Á ne is mondd. A Mammut mellett lakom. A kupleráj ehhez képest maga a sebészi tisztaság

jacks_colon (törölt) 2008.02.12. 13:51:05

Egyetértek a levélíróval, sőt, a magam nevében még meg is köszönném, hogy felhívta a figyelmet a pozitív visszacsatolás fontosságára. Sajnos a mai magyar közvélemény erősen rendőrellenes, köszönhetően a sok erőszakos és korrupt fellépésnek. A saját tapasztalatom és véleményem sem túl fényes a magyar rendőrök viselkedéséről. De ahhoz, hogy ez változzon, maga az állampolgár is hozzátehet, nem is kicsit. Ugyanis ha megköszönjük egy rendőrnek a munkáját, az ugyanúgy motiválhatja őket pozitív irányba, mint negatív irányba az, ha bunkón viselkedünk velük.
Igazából ez a pozitív visszacsatolás az élet más területein is működhetne, de ez már más téma. Az emberek egyre kevésbé szeretik használni a köszönöm szót.

Vityaz 2008.02.12. 13:54:29

Említi a főtörzs úr a tűzoltókat. Mit is csinálnak ők? Előbb utóbb eloltják a tüzet, összegyűrt konzervdoboznak tűnő autókból bányásznak elő vért izzadva embereket, úgy kezelve mint a hímestojást. És a mentősök? Ha undorral is, de leápolják a csövest, és bárkit gyógyítani próbálnak. És a rendőrök? Sárospatakon (ott lakok)beszélgetnek a barátnőjükkel a boltban, igyekeznek nem észrevenni a rendszeresen tilosban állókat, igyekeznek kretén helyen okmányoltatni, és a húsvéti nagy országosellenőrzős alkalmakkor kínosan ügyelnek arra, hogy lakott területen belül mindenki 30km/h-val közelítse meg a vasúti átkelőhelyet. Néha óriási csinnadrattával ellenőrzik a kamionosokat, aminek ez lesz az eredménye, hogy fél órán belül helyreáll a rend, de másnap már megint ott járnak a teherautók ahol nem lehetne nekik.
Tényleg nem tudom, milyen rendőri hozzáállást kéne tapasztalnom, hogy hangot adjak a pozitív véleményemnek. Megköszönhetem, de nem ujjongok... ez a dolguk!

csibzon 2008.02.12. 13:54:32

pozitív hozzászólás, esetleg pozitív rendőri túlkapás?, hisz a rendőrnek feladata, munkaköre hogy jó dolgokat csináljon. vagy tévedek?

laló 2008.02.12. 14:08:54

köszönjük kollega :-)

anderone 2008.02.12. 14:11:34

Lol, ez jó!

"Anno domini" amikor a legnagyobb visszaélések történtek - múlt "rendszer" - akkor senki nem mert sehol sem szót emelni semmilyen túlkapás ellen. Még utólag sem nagyon, csak vmi 56-os tömegbelövetés ellen, de abból sel ett sok minden. És emellé a legtöbben azt hangoztatják hogy bezzeg régen milyen rend volt, és hogy akkor milyen jó volt a rendőség.
Most meg amikor tényleg - az eddigiekhez képest - leginkább a törvény által leírt módhoz közelítően végzi a munkáját a fakabát, akkor meg nem ér semmit sem, meg különben is fogja be meg mittomén.

Most akkor mi is akarunk tulajdonképpen?

Egy rendőri vezető ismerősöm aztat mondta, hogy régen (talán Horti rendszer?) valami törvényben vagy jogszabályben előírt lehetősége volt a csendőrnek hogy bárkit testileg megfenyítsen, ha az nem megfelelően viselkedett. Szar egy rendszer volt az.

Ma meg lelövik a rendőrt, most sokkal jobb.

:))))

laló 2008.02.12. 14:21:20

egy ember halálán nem viccelődnék, pláne ha az illető egy családot, 2 pici gyermeket hagy maga után.... mert egy elmebeteg azt gondolja, hogy bárkit lelőhet ha éppen úgy tartja kedve.

www.police.hu/friss/kom_080212_03.html

Emberek, azon gondolkodjatok el, hogy ti (civilek) is kerülhettek bármikor abba a helyzetbe, hogy rátok fog valaki fegyvert...

EBEUSS (törölt) 2008.02.12. 14:45:50

Én most elgondolkodtam, de nem értem, hogy mit akarsz ezzel mondani?

hawkeye 2008.02.12. 14:52:46

1. A pozitív rendőrségkép megjelenítésére ott a Zsarumagazin. Amely olyannyira rendőr(vezetés)párti, hogy pl. a nagyobb rendőrszakszervezetek közül csak egynek ad helyet a lapban, hetente nyolcad flekkben.

2. A pozitív rendőrkép akkor alakulna ki, hogyha a testületbe nem való kollégáitokat sorban kirugdosnák. Itt elsősorban a szakmai analfabéta, de politikailag jól helyezkedő vezetőitekre gondolok.
(Arra már csak gondolni se merek, mi lesz veletek, ha a bufo bufo lesz a rendőrminiszter!)

3. Pozitív rendőrségkép akkor alakulna ki, ha tisztességesen megfizetnének benneteket, így nem kényszerülnétek jatt elfogadására.

4. Pozitív rendőrkép akkor alakulna ki, ha rendelkeznétek a XXI. század technikájával, ill az ehhez illő anyagi kondíciókkal.
Tehát nem a 30 l-es korlátozás betartása lenne a kitűzött prémiumfeledat...

5. Pozitív rendőrségkép akkor alakul ki, ha majd az országnak olyan vezetői lesznek, akiknek nem érdekük a bűnözés, a zűrzavar fenntartása, mint a mostaninak....

Uff!

hunter41 2008.02.12. 14:54:33

A levelet illetően kicsit elszégyeltem magam. Mert hát igen, a 'szerv' az esetek legtöbbjében korrekt, teszi a dolgát. És a leginkább elismerés ha ugye a lehető legkevesebbszer kerülünk egymással kapcsolatba. Nekem az elmúlt 10 évben kétszer volt dolgom rendőrrel, mindkétszer teljesen korrekt volt az adott rendőr. Egyszer gyorshajtás, 66-tal Gyömrőn. Életem egyetlen gyorshajtása, 3000 helyszini bírság. Nem vitatkoztam, teljesen igaza volt. A másik nagyon blőd ügy, de erről megintcsak nem a rendőr tehet. Ferihegyi gyorsforgalmi Üllői út találkozás. Vecsés felől Stop tábla. Este 11, sehol egy autó, 'átkelve' az úton megállítanak mondván nem álltam meg a Stop táblánál. Igaz, beszélgetésbe elegyedtünk, és lám a szerv is ember! Őt a parancsnoka oda állította (pénzbegyűjtés) mert egyébként teljesen igazam van, az a Stop tábla ott ökörség. Már vagy egy tucatszor szóltak az önkormányzatnak, no de akkor mitől lehetne gyűjteni a pénzt. Mert a macisajt bőven elég lenne, a kereszteződés egy kilóméterre belátható!

Hát az ilyen ebben az országban megesik..

Annyit tennék hozzá - erről persze nem a posztos rendőr tehet - hogy ideje volna bevezetni azt a hozzáállást, hogy a szabályosan közlekedő autót NEM ÁLLÍTJÁK MEG. Ahogy az Európában szokás. Akkor több idő maradna a záróvonalon előző, száguldozó, zebránál meg nem álló, stb. renitensek kiszűrésére. És ez egyébként sem lehetséges az út mellett posztolva.
Szemléletváltás kellene már, csak azzal lehet majd a közlekedési morált javítani.

laló 2008.02.12. 14:58:31

idézem, anderone-t "Egy rendőri vezető ismerősöm aztat mondta, hogy régen (talán Horti rendszer?) valami törvényben vagy jogszabályben előírt lehetősége volt a csendőrnek hogy bárkit testileg megfenyítsen, ha az nem megfelelően viselkedett. Szar egy rendszer volt az.

Ma meg lelövik a rendőrt, most sokkal jobb.

:)))) "

méltatlanságomra magyarázat a kommentet elkövető utolsó mondata, és az azt követő smile halmaz....
Tudom, hogy abszolulte nem idevágó, de tényleg gondolkozzon el mindenki kicsit, hogy valóban viccesnek találja e azt ha valaki meghal, vagy a testiépségét veszélyezteti a civilekért, a hazáért, apróért.
Lehet(ne) dobálózni az üres frázisokkal, hogy minek ment rendőrnek, nos, mert valószinüleg hitt/hisz abban amire felesküdött, ez egy hivatás. (Egy Tűzoltó, egy mentős minek megy annak ami?)
Aki ezt választja nem lenézni kellene, mint sajnos a többség teszi, vagy ilyen olyan jelzőkkel illet(n)i.
Valóban vannak korrumpálható, tolvaj egyének a hivatásosak állománya közt, sőt olyanok is, akik néha parkolási problémákkal küzdenek, de talán nem ezek alapján kellene véleményt alkotni azon nők és férfiak szervezetéről, akik a hazánk, közbiztonságunk és alkotmányunk védelmében lépnek fel!
csak ennyit szerettem volna

r.hadnagy

nyekkmacsek 2008.02.12. 14:59:39

..hehe...
imádom a rendőröket!!!
az érzékenyeket meg főleg!! :-))))
de van egy kis bibi !!!
a rendőrt nem azért nem szeretjük, mert alapvetően unszimpik !!! nem !!!
a rendőrt több okból nem szeretjük !!!
először is, mert lekezőlek !! kivéve és tisztelet a budapesti és budapest környéki rendőröknek, mert az külön állatfajta !!!
aztán meg mit is várnánk el tőlük?
ajaj ! nagyon bonyolult dolgot! végezzék a munkájukat ! hogy ezért pozitív hozzászólásokat kéne írni ?
na ne.........
a varrónőket se dícséri senki......, igaz, ők nincsenek is szem előtt !!

..csak egy apró példa, aztán döntse el mindenki: tavaly az eü törvény első szavazásakor a képviselők autoit -függetlenül a szavazás szimpatikusságától- a csőcselék kicsit megrugdosta ! láttam a tv-ben, hacsak nem montírozás volt ! ez ugyebár rongálás, és ugyebár 20.000ft kár fölött bűncselekmény !!
ez egy ajtóba rúgáskor már meg is van többszörösen !
de azt nem láttam, hogy a kis bunkócskát bármelyik rendőr kiemelte volna a csőcselékből!!!
mert ugyi ez törvénysértés !!
és ugyi, ha bűncselekményt követnek el, akkor haladéktalanul intézkedni kell !!
hogy is szól a törvény ??
..ha valaki más testi épségét és vagyontárgyait.......... stb !!
..na. szóval, kedves érzékeny rendőr polgártárs !
..hogy is van ez ??
igaz, nem vagyunk egyformák, jól is néznénk ki !
de van egy alapvető különbség!!
..és ez már volt akinek nem teccett !!
a rendőr esküt tett a Magyar Köztársaság Alkotmányára, a Magyar Köztársaság törvényeire !!
..esküt !! emberek !!
..és hogy ezt nem tartja be ?
..na........... !!
itt kezdődik, hogy miért is nem tiszteljük a rendőröket !!!

Tisztelt rendőr polgártárs hozzászóló !!
Teccik kapisgálni ???

Kampfer 2008.02.12. 15:09:50

Fotorzs ur!

A magam reszerol respekt! Korrekt level, korrekt velemennyel. Nem tudok s nem is akarok ellene felhozni semmit! :)
Nehany egyeb korulmenyt emlitenek csak.
1. Nem tesz jot a rendorsegnek, ha a nevukben olyan alakok nyilatkozgatnak, mint a kondorosi "objektiv" feren...! A hitele kornvergal a nullahoz, az ervei pedig rohejesek.
2. Nem tesz jot a rendorseg megitelesenek, ha egy Ercsiben levo csalad x-edik feljelentese utan kozlik az anyaval, hogy nincs mit tenni, nem folyt meg ver, majd a legkozelebbi alkalommal mar csak helyszinelni mehetnek. Tudom, ez a kerdes jogi kereteket is feszeget, de az atlagember szemeben megiscsak a rendor a torvenyesseg zaloga.
3. Nem tesz jot a rendorseg megitelesenek, ha gergenyik vezetik s ok is nyilatkoznak.
Tudatosan nem emlitettem a masfel evvel ezelotti esemenyeket, illetve azok kommunikaciojat. Szvsz jomagam is sokkal jobban ereznem magam, ha buszke lehetnek a rendorsegunkre s akkor is fordulhatnek hozzajuk, ha csak egy koccanas miatti nezetelteres okan van szuksegem rajuk! Bizom benne, hogy mielobb eljutunk ide s a rendorseg is buszke lehet majd magara, a vezetoire s a vezetoik is az allomanyra!
Udv!
Kampfer

EBEUSS (törölt) 2008.02.12. 15:11:54

/me 2008.02.12. 14:58:31

Kicsit félreérted anderone-t, de megvédi majd ő magát. Nem hiszem, hogy ezt az esetet nevette volna ki, inkább ironíkus akart lenni, és azon mosolygott hogy egyesek szerint ez a szabad világ a jó világ!

Sam8888 2008.02.12. 15:16:14

no mail, no problem 2008.02.12. 13:26:04

Képzeld, engem megdícsértek pár hete a munkahelyemen, hogy jólvégzem a munkámat, meg hogy NAGYON megvannak velem elégedve. ANNAK ELLENÉRE, hogy a fizetesem.com szerint a fizetésemnek 8x ANNYINAK kellene lennie, mint amit jelenleg kapok. És a szívemet-lelkemet beleadom a munkába!!!

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.02.12. 15:20:31

Ficere 2008.02.12. 11:50:03
"De azt nem tudom lenyelni, hogy (tegnapi sztori, de rendszeres), hogy a Váci úton a Westenddel szemben két sorban állnak az autók, elállva a forgalmat, emiatt dugó az Árpád hídig, és a mögöttem jövő rendőrautóban ülők totál beleszarnak. Pedig semmit nem kellett volna tenni, csak lehúzott ablakból kiszólni, a vészvillogósoknak, hogy tessék továbbhaladni. "
a taxiállomáson civil autók parkolnak, így a taxik a leálljáka külső sáv szélét...

"Az nudli. Nézd meg a Csörsz utcát a MOM mellett. Kabaré. Két sorban állnak egymás mellett a megállni tilosnál a piti maffiózók meg a műmájerek. Rendőrt még nem láttam :("
pedig minden nap szedik ott a sápot... most pár hónapja az alsó részt első kb 20méterét parkolósávvá nyilvánítottát hivatalosan is... de mondjuk szerintem röhej tárgya kiadni egy plazara az építési engedélyt pl taxiállomás nélkül (nagyrészt taxik parkolnak a MOM oldalában) de meglehet nézni pl a arénaplázát... ha valaki taxit rendel hova álljon a taxi? megálló nincs, máris levan állva a kerepesin a külső sáv... megint megszopatta az engedélykiadó a fél várost, aki arra jár...

szóval nem csak az autós fejekben kéne már észt tenni :))

EÖ (törölt) 2008.02.12. 15:21:55

Én meg olyat láttam, hogy a három nyelven beszélő rendőr lesegített egy munkától megfáradt kisebbségit a villamosról. :)

Sam8888 2008.02.12. 15:24:40

/me 2008.02.12. 14:21:20

"Emberek, azon gondolkodjatok el, hogy ti (civilek) is kerülhettek bármikor abba a helyzetbe, hogy rátok fog valaki fegyvert..."

ÉS EZÉRT KELLENE LIBERÁLIS FEGYVERTÖRVÉNY! Mert Mo.-n a bűnözőnek lehet fegyvere, én meg mint áldozat max meghalhatok, mert agyonlőnek az utcán, vagy bárhol, perzse rendőr az a büdös életben nemjárt még arra. Na erről ennyit.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.02.12. 15:31:12

policáj 2008.02.12. 12:29:41
"Velem pl. előfordult, hogy hajnalban mentem haza, és éjfél után 10 perccel megállítottak, és bevonták a forgalmit, mert éjfélkor lejárt."

nagytudású a roosevelt-en a forgalomtól elzárt területről akart kijönni elém index nélkül, persze nem jött neki össze :o)

kéklámpa fel utánam... mire megáltam neki már a régiposta utcai lámpánál voltunk... átszól hogy ellenörzés gizdán az ablakból... hát legyen 2:5 arányban voltunk tehát sokat nem tudott okoskodni :o)

jah és mikor átszólt megkérdezte hogy láttam-e a kék lámpát? visszakérdeztem, hogy "miért, ellopták" :o) kerekedett a szeme nagyon :D meg hogy nem láttam, hogy ő azzal jön mögöttem... dehogynem láttam! de magában a kéklámpa nem megkülönböztető jelzés... na itt lefagyott a gizdaság az arcáról :DD

forgalmi megnéz körbead a haverjának mint a véres rongyot... ezt holnap le fog járni mondja... de ma még érvényes, mondom neki! meg különben is itt a vizsgára a papír, ami meghosszabítja a forgalmit :o) de nem mert útvonalengedély kell... ehh hagyjál már a faszságaiddal, azt otthogytuk :D

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.02.12. 15:32:14

Egyéves Önkéntes 2008.02.12. 15:21:55
"Én meg olyat láttam, hogy a három nyelven beszélő rendőr lesegített egy munkától megfáradt kisebbségit a villamosról. :)"

ő.. izé... melyik lábával? :o)

wood 2008.02.12. 15:41:57

/me 2008.02.12. 14:58:31

az a fenti 'vicc' jó nagy parasztság volt tényleg.

érthető amit írsz egyébként és elismerésem azoknak, akik ennek szellemében vállalják ezt a hivatást; biztos rossz nekik ilyen környezetben dolgozni.

...remélem legközelebb velük találkozom.


Sam8888 2008.02.12. 15:24:40
én nem szeretném, hogy neked fegyvered legyen.

2008.02.12. 15:43:50

Nem nagyon látok abban rációt, hogy ilyen vagy olyan irányba tereljük a hozzászólásokat, aszerint, hogy mi kedvezőbb a rendőrök lelki állapotára nézve.

Nem látom azt sem, hogy a rendőrség ki lenne pécézve, vagy hogy túlsúlyban lennének a rendőröket kritizáló hozzászólások.

Legjobb, ha mindenki megosztja, ha valami érdekes, vagy tanulságos esetet tud. A rendőrök, ahogy levélíró is tette szintén kommentelhetnek. Ha valaki téved, vagy alaptalanzul vádaskodik, lehet vele vitatkozni.

Amelyik rendőr korrektül teszi a dolgát annak nincs oka, hogy minden kritikát magára vegyen.

laló 2008.02.12. 15:44:26

(mint magánszemély)
másik asztal, de nagy reformokra lenne szükség, ahhoz, hogy hazánkban ne anarchia hanem demokrácia legyen...

Törvényeink és hazánk is rehabra szorulna

laló 2008.02.12. 15:48:31

wood

kívánom, hogy találkozz az eddigi negatívumokat feledtető pozitív példákkal is :-)

Sam8888 2008.02.12. 15:53:10

wood 2008.02.12. 15:41:57

"Sam8888 2008.02.12. 15:24:40
én nem szeretném, hogy neked fegyvered legyen."

Tipikus diktatúrista seggparaszt hozzáállás. Nekem lessen, senki másnak ne!

Ha szabadna tudnom miért ne legyen nekem fegyverem? Tudod mi az a fegyvernek minősülő tárgy? (egyébként azt már rég elbasztad, hogy nekem nemlesz, mert van, volt és lesz is...)

hawkeye 2008.02.12. 15:57:23

Vége mindennek.

Bufu bufo lett a rendőrminiszter....

wood 2008.02.12. 16:02:28

Sam8888 2008.02.12. 15:53:10

nem örülok, hogy van fegyvered.
annak sem örülnék ha nekem lenne, mert esetleg fölhúzom magam valami fasságon, és olyat teszek, amit hosszú évekig bánhatok.

ez veled is megeshet ;)

Sam8888 2008.02.12. 16:07:21

wood 2008.02.12. 16:02:28

Már megvan egy ideje. Eddig amit tudtam megoldottam ökölharccal, vagy szépszóval. Soha nemvolt rá szükségem és nemis lesz. DE!!!!! Nézd meg a szlovák állam statisztikáit! Mennyire szorította vissza a bűnözést a liberális fegyvertv? Nagyon! Mert tudja az a kis geci színesfémlopó, hogy ha esetleg beugrik az udvarba 2 csirkéért, meg 3 rézcsőért, akkor agyonis lőhetik! Annyit meg nemér meg neki az egész! És ha lehetne éles fegyvert önvédelemre birtokolni, akkoris max gumilőszerest használnék önvédekezni...

Johnny336 2008.02.12. 16:13:46

wood 2008.02.12. 16:02:28

Az agy elborulas nem nagyon johet szoba hivatalosan bejegyzett kezilofegyvernel. Eleg komoly alkalmassagit kell tenni, illetve egyeb fegyverismeretit, hogy kaphass egyet. Es azt sem lobalhatod barhol kedvedre, ugyhogy aki eljut oda, hogy fegyvere legyen, attol nem kell felni, hogy csunya tekintet eseten kicsinal...

Sam8888 2008.02.12. 16:16:19

"Soha nemvolt rá szükségem és nemis lesz."

Módosítom: remélem nemis lesz...

laló 2008.02.12. 16:21:29

Johnny336

aha, a jogsihoz meg alapfeltétel az írni-olvasni tudás... láttam én már falon pókot, meg aláírás helyett 2x-et :-)))))

Johnny336 2008.02.12. 16:23:52

/me 2008.02.12. 16:21:29

Mindenhol vannak kiskapuk. A jogban is. Ahol nincs a jogban kiskapu, ott lehet hivatkozni tortenelmi szemelyekre. Pl. Szt. Istvan, vagy Deak Ferenc tobbszori emlitese egy mondatban csodakra kepes. :)

wood 2008.02.12. 16:25:11

szerintem az agyelborulás bárkinél szóba jöhet. másrészt a mai szigorú alkalmassági enyhülne a sam8888 által szorgalmazott "liberális" fegyvertörvénynél.

példának meg ott at us; mégis, mennyire jó ott a közbiztonság? gyerekek ölnek gyerekeket.

laló 2008.02.12. 16:26:20

Johnny336 miért érzem úgy, hogy eme nevek emlegetését megteszed akár egy mondaton belül is :-))))

de ha a civil korrumpálni akar és korrumpál is,
akkor miért köpködjük azt a kollegát, aki ezt nem hagyja?!

Johnny336 2008.02.12. 16:26:31

Szerintem ne fogjunk mindent a torvenyekre. Azert a gyerekgyilkos gyerekeket a tarsadalom neveli ki...fuggetlenul a torvenyektol. Azok csak engedelyezik szamukra az eszkozt. A devians viselkedes attol fuggetlen...

Sam8888 2008.02.12. 16:26:48

Hö...
Amikor kreszre jártam jött egy csapat "C" szakadt zsigulival. Az asszonyka kifelé jövet az épületből rikoltozott, hogy: "Jáááj tesókáim lesz jogsim, tyühhűűű." meg ilyenek. Aztán mind beültek a ladába (voltak vagy 8-an) és a nő aki az előbb rikoltozott, na az vezetett. Én meg mehettem haza busszal...

laló 2008.02.12. 16:29:15

wood,


igen, az USA-ban minden hatvanadik másodpercben történik egy büncselekmény....
bár kétségkivül szimpatikus az "énváramazénházam" elvek nézete :-)

Ahhoz hogy itt is megfelelő fegyvertörvény születhessen nagyon sok mindennek kellene megtörténnie, és nagyon nagy változásokon kellene átmennie nem csak az Országnak, de a Polgároknak is...

Sam8888 2008.02.12. 16:29:46

wood 2008.02.12. 16:25:11

Gyerekek ölnek gyerekeket? Tényleg? US-ben is tilos egy csomó helyre fegyvert bevinni, MINT PL AZ ISKOLÁBA IS! Tehát a szerencsétlen gyerekek nemtudták megvédeni magukat (még a tanárok sem), mert nekik tilos fegyvert bevinni, de ha pl minden 10.-ik embernél lett volna fegyver, akkor az első adandó alkalommal agyonlövik a randalírozót! Nem mindig az összevissza tiltás a megoldás! Ha valaki ölni akar fegyverrel, legyen akár legális, akár illegális, akkor azt megis teszi!!!!!!!!

laló 2008.02.12. 16:30:28

Sam8888
na így juthat bárki fegyverhez is :-)
SAjnos!!!

Johnny336 2008.02.12. 16:30:38

/me 2008.02.12. 16:29:15

Azert tegyuk hozza, hogy 200 millio emberbol kovetnek el percenkent egy bcs-t. Mi 10 millioan (sem) vagyunk.

Sam8888 2008.02.12. 16:35:42

/me 2008.02.12. 16:30:28
"Sam8888
na így juthat bárki fegyverhez is :-)
SAjnos!!!"

Így csak a bűnözők juthatnak fegyverhez sajnos! Mert én, mint tv-tisztelő állampolgár próbálom betartani a tv-eket és nemvállalok éles fegyvert 5-8év börtönért. Akkor inkább lőjenek agyon?!

wood 2008.02.12. 16:40:07

Johnny336 2008.02.12. 16:26:31

egyáltalán nem a társadalom neveli ki a gyerekgyilkos gyerekeket. az ilyen szélsőség a kamaszkor velejárója. egyszerűen ebben a korban hajlamosabb az ember az agresszióra, az öngyilkosságra, az önpusztításra is.

az a baj, hogy fegyverhez jutnak.

Sam8888 2008.02.12. 16:29:46
nem mondod, hogy szerinted az a baj, hogy nem vihetnek be a gyerekek fegyvert?! "agyonlövik a randalírozót"! bazzeg, te bejrútban nevelkedtél?

...de kicsit mintha eltértünk volna a tárgytól :)

Johnny336 2008.02.12. 16:45:53

En is voltam kamasz, megsem voltak on/tomeggyilkos hajlamaim. A kornyezetemben sem tudok rola. Aztan lehet, hogy en meg eleg regen voltam gyerek ahhoz, hogy ilyen legyek. Vagy tudom is en...

Sam8888 2008.02.12. 16:49:33

wood 2008.02.12. 16:40:07

Képzeld van egy ismerősöm, aki 12 éves korától kint élt 7 évig US-ben. Neki volt fegyvere ha jólemlékszem már 14 évesen, és volt, hogy az volt a mázlija, h nála volt. Megakarta szúrkodni+kirabolni 2 mexikói poronty... Nopersze nemazt mondom, hogy a gyerekeknek legyen fegyverük, de mondjuk a tanároknak pl kötelezővé tenném. Kiképzéssel, mindennel együtt. Plusz a nagykorú diákok is vihetnének be magukkal. Mert tudtommal a koreai csávó, aki ha jólemlékszem 35 embert ölt meg, már nagykorú volt, és ha a 35 emberből csak 3-nál van fegyver, akko feleannyi áldozattal vége lett volna az egész hisztinek.

...de tényleg nemkiscit eltértünk a tárgytól :)

Laciii 2008.02.12. 16:50:30

"az ilyen szélsőség a kamaszkor velejárója"
az önkielégités igen, de a gyilkolás nem az

"az a baj, hogy fegyverhez jutnak."
legálisan vagy illegálisan, eredmény szempontjából lényegtelen.

Ezek magukat is lelőtték, nem ilyeszted meg őket azzal, hogy börtönnel fenyegetőzöl.

Móron is gond nélkül lődöztek, és simán lehet, hogy az elkövető még mindig szabadon kóricál, hol van itt a visszatartó erő?

MrR 2008.02.12. 16:50:51

> Tényleg nem tudom, milyen rendőri hozzáállást kéne tapasztalnom, hogy hangot adjak a pozitív véleményemnek. Megköszönhetem, de nem ujjongok... ez a dolguk!

Érdekes a tűzoltóknak, a mentősöknek, a ... mindenkinek az a dolga, hogy a munkakörét a legjobb tudása szerint ellássa.

Mindenhol vannak, jobbak és rosszabbak, de mi sajnos a rosszabbakból általánosítunk. :(

Ettől függetlenül a rendőr és a tűzoltó kivételével senkinek sem munkaköri kötelessége az, hogy akár ÉLETE árán is segítenie kell neked/nekem/bárkinek.

Az, hogy nem szeretjük a rendőröket abbból fakad, hogy ők "azért vannak, hogy cseszegessék az embereket". S a legtöbben általában valamilyen kellemetlen okból kifolyólag találkoznak velük.

A közúti ellenőrzés esetén ha betartod a szabályokat, nem kötözködsz velük, valószínűleg nem nézik meg az izzókészleted, vagy a mentődobozod. Ha pedig valamiért megbuktál, nagyfiú vagy, tudtad mit csinálsz, nem rájuk kell haragudni...

EBEUSS (törölt) 2008.02.12. 17:03:15

"Borbély Zoltán zászlós alig egy hónapja került a rendőrség kötelékébe, előtte a határőrségnél volt útlevélkezelő. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, minden olyan határőr, aki a rendőri állományban kívánta tovább folytatni hivatásos pályáját, még decemberben, a két szervezet integrációja előtt felkészítő kiképzést kapott.

"Borbély Zoltán rendőr zászlós is megkapta a kiképzést, ez dokumentálva van, és mind a szolgálati szabályzat ismeretekből, mind pedig a szituációs gyakorlatokból levizsgázott, amelyről szintén dokumentáció készült" - mondta a szóvivő."

Laciii 2008.02.12. 17:05:48

Fegyverhez még annyit, hogy elég lenne a nem (fél)automata fegyvereket engedélyezni, pisztolyból is van egy-két csövű 1-1 lőszerrel és kész. Önvédelemre jó, ámokfutni nem, egy embert meg egy 7 centis késsel is el lehet intézni, nem sokkal veszélyesebb, de tapasztalat nélkül is használható.

Johnny336 2008.02.12. 17:06:44

A legviccesebb, hogy vizsgalatot inditanak a rendortars fegyver hasznalatarol. Tudom, hogy minden ilyen esetet dokumentalniuk kell, mikor mi tortent, de azt hiszem ez egy olyan dolog, hogy a ficko fegyvert fogott rajuk. Orulhet, hogy nem a mellkasaba kapta a harom skulot, mint szerencsetlen rendor. (Jo, ez is benne van a pakliban a rendornel, ezt tudjak, es vallalniuk kell. De tovabbra sem ertem, hogy egyszeru csaladi perpatvar eseten miert kell valakinek azonnal lonie az intezkedo rendorokre...)

ClearWater 2008.02.12. 17:07:27

Kedves Főtörzs!

Oké, kössünk üzletet. Én elfogadom hogy azért áll a rendőr tilosban, mozg.korl. helyen, járdán mert "dolga van" és "lemerül az aksi", meg alapjában bármiféle magyarázatot elfogadok, de TE is el fogod foagni az enyémet amikor tilosban parkolok? Mert indokolni azt nagyon tudok én is.

A többi rendben, amit írtál. De egy rendőr nekem ne magyarázkodjon, hanem mutasson példát. És nem fogok miatta térdre borulni, mert én is elvégzem a dolgom, nem várok érte tüzijátékot. Ha elbaszom lebasznak.

EBEUSS (törölt) 2008.02.12. 17:12:24

Én meg azt nem értem, hogy a rendőrt hívó hozzátartozók miért nem említették meg ezt az apróságot a telefonos kisasszonynak, hogy pisztolya van a kedves családtagnak...?

Lehet, hogy ő k sem tudtá!? Lehet.

Sam8888 2008.02.12. 17:34:45

Laciii 2008.02.12. 17:05:48

Lehet azzal is ámokfutni, csak akarni kell. Lásd a januári házbólsufnituningpuskávalkilövöldözős bácsit.

Laciii 2008.02.12. 17:35:36

Hogy a témához is szóljak, tűzoltót nem láttam égő ház mellett autóban szunyókálni, egyszer láttam egy motoros rendőrt aki utána ment egy piroson áthajtónak, a többi jobb esetben szart minden orra elött történő szabálytalanságra rosszabb esetben ő maga követte el. Ha majd az emberek többségében a munkájukat jól végző rendőröket látnak, akkor úgy is fognak róluk vélekedni.

Sam8888 2008.02.12. 17:38:49

EBEUSS 2008.02.12. 17:12:24

Lehet, hogy úgygondolták apuka majd kijózanodik a rendőrök láttán. Elvégre 5-8évet kapott volna a fegyverért amúgyis, ha megtalálják nála.
Hameg legálisan birtokolni lehetne, akkor a rendőrségen gyorsan kikeresnék, van a nevén fegyver? Van. Akkor óvatosan közelítsetek. És áldozatok nélkül véget érhetett volna az egész...

Laciii 2008.02.12. 17:44:46

Sam8888, egy oldalon állunk hé :)
Persze lehet ámokfutni bármivel, akár fogpiszkálóval is, csak könnyebben megfékezhető, mintha egy AK-val kezdene lövöldözni.

andreasue 2008.02.12. 21:36:45

EBEUSS. Nem eléggé "bújt ki az állat az embrekből", nem eléggé!
Az állatokat inkább az Országházban keresd! Belőlük mikor bújik ki az ember?

EBEUSS (törölt) 2008.02.12. 21:55:01

Nem akarok itt politizálni.
Abban egyetérthetünk, hogy rendőrségre szükség van! Hogy milyenre, az már más kérdés...

Rocko- 2008.02.12. 21:56:45

nekem nincs nagy bajom a rendőrséggel, rendőrökkel, egyedül a fokozott jelenlétet meg mindenkori szolgálatkészséget hiányolom. h ha látja, h buszvában megy a taplója, látja, h sarkon parko la bunkója, látja, h nem engedik el a gyalogost, akkor büntessen. v legalább figyelmeztessen. néha az is elég. és a nem kekeckedős (kintfelejtett 30-as), hanem elfeledett, vagy szemet húnyt dolgok betartatásával igen csak lenne jövedelem a rendőrségnek. és akkor nem lenne probléma plusz akku sem.

Ficere 2008.02.12. 11:50:03
én láttam, tovább hajtott.

RosszQtya 2008.02.12. 15:20:31
a MOM parkolója az első óriág ingyenes... még a taxisoknak is. ;) btw, jut eszembe, nem MOM, a Csörsz másik fele, a mentőállomás melletti kis részen van taxis droszt.

és így a kommentek végére sikerült kiolvasnom, h nem a fatörzs (viccesen elírva), hanem a főtörzs vág vissza.

Stewe 2008.02.12. 23:40:47

Két éve kétszer büntettek meg egy héten belül. Az első eset Győrben volt: nem bírtam parkolóhelyet találni, leraktam gyorsan a behajtani tilos mellékutcába az autót, berohantam a szembelévő boltba a dolgomért, 1 percen belül kint is voltam, rendőr az autóm mellett... Mondom nem voltam bent 1 percet sem, ahogy bizonyára Ön is látta. 5000 es csekk.Mondom elismerem hogy rossz helyen parkoltam, de az összeggel nem értek egyet.Válasz "Rendnek kell lennie" Jah, gondoltam az ilyen kaliberü szabsértések büntijével lesz rend... Másik. Veszprém, hétköznap este 10 körül. Haverommal elkeveredtünk.Kereszteződés: kötelező jobbra, záróvonal. Na mondom ha jobbra kikanyarodok, sose találok vissza a rendes irányba. Index, világítás nélkül balra ki :-) -merúgynemfeltünő- Már csak arra eszméltem hogy a kék fény fut körbe a falakon :-) Mondom "figyelmetlen voltam" néznek furcsán, némi okoskodás és 5000es csekk. Rendesek voltak, nem úgy, mint a győri p*cs...

Robie 2008.02.13. 02:52:16

en csak egy dolgot szeretnek hozzafuzni ami konkretan a cikk irojahoz szolna.Miota kell kulon megkoszonni valamit ami elvileg a tisztelt rendor munkaja es amiert a tisztelt rendor a fizeteset kapja???Mi lesz a kovetkezo?Irasban kell hamarosan megkerni oket hogy legyenek szivesek felvenni reggel a munkat?Ami a pozitiv dolgokat illeti,mivel kulfoldon(angliaban)elek evek ota igy van ralaltasom mas orszag rendoreire is.Amig europaban nem allitanak meg egy szabalyosan kozlekedo autost addig akarhanyszor magyarorszagon jartam a jobb kormanyos autommal mindig megallitottak.MInden ok nelkul.MIkozben az igazoltatas alatt tobb olyan auto is elhaladt melletunk akkik szemmel lathatoan nem tartjak be a kozlekedesi szabalyokat,pl.nincs vilagitas,nincs biztonsagi ov bekapcsolva,kekes fust arad a kipufogobol(ami erosen felkelti a gyanut hogy az auto megbukott a zoldkartya teszten)oket peldaul miert nem allitjak meg?MIert azt allitjak meg aki szemmel lathatoan szabalyosan kozlekedik????Amig ez igy marad addig magyarorszag, balkani orszag marad es soha nem lesz europa tagja.Ha ezeket is tudni fogja a rendorseg akkor majd megkoszonom a munkajukat.

laló 2008.02.13. 08:52:28

a képzést lehet megkapta a kollega, de sajnos sem ő, sem a többi járőr kollega nincsen arra felkészítve, hogy ha egy "családi perpatvarhoz" érkeznek akkor ott akár fegyverrel fogadhatják öket... erre különkiképzés járna, amit csak néhány kiváltságos sajátíthat el, de ők nem járőrök, hanem kommandósok.

Érdemes lenne a kevlár mellények rendszeresítését ruházat alatt, hogy ne kelljen még több ártatlan hivatásosnak egyedülhagynia a családját...

off

hunter41 2008.02.13. 09:31:34

A fegyvertartáshoz:
a 2000-es statisztikák szerint az USÁban több, mint 27 ezer ember hallt meg lőfegyver által az adott évben, míg Angliában (ahol gyakorlatilag semmilyen indokkal nem lehet fegyvere civilnek, de még a rendőr sem visel az utcán fegyvert) 7 ember!!!
A liberális fegyverviselés a civil lakosság számára a legostobább elképzelés a törvényes rend fenntartására. Fél életemet egyébként fegyverek között töltöttem, a fegyver a lőtérre való!

Laciii 2008.02.13. 10:19:31

hunter41
Ez igy magában nem ér semmit, USA nem jó példa, kényszergyógykezeltek is kapnak fegyvert, öngyilkosságot le kellene vonni, mennyi az egyébb módon elkövetett gyilkosságok száma ...
Ha USA-ban ezer embert szúrnak le / vernek agyon / folytanak meg ... angliában meg 10 ezret, akkor ez csak azt mutatná, hogy más az eszköz, de nem amiatt van több halott.

Laciii 2008.02.13. 11:05:00

/me
Ha jól hallottam a hiradóban a kocsiban ott van a mellény, miért nem volt rajtuk akármilyen perpatvar van, ha csak kés van nála akkor is kellene nem?

/me 2008.02.13. 14:32:42

Lacci,

rosszul tudod, a kocsiban nincsen mellény rendszeresítve :-)

/me 2008.02.13. 14:37:01

Laciii,

maximum jólláthatósági :-)
de az semmitől nem véd...

TH 2008.02.13. 14:41:28

Az ellen nem véd? És a vízbül veszi ki a zoxigént? vagy mi van?

TH 2008.02.13. 14:45:45

A pozitív/negatív visszajelzésekről annyit, hogy persze, hogy a negatív nagyobb nyomot hagy az emberben, de azért előfordul, ha valaki normálisabb/kedvesebb/segítőkészebb az elvártnál. Ez lehet pincér, buszvezető vagy rendőr. És ezeket az eseteket igenis érdemes kiemelni (én is írtam már a BKV-nak azért, hogy megdícsérjem az egyik sofőrt), mert az jó hatással van a dolgokra. Gyereket/kutyát is könnyebb úgy nevelni, ha jutalmazod akkor, amikor ügyes/okos, mint ha csak bünteted, hogy ha nem úgy viselkedik, mint te szeretnéd. Ugyanez igaz az ilyen "hivatalos" intézményekre is...

Laciii 2008.02.13. 15:00:08

Az gáz, ha erre sincs keret :( Hirekben nyilatkozta valaki, hogy van mellény, csak nem szokták hordani, ha nem tudják előre, hogy fegyver is lehet.

Sam8888 2008.02.13. 15:52:06

" hunter41 2008.02.13. 09:31:34
A fegyvertartáshoz:
a 2000-es statisztikák szerint az USÁban több, mint 27 ezer ember hallt meg lőfegyver által az adott évben, míg Angliában (ahol gyakorlatilag semmilyen indokkal nem lehet fegyvere civilnek, de még a rendőr sem visel az utcán fegyvert) 7 ember!!!
A liberális fegyverviselés a civil lakosság számára a legostobább elképzelés a törvényes rend fenntartására. Fél életemet egyébként fegyverek között töltöttem, a fegyver a lőtérre való!"

BWAHAHAHAHAHHAHAAAAAA!
Megneveznéd nekem a forrást légyszíves? Úgytudom, hoyg %-ban angliában jóval több ember hal meg lőfegyver által, mint az usában! Mert angliában ki vesz lőf-t? A bűnöző! US-ban? A bűnöző meg az önvédekező. Azért nemmindegy ám!

TH 2008.02.13. 16:49:25

Gun Deaths - International Comparisons
Gun deaths per 100,000 population (for the year indicated):

Homicide Suicide Other

USA (2001) 3.98 5.92 0.36
Italy (1997) 0.81 1.1 0.07
Switzerland (1998) 0.50 5.8 0.10
Canada (2002) 0.4 2.0 0.04
Finland (2003) 0.35 4.45 0.10
Australia (2001) 0.24 1.34 0.10
France (2001) 0.21 3.4 0.49
England/Wales (2002) 0.15 0.2 0.03
Scotland (2002) 0.06 0.2 0.02
Japan (2002) 0.02 0.04 0

Laciii 2008.02.13. 17:50:45

TH 2008.02.13. 16:49:25
Ez a táblázat önmagában nem sokat mond, az se jobb ha késsel ölnek pisztoly helyett, meg az se mindegy, hogy pisztoly vagy kés esetén milyen arányban van önvédelem.

TH 2008.02.13. 18:12:52

Laciii 2008.02.13. 17:50:45
Vazzeg, én csak Sam8888 kérésére kerestem egy táblázatot, és beküldtem. Sem vitatkozni nem akarok erről, sem semmit. Ezt találtam, gondoltam berakom ide. Részemről ennyi volt a dolog, ez nem az a blog, ahol az otthoni fegyvertartást kéne megvitatni.

Laciii 2008.02.13. 18:51:18

Ok, bocs.

Sam8888 2008.02.13. 21:26:12

Az a nemmindegy, hogy ki hal meg fegyver által. A támadó vagy a támadott... Ebbe sztem a rendőri lövöldözések is bennevannak. De ez itten tényleg nagyon off.

b 2008.02.14. 17:48:17

mint azt Worluk is leirta:
adjunk egy embercsoportnak jogkort, fegyvert, viszont penzt ne, es nezzuk meg mi tortenik.

Parancsoljatok :D

isi 2008.02.17. 19:14:42

én csak azt mondom erre akit zavar hogy a rendör hol parkol az várja meg a yardokat és közölje velük ott a helyszinen kiváncsi vagyok mennyi tökös legény lesz!!!!!

Tras 2008.02.17. 21:11:25

Budaörs menekülő útvonal 30-as tábla reggel 7.00kor mindig ott állnak trafipaxolni, nehogy már időbe oda érjen az ember fia ahova tart.

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2008.02.18. 17:28:05

Csak a trafit meg azt a kurva lézert tudjátok kezelni azabaj. Behajtó cég vagytok semmi több.
Uff.

107 2008.02.18. 19:04:49

Sok hülyeséget el kellett olvasni ahhoz a kevés értelmes hozzászóláshoz!
Vannak dolgok, amikben igaza van az itt szólóknak. Példamutatás... De azt azért észrevehetnétek, hogy más szabálytalansága mindig súlyosabb, mint a sajátotoké. Írkáltok itt különböző jogeseteket ilyen-olyan megoldásokkal, utána meg a következő megnyilvánulásnál fel vagytok háborodva, hogy ezt meg azt miért nem büntette meg. Először tisztázni kellene az elvárásokat, utána kell reklamálni.












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
süti beállítások módosítása